Suomi lahjoittaa tulevaisuuden valttinsa

Jurnausta

Hykertelin vuosi kymmeniä sitten miten Suomesta tulee rikas maa, kun maapallo lämpenee. Ajattelin tänne otettavan sitten kalliilla rikkaita ihmisiä asumaan ja maa olisi vaurastunut siitä itsestään.
Toinen seikka. Vedestä tulee olemaan pula ja onkin jossain. Täällä pohjavedet maailman parhaita. Eiköhän nekin jokin hallitus poppoo saa myytyä ulkomaisille pörssiyhtiöille. katsotaan vain kuka sen ennättää ensin. Maantieverkostohan on varmasti jo sovittu kulissien takana tietyille tahoille. Etsitään vain oikea hetki kun se ilmoitetaan tapahtuneen. Päästään sitten makselemaan autolla ajelusta vähän reippaammin.

2

1568

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fh3i3yu4

      Suomessa on viime vuosina suljettu runsaasti synnytysyksikköjä. Sama uhkaa niitä yksikköjä, joissa syntyy noin tuhat lasta vuodessa tai vähemmän.

      Suomessa synnytysyksikköjä on suljettu viime vuosina runsaasti. Vielä kymmenen vuotta sitten synnytyssairaaloita oli 33, nyt enää 23, kun Ahvenanmaata ei lasketa mukaan.

      Viimeksi lakkautettiin Kätilöopiston sairaala Helsingissä syksyllä, sitä ennen pari vuotta sitten Porvoon synnytyssairaala.

      Seuraavaksi ovet sulkeutuvat pysyvästi luultavimmin Oulaskankaalla, josta matkataan sen jälkeen noin sadan kilometrin päähän joko Kokkolaan tai Ouluun.

      SYNNYTYSYKSIKÖSTÄ pidetään Oulaisissa yhä kiinni, vaikka usko alkaa osin hiipua. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran mukaan yksikkö toimii tällä hetkellä laittomasti, koska se ei täytä laajan ympärivuorokautisen päivystyksen kriteerejä.

      Sulkemispäätöksestä on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen, josta odotetaan päätöstä kesällä tai viimeistään syksyllä. Siihen asti synnytys jatkuu kuten ennenkin.

      OULASKANKAAN jälkeen synnytysyksikön sulkeminen uhkaa Kemi–Tornio-alueen synnyttäjiä. Valtio on myöntänyt poikkeusluvan runsaan viidensadan synnytyksen Länsi-Pohjan keskussairaalalle tämän vuoden loppuun saakka.

      Länsi-Pohjan ulkoistaminen Mehiläiselle on menossa markkinaoikeuteen, koska kilpailutuksesta valitettiin. Synnytykset Kemissä tuskin jatkuvat sen enempää yksityisen kuin julkisenkaan toimijan voimin.

      Lähes yhtä pienimuotoista on toiminta Kainuun keskussairaalassa Kajaanissa. Sillä on poikkeuslupa vuoden 2020 loppuun samoin kuin Mikkelin keskussairaalalla, jossa syntyneiden määrä jää runsaaseen kahdeksaansataan.

      Tulevat maakunnat tekevät aikanaan päätöksiä yksiköiden jatkosta.

      Noin tuhannen synnytyksen sairaaloita ovat Etelä-Karjalan keskussairaala Lappeenrannassa, Lohjan sairaala ja Lapin keskussairaala Rovaniemellä.

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005618048.html

    • Erkkiiiiii

      Pohjavedestä, luultavasti olen tämän filmin nähnyt ennenkin.
      https://www.youtube.com/watch?v=macI9sRjmQw
      En nähnyt tuossa mitään pohjaveteen viittaavaa!

      Tässä oleva asia alkaa olla jo lähellä:
      https://www.youtube.com/watch?v=ZeV5OD7My60

      Ekan filmin tekijän tekijän nimellä löytyy mm. Youtube:sta lisää asiaa.

      Muistan netissä kirjoituksen, jossa joku suomalainen (turisti) oli ulkomailla sattumalla samassa hotellissa kuin ryhmä suomalaisia poliitikkoja. Jostain selvisi, että nämä olivat juonittelemassa Suomen pohjavesien myyntiä ulkomaille. Kuulemma jostain kauempaa sisäsuomesta alkaen olisi valtio ostellut maita rannikolle päin. Näin voitaisiin välttää valitukset putkiston rakentamisesta.
      Tuosta tekstistä jäi mieleen mm. nimi Erkki Liikanen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe