Nyt klarinetit rallattaa, eller hyr

Ali-Babba

Jos puhaltimissa edelleenkin pysytään, niin lirutellaan nyt vaihteeksi vaikka klarinetilla. Siitä jos jonkinlaista jorinaa yleensä irtoaa, eikä edes muurit sorru.
Olen täällä taas aloittelemassa kun edellinen lipsahti jo 103 tuntumaan ja alku oli pitkiä juttuja.

Kesken jäi se uuden puolueen perustaminen. Kannatan myös liberaaleja vaikkakin olen kaikissa lehtien testeissä poliittisesti täysin keskiviivalla mutta konservatiivisessa laidassa, mikä osin pitää mutta toisin osin ei lainkaan pidä paikkaansa. Myös se poliittisesti keskiviivalle asettuminen johtuu siitä, että molemmilta laidoilta tulevat ajatukseb lopussa summautuvat oikeisto-vasemmisto keskiviivalle olematta itse asiassa missään keskitien ajattelija. Sellaista näköharhaa tuottavat kysymyksin tehdyt tilastot

Se onkin vain itsenäisen yksilön privilegio olla mista tahansa asiasta itsenäisesti harkittuna joko vasemmalla tai oikealla, konservatiivinen, tai täysliberaali. Tilastotulemat osoittavat varmuudella vain kysymysten asettelijan puiutteellisen ymmärryksen kokonaisuudesta, eller hyr?

408

9654

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ali-Babba

      Tuossa yllä on taas kielentarkastajalle pari ohilyöntiä malliksi.
      Poliittisesto kodista puheenollen, niin luonnollisintahan olisi pehtoorille olla kepulainen eli kepuli ja Lännen hiki päässä yrittäjälle persut, jotka taitavatkin aisosti edustaa pienyrittäjiä. Kokoomukseen kelpaa vasta sitten kun on tarpeeksi suuri tai tullut valituksi rotareihin tai mitä kaikkia vapaamuurareita nyt onkaan.
      Mehän emme tietenkään tiedä onko Locarilla tällaisia yhteyksiä, jotka "helpottavat" puolueen valintaa. Yllä selvitinkin, miksi en voi kuulua oikealle, vasemmalle, lipilaareihin, konservatiiveihin, eli oikeastaan mihinkään kiinteästi linjansa naulanneeseen.
      Itse olen kuitenkin aina pysynyt kaikista sellaisista kaukana. Sivusta tietenkin joutunut seuraamaan viran takia.

    • edson

      Jahas, uutta puhallinta pukannut

      Oli sellainen urheilusunnuntai, että. Ensin kotomaan hiihtoa ja sitten pumpum jännitystä.

      Ja sitten lasangnea ja suolaisia voitaikinanyyttejä.

      Ja uutisissa kuulin, että se kataloni pakeni Suomesta ja jäi kiinni Tanskan ja Saksan rajamailla. Tapahtu äijälle mitä tahansa, niin Barsan ainakin minä kierrän - kaukaa. Moottoriprätkällä oli mies ja nainen ajellut Suomesta Pakistaniin. On siinä istumista, 8000 km - matkalla 8 kk, että kyllä sitä makuullekin on päässyt

    • Ali-Babba

      Tämä Larinetti onkin sellanen jazzmiesten puhallin. Sillä voi oikeesti jutella jos on tarpeeksi liukkaat sormet ja keuhkot kunnossa.
      Nämä soittimet toki ovat sellaisia, että ei niitä nyky viihdemuusikot juurikaan käytä kun kaikki on elektronista ja johonkin lankaan perustuvaa, mitä nyt rumpuja aina jytkimässä.
      Näitä soittima ja soitinten puhelua voi kuunnella oikeasti vain suurten orkesterien soittaessa klassista.
      Puukin on itseasiassa melkoinen soittomatereliaali. Erilaisista puista perkussivälineinä lähtee mitä ihmeellisempää soitantoa ja ääntä.
      Taas sai vuorokauden vaihdettua tuntia nopeammin

    • Ali-Babba

      Tässä meikäläisen prime time kirjoitusaikaan on vielä kehuttava, että sain todellakin tehtyä toisen suuren annoksin pippuriläskisoossia siitä jäljelle jääneestä mutta tehokkaasti ruskistamastani latvialaisesta aitoläskikyljestä. Pippurikastikkeet päälle siten että valmista viiden pippurin kastikejauhetta veden ja parin kookosmaitotetran joukkoon yrtiisuolalla maustettuna ja kourallisella viherpippureita terästettynä. Ja hitto just muistin että kuminat unohtu. Onneks on juustokuminaa minkä voin lisöätä käyttöönottokuumennuksessa.
      No kastikkeet alu vuokaan silputtuun läskisuikaleseokseen ja uuniin matalalla lämmöllä 50 minuutiksi. Siinä se ja alle huomenissa perubnamuussia ja mikroon sen juustokuminan kanssa. Voi että vie taas tali kielen mennessään. Maistuis takuulla langanlaihalle Raisiolaiselle yrittäjällekin

    • edson

      Ali Babba, oon huolissani. Ootko jääny tietsikan ja hellan väliin? Ei siinä paljon tilannetta helpota korkeekulttuurisen klarinetin kuuntelu, kun läskit lätisee.

      On muuten lämpötilaerot jonkinmoiset, 7 -15.

      Hesassa taas keksitään lisää kaikenlaista. Yhteiskäyttöauto, mikä ihana auto. Siinä varmaan kaksi rattia ja vahvempi voittaa eli sinne sit mennään. Joo ja se vähentää autoilua, kun ei oo kuin yksi yhteiskäyttöauto ja sillekään ei löydy parkkitilaa.

    • edson

      Kyl juttu on niin, että http://bot.fi/2k98 tuossa riittää sulamista. Ei ole koskaan meittin aikana tämän katon alla ollut tuota määrää katolta valunutta lunta.

      On sitten aika katsella aamuteeveen antia. Lupasivat, että siellä mietitään lintujenkin kohtaloita. Babba silloin aikoinaan kertoi eri lintujen lähdöstä sieltä aavikolta tänne pesimään. Kerran katsoin jotain kurkien muuttoa ja niilläkin on vaikeeta, jos meren yllä koittaa uupumus. Eivät kait pääse vedestä enää ylös. Ei ole helppoa ei.

    • edson

      Ainakin Hesarin mukaan Kimi tarjosi taas kuolemattoman lausahduksen

      ”Ja kerrot sen minulle vittu nyt? Ensin sanoit, ettei minulla ole kiire. Älä nyt vittu pilaa tätä”, Räikkönen raivosi.

      Hih hih, ny on Hesari siirtynyt ihka taidelehdeksi. Ja Kimi taiteilijaksi.

      "Älkää puhuko minulle mutkissa"

    • Ali-Babba

      Kimiltä aina lohkeaa. Tosin melkein sama joka kerta.
      Mistäpä Pehtoori löysi noin hianon maalaismaiseman. Lumikin oudon valkeaa.
      Alan kohta päästä hellan ja kattilan välistä, sillä nyt ovat vuoassa viimeiset Latvian reissun tuomiset eli herkkujen ja tattien kokkailu loppuu kunnes saa varastoja täydennettyä.
      Ei pitäis eläkeläisten hääriä niinkuin itse tänään häärin. Tuli käytyä kaksissa kaupissa, roskien viennissä, verenluovutuksessa ja sitten tehtyä vielä purku ja asennushommia kolossa tulevan muuton varalta.
      Se onkin nyt täysin hanskassa. Kaikki lähtee helposti ja ylimääräistä ei enää ole kuin siinä maksi vaatesäkissä mikä sekin on vielä puhdistettava jahka viitsii uuden asunnon löytää. Vieläkään kiirettä ei ole.
      Ainoa rajoitus on se, että tuon kurkun takia olis pysyteltävä HYKS alueella. Muuten vois vaikka muutta pehmislaiseen latoon tai Lappeenrantaan, mikä jonkin verran muistuttaa kaupunkia.
      Naantaliin en kyllä muuttais vaikka maksettais. Maiseman ihailukäynnit riittää.

    • Palikka-Ali

      No mutta, miekö se täällä taas kiusaan kiippariani hölisemällä ihan outoja kuten, että yllättäen viime yönä eli kellonsiirtoyönä tuli uni silmään tavallista myöhemmin eli lähes entisten aikojen tyyliin koiravahdin jälkeen. Koiravahti on siis 12-04.
      Huusholliani ihailen kun se on niin tyhjä ja loput niin kevyesti siirreltävissä paitsi tuo sänky mikä on itse isolle ja "luiselle" miehelle rakennettu. Ehkä pitäis sekin suunniotella uusiksi niin että koija olisi palasiin purettavissa. Tosin pää kannattajien on oltava 2 metriä pitkät. Niin on nytkii, mutta vaikka kaikki on osista niin ne on monesta kohtaa ruuvattu kiinni eli melkonen akkuruuvarin käyttö olisi edessä purkamisessa ja kokoamisessa. Pitäisi suunnitella sellainen ettei yhtään ruuvia tarvitsisi ja silti ratkeaa osiin.
      Taidanpa alkaa suunnittelemaan sellaisia puujalkoja joiden väliin se pituustuki lankku kiilautuu ilman ruuveja, Sitten ehkä kaksi sivuttaistukea ja päälle rullattava lautaritilä ja sen päälle se vieteripatja. Alkaa jo hahmottua vaikka en puuseppä olekaan, mutta palikoita osaan kyllä koota mallikkaasti

    • edson

      Jahas, täällä on mietitty ruuvaamisesta pääsyä ilta. Jos olis mahollista aatella, niin lego palikkatyyppisesti mahdollisesti ei tarttis ruuvaria.

      Tuo muutto, jaa-a. Helekutin hommaa. Entäs jos pyytää hakemaan jonkun yhistyksen ilmatteeks pois? Ja uuteen kotiin patja lattialle ja yks tuoli, pöytä. Vieraat sitten oppivat talon tavoille ja kantavat selässään pilkkireppuja, missä istuin.

      Oon joskus aatellu, että ku kuolen ja jos on hirveesti kamaa, niin mitä se jumalakin miettii. Aattelee varmaan, että toikin on keskittynyt enemmän elämässään materiaan ku sanaan

      • Alin-Suolakurkku

        Minä olenkin tässä muuttoa suunnitellessani nopeasti oppinut minimalistisen elämän ja tavaranpidon selkeät edut.
        Katselin pitkään kaikenlaista ja pohdin että milloinkas olen tuotakin viimeksi käyttänyt ja vastaus oli aina etten muista.
        Nyt todentotta alkaa olla siinä tilassa, että voisi ryhtyä tyytyväiseksi. Vielä kun saa tuon punkan muutettua kappalepunkaksi ja sen suunnitelma onkin jo valmiina. Eikä sen välttämättä tarvitse lego systeemiin nojata. Pikemminkin eräänlaiseen salvokseen joilla hirsitalojakin rakennetaan.
        Vielä kun sais heiteltyä pääosan räätälin tekemistä lumpuiksi, niin sehän on siinä
        Hyllyihin ja kirjoituspöytään onkin jo ratkaisut valmiina ja ne järjestyy uskomattoman kevyesti.
        Tämä iso nahkainen johtajan kiorjoitustuoli kelpaa muusikolle ja itse pääsen toimistotuolin kevytversioon ja todentotta pariin vieras jakkaraan ja pumpattavaan vieraspatjaan. Siinhäpä se.
        Tämä tietysti, jos selviää hengissä veitsen alta kun kurkkua lähetään toisen kerran isosti tonkimaan.


    • edson

      Ny miul on asiaa

      Syksy : voi kun tulisi jo lumi
      Joulu : voi kun tulisi valkea joulu
      Maaliskuu : koska lumentulo loppuu, kestääkö jäät
      Kesällä taas vaivaavat helle, vilu, hyttyset, sade, sateettomuus

      Tuosta olisi voinut keksiä parempaakin, syksystä kevääseen ihmettelyä.

      Mutta nyt on kisa, missä eniten lunta. Vähän sama kuin kuka kestää löylyssä kauimmin. Se on suamalaisuuden mitta, kuka pisimmän tien kolaa lumesta puhtaaksi.

    • edson

      No ny pitäs keksii jotain pos.

      Kyllä kyllä. Ja het löyty, sillä pitkästä aikaa joku sanoi totuuden ja totuus on aina positiivista. Se oli ohjaaja Harlin, joka sanoi. Jo kauan on ihmetyttänyt Terhon näytteleminen, "luojansa" seuraaja hyvinkin. Kansaan on aina mennyt kansanomaisuus.

      MOT oli aika raju aiheeltaan, vaikka se kait monen tiedossa olikin. Etupäässä miehet "bodaavat" anabolisilla sun muilla itseään kesäkuntoon jo nuoresta lähtien. Keho pitää on timmi, pään ei niin tartte toimii. Tää ei ollu positiivista.

      Mitähän vielä?

      • edson

        Ja tässä tämän päivän kuva-anti http://bot.fi/2kap ja kuvassa kaikki, millä pärjää talven. Puukko koivussa sen takia, että saa a) kammettua jäätyneen oven autosta auki b) houkutuksena, sopii yrittää


      • Ali-Babba

        Meitillä onneks on sellanen body ettei se lihasmassan kasvamiseksi lainkaan tarvitse anabolisia vaan lihasmassa? kasvaa ihan laardia mutustelemalla!


    • Ali-Babba

      Sitä harvemmin jaksaa näin aamulla kirjoitella. Nytkin meni aamu "pilalle" puhelimen pärinään ja pakkopuhumiseen virkapuheluja.
      Pitääkin livahtaa kedolle hoitamaan virka asioita lisää ja latautua illan kirjoitusvireeseen.

    • edson

      Hitto, eiks okkaan kiiraspäivä viel. Vanhast muistista olin erittäin varovainen tekemään yhtikäs syntiä. Ennen oltiin paljon synnittömimpiä, kun ei saanut edes ikkunasta katsoa ulos.

      Minuu vaik hätistäs lähiomainen eli virka-ihminen eli sinihattu vai mikä se ny oli se polliisi, niin en kyl vastais. Kaapunkilainen Babba ku lähtee kedolle, niin onks se Kaivopuistoon vai missä niitä ketoja siel on?

      Meil on kyl pellonlaitoja, mut ne on niin hyönteismyrkkyä täynnä ... tosin naapuri kerto, et ihan hyvä juttu, oli meinaan saanut kirput pois tukastaan käyskennellessä pellonlaitaa.

    • Ali-Pasha

      Voihan myrkky, eipä ollut ennen tuo maaseudun myrkyllisyys käynytkään mielessä ennen kuin itse maalla asuva Pehtoori palautti sen oikealla esimerkillä mieleen eli kirputkin kuolee kun vaeltelee pitkin vainion laitaa.
      Tottahan se on. Sitä vaan ei heti ole älynnyt yhdistää mehiläisten joukkokatoamisia rypsinviljelyyn eli rypsin pakolliseen tuhohyönteismyrkytykseen neonikotinoideilla.
      On ollut viime aikoina artikkeleita kun linnut on vähentynyt hyönteisten puuttuessa.
      Nythän Pehtoori sai sen tiivistettyä. Kaikessahan on kyse kasvustojen systemaattisessa ja toistuvassa myrkyttämisessä.
      Eipä enää olekaan halua muuttaa vainioiden viereen vaan Kallion kukkulalla on selvästi dieselin pöllyssä turvallisempaa.
      Kiitos Pehtoori kun avasit tukkeutuneet silmät ja paransit kertaheitolla ympäristöymmärryksen päivitetylle tasolle. Tämä oli paljon tehokkaampi tietopläjäys kuin itse moittimani metsien ja soiden polttaminen ja pilaaminen ahneudesta.
      Tämä oli todellisen ajattelijan tuotosta. Faktatietoa suoraan paikan päältä.
      Varo Locarikin vastedes ruohoja syömästä. Ne on nääs kaikki "Jussin" myrkyttämiä.
      Pitkäaikaisen myrkytyksen ensimmäisiä oireita on , että lakkaa kirjoittamasta :)))

    • Tali-Babba

      Olemme taas toisen vuorokauden puolella. Näyttää olevan joku perjantai. Onkohan kaapat aaki? No aenakii Kaaren Prima on ja sinne voi aina tuppautua aikaa viettämään ja tuhulaalemaan.
      Olen vieläkin onnellinen, kun Pehtoori täysin tyhjentävästi selvitti miten myrkytettyjä kasvikset on. Ei tarvi moisia enää ruokavalioon mukaan lukea!
      Nyt voi keskittyä pelkkään punaseen lihaan ja synteettiseen ruokaan kuten vaniljavanukkaaseen ja viiliin. Tosin on kyllä laskelmissa otettava huomioon sekin että sen viilin tuottanut lehmä on syönyt sitä myrkytettyä rehua

    • edson

      Kyllä se on niin, että kaikkihan se on ny otettava huomioon. Mä lopetin pakuriteenkin litkimisen Elämän tohtoreiden siitä vaarasta muistuttaessa. Onneks meil on nämä ketjut, niin osataan varautuu.

      Synteettinen liha kunniaan. Sairaalabakteerin vuoksi kuitenkin oltava tarkkana hygieniasta.

      Babba kyselee, onko kaupat auki. Kaikki on auki, on ravintolat ja ihmisetki, siis persauki. Yötä päivää.

      • edson

        Täytyy vähän ihmetellä omaa kirjoitusta. Kaikkiko persauki? No ei, kaikilla kauhee usko tulevaisuuteen. Kulutuskysyntä voittaa koht tarjonnan. Ollaan siis ku ent. Neukkulassa. No huono vertaus, sillä siellä jonotettiin tavallista maitoa, kun meillä sentään on lehmästä irrotettu 10 erilaista maitoa ja niistä sitten jalostettu 100 muuta tuotetta.

        Muuten, ny on taas joku apsi eli sovellus, mikä näyttää kännyn käyttöajan per vuorokausi. Täytyy etsiä apsi.

        Tähän olisi hieman parannettavaa. Google Mapsin keräämät tiedot 1.-29.3 ja kyl voisi olla tolpilla hiukka tarkemmat pituuserot. http://bot.fi/2kk1 sillä yksi (10.3 muistaakseni) oli talven reissumme Hesaan. Lisäksi yksi sairaalareissu Jämsään ja muut "vähän" pidemmät ovat kirkolla käyntejä. Lyhyimmät kotona oleskeluja.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Täytyy vähän ihmetellä omaa kirjoitusta. Kaikkiko persauki? No ei, kaikilla kauhee usko tulevaisuuteen. Kulutuskysyntä voittaa koht tarjonnan. Ollaan siis ku ent. Neukkulassa. No huono vertaus, sillä siellä jonotettiin tavallista maitoa, kun meillä sentään on lehmästä irrotettu 10 erilaista maitoa ja niistä sitten jalostettu 100 muuta tuotetta.

        Muuten, ny on taas joku apsi eli sovellus, mikä näyttää kännyn käyttöajan per vuorokausi. Täytyy etsiä apsi.

        Tähän olisi hieman parannettavaa. Google Mapsin keräämät tiedot 1.-29.3 ja kyl voisi olla tolpilla hiukka tarkemmat pituuserot. http://bot.fi/2kk1 sillä yksi (10.3 muistaakseni) oli talven reissumme Hesaan. Lisäksi yksi sairaalareissu Jämsään ja muut "vähän" pidemmät ovat kirkolla käyntejä. Lyhyimmät kotona oleskeluja.

        Jee, asensin nyt puhelimeen ilmaisen apsin. Siinä on kalenteri, mistä näkyy päivittäinen puhelimen aukioloaika.

        Tällaisen tilastonikkarin uusi kohde siis löydetty. Kuulemma ei huolta, jos puhelimen käyttöaika jää vuorokaudessa alle 6 tunnin. Huh huh.

        Mutta jos nyt puhelinta käytän hirveen vähän, niin korvaan sen "vajauden" sitten kyllä töllöttimen käyttöajalla eli summasummaarum


    • edson

      Iltapäivän ratoksi http://bot.fi/2kl2 ja sitten joskus OnePlus 5

      No joo, tiedä häntä. Mut ny lepäämään, sillä ollaan veistelty kahen muun kanssa sellanen määrä juttuja, että ...

      Toinen sanoi menevänsä hakeen kaupasta hinkallisen. Kysyin, että mikä se on sellanen mittayksikkö ja mitä ainetta hakee. Kuulemma 24 tölkillistö olutta eli kapsäkin. Noin ne landet on kiinni utareissa ja utaretuotoksissa.

    • Ali-Babba

      Minä en mitään abseja ole minnekään asentanut. Hyvin pärjää ilmankin. Sen sijaan vein kollegoille eikkalaan Liidelin uutuspaistmat omenapiirakat vuopka versioina. Kylläpä olivatkin namia.
      Pojat entisellään. Eikkaa nauratettiin niin että meinas revetä.
      Minulla taas kirurgin pöytä lähenee ja sen jälkeen taas ääni vähenee!
      Örjan on saanut rahat rintamamiestalostaan ja on ylen onnellinen.
      Hinkasta puheenollen niin kuka Teki Tikusta asiaa?

    • Ali-Babba

      Den är påsk ny! Ovatkohan Länsisuomalaiset uponneet pääsiäispashaan?
      Ostin muuten sellaisen pyöreän rasian mämmiä. Siitähän se pasha mieleen tuli, eller hyr?

      ps. Onneks ei joudu 01.04 veitsen alle vaan vasta 09.04

    • edson

      Nyt tärkeetä asiaa. Eilen 3 min 38 sek Kiitos apsi, olen vielä kuivilla.

      Lunttasin tuolta toisaalta ja siellä doctor Fosterin viimeinen jakso oli kuulemma yllättävä ja jätti kysymyksiä. Niin jätti ja viimeisessä jaksossa sitten selviää, mitä on Foster tehnyt, mutta kyl sitä sen ent. äijää oli syytäkin hieman töytäistä.

      Vai on joutumassa Babba veitsen alle. Pitääks mun yksin sitten ...? Ois ees Amerikoist joku heittämässä höplää, kertomassa koko mantereen totuudet.

      Jahas, tänäänkös sitä kristityt viettää hartauden hetkiä? Pöydät notkuu karitsaa ja juhlitaan vapautusta. Kattelin joku päivä sitten juutalaisten tavoista ja perinteistä pätkän teevee ohjelmaa ja sitä verrattiin sitten kristittyjen eli kristinopin tapoihin. Kyllähän näitä voi noin niinku historiallisessa mielessä ...

      • Ali-Babba

        Joo, ihan oikeesti joudun veitsen eteen ja kun se on kurkussa niin siinä ollaan jonkin aikaa hospitaalissa ruokkinisletkuissa jotta katgutit sulaa. No jos ei leikkauspöydälle jää, niin toimiihan se nykynetti hospitaalistakin. Ainakin otan läppärin mukkuloineen mukaan. Olishan sitten se Samppa älykännykin, mutta kuten aina en sellaisella mielelläni jorinoita kirjoittekle. Olis kyllä pienehkä bluetooth kiipparikin, mutta se pitäisi linkittää ja testata toimiiko se puhelimen kanssa. Läppäri on hyvä.
        No oikein huonossa tapauksessa joudut jonkin aikaa huolehtimaan yksin maailman asioiden korjaamisesta ja totuuksista. No eiköhän Lännen Locari ilmesty heti kun alkaa pääsiäinen kyllästyttää.
        Minua nämä uskonnolliset tavat hiukan huvittaa. Ajattelenkin niitä enemmän pakanakansan perinteinä kuin uskomisen juhlina. Menettelevät kuivan elämän vaihteluna ja sosiaalisina tilauksina, kunhan ei tarvitse arabien eli muslimien tapaan ryhtyä katkomaan oksdaan takajaloista sidotun lampaan kurkkua. Se on vähän turhan julma ja verinen perinne tapa.


    • Ali-Pasha

      No johan "selvisi" mihin Locari on varautumassa. Tässä ote päivän Hesarista:
      "Kevät on toistaiseksi peruttu! Ma-ti ennusteessa jopa 20 cm lunta Länsi-Suomeen"
      Ostin muuten pääshiäisen kunniaksi rasian aitoa Pashaa Liidelilstä. Katolista saksalaista Pashaa!

    • edson

      Kyllä on kiva, kun on pitkä perjantai.

      En ole koskaan maistanyt, en minkään uskontokunnan pashaa. Tänäänkin vain erikoisen hyvää kaupasta ongittua kirjolohta, kotosuolattuna. Mitä lie syöttäneet kalalle, kun oli niin punaista lihaa.

      Tänään tullut katseltua taltioinneista kaksi 1918 ja 1930-1990 luvun tienoille ajoittuvaa, koskettavaa elokuvaa. Toinen Suomesta, toinen Virosta

    • edson

      Merimaata lainatakseni tapaus Sillanpää : "Jotkut voivat tosin olla sitä mieltä, ettei hän ole enää sopiva esiintyjä esimerkiksi kirkkokonsertteihin."

      Uskon, että ei ainakaan katoliset niin välitä kutsua kuin syntikoppiin. Mutta niillä on hommia kyl omiensakin kanssa ja tungosta riittää syntien tunnustajien riveissä. Alaikäisiin sekoavat ja abortin tehneet, heitä on jonoksi asti.

      Mutta Kallion pastori repisi tästäkin Sillanpäästä kyl salin täyteen ja kolehti haaviin vain kolisisi.

      • Pasha-Ali

        Joo, kyllä on pitkä perjantai. Vielä en ole edes katolista pashaa syönyt. Itsehän olen agnostinen pakana jolle periaatteessa kelpaa pasha kuinpasha muttei saa niihin addiktiota vaan pashantaa ulos kaiken ennen pitkää. Yleensä ennen perjantaita! :)))
        Sillanpäästä puheenollen niin ei kuulut tuttuihini eikä kuunneltaviinikaan paitsi silloin kuin Yle soittaa radio Suomessa kun olen matkan päällä.
        Muutenkin olen siis agnostinen heteromies joka syä punaista lihaa nikottelematta. Tai ainakin vielä. Mitä toisen kurkkuleikkauksen jälkeen voi syödä on näkemisen ja kokemisen paikka.
        Liperaali, ehkä jopa sangen liperaali huumeiden ja nautinta aineiden suhteen olen eli ottaisin huumeet tupakan lailla valtion hallintaan ja pahojen huumeiden mitä Sillpeä näyttää käyttävän valtion hoitopaikoissa kerta annosteltaviksi valvonnan alaisena ja palvelusta valtiolle maksaen. Jotkut marit ja khatit tms. vapauttaisiin kyllä Urtuguayn tyyliin tai vähintäin poistaisin käyttämisen rikollisuuden kuten Portugal on tehnyt. Mutta nutiäiset tädit kovasti vastustavat liberalismia ja mieluummin hyväksyvät rajun rikollisuuden kuin hallitun ja kobntrolloidun tilan, eller hyr?
        No Sillamäe oli kyllä paatuneen tuntuinen asenteessaan eli jos halua parantua ei ole niin parannustakaan ei tule.
        Miksi hänenkin on kovia huumeita käytettävä sopiikin ajatella?
        Onkohan muita pakanoita kuin minä täällä Suomen niemellä?


    • edson

      Jos on koukussa mieleen vaikuttaviin aineisiin tai esineisiin, niin suurin osa immeisistä joutuu käydä ensin kontillaan, jos meinaa päästä pystyyn. Tosin en ole hedelmäpelin edessä vielä ketään nähnyt kontillaan. Sitten on niitä, jotka eivät pääse ylös.

      Sillanpää on jotenkin aika avoin ihminen. Siis näin tunnen, vaikka en tunne häntä. Olen käynyt kerran Sillanpään konsertissa, mutta vain siksi, että miniä lauloi hänen kanssaan yhteislaulun. Sielläkin tästä laulajasta paistoi joku kumman lämmin henki ja en oikke usko, että osaa niin hyvin näytellä. Juu ja taitaa olla vain kappale satulinna Sillanpäältä, mitä joskus olen ihan tykännyt kuunnella.

    • edson

      Näkyi olevan Ylen sivuilla kaksi otsikkoa, joiden sisältöjä lukaisin. Toinen oli ent. ammatistani ja nykyinen Helsingin taksien hallituksen puheenjohtaja kertoo jotain.

      Toinen taas oli musiikkiväeltä, jotka ovat harmissaan Sillanpään kohtalosta. No se oli vanhempi kirjoitus. Niin olen minäkin harmissani.

      Mutta että kiinnostaako se, mikä maatuu missäkin ajassa. Sellaista kans kyselivät. Tein testin ja sain 8/10 . Ei hyvä tulos, mutta ei niin väliikään. Jo aikoinaan poistin tupakista filtterin, joskus, ja poltin joko klutsia käyttäen tai piippua tuprutellen. Kokalehteen en laittais filtteriä, ihan varmaan en.

      • edson

        Pakko vielä ottaa yksi otsikko ja se Hesarista. Sillanpää on otsikon mukaan röyhkeä tähti. Pitäis kuulemma ottaa opiksi, huh huh.

        Suomalaisuudesta otettava opiksi. Jokin mättää ja pahasti. No vaikka olisi kyseessä Suomen lakikin, niin kaukaa sitäkin on yritettävä kiertää, sillä täällähän on voimassa vielä sterilointikäskykin. Joo ja jos nyt yleensä sterilisaatiopakko pitää pitää yllä, niin sitten sen pitäisi koskea sinisiä ja persuja.


      • Ali-Babba

        Mitä helvata, Miekii sain vain 8/10 siitä ylen maatumistestistä ja mie sentään olen materiaalikemian "rehtori" Tupakantumpit män miulkii piäliseen.


      • Ali-Babba
        edson kirjoitti:

        Pakko vielä ottaa yksi otsikko ja se Hesarista. Sillanpää on otsikon mukaan röyhkeä tähti. Pitäis kuulemma ottaa opiksi, huh huh.

        Suomalaisuudesta otettava opiksi. Jokin mättää ja pahasti. No vaikka olisi kyseessä Suomen lakikin, niin kaukaa sitäkin on yritettävä kiertää, sillä täällähän on voimassa vielä sterilointikäskykin. Joo ja jos nyt yleensä sterilisaatiopakko pitää pitää yllä, niin sitten sen pitäisi koskea sinisiä ja persuja.

        Mikä siulla niitä pärsuja ja sinisiä oikein painaa kun jatkuvasti näet niitä kellumassa Pehmisjoessa unissasi ja nytkin taas haluaisit steriloida ne.
        Mie en ole moksiskaan niistä. Pikemminkin olen ihmetellyt, että mihin ne ovat hävinneet. Siniset tiämmä kutistuneet kuin pääkallot amazonasin intiaanien käsittelyssä, mutte ite persuleet sitteen Huhtasuaren ehdokkuuden ihan hiljaa. Lähes kuin liri saappaassa. Kyllä semmosella menolla nopeastikin saattaa unohduksiin joutua.
        Sen sijaan mie olen kyllä huomannut että Kepu Pekkarinen edelleen hilluu tukia, varsinkin tuulivoimatukia sukulaisilleen ylläpitämässä meittien rahoilla.


    • edson

      Täytyy sanoo, että suoranainen oksetus alkoi jo isä- Vennamon aikoina. Poika lisäsi pahaa oloa ja sitten Soini vasta räjäytti pankin...eiku suoliston. Ootan, jos nään Simon Elon - elossa

      Kyllä kuule moksis pitää olla, täälläki ne sikiää. Ja kun kuuntelee niitä hetken, niin ... ja ei niit voi olla kuulemati. Kuntaan niit pösilöi valittiin kolme, joista kolmekin on kolme liikaa.

      Tämä kuva todisteena http://bot.fi/2krb että katto kestää.

      • Pasha-Ali

        Voi, että on taas pitkä lauantai. Näyttää teillä Hämehessä olevan nuo mökit sen verran kunnolla rakennettuja että pienen lumikuormankin kestävät.'
        Tuossa kurvaillessani kuulin radio Suomesta että Itä-karjalassa bai oliko se Pohjois-Karjalassa on kattojen sortumisvaara. Nurmeksessakin oli kuulemma joka toisen navetan katto sortunut lumen painosta. Tosin näin pääsiäisen aikaan siellä katoilla on saattanut olla vaikka noita akkoja voimistelemassa ja kattoja lisää rasittamassa.
        Onneksi sain jotain murua rinnan alle sakemannin kefiirillä huuhdeltuna. Taas mahtui kun aamulla valmistin pashaa pöntöllisen.


      • edson

        Matikan tehtävä.

        Jos puoli metriä lunta on kattoneliöllä ja kaks 150 kilosta korskeaa miestä pitää siinä neliön keskellä toisistaan huolta etteivät tipu katolta. Mitä saattaa tapahtua? Huom. tässä esimerkissä ei ole vielä miehillä painon lisänä kevytlapioitakaan

        Vähän vissiin sama kuin neljä miestä ilman lunta, jos miehistä yks on vähän korskeempi tai sitten on vain tilanne, että on pelkästään metri lunta katolla.

        Ei taatana mitään, jos katot tehään vähänkin kunnolla.


    • edson

      Se on vaihteeksi tänään saunapäivä ja saunan jälkeen hytinäkakkua, missä pohja murennettua tummaa suklaata ja keksiä sekasin. Päällä siis rahkaa, tuorrejuustoa, sokeria, sitruunan kuorta ja mehua, kermaa. Nuo vatkataan keskenään ja kaadetaan pohjan päälle. Ei liivatetta, mutta pysyy kasassa

      "Legendan mukaan kefiirin siemen oli profeetta Muhammadin lahja seudun asukkaille."

    • edson

      Huomenna se vasta on pitkä sunnuntai, mutta onneks maanantai on vapaapäivä.

      Vetäsin hirret päivällä, ku tuli tota Päätaloo. Het nukahin.

      Kyl ny minäki oottasin jo vihdoin viimein Dr Whoon tänne jotain laittavan, ku mekin on oltu ny lipilaareja, paitti mä.

    • Ali-Pasha

      Se murjottaa siellä varsinaisSuomen nurkassa kuin hapan tyrni luodon ainoassa oksassa. Kun tietäis vielä miksi ja mitä murjottaa niin saisi inspiroitua sen edes pääshiäiseksi heräämään.
      Veikkaulseni on, että se on yleisessä puutostlassa pelkkiä ruohoja syötyään liian pitkään, för långt!

      • edson

        Voi olla, että meittin jutut on niin laadukkaita, ettei ees Amerikoista olla saatu kannusteita, niinku Elämässä kävi äskettäin. Oon niin kateellinen.

        Meil ois jo sokkelin ja lumen välissä pilkistämässä viiden sentin kaistale, missä näkyy jo vihreetä


    • Ali-Babba

      Oletko muuten, Edsolvent, sitä tarkkaillut, että osa lumesta ei suinkaan sula vaan haihtuu. Sen hinompi nimi on sublimoituminen eli aineen muuttuminen kiinteästä olotilasta suoraan kaasuksi.
      Näin käy kun auringon lämpö ainoastaan hoitaa lunta. Silloin vain osa siitä sulaa vedeksi jotka näemme teiden lätäkköinä. Varsinainen täys sulaminen vedeksi vaatisi märkää lunta tai sadetta. Myös nopea lämpötilan nousu sulattaa lumen vedeksi. Sublimoituminen tapahtuu juuri näissä vallinneissa oloissa missä pakkasta on pirskaleesti yöllä ja sitten aamun sarastuttua iskee aarinko kirkkaalta taevaalta.
      Locarille en tätä yritä selittää kun tää on rahantekoo korkeampaa termodynamiikkaa. Sitäpaitsi hää on lomalla taas!

    • edson

      Oivallan jotenkin näin.

      Vain nuoskalumen sataminen on katolle lisärasitus, ei välttämättä veden sataminen. Vesi ja aurinko madalluttavat sitä lumimäärää katolla. Mutta satakoot vaikka noitia, niin en mene katolle, en.

      Ny lopetan oivaltamisen ja palaan normaaliin olotilaan. Tai no, menen kyljelleni ja laitan toiseen korvaan vaikunpehmittämisainetta. Jos kumppani taas moittii, että siellä sitä vaan maataan, niin sanon, että pakko maata, reseptissä lukee niin.

    • Ali-Babba

      Olen pääshiäisen kunniksi tyhjentänyt pikkuisen pyöreän mämmiropeellisen. Kyllä se just kuohukerman kanssa alas luisti. Toivottavasti ei ennenpitkää "mämmissä" ole koko kuisti.
      Mietaan Juhon kanssa en kyllä ala kilpailemaan. Häähä se kuulemma hotkii 40 täysropeellista pääshiäisen aikaan. Pasha on vielä kuitenkin purkissa. Jos myöhemmin tänään senkin alkaisi muuttamaan itsekseen. Tosin minulla on mitatusti 15 metriä pitkä ja kovin polveileva paksusuoli, joten sen muuttaminen itsekseen vie kyllä 4-5 päivää matkalla.
      Innostuin katselemaan Eurosportteja. Siellä oli painonnostoa ja nyti pyäräilyä. Ihan viihdyttävää. Joshuan ja Parkerin toistensa takomista Cardiffissa seurasin live tekstityksenä BiiBiiSiiltä.
      Lumisateet lähestyvät ja ne taitavat nyt olla niitä märkiä lumia mitkä sulattavat vanhoja hankia vedeksi.
      Teillä siellä Pehmoisten katoillakin näyttää olevan sen verran lunta että varautukaahan tulviin jos äkäsesti tulee utta märkää lunta ja lämmintä. Kannattaa laittaa Zetoriinkin pyörien tilalle ponttoonit ja taakse ropeli.

    • edson

      Ei sada vielä ei - pärkkele

      Täs ollaan meinaan varpaillaan. No tää on tämän kevään viimeinen varpaillaan olo lumen takia, mutta ei se tähän lopu. Vesisateita ootellessa, pärkkele

      Mutta ei kiroominen auta ei.

      Mitähän keksis? No ainaski laiton hiukka lämpöö. Tärkeet sekin ja saa olla oikeestaan kiitollinen ... äsh, minäkö muka ?

      • edson

        Rakas päiväkirja, ny sataa lunta

        Voisihan sitä laittaa ylös myös nuo lumisadepäivät. No ehkä ensi syssynä taas.

        Mutta onko valaisevaaa laittaa ylös kännyn nettikäyttö?
        29.3 4 min 38 s
        30.3 26 s
        31.3 0 min 0 sek
        jne. eli vastaus on : Ei ole valaisevaa

        Entä olenko sosiaalisessa mediassa?
        Olen ja en pelkää facea


      • edson
        edson kirjoitti:

        Rakas päiväkirja, ny sataa lunta

        Voisihan sitä laittaa ylös myös nuo lumisadepäivät. No ehkä ensi syssynä taas.

        Mutta onko valaisevaaa laittaa ylös kännyn nettikäyttö?
        29.3 4 min 38 s
        30.3 26 s
        31.3 0 min 0 sek
        jne. eli vastaus on : Ei ole valaisevaa

        Entä olenko sosiaalisessa mediassa?
        Olen ja en pelkää facea

        Rakas päiväkirja

        Taidetaan täällä säästyä kauhialta lumimäärältä. Näyttäis, että sade suuntautuu enempi Päijänteen itäpuolitse.

        Taatana tentään, muutan aarinkoon, jos jatkuvasti vahtaan täällä vaan lumisateita. Tällasta ei ollu vielä 10 vuotta sitten


    • Ali-Babba

      Huh, huh, se on nyt vaan tyrkittävä itsensä ulos ja sulattaa polle hangen alta. Toivottabasti viimehinen kerta tänä vuonna. Ei ainakaan aarinko häikäise silmiä.

      • edson

        Vasta klo 18 ulos ja sit se vesi tulee loput hoitamaan. Satakoot sitten äitien päivänä vaikka jääpuikkoja

        Tossa vähän mietiskelin, että millainen on toukokuu. Joskus on kylmäkin ja pitäs mennä rajan yli. Jos jäälauttoja Suomenlahdella, niin sekaan vaan. Vain jäävuoret saavat kääntymään.


    • Brother-Frankenstein

      Voihan mälli. Oli sen verran raastava ilmasto, ettei viitsinyt edes korttelin ympäri ajaa vaan joutui tyytymään pollen lämmittämiseen paikallaan samalla kun kuunteli noita tympeitä euroviisuesityksiä pollen 8 kaiuttimisista, vai oliko niit vaan 6, Ei... kyl niit on 8.
      Onneks ei ole hirmuisen kylymää ja on toivoa että kinokset sulaa nopeasti. Ainakin täällä Kalliolla se oli aika kosteeta.
      Melkein näytti Pohjois-Karjalalta maisemat

      • edson

        Julmetin laitoin just lohkolämmitykseen ja tunnin päästä viimoiset linkoomiset tälle keväälle. Tätä ei tartte miltään sammakkomieheltä kysyy


    • Brother-Frankenstein

      Maailman testaus:
      Mietipä Edsolven missä päin maailmaa tämä todellinen jenkkiautokaunotar ajelee mäntyjen reunustamalla tiellä?

      http://but.fi/7gf

    • edson

      Veikkaisin, että Suomessa tietysti. Jos olisin kuvan suurentanut, olisi siellä joko mutkan tai hirven varotusmerkki .

      • Brother-Frankenstein

        Hä hähhä hähhähää!
        Niinhän sitä luulis ite kukin, mutta kyllä se on Kuubasta. Mite lie ovat nuo männyt onnistuneet kasvattamaan. Saattaa olla jollain korkeammalla mäellä. Kyllähän männyn lajikkeita kasvaa Välimerenkin rannoilla


    • Brother-Frankenstein

      päästäisen kunniaksi ote historiallista filosofiaa Omar Khayyamilta 1100 vuosiluvun tienoilta
      Omar Khayyám > Quotes

      “Be happy for this moment. This moment is your life.”
      ― Omar Khayyám, The Rubáiyát of Omar Khayyám


      “Drink wine. This is life eternal. This is all that youth will give you. It is the season for wine, roses and drunken friends. Be happy for this moment. This moment is your life.”
      ― Omar Khayyám, رباعيات خيام


      “The Moving Finger writes; and, having writ,
      Moves on: nor all thy Piety nor Wit
      Shall lure it back to cancel half a Line,
      Nor all thy Tears wash out a Word of it.”
      ― Omar Khayyám


      “To wisely live your life, you don't need to know much
      Just remember two main rules for the beginning:
      You better starve, than eat whatever
      And better be alone, than with whoever.”
      ― Omar Khayyám, Rubaiyat


      I sent my Soul through the Invisible,
      Some letter of that After-life to spell:
      And by and by my Soul return'd to me,
      And answer'd: 'I Myself am Heav'n and Hell”
      ― Omar Khayyám

    • edson

      Jes, ainakin kait kuubalainen rekisterikilpi, olin tarkistavani sen. Ne männyt ne, kuin kotomaan hongat.

      Tuossa runossa oli joitain kohtia ja aattelin että ... no taisivat olla elämänviisauksia Omarilta.

      Minul on yks mielessä, että "Yksin ihminen on, niin yksin" Kaikenlaisii lauseit ne heittelee, mut ne onkin taiteilijoit.

      Ei ollu ku 10 cm uutta lunta ja piru se vaikka ...

    • Brother-Frankenstein

      Nythän tuo robo ihan känkkäränkäksi alkoi.
      Poisti nimittäin muutaman otteen Omar Khayyamin filosofioita.
      Taisi olla liian filosofista keinoälylle

    • edson

      MTK perustaa oman aktiivimallityökkärin

      Hih hih hih, tätähän taisin ennakoida jo aiemmin. Ny ku viel saadaan "maajussille morsian" ni kaik on mallillaan.

    • Anders-Hålgersson

      Nuo Khayyamit ovat 1100 jkr ja islamin henkiseltä huippuajalta. Khayyam oli runoilun ja filosofian ohella merkittävä matemaatikko ja astronomi. Sitten kirjaimen tulkinta ja uskovaisuus alkoi ottaa islamin haltuunsa ja kaikki kehitys lakkasi ja seurauksia saamme ihailla tänä päivänäkin.
      Näistä asioista ja noista filosofioista kannattaa kuitenkin edes pinnallisesti olla selvillä, ettei vajoaisi tasapäisyyteen missä on muuten niin kevyt vailla korkeampaa ajatuksen käyttöä olla.

    • Ali-Babba

      Ja niin kuin huomaamme niin Omar Khayyam on ihan liikaa keinoälylle. Älyparka. Toivottavasti emme me koskaan putoa sen tasolle

    • Talihau

      Kartalla seikkaillessani löysin omaan suosikkiruokavaliooni luontevasti liittyvän aarinkoisen paikan nimeltä Talihau
      Etsippä sellainen paremmalla menestyksella johtaja Pehteeri of Pehmois

      • edson

        Pehmoisiski on hiekkarantaa, mutta ei varmaan ainakaan noin onnellista majoitusta http://bot.fi/2kyn

        Ruokaa en löytänyt, mutta veikkaan. Haieväkeittoa


    • Boris-Johnson

      Kyllä muuten laimeasti juroo, että jos vähän yrittää tuoda korkeampilaatuista sivistystä kuten Khayyamia esiin niin heti iskee se keskivertoälysensuuri.
      En kuitenkaan vieläkään alennu kirjoittamaan puhdasta triviaa ja small talkia.
      Terveysasioista on sen verran pakko vihjaista kun joutuu oikeesti linkkarin alle ja pariksi viikoksi mahdollisesti hiljenemään , jos siitä veitsestä edes ylös nousee. Sisäänmeno on 9 tätä kuuta ja se on sitten 3 vrk teholla. Luultavasti saan kuitenkin läppärin tai Sampan pelaamaan jos selviän puukosta. No se nähdään sitten. Siihenhän on vielä viikkko aikaa puhista täällä.
      Nyt voimme myös palata normaalimittaiseen ketjuun kun ei enää tarvitse hitaiten puhélimien takia nopeita ketjuja tehdä. Puhelimet ovatkin yllättäen alkaneet melkoisesti toimia ali neljänsadan päällä. Ehkä se olikin vaan sitä että emme huomioineet tarpeeksi omalla nimellä, Nythän on nuoleskeltavana ihan tuhdisti ammattinuoleksijan toimesta. Kunhan eivät nuoleskelisi puhki.

      • edson

        "Nyt voimme myös palata normaalimittaiseen ketjuun kun ei enää tarvitse hitaiten puhélimien takia nopeita ketjuja tehdä."

        Näin tehään ja nou panik, kivaahan se on heittää ajatus tänne vaikka silloin tällöin. Jos saan kumppanin uskomaan ajo ja toimeentulotaitoihini, niin meinaan kyllä heittää postia kuukauden päästä suunnilleen ensin Baltiasta ja sitten Puolasta jne.

        Mitäs sitä muuta voi visertää vapaassa maassa


    • Boris.Frankenstein

      Voinpa samaan syssyyn sinulle, Pehtoori, kertoa että tuo kurkkuni, minkä herkkyydestä olen vuosien mittaan ajoittain vihjannut leikattiin isossa operaatiossa v. 2004 milloin koko kurkunpää poistettuun ns. laryngektomialla. Joudui´n sitten puhumaaan sellaisella apuventtiilillä ruokatorven kautta. ja Henkireikä toisella venttiilillä kurkussa. Puhe on sujunut varsin hyvin vaikka siinäkin on välillä hoitamista ollut.
      Nyt se poistettu kurkkusyöpä on todettu uudestaan 14 lähes 14 vuoden jälkeen hiukan ylempänä nielussa. Ei etäpesäkkeitä, mutta melkoinen puukotettava kovin ahtaassa paikassa kielen juuren ympärillä. Tarvii plastiikkakirurgiaakin poistetun täyttämiseksi.
      5-8 tuntia nukutuksessa puukkopöydällä. No vanhaa kokemusta on siitä yhtä isosta aikaisemmasta operaatiosta.
      Jos hyvin käy selviän hengissä mutta emme osaa tai eivät osaa ennustaa miten puheen laadulle käy, Suurta merkitystähän sillä ei ole sillä en ilmeisesti enää mene persiinalaiselle torille puheneuvomaan vaan voin kirjoitella kuten ennekin. Sen näkee sitten kuinka mikäkin skenaario toteutuu. Huippukirurgit ovat kuitenkin hommissa. Se on täällä Hesassa se soten hyvä puoli että jos pääsee erikoissairaanhoitoon niin niin olet kyllä niin hyvissä käsissä kuin mahdollista. Tässäkin tapauksessa pääkirurgi on sama joka teki sen v. 2004 leikkauksen ja sen jälkeen kaikki 2 vuosittaista tarkastusta. Tämä uusi vaan pääsi kehittymään semmoseen paikkaan etteivät osanneet juuri sitä erityisemmin tarkkailla. Tämän verran terveysasiosta, kun on aidosti iso operaatio työn alla. Nyt aamulla on tapaaminen nukutuslääkärin ja plastiikkakirurgin kanssa. Kiäk.

      • edson

        Tuosta ei voi muuta sanoo, ku nyt vaan etiäpäin. Joku vois sanoo, että oot korkeimman käsis, mutta erikoislääkäriin minä ... äsh.

        Täs ei ollu ku pieni kannustus, mitä muuta voin tehdä. Toivottavasti et ottanu pelkkänä small talkina.


      • amummu

        Tsemppiä koetuksiin!


      • Cee-Lila

        Minultakin toivotukset, että kaikki sujuu hyvin. Oletko siis vuodesta 2004 puhunut koko ajan tuolla "apuventtiilillä". Et varmaan, koska olet ollut persiinalaisella torilla vielä viime aikoina. Yksi naapurimme sairastui samaan ja sai tuon venttiilin kurkkuunsa ja puheen opettelu oli aika hankalaa. Ääni ainakin muuttui aivan erilaiseksi. Pääasia, että henki säilyi. Ja ei vaikuta käsien toimintaan kirjoittamista ajatellen.


      • Ali-Frankenstein

        Kyllä olen sillä venttiilillä vuodesta 2004 puhunut ja ihan kaikkia vieraita kieliä ja kemiaakin. Minulla se on sujunut niin hyvin, että poisluettuna se ettgei saa mkorkeita ääniä tuotettua niin kaikki jiotka ääntäni ennen sitä ioperaatiota ovat kuulleet sanovat sen olevan lähes sama. Tietysti sellaisessa avatussa ja leikellyssä kurkussa helposti tulee sivuharmeja, kuten tulehduksia. Kaikista on selvitty nyt 14 vuotta kunne uusi hiukan ylempänä
        Tulinkin juuri leikkausta edeltävästä lääkärien tapaamisesta ja ohjeistuksesta. Kaikki veikkaavat että kyllä se lopulta hyvin menee eikä edes pahemmin puheen laatua huononna.
        Kaksi viimeistä talvea olen joutunut jättämöään Persiialaista väliin. Edellisenä talvena sen nilkan murtumisen vuoksi ja tänä talvena tämän kurkun tutkimisen vuoksi.
        Jos onnistuvat kortjaamaan niin ehkä ensi talvena. Tuossa olikin poissaollessani tullut meili sieltä suunnasta missä veikkailtiin apua tarvittavan. No sitöä ei nyt muutamaan kuukauteen ainakaan lähdetä antamaan.
        a-mummulekin, että kyllä tässä yksi pieni syöpä selätetään


      • Cee-Lila
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        Kyllä olen sillä venttiilillä vuodesta 2004 puhunut ja ihan kaikkia vieraita kieliä ja kemiaakin. Minulla se on sujunut niin hyvin, että poisluettuna se ettgei saa mkorkeita ääniä tuotettua niin kaikki jiotka ääntäni ennen sitä ioperaatiota ovat kuulleet sanovat sen olevan lähes sama. Tietysti sellaisessa avatussa ja leikellyssä kurkussa helposti tulee sivuharmeja, kuten tulehduksia. Kaikista on selvitty nyt 14 vuotta kunne uusi hiukan ylempänä
        Tulinkin juuri leikkausta edeltävästä lääkärien tapaamisesta ja ohjeistuksesta. Kaikki veikkaavat että kyllä se lopulta hyvin menee eikä edes pahemmin puheen laatua huononna.
        Kaksi viimeistä talvea olen joutunut jättämöään Persiialaista väliin. Edellisenä talvena sen nilkan murtumisen vuoksi ja tänä talvena tämän kurkun tutkimisen vuoksi.
        Jos onnistuvat kortjaamaan niin ehkä ensi talvena. Tuossa olikin poissaollessani tullut meili sieltä suunnasta missä veikkailtiin apua tarvittavan. No sitöä ei nyt muutamaan kuukauteen ainakaan lähdetä antamaan.
        a-mummulekin, että kyllä tässä yksi pieni syöpä selätetään

        Kyllä se leikkaus hyvin menee. Olenkin ounastellut, kun olet viime aikoina kertonut asuntosi tyhjentämisestä turhasta roinasta, että vähintään muutat jonnekin pois sieltä kolosta, ettei muusikolle jää niin kamalasti raivattavaa, jos jotain sattuu. Meilläkin olisi paljon hävitettävää.


      • Ali-Frankenstein

        Oikeassa olet. Minä asian aavistin jo paljon ennenkuin tohtorit sen kiinni saivat ja tunnistivat. Tosin pölynkerääjien urakkapoisto on ollut ihan tarpeen muistakin syistä, Nyt kun olen urakalla romuja raivannut niin on täällä kolossakin paljon ilmavampi olo.
        Muuttamistarve tuli ihan sattumalta samaan nippuun, mutta kun olen katsellut tilannetta asuntomarkkinoilla, niin en hätäile sen kanssa ennen kuin olen pois hospitaalista ja palautumassa entisen tapaiseen fyysiseen tilaan. Pääseehän tästä nyt ainakin kunnon makoilulomalle. Eikä tämä nyt aivan ainutlaatuista ole. Vastaavia leikkauksia tehdään Töölön sairaalassa kuutisen kymmentä vuosittain


    • edson

      Minä täällä pidän peukkuja kumppanillekin, lähti just Jämpsän ihotautilääkärin juttusille.

      Kaikki lähti erikoisesta ruususta, kyhmyruususta tod.näk.

      Toisaalta taidan viimeistellä eilen iltapuolella linkoamani tai sit en, sillä sitten ainakin tod.näk. saan tien ja naapureiden pihat luistinradoiksi. Olen siis puun ja kuoren välissä ; tehdäkö vai eikö tehdä. Helppo valinta, immeinen tekee aina liikaa.

    • edson

      Ny täytyy kyl taas ihmetellä

      Vain hesarin tilaajilla mahdollisuus lukea hyvinvoinnista eli seitsemän asiaa, mitä pitää ottaa huomioon virtsatessa

      No ylen uutisia taas pääsee lukemaan ja kauhistelemaan kuis vaikeeta se on ny saada työntekijöitä. Esimerkiksi ravintolaan. Edellispäivänä just kirjotettiin että alipalkkoja maksetaan 50 asteen helteessä työskenteleville ravintolatyöntekijöille.

      Täytysköhän ? Jos Ali lähtee apua jakamaan sinne aavikolle, kuhan parantuu, niin mä perustan taksin ihan ite enkä valita etten saa työvoimaa. Poijat sitten ajaa kuhan käyvät lomillaan piipahtamassa, muuten pulju on kiinni ellen sitten ite joitain ajoja tee. 50 prossaa lupaan bruttopalkasta ja sillä toisella 50 prossalla sitten katan juoksevat menot ja kun ei oo laajentamishaluja, niin ei tartte investoidakaan. Kyl noi nykyajan yrittäjät ovat ihan persiistä, sen kun valittavat

      • Ali-Frankenstein

        Kysyntää olisi edelleenkin aavikolle. Nyt on tietysti tilanne sellainen, että alkaa jo tuota ikääkin olla aika reipåpaasti sellaiseen pomppimiseen ja aikavyöhykelentoihin.
        No katsataan miten onnistuu parantuminen tästä uudesta operaatiosta. Edellisen jäljiltähöän olin aavikolla jo 4 kuukautta kokokurkun katkaisun jälkeen ja seuraavana kesänä ihan Uruguayssa asti "epsansaa" haastelemassa sillä provox venttiilillä. Se kun on vähän erilaista tavaraa kuin äänihuulet se ruokatorvi mitä äänihuulten korvikkeena käytetään sen venttiilin avulla niin minun poikkeuksellisen onnistunut puheenlaatu sillä on hankaluuksissa vain H kirjaimen kanssa. sen laadukkaaseen puhumiseen eivät venttiilin ja ruokatorven mahdollistamat frekvenssit taivu. Nythän kieli osittain vielä jäykistyy eli sen vaikutus on sitten vain todettava mikä se on. Tohtorit veikkaavat ettei kovinkaan suuri kun vanhalla systeemilläkin on hyvin sujunut

        Heitin plastiikkakirurgille toivomuksen herätä John Waynen näköisenä. Hän ei taannut, mutta lupasi tehdä parhaansa. Veikkaan että enemmän Frankensteinin näköisenä herätään, sillä tässä joudutaan leukaluu sahaamaan auki, jotta saadaan tehtyä nieluun enemmän tilaa operoida. Eli leuat levitetään ja liimataan takaisin. Reidestä otetaan siirtokappale täyttämään poistettua syöpäkudosta. Siksi jo ennakoivasti tuo Frankenstein nimimerkkiin

        Kaikkee ne saksalaiset osaa


      • edson
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        Kysyntää olisi edelleenkin aavikolle. Nyt on tietysti tilanne sellainen, että alkaa jo tuota ikääkin olla aika reipåpaasti sellaiseen pomppimiseen ja aikavyöhykelentoihin.
        No katsataan miten onnistuu parantuminen tästä uudesta operaatiosta. Edellisen jäljiltähöän olin aavikolla jo 4 kuukautta kokokurkun katkaisun jälkeen ja seuraavana kesänä ihan Uruguayssa asti "epsansaa" haastelemassa sillä provox venttiilillä. Se kun on vähän erilaista tavaraa kuin äänihuulet se ruokatorvi mitä äänihuulten korvikkeena käytetään sen venttiilin avulla niin minun poikkeuksellisen onnistunut puheenlaatu sillä on hankaluuksissa vain H kirjaimen kanssa. sen laadukkaaseen puhumiseen eivät venttiilin ja ruokatorven mahdollistamat frekvenssit taivu. Nythän kieli osittain vielä jäykistyy eli sen vaikutus on sitten vain todettava mikä se on. Tohtorit veikkaavat ettei kovinkaan suuri kun vanhalla systeemilläkin on hyvin sujunut

        Heitin plastiikkakirurgille toivomuksen herätä John Waynen näköisenä. Hän ei taannut, mutta lupasi tehdä parhaansa. Veikkaan että enemmän Frankensteinin näköisenä herätään, sillä tässä joudutaan leukaluu sahaamaan auki, jotta saadaan tehtyä nieluun enemmän tilaa operoida. Eli leuat levitetään ja liimataan takaisin. Reidestä otetaan siirtokappale täyttämään poistettua syöpäkudosta. Siksi jo ennakoivasti tuo Frankenstein nimimerkkiin

        Kaikkee ne saksalaiset osaa

        Jahas, sitä on pystytty heittään kirjoitusta tänne.

        Pääasia, että et ole Mengelen käsissä. Täytyypä miettiä kun ja jos kirurgin veitsi sivaltaa tätä tyyppiä. Luulen, että kurkun katkaisuvaihe jää viimeiseksi operaatioksi, lanka loppuu jo siitäkin sote- syystä

        Ja minkä näköinen se minä sitten olisin? Mikään leikkaus ei voi tilannettani ainakaan parantaa.


    • edson

      Rakas päiväkirja

      Parasta ottaa vain http://bot.fi/23ez sivut esiin ja katsastaa ainakin kuukauden reissua varten paikat. Eilennä jo pääsin Eestin läpi upeesti ja ny on Latvian ja Liettuan vuoro. Aikaa on.

      Jahas, täällä on ammukin tsempannu. No minä tsemppaan vaan maaliman täydellisintä anoppia, joka lieksalaisenkin mukaan ei voi olla subjektiivinen, niinku. Joo ja yhyn muutenkin kaikkiin niihin kuorolaisiin, jotka kannustavat ammua selviytymään ja toivon ammun lapsenlapsen saavan edes kummeilta johdatusta.

      • Minä olen ja miettinyt, että jahka ensin selätän tuon nieluoperaatin, niin alan taas reippaammin matkustelemaan tässä itämeren ympäristössä. Juuriki Latvia. Liettua ja saman tien varrella Puola mikä on varsinainen kulinaarinen ja hinta paratiisi.
        Matkailu avartaa. Edelleenkin on vain suunnitelmissa se Lofoottien reissu. No jos sellaisia pätkiä lähtee vetämään niin on kyllä käytävä uusinassa nokkahihna ja vespumppu, kun ovat jo hiukan virallisen vaihtovälin toisella puolella. Tosin jakopään hihna kyllä kestää monta kymmentä tuhatta kilsaa ajella määräajan päälle ennenkuin paukahtaa. Hyväs lykys tuplat.

        On se kiva että vaihteeks tulee kevät ja pääsee kesäharrastuksiin. No mul kyl puuhaa riittää kun pitää leikkauksen jälkeen muutamassa kuukauderssa kehittää uusi kolo. No tarvittaessa siitä selviää nopeastikin rahalla, jos on ihan pakko

        Taidetaan muuten voida palauttaa kommenttiketjun pituus takaisin siihen 500 kommenttiin


      • edson
        immohevoinen kirjoitti:

        Minä olen ja miettinyt, että jahka ensin selätän tuon nieluoperaatin, niin alan taas reippaammin matkustelemaan tässä itämeren ympäristössä. Juuriki Latvia. Liettua ja saman tien varrella Puola mikä on varsinainen kulinaarinen ja hinta paratiisi.
        Matkailu avartaa. Edelleenkin on vain suunnitelmissa se Lofoottien reissu. No jos sellaisia pätkiä lähtee vetämään niin on kyllä käytävä uusinassa nokkahihna ja vespumppu, kun ovat jo hiukan virallisen vaihtovälin toisella puolella. Tosin jakopään hihna kyllä kestää monta kymmentä tuhatta kilsaa ajella määräajan päälle ennenkuin paukahtaa. Hyväs lykys tuplat.

        On se kiva että vaihteeks tulee kevät ja pääsee kesäharrastuksiin. No mul kyl puuhaa riittää kun pitää leikkauksen jälkeen muutamassa kuukauderssa kehittää uusi kolo. No tarvittaessa siitä selviää nopeastikin rahalla, jos on ihan pakko

        Taidetaan muuten voida palauttaa kommenttiketjun pituus takaisin siihen 500 kommenttiin

        Toi 500 on jees

        Uuden kolon miettiminen onkin ihan työtä. Jos joutuisin sen tekemään, niin mulla jäisi aivan tyhjäksi oman hautuumaan paikka, joten ... no horsma sen hoitaa sen paikan muutenkin, rentun ruusu siis kaikkien vaeltajien nimikkokasvi.

        Ny en viitti politiikkaa tänne, jotain tolkkua siinäkin.


    • edson

      Hellurei, päiväkirka. Kävin elämässä vähän sikoja ruokkimassa.

      Mut päiväkävelylle niitä en huolis, hihnan päähän siis. Kaikkien uloste on niin velliä, ettei sitä saa ees pussiin kootuksi.

      Ny päivälevolle

      • Rautakanki

        Itse ulostat siis kettinkiä. Helppo kerätä kun on niin ummella.


    • Tekno-Frankenstein

      Tein tuollaisen testi ja sain sellaisen "nuoren ihmisen" ikämäärityksen. Katopa Pehtoori pääsetkö nuaremmaksi?

      https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/testaa-mika-on-tekninen-ikasi-6713045

      Tekniikka&Talouden tekninen ikä -testin mukaan olet
      yli 64-vuotias
      Haluat tehdä asiat tietokoneella! Kännykkähän on tarkoitettu puhumiseen, tekstiviesteihin ja kuvaamiseen. Toimintatapasi vastaa ikääntyneiden suomalaisten tapaa käyttää laitteita. Useimmat yli 64-vuotiaat katsovat tv-tallenteitakin koneelta TV:n sijaan.

      • edson

        " Olet vankkumaton kannettavan tietokoneen ...." 55-64

        "Olet vankkumaton kannettavan tietokoneen ystävä. Et taida edes haluta lukea Facebook-päivityksiä kännykän ruudulta! Toimintatapasi vastaa varttuneiden suomalaisten tapaa käyttää laitteita."

        Tuo tallenteiden katsominen ja teevee. Siinä on tulevaisuudessa, jos tulevaisuutta oikein olen oivaltanut, uusiutumisen paikkaa eli uusi teevee ja uusi tallennin. Ja vain talvisin.

        Mikä voittaa kannettavan, reitittimen ja matkan yhdistelmän? Jo nyt kahden puhelimen ja kannettavan yhteismäärä bittejä Euroopassa käytettynä 20 gigaa kotomaan hinnoilla.


    • edson

      Pakko kyl vähän kannattaa

      Hyvä Vapaavuori. Täytyy kirjoittaa ja kannustaa ihan aidolla kirjeellä ja kertoa vielä lisäksi, että itärajalla haluttas koulu säilyttää vaikka ei oo lapsiakaan. Ihan vaan opettajien kunniaksi. Joo ja valkoisen karttaläiskän syrjässä asuvan äitee huutaa et harrastuksiin rahaa jä äkkii, muuten kylä kuolee.

    • Ali-Frankenstein

      Kohta jäät ainakin vähäksi aikaa tänne yksin pitämään ketjua pystyssä. Minulla lähtö sairaalaan järjettömän aikaisin maanantaiaamulla ja kuten kerroin niin läppäri lähtee mukaan ja jos operaatiosta selviää hengissä niin ennen pitkää ollaan toipilaana takaisin linjoilla. Sairaalan korrespondenttina.
      Pidähän sitten puolesi. sillä vaikka "kielesi on kuin tyrnin oksa" niin asiallisestihan olet useimmiten oikeassa ja tehnyt teräviä havaintoja.
      No olenhan tässä vielä muutaman illan linjoilla ainakin jonkin verran.
      Sain juuri arvauskeskuksesta labrapalautteen ja siinä kaikki ok paitsi D vitamiini alhaalla ja ohje popsia lisää. Ilmeisesti tuo kurkku on kuluttanut D vitamiinia kun mielestäni olen koko ajan syönyt tuhdisti D vitamiinia sisältävää ruokaa. Nyt on mentävä hiukan lisä D käyttöön

      • edson

        Kieli on kuin orapihlajan oksa, siinä kasvaa sit tyrnejä. Oikeastaan en ole koskaan maistanut orapihlajanmarjaa

        Ja kädet ovat muusia , kun kaivoin raktoriin perälanan esiin huomiseksi. Se on ny sitä aikaa, jos meinaa päästä pihalta pois ja sinne pääsen lauantaina. Ihan Hesaan asti.

        Koko talven oon syönyt D vitamiinia, 25 mikrogr päivässä. Joo ja huomenna tilaan vuosittaisen verikoeajan. Hyvä niin, sillä eturauhasta ei missään Kaamasen tiellä tutkita.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Kieli on kuin orapihlajan oksa, siinä kasvaa sit tyrnejä. Oikeastaan en ole koskaan maistanut orapihlajanmarjaa

        Ja kädet ovat muusia , kun kaivoin raktoriin perälanan esiin huomiseksi. Se on ny sitä aikaa, jos meinaa päästä pihalta pois ja sinne pääsen lauantaina. Ihan Hesaan asti.

        Koko talven oon syönyt D vitamiinia, 25 mikrogr päivässä. Joo ja huomenna tilaan vuosittaisen verikoeajan. Hyvä niin, sillä eturauhasta ei missään Kaamasen tiellä tutkita.

        Piti lisätä vielä, että kyllä klarinetti soi vaikka sitten harvakseltaan ja koetan ottaa asenteeksi pos. ja unohtaa siat kaukalon ympärillä ja tsemppiä sinnepäin.

        No heti olisi kyllä neg. juttuakin, mutta hoitakoot poika suhteensa kelaan. Hämmästyttävän uutisen kuitenkin kuulin ja jos itse joutuisin ko. virastossa asioimaan, niin en varmaan kelpuuttaisi sitä tiskillä istuvaa neuvonantajaa asioitani hoitamaan.

        Tuli mieleen vaan 1980-90 luvun taite ja mielivaltaiset otteet, jotka toki perustuivat mielivaltaisiin ohjeisiin eli kyl Suames on vaikeeta, vähän onnellisten maassa meinaan. Taas siis neg.


    • Ali-Frankenstein

      Minunkin pitäisi itse asiassa vähän kieli-ilotella sillä ihan 100% varmaa ei ole että siihen jatkuisi tilaisuus. Kyllä se kieli-ilottelu minultakin periaatteessa onnistuu vaikka maailmalla kaikenlaisten ja kielisten ihmisten kanssa on tavallaan joutunut olosuhde siistin ilmaisun putkeen.
      Se joskus kalvaa itseäänkin, että ei sano oikeilla ilmaisuilla mielipidettään esimerkiksi henkilöistä jotka kunnon kuvauksen ansaitsisivat

    • edson

      Kaukalon laidalta: siat syötetty.

      Jahas, se onkin sitten tien pehmitystä vaille valmista.

    • edson

      Rakas päiväkirja

      Nelipyöräkotini ryömi kauppareissulta kotipihaan ilman suurempia kolhuja ja siis testattu huomista varten

      Ja garmin päivittyy uuteen versioon kahden tunnin ajan, jotta Balttiasta selvitään

      Mitähän muuta? Ei hitto toissapäiväinen ajankohtainen katsomatta, eilen taas oli niistä diplomaateista ja muista. Minust diplomaatteja ei tarttis ollenkaan, kunnon rähinät vaan päälle ni eiköhän se taas vähäksi aikaa riitä

    • Ali-Frankenstein

      Hyväkuntoiset ne vaan diesel homeilla porskuttelee ja garmineja säätää. Meikäläioset varaosien tarpeessa olevat taas jonottelevat sairaaloihin ja käyvät vielä kolmen nestorin kokouksissa, kuten tänäänkin. Äijät edelleenkin pihisevät. Ehkä viikko viikolta aina hiukan vähemmän.
      No kaikkienhan on jollain välillä huollossa käytävä.
      Vasta nyt lähetin sukulaisillekin tiedotteen, että hotelli hospitaaliin mennään paloiteltavaksi.
      No jos jotain hyvää pitää esiin kaivaa, niin kevät on täydessä vauhdissa kun sieltä pois pääsee.

      Millähän saataisiin Trumppia jarrutettua?

      • edson

        Kuules ny, kyllä tässä ei porskutella ja sellasii varaosii, mitä minä kaipaisin terveydenhuollolta, sellasii ei ole olemassa

        Trumppi pitäs elimi ... kiikuttaa elinsiirtoon ja ei oo vaikeeta arvata, mikä elin pitäs vaihtaa


    • Aivot_on

      "sellasii varaosii, mitä minä kaipaisin terveydenhuollolta, sellasii ei ole olemassa".

      Aivosiirtoja ei varmaan vielä tehdä, ei ainakaan onnistuneesti.

      • Ali-Frankenstein

        Sen kyllä huomaa monestakin lähteestä


    • Ali-Frankenstein

      Robo on taas tehokkaana ja poistanut ihan tavallista matkailijan haavemaisemaa.
      Ei kuitenkaan puoliälyttömälle robolle anneta periksi vaan pannan uudestaan kuva menemään,
      ja ihan samassa formaatissa, paitsi eri formaatissa robon kiusaksi: http://but.fi/7gw
      Saa nähä onko palmut ja volkkari nyt liikaa sille

      • edson

        Jees, hyvä kuva

        Tossa joku tarttui täkyyn ja laittoi että aivot-on. No jos tuollaiset kelpaavat, niin mikä ettei. Luuli raukka, että kaipaisin ylivertaisten aivojeni tilalle jotain sekundaa :)

        Koht koti lähtee auringonpaisteeseen ja palaa valoisana aikana takaisin. Kyllä valossa kelpaa taas kellistellä


    • edson

      Ennen kuin lähen, laitan tulpaksi 100. viestin

      Vain kykenevät kykenevät tuon ylittämään.

    • Ali-Frankenstein

      Guten abend nach Pehmoinen. Olemmekin nyt ainoat kirjoittajat kun huomaan Locarin löytäneen itseään hyväilevän seuran ja saanut miehen suorastaan pursuamaan runoutta.
      Hyvä että piristyi ja on onnellinen huomiosta ammattilaisten toimittamana.
      Sinulle jää nyt tilapäisesti, ehkä huonoimmillaan pysyvästi tämän ketjun ylläpito.
      Toisaalta ainahan sinäkin voit mennä vanhaan joukkoon sitä hiukan tasapainottamaan.
      Minä palaan sitten "Paloiteltuna" jossain muodossa kirjoittamaan sinne missä vielä
      järjellisellä tasolla kirjoitellaan.

      Saatanpa vielä jonkun rivin huomenna pommittaa ennen lähtöä leikkelyyn
      Kesä tuli ihan viuhahtaen. Lunta on vain joissain läjissä täällä Kalliolla. Muutaman päivän kuluttua ei missään.

      • edson

        Jätetään nämä kirjoittelut ihan auki eli levälleen. En palaa Elämään.

        Kerron kuitenkin eilisestä matkasta hiukan. Ajoin ent. kotiseutuni maisemissa ja upeata oli, vaikka hiukka ruuhkaista. Mutta ei kaupunkilainen ruuhkista ole millänsäkään, landet taas ... niinkus tiedetään.

        Palaan ehkä tänne vielä tänään kuvienkin muodossa. Kyllä tämä nykytekniikka on hienoa, elävää kuvaakin taas melkoisesti eilisestä. Tsemppiä sulle Ali


      • Dr.Whoo

        Tsemppiä toivotan minäkin Alille.


    • Alkuperäinen-Rapu

      Kaikesta huolimatta minäkin, en kovin "soitin ketjun" suosiota nauttiva "Elämä-ketjulainen", toivotan, ja aivan aidosti "tsemppiä" vanhalle merikarhulle - meri on lähellä sydäntäni!

    • edson

      Jo vain päiväkirja hei, vettä koko päivä

      Tarkistus tielle, joko pettää, siinä päivän duuni. Jos pettää pahasti, niin ... jaa-a. Kauppaan ei tartte mennä ja turistit eivät vielä täällä ... hankkikoot paskiaiset katumaastureita. Ja nehän hankkii.

      Hitto ku huvittaa nuo sotasopimukset. Näin se on, että sopimukset tehään rikottaviksi ja sit tutkitaan eikä mitään löydetä. Toista se oli meillä naskaleilla puupyssyaikaan. Ei tehty sopimuksia, siitä huolimatta kauhean kinan jälkeen saatettiin saada voittaja selville. Tietysti se potutti jonkin aikaa, jos oli tuomittu aiheetta hävinneeksi.

      • edson

        Mitähän muuta iloja löytäisi?

        No kahden päivän nelipyöräkodin käyttö polttoainekuluineen ja muine pakollisine menoineen maksoi vähemmän kuin eläkeläislippu täältä Hesaan ja takaisin kahdelta. No oishan sitä pitänyt vielä siis uskaltautua metroon ja ehkä johonkin muuhunkin julkiseen. Ainoo julkinen, mitä tuun jatkossa käyttämään on terveydenhoito.


    • edson

      No ni, nyt on joutsen laulanut. Vaikka ei enää sirkan soittoa kuulekaan, niin joutsenen kyllä ja se riittää kuulotestiksi.

      Onneks ne ei ajokorttii uudistettaessa vaadi hajutestii

      Tuntoaisti pelaa ja kuudes aisti kans. Ny aamun askareisiin

      • edson

        Alille sen verran ... korunat ja zlotyt tilauksessa ja ylitys viikolla 19. Sit miettimään, mistä osasta karsia matkavakuutusta tai ensin se pitää ottaa ja ottaessa karsia. Mulla on pesäpallomaila irtaimen suojelemiseksi. Autoliitto kirjassaan suosittelee Baltiaan ja Puolaan jotain lisää vakuutuksiin, mutta en ota jos ei ole pakko


    • edson

      Juu ja tässä lukemista http://bot.fi/2m5u kuhan virkistyt.

      Voipi olla että pääsen A- luokan matkalle, neliviikkoinen asuminen just siellä missä ite haluu. Ruoka mitä ite haluu ja kaikki muukin, mitä ite haluu. En tartte kampaa, en parranajokonetta dödöistä puhumattakaan.

    • edson

      Hellou, valo ajaa ylös eikä se paha juttu ole. Klo 5:50 ja miinus 7, tietsika auki, tilastot täyttöön ja kaffetta naamaan.

      Oikeastaan herkullista kahistaa digilehteä aamulla aikaisin. Tutkija pelkää amazonia ja liikennevirastosta irroitetaan uusi yhtiö tulevaisuutta varten. Tulevaisuus on nuorten, jeee.

      Tutkija pelkää. Eikö enää K-ketju, S-ketju, Valio sun muut MTKoot monopolisoikaan Suomea, huh huh. Kuka hullu maksaa enää tarkistamatta hintoja netin kautta ja jos esim. laatutuote maksaa amazonin kautta selvästi vähemmän, niin eikun sinne ostamaan. No minä hullu olen kyllä Jämpsästä Veikon koneelta hankkinut jotain ja hankin jatkossakin, mutta se on oma päänsärkyni.

    • edson

      "YHDEKSÄÄ miestä epäillään Pohjois-Karjalassa metsästysrikoksesta, suden metsästämisestä. Epäillyt ovat kotoisin Joensuusta, Tohmajärveltä ja Kiteeltä.

      Osa epäillyistä on myöntänyt olleensa metsästämässä sutta, mutta on kiistänyt suden metsästyksen. Kiistäjät sanovat olleensa metsästämässä kettua."

      Ei voi kuin edetä kahden lainpykälän avulla. Pakkosterilisaation ja aseiden luovutuksen kautta koko pitäjässä. Jos tämä ei auta, niin myydään ilimatteeks P-Karjala takaisin Venäjälle

    • edson

      Pakko kysyy, jos Ali tulee vielä tänne. Oletko myös nimimerkki yrmyri Helsingin sanomissa?

      Ja sitten iltaa päiväkirjani. Maaliman parasta aikaa, kevät. Ja syksy.

      Ja sitten paljastamaan, missä urheilulajeissa olen parhaimmillani. Hesari kertoo että yliliikkuvien nivelissä on itseaiheutettavia vikoja. https://yle.fi/urheilu/3-8597200 ja kuinka ollakaan, vaikka kerroin, että inhoan hikeä, niin siitä huolimatta ehdottivat jousiammuntaa yhdeksi lajiksi. Oon kyllä kokeillutkin, ei sen puoleen.

      • Ali-Frankenstein

        En ole nimimerkki yrmyri


    • edson

      6:04 -5,7

      ja tästä se lähtee ja vuosittaiseen verikokeeseen lähtö kans.

      • edson

        Lisää numeroita
        Puola
        1. 53.19278 23.19321 Bialystok
        2. kolme paikkaa Varsova
        3. kolme paikkaa Krakova
        4. 49.94852 18.35196 Katovice

        Huomenna Tsekin tasavaltaan


    • edson

      Ylläpitoa varten

      8:27 -1,1 ja aurinko paistaa

      • edson

        ja missä sitä taas toukokuu-kesäkuu tienoilla asutaankaan. Ostrava - Praha- Waidhaus Saksa noin 560 km ja välille mahtuu 130 kpl leirintäpaikkaa ilmaisen ja 20 € vuorokausihinnan väliltä


      • edson
        edson kirjoitti:

        ja missä sitä taas toukokuu-kesäkuu tienoilla asutaankaan. Ostrava - Praha- Waidhaus Saksa noin 560 km ja välille mahtuu 130 kpl leirintäpaikkaa ilmaisen ja 20 € vuorokausihinnan väliltä

        Ja yksi poronkusema väliin eli koukkaisu Slovakian puolella, noin 380 km ja liki lukemattomia halpoja ja upeissa maisemissa olevia parkingplaces ja eurooppalaista kulttuurinäkymää


      • edson
        edson kirjoitti:

        Ja yksi poronkusema väliin eli koukkaisu Slovakian puolella, noin 380 km ja liki lukemattomia halpoja ja upeissa maisemissa olevia parkingplaces ja eurooppalaista kulttuurinäkymää

        ja tässä muutaman kymmenminuuttisen aikana ulkona jo 6 ja pilvetön taivas


    • edson

      Kyllä oli taas kuvottavaa kuultavaa eilisen A- talkin persulta ja osin myös unkarilaiselta "tutkijalta". Unkari, Tsekki, Puola arestiin EU:n puolelta ja Slovakialle hiukka kannustusta lisää.

    • edson

      Ylläpitoa

      6:59 -3,1

    • edson
    • edson

      Ylläpitoa

      Aamu 7:44 -1,1 Nyt 12:50 13 ja http://bot.fi/2mfr ja tänään eka kevään lenkki. Huomenna terotan motorisahan ja ylihuomenna ...

    • edson

      Ylläpitoa
      6:54 2,6 harmaata. Kaadettavat lähipuut merkitty eilen, mutta en mene kastelemaan itseäni tänään ulos

      Kaino toivomus. Jos Ali olet päättänyt purjehtia muualle, niin heitäpä vastaus vaikka "jep" Jos taas leikkaus vienyt voimat, niin lepoa vaan.

      • Ali-Frankenstein

        Olen herännyt puudutuksesta, mutta niiden komplikaayoriskien vuoksi saatan olla maanantaina uudestaan puudutetty


      • Dr.Whoo

        Onneksi olkoon että henki & järki yhä pihisee. Nopeaa toipumista.


      • Alkuperäinen-Rapu
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        Olen herännyt puudutuksesta, mutta niiden komplikaayoriskien vuoksi saatan olla maanantaina uudestaan puudutetty

        Töölönsairaalassa on loistavan hyvät kirurgit jotka ovat tehneet vastaavanlaisia leikkauksia muitakin hyvin tuloksin. Hesarissa oli juuri juttua kasvojen siirrosta ja se olikin melkoinen operaatio. Hampaatkin siirrettiin leukaluun mukana, mikä myös uusittiin.

        Toipumista toivotellen!


      • amummu
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        Olen herännyt puudutuksesta, mutta niiden komplikaayoriskien vuoksi saatan olla maanantaina uudestaan puudutetty

        Hienoa! Toipumisia!


    • Cee-Lila

      Hyvää paranemista toivotan minäkin sinulle Ali. Aloin jo olla huolissani, kun mitään ei kuulunut melkein kahteen viikkoon. Sinulla on siis joku laite siellä, mitä osaat käyttää. Minä en viime vuonna osannut sitä sängyn vieressä olevaa tabletti/teeveetä käyttää.

    • edson

      Hitsi, taisi olla kovempi juttu tuo sinun sairaalareissusi kuin aavistinkaan, mutta upeeta että olet toipumaan päin. Ei paha olla puuduksissa joskus ja tsemppiä ja toipumisen edistymistä vaan minultakin.

      Muutaman päivän olen vain vilkaissut etusivua ja todennut, että viestien määrä on pysynyt samana, kunnes eilen ...

      Täällä pari päivää pidelty motorisahaa käsissä ja lumet kadonneet kuin se kuuluisa pieru

    • Ali-Frankenstein

      Kiitoksia toivotuksista kaikille.
      Netti on nyt sängyn vieressä.
      Parhaani teen, että täältäs elvittäisiin pois,
      Riskeja tai niiden ennustettuja toteytumisia tässä nyt hoidetaan
      Kylmä piimä ja pulla pysyvätg vielä haavekuvissa. Nenäletkusta menee mitö menee

      • Dr.Whoo

        Lienee tässä vaiheessa turha toive että letkusta menisi esimerkiksi Captain Morgania, mutta sitä odotellessa..


    • edson

      Kuhan Ali herää ja antaa uusia aiheita aatoksille, pysyn tylsässä todellisuudessani eli

      8:41 1,1 ja kevyttä räntää.

      En oikke kehtaa nyt kertoa toisista tylsistä harrasteistani, mitkä koskevat leiripaikkojen etsintää välillä Eesti-Puola-Slovakia-Tsekki. Totean vain, että hienoja paikkoja paljon.

      Politiikkaa ei ny kans kehtaa heruttaa, eikä tarvis muutenkaan, sillä avaan sivun Liike nyt.

      Ja päivällä katselen MM lätkää, missä nuorten innolla mennään kovaa.

    • edson

      Nostetaanpa hiukka klarinettia ja kerrotaan, että pilvistä on. Ja tihkua.

      Kyllähän tuonne uloskin, mutta mutta ku ei huvita. Talvirenkaatkin pitäs vaihtaa pois. Pitäs pitäs. Kumma ku ei kesäkelillä saa ajaa niin, että yksi rengas on kesärengas. Voisi jakaa näin työn neljälle päivälle. Joo ne väittää, että nasta kuluttaa, mutta nää nykynastat ovat niin syvällä, että paskaa jauhavat. Sitä paitti renkaaseen, mistä on nastat nypitty, menee kiviä ja ne kuluttaa kans. Ei hitto, jos joku näkis tämänkin, niin joku dorka keksis ehdottaa, että kiviä ei saa olla nastojen paikalla.

    • edson

      Tänään ei valo ajanut ylös vaan herätyskello

      Jos nää palvelut pelaa vielä kymmenenkin vuoden kuluttua, niin hienoo. Siis kunnan tarjoamat palvelut meinaan.

    • edson

      Tänään ajoi ylös tekemättömät työt ja ne tuli tehtyy.

      Korjaan eilisen mietettä. Kunnan palveluista sen verran, että maakunnastahan se riippuu terkkarin ja hampaiden hoito. Jos riippuu. Koulu ja lastenhoito pitää toimia, kirjasto kiikun kaakun.

      Ansaitulle levolle

    • edson

      Tänään ei ajanut mikään ylös,

      mutta aattelin kuitenkin siirtää klarinettia ylös. Ja töräyttää Suomen jääkiekolle fanfaarit.

    • Ali-Frankenstein

      Älä lannistut Edson.
      Aivan hirveän leikkaus-ja tehohoitirumban jälkeen olen lopulta osastolla kohtalaisilla tervehtymisodotuksilla.
      Siitä syystä kirjoitus on ollut harvakseltaan eikä vieläkkän Mersun vauhtiin kiihdy.

      • Dr.Whoo

        Vanhat diesel- mersut kiihtyy hittaasti, mutta varmasti.


      • Cee-Lila

        Hyvä huomata, Ali, että olet siirtynyt taas hereillä olevien kirjoihin. Kyllä se paraneminen siitä tehostuu, kun akuutein vaihe on ohi.


      • amummu

        Tsemppiä, Ali!


    • edson

      Ei oo lannistuttu. Olen miettynyt vaan, että kuis sinulle on käynyt. No hyvä, kun kova rumba hellittänyt ainakin osittain ja toipilasvaihe etenee.

      Mulla ei nyt ole mitään ihmeellistä kerrottavaa ollut, kevään edistymistä vaan seuraillut ja polttopuita tehnyt.

      Kumppani sai eilen lääkäriltä matkustusluvan ja ensi viikolla startti, vaikka laivalippuja ei vielä ole tilattukaan. Sen verran tästä, että viikko aiotaan maleksia Eesti-Liettua välillä, ainakin, ja Puola-Tsekki välillä toinen viikko. Takaisin sitten samojen valtioiden kautta, mutta eri reittejä. Eli kuukausi reissussa ja sekin on vielä turhan lyhyt aika, mut ku se perunan istustus ... ja se ja se.

    • edson

      Jahas, länsirannikollakin jo kiihdytetty vanhaa diiseliä. Ens tiistaina turbo päälle ja Balttian tasaisuuksille tuprauttamaan, suaman lippu nolkalle ja ohi. Ei vaan.

      Hiki pestään lämmenneessä Itämeressä ja tukka mäntysuovalla ja juuriharjalla. Ny ulos, 20 ja koivu nurin

    • Akentti

      Tervehdys Alipappa!
      Kylläpä oli mukava kuulla et olet selviytynyt rankoista hoidoista. Toivon että jokainen tuleva päivä on entistä parempi!

      • Ali-Frankenstein

        Kiitos akentti ja muutkin hyvän toivottajat.
        On ollut todellinen erikoissairaanhoidon ja soten intensiivikurssi.
        Olen itsekin nyt joutunut päivittämään käsityksiäni sotesta ja terveydenhuollosta meleko uusiksi,
        Toivottavasti jaksan kiivetä vielä kotikoneelleni asti ja kirjoittaa opit ja oikeat muutostarpeet paperille, Kerrankin tulisi kokemusperäistä suoraa ja suhteellista havaintoa missä sote oikeasti kulkee ja miten sitä tuloksellisesti pitäisi parantaa
        Örjankin kävi tänään kirralla tervehtimässä
        On hyvä, eetä osastolle sain läppärin ja modemin käyntiin ja voi taas hiukan seurustella maailman kanssa
        Haaskaa iltaa


      • Cee-Lila

        Ajattelinkin tänään, että onkohan Örjan käynyt tervehtimässä ja mahdollisesti Eikkakin. Hyvää illanjatkoa itsellesi. Voimistuta sormiasi kirjoittelemalla tänne kuulumisiasi ainakin silloin tällöin. Eikös sinulla ole jo kuukausi siellä mennytkin. Suurin osa ajasta unessa?


      • Ali-Frankenstein

        Juu, kuukusi on lähes takana- Ja siitä valtaosa jonkinasteisessa höyryssä. Eihän täällä ollutkaan ennen nettiin pääsyä muuta mahdollisuutta kuolettaa aikaa kuin silmät kiinni unia näkemällä
        Nyt on jopa hyvä nousta istumaan ja kirjoittamaaan, sillä muuten ovat pakaraparat tiukoilla


      • Alkuperäinen-Rapu
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        Juu, kuukusi on lähes takana- Ja siitä valtaosa jonkinasteisessa höyryssä. Eihän täällä ollutkaan ennen nettiin pääsyä muuta mahdollisuutta kuolettaa aikaa kuin silmät kiinni unia näkemällä
        Nyt on jopa hyvä nousta istumaan ja kirjoittamaaan, sillä muuten ovat pakaraparat tiukoilla

        Nyt eteenpäin jokainen toipumispäivä on voitto elämälle.

        Pahin on takanapäin, joten "hymyä huuleen!"


    • Ali-Frankenstein

      Kävin tuossa pitkin kirran käytäviä diesel rollaattoriajelulla. Histelin maisemia 10 ratikan päätepysäkin suuntaan. Ulkona olikin ihan humiseva kesä vaikka lumihankien keskellä leikeltäväksi menin.
      Fågelien suurta rääkkymistä ei sisään kuullut. Toin tällä maisemlls ne ovst ilmeisesti lokei.
      Kohtalaisen hyvin kulkee rollaatttorilla eli vsikks molemmist reisistä on otettu korvuskimpleits niin jslkojen perushermotus j toiminta on nkunnossa.
      Tosin vielä tässä kotoutushoidosakin non ongelmia haavojen kansssa. No lääkäritkin toistavat että odotettavia olivat kun lähes koko kaula ja leuka on sahailtu auki ja venetetty ja vanutettu jotta operaatiot olisi saatu tehtyä

      • edson

        Rollaattoriajelu todistaa jo paljon. Kunhan maltat, niin kyl jalka vielä toimii kaasulla ja kytkimelläkin.

        Lumet lähtivät tosi nopeasti. Ja koht uimavesikin on 20. Sen verran taas talvella tuli lihottua, että pitää ostaa kantavampi pelastusliivi tai sit ei mee uimaan ollenkaan. Taidan säästää enkä ui.


    • edson

      Täsä auto, jota hoidettu kuin kukkaa kämmenellä : http://bot.fi/2njc No nyt ovat lumet jo sulaneet kakun päältä, joten ei ku imuroimaan homeet ratista. Hyvin kesti auton katto sataneen lumen linkolumen painon.

      Tuo pirssi hoidetaan kiiltäväksi sitten matkan jälkeen. Samoin sitten kiillotetaan nurmikko, prkle. Paras aika poistua nyt täältä, koska hyttysetkään eivät vielä ole tulleet. Tosin pääskyt jo tulivat pari päivää sitten ja uimavesi on varmaan 17 viikonlopun jälkeen. Kesävesi jo pihasuihkussa 25

      Sitten laskelmaa. Noin kymmenen kuukauden ajalta (15.11.17-30.8.18) täyskaskoa, seisontavakuutusta, liikennevakuutusta jne. on summana 430 € ja siis pitää sisällään jo yhtenäisen liikenteessä oloajan tämän vuoden toukokuusta siis sinne elokuulle. Ei paha, kun jaksottaa auton liikenteessä oloa ja poistoa. Joo ja jos oisin talvea etelän lämmössä paikallani, niin iliman muuta auto sielläkin seisontaan. Eli pois liikennevakuutuksista ja trafimaksuista siis.

      Juu ja kivaa tulee olemaan matka, sillä tiukalla silmällä seuraan Balttian kauppojen hintoja säilykkeissä, vaatetuksessa sun muussa ja Puolassa sama juttu. Alibobbamaiseen tapaan takaisin tultaessa vaunu täyteen ensi talven särvintä. Tai ainakin melkein täyteen.

    • edson

      Lähtöä vaille valmista eli illalla Länsisatamassa ja aamulla laivassa. Toipumisia Ali

    • Ali-Frankenstein

      Hyvä, että Edsolvent pääsee itä eurooppaa haistelemaan.
      Minä näin uudet kaulani täneään eka kerran ilman kääreitä.
      Kyllä Frankenstein oli ihan oikea nimivalinta.
      Muuten täällä tehdään hirmuisia haavahoitoja ja yritetään palauttaa miest' siedettävään kuntoon.
      Nää pitkäaikas sairaalahoidot vaan pakkaa tuomaan pyytämättä sivuongelmia kuten virtsaaminen

      • Cee-Lila

        Aika hurjalta vaikuttaa sinun kaulahaavasi minun nilkassa olevaan, joka vaivaa vieläkin. Mutta se ei ole onneksi näkyvällä paikalla. Sairaalahoidossa tuli minullekin jo inkontinenssin oireita, vaikka oli katetri vain viikon ajan.


    • edson

      Kyllä sinulta nyt Ali vaaditaan kestävyyttä ja positiivista asennetta. Kaulakääreesi muuttuvat kyllä vielä kaulaliinaksi ....

      Ollaan Hiidenmaalla ja tänään lautalla .... 16 ekua 2 lurjusta ja nelipyöräkoto, niin taas mantereella. Tuolla hinnalla saa Hesassa parkeerata 4 tunniksi, heh heh.

      Taitaa mennä kepeesti kaks viikkoa ennen kuin ollaan Saksassa

      Lämpöä riittää toistaiseksi, mutta illat viilentävät ja tasoittavat

    • edson

      Rakas päiväkirja

      Kännykän kääntäjä on hyvä juttu, sillä se luo hilpeyttä. Kaksi latvialaista naista hymyilivät somasti, kun kuulivat omalla kielellään : "Kiitämme"

      Eilisessä parkissa suihkun vesi oli vain kylmällä ja toissapäiväisessä taas kuumalla eli seikoittaja toimii.

      Tämä päivä ainakin Latviassa. Olemme kiertäneet rannikon tietä ja talviturkki heitetty jeeeeee

      • Ali-Frankenstein

        Voe kun olisin minäkin siellä enkä täällä sairaalassa homehtumassa
        Näillä tiedoilla täälläollaan vielä kesäkuusakin ja jos pihalle selviää, niin jatkoksi pitkä säännöllinen seuranta


      • edson
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        Voe kun olisin minäkin siellä enkä täällä sairaalassa homehtumassa
        Näillä tiedoilla täälläollaan vielä kesäkuusakin ja jos pihalle selviää, niin jatkoksi pitkä säännöllinen seuranta

        Juuri siksi, ettet ole ihan kondiksessa eli kunnossa, minun onkin vaikeaa kirjoittaa näistä matkakokemuksista

        No yksi juttu kuitenkin. Kaikki pelannut mukavasti, Liettuan ajokulttuuriinkin jo totuttu ja tarkkana oltava. Toissapäivänä suihkusta sai vain kuumaa ja eilen kylmää, joten kun ne sekoitusventtiilillä sekoitttaa, niin sopivaa tulee.

        Yöpymiset olleet 15-20 ekun välillä ja niillä sitten saa suihkut huussit vedet käyttöönsä ja oma reititin on toiminut hienosti

        Tänään vielä Liettuassa ja huomenna sitten Puolaan.


    • edson

      Lisäksi täytyy tässä upeessa yöpymispaikassa (120 km Puolaan) illan iloksi todeta, että upeita leipiäkin olen syönyt ja salaattiannoksia. Leivän päälle sitten hyviä salustettuja kilohaileja ja erilaisia tonnikaloja ja varastossa kolme purkkia jotain ... yksi ainakin makrillia. Ja erikoisen näköiset makkarapötkötkin odottavat aistejamme.

    • edson
    • edson

      Onkos Alilla tietoa jo sairaalasta pääsystä? Toivon, että kaikki on hyvin. Tämän kirjoitan lähellä Katowicea. Säät suosivat edelleen

    • Ali-Frankenstein

      Voi kun olisi viulu. Voi kun osaisi soittaa. Sellaista on edelleenkin se sairaalasta pääsy kun joudutaan kasvattamaan melkoista kudospoistoa umpeen siellä vasemman korvan alapuolella missä vierailija sijaitsi.
      Mieluumminhan olisin vaikka Teneriffalla.

    • Akentti

      Tervehdys Alipappa!
      Uskon kyllä että olisit varmaankin siellä Teneriffalla kuin lasareetissa. Lähden kesälaitumelle kuten muinakin vuosina. Ja syksyllä palaan taas jos luoja suo ja kirjoitellaan sitten lisää. Toivon kaikkea hyvää ja paranemista sinulle! Toivottavasti seuraava päivä on entistä parempi.

    • ALi-Frankenstein

      Kiitos Akentti ja hyvää kesää sinne missä oletkin tai kuka oletkin

    • edson

      Aamun arvaus : lieneekö Maxell Smart asialla ?

      Mutta arvausta ei ole se, että ... tai no, jos koti suostuu kulkemaan tai muita esteitä ei tule matkalla, niin illalla ollaan Tsekin ja Saksan rajalla

    • Ali-Frankenstein

      Nyt on jo kovia puheita sairaalarintamalla. Ilmaan on heitetty ajatus jopa aluksi kotilomista. Ilmeisestt jotain konkreettista parantumista on tapahtunut. Itsekään en epäile etteikö ainakin kotikäynnit jo ensi viikolla onnistuisi vaikka pari suurempaaongelaa eli virtsaamisen luonnollistaminen ja nielemisen testaaminen ovat tekemättä. Ilman niiden toimintaakin kylläkotona voi olla vaikka koko päivän kunhan on nenäletkuruokailuväleneet ja nestesapuskaa mesessä.
      Katsotaan miten käy. Olen jo alkanut kirjoitellakin enemmä ja asuntoasia on saatu hoidettua ihan läppärihommina ja osin musikantin sivuavulla niin että ensiviikon alussa pitäisi muutto tapahtua. Se viipyi kun uudessa talossaoli hississä isompi vika eikä siihen ole saatu nopeasti varaosaa sakemanniasta. Nyt viikonvaihteessa sen pitäisi edes virityksillä lähteäliikkeelle.
      Sain kaupungin yksiön.Noin 20% suuremman kuin entinen kolo mutta 50% halvempi eli 327 egua per kk mikäon kyllä niin halpa että nippanappa kehtasin sanoa.
      Sijainti Pohjois Haagassa ihan Kaaren Prisman lähelläeli minulle jopaparempi påaikka kuin Kallio. Autollakin suoraan kehä ykköselle jahkaniska notkeutuu sen verran lisää, että voi lähteä rattiin. Nyt ennestäänkin jäykkäniska on vieläkin jäykempi kun sen vasen laita korvasta alaspäin aina hartian imusolmukkeisiin asti on leikelty ja suurella siirtokudosmäärällätäytetty. Leukaan mikä halkaistiin kolmessa perättäisessäleikkasuksessa on laitettu ruuwattu levy ja todella näyttää Frankensteinin leualta enemmän kuin John Waynen..
      Toivottavasti hyvät ystäväni ovat myös kunnossa siellätoisella ketjulla ja rouva Calvadoksenkikn ihonsiirteet jo valmistuneet kuntoon

      • amummu

        Onpa sinua koeteltu. Ilmeisesti toipuminen on kuitenkin jo hyvässä vauhdissa. Tsemppiä taas jatkoonkin! Näin virtuaalisesti myös leipää ja suolaa uuteen kämppään.


    • Cee-Lila

      Aurinkoista perjantaita! Jo on Alia pilkottu ja ihoa ja kudoksia siirrelty sekä leukaluutakin rustattu. Pääasia, että henki säilyi ja olet jo paranemaan päin. Olet varmaan laihtunutkin rutkasti, kun et ole voinut herkkuja syödä pitkään aikaan, vain niitä litkuja letkuruokinnassa. Varmaan normaaliruokailukin jossain vaiheessa taas onnistuu. Minun jalkani verisuoni- ja nilkan ihonsiirre ovat pientä sinun operaatioidesi rinnalla. Ei nilkan iho vielä normaali ole, mutta varmaan joskus tulee olemaan. Tai sitten ei. Ei paikattu ole koskaan täysin uuden veroinen.

      Onnittelut myös sinulle uudesta asunnostasi. Ihmeen huokealla vuokralla vielä ja jopa täällä Stadissa.

      Hyvää jatkoa ja tervehtymistä sinulle.

    • Dr.Whoo

      Kuvauksesta päätellen potilaan ulkonäkö siis jotain Jack Nicholsonin esittämän jokerihamon Batman elokuvassa ja Boris Karloffin esittämän Frankun väliltä?

      No väliäkös hällä, kauneus on muutenkin katoavaista, ainakin fyysinen kauneus. Pääasia että pää toimii. Ja myös huumorintaju..nimittäin jos sen menettäisi, silloin olisi kyseessä jo vakava vaiva. Tässä tapauksessa näyttäisi kuitenkin huumorikin säilyneen.

      Ja mitä, vaikiaa uskoa että Heltisingistä saisi minkäänlaista luukkua noin halvalla?

      Ja Edsonin aamun arvaus meni pieleen, jos nimittäin meikäläistä tarkoitit.
      Akenttihan on tuo harvakseltaan kirjoittava naishenkilö tuolta toiselta ketjulta. Tais olla alunperin nimeltään Riitu hänkin, mutta vaihtoi sitten akenttiin ettei sekoitu Saksan Riituun. Vai muistanenko väärin?

    • Ali-Frankenstein

      Ensinnäkin kiitos erikseen A-mummulle ja ja Cee -Lilalle, jotka ovat aina ymmärtäneet, että pienistä tilapäisistä provosoimisärsytyksistä riippumatta täälläpäässäollaan kuitenkin hyväntahtoinen herrasmies jonka sydäntä kähellä on kemian lisäksi klassinen ja latinalainen musiikki. Kaikki tuki ja ymmärrys ovat olleet paranemista avustavia.
      Dr- Whoo myös ymmärtää että kovalla liemessä ollaan oltu, muuta hyvissä käsissäö. Kaikki kolme perättäistä kirurgiaa teki nimittään sma tohtori joka hiljattain teki suomen ensimmäisen kasvon siirron.
      Minähän ennen ensimmäistä leikkausta vitsailin hänelle, että katso että herättyäni olen john Waynen näköinen.
      Np suurimmat Frankenstein liitosjäljet ovat nyt kaulan vasemmalla puolella mikä jouduttiin leuka poikki sahaten mahdollisimman laajalti avaamaan jotta pirullisen vaikeaan syöpäkasvaimeen olisi päästy käsiksi. Saivat sen kuitenkiin kokonaan pois.
      Silellä on nyt puoli reitta sekä oikeasta että vasemmasta reidestä otettrun ja jossain on vielä lavasta otettu suurehko paikka. Kolmannella leikkauksella piti ottaa ranteesta ohuempi lappu ja korvata nielualueen paketti, mutta kesken operaation huomasivat, että tilanne olikin suussa paljon parempi kuin ulkotarkkailussa nähtii ja ranteeseen jai vain siirron alitushaabat. Melkoset nekin.
      Muut siirrosalueet katsastettiin tänään ja ovat varsin hyvin kuntoutuneet. Vain pieniä valuttavia kohtia enää.
      Olisihan minun pitänyt muistaa jo siitä 2004 leikkauksesta että eivät nämä heti valmiiksi tule. Sillin kirurgian jäljet paranivat kohtalaiseen kuntoon 17 päivässä, mutta jälkisädehoitoon mukaanlukien poskihampaiden poisto ja kuukauden säteilyhoito meni extra pari kuukautta.
      Silleim sitä ihminen automaattisesti pyyhkii pois vanhoja huonoja kokemuksia.

      Mitä siihen asun toon tulee, niin nyt on hissi kunnossa ja muutto tilattu 30.05. Se on todella halpa mutta ei sen halvempi kuin normaali hintataso ilman välistävetoa- Mutta on sanottava, että onnellinen on joka Heka asuntoon pääsee. Silloin pärjäöä kohtuupalkallakin ja on tuvassa näiltä yksityisten mahdollisilta spekulatiivimyynneiltä kuten kävi kolon kanssa. No ehdinhän asua siinä 14 vuotta.
      Paraimmillaan olen jo ensimmäisellä kotikäynnillä viikon lopuilla.
      Muusikkokin on löytänyt itsestään uusia kykyjä. Toivottavasti auttaa pysyvämminkin havaitsemaan että työ ei lopulta ole ylivoimaista ja ettäsiitä tienääkin paremmin kuin laatikkoon säveltämisestä.

      Tämä Heka vuokra kyllä kertoo selvällä kielellä, että PK seudun asuntohinnoissa ja vuokrissa on yksityisellä puolella se noin 50% puhdasta ilmaa ei tavoin jaettuna. Hehahaan kun ei toimi tappiolla vaan lähinnä omakustannushinnalla.

      Hyvä minulle, hyvä Edsonin lapselle. Edson muuten on ihan älykäs ja asiat raakarealistisena näkevä henkilö. Hänen ilmaisutapansa on vaan vähän "yksilöllinen" ja saattaa aiheutta ylireaktioita vastakeskustelijalle.
      Toisilla kuten rouva Ceellä on ljuonnollista diplomaattista asiain käsittelytapaa ja siksi häntä kaikki rakastamme helposti. Kaikki eivät aivan yhtä diplomaattisia osaa olla joten olisi hyvä ainakin yrittää muistella, ettei joku suorasuu mitään todellista pahaa kuitenkaan kenellekään tahdo, eikä ajatte.

      Mie vaan siitä hämmästyneenä että ainakin tällähetkellä näyttää siltä että tästä kjuitenkin selvittäisiin

    • edson

      Raakarealistina totean, että olipa kiva ilta. Viimeksi näin veljeni 2004. Hän on Euroopan läpiajolla, lähinnä Espanjan ympäriajolla, mutta päätyi läpi Saksan tänne Bietigheim Bissingenin pikku kaupunkiin ja jatkaa huomenna Unkariin. Ja kaikki tämä MOOTTORIPYÖRÄLLÄ

      Ilta venähti lämpöisessä säässä puolille öin vanhan kaupungin kuppilassa syöden ja jutellen. Poika piffas.

      Tänään luon luonnoksen paluumatkalle ja samat maat varmaan tulee kyseeseen paitti että Slovakiassa käydään. Mutta vasta ensi viikolla palumatkalle.

      Hienoa Ali toipumisesi ja uuden asunnon saanti. Jeee

      • Cee-Lila

        Ymmärsinkö oikein, että olet tavannut veljesi eilen siellä saksalaisessa pikkukaupungissa eka kerran vuoden 2004 jälkeen? Ja ajoi sinne sinua tapaamaan. Ja motarilla. Luin jotain tällaista jonain päivänä Iltiksestä, että mies ajaa motarilla ympäri maailmaa, Hän ei ole mahdollisesti sama henkilö eli veljesi? Veljesi ajaa vain läpi Euroopan, tämä toinen taisi olla menossa Intiaan. Täytyypä kaivaa se juttu uudelleen esiin.


      • edson
        Cee-Lila kirjoitti:

        Ymmärsinkö oikein, että olet tavannut veljesi eilen siellä saksalaisessa pikkukaupungissa eka kerran vuoden 2004 jälkeen? Ja ajoi sinne sinua tapaamaan. Ja motarilla. Luin jotain tällaista jonain päivänä Iltiksestä, että mies ajaa motarilla ympäri maailmaa, Hän ei ole mahdollisesti sama henkilö eli veljesi? Veljesi ajaa vain läpi Euroopan, tämä toinen taisi olla menossa Intiaan. Täytyypä kaivaa se juttu uudelleen esiin.

        Kyllä ja treffaaminen oli aivan yllätys. Veli oli menossa tapaamaan poikaamme ja kuis sattuikaan, niin me tulimme samana päivänä tänne. Unkarissa taas on hänen poikansa opiskelemassa. Maalima on pieni


    • Ali-Frankenstein

      Onpas Edsonillakin suku pitkin maailmaa ja matkailuvetoista. Ei m ikään ihme jos maisemat kiinnostaa. Ei muuta kuin poljin pohjaan ja dieselille kyytiä.

    • edson

      Kyl mun suku on aika paikallaan olevaa. Poikkeukset eivät vahvista sääntöä tai no. Tunnen sukuani vain pienin osin.

      Nää nuoret taas haluavat kokea ehkä enemmän kuin me nuoret aikoinaan, siis vähän muolimaa ennen jämähtämistään. Veikkaan, että poikamme sai lopullisen kipinän kuitenkin moottoripyörästä veljeltäni. Tehkööt Rinne lapsia se sanoo.

      No keskimmäinen poika kyl kans on harkinnut etätyön mahdollisuuksia.

      Minä taas en harkitse mitään. Ei ei ei se noin mene. Harkitsen seuraavaa reissua. Pitkä jeeeeeeeeeeee

    • Ali-Frankenstein

      Minä sain juuri postiin viestin, että kamat on nyt siirretty Kolosta uuteen koloon. Se uusi kolo jääköönkin sitten viimeiseksi asunnokseni niin kauan kuin täällä maan päällä kiäriskellään.
      Pitääkin sisustaa se nyt niin, että mitään turhaa ei ole, mutta mikä on toimii ja on sieltä paremmasta laadusta

      • Dr.Whoo

        Vieläkös sitä ollaan sapuskan suhteen letkun varassa? Jos, niin ei taida varsinaista gurmeeta letkua pitkin tulla. Kai olet kuitenkin vaatinut tatteja letkullisen?


    • Ali-Frankenstein

      Kyllä edelleenkin ollaan letkusyötöllä mutta onneksi saa gurme´sveitsiläistä letkuruokaa.
      Unta näen ihan tavallisista juusto-pekoni hampurilaisista

      • Cee-Lila

        Mistäs tiedät, että se letkuruoka on nimenomaan sveitsiläistä gurme´eta:-)


    • Ali-Frankenstein

      Se tulee tänne huoneerseen valmispakkauksissa joissa on kaikki tuoteselvitykset, valmistaja ja valmistusmaa hyvin selvitetty. Sitten pakkauksesta vaan joko korkki pois tai useimmiten kulman leikkaus ja muonan kaato letkun päähän kiinnitettävään annosteluputkiseen jota sitten nostetaan nenän yläpuolelle ja siine män.
      Gourme oli omaa kuvaustani kun eihän sen makuelämystä ole tullut maistettua. Se on vaan ravintoa.
      Kova olisi halu saada jotain maistuvaa suuhun.
      Kohta ollaan oltu 2 kuukautta reissussa ilman mitään makuelämyksiä. Todella tylsyttävää. Parhaat hetket ovatkin olleet ne kun sa opiaattilääkettä.
      Huomenna tulee kurkkulogian ylikirurgi, sama joka teki sen ensimmäisen leikkauksenkin 2004, tarkastamaan tilan ja laatimaan jatkosuunnitelman.
      Pitäisi saada kasvatettua kudosta siihen koloon mikä jäi vasemman korvan taakse, mutta se on hidasta. Mainittiin tänään jopa sellainenkin sana kuin alipainehoito

      • Cee-Lila

        Sitä alipaineimuhoitoa minäkin sain nilkkaani viime vuonna parin kuukauden ajan. Sain kaulaani roikkumaan (miehet pitivät sitä yleensä housunsa taskussa) sellaisen pienen laitteen, jossa oli kaksi patteria ja letku johti nilkkaani, jossa oli isot sidelaitokset jotka se laite imi kiinni nilkkaani ja auttoi nostamaan sen haavan pohjaa ylöspäin kuopastaan. Auttoi varmaan sen parin kuukauden ajan ihan hyvin, koska se hoito lakkautettiin ja siirryttiin taas normaaleihin siliconisiteisiin, rasvasiteisiin ym kaikenlaisiin haavanhoitoihin.

        Minulla jalkajutun takia ei tarvittu letkuruokintaa, vaan söin ihan itse, paitsi, että verta ja muista nesteitä sain pussitolkulla. Ruokahalu ei kyllä ollut hyvä.


      • Ali-Frankenstein

        iLMEISESTI cEEN NILKASSA ON SYNTYNYT SAMANLAINEN ONKALO KUIN MINULLA VASEMMAN KORVAN TAAKSE JA SINNE LEUKLUUN SUUNTAAN, kun koko leuka oli revitty auki jotta pääsisivät sieötä nielun yäosista leikkaamaaan. Tejnisesti ymmärrän sen alipaineajatuksen. Se voi todellakin sopiovassa paikassa vauhdittaa uuden kudoksen "ylösnousua". En vaan näiltä istumilta ole varma saako sen noin hankalassa oaikasa toimimaan,
        Itswestäni tuntuu että sitä ei edes piotäisi näin usein huuhdella vetyperoksidilla ja keittosuolaliuoksella vaam antaa olla valumassa minkä valuu löysän imulevyn kattamana ja antaa sitten ajan parantaa jos on parantuakseen. Kauhulla kuitenkin seurasin sinunkin haavaoperaatioita enkä ilmeisesti turhaan. Mulla kaikki mujut ovat parantuneet paitsi se yksi monttu. Siitä oli avoyhteys eli vuoto suoraan suuhun. Nyt se on kyllä jo lähes kadonnut.
        Vpi meitä 73 vuotiaita. Olemme jo melklein varaosista koottuja. Onneksi kohtelias ja ystävällinen mieli ei ole mihinkään kadonnut.


      • Cee-Lila

        Minullakin niitä haavoja oli koko jalan mitalla alkaen reidestä ja jatkuen nilkan kautta jalkapohjaan asti, muut paranivat hyvin ja nopeasti, mutta kaksi kohtaa hangoitteli umpeutumista vastaan, joista se toinen oli sellainen monttu, että luukalvo paistoi kuopan pohjalta. Suolaliuoksella sitäkin huuhdeltiin joka toinen päivä, paitsi sen imuhoidon aikana koko laite vaihdettiin kerran viikossa.

        Sinulla on paljon hurjemman tuntuinen tuo operaatio.

        Kohta pääset jo sinne uuteen asuntoosikin, ainakin katsastamaan sen, hyvin on poikasi hoitanut jo tavaroidesi muuton. Ja itse teit jo ennalta turhan roinan hävityksen, eli helpotit muuttoa.


      • amummu
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        iLMEISESTI cEEN NILKASSA ON SYNTYNYT SAMANLAINEN ONKALO KUIN MINULLA VASEMMAN KORVAN TAAKSE JA SINNE LEUKLUUN SUUNTAAN, kun koko leuka oli revitty auki jotta pääsisivät sieötä nielun yäosista leikkaamaaan. Tejnisesti ymmärrän sen alipaineajatuksen. Se voi todellakin sopiovassa paikassa vauhdittaa uuden kudoksen "ylösnousua". En vaan näiltä istumilta ole varma saako sen noin hankalassa oaikasa toimimaan,
        Itswestäni tuntuu että sitä ei edes piotäisi näin usein huuhdella vetyperoksidilla ja keittosuolaliuoksella vaam antaa olla valumassa minkä valuu löysän imulevyn kattamana ja antaa sitten ajan parantaa jos on parantuakseen. Kauhulla kuitenkin seurasin sinunkin haavaoperaatioita enkä ilmeisesti turhaan. Mulla kaikki mujut ovat parantuneet paitsi se yksi monttu. Siitä oli avoyhteys eli vuoto suoraan suuhun. Nyt se on kyllä jo lähes kadonnut.
        Vpi meitä 73 vuotiaita. Olemme jo melklein varaosista koottuja. Onneksi kohtelias ja ystävällinen mieli ei ole mihinkään kadonnut.

        Kyllä Cee ja Ali ootte ihme sissejä! Tuommoiset sairaskertomukset lähes jo kauhistuttaa. Ei mitenkään voi edes kuvitella niiden kanssa elämistä. Mutta niin vain kumpikin olette tsempanneet, Cee kaiketi jo loppusuoralla ja Alikin toivottavasti ainakin takakaarteessa.Voinnin paranemista toivottelen. Elämä voittaa!


      • Cee-Lila

        Kyllä, siksihän ketjummekin nimi on Elämä, alkoi jo silloin Hösärin aikana, jatkuu onneksi edelleen täällä ja HHRiitun ansiosta, joka jo jätti meidät. Elää varmaan hyvin edelleen siellä Hampurissa ja kutoo mattoja ym raanuja talonsa alakerran kellarissa olevassa huoneessa, missä on ne kangaspuut. Terkkuja HHRiitulle, mikäli satut näkemään tämän.Ali on ollut HHRiitun kanssa tekemisissä enemmänkin, ovat joskus jopa tavanneet Hampurin merimieskirkolla, missä Riitu oli vapaaehtoistyöntekijänä.

        Jokaisella päivällä on omat murheensa, niitä ei kannata surra, ainakaan etukäten. Sinullakin niitä on ollut kaikenlaisia, alkaen lapsenlapsien huolista ja taloyhtiön hommista ja ne eivät ole todellakaan pieniä läpimenojuttuja. En ihmettele, että nukut monesti huonosti, siinä ei sudokutkaan ja kakurot auta. Itse en niistä mitäään ymmärrä, ei ole tarpeeksi älliä:-)


    • Ali-Frankenstein

      Kiva kun a-mummu ja cee-lila ovat kirtjoittaneet ja pitäneet mieltä parempana, Cee varsinkin konkreettisesti ymmärtäen minkä kanssa nyt painiskelen. Pakko tunnustaa, että on se aika rassaavaa. No sen verran on toivoa, että ne kotikäynnit mahdollisesti alkavat kohta toteutua. Vielä tehdään yksi leikatun nielualueen tähystys nukutuksessa jotta saavat selville minkäläinen reikä on vielä olemassa.
      Onneksi muusikkoni sai homman hoidettua muuttorintamalla, Ja niin, kevytmuuttohan se oli. Joudun nyt hankkimaan muutamat mööbelit ja lisätarvikkeet kun pistin sumeilematta menooon ne 2000 luvulla itse kokoamani rakennelmat.

    • Dr.Whoo

      Jep, elämä on rajallinen luonnonvara. Äskettäin itsekin luin lehdestä erään lapsuuteni leikkitoverin kuolinilmoituksen. Tais olla kaveri hiukan nuorempikin kuin minä. En myöhemmissä elämän vaiheissa enää ollut hänen kansaan tekemisissä, enpä oikeastaan tiedä miksen. Nyt se on ainakin myöhäistä. Tämmöiset asiat pistää aina miettimään, että ainoaa elämäänsä ei kannattaisi käyttää ainakaan turhaan nahisteluun.

      Tuostapa tuli mieleeni esittää vieno toiveeni, että tämä pitkään kirjoitellut porukkakin voisi kirjoitella yhdessä ja samassa ketjussa kuten ennenkin. Olisi jotenkin yksinkertaisempaa kuin pomppia kahden ketjun välillä. Kaikkien ei tarvitse "tykätä" toisistaan, ei edes noteerata ellei halua. Toistensa sietäminen kuitenkin luulisi olevan mahdollista.

      • edson

        Minulle sopii kirjoittelut siel sun tääl. Kirjoittelut ovat kuitenkin jatkossa täält päin harvemmassa tahissa tulevii. Jatkan kuitenkin vielä täällä.

        Ja matkatunnelmissa. Täällä olisi kaikenlaista nähtävää, Harrachovissa. http://bot.fi/2ob0

        27.7 meitä entisiä, 1950- luvulla Helsingin Jollaksessa lapsuuttaan viettäneitä kokoontuu yhteen. Vain kaksi on joukosta poissa, noin meidän ikäisistä siis. Muistaakseni.

        Tsemppiä Ali


      • amummu

        Kannatan!


      • Cee-Lila

        Sopii minullekin. Itsekin asuin Jollaksen liepeillä 22 vuotta. Tuskin silti Edsonia tunsin. En asunut siellä kuin 1984 alkaen 2006:een, Malmin jälkeen asuin muuallakin. Haluan, että Aurorakin hyväksytään tänne, viis tykkääkö kaikki toisistaan, kuten Whoo viisaasti sanoi. Nimikkeenä varmaan silti säilyttäisimme Elämän, sitähän olemme viettäneet koko elämämme, kukin siihen asti, kun henki pihisee, vaikka HS sen meiltä esti, mutta tämä S24 on antanut meille happea.


      • aurora5
        Cee-Lila kirjoitti:

        Sopii minullekin. Itsekin asuin Jollaksen liepeillä 22 vuotta. Tuskin silti Edsonia tunsin. En asunut siellä kuin 1984 alkaen 2006:een, Malmin jälkeen asuin muuallakin. Haluan, että Aurorakin hyväksytään tänne, viis tykkääkö kaikki toisistaan, kuten Whoo viisaasti sanoi. Nimikkeenä varmaan silti säilyttäisimme Elämän, sitähän olemme viettäneet koko elämämme, kukin siihen asti, kun henki pihisee, vaikka HS sen meiltä esti, mutta tämä S24 on antanut meille happea.

        "Aurorakin hyväksytään tänne".

        Suurkiitos, mutta varminta pysyä Elämässä. Vai jääkö sinne enää ketään?


      • Cee-Lila
        aurora5 kirjoitti:

        "Aurorakin hyväksytään tänne".

        Suurkiitos, mutta varminta pysyä Elämässä. Vai jääkö sinne enää ketään?

        Jatkamme siellä. Minulle sopii, että jatkamme kuten ennenkin.


      • Alkuperäinen-Rapu
        aurora5 kirjoitti:

        "Aurorakin hyväksytään tänne".

        Suurkiitos, mutta varminta pysyä Elämässä. Vai jääkö sinne enää ketään?

        Hei aurora!
        Minua ei täällä kaivata, eikä minun toipumistoivotuksiani täällä noteerata, ja nyt en ole enää varma, voinko kirjoitella meidän Elämässäkään, etten vain "estä" muiden halukkaiden kirjoittamisia? Minulle kaikki kirjoittajat ovat aivan samanarvoisia, mutta mistään "valinnoista" en tykkää.


      • aurora5
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Hei aurora!
        Minua ei täällä kaivata, eikä minun toipumistoivotuksiani täällä noteerata, ja nyt en ole enää varma, voinko kirjoitella meidän Elämässäkään, etten vain "estä" muiden halukkaiden kirjoittamisia? Minulle kaikki kirjoittajat ovat aivan samanarvoisia, mutta mistään "valinnoista" en tykkää.

        Valinnoista en tykkää minäkään, itse olen kuitenkin mustien lampaiden katrasta, sanon tai teen täällä mitä hyvänsä.

        Kirjoitellaan me vaan Elämässä se mitä kirjoitellaan. Ehkä jossain vaiheessa saamme mukavaa miesseuraakin "tuhanten rantain partahilta".


    • Ekieki
    • Cee-Lila

      Voe, voe, nyt se on rikki, tuli äsken koneelleni kun yritin tänne, nyt se kuitenkin toimii. Oliko syynä tuo Ekieki, joka antaa ilmaista pelirahaa. No, minä en ikinä pelaa mitään rahasta, vaan ihan huvikseni jotain mahjongeja ym. Toki olen joskus elämässäni lotonnut ja ollut joskus jopa bingoemäntä! Se oli sellainen bingohalli, missä oli ihmisillä pelitaulut edessään, ei mitään ruksattavia papereita. Kaikkea sitä on tullut tehtyä elämänsä varrella, että saa leivälle muutakin kuin ylähuulen;-)) Se ei siis ollut mikään eläkeläisbingo, vaikka osa asiakkaista niitä olivatkin. Asiakkaat olivat niin tottuneita konebingoonkin, että pärjäsivät siellä hyvin. Minua vain rasitti se pukeutuminen, mikä meiltä bingoemänniltä vaadittiin. Tiukka keltainen pusero ja pieni musta minihame. Tunsin olevani 70-luvun lottotyttö ja lopetin sen uran 5 kk:n työrupeaman jälkeen. Tämä muuten oli 70-luvun alkua elämässäni. Vahvistin vielä asuani mustilla strech-saappailla, jotka ylettyivät ylle polven, 7 sentin paksuhkoilla koroilla. Nyt olen huomannut niiden olevan taas muotia. Tämä kuuluisi tuonne Elämä-ketjuun. Mutta tuli tuokin mieleeni tuon kasinomainoksen takia, joka varmaan kohta poistetaan.

    • Cee-Lila

      Yritin kirjoittaa jo kahteen kertaan Elämäänkin, mutta se on rikki. Ei voi mitään, rikki, mikä rikki. Tuskin vain minun koneellani.

      Palvelinvirhettä ilmoitta tämäkin koko ajan.

      • Cee-Lila

        Nyt taas toimii.


    • Ali-Frankenstein

      Edsolventkin on kadonnut matkojen sumuun tai Euroopan rankkasateisiin.
      Huomenn ensimmäinen kotikäynti vaikka olo on tietenkin edelleenkin kuin vinoon sahatulla tukilla.' Toisaalata valtaosa ajasta tällä on nimenomaan ajan kjuluttamista minkä voisi tehdä kotonakin. Tänne on tultava vielä päällä olevan lääkityksen ja sen mony´tun huuhtelun vuoksi. Siirtokohdissakin on vielä suojasiteet joiden pitäisi pysyä vielä noin viikko paikoillaan.
      Hommat todella etenevät hitaasti, mutta kun ajattelee niin ihmisiähän on valillä vuosikausia hoidossa ja monikssa kirurgioissa ennenkuin sopiva tila ja toiminnallisuus saavutretaan eikä aina edes saavuteta. Omalta kohdaltani kaiiki muut ongelmat on hallittavissa paitsi se kovantaustaonkalo. Sen paranemisesta riippuu mahdollinen palautuva puhumiskyky ja ehkä nieleminenkin minkä taido´¨an joutua houkuttelemaan esiin alusta alkaen. No siihenkin on oma suunnitelma mikä kyllä on ihan eri kuin lääkärien ohjekirjasuunnitelmat. Virtspussin jos joutuu pitämään kestokatetrilla saa taskuun senkin. On se muuten hiukan haitallinen sillä heti kun peräsuoli alkaa täyttyä niin se puristaa virtsarakon pohjaa ja kanyyly sitten hiertää jonkin verran kipuillen siellä.

      Olen kyllä lukenut yllä esitettyjä kommentteja ja en hirveästi haluaisi niihin kangtaa ottaaa kun on tiedossa että kannanottoja ensireaktiona manipuloiedaan ja väärinymmärretään.
      Se ettäolen erikseen mainimmut iloni Cee-Lilan ja a-mummun toivotuksista johtuu siitä yksinkertaisesta syystä että minulla ei ole ollut koskaan minkäänlaista ymmärrysongelmaa heidän kansaan ja itse asiassa kaipaisin heidän musiikkikeskuteluja kun itsekin olen kova klassisen ja latinalaisen ystävä.
      Ketäänhän en ole koskaan edes ehdottanut lakkaamasta keskustelemasta omalla foorumillaan.
      Kyllä kaikille pitäisi olla selvää, että vanhassa elämässä on kaksi kirjoittajaa joiden kanssa emme samalle planeetalle mahdu. Olkoon syy mikä tahansa, mutta minulle liikaa kaikilla kriteereilläni edes minimaalisesti kohtuullisesta, rehellisestä ja objektiivisesta kirjoittamisestra ilman henkilöön, vaikkakin virtuaalihenkilö, suoraan kohdistettua ja valhjeellista ilkeyttä.
      Olen ilonen jokaisesta tunnistamastani ystävällisestä vierailusta ja niihin, jotka niiden kahden valheellisiin ja ilkeämielisiin juttuihin ovat samaistuneet luonnollisesti eivät sen jälkeen herätä positiivista tai negatiivistä tunnetta. Jonkin verran suruista kuitenkin kun heidänkin kanssa oli vuosia mahdollista keskustella sosiaalisesti. Kaikki senkin menettäminen on tappio ja ihan pyytämätön tappio.
      DR,WHO on eri tapaus. Hänen kanssaan olisi ollut mikava heitellä tietyntyylistä miesten "kehuherjaa autoista, sapuskasta, könneistä ja monesta muustakin miesten pelleilypuheista. Hän nyt vaan katsoi jostain omasta lähtökohdastaan tarpeelliseksi lähteä tältä miniketjulta "vihreämmille" ketjuille. Hän tarvitsi jotain mitä meidän kolmen kirjoittajan keken ei ollut tyrkyllä.
      Minä teen kuten Edson eli kirjoittelen jatkossakin tänne, sen minkä kirjoitan ja jos henki jatkaa pihisemistä. Kirjoittaahan voi vaikka ihan itselleen ja siten toteuttaa tarvitsemaansa "osallistumista"
      Kun siellä yllä toiveita esitettiin, niin minäkin esitän ja toivon, että a-mummu, Cee-Lila ja Akenttikin joskus piipahtaisivat täällä. Se on silloin päivän kokokohta.
      Muutkin saavat kikrjoittaa tietenkin jos siltä tuntuu, muut viime vuoden kirjoitustapahtumien jälkeen luottamuksellisen kirjoituskaveruuden palaamiseen on odotettava että kirjoitussuhteet hiljaa palautuvat ennalleen.
      Vain kahden kanssa raiteilta suistuminen ja radan täysrikko on peruuttamatonta ja se johtuu oman analyysini mukaan heidän januskasvoisuudestaan eli halutusta ilkeämielisyydestä ja massiivisesta totuuden väärentelemisestä- ts. Ollaan yhtäyhtäälläja ihan toista oven takana.

      • Ali-Frankenstein

        ja siinä tuli samalla kirotusvihreitä ihan rysällinen niille joita enemmänkin toisten kirotusvihreet kiinnostaa kuin se mitä asia oli.
        Ehkä ajankohdalla ja juuri kirjoittamista ennen saadulla Oxynorm kipulääkkeellä oli osansa vihreiden määrään. Tosin en ole ensisijaisesti koskaan ollut tuottamassa vihreetöntä kirjoitusta vaan kirjoittamassa sitä mikä on kirjoitettava.
        Tuolla muilla foorumeilla kyllä paremmin oikoluen kirjoittamani ja tärkeissä asioissa jopa korjaan vihreettömäksi


    • Dr.Whoo

      Mie tässä olen vain pyrkinyt kaikella naiviudellani toimimaan airueena ja siltojenrakentajana keskusteluryhmien välillä, älköön miuta kivitettäkö (kovin pahasti ainakaan) sen vuoksi.

      Itse en vieläkään oikein ymmärrä miksi ei kuka tahansa voisi kirjoitella samassa ketjussa. Vai puutteellisesta elämänkokemuksestako johtuu, etten vielä ymmärrä miten tärkeää kunkin on lukkiutua omiin blokkeihinsa...
      Ylipäätään, aika metkaa miten virtuaaliset nimimerkit alkavat tietyllä tavalla elää omaa elämäänsä.

      Minusta on hauskaa silloin tällöin kirjoitella ja saada vastakaikua kirjoituksilleni. Ei ole mitään merkitystä kirjoittajan nimellä (nimmarilla), vain kirjoituksen sisällöllä. Minulle on myös täydellisen samantekevää minkä niminen tai kenen aloittama ketju on kyseessä. Tai keitä muita virtuaalisia nimimerkkejä samaan ketjuun osallistuu, joiden takana olevia henkilöitä en todellisuudessa kuitenkan tunne. Mitä enemmän osallistujia, sen parempi.

      En tässä nyt ehdi kupin (kahvi) äärellä analysoida asiaa enemmän. Kiva kuitenkin, että Alikin alkaa selvästi tervehtyä.

      • aurora5

        Hahhah, ei ole siitä kiinni, ettenkö minäkin olisi täällä saanut vastakaikua. Laitoinpa kuvan koirasta laiturilla, niin totta kai narttua sanottiin ylilihavaksi. Jos taas laitoin kuvan täkäläisestä vaaramaisemasta, uudesta kotiseudustani, sain osakseni murjaisun, että mitä lie kurjia joulukuusia täällä vain kasvaa. Vaikka laajat metsänhakkuut ja puupellot ovat täällä kuten muuallakin vertahyytävää todellisuutta, ei maisema kuvassa kovin pahalta näyttänyt. Metsätalouskeskustelua ei ollut aikomuksenikaan virittää.

        Jos nuo henkilöön käyvät esimerkit olivat harmitonta äijähuumoria, miksei samaa kriittisyyttä kohdisteta muiden jakamiin kirjoituksiin ja esim musiikkikappaleisiin. Eivät nekään kaikki niin tasokkaita ole, mutta viisas vaikenee jos ei tykkää.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Hahhah, ei ole siitä kiinni, ettenkö minäkin olisi täällä saanut vastakaikua. Laitoinpa kuvan koirasta laiturilla, niin totta kai narttua sanottiin ylilihavaksi. Jos taas laitoin kuvan täkäläisestä vaaramaisemasta, uudesta kotiseudustani, sain osakseni murjaisun, että mitä lie kurjia joulukuusia täällä vain kasvaa. Vaikka laajat metsänhakkuut ja puupellot ovat täällä kuten muuallakin vertahyytävää todellisuutta, ei maisema kuvassa kovin pahalta näyttänyt. Metsätalouskeskustelua ei ollut aikomuksenikaan virittää.

        Jos nuo henkilöön käyvät esimerkit olivat harmitonta äijähuumoria, miksei samaa kriittisyyttä kohdisteta muiden jakamiin kirjoituksiin ja esim musiikkikappaleisiin. Eivät nekään kaikki niin tasokkaita ole, mutta viisas vaikenee jos ei tykkää.

        "viisas vaikenee jos ei tykkää."

        Täst olen eri mieltä. Jos esimerkiksi jatkuva "niinku" arvostelu ja siitä henkilöihin, jotka sitä niinkua käyttävät, saavat psykologisen arvion, niin en ole hiljaa.

        Sitä paitsi, muistaakseni ainakin minä olen arvioinut myös musiikkia ja vanhoja suomalaisia elokuvia ja saanut siitä moitteita, jotka kannan heleposti mukanani.

        Entäs jos se narttu onkin ylilihava? Joulukuusistakin olisi voinut raapaista vaikka, että paremman hinnan saa joulukuusesta kuin rankakuusesta


      • aurora5
        edson kirjoitti:

        "viisas vaikenee jos ei tykkää."

        Täst olen eri mieltä. Jos esimerkiksi jatkuva "niinku" arvostelu ja siitä henkilöihin, jotka sitä niinkua käyttävät, saavat psykologisen arvion, niin en ole hiljaa.

        Sitä paitsi, muistaakseni ainakin minä olen arvioinut myös musiikkia ja vanhoja suomalaisia elokuvia ja saanut siitä moitteita, jotka kannan heleposti mukanani.

        Entäs jos se narttu onkin ylilihava? Joulukuusistakin olisi voinut raapaista vaikka, että paremman hinnan saa joulukuusesta kuin rankakuusesta

        Narttu ei ollut ylilihava, yksikään tyttärien koirista ei ole. Ja ne kuuset: minunko olisi pitänyt sujuvasti uida äijähuumorin paskaiseen virtaan ja yhtyä pilkkaajan mielipiteeseen?

        Alammeko nyt arvioida toistemmekin elopainoa? Muistaakseni olen sanonutkin jotain yksiön tai Kallion kallioiden kantokyvystä. Asianomainen onkin näköjään ottanut neuvoni varteen ja siirtynyt minulle hyvin tuttuun, avarampaan Pohjois-Haagaan. Voe voe, ojasta allikkoon. Ei tule viihtymään.

        En muista että sinun ottamiasi valokuvia olisi pilkattu, ellei niiden tarkoitus ole ollut huvittaa. Laiturilla seisovasta vanhasta koirasta vain eläinvihaaja repii huumoria.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Narttu ei ollut ylilihava, yksikään tyttärien koirista ei ole. Ja ne kuuset: minunko olisi pitänyt sujuvasti uida äijähuumorin paskaiseen virtaan ja yhtyä pilkkaajan mielipiteeseen?

        Alammeko nyt arvioida toistemmekin elopainoa? Muistaakseni olen sanonutkin jotain yksiön tai Kallion kallioiden kantokyvystä. Asianomainen onkin näköjään ottanut neuvoni varteen ja siirtynyt minulle hyvin tuttuun, avarampaan Pohjois-Haagaan. Voe voe, ojasta allikkoon. Ei tule viihtymään.

        En muista että sinun ottamiasi valokuvia olisi pilkattu, ellei niiden tarkoitus ole ollut huvittaa. Laiturilla seisovasta vanhasta koirasta vain eläinvihaaja repii huumoria.

        "minunko olisi pitänyt sujuvasti uida äijähuumorin paskaiseen virtaan"

        Niin. Tässä lienee yksi erottava tekijä. Siis on äijähuumorii ja jotain muuta puhdasta huumorii. Mä en tykkää kylkään mistään navan alapuolisesta huumorista ja sitähän kait emme ole harjoittaneetkaan.

        Elopaino. Kait sopiva jokaiselle ja kukin kantaa "taakkansa" ite.

        Koira. No kun ny olen aina enemmän ja enemmän siirtynyt kasvisten syöjäksi, niin tuskin sitten edes maistan grillattua tai savustettua koiraa jäljellä olevassa elämässäni


    • edson

      Hellou ja terveisiä navetan vierestä. Ihan totta. Kukko herätti viiden korvilla ja liekaan sidotut naudat huusivat aamusapuskaa. Mutta lanta ei tuoksu ja vaikka tuoksuisikin, niin aina se chanelit voittaa.

      Voe voe. Koettakaas arvata, mihin "voe voellani" viittasin?

      No joo. Ymmärrän kirjoituksille halutut, mahdolliset "vastakaiut" Sitä en kuitenkaan oikein ymmärrä, että (Rapu : "minun toipumistoivotuksiani täällä noteerata") jos toivotan Alille hyvät jatkot, niin minun pitäisi saada vastaus "kiitos"

      Vaikka kirjoitukseni paikoin ovat olleet, mitä ovat olleet, niin siitä huolimatta kirjoitan Elämässäkin, jos niin haluan. Joo ja joka puolella muuallakin, missä nyt olen kirjallista viestintää harjoittanut

      • aurora5

        Minun tapauksessani Alilla oli yksi selkeä missio: saada minut pois ketjusta. Ravun syrjiminen taas liittyy Alin hajoita ja hallitse -politiikkaan. Muistaakseni sinäkin olit joskus sitä mieltä, että muiden kirjoittajien lajittelu toivottuihin ja epätoivottuihin on älytöntä, mutta juuri se on tämän tuubaketjun rumaa ydintä.

        Yksinkertainen laskutehtävä: jos kolme toisen ketjun naista toivottaa Alille toipumista mutta potilas noteeraa vain kahden terveiset, kysymys on joko tahallisesta ohittamisesta tai pahanlaatuisesta dementiasta.


      • Alkuperäinen-Rapu
        aurora5 kirjoitti:

        Minun tapauksessani Alilla oli yksi selkeä missio: saada minut pois ketjusta. Ravun syrjiminen taas liittyy Alin hajoita ja hallitse -politiikkaan. Muistaakseni sinäkin olit joskus sitä mieltä, että muiden kirjoittajien lajittelu toivottuihin ja epätoivottuihin on älytöntä, mutta juuri se on tämän tuubaketjun rumaa ydintä.

        Yksinkertainen laskutehtävä: jos kolme toisen ketjun naista toivottaa Alille toipumista mutta potilas noteeraa vain kahden terveiset, kysymys on joko tahallisesta ohittamisesta tai pahanlaatuisesta dementiasta.

        En odota mitään "kiitoksia", niin kuin edson sanoo minun odottelevan "parantumisia toivotellessani" Alille. Minä olin Dr.Whoon jälkeen täällä ketjussa ensimmäisenä toivottelemassa Alille toipumista, ja vilpittömin mielin sen tein, vaikka "kynnys" oli korkea tulla tähän ketjuun. Tulin kuitenkin kun toivotukseni oli aito.

        Ali-Frankenstein kirjoittaa 29.5. klo. 22.51 näin: "Kiva kun a-mummu ja cee-lila ovat kirjoittaneet ja pitäneet mieltä parempana."

        Tulkitsin tuon kirjoituksen niin, että minun toivotukseni "parane pian", ei tuonut toivotuksen kohteelle hyvää mieltä. Sen sinä aurora olit huomannut. Minulle on kyllä täysi mysteeri tuo Alin "viha" minua kohtaan? Ja sinua kohtaan tietysti myös. Viha kuluttaa ihmistä sisältä päin. Minä en osaa vihata ketään, en edes live elämässä ja näissä meidän virtuaalielämissämme sitäkin vähemmän. En kyllä tuppaa kauheasti, jos huomaan, että seuraani ei kaivata, mutta silti en vihaan alistu - ei ole mitään syytä.

        Elämässä aion kirjoitella kyllä jatkossakin, olenhan ollut siellä jo todella kauan ja onhan siihen Elämään mahtunut kaikenlaista, mutta selvitty on jo tänne asti!

        Sanon vielä kaiken uhallakin (mutta edelleen vilpittömästi), että Alille toivon paranemista, ja toivon, että voit pian luopua tuosta "Frankenstein-nimmaistasi, kun paraneminen edistyy! En odota kuitenkaan, että tuo toivotukseni mitenkään "velvoittaisi" Alia laittamaan nimeäni "suosikkilistalleen."


      • aurora5
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        En odota mitään "kiitoksia", niin kuin edson sanoo minun odottelevan "parantumisia toivotellessani" Alille. Minä olin Dr.Whoon jälkeen täällä ketjussa ensimmäisenä toivottelemassa Alille toipumista, ja vilpittömin mielin sen tein, vaikka "kynnys" oli korkea tulla tähän ketjuun. Tulin kuitenkin kun toivotukseni oli aito.

        Ali-Frankenstein kirjoittaa 29.5. klo. 22.51 näin: "Kiva kun a-mummu ja cee-lila ovat kirjoittaneet ja pitäneet mieltä parempana."

        Tulkitsin tuon kirjoituksen niin, että minun toivotukseni "parane pian", ei tuonut toivotuksen kohteelle hyvää mieltä. Sen sinä aurora olit huomannut. Minulle on kyllä täysi mysteeri tuo Alin "viha" minua kohtaan? Ja sinua kohtaan tietysti myös. Viha kuluttaa ihmistä sisältä päin. Minä en osaa vihata ketään, en edes live elämässä ja näissä meidän virtuaalielämissämme sitäkin vähemmän. En kyllä tuppaa kauheasti, jos huomaan, että seuraani ei kaivata, mutta silti en vihaan alistu - ei ole mitään syytä.

        Elämässä aion kirjoitella kyllä jatkossakin, olenhan ollut siellä jo todella kauan ja onhan siihen Elämään mahtunut kaikenlaista, mutta selvitty on jo tänne asti!

        Sanon vielä kaiken uhallakin (mutta edelleen vilpittömästi), että Alille toivon paranemista, ja toivon, että voit pian luopua tuosta "Frankenstein-nimmaistasi, kun paraneminen edistyy! En odota kuitenkaan, että tuo toivotukseni mitenkään "velvoittaisi" Alia laittamaan nimeäni "suosikkilistalleen."

        Nyt minun täytyy Rapu kyllä korjata yksi kohta äskeisessä kommentissasi. Sinä Rapu et ole missään nimessä toinen niistä kahdesta Alin verisesti vihaamasta yksilöstä. Se toinen minun lisäkseni on tietty kalamies, joka on tullut puolelleni erinäisissä taistoissa. Sinun "rikoksesi" on vain olla ystävällinen kalamiehelle. Mutta samaan "rikokseen" toki syyllistyvät myös Cee ja a-mummu. Mystinen tuo vihajuttu kerta kaikkiaan.

        Mietin, voisiko Ali olla niin tyhmä ja naisten älyä aliarvioiva, että hän uskoo kehumalla houkuttelevansa osan elämäläisistä kokonaan puolelleen, pois vastustajansa vaikutuspiiristä. Niin mustavalkoisesta tyypistä voi uskoa vaikka mitä.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Minun tapauksessani Alilla oli yksi selkeä missio: saada minut pois ketjusta. Ravun syrjiminen taas liittyy Alin hajoita ja hallitse -politiikkaan. Muistaakseni sinäkin olit joskus sitä mieltä, että muiden kirjoittajien lajittelu toivottuihin ja epätoivottuihin on älytöntä, mutta juuri se on tämän tuubaketjun rumaa ydintä.

        Yksinkertainen laskutehtävä: jos kolme toisen ketjun naista toivottaa Alille toipumista mutta potilas noteeraa vain kahden terveiset, kysymys on joko tahallisesta ohittamisesta tai pahanlaatuisesta dementiasta.

        Ara : "Muistaakseni sinäkin olit joskus sitä mieltä, että muiden kirjoittajien lajittelu toivottuihin ja epätoivottuihin on älytöntä"

        Olen edelleen samaa mieltä. Sitten taas jos kysytään, mitä mieltä olen toivottomista ja niistä, joilla vielä on toivoa, niin se onkin eri juttu. Yksi asia vaan. Koettakaas ny unohdella vanhat ja kehitytään. Sitä iänaikaista jankaamista, siihen en enää palaa.

        Nyt täällä näyttää Ali olevan kaiken pahan alku. Pitäkää siis huvinne


      • Dr.Whoo

        "Yksi asia vaan. Koettakaas ny unohdella vanhat ja kehitytään. Sitä iänaikaista jankaamista, siihen en enää palaa."

        Harvinaisen selväjärkistä puhetta Edsonilta. Kymmenen pistettä ja papukaija.

        Sanoisin kuitenkin kaikille, että ottakaas nyt vähän rennommin tää homma, ei tämmöinen ajanviete kirjoittelu nyt niin kauhean vakava asia ole. Kirjoittaapa nyt sitten kukakin missä tahansa, kenen "hyväksymänä" tai ilman hyväksyntää tahansa.

        Mutta minä nyt ainakin juon kahvia ja sen jälkeen lähden pyörälenkille. Huomenna on reisu pääkaupunkiin ylioppilas juhliin. Plääh.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        "Yksi asia vaan. Koettakaas ny unohdella vanhat ja kehitytään. Sitä iänaikaista jankaamista, siihen en enää palaa."

        Harvinaisen selväjärkistä puhetta Edsonilta. Kymmenen pistettä ja papukaija.

        Sanoisin kuitenkin kaikille, että ottakaas nyt vähän rennommin tää homma, ei tämmöinen ajanviete kirjoittelu nyt niin kauhean vakava asia ole. Kirjoittaapa nyt sitten kukakin missä tahansa, kenen "hyväksymänä" tai ilman hyväksyntää tahansa.

        Mutta minä nyt ainakin juon kahvia ja sen jälkeen lähden pyörälenkille. Huomenna on reisu pääkaupunkiin ylioppilas juhliin. Plääh.

        "Huomenna on reisu pääkaupunkiin ylioppilas juhliin. Plääh."

        Taian olla joulut, ylppäriajat, omat juhlahetket, lasten synttärit, äitien päivät, isien päivät, liputuspäivät, linnan juhla-ajat .... okso viidare matkoilla.


    • Ali-Frankenstein

      Olen nyt täällä kotikäynnillä jo kommentoin lyhyesti että noita akka tuossa taas kerran puhuu ilkeää ja valheelliosta läpiä päähänsä ja yrittää jopa kehitellä kaikenlaisia olemattomia konspiraatioteorioita. Sen pitäisi kyllä laittaa jokaisen ymmärtämään miksi ei ole mahdsiollista palata yhteen ketjuun.
      Surullista että savolainen sanonta seraa kun hae laevoo on niin tosi,

    • edson

      Ollako vai eikö ilimasen wifin armoilla mil ei pääse mihkään. Ei, vaan on kaivettava reititin ja sit sanottava, että Soini kuulemma on abortoinu ja muut ministerit nakkimukii raportoi.

      Tsekeis oli tienvieret täynnä Tsekin lippui. Toivottavasti tippuu jääkiekossa B- sarjaan

      Puolassa taas rakennetaan julmettua straadaa varmaan EU:n rahoilla. Taatana

    • Ali-Frankenstein

      Edson se on päässyt näkemään hienoja maisemia. Tosin niin minäkin. Se nurkka Pohjois-Haagaa mihin majoituin oli kuin kekellä keskuspuistoa. Pihoilla runsaasti penkkejä ja pöytiä. Lähistöllä monta mielenkiintoista ravintelia ja kauppojakin. Kaaren Prismaan ihan pikku piipahdus.

      Hitosti on vaikuttanut kävelykestoon kun molemmista reisistä on isota kappaleet siirretty. Lavasta samoin ja tuntuu kuin siellä olisi ylimääräinen rautakanki.

      Ihmiset vaan ovat itse mukaanlukien melko ötököitä. Yhdet haluavat kieltää sen että tykkää joidenkin kirjoitustyylistä ja sanoo sen. Eivät myöskään osaa lukea että minäkin olen kerta toisensa jälkeen sanonut että kirjoittakaa hyvät ihmiset missä haluatte, enkä kertaakaan omissa ajatuksissa tai konkreettisesti yrittänyt saada tänne joitain kirjoittelemaan. Ilmeisesti jos joku vapaaehtoisesti tekee sen, niin missään tapauksessa minä en saisi vierailusta kiittää.
      Jokainen ihminen kuitenkin kokee muiden kirjoittamat joko kiinnostavina, vähemmän kiinnostavina tai sitten harvoin suoraan vastenmielisinä. Onneksi olen muistini mukaan maininnut ennenkin, että pidän a-mummu, Ceen, Akentin ja DR whonkin jutuista erityisesti ja aina ilahdun jos heidän juttuja näen.
      Jos kuhankeittäjä tai aitanokka käyvät kirjoittelemassa niin senkun käyvät. Jos tulevat ilkeällä tarkoituksella niin vastaus tullee.

      Ja kukahan osaisi suunnitella nämä sairaalasängyt sellaisiksi että niissä voisi painavampikin nukkua vaikka pidemmän vierailun läpi

      Onkos Edsonin die4sel homessa kunnon patja vai kivistääkö pakaroita ja ristiselkää pitkän reissun jälkeen?

      Ja täällä ollaan nimenomaan tässä ketjussa. Ollaan maalitauluna milloin joku sellaista kaipaa tai ihan ystävällisen sosiaalisena keskustelijana jos sitä taas joku kaipaa. Harvenemaanhan tämä taitaa olla menossa minultakin. No kirjoitustahdin kertoo vasta kotikoneen ääreen pysyvästi pääseminen ja kunto silloin.

      Hauskaa viikonloppua jokaiselle ystävälliselle kirjoittajalle ja ihmiselle.

    • Ali-Frankenstein

      Valitan nyt ihan itselleni. Läksin ehkä turhan innolla 7 viikon sairaalaasmakoilun ja molempien reisienkin mutiloinnin jälkeen uutta koloa katsastamaan. Nyt särkee jalkoja ja oikea polvi on ihan "muussina". Ei vaan voinut rollaattoruilla lähteä kun ei sitä mihinkään tavalliseen ajoneuvoon olisi saanut. No pienilläkin ilpolla on hintalappu.
      Tosin muistan hämärästi miten paskana olivat sekä selkä että polvet sen eka leikkauksen sairaalamakoilun jälkeen ja kun tarkkaan muistelee niin soseruokia etsittiin silloinki. Liian hyvin olivat ne kokemukset aktiivimuistista poistuneet. enää ei poistu kun parhaankaan ennusteen mukaan ei voi elää niin kauaa että unohtuisivat. Eikka on nyt v78 ja 30 vuoden vieläkin suurempien vaivojen jölkeen. Puhe ja syömiskyky kuitenin hänellä tallessa mutt virtsa ja poo laukku matkassa koko ajan ja alraajahalvaantuneena täysin riippuvainen ulkopuolisesta avusta päivittäin ja useamman kerran päiväs
      Sonta livet sanoo norrmen!
      Onneksi tarvikkeetkin ruoka mukaanlukien ovat jo lisähinnalla kotiintoimitettavissa.

      Kämppä oli kyllä todella hyvin suunniteltu verrattuna <Kallion koloon. Keittiö ei ollut mikään komero vaan toisen seinän avokeittiö ihan kohtuullisella monipuolioseklka tilalla yhdellle .

      Ostoslistanikin pienenee mutta saan kujitenkin ostaa TV alle mevän hyllyn joka on 120 cm korkea jotta töllöä voi töllöttää suoraan koijasta ja TV ruudun taakse tulee tietokone ja toimistopöytä ihan kunnon kokoisena eli 140 x 80. Sen jälkeen jäisi tilaa erilliselle ruokapöydölle tuoleineen tai jopa sohvalle. Uskomattoman hienosti suunniteltu yksiö ja halapa. Lähes käsittämättömän halapa näiden yksityisvuokrien jälkeen,

      Vuokra puolet koloon verrattuna, tilaa 20% enemmä ja paremmin suunniteltuna. Eipä yksin elävä vanha käppyräjuuti parempaa kaipaa. Suihkuhuonekin oli varsin laadukas.
      Ainoa haitta edelleenkin ettei pääse halutun lähelle autoa parkkeeraamaan. Toisaalta joku bussi tulee melkein oven eteen.

      • edson

        Noi sairaalamakoilut syö ihmistä. Niin, laitoin "ihmistä", jotta ei haukuta, että täällä vain suositaan ... :)
        Minulla ei ole kyllä kokemusta sairaaloista juurikaan. Myös nuo sinun muut kokemasi ovat kyllä sellaisia, että kokematon ei niistä tiijä mitään.

        Hieno homma tuo uusi "kämppäsi" ja kunhan rautakankena olo hiukka notkistuu ja pääset vähitellen jaloillesi, niin joka päivä taas uusi päivä. No onhan ne nytkin ne päivät jokainen uusia

        Mobiilihomen sänky on sopiva, mutta siinäkin sorretaan pidempiä immeisiä. 180 cm on maksimi, joten me sovimme kyl siihen petiin.

        Hiukka huomioita liikenteestä. Turhan lähellä ja kovaa ajavat. Oikealtakin ohi sujahtavat ohjukset, että tarkkana hiukka oltava. Pysäköinti taas on minulle mieluista. Ei niin väliä, onko nokka mihin suuntaan.

        Tänään hyvästelemme Puolan ja sit naatitaan viikon päivät Balttiassa. Ja jos elämää suodaan, niin Balttiaan takaisin het ku vaan mahollista.


      • Cee-Lila

        Kai sinulla Ali on sentään uudessa kämpässäsi vähintään 210 cm pitkä ja 90 cm leveä sänky entisestä asunnostasi? Sairaalasängyt ovat aika lyhyitä ja kapeita, sen huomasin itsekin viime vuonna. Itse olen hieman alle 172 cm pitkä ja hoikka, niin Meikussa jalkani olivat kiinni sängyn alalaidassa, mutta sitä jalkopäätä voitiin laittaa viistoon asentoon, jolloin tuli hiukan vapaampaa oloa. Sairaalasängyissä on aina laidat, meillä kotona ei ole edes päätyjä. Kaunialassa ollessani satuin saamaan erityispitkän sängyn, mikä oli hyvä. Laidat voitiin nostaa ylös tai sitten ei. Vieruskaveri tarvitsi laidat ylös kun pelkäsi putoavansa. Toisaalta taas valitti, että voinko laskea laidan alas koska ei pääse itse pois sängystään. En tietenkään laskenut laitojaan alas, koska hän ei saanut nousta itse pois sängystään ilman avustusta. Kun hoitajatkin nostivat häntä sängystä, huusi kamalasti, että älkää pakottako nousemaan, en voi, en jaksa. Kaikkea sitä koki tällä viime vuoden 6 viikon sairaalareissulla itsekin. Yksi viikko meni marraskuussakin . Minkälaisia huonekavereita osuu kenellekin. Niitä olen kokenut vuosien varrella paljonkin.


      • Ali-Frankenstein

        Minulla on täällä juuri sellainen nostettavilla laidoilla ja pidennettävällä jalkapäädylla varustetty sänky. Siinä kay kuitenkin niin että patjan ja kallistettavan pääpuolen takia aina valuu niin että pataa pitelevä takatuki jhää kantapäiden alle, eli patja on sen verran matala. Ihan samaa tietoa ja kokemusta kuin sinbulla reissullasi on minullakin. Minun tapauksessani on ollut tuuria olla koko ajan 1 henkilön huonessa omalla telkalla. Eniten punkkakipuja kuitenkin aiheuttaa ristiselkään kohdistuva paine mikä johtuu siitä että on tavallaan pakko maata selällään. Leikkauksen vuoksi vasemmalle kyljelle ei saakkaan kääntyä ja oikealle on sängyssä varsin vaikeaa ihan lyhyitä aikoja lukuunottamatta kääntyä.
        Kotona minulla on vain 200 cm pitkä vieteripatja 100 cm leveässä itse rakennetussa sänkyraamiossa. Patja tosin vain 90 cm. Siinä ei kuitenkaan ole mitään laitoja eikä päätyjä joten siinä pääsee helposti kääntymään mihin suuntaan tahansa ja raamin jalat ovat sopivan korkealla että pääsee hyvin jaloilleen.

        Voi olla, että minäkin vielä "marraskuussakin" ainakin seurantakäyntejä teen.
        Nälkä olisi kuin virtahevolla kun on joutunut noita nenän kautta laitettavia erikoisravinnelitkuja itseensä tuubittamaan.
        Olen kyllä jo valmiiksi kehittänyt sen virtuaalisen makuelämyksen siltä varalta että joudun kotiutukseen jonkun syöttöletkun kanssa. Nielemisestä kun ei ole vielä takeita mutta nielu kuitenkin vetää eli suuhun vaan jotain maukasta pyörimään ja sitten se menee alas minkä menee ja lopun voi antaa tulla sitten suusta pois, Makuaistithan kaikki ovat suusssa ja nenässä hajun osalta. se maku silloin toteutuu menköön kalorit sitten miten menevät


    • Ali-Frankenstein

      No joo, arvasinkin sen että kyllä tommonen "höyhenen kevyt" nuorukainen nukkuu hyvin missä vaan
      Meikäläisellä aikamiehen kokoisella ja painoisella nukkuminen vaatii ihan tarkkaan itseään varten mitoitetut sängyt ja patjat. Tyynyt myös hyvin t´ärkeitä.
      Latviassa kannattaa pysähtyä kaffeelle ja tubangille niissä vähän Salacrivasta etelään sijaitsevilla Riianlahden maisemaparkeilla. Ainakin minusta ne ovat aina olleen silmää hiveleviä. Niille mahtuu diesel homekin kääntyilemään.

    • Ali-Frankenstein

      Huh heyah ! kirjoittelinkin tässä urakalla kun toivuin aika huonosta päivästä. Se eilinen kotikäynti kaikkine yhtäkkiäpitkine kävelyineen olikin sen verran raakaa vaikka olen täällä rallarin kanssa yrittänyt mahdollisimman paljon kävellä. No viimeksi oli todella sama vaihe eli nivelet tuntuivat ihan sököltä kun liikkeelle lähti.
      Pojalle pari meiliä, siskoille kaikille meilit ja serkkumiehelle Lappeenrantaa pitkä raporttimeili.
      Vanhemmalle Hampurin pojalle, sille "porvaripojalle" tulee vähemmän kirjoitettua kun tuntuu ettei haluaisi häntä kuormittaa tällaisilla horinajutuilla. Toivon hänen opsaltaan, että kestäisikin porvarina eli jatkaisi pysyvyyteen tähtäävää materialismia ja suvun kehitystä, niin olisi ainakin yksi paikallisesti ja stabiilisti yhteison kehitystä jatkamaan lähtenyt suvunhaara.
      Itsehän en sellainen, enkä materialistinen päivääkään elämässäni ole ollut vaan olen mennyt aina uutta etsien maasta ja kulttuurista toiseen kehittämässä elämän kokemusta. Kai meikäläisillä tutkimusmaatkailijoilla ja luovilla on oma paikkansa kokonaisyhtälössä. Ainakin siitä syystä että voin tarjota laajaa kokonaisnäkemystä reaalitoimita minua arvostetaan siellä Persian lahdella edelleenkin vaikka fyysisesti oillaan jo muumion luokkaa.
      Samoin minulla ei ole ollut koskaan mitään asenne tai persoonallisuuskonflikteja niiden todella monien kulttuurien ihmisten kanssa joiden kera olen silellä pomona ja konsulttina työskennelly.
      Ne on täytynyt minunkin löytää täälläkotimaassa ja virtuaalikeskusteluissa. Kaikki kaksi ;)

    • edson

      Persoonallisuuskonflikti.

      Missä lienee se todellinen syy, mutta kyl minä olen osallistunut aika moneenkin "konfliktiin". Ja kotimaassa nimenomaa, kun en oikke ymmärrä kunnolla kieliä. Ilmeitten perusteellakin joskus olen ilvehtinyt takaisin.

      Äänestäkää minua, niin takaan, että lehmänkauppojen sijaan saatte kunnon konflikteja. Mut onhan se niinkin, että yleisesti energian säästäjänä olen silloin tuhlari.

      Porvari.

      Vanha kunnon nimitys mm. käsityöläiselle. Noin niinku silviisiin aateltuna, että tekee ja myy, tämä käsityöläinen tuotteitaan. Suorastaan materialisti. Korjatkaa, jos olen väärässä.

      • Dr.Whoo

        Käsityöläinen on yhtä kaukana porvarista, kuin Trumppu valtiomiehestä.

        Työläinen tekee otsa hiessä työn, "porvari" myy työläiseltä halvalla ostamansa työn kalliilla. Työläinen ei itse nykymaailmassa kykene työtään helposti loppukäyttäjälle myymään, koska siihen tarvitaan markkinointia, brändiä. Mitä tehokkaampi markkinointikoneisto ja brändi (mielikuva), sen kalliimpi (ei välttämättä parempi) tuote.

        Jos "käsityöläisellä" tarkoitetaan pienyrittäjää joka tekee itse kaiken, tekee töitä enemmän kuin lääkäri määrää, pärjää mitenkuten, täyttyy jo hullunkin määritelmä.


    • Ali-Frankenstein

      Olen kyllä Dr Huun kanssa samaala suuntauksella, että käsityölainen ei pääasiassa edusta puhdasta porvaria vaikka voi joissain tapauksissa. Käsityöläisen ammatti on lähempänä kutsumustyötä.
      Eikä porvarismissakaan mitään ongelmaa ole jos se pysyy vastuullisena eli ei aleta maksimopimaan materiaa, omistusta ja valtaa.
      Sitten ovat vielä varsinaiset taiteilijat mihin ryhmään tavallaaan kuulun itsekin.
      Raha on vain väline jolla avustetaan taiteen toteutumista. Omistaminen on sivujuonne kuten näkyvä statuskin.
      Siitä puheenollen verenpaineet ovat aika alhaalla . Yläpaine hiukan päälle 100 levossa mitattuna. Hoitsu vaihtoi olkavarsimittariakin kun sai huoneen mittarill 88 ja sellaisia lukemia. Sitten löysi mittarin mikä näytti 107
      Me4nkäähän ihmiset pihoille naatiskelemaan kesästä. Koskaan ei tiedä oliko se jo tässä.
      Ja mässätkää kaikenlaisia epäterveellisiä,mutta niin maukkaita grilliherkkuja minunkin puolestani

      • Dr.Whoo

        Matalat on paineet, miten se veri enää jaksaa virrata noin pienillä paineilla? Kirahvillakin kuulemma on kaamea verenpaine jotta veri kulkisi päähän saakka. En kyllä oleta Alia ihan kirahvin korkuiseksi edes seisaallaan.

        Ja mitä, rillata meillä tänään pitikin, pari porkkanaa nyt ainakin.


    • Ali-Frankenstein

      Otsikko päivän Etelä.Saimaasta:

      "Asuuko seinän takana kullanarvoinen luottotyyppi vai vihoviimeinen kiusanhenki? — Vastaa naapurikyselyyn täältä"

      Vihoviimeisiä kiusanhenkiä taitaa maassa sitten olla ihan lehtiartikkeleihin asti !

      • Dr.Whoo

        Naapureista puheenollen, niin oikeassa elämässä meillä on käynyt tuuri naapurien suhteen. Niitä ei oikeastaan ole! Ja ainut suht lähellä oleva talokin on parinkymmenen metrin päässä. Siinä asuu eläkeellä oleva sairaanhoitaja leski. Sen harmittomampaa naapuria en osaa kuvitella. Toivottavasti hänkin ajattelee meistä samoin. Yhtään negatiivista sanaa ei ole puolin eikä toisin lausuttu koko 25 vuoden aikana jona tässä ollaan asuttu. Ei kyllä ole kauheesti oltu tekemisissäkään.


      • A-aitanokka

        "Eläkkeellä oleva sairaanhoitaja leski"

        Ne ne vasta harmillisia ovat, usko vaan! Ties vaikka yksi sentapainen kirjoittelisi Elämään.Ja sieltä käsin piinaisi eläkkeellä olevia sairaita miehiä.


      • Dr.Whoo
        A-aitanokka kirjoitti:

        "Eläkkeellä oleva sairaanhoitaja leski"

        Ne ne vasta harmillisia ovat, usko vaan! Ties vaikka yksi sentapainen kirjoittelisi Elämään.Ja sieltä käsin piinaisi eläkkeellä olevia sairaita miehiä.

        Olen muistaakseni ennenkin muistuttanut, ettei ole kohteliasta käyttää minun viattomia kirjoituksiani välikappaleena omiin kenkkuiluihin kolmatta osapuolta (Alia) vastaan.


    • edson

      Wiki mm. "Porvaristo oli yksi sääty-yhteiskunnan säädyistä. Porvaristo koostui alkujaan saamansa oikeuden perusteella kauppaa tai käsityöammattia harjoittaneista kaupunkilaisista."

      • edson

        Kyllähän siis minäkin, silloin kaapungissa ollessani, pyrin porvariksi. Veistelin tallissa veneen tappeja.

        Ny oon säädyltäni kiertolainen


      • Ali-Frankenstein

        Hoo, hoo siis minä olen eläkkeellä oleva kiertolaistaiteilija.
        Puutapin veistelijät ja kiljun panijat ovat siis nykyisen porvarikokoomuksen henkinen perintö ja juuret
        Taitaa kuitenkin olla lopulta niin, että ihan kotimainen porvaristo on itseasiassa ruotsin vallan torpparit ja ruotsin armeijan palveluksessa olleet.
        Kaikki perinteelliset patruuna ja suurkapitalistimmehan ovat maahanmuuttajia: Finlayson, Fazer, Paulig jne.
        Nyt yritetään kuitenkin säädystä riippumatta selvitä hengissä päivä kerrallaan.


      • Dr.Whoo

        Minulle kaikkein vastenmielisimpiä ihmistyyppejä on poroporvarit. Itse lienen sellaisen vastakohta.


      • Dr.Whoo

        Vaan nyt pitää kattoa Jack Sparrow leffa.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Minulle kaikkein vastenmielisimpiä ihmistyyppejä on poroporvarit. Itse lienen sellaisen vastakohta.

        Kyl mä ny niin mieleni ... Fazerko poroporvari? Kunnon kaffeeta pavuista jauhaa poroksi.

        Sanoisin mieluummin isojen paliskuntien isäntiä poroporvareiksi.

        Samalla julistan itseni pois kiertolaissäädystä, sillä teen vain häpeää aidoille kiertolaisille. Jos täs ny elämän viime metreillä heittäytyy hieman kurvailemaan, niin ei se sentään anna oikeutta heittäytyä mustalaiseksi.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Kyl mä ny niin mieleni ... Fazerko poroporvari? Kunnon kaffeeta pavuista jauhaa poroksi.

        Sanoisin mieluummin isojen paliskuntien isäntiä poroporvareiksi.

        Samalla julistan itseni pois kiertolaissäädystä, sillä teen vain häpeää aidoille kiertolaisille. Jos täs ny elämän viime metreillä heittäytyy hieman kurvailemaan, niin ei se sentään anna oikeutta heittäytyä mustalaiseksi.

        Jumal'auta taas, mikä fiba. Ei pitänyt Fazeria kirjoittaa, vaan Paulig


    • Ali-Frankenstein

      Katselin osan Jack Sparrowista ennenkuin oli lähdettävä lääkkeitä annostelemaan. Oil Jack tosi ihmissyöjän näköinen. Sakki siellä heimossa ei kyllä ollut Singaporea nähnytkään vaan olivat melanesialaisia.

      Naapuririidat ovat nyt tapetilla. Iltiksessäkin oli artikkeli tosi sitkeästä riidasta Kouvolan tienoilla

      Oltakoon porvareista mitä mieltä vaan niin heitä tarvitaan kansallisen stabiilin kehityksen vuoksi ja rakentamaan kalliita pysyviä struktuureja osoittaakseen paremmuutensa naapurin suhteen. Taiteilijat ja mierolaiset eivät sellaisia ryhtyisi rakentelemaan vaan liikkuisivat harrastuksen, pakollisen työn ja elämysten perässä

      Siis yhteenveto on se että porvareita ehdottomasti tarvitaan ja myös se että porvarit tarvitsevat niitä kaikkia muita ihmisen lajeja kyetäkseen keräämään varoja omaan henkiseen tarpeeseensa. Ei yhtä ilman toista, eller hyr.
      Jos minultq nyt kysyttäisiin haluaisinko vaihtaa entisen elämäni toiseen, niin vastaus olisi kaikesta huolimatta ei, mutta tällä kokemuksella ja seurausten näkemisellä tekisin kyllä joitakin säätöjä, joista yksi olisi ollut hankkia kunnon diesel home enn en kuin siitä tuli liian myöhäistä. Myös mökki njossain Romaniassa ja ennen Erdogania Turkissa

      Kohtalon tarjoamille sairauksillehan me emme mitään mahda joten ne olisivat tulleen elipä elämänsä miten tahansa.
      "Rapulaisenkin on muuten ihan turha surra miten reagoin. Paljonhan tuli vuosien mittaan kommentteja myös vaihdeltua. Rapunzel on vaan minun kannaltani neutraali ja ehkä hiukan materialistis-porvarillinen joten aina ei suora henkilökohtainen kommentti tai kiitos tule kärkihankkeeksi hallitusta siteeratakseni
      Ceetä taas voisin virtuaalisesti "rakastaa", niin realististä ja objektiivistä kun hänen asennoitumisensa on. No olemmehan molemmat skorpioneja; ja a.mummun kanssa hyppäisin mielelläni konserrttikiertueella ja vaihtaisin akateemisia ajatuksia, Akentti kua lie onkaan taas kirjoittaa niin maanläheisesti että siitä ilmaisutavasta ei voi olla pitämättä

      Ehkäpä joskus kaikki tajuamme olevamme ihmiskunnan jäseniä ja DR Whoota lainaten meillä on omat erityispiirteemme joille pitäsi jokaisen antaa tilaa

      Siinä tämän illan liturgia. Ilmat viilenevät joten hyvää ja viileää vikkoa jokaiselle joka ihmiskuntaan kuuluu ja ihmisiksi elää

      • edson

        Hyvää tekstiä.

        Jos saisin muuttaa jotain elämästäni, niin ekaks menisin pitkäjännitteisyyden kaikille kursseille. Sit heti perään "räjähdä vasta sitten, kun ensin lasket kymmeneen"- kurssille ja vasta kaiken tämän jälkeen lukisin ainakin 10 kielen maisteriksi. Ja hitto, jos tämän lisäksi vielä jotain ehtisin tehdä, niin lukisin itseni biologian ja maantieteen tohtoriksi.

        Mihinkään sijoituskursseille en menisi, mutta sijoittaisin enemmän elämään.

        Iskunvaimentimet. Poika just setvii sellaisia komponentteja auton kuhunkin pyörään, että kulusta tulisi tasaista tasaisempaa rosoisellakin immeisen kulkutiellä. Sellaset asentaisin itseeni.


    • Ali-Frankenstein

      ps. Jäi vielä Edsolvent kehumatta. Hänessä on aitoa alkumiehen voimaa ja varmaan on ilmaisutapakin lukunut hiljalleen aasialaisempaan suuntaan eli sanotaan asioita hiukan kaarrellen ja iskunvaimentajien kanssa. Sen haluaisin nähdä, että Edsolvent ja a-mummu olisivat ylen hyhviä ja rakentavia keskinäisten kommenttien vaihtajia. Pikkusen kompromissä niin hyvä ystävyys siitä on mahdolliksta kehittää "ajan kanssa"

    • edson

      Kun "kehuin" kesän alkua, sanoi tämän paikan emäntä, että "kaikki ei ole hyvin". Pitkä kuivuus on ollut ongelmana ja muutenkin ... http://bot.fi/2of7

      Juu ja tässä paikassa tehtiin päivällisestämme herkullinen. Tilasimme taas ulle dulle dof metodilla chiken, ja yllätys oli valmis. Upea kanan suuri leike täytettynä - jaa-a ja kuorrutettuna juustolla, loistavat ranskalaiset ja hyvää salaattia. Annos oli lisäksi iso. Liian iso. http://bot.fi/2of8 Jo vain seuraavaksi matkan kohteeksi valikoituu iliman muuta Balttia ja sen tarjoamat "tavernat" plus luonto.

      Muutaman kerran olemme nähneet kyläpahasen tien laidalla kaksi koiraa vierekkäin istumassa ja tuumimassa maaliman menoa. Kuvan paikka olisi ollut, mutta eipä ehditty.

    • Ali-Frankenstein

      Bauska on paikka hauska. Siellä olen minäkin monen monta kertaa pysähtynyt ja ohi ajanut.
      Hyvä että keksit Baltian ja Puolan. Se Ruotsin läpi ajaminen onkin ihan puisevaa
      Vielä kun ajaisit Ainazin läpi Vana Riia maantee pitkin Eestin puolella ihan sitä rantaa pitkin lähes Pärnuun asti niin siinä vasta maisemaa vilahtelisi

    • edson

      Ollaan nyt http://bot.fi/2ofh sinisen pisteen luona ja nuo Alin mainitsemat maisemat, niissä ollaan huominen päivä. Siinä on jossain jokin pieni luonnonpuistokin.

      Tänään missasin lähempänä Riikaa rannikolta jonkun kalastajan kala-pajan-apajan. Mainoskuvassa houkuteltiin, että olisi mahdollisuus maistella eri kaloja.

      Tilasin laivaliput lauantaiksi ja aikaa jää siis vielä Eestissä oloon ti-pe.

      • Ali-Frankenstein

        Olen iloinen että Edson on löytänyt minun suosituksistani nhienoja maisemia ja elämyksiä. Lisäajaööa niitä löytyisi paljon lisää.
        elokuun aikana esimerkiksi Puolassa mutta myös Baltiaassa on teiden varsilla kaupaan kaikke hedelmöö, vihannesta piha hynajaa ja mitä huikeampia tatteja
        Voi kun ois siellä vaan ei kun on pitkään vielä monta estettä tiellä. Voisin kyllä lähteä jos viis veisaisin pitkäaikaisseuraamuksista ja jättäisin ontelon parantumisen oman onnensa ja oman käsittelyn varaan pistelisin letkusta sissään riittävän notkeaksi soseutettua tavaraa. Sellaisa löytyy kaupoistakin kuten spanjuurien Gazpacho keitto ja tehosekoitin sauvana meseen niin kaikki menee riittävän pieneksu menäkseen suhteellisen ohutta letkua alas.
        Tänään olen saanut menmään koko päivän aamusta asti ilman katetria ja sen kantohaittaa ja litkut ovat tukllee lähes normaaltahdissa ja tavalla ulos. PITÄÄ VAAN TOIVOA ETTÄ SE NYT TODELLA KÄYNNISTYI. vIIME KERRALLA KUN KESTOKATETRI OTETTIIN POIS NIIN SE SULKEUTUI itseensä ja katetri oli pakko laittaa takaisin.
        Pienistä kehityksistä voi olla onnellinen. Rollaattori on kuitenkin hankittava kotiutukseen ja treenata sen kanssa itsensä täyteen kulkukuntoon
        Huomenna on kidan tähystys nukutuyksessa ja arvioidaan tilaa siellä ja katsotaan minkälainen mahdollinen läpivuoto siellä onkalossa vielä on


    • edson

      Hyvää huomenta.

      Malta, malta Ali. Onkalo kuntoon, se on ykkösprioriteetti. Ja peukut (ei ne auta, mutta...) pystyyn, että katetrista luopuminen sujuu hyvin.

      Niinku naapurin pikkupoika aikoinaan sanoi : "tuulet heiluu"

    • edson

      Maailman ympäristöpäivänä alkaisin rakentaa kaikkialle junanraiteita ja keskittäisin tavaraliikenteen pitkät kuljetukset kiskoille. Sitten tavaraterminaaleista pienemmillä vehkeillä päätepisteisiin.

      Muovit pistäisin kovaan syyniin.

      Huvikulkemiseen kilometrirajoitteita per vuosi.

      Jumankukkelis, jotain voisi siis säästää lapsille ja lapsenlapsille. No luonnolle kans.

    • Ali-Frankenstein

      Juu huviajamiseen saa minunkin puolesta laittaa katoksi 15000 km pär vuasi ;)
      Äijät yleensä tykkää ajamisesta . Monelle ajokortin poisotto iän vuoksi on rankka isku.
      Minullekin olisi, mutta viime kädessä olen aina osannut sopeutua tilanteeseen missä joku sangen haluttu toiminto tai harrastus on lopetettava.

      Tänään siis olin leikkaussalissa muutamia minuutteja nukutettuna jotta yliliäkär voi piehtaroida kameroineen ja spatulineen nielussani. Mitään en ole siitä raissusta vielä kuullut mutta eiköhän huomisella lääkärin onkaluhuuhtelulla kerrota jos mitöän uutta ilmenisi

      Positiivista on että nyt ihan tänne iltaan asti rakko on toiminut viikkojen katetroinnin jälkeen niin että se avautuu ja sulkee ja laskee uslos ihan kohtuullisia määriä eli noin 300 ml per pinnistys.
      Nyt siis jo toinen täysi päivä peräkkäin. Se ongelma siis näyttää olevan voitettu kanta vaikka vilä joutuu pikkusen ponnistelemaan ja pikkusen koskee silloin siihen rakon alaosaan.

      Muuta ei nyt ole kerrottavaa kuin että jos olisi pullollinen hampurilaiskastiketta niin pursottaisin senkin suuhuni vaikka joutuisi huuhtelemaan pois jonkin ajan päästä

      Dr Wooh onkin varmaa herkutellut porkkanoilla! ;( Korvat kasvaa ja iho muuttuu keltaiseksi!

      • edson

        Vai että hampurilaiskastiketta suoraan pullon suusta. Mä oon mieltynyt Sweet chili soosiin ja joskus lievästi savukalaleivänkin päälle eli miltein kuin hajuvettä lihapulliin.

        Latvian puolella, just Viron rajan tuntumassa suomalaisii ruuhkaksi asti viinakaupan parkeissa. Tyyli kuulemma sellainen, että laivalla Tallinnaan ja siitä Latvian rajalle hakemaan juotavaa. Jee jee


    • edson

      No luonto yöllä koetteli, mutta villasukat ja villapaita jelppasi. Oli meinaan käynyt alimmillaan 1,5

      Luonto myös tarjoaa : kottaraisii ei oo näkynyt kotona enää, tieskoska viimeksi. Täällä näkyy

      Luonto tarjoaa myös sopivan pituisen luontopolun tänään Viieriste Nature Reservessä, 0,8 km. Ja Nami Namastessa syyään. Pääsis myös museoalueelle taistelemaan tuulimyllyjä vastaan, mut ei jaksa ei.

    • Ali-Frankenstein

      Ahmed al Edson lähestyy hiljalleen Pehmoisia. Siellä K kauppias ja Pehmoisten Nesteen hoitajat hierovat pieniä karvattomia kämmeniään, että kohta saadaan kylän väkiluku ennalleen ja alkavat businekset rullata

      • edson

        Ei auta mikään, ei. Kyl sen bensan ja diiselin pitää Pehmolassakin maksaa, jotta valtio voi paksusti. Ja K-kauppiaskin tekee kaikkensa, jotta tuottajat saavat syyt niskoilleen.

        Nyt on kuitenkin melko lasti kalasäilykkeitä matkalla kotiin. Ei tartte tukehtuu hauen ruotoihin ja menee aikaa, kun leivän päälle tarttee hakee muuta kuin levitettä.

        Väkiluku ei taida kyl kohentuu Pehmolassa, sillä jo kuukaudessa on ehtinyt joku vanhus kupsahtaa ja nuori poistunut muille maille.

        Tänään ekaks : http://bot.fi/2oiq ja sit lautalle. Huom. Pysäköinti pojan luona Katajanokalla kuudeks tunniksi maksaa saman kuin lauttamaksu mantereelle, noin 12 €


    • edson

      Kaloista vielä.

      Oltiin Selver- ketjun kaupassa eilen ja minä heti kalatiskille. Kysyin auttavalla tavalla, että minkä lajin kala tuo savustettu pötkylä on. Ulkoinen nahan väritys toi mieleen jopa makrillin, mutta vain siis mieleen. No nainen näytti elekielellä vetäen kuin tupakkaa, että savustettu on. No nauruksihan se meni kuitenkin, vaikka ei kalalaji selvinnyt.

      Makusteltuamme totesimme, että huonosti savustettua, kuivaa, valkoista lihaa ja ei juuri haapaa parempaa. Harmikseni en valinnut vieressä tiskillä makaavaa savustettua nokkakalaa. Sen ulkonäöltä tunnistin.

    • Ali-Frankenstein

      Jepulis, Eestissä on kalaa monta ja eri tavoin valmistettua kuin meillä. Mikä niistä passaa meikämakuun selviää vain testaamalla. Selverissä olen harvemmin shoippaillut. Olen enemmän käynyt Maximassa missä on Tuotteita Liettuasta ja Latviasta sekä ajoittain Ukrainastakin.
      Esimerkiksi Pärnun Maximan pääoven ulkopuolella on katumyymälä missä myydään vaihdellen marjoja, hedelmiä, kasviksia ja juurikin lähituotettuja savustettuja kaloja.
      Säilykkeinä myös kalaa löytyy jos jonkin näköistä. Muunmuassa sillistä löytyy nmelkoinen määrä vatianntteja fileoituna ja muovipakkaukseen pakattuna.
      Mutta niistä nyt vaan unta nään, jos kääntymään saan pään½!

    • Ali-Frankenstein

      Kalasta puheenollen, niin Örjan kävi tuossa käymässä. Oli kuulemma saanut pienestä mökkijärvestään mukavasti ahvenia ihan virvelöimällä.
      Muuten häneltä voimat vähän kerrallaan heikkenevät. Onneksi on vaan hitaasti tapahtunut eli pääsi kiinni tähänkin mökkikauteen.

    • edson

      Pistin ylös yhden Maximan Tallinnan liepeillä. Viimeiset kalapurkit sieltä matkaan.

      Taisin saada innoituksen purkittaa affenta talveksi. Het, ku oon kotona, niin tilaan 400 g purkkeja

      Tässä uloin osa Saaremaata http://bot.fi/2oje ja suhteellisen lämmintä vesi tuossa pienessä laguunissa. En pulahtanut, sillä kaikki on kuitenkin suhteellista

    • Ali-Frankenstein

      Jos lauantaina maa tärähtelee niin se ei olekaan oikea maanjäristys vaan Edson on astunut Härmän kamaralle :) Ja jos minä tästä saan perus systeemit toimimaan niin ennen pitkää tömisee Eestissa tanner. En vaan tiedä mitä menisin hakemaan tavaramuodossa ellei sitten jotain mahaletkun kautta annosteltavaa sosemuonaa, jos sellqqiosya on valmiina. Toisaalta sellaista ssa monipuolisesti väsäiltyä itsekin kokoon hyvällä tehosekoittimella. Sauvasekoitin himassa onkin. Samoilla mössöillä voi huijata makusensoreita suussa eli tunkea lärviin vaikkei menis alaskaan ja luoda makuelämys ennen pis huuhtelua.
      Jos on pääsy affenille ja kenties rypsiöljylähteelle niin kannattaa varmasti tuottaa niitä 400 grammaan säilykekala tms purkkeja. Pikkusen tuhtia kokonauista chiliä sekaan niin saa aito tunisialaiset tai marokkolaiset kuumat affenat
      Kaverini Lapista lähettivät hienoja aurinkokuvia Välimereltä jostain gozosta.
      On ihan kivaa, että on paljon hyviä ystäviä ja sukulaisia pitkin maailmaa

    • edson

      Velimies sanoi nähtyämme, että aina oltava suunnitelma B. Elämässäkin. Aattelen tulevia aikoja, kun kaikki ne mahdollisuudet, mitä voisi tehdä, ovat kaventuneet.

      Silloin ei jäädä tuleen makaamaan. Jos on näkökyky tallella, se antaa taas uusia mahdollisuuksia ja pistää vanhatkin mahdollisuudet käyntiin.

      Tiedän, tiedän. En vielä ole kokenut "liian" kovia, joten suu supummalle. Haluan kuitenkin uskoa siihen, mitä mieli on jotenkin minulle kertonut.

      Tänään on haikea päivä. Huominen taas voi näyttää toiselta. Näen kaksi lapsistamme ja heittin lapset ja miniät. Pääsen eroon salakuljetetusta viinilastista. Saan sokin, kun näen kotopihan nurmikon. Ähäkutti, en saa sokkia moisten asioiden takia. Halin naapuriamme, postin talteenottajaa.

    • edson

      Kirjuutan tätä Tallinn Prisma parkkipaikalla. Nainen on käyttämässä laatuaikaansa rätein ja lumpuin seassa.

      Maximassa oisin viihtynyt kauemminkin. Jumanpliut, on sielläkin erinäinen määrä elintarviketta. Kymmenisen erilaista purkkia kalaa jäi haaviin. Meriahventa himoitsin iltaevääksi, mutta täytyy tyytyä täytettyihin voitaikinapiiraisiin.

      Sixpack pojanviikareille eestiläistä ööliä

    • Dr.Whoo

      Tietokilpailukysymys: Laitoin nokkapyörän Muuliin. Mitä siis tein? Äijille selvää pässinlihaa, naisille hebreaa.

      Vaan minäpä laitoin taasen eukon pitkin tietä. Olen siis viikonloppupoikamies. Keskityn mm. kulinaarisiin nautintoihin. Suunitelmisssa on jopa pullollinen ööliä. Ei kuitenkaan Eestiläistä. Ehkä Belgialaista. En kuitenkaan enempää viitsi lisätä Alin tuskaa kertomalla kuinka erinomaisia herkkuja Liebherissä taas on.

      Viileät säätilat jatkuvat, rutikuivaa. Lähes yhtä kuivaa kuin meikän huumori.

      • amummu

        No ei oo hepreaa naisillekaan!


      • Dr.Whoo

        No autoileville naisille ehkä ei. En ole kyllä nähnyt yhdenkään naisen koskaan käyttävän kyseistä laitetta.


      • Ali-Frankenstein
        Dr.Whoo kirjoitti:

        No autoileville naisille ehkä ei. En ole kyllä nähnyt yhdenkään naisen koskaan käyttävän kyseistä laitetta.

        En muuten muista minäkään nähneeni.


      • Cee-Lila
        amummu kirjoitti:

        No ei oo hepreaa naisillekaan!

        On minullekin tuo ihan tuttu juttu, vaikka en autoa ajakaan. Omalla sukulaispojalla on tuo muuli-peräkärry, millä osa apen tavaroista vietiin pois hänen asuntonsa tyhjennyksessä. Olen kyllä nähnyt naisia rekkakuskeinakin, jopa useita.


      • Dr.Whoo

        Nykyään ei taida olla montaa ammattia missä ei nainen pärjää siinä kuin mieskin. Konevoima on korvannut lihasvoiman. Samoin en keksi yhtään ammattia missä ei mies pärjäisi siinä kuin nainenkin.


    • Dr.Whoo

      Joko muuten Ali olet kokonaan kotiutunut?

      • Ali-Frankenstein

        En vielä mutta kehitys on sen verran kehittynyt, että käyn kotona lauantaina ja mahdollisesti eli todennäköisesti kotiutetaan maanantaina, sillä seuraava korvapolille ohjelmoitu huuhtelu ja siteiden tarkastuskaynti on jo 16.06.
        Sitteen tulee aika tiivistä käyntiseurantaa. Todennäköisesti alkuviikot joka kolmas päivä.
        Samoin se napaletku pitää ensi-tai seuraavalla viikolla käydä pikanukutuksessa asentamassa.
        Monta on kuitenkin käytännön asiaa vielä sovittava.
        Olisi se kyllä ihme että selviäisin kun huonopsti alkoi niiden ensimmäisten kahden leikkauksen pieleenmenolla ja sitten se kolmaskin jo varsin rasittuneeseen ja turvonneeseen "Frankensteiniin" Ilmeiseti kropassa on kuitenkin ollut jotain voimaa edelleenkin. Siis ainakin toistaiseksi.


    • edson

      Venetrailereissa on jokaisessa nokkapyörä (naapurin rouvalaki), mutta harvemmassa tavallisessa peräkärryssä. No yksiakselisissa ehkä hyväkin.

      Hähä häh. Naiset ei ois osannukkaan vastata noin teknisesti.

      Muuten kyllä naiset osaavat vaikka mitä. Oma kumppaniki on matkalla vastannu ties mitä ja mihinkä. "Tuleeko oikealta?" "Siellä on upea kasvimaa" "Viittitkö sanoo, jos tulee ?" "Mikä"

      • Dr.Whoo

        Rouvalaki, köh, siinäpä hyvä sana... meitin semmoinen ei oo kotona.

        Venettä meitillä ei ookkaan. Jostain syystä ei ole koskaan tehnyt edes mieli. Olen kyllä enimmäkseen melkoinen maakrapu. Liekö merenkävijällä ollut koskaan omaa purtiloa?

        Moottoripyörän oon kyllä aatellut vielä hankkia. Ihan tommonen muutama sata kuutioinen riittäis aluksi. Niitähän saakin yllättävän halvalla, jos ei ihan uutta tarvis.


    • edson
      • Cee-Lila

        Melkoinen piikkilankakasa lautasella.


      • Ali-Frankenstein

        Sinivalas ?


      • Cee-Lila

        Voisiko olla sinipallas. Päästä jo meidät pälkähästä, mikä kala on kyseessä.


      • Dr.Whoo
        Cee-Lila kirjoitti:

        Voisiko olla sinipallas. Päästä jo meidät pälkähästä, mikä kala on kyseessä.

        Ettei olis peräti makrilli. Ei ainakaan aurajuustolla kuorrutettu lohi sweetchili kastikkeen kera, jota juuri äsken söin.


      • Ali-Frankenstein
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ettei olis peräti makrilli. Ei ainakaan aurajuustolla kuorrutettu lohi sweetchili kastikkeen kera, jota juuri äsken söin.

        M kikii ostin kokeeks joitain vuosia sitten aurajuustoa. Sen koommin en ole Stiltonia huononpaa homejuustoa hienostuneeseenn vatsaosastooni Tuputtanut ;)


    • Dr.Whoo

      Tuli s-postiin mainos "asennepaidoista". Mitä lienevät, en viittiny edes tarkemmin kattoo. Toisaalta esim. "Haistakaa huilu" printillä varustettu asennepaita vois olla kiva jos ois menossa kokoukseen Logomoon. Edsonhan siellä jo kannatusjoukoissa lieneekin..

      • amummu

        Paras asennepaita, jonka olen nähnyt poikani päällä: edessä luki "Hiihdä sinäkin", selässä "Jos et, niin haista p...a".


      • Dr.Whoo
        amummu kirjoitti:

        Paras asennepaita, jonka olen nähnyt poikani päällä: edessä luki "Hiihdä sinäkin", selässä "Jos et, niin haista p...a".

        Mie jos lähtisin turistiksi Venäjälle, laittaisin päälleni Donnerin legendaarisella lauseella varustetun asennepaidan: "Venäjällä kaikki on p*skaa paitsi kusi".


    • Ali-Frankenstein

      Edon on näin paluupäivänään joko vielä laevalla tai vaihtanut urheiluseuransa Pehmoisten pyörähtelijöistä Lopen uupuneisiin.
      Siitä siniselkäisestä kalasta niin ei muisti siträ nyt esiin tuo mutta jotenkin se kutittelee sellaista petokalaa lähes barracudaa tai yhden lajin meri haukea.

      Odotamme Edsolventin paljastuksia

    • Ali-Frankenstein

      No veikkaan kuitenkin oikeasti että kyseessä on ollut joko silli tai whitefish eli siika

      • Dr.Whoo

        Muistutan, että vormula aika-ajot nähtävänä suorana ilmaiseksi subilla.


    • Ali-Frankenstein

      Sen vaan sanon,että onpa oikeastaan asumisen ja maiseman kannalta hieno paikka tämä Hopeatie. On metsää, on kumpua. Joka puolella kunnon puistonpenkkejä pöytineeen. Lähistöllä jos jonkinlaista liikettäja ravintelia joista nyt valitettavasti ei minulle ole kuin muistoarvo. Kuten sanoin ihan oven eteen ei autoa saa, mutta saan lämmitystolpan, mika ei kovinkaan kaukana ole ja jahka sairaalaheikentyneeseen kävelyelimistöön saan virtaa rollaattorikävelyllä kun koko talo on sille esteetöntä niin esin alkuponnistelu haihtuu ajan kanssa ja pitää kuntoa paremmin yllä.
      Tämä on ilmeisesti senior kansalaisten keskittymä aluetta but so what. seniorihan tässä ollaaan itsekin ja palvelutalo lähes naapurissa.
      Kaiken tämän harmin sivutuotteena havaitsin että sen syöttöletkun kauttahan on hyvin helppo annostella itse dokuakin. Eli ei huonoo, ettei hyvääkin

    • edson

      "Saksalaistunut" miniä asui aikoinaan Hopeatiellä. Ihan jees maastoa, jos nyt mitään muistan

      Nokkakala eli nokkahauki se siniruotoinen. Mukavan rasvainen.

      Päiväkirja täytetty aamutuimaan. Mitään paljastuksia ei voi tehä noin lyhyen reissun jälkeen ja olis se vaikeeta vuodenkin oleskelun jälkeen. Paljastan kuitenkin, että jo alkoi lähtölaskenta kohti Portugalia. Ja paljastan myös yhen kuvan Mustamäen torilta http://bot.fi/2oln raakana. No toinen kuva kans kypsää kamaa http://bot.fi/2olo

      Kovii hiomaan nurmikkoo noi balttialaiset muuten

      • Dr.Whoo

        Tulipa nälkä tuosta jälkimmäisestä kuvasta.


      • Dr.Whoo

        Ja mitä, etkö Edson ollutkaan aplodeeraamassa Petterille Logomossa??
        Minä sitävastoin en kyllä aja edes siihen ilmansuuntaan..


    • edson

      Tsiisus, jouduin googlettamaan Logomon ja sit vielä tarkistamaan uutisista. Joo sit mä hokasin, että Orpo pirusta Whoo veisteli.

      Mä ihan bolshevistisella rauhallisuudella seuraan ... MM- futista rästitöiden lomassa, mutta tänään en tee mitään

      • Dr.Whoo

        Bolsevismi..Stalinismi...Siplismi..no jaa, ei oo oikein mielenkiinto riittänyt enää seurata Sipilän houreita. Mie sen sijaan meen uimaan.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Bolsevismi..Stalinismi...Siplismi..no jaa, ei oo oikein mielenkiinto riittänyt enää seurata Sipilän houreita. Mie sen sijaan meen uimaan.

        Onko siellä uimahalli auki läpi kesän, vai Aurajokeenko meet uimaan?


      • Dr.Whoo

        Koko kesää ei taida olla mikään halli auki. Mutta sitten on toi Samppalinnan uimastadion, samanlainen kuin stadikka siellä päin. Vähän pienempi taitaa olla. Sitten on Kupittaan uimala, auki myös koko kesän.

        Olen kyllä sen verran karski tyyppi, että pikapuoliin jo uskaltaudun järveenkin. Viimeistään heinäkuussa. Aurajoes ei saa uira ollenka, putka viävä jos sinne hyppä kummalt pualt vaa.


    • Moten-Gurken

      Se on huomenna sitten kotiutus ja systeemin muutto melko tiuhaan seurantakäyntijaksoon.
      Nenäletkun kanssa mennään. Hirmuinen lääkelista joista suurin osa toistaiseksi ja todennäköisesti turhaan mutta varmuuden vuoksi.
      Jahka katson miten menee niin alan pudotella niitä ennen sairaalaa lääkityksen tasolle takaisin.
      Muistuttakaapa minua siitä että viileää kahvia voin laittaa nenäletkun kautta. Nyt on mennyt 2 kuukautta kahvitta ja siksi on koko ajan kahvituttanut
      Nyt pitää alkaa vaan innovoimaan niitä tatin ja muiden herkkujen makujen istuttamista suun limakalvoille ja huijata sensoreita luulemaan että nyt se popsinut herkkuja. Kyllä mä varmaan jotain kehitän. Enhän kehtais itteeni kemistiksi nimitellä jos ei tollasta pikkuongelmaa saisi ratkottua

    • edson

      Kyllä Ali sinä pystyt maustamaan limakalvosi, jos haluat. Minulle moni ruoka on vielä mautonta ja hajutonta, kiitos kuuluu tupakille ja polyypeille.

      Eilinen päivä oli palautumista, kylkiasentoa, pikku torkkuja. Tölläri auki, vaikka tuntui typerältä.

      Taidan ulkoistaa itseni ulos. Bensaa ruohonleikkuriin ja kesäpumppu päälle. Heinäisen perunamaan ylöskyntöä ja mukuloita harjanteille. Mansikat tarttis vettä. Muutama perunantaimi upeesti pystyssä ja sitten sitä polttopuusouvia

    • Ali-Frankenstein

      Ny är jag hemma men med tätt program besökä har och där och samla nödvendiga saker ihop.
      Hitt oonks mie joku svensson, hä.
      Rollaattori, vessankannen koroke, letkuravintoa apoteekista mjne. Rellukin kaipais vähän huoltoa eli sekin oplisi lainatytava korjaamon sedälle jonain päivänä. Muuten jos edes näin pääsee eteenpäin niin kyllähän sitä tässä.
      Hyvässä lykyssä se onkaloikin on umpeutunut joiskus marraskuussa milloin minä, Cee ja Örjan tulemme taas kerran hanhemmiksi. (Näkis vaan senkin päivän)
      Letkumuonaa on nyt noin 5 päiväksi ellen täydennä sitä jo hankkimillani letkuun menevillä soijajuomalla, kaakaolla jne tuotteilla.

      • Cee-Lila

        No voihan letku sinun kanssasi Ali. Kyllä se päivä nähdään, älä ole huolissasi. Rollaattori oli minullakin pari kuukautta viime vuonna, Vessankannen koroketta en hankkinut, pääsin ylös pytyltä rollaattorin avulla. Kyynärsauvoista ei ollut minulle mitään hyötyä. Onneksi en letkumuonalle joutunut. En ehkä ole sellainen herkkupee kuin sinä, minulle riittää vähemmätkin makunautinnot. Katson niitä nykyään netistä ja menen sitten nälissäni kaapille ottamaan yhden ruispuikulan, päälle 3 erittäin ohutta siivua medwurstia ja pari viipaletta savujuustoa sekä lasillinen maitoa. Taas voi vähän aikaa olla ja katsoa niitä herkkuvideoita. Minulle ei lihominen sovi, olet varmaan itsekin laihtunut roimasti. Olen myös jonkin verran katsonut näitä ohjelmia, kuin hengenvaarallisesti lihava jne. Se todellakin estää jo jääkaapille menon. En ikinä kuuna päivänä haluaisi olla heidän asemassaan. Onneksi en ole vielä eläessäni ylittänyt ihannepainoni ylärajaa, joka merkitsisi lievää ylipainoa. Nyt se liikkumattomuuteni takia hipoo jo sitä. Viime vuonna menin jo vähäksi aikaa alipainon puolelle, kun ei mikään maistunut. Nyt taas maistuu.


    • Cee-Lila

      Asut siis nyt Haagassa ja lähelläsi on palvelutalo. Yhdessä vaiheessa kummityttömme vanhemmat muuttivat sinne asumaan, paikka oli itseasiassa Lassilaa ja kävimme heidän kanssaan kerran syömässä paikallisessa ravintolassa, jonka nimi oli muistaakseni Kuparipannu. Nyt sellainen ravintola löytyy Teneriffalta. Liekö sama omistaja, mikäli muistan raflan nimen oikein?

      • Ali-Frankenhaeuser

        Jepulis. Lassilaahan tämä.
        Ihmisiä kum katselee, niin ensiovaikutelma on suuresta vanhainkodista, mutta kun vähänkin pidempään katselee, niin jopa alkaa vilahdella lastenvaunujakin
        Ei tätä ihan puhtaasti vanhusten asuntoalueeksi ole voitu ajatella. sill'ä tosi rollaattitarpeisille on liikaa ylä ja alamaäke' ja parkkeeraaminen on hyvin rajoitettua eikä soitäkään jokaisen talon eteen.
        <kunnon vsanhud tsrvitdrr tasamaan ja myöd hyvin lähelle oveassm psrkkipsiksn. <nyt nr lähimshfolliduufrty on viety vyöhykeparkkeerauksella.
        Onneksi juuri oikealla hetkellä kysäisin ja oli se yksi tolppapaikka vapaana. Ei ihan ideaalietäisyydell' ,utta kuitenkin ja jos tulee ison nyytin kanssa niin senvoi viedä kotiin aivan ovren edestäkim ,issä on 2 tunnin parkkipaikkojas muutama


    • Dr.Whoo
      • amummu

        Jaa, enpä ole ennen osannut yhdistää oopperaa minkään lajin älykkyyteen. Olen kyllä sitä mieltä esim. festariporukoista, että älytöntä on ensin maksaa sikahinta sisäänpääsystä, ja kulkea kuitenkin infernaalisessa mekkalassa kuulosuojaimet päässä. Siinä on jotain mitä en tajua, mutta minähän en ookaan älykäs.


    • edson

      Pitipä äkkiä katsoa älykkyyttä silmästä silmään ja en tarkoita, että olisin töllännyt itseäni peilistä. Muuten, en kyllä välitä näistä arki, pyhä älykkyyksistä sen paremmin kuin tyhmyyksistäkään.

      Koht aamuvoimistelun paikka ja salaatti-vihannes aamiainen. Ai miks kerron?

    • Moten-Gurken

      On paljon ihmisiä joille monet actionit ovat vain statuksen takia. Juuri sellainen voi olla festareilla kuulokkeet päässään. Tyhmä sen sijaan on sellainen, joka vie maerican bulldoggia paikkaan missä on pikkukoiria ja ihmisiä liikuskelemassa.
      Minä olen aina ollut sitä mieltä, että taajama alueerlla ei saisi pitää koiria joiden rotyupaino nousee yli 10 kg ja jos sittenkin koiralle käy puremishäiriö niin sen omistaja aina syyllinen kuin vastaava teko ihmisten välillä

    • Frankensteinin-Ali

      Edsonilla ei kaikiten ole kirppuja kummempia kotieläimiä kun sen verran matkustelee. Samasta syystä minäkin aikoinaan luovuin elävistä kasveista. Enää ei ole edes silkkikukkia pölyä keräämässä.
      Ei ole edes hienot kiinalaiset akvarellini vbielä seinillä vaan seinään nojailemassas

      On se muuten tuo moten gurken tosi saksalainen. niin paljon teki kirotusvihreitä

    • Ali-Frankenstein

      Ryhdy Edson kirjailemaan enemmän äläkä vähemmän- Minäkim olrn dssnut nostettua kommenttitasoani entisen suuntaan ja kyllä niillä jo kohtuullisra ketsua ylläpitää varsikin jos a- m,um,mu. akentti, >Cee Cavados Rapulainen ja DR Whoo käyvät ajoittain hettämässä legendaa.
      Nythän onkin mol4mmissa ketjuissa siistä asialinjaa ja jos tappuroita lähetetään niin sen voi tehdä niin kautta rantain

    • edson

      Kyl meillä on oikeita kasveja sisällä ja oikeita pikkupikku (multa)kärpäsiä joskus pörrää. Talvella ei niinkään. Kumppani sai pidettyä kasvit hengissä vesivati villalanka systeemillä

      Kutsuin jossain kohtaa matkasta kyytiin ötököitä, mutta ei ne tajunneet suomea. Myrkyttävät viljelijät ne kaikki hengiltä hitto.

      Kiva katsoa, ehtiikö eilen kuopasta nostamani perunat kypsyä pellossa. Kehittävät nyt ensin itujaan, vaikka ei sillä olisi väliä. Ne voisi laittaa peltoon itämättäkin.

      Eka vuosi, kun kumppanikaan ei panikoi kasvimaan kanssa.

    • Ali-Frankenstein

      Persianlahden vuosittaisen matkaulöu8n alkuaikoina minullakin oli kunnon puutarha. <Jouduin sitä jättämään muusikon kasteltavaksi, ja eihän siitä mitään tullut. Kukkien ja mullan käsittelyssäkin kun on perussääntöjä jotka eivät kuuluneet muusikon toimialaan. Sitten vbaihdoin ne silkkikukkiin joita raijasin Pärnun maximasta ja viime syksynä annoin sitten yhden suunnan osoitteen niillekin.
      Olisi ne kyll' kivoja minun suosikkini oli kiinan ruusu.
      Jos luoja suo niin ehkäpä vielä yhden elävän hommaan tänne ilmaa puhdistamaan.

      Olivat hienoja nuo savufisu laatikot Edsonin kuvissa. Juuri samoihin olen törmännyt usein.
      Kala on siitä hyvä, että minkä tahansa niistä voi savustaa ja antaa itseasiassa pa4remman makuiselle versiolle merkittävästi lisämyyntisaikss. Bal5tiassamosaagat sen

    • edson

      Kalan myyntiaika

      Niinpä, se on niin rajoitettu raakaversiona. Purkitettuna taas aika pitkä, kehuvat että ... no kehuvat mitä kehuvat, kait purkitetuillakin on parasta ennen päivä. Affena on niin maukas kala, ettei tartte ees savustusta, pelkkä kala ja öljypurkkiin, niin siitäpä syntyy maukas paketti.

      Minä tykkään orkideoista, vaikka ne eivät tykkää kylmästä huoneesta. Jalostan siis niitä kestämään talvisen huoneen lämpöjä.

      No niin, tänään se sitten alkaa. Onneksi on ilta-ottelujakin ja "paraat palat" otteluista. Ja areenan tarjontaakin on kokeiltava. Peliä näytetään esim. taktiikkakameralla, pelaajakameralla

      Kyl on muuttuneet poliittiset uutiset minulle tyhjänpäiväisiksi. No välinpitämätöntähän sellainen suhtautuminen, mutta toistaiseksi olkoot näin.

      Täytyy vähän kehuskella töillään. Siis on hiukka tehty niitä perinteisiämme. Tänään sitten paria lajiketta perunaa kumpuihin ja väliin sipulia. Kokeillaan, sillä purjoa näin matkalla kasvatettavan noin perunan kyljessä. Siis perunaa myös kasvatettiin noin, sipulin kyljessä. Taitaa mennä ny rautalangan vääntämiseksi tää kirjoitus, joten Alille vaan hyvää toipumispäivää

    • edson

      Joku on kirjoittanut etusivun mukaan tänne eilen illalla klo. 23 ja risat, mutta ei näy, ei näy

      No en käynyt koko ketjua läpi, joten ehkä siellä jossain välissä jotain onkin.

      Sitten asian vierestä, että ei se eka matsi ny ihmeellinen ollut, mutta hyvä, että Venäjä voitti. Ei saudeilla kyllä mahiksia ollutkaan. Tänään saa nähtäväkseen sitten illalla jo jalkapalloakin.

      Mutta ennen sitä, julmetulla mettään naapurin tuulenkaatoja hakemaan. Eilenköhän oli taas juttua, että liian vähän jätetään metsään puita lahoamaan. Mettämiehet taas kehottavat ötököiden takia niitä tuulenkaatoja ainakin hakea pois. Uusi tapa kuulemma on jättää hakuun aikana sellaisia tyvitynkiä pystyyn lahoamaan. Minä näistä mitään tiijä, mutta matkalla näkyin sekametsiä, mitä nyt tien vierustoilta saattoi havaita. Ja oikeastaan aika tiheitäkin sellaisia.

    • Dr.Whoo

      Voi meitä joil on pallo hukassa, tunnen itseni syrjäytyneeksi kun muut miehet kahvipöydissä puhuvat asiantuntevasti jalkapallosta. Mie en etes muistanu että semmoset kisat ovat meneillään. Jalkapallosta en tiedä muuta kuin että pallo on likimain pyöreä nahkakuula. Sitä kyllä hieman ihmettelen, että Suomi ei ole kisoissa mukana, vai olenko erehtynyt?

      On taasen tavallistakin enemmän häiriöitä tämän saitin tekniikassa. Tosin mitäs sitä kirjoittajille ilmaista mainosrahoitteista palvelua liikaa moittimaankaan, eri juttu jos tämän käytöstä joutuis maksamaankin. Mie en kyllä maksais. Paitti että kaikki maksamme, kuluttajahan ne mainokset tuotteiden hinnoissa maksaa. Me jotka käytämme adblokkeria emme kylläkään edes näe mitään mainoksia. Nytkin tämän sivun adblokattujen mainoksien määrä näyttää olevan 45 kpl. Onkohan se "moraalitonta" olla näkemättä mainoksia, joita ilman tätäkään saittia ei voisi olla olemassa...mainostajien rahat menevät siltä osin kankkulan kaivoon.

    • Al-Pallo

      Voi, voi, äijät istuu naama telkassa ja vahtii yhtä palloa, minkä perässä juoksee 20 miestä

    • Ali-Frankenstein

      Uuntelin juuri ääniselosteena Epsanjan ja Portugallian välisen potkupallomatsin. Kuulosti jännältä.
      Nyt alan ryyppäämään paremman tekemisen puutteessa.
      En ole vielä päässyt kalustusta uusimaan ja hankkimaan, kun on joutunut juoksemaan apoteekeissa ja polilla ja tgerveysasemalla eikä yhtään aitoa rentoa luppoaikaa ole jäänyt pysähtyä vaikka Bauhausiin.
      Tarpeet muuttuivat paljon vähemmäksi siitä mitä tehohoidossa hoitohöyryissä visioin.
      Tärkeintä on saada tämä entisistä jämistä koottu pukkijakapöytä riittävän suureksi kun on pakko pitää siinä kaikenlaista tarviketta. Ajatellut olen sellaista 1500 x 800 saarni, pyökki tai tammi levyä joka on sopiovankorkuisten laatikostojen päällä. Samalla saisi akuuteille tgarvikkeille kunnon säilytystilat ja saatavuuden.

      Sitten mahtuu tuohon avokeittiön eteen pieni pöytä parilla tuolilla. Enempää en tarvitse kun mahdollisuus useamman kuin kahden samanaikaisen vierailijan täällä käyntiin on marginaalinen ja sitä varten on sitten yski varatuoli.

      Mutta hoidoissakin on vielä tiuhaa tekemistä eli tiistaina jo pitää asentaa se vatsaletku ja poistaa nenäletku käytöstä.
      Maanantaina pitäisi vielä käydä HUS labrassa verikokeissa jäk!

      Voi, että oltais kaikki yhtä nuoria ja terveitä kuin eräs Raisiolainen tohtori. .

      No HUS laskua odotellessa! Pirtäisi olla nyut sekä hoidon omavastuukatto täysi, samoin lääkkeiden osalta eli loppuvuosi menmnään lähinnä vapaamatkustajana

    • erimerkki

      Tässä saioraalalaskutuseessa on yllättävä lisäerä,. eli kun maksukatto saavutetaan ja olet edelleen sairaassa niin makst aina 17 euroanmpäivässä ja sitä perusteltiin sillä rtytä joe jonkinlaista aina veloitusta ei olisimniin monet jäisivät syömäänm ilmasiseksinmja asumaan hotellitarjoilussa mieluummion kuin kipaisivat kotiin.
      Kai noinkinm voi ajatella, mutta itse loikkisin ritolaan nheti mkun annetaan mahdollisuius.nyt näkee kirjoitusta sen verran huonosti, ettö, kirjastan silmat muulla aineella ja palaan katsottujna asiaan

      • Cee-Lila

        Kyllä minullakin viime vuonna se sairaalamaksun maksukatto täyttyi ja sen jälkeen sairaalapäivät maksoivat 17,90 e/pv. Eli se täysin ilmaiseksi muuttunut muilta osin kuin että käynnit hoitajalla eivät maksaneet mitään, muuten nekin olisivat maksaneet.


    • Dr.Whoo

      Pari raisiolaistakin tohtoria tunnen kyllä. Raisiohan on vireä liike-elämän keskittymä, autokaupan Detroit jne. Ei siis mikään kaupungin oikeudet saanut tienristeys, kuten kateelliset (turkulaiset) sitä nimittävät. Siellä on myös Ikea, josta saa varsin hyvällä hinta/laatusuhteella kaikenlaista mööbeliä. Monenkokoisia pöytälevyjäkin muutamalla eurolla. Hämmästyttävää kyllä, ne ovat valtaosin pahvista tehtyjä.

      Vielä tuohon jalkapalloon mennäkseni, mitä olen kuullut, niin joissain tapauksissa yleisön liikajuhlinta (tappelu) voi saada aikaan myös sen, että jalkapallon katselun seurauksena onkin pallojalka?

      Triviaalitietona vielä, että muutama tuhat vuatta sitten kun kiinalaiset kehittivät potkupallon, kyseessä oli oikeastaan pääpallo. Vihollisen päitä käytettiin pelivälineenä.

    • edson

      Whoolle, että kahvipöydässänne vallitsee harvinainen tasa-arvo eli hoomoilasetkin voivat nauttia kahvia samassa pöydässä, missä pohditaan kuningas jalkapallon kaikkia värejä.
      Minä ihmettelen joskus mainosten moittijia. Niin kauan kuin on kulutushyödykkeitä, puolueita ja erilaisia ruisleipiä, niitä vain on kestettävä ja keksittävä sitten henk.kohtaisia suojautumismekanismeja, jos tarve. Omat silmäni ja korvani taitavasti ohittavat jotain ja johonkin sitten taas jäävät ehkä hetkeksi jumiinkin. Olikohan se honor 10 ja het päätös, et en ainakaan minä osta. Tällaisia fiilispohjaisia tuntemuksia saattaa saada.

      Voihan nenä Ali, vai maksukattoa ei siis ole. Tai se on järkätty niin, että katto vuotaa.

      Onko Raisio kaupunki? Tänään joka tapauksessa siel on toritanssit. Tallinnankin Mustamäen torilla oli toritanssit.

    • Ali-Kuivasuu

      No nythä se mätkähti ! Reykjavikin loimu pisti Messin kuriin potkupallossa.
      Ei se osaaminen ole näemmä väestön koosta kiinni vaan siitä haluavatko he voittaa ja panostaa pyyteettömästi sen eteen.
      Meillä urheilijat lähes poikkeuksetta ovat ihan pullamössö harrastelijoita joilla pitäisi olla oma sihteeri ja valmentaja jokaisessa kylä kisassakin mukana jotta saisi sen 13.69 hypättyä ja varmistaa pysymisensä maailman ehdottoman huipun ulkopuolella Esimerkkinä siis se kolmihyppääjä Mäkelä
      Voi kun olisi hirmuinen Kobe naudan fileepihvi tyylioin Kim Jong Un tuossa näsan alla - unter den nasen "

      Onko hiljaisilla kansalaisilla ollut kovia kesäkiireitä ja voimat huvenneet pyörittäessään kokonaista lammasta grillillä, siis pyöritysgrillillä ju nou.
      Tiedätkö, ja tietenkin Pehtoori, että paras ja ympäristöystävällisin tapa säilöä ruokaa pitkäkestoisesti on kuivat se. joko ilmassa tai lievässä mekaanisessa tuuletuksessa tarkoitukseen varatussa kuivatushuoneessa jollaisia tyypillisimmillään on muuten ollut lato

      Kohtuullisen pitkäaikaiseen taas savustaminen.

      Mietin ajoittain sitä, että kun vesissämme on hirmuisesti kalaa kuten särkikaloja jotka todellisuudessa ovat herkullisia ja jotka menisivät maailmalle ihmistenkin proteiinitarpeeseen, niin ei kukaan niinkään yksinkertaista kuivatussäilömistä harrasta eikä keksi. Savustamistakin aivan liian vähän. Kaikki kalat menisivät sillein jollain hinnalla käyttöön
      Norskit, danskit, islantilaiset, eskimot ja inuiitit ovat aina hallinneet kuivaamisen vaikka heillä on kyllä eksoottisempiakin säilömis ja valmistustapoja.
      Lihaakin voi ilmakuivattaa makoisaan ja säilyvään tulokseen. Rehuja, mausteita, hedelnmiä, mitä vaan

    • Ali-Einaurata

      Huomasin tuossa Vihertuukankin rähisseen mitä aikoo päänministerinä tehdä.
      Luoja meitä varjelkoon satsaamasta kaikkea rahoituskapasiteettiämme tuottamaan työttömäksi jääviä ja tarpeettomia akateemisiä!

      Pitäisi kouluttaa keksijä spedejä, kalan-ja lihan kuivaajia
      kalastajia, palstaviljelijöitä, asentajia, mekaanikkoja, hitsareita, rakennustyömiehiä kenttäinsinöörejä ja tuotekehitys fiploomi insinöörejä. Unohtamatta veturin, rekan ja laivojen kuskeja

    • ali-arvetpärstä

      sen kyllä uskon, että jos saataisiin pehtoori , edlintarvikekuivaaja ja savutuotannon insinööri toimeenpanijaksi, minä pääarvaajaksi seuraavasta lupaavasta, dr, huu hoitamaan vienninnja jakelun sekö vannkkumaton teOLLINENllinen kirjanoitäjä Cee hoitamman taklous,nioin ko´hta OLISI §MAALLAMME UUSIN VARMA TUKIJALKA.

      • Dr.Whoo

        Pitäisi sitten keksiä vielä sopiva tuote mitä tällä lupaavalla kokoonpanolla voisimme lähteä markkinoimaan. Savustettuja tatteja ynnä muuta kenties..Minä markkinointipäällikkönä voisin vielä palkata ainakin amummon järjestämään laulullisia markkinointi-iltoja putelitarjoiluin.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Pitäisi sitten keksiä vielä sopiva tuote mitä tällä lupaavalla kokoonpanolla voisimme lähteä markkinoimaan. Savustettuja tatteja ynnä muuta kenties..Minä markkinointipäällikkönä voisin vielä palkata ainakin amummon järjestämään laulullisia markkinointi-iltoja putelitarjoiluin.

        Oolrait. Minä taas palkkaisin weepelin jalostamaan tuotteisiin ripauksen jalkapallon hienouksia ja ehkä aran maustehyllystä hieman kirjallisia kulduurimausteita.

        Mutta mutta. Se tuote, se tuote.


      • Cee-Lila

        Mielenkiintoisia suunnitelmia täällä suomalaisesta yrittäjyydestä mutta tuotesuunnittelija puuttuu, joitain aloitteita täällä on jo esitettykin:-))


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Pitäisi sitten keksiä vielä sopiva tuote mitä tällä lupaavalla kokoonpanolla voisimme lähteä markkinoimaan. Savustettuja tatteja ynnä muuta kenties..Minä markkinointipäällikkönä voisin vielä palkata ainakin amummon järjestämään laulullisia markkinointi-iltoja putelitarjoiluin.

        Kiinni veti!


    • edson

      Kävi vähän sääliksi Messiä. Koko kansa odottaa, joukkuepelaajat odottavat. Ei tuu mitään tuolla odottavalla pelillä, ei. Messillä kävi huono säkäkin kaiken kukkuraksi.

      Vihertukka kysyy : Oonko taas rähissy? Olen vähän sellaisen monipuolisen koulutuksen kannattaja. Vaikee on panna paremmuusjärjestykseen tai kokonaan tiputtaa pois mitään koulutushaaraa. Tietysti on näitä painopistealueita olemassa, mutta länsimaisuuteen kuuluu laaja koulutuskirjo. Ite kannatan virtuaalisia tulevaisuuksia, aineettomampaa elämän sisältöä ...

      Kyllähän tuo kuivaaminen on mainio säilöntäkeino. Mutta kalan kanssa oon halukkaampi purkitussäilöjä, vaikka purkki onkin ekologisesti ilmaa huonompi vaihtoehto.

      Jahas, onkos se kolmihyppääjä Mäkelä taas avannut suunsa? Minä, joka katselin Venlojen viestiä eilen iltapäivällä, olen hirveen kauheen pahoillani että mani ratkaisee ja ite tehdyllä seipäällä tai keihäällä ei enää urheilussa ole edes symboliarvoa. Mustikkasopallakin pyyhkii huonosti

      • Dr.Whoo

        Mustikkasoppa on paitsi hyvää, myös erittäin terveellistä. Minä syön melkein joka päivä.

        Koulutuksesta puheenollen, vaikka Pisojen kärjessä ollaankin, minä olen hyvin huolissani nuorison ihan perustaidoista. Sujuva kirjoittaminenkin on monille aivan liian vaikeaa. Tää koskee jopa yliopistotason opiskelijoita.

        Mutta minäpäs käännän kohta keulan kohti sitä minne aina sunnuntaisin.


      • Muumali-Maamali

        Jopa mustikatkin voidaan ilmakuivat säilymään vaikka monta vuotta


      • edson
        Muumali-Maamali kirjoitti:

        Jopa mustikatkin voidaan ilmakuivat säilymään vaikka monta vuotta

        Kokeilin joku vuosi sitten pihlajamarjojen ja aronioiden kuivatusta. No onnistuihan se. Joskus sitten (kun muistan) laitan niitä teen joukkoon. Mutta suurena kahvin ystävänä, vai pitäisikö kirjoittaa kahvin orjana, tulee teetä tehtyä harvoin.
        Mikä määrä kaikenlaista meillä olisikaan, onkaan, luonnossa kuivatettavaksi tai suoraan käytettäväksi. Tänään nokkoskeittoa. Katselin, kun kumppani sitä eilen illalla valmisti, käsineet kädessä riipi lehtiä. Minä taas haroin hiuksia, että jumal'auta, britit, tehkää nyt se ja tekiväthän he.


    • Ali-No-voetballist

      Mee, mee mehikaanit Sakut kaatoi menne tullen
      Beerliinissä heti laulu uusiluotiin
      Sen sanat alkaapi näin
      Tana, tana, tana tana taas
      mehicaanit kentälle luikki ja meitit kaatoi taaas

    • Cee-Lila

      Tällainen keksintö osui silmiini eilen: "Huikea suomalaiskeksintö - vanhoista paristoista lannoitetta pelloille!"

      Toivottavasti menestyy hyvin maailmalla, ovat kehitelleet tätä jo vuosia ja nyt tuottaa jo tulosta.

      • Frankenstein.selbst

        Se olikin konkreettinen hyvä keksintö ja sovelluts,
        Jos se pääsee markkinoille niin sillä on merkitystä maailmanlaajuisestikin patterijätteen torjunnassa


    • edson

      Ja pattereitahan riittää ... Ja akkuja muutenkin. Minulla kävi mielessä kyllä epäilyjä, monenlaisia. Ihan sieltä peltomullan ravinteista peltojen käyttöön. Olen kyllä jälkijunassa, sillä eihän enää tuote vaadi ees multaa juurilleen joissain tapauksissa.

      Äsken alkoi sade. Eilen kävin mettässä katselemassa tuulenkaatoja ja niitähän löytyi. Ensimmäisen kerran kävi niin, että metsän kuivuus esti moottorisahan käynnistämisen. Jotenkin vaan en uskaltanut ja kun kyseessä vielä naapurin mettä, niin ... nyt odottelen sateita, kuten moni muukin odottelee.

    • edson

      Et siis on sitten hauskaa ? Leikkisä nokittelija, miten saa yleensäkään palstatilaa ?, saati tämä toinen iljetys Janitskin.

      Pienet uutiset riittäisivät. Tuomiot ja niiden pituudet. Vähän kuin kuolinilmoitukset ilman muistolauseita. Harmillista näissäkin tuomioissa kait tulee olemaan se, että ne tulevat olemaan ehdollisia. Ehdottomilla tuomioilla olisi uskoakseni enemmän pos. vaikutuksia. Mitä suurempiin yhteisselleihin, sitä parempi.

      • Dr.Whoo

        Ketäs leikkisää nokittelijaa meinaat? Ei oikein ehdi tässä uutisiakaan seuraamaan.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ketäs leikkisää nokittelijaa meinaat? Ei oikein ehdi tässä uutisiakaan seuraamaan.

        Johan Bäckmania tarkoitin.


    • Sninen-Ali

      Juhannis se vaan lähenee. Minun juhannuspäiväohjelmanion käydä aamupäivällä mittailemassa raudat kun liekär setä määräs vähän rautalääkitystä,
      Iltapäivällä taas löysyttämässä eka kerran sitä vatsaläpivientiä ja huuhtelemaan sitä onkaloa
      Meneehän se ju8hannus silleinkin,eller hyr?

    • sinilintula

      Huom,asin naapuriketjub hyvien kirjoittajien juttuija salalukemassani, että aidannokka taa elää ihan omassa maailmassaan mikä on todellakin rautatie nauloilla isketty betonipalkkiin ja kuten 100% aina tarinalla ei ole mitään yhteyttä todellisuudeen

      • A-nokka

        Heh heh, mitähän myrkkyjä taas salasyöttänyt siihen letkuunsa.


    • punarintala

      Mikä mahtaa olla sinilintulan todellisuus? Nimimerkistä päätellen ei kovinkaan konkreettinen, lapsellisen satumainen pikemminkin.

    • allit-laulaa
    • Dr.Whoo

      Hyvää alkavaa Jussia kaikille, rotuun, ikään, sukupuoleen ja sosiaaliseen statukseen katsomatta. Hyvät jussisäätkin näyttää olevan, ei edes räntää sada.

      Ja mistähän sinilinnuista ynnä vääristä todellisuuksista puhutahan tuolla ja täällä, anna mun kaikki kestää.

      Mutta sekin mahdollisuus on otettava huomioon, että emme elä kaikki samassa todellisuudessa. Varmaa ei ole sekään olemmeko lainkaan olemassa, mahdollisesti olemme vain jonkun korkeamman elämänmuodon omaksi huvituksekseen kehittelemä simulaatio. No, minä kuitenkin menen kohta saunaan, simulaatio tai ei. Ja olen edelleen selvinpäin, vaikkei ehkä uskoisi..

      • aitanokka

        Sula siellä saunassasi, senkin alien. Mutta ennen sitä hyvää jussia. Annoit kättä meille toisen ketjun rupusakkilaísillekin.


      • Cee-Lila

        Minultakin hyvää jussia tälle ketjulle. En mene saunaan, vaikka sekin meillä on. Harmi, mikäli huomenna ei ole hyvät grillaussäät, meitä se ei haittaa, pysymme kotona, mutta lapsenlapset aikoivat grillata huomenna siellä E-Pohjanmaalla ja siellä sataa kai eniten. Heillä ei ole grillikatosta, eikä tuulensuojaa siellä aakeella pihalla. Onneksi ei sentään räntää ja lunta luvattu. Kaiketi Lapissa järjestetään juhannushiihdot nyt kuten tapana on ollut.


    • Dr.Whoo

      Ja tässä virallinen juhannusheilatesti. Sukupuolineutraliuden aikana sopii kaikille sukupuolille. Sukupuoli-identiteettejähän on olemassa lukematon määrä. Oma tulokseni oli tietysti Paavo Väyrynen.

      https://www.is.fi/viihde/art-2000005726041.html

      Grillauskelit eivät näytä lupaavilta täälläkään. Alle 15 lämpöä ja vettä koko päivän. Onneksi on vedenpitävä katto. Juuri mitään sateen ropinoitakaan ei uudelta peltikatolta kuulu.

      • aitanokka

        Arttu Wiskari, tietysti. Sopivan maalainen, vaikka Espoosta onkin.


      • edson

        Hitto, ny oon kyl vihanen :), kun vastaukseni oli poistettu. Sipilä siis boikotissa täälläkin.

        Syy poistoon siis oli se, että kirjuutin vain Juha S.


      • Dr.Whoo

        Sitä olen epäillytkin, että ihanne "heilasi" olisi Sipilä. Soinikin jää jo toiseksi..

        Mutta mutta, sateessa pieni katkos, grillistä nousee savu..


      • Cee-Lila
        edson kirjoitti:

        Hitto, ny oon kyl vihanen :), kun vastaukseni oli poistettu. Sipilä siis boikotissa täälläkin.

        Syy poistoon siis oli se, että kirjuutin vain Juha S.

        Minäkin ihmettelin sitä, että niin viaton kuin pelkkä maininta Juha S oli sääntöjen vastainen: liekö Juha S itse sen sensuroinut, Varsinaista sananvapautta..


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Sitä olen epäillytkin, että ihanne "heilasi" olisi Sipilä. Soinikin jää jo toiseksi..

        Mutta mutta, sateessa pieni katkos, grillistä nousee savu..

        Hitto, vai siinä oli kyse heilasta !!!

        Ny mä vasta ihmeissäni oon. No vielä ihmeissäni, jos ois ollu Soini T. En uskalla enää vastata mihinkään "luonnetesteihin" vai mikä se ny oli


      • Dr.Whoo
        Cee-Lila kirjoitti:

        Minäkin ihmettelin sitä, että niin viaton kuin pelkkä maininta Juha S oli sääntöjen vastainen: liekö Juha S itse sen sensuroinut, Varsinaista sananvapautta..

        Karsea ääliö, JS, jonka nimeä en ilkeä lausua, joutaa joutua joutuin unohduksen yöhön.

        Vasta pullollinen belgialaista ööliä, ja jopas alkaa meikän juttujen taso "nousta".

        On muuten omituinen tapa tuo vihtominen.


    • Cee-Lila

      Samu Haber, iloinen villitukka.

    • amummu

      Joku sanoi, että tänä juhannuksena lämpimin paikka on sauna, jopa lämmittämättömänä. Tännekin silti, näin pikapikaa ja erikoisesti Alille kaikkien vastuksiensa keskellä, toivotan luannikasta ja säästä huolimatta valoisan lämminhenkistä keskikesän juhlaa!

      • Dr.Whoo

        Oli tuossa grillin vieressäkin sateenvarjon kanssa aika lämmintä, savuista ainakin.

        Jotain pientä tuli tuossa jo syötyäkin, en viitsi nyt laittaa vaatimatonta ruokalistaamme tähän. Mutta sen verran sopinee kehuskella, röyh, että olipa jälkkäriksi hyviä mansikoita vastajauhetun kanssa. Polkaa tietysti. Nyt masu alkaakin olla aika täysi.

        Rva W kävi tekemässä vihdan. Tosin vasta eilenhän kävimmä saunassa. Mutta vastoin kuin eilen, tänään saunomme vihdoin. Könnin putelivalikoimia pitää vielä tutkiskella.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Oli tuossa grillin vieressäkin sateenvarjon kanssa aika lämmintä, savuista ainakin.

        Jotain pientä tuli tuossa jo syötyäkin, en viitsi nyt laittaa vaatimatonta ruokalistaamme tähän. Mutta sen verran sopinee kehuskella, röyh, että olipa jälkkäriksi hyviä mansikoita vastajauhetun kanssa. Polkaa tietysti. Nyt masu alkaakin olla aika täysi.

        Rva W kävi tekemässä vihdan. Tosin vasta eilenhän kävimmä saunassa. Mutta vastoin kuin eilen, tänään saunomme vihdoin. Könnin putelivalikoimia pitää vielä tutkiskella.

        Hauska sanaleikki sinulla. Saunan jälkeen sitten vasta syödään. Onneksi et syönyt liikaa, iltapäivä on vasta lopuillaan.


    • Ali-Frankenstein

      Whoo varmaankin vieraileekin perinteellisen juhannusjuoman haussa sooner or later.
      Kaiken tämän sairaalalääkityksen ohella ei minultakaan kukaan lääkäri ole spesifitisesti kielttänyt Irlantilaista Whiskyä eli esimerkisi Jamesonia ja Tullista, joita kumpiakin on Canadian V.O. lisäksi ylähylyssäni
      Kiva kun hyvät ihmiset ja linnustajatkin ovat liikkeellä yhteisenä viihtymisen päivänämme.
      Eedson varmaan Päijänteen rannoilla keräilee venhoja vuotavia mutta tervattuja puuveneitä kokkonsa aihioks.
      Rouva Cee taitaa meistä ainoana sua paikassa, missä koko huvin kirjo näkyy "ja kuuluu" suoraan ikkunasta.
      Hyvin tulee kuitenkin juttuja ja niin taidokkaasti kirjoitettuna, että ne eivät hypi edes herkkänahkaisimman narsistin iholle vaan ovat juuri sitä oikeaa elämää millä me muutkin olemme kykyjemme mukaan hämmentämässä
      Paistakoon nyt aurinko koko voimallaan, sillä eilen se päivän pituus kääntyi syksyn suuntaan.
      Soikoon myös muzak Tuusulassakin.

      • Dr.Whoo

        Tippa tullista,
        ei kai maailmaa mullista,
        tippa tai kaks,
        ja olo tulee paremmaks.

        Eipä ole aurinkoa näkynyt täällä,
        paitti sadepilvien päällä.


      • Merilläkinollut

        "Ylähylystä"

        Haista seilori iso paska tai opettele kirjoittamaan. Ite oot hylky, hajonneinta sorttia.


      • aurora5

        Alilla on kumma taipumus puhua 'meistä' contra se yksi poikkeava narsisti, hullu, noita mikä lie. Eristäminen on tunnetusti kiduttajien keino yrittää katkaista vainoamansa tyypin yhteydet muihin.

        Oletko varma, että saat manipoloitua jokaisen näissä parissa ketjussa kirjoittajan vihaamaan minua? Sittenhän he olisivat kuin Pavlovin koirat.


      • Dr.Whoo

        Asiahan ei minulle ollenkaan kuulu, mutta mitäs jos te kaksi kyyhkyläistä, Ali ja Aurora, edes yhden kerran lausuisitte toisistanne ystävällisen sanan? Tai no, mahdottomuuksia en sentään toivo, mutta edes neutraalin? Kun ette siis näköjään voi olla antamatta piutpaut toistenne puheille, mikä voisi olla loogisin ratkaisu.


    • aurora5

      Salakavaluutta en siedä, että ensin tarkoitushakuisesti kehutaan toisia kirjoittajia ja viimeisessä tai toiseksi viimeisessä kappaleessa lähetetään se kipeä nuoli kohti yhtä kirjoittajaa; vihjaistaan että kyseisen henkilön kirjoitukset ovat pelkkää narsismia tai muuten 100-prosenttisesi valetta ja normaalin todellisuuden tuolta puolen. Tässä ketjussa on ylempänä esimerkki siitä, että mitään akuuttia ärsykettä minun taholtani kyseinen henkilö ei tarvitse.

      En edelleenkään ymmärrä, miksi hän on suuttunut minuun, jonka kanssa ennen viime vuotta en ollut vaihtanut yhtään kommenttia, koska olin vaistonnut, että emme todellakaan ole samalta planeetalta.

      Minulla ei ole tapana alistua uhriksi, joten varsinkin yllätyshyökkäykset torjun kipakasti. Voin olla "toisen posken kääntäjä" muualla mutten täällä.

    • edson

      " joutaa joutua joutuin "

      Kyl suomen kieli on jännää. Onko tuossa whoon katkelmassa kyse pakolaisten kielitestistä?

      Aralta kysäisisin, että etsitkö yhä vain sitä neulaa heinäsuovasta? Juu ja aina kyllä löydät sen neulan ja sitten se on taas tietysti juuri sinua pistänyt. Tietysti säpinä saattaa joskus virkistää, mutta että säpinää säpinän vuoksi.

      Muuten juhannus meni just niinku nappiin. 8 tuntia futista ja sitten yksi doc Martin ja joku vielä sanoo, ettei telkasta tuu mitään.

      • Dr.Whoo

        Outo sääilmiö: Aurinko paistaa ja linnut karjuu puissa. Kohta pitänee laittaa pökköä pesään. Nimittäin komean ulkogrillimme tulipesään.

        Ja juu, mie olisin hyvä keksimään tarpeeksi kinkkisiä sanatestejä kielitesteihin.

        8 tuntia futista? Voihan nenä.


      • aurora5

        Vain pistetty tuntee sen piston. Toisia kirjoittajia ei kiinnosta pätkääkään, jos yhtä pistellään jatkuvasti ja aiheetta. Varsinkin, kun pistelijä on arvostettu ja nyt lisäksi potilaana kaiken arvostelun yläpuolella.

        Miksi yleensäkään vertailla kirjoittajia keskenään ja laittaa paremmuusjärjestykseen. Jokainen "runoilee" oma tavallaan ja asioista ja jotka ovat hänelle sillä hetkellä ajankohtaisia. Toki kehua saa suosikkejaan mutta ei toisten kustannuksella.

        Myönnän tarkkana ihmisenä olevani - en suinkaan heinäkasojen kaivelija - vaan ehkä se prinsessa joka monien patjojen läpikin tuntee herneen painavan selkäänsä.

        Täällä pärjää kovis joka vain porskuttaa menemään mistään piittaamatta, yhteishengestä kaikkein vähiten. Who sentään on jonkin verran huolissaan yhteishengestä.


      • aurora5
        aurora5 kirjoitti:

        Vain pistetty tuntee sen piston. Toisia kirjoittajia ei kiinnosta pätkääkään, jos yhtä pistellään jatkuvasti ja aiheetta. Varsinkin, kun pistelijä on arvostettu ja nyt lisäksi potilaana kaiken arvostelun yläpuolella.

        Miksi yleensäkään vertailla kirjoittajia keskenään ja laittaa paremmuusjärjestykseen. Jokainen "runoilee" oma tavallaan ja asioista ja jotka ovat hänelle sillä hetkellä ajankohtaisia. Toki kehua saa suosikkejaan mutta ei toisten kustannuksella.

        Myönnän tarkkana ihmisenä olevani - en suinkaan heinäkasojen kaivelija - vaan ehkä se prinsessa joka monien patjojen läpikin tuntee herneen painavan selkäänsä.

        Täällä pärjää kovis joka vain porskuttaa menemään mistään piittaamatta, yhteishengestä kaikkein vähiten. Who sentään on jonkin verran huolissaan yhteishengestä.

        Viite: 20.6. klo 23:06 Sinilintula. Olin ällikällä lyöty, että mistä hän nyt puhuu. Jos et Edson tunnista ääntä nimimerkin takaa, niin voe voe taas.


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Vain pistetty tuntee sen piston. Toisia kirjoittajia ei kiinnosta pätkääkään, jos yhtä pistellään jatkuvasti ja aiheetta. Varsinkin, kun pistelijä on arvostettu ja nyt lisäksi potilaana kaiken arvostelun yläpuolella.

        Miksi yleensäkään vertailla kirjoittajia keskenään ja laittaa paremmuusjärjestykseen. Jokainen "runoilee" oma tavallaan ja asioista ja jotka ovat hänelle sillä hetkellä ajankohtaisia. Toki kehua saa suosikkejaan mutta ei toisten kustannuksella.

        Myönnän tarkkana ihmisenä olevani - en suinkaan heinäkasojen kaivelija - vaan ehkä se prinsessa joka monien patjojen läpikin tuntee herneen painavan selkäänsä.

        Täällä pärjää kovis joka vain porskuttaa menemään mistään piittaamatta, yhteishengestä kaikkein vähiten. Who sentään on jonkin verran huolissaan yhteishengestä.

        Menee liian vaikeeks. Siis kirjoittaminen, kun pitää huolehtia yhteishengistä ja siitä, että jos jotain kehuu, niin sitten toista on kans huomioitava.

        Ite myönnän täysin navan alle joskus tyrkänneeni ja kait siitä joskus koki itekin pahaa mieltä. Samaa "energiaa" kyllä edelleen tunnen omaavani.

        Joillakin koviksilla on kovaa vain ittensä kanssa, mulle riittää sellanen haju ja taju. Joku joskus täällä tai siis tuolla toisaalla sanoi, että "ootpa kova jätkä". No niin oonki. Mutta on siis koviksia ja koviksia, mutta onhan niitä mäntyjäkin, mihin kukin voipi sitten päätään lyödä. Ja sit on kaikenlaisii muitakin immeisii ja siinähän sitä immeisten yhteiseloa vaan rakentelemaan. Pessimisti ei näe ns. yhteishengen kaikkivoipaisuuteen mitään mahdollisuuksia. Noin niinku yleisestikin. Totta kait hillintää voi ja pitää harjoitella ja harrastaa, kohtuudella.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Viite: 20.6. klo 23:06 Sinilintula. Olin ällikällä lyöty, että mistä hän nyt puhuu. Jos et Edson tunnista ääntä nimimerkin takaa, niin voe voe taas.

        Mie en puutu teitin riitoihinne, mutta varsinkaan sinuna en puhuisi ainakaan manipuloinnista mitään.

        Mutta yleisesti ottaen tuosta olen samaa mieltä, että joidenkin kutsuminen keskusteluihin nimeltä mainiten ja tarkoituksella jonkun pois jättäminen on eräänlaista koulukiusaamista. Sitähän tuolla toisessa(kin) ketjussa on tehty esim. meikäläistä kohtaan. Miksi siis mitään nimilistoja ylipäätään, ellei tarkoituksena ole juurikin toivottaa joku ei niinkään tervetulleeksi vaan tervemenneeksi.. Jälleen myös toistan, että kaikista ei voi tykätä, mutta sietää pitää.

        Mitä tulee Aliin, hänhän on temperamenttinen, ei erityisen diblomaattinen, joskus ylimielinen, herkästi loukkaantuva ja pitkävihainen persoona. Kirjoittaa toisinaan huolimattomasti ja lukee toisten juttuja huolimattomasti, ja tämä saa aikaan helposti ilmiselviä väärinkäsityksiä puolin ja toisin. Tämä viimeinen kyllä koskee jossain määrin jokaista, myös itseäni.

        Luullakseni tuo "sinilintula" on juuri tuollainen väärinymmärrys, joka sai alkunsa Auroran maininnasta toisessa ketjussa sinisestä apinannaamasta, jolla tarkoitti saitin ilmoitusta toimintahäiriöstä "rikki on". Vai olenko väärässä?

        Ali myös sai myös taannoin osakseen aivan käsittämättömän viharyöpyn muutamien kirjoittajien taholta, ymmärtääkseni ilmiselvän em. tyyppisen väärinkäsityksen seurauksena, joka sitten johti porukan hajaantumiseen kahteen leiriin. Asian korjaaminen näyttää olevan mahdotonta.

        Ja, huomaatko nyt, taas onnistuit manipuleeraamaan jopa minut tähän hedelmättömään sananvääntöön..


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Viite: 20.6. klo 23:06 Sinilintula. Olin ällikällä lyöty, että mistä hän nyt puhuu. Jos et Edson tunnista ääntä nimimerkin takaa, niin voe voe taas.

        No ni. Oli palattava siis lukemaan tuo. Kyllä sen olin jo aiemminkin lukenut ja havainnut, että toisen ketjun kirjoittajan sisältöähän siinä "tarkasteltiin", miten tarkasteltiin. Ja äänihän oli tuttu.

        Mutta mutta. Oliko teksti sitten sellaista, että sitä et voinut ohittaa vain hymähtäen? No ei ollut joo, vaan haluat nyt minun ottavan kantaa. Eli lähtevän etsimään sitä juttua Elämästä, mikä on 100 prosenttisesti puuta heinää. Ei hitto vie, vaikka mulla olisikin aikaa, niin huh huh, mulla on muutakin tekemistä.

        Noin yleisesti sanoisin kyllä, että Alin kirjoituksissa on ollut paljon aattelemisen aiheita, mitä hän tänne on kirjoitellut. Toki myös sellaisia, joista on halunnut lyödä hanttiin. Nuo "riidat" taas eivät kyllä oikein enää kiinnosta, mistä kumpuavat, mikä on lähde tai kuka syyllinen. Näin se vaan on


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        No ni. Oli palattava siis lukemaan tuo. Kyllä sen olin jo aiemminkin lukenut ja havainnut, että toisen ketjun kirjoittajan sisältöähän siinä "tarkasteltiin", miten tarkasteltiin. Ja äänihän oli tuttu.

        Mutta mutta. Oliko teksti sitten sellaista, että sitä et voinut ohittaa vain hymähtäen? No ei ollut joo, vaan haluat nyt minun ottavan kantaa. Eli lähtevän etsimään sitä juttua Elämästä, mikä on 100 prosenttisesti puuta heinää. Ei hitto vie, vaikka mulla olisikin aikaa, niin huh huh, mulla on muutakin tekemistä.

        Noin yleisesti sanoisin kyllä, että Alin kirjoituksissa on ollut paljon aattelemisen aiheita, mitä hän tänne on kirjoitellut. Toki myös sellaisia, joista on halunnut lyödä hanttiin. Nuo "riidat" taas eivät kyllä oikein enää kiinnosta, mistä kumpuavat, mikä on lähde tai kuka syyllinen. Näin se vaan on

        Mielenkiintoinen herra tämä herra Edson. Toisinaan palstan ainut silkkaa järkeä (minun lisäkseni tietenkin) kirjoittava, toisinaan täyttä skeidaa suoltava ääliö. Pohjimmiltaan kuitenkin kiltti ja herkkä, avarakatseinen omia latujaan kulkeva herrasmies.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mie en puutu teitin riitoihinne, mutta varsinkaan sinuna en puhuisi ainakaan manipuloinnista mitään.

        Mutta yleisesti ottaen tuosta olen samaa mieltä, että joidenkin kutsuminen keskusteluihin nimeltä mainiten ja tarkoituksella jonkun pois jättäminen on eräänlaista koulukiusaamista. Sitähän tuolla toisessa(kin) ketjussa on tehty esim. meikäläistä kohtaan. Miksi siis mitään nimilistoja ylipäätään, ellei tarkoituksena ole juurikin toivottaa joku ei niinkään tervetulleeksi vaan tervemenneeksi.. Jälleen myös toistan, että kaikista ei voi tykätä, mutta sietää pitää.

        Mitä tulee Aliin, hänhän on temperamenttinen, ei erityisen diblomaattinen, joskus ylimielinen, herkästi loukkaantuva ja pitkävihainen persoona. Kirjoittaa toisinaan huolimattomasti ja lukee toisten juttuja huolimattomasti, ja tämä saa aikaan helposti ilmiselviä väärinkäsityksiä puolin ja toisin. Tämä viimeinen kyllä koskee jossain määrin jokaista, myös itseäni.

        Luullakseni tuo "sinilintula" on juuri tuollainen väärinymmärrys, joka sai alkunsa Auroran maininnasta toisessa ketjussa sinisestä apinannaamasta, jolla tarkoitti saitin ilmoitusta toimintahäiriöstä "rikki on". Vai olenko väärässä?

        Ali myös sai myös taannoin osakseen aivan käsittämättömän viharyöpyn muutamien kirjoittajien taholta, ymmärtääkseni ilmiselvän em. tyyppisen väärinkäsityksen seurauksena, joka sitten johti porukan hajaantumiseen kahteen leiriin. Asian korjaaminen näyttää olevan mahdotonta.

        Ja, huomaatko nyt, taas onnistuit manipuleeraamaan jopa minut tähän hedelmättömään sananvääntöön..

        Hihih, vai uskoi Ali sinisen apinannaaman tarkoittavan häntä? Ja "rikki on"... Paras vitsi pitkään aikaan. Eikö kukaan muu koskaan ole törmännyt ylläpitäjän ilmoitukseen, että sivu on poissa käytöstä?

        Lue edson mikä minun juttuni tahansa, se on Alin mielestä puutaheinää 100-prosenttisesti. Aika erikoista, koska kuitenkin juttelen ihan tavallisista arjen asioista.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Hihih, vai uskoi Ali sinisen apinannaaman tarkoittavan häntä? Ja "rikki on"... Paras vitsi pitkään aikaan. Eikö kukaan muu koskaan ole törmännyt ylläpitäjän ilmoitukseen, että sivu on poissa käytöstä?

        Lue edson mikä minun juttuni tahansa, se on Alin mielestä puutaheinää 100-prosenttisesti. Aika erikoista, koska kuitenkin juttelen ihan tavallisista arjen asioista.

        Kun nyt tuli aloitettua muutamien kirjoittajien "kriittinen arviointi", samaan syssyyn mainitsen, että Aurora on myöskin temperamenttinen ja herkästi loukkaantuva persoona. Joskus vähän (tai vähän enemmän) muita manipuloiva, mutta muuten hyvä kirjoittaja. Enkä tarkoita vain kykyä kirjoittaa kieliopillisesti selkeää tekstiä.
        Jossain suhteessa jopa jonkilainen sukulaissielu itseni kanssa, kaikesta "nokkapokasta" huolimatta. Mutta kiinnostuksen aiheet keskusteluissa valitettavan harvoin kohtaavat.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Kun nyt tuli aloitettua muutamien kirjoittajien "kriittinen arviointi", samaan syssyyn mainitsen, että Aurora on myöskin temperamenttinen ja herkästi loukkaantuva persoona. Joskus vähän (tai vähän enemmän) muita manipuloiva, mutta muuten hyvä kirjoittaja. Enkä tarkoita vain kykyä kirjoittaa kieliopillisesti selkeää tekstiä.
        Jossain suhteessa jopa jonkilainen sukulaissielu itseni kanssa, kaikesta "nokkapokasta" huolimatta. Mutta kiinnostuksen aiheet keskusteluissa valitettavan harvoin kohtaavat.

        Ketä minä täällä olen manipuloinut, en ketään, näin syrjäänvetäytyvä tyyppi. Joku muu täällä viettelee kirjoittajia puolelleen vähän liikaakin.

        Mitä yhteisiin aiheisiin tulee, jokainenhan täällä kertoo omia asioitaan, jotka vain väljästi linkittävät kommentteja toisiin. Sinä olet erittäin varovainen esim. kertomaan perheasioistasi muuten kuin "hehheh nuo naiset" -vitsitasolla. Minun jorinani tyttäreni tekemisistä tuntuvat suorastaan ärsyttävän joitakin. "Hanki elämä" muistan jonkun tokaisseen.

        Tämmöinen pieni ketjujen dynamiikan erittely kiinnostaa vain meitä kahta. Sinusta huomaa, että ajattelet muita kirjoittajia, et kuitenkaan niin että rankkaat meitä arvojärjestykseen. Kritiikinkin kestää, jos olet asiallisen arvioinnin kohde etkä vain jotain joka manataan syvimpään helvettiin.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Ketä minä täällä olen manipuloinut, en ketään, näin syrjäänvetäytyvä tyyppi. Joku muu täällä viettelee kirjoittajia puolelleen vähän liikaakin.

        Mitä yhteisiin aiheisiin tulee, jokainenhan täällä kertoo omia asioitaan, jotka vain väljästi linkittävät kommentteja toisiin. Sinä olet erittäin varovainen esim. kertomaan perheasioistasi muuten kuin "hehheh nuo naiset" -vitsitasolla. Minun jorinani tyttäreni tekemisistä tuntuvat suorastaan ärsyttävän joitakin. "Hanki elämä" muistan jonkun tokaisseen.

        Tämmöinen pieni ketjujen dynamiikan erittely kiinnostaa vain meitä kahta. Sinusta huomaa, että ajattelet muita kirjoittajia, et kuitenkaan niin että rankkaat meitä arvojärjestykseen. Kritiikinkin kestää, jos olet asiallisen arvioinnin kohde etkä vain jotain joka manataan syvimpään helvettiin.

        Joo, minä en välitä jutustella niinkään omista asioistani, ainakaan kovin yksityiskohtaisesti. Eihän täällä kukaan edes tiedä mitä työkseni teen. Tuskin sillä on mitään merkitystäkään. Olen pohjimmiltani enemmän "asia" keskustelija, minua kiinnostaa maailman meno erilaisine ilmiöineen enemmän kuin kenenkään yksityisasiat. Vaikka siis jutut tahtookin mennä eräiden kirjoittajien kanssa enimmäkseen puujalkahuumoriksi..


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Joo, minä en välitä jutustella niinkään omista asioistani, ainakaan kovin yksityiskohtaisesti. Eihän täällä kukaan edes tiedä mitä työkseni teen. Tuskin sillä on mitään merkitystäkään. Olen pohjimmiltani enemmän "asia" keskustelija, minua kiinnostaa maailman meno erilaisine ilmiöineen enemmän kuin kenenkään yksityisasiat. Vaikka siis jutut tahtookin mennä eräiden kirjoittajien kanssa enimmäkseen puujalkahuumoriksi..

        Ei täällä kukaan ole paljastanut itsestään ja elämästään kovin yksityiskohtaisesti, jotain toki toisistamme tiedämme, varsinkin vuosien saatossa, koska olemme olleet jo Hesarissa aikoinaan kukin. Mutta emme tunne oikeasti ketään toisistamme, Muistan kun aikoinaan Ilta-Sanomat salli elämä-keskustelut, siellä meitä oli todella paljon kirjoittajia, osa pitkin maailmaa asuvia suomalaisia. Sitten he päättivät järjestää tapaamisen Helsinkiin, ravintola Zetoriin, oli heitä ollut siellä joku parikymmentä tutustumassa toisiinsa. Jonkun ajan kuluttua heistä kaksi oli mennyt jopa avioon, rakastuivat toisiinsa, varmaan jo kirjoittelujen aikana. Heistä oli jopa artikkeli Iltiksessä, että löysivät toisensa IS:n keskustelupalstan kautta. Muistan molempien nimmarit oikein hyvin edelleen, oikeita nimiä ei paljastettu koskaan.

        Mutta asiaohjelmista voi edelleen kirjoittaa esim sekä Hesarissa että Ilta-Sanomissa heidän määräämissään uutisissa, tai missä tahansa aviisissa. Enemmän tykkään vapaasta kirjoittelusta, vaikka siinä sivuttaisiin päivän uutisia, puhutaan säästä ja viljeltäisiin puujalkahuumoria. Se on sitä normaalia ihmisten eloa. Maailman meno on välillä hyvin raskasta.

        Nyt on Otaniemen kaivauksen, 6,4 km:n syvyinen reikä tapetilla, kysyin äsken U:lta, voiko se aiheuttaa maanjäristyksen, mitä monet asukkaat nyt valittavat, että maa tärisee, tai suihkukone menisi lattian alla. Siellä kalliossa lämmitettäisiin siis meidän vesi tulevaisuudessa ja säästettäisiin energiaa. U väitti, ettei siitä maanjäristystä synny, vaikka tanner vähän tärisee. En ole tekniikan asiantuntija, ajattelin vain että käyttävätköhän maat joissa on tulivuoria sen energiaa talojen tai veden lämmitykseen? Ainakin Islannissa ja Japanissa on kuumia lähteitä, mitä kylpylät hyödyntävät.

        Juomaveden valmistus merivedestä on jo totista totta, (esim Alin asiantuntemus Persiinalaisella torilla) samoin muu vedenpuhdistus kaikenlaisista saasteista esim Suomenlahdesta ja Itämerestä, mitä etenkin Pietari ja Kaliningrad saatuttivat (EBRD:n neuvonantaja, suomalainen Jaakko Henttonen), löytyy Wikistä.


      • Dr.Whoo
        Cee-Lila kirjoitti:

        Ei täällä kukaan ole paljastanut itsestään ja elämästään kovin yksityiskohtaisesti, jotain toki toisistamme tiedämme, varsinkin vuosien saatossa, koska olemme olleet jo Hesarissa aikoinaan kukin. Mutta emme tunne oikeasti ketään toisistamme, Muistan kun aikoinaan Ilta-Sanomat salli elämä-keskustelut, siellä meitä oli todella paljon kirjoittajia, osa pitkin maailmaa asuvia suomalaisia. Sitten he päättivät järjestää tapaamisen Helsinkiin, ravintola Zetoriin, oli heitä ollut siellä joku parikymmentä tutustumassa toisiinsa. Jonkun ajan kuluttua heistä kaksi oli mennyt jopa avioon, rakastuivat toisiinsa, varmaan jo kirjoittelujen aikana. Heistä oli jopa artikkeli Iltiksessä, että löysivät toisensa IS:n keskustelupalstan kautta. Muistan molempien nimmarit oikein hyvin edelleen, oikeita nimiä ei paljastettu koskaan.

        Mutta asiaohjelmista voi edelleen kirjoittaa esim sekä Hesarissa että Ilta-Sanomissa heidän määräämissään uutisissa, tai missä tahansa aviisissa. Enemmän tykkään vapaasta kirjoittelusta, vaikka siinä sivuttaisiin päivän uutisia, puhutaan säästä ja viljeltäisiin puujalkahuumoria. Se on sitä normaalia ihmisten eloa. Maailman meno on välillä hyvin raskasta.

        Nyt on Otaniemen kaivauksen, 6,4 km:n syvyinen reikä tapetilla, kysyin äsken U:lta, voiko se aiheuttaa maanjäristyksen, mitä monet asukkaat nyt valittavat, että maa tärisee, tai suihkukone menisi lattian alla. Siellä kalliossa lämmitettäisiin siis meidän vesi tulevaisuudessa ja säästettäisiin energiaa. U väitti, ettei siitä maanjäristystä synny, vaikka tanner vähän tärisee. En ole tekniikan asiantuntija, ajattelin vain että käyttävätköhän maat joissa on tulivuoria sen energiaa talojen tai veden lämmitykseen? Ainakin Islannissa ja Japanissa on kuumia lähteitä, mitä kylpylät hyödyntävät.

        Juomaveden valmistus merivedestä on jo totista totta, (esim Alin asiantuntemus Persiinalaisella torilla) samoin muu vedenpuhdistus kaikenlaisista saasteista esim Suomenlahdesta ja Itämerestä, mitä etenkin Pietari ja Kaliningrad saatuttivat (EBRD:n neuvonantaja, suomalainen Jaakko Henttonen), löytyy Wikistä.

        En miekään usko että mitään merkittäviä maanjäristyksiä näillä seuduilla voisi olla. Otaniemeen on ymmärtääkseni tarkoitus porata kaksi reikää, toisesta laitetaan vettä sisään ja toisesta se tulee kuumana ulos. Oisko ollut jotain toistasataa asteista. Sehän on loputon energialähde. Ihme jos tulivuoriseuduilla ei geotermistä lämpöä hyödynnettäisi. Joku kemisti tai muu tämmöisistä perillä oleva taho vois tästkin kertoa enemmän kenties..


    • edson

      Kielestä puheen ollen. Joku päivä sitten, kun Egypti pelasi jotain vastaan, niin aloin miettiä, että mikäs se olikaan, mikä saa aikaan jonkun kutsuvan ko. maata Epygtiksi. Tää ei ole paras esimerkki

      Hämärä muisto opiskeluajoilta. Jotkut vokaalit ja konsonanttiyhdistelmät kangistavat suomalaisen kielen ja kieli pyrkii helpompaan ilmaisuun noin niinku ääni-huuli-kieli-teknisesti. Sveitsi siis on Veitsi ja tää ei ole toiseksi paras esimerkki tääkään.

      Minä lähden kohtpuoliin katsastamaan taas naapurin metsää ja mahdollisia tuhoja. Kyllä se meinaan eilen taivutti kokolailla puiden latvoja. Ja kun maata ei ole juurille tarpeeksi, niin helpostihan ne rojahtavat nurin. Voihan nenä ja kun vielä uumoillaan kovempiakin myrskyjä tulevaisuudessa.

      • Cee-Lila

        Muistui mieleeni kouluajoilta, että tosiaan tuo konsonantti-vokaaliyhdistelä on meille suomalaisillekin vaikea, johtuneeko sitten asuinpaikan murteista paremminkin kuin, ettemme osaa lausua ulkomaisia maiden nimiä. Yksi hyvä esimerkki tästä konsonantti-vokaalista on sana olympialaiset, meillä se kääntyy väkisin olumpialaisiksi.

        Aikoinaan siskontyttöni sanoi aina pihlajaa pihjalaksi. Oma poikamme sanoi kärpästä päskäräksi. Eli vaikeita ärriä ja ässiä, mutta väärässä järjestyksessä.

        Mielenkiintoinen aihe.


    • Cee-Lila

      Nyt luin tämä nmielenkiintoisen keskustelun muut osiot, joita ei silloin ollut, tai en lukenut, kun aloitin tämän kommentointini Edsonille vokaaleista ja konsonanteista, mikä on erittäin mielenkiinroinen aihe.

      Mitä täällä on tapahtunutkaan.

      Minä olen mielestäni aina silloin tällöin puolustanut Auroraa tämän ketjun Alia ja Edsonia ihmetellen, miksi ja mistä kumpuaa se vihamielinen ilmapiiri paria elämä-ketjun kirjoittajaa kohtaan, eli tarkoitan myös Websiä.

      Auroran tarkoittama sininen apina on myös minun sivuillani näkynyt monesti ja se on silloin rikki! Ei siis pääse tänne Suomi 24:n sivuille.

      Lupaan, etten enää aloita yhtään ketjua kutsumalla nimeltä jotain henkilöä, kuten uusimmassa Elämä-ketjussa, jonka aloitin siksi, ennen kuin edellinen oli edes 500 täynnä, jotta Whoo pääsee mukaan kuvioihin, ns mobiilinsa kanssa. Kohta on kesäkuu mennyt, mutta Whoo on ollut yhtenäisyyden luoja täällä joka tapauksessa. Kiitos sinulle siitä.

      Jatkakaamme:-))

      Olen täällä tai sitten jossain muualla.

      • Dr.Whoo

        No tuota, en haluaisi puuttua tähän asiaan pitkällä kepilläkään, mutta sen verran puolustan Alia, että kyllä se "vihamielisyys" taisi olla aluksi enemmänkin Alin suuntaan kohdistuvaa. Ja alkoi silloin kun sinä olit sairaalassa. Taisi kyse olla jostain Alin huumoriheitosta miehesi "kädettömyydestä", joka sitten ilmeisesti ymmärrettiin täydellisesti pieleen. Mikäli en nyt siis ihan väärin muista. Voi olla että "välirikkoon" liittyi jotain muutakin..


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        No tuota, en haluaisi puuttua tähän asiaan pitkällä kepilläkään, mutta sen verran puolustan Alia, että kyllä se "vihamielisyys" taisi olla aluksi enemmänkin Alin suuntaan kohdistuvaa. Ja alkoi silloin kun sinä olit sairaalassa. Taisi kyse olla jostain Alin huumoriheitosta miehesi "kädettömyydestä", joka sitten ilmeisesti ymmärrettiin täydellisesti pieleen. Mikäli en nyt siis ihan väärin muista. Voi olla että "välirikkoon" liittyi jotain muutakin..

        Tuossa olet ihan oikeassa, siitä minun mieheni "kädettömyydestä" se näköjään alkoi, Aurora puolusti "kädetöntä ukkoani" mutta miksi Ali sitten oli niin vihainen minullekin, ettei kirjoittanut kertaakaan Elämä-ketjuun, kun lopulta sinne pääsin?

        No, mennyt on mennyttä, turha niitä kaivella.


      • Dr.Whoo
        Cee-Lila kirjoitti:

        Tuossa olet ihan oikeassa, siitä minun mieheni "kädettömyydestä" se näköjään alkoi, Aurora puolusti "kädetöntä ukkoani" mutta miksi Ali sitten oli niin vihainen minullekin, ettei kirjoittanut kertaakaan Elämä-ketjuun, kun lopulta sinne pääsin?

        No, mennyt on mennyttä, turha niitä kaivella.

        Kenties Ali vastannee siihen kun viitsii/hoidoiltaan jaksaa. Siinä olet enemmän kuin oikeassa, että menneitä on turha liikoja kaivella. Toisaalta jos ei tunne historiaa, ei ymmärrä nykyisyyttä.

        Mutta miepä oon tässä juhannuksen ratoksi antanut "kriittisen arvioni" jokaisesta tähän ketjuun uskaltautuvasta. Tässä tuomioni Ceelle:

        Cee on kiltti ja ilmeisesti luonteeltaan erittäin positiivien ihminen, joka ei anna vastuksien lannistaa itseään. Ja josta on kyllä aika vaikeaa löytää mitään negatiivista sanottavaa, vaikka miettimällä mietin.. Keskustelijana kylläkin ehkä vähän särmätön. Huumorintajuakin löytyy, ainakin toisinaan.


      • aurora5

        Nyt kun se U:n kädettömyysjuttu otettiin esille, luulen, että siinä kävi niin, että minä heitin pienen vastalauseen: aikuinen terve mies pärjää ilman vaimoakin jonkin aikaa. Weepeli oli kanssani samaa mieltä.

        Itse aihe ei Alia hetkauttanut vaan se tyrmistyttävä käänne, että hänen paras kaverinsa Weepeli asettui häntä vastaan jonkun minun kaltaiseni mitättömyyden tueksi. A:n kuppi meni nurin siinä määrin, että hän karisti koko Elämän tomut jaloistaan.

        Yhtäkkiä A oli löytävinään Hesarin aikaisista ketjuista minulle raskauttavia asianhaaroja. Olin muka pilannut hänen herkät muistonsa jostain blondista ja ollut muutenkin kaikkia kohtaan kamala riidanhaastaja since 2004. Asiaa ei auttanut puolustukseni, että olen omistanut nettikoneen vasta vuodesta 2009.

        Mitä tästä opimme? Emme mitään paitsi että unelmablondit on pidettävä kaukana irvileukaisista vanhemmista naisista.


      • Ali-Frankenstein
        Cee-Lila kirjoitti:

        Tuossa olet ihan oikeassa, siitä minun mieheni "kädettömyydestä" se näköjään alkoi, Aurora puolusti "kädetöntä ukkoani" mutta miksi Ali sitten oli niin vihainen minullekin, ettei kirjoittanut kertaakaan Elämä-ketjuun, kun lopulta sinne pääsin?

        No, mennyt on mennyttä, turha niitä kaivella.

        No kerrattakoon se vielä kerran näin maan laisasta eli Tuerusta aian Siperian rjoille Nurmekseen liitävista kannanotpista, että minä en ole yhtä'än kertaa kissään yhteydessä kritisoinut Caa-Lilaa vaan ainoastaan olin "vihainen" U'lle ett' hän oli niin kädetön ettei kyennyut meille ketjulaisille kertomaat että olit sairaalassa ja hyvässä hoidossa. Sen sitten ne kaksi, käänsivöät yhteisrintamassa ties miksi millä ei ollut edes teoreettista yhteyttä oikeaan lausumaan ja sen tunnetilaan.
        Muita perusteellisen vääristeltyjä mainintioja kirjoitusaikeistanmi ja tarpeistani en enää ciitsi alkaa oikomaan kun se on osoittautunut 100% turhaksi.
        Kirjoitelkaa kaikki hyvät ihmisebn sen minkä jaksatte. Kyllä maailmaan kirjoitusta mahtuu jopa juhannuksenakin, Pahojen ihmisten kirjoituksista voi olla piittaamatta tai ki4rjoittaa samantyylisesti, jos siihen kykenee!

        Mitä tulee Aidannokan kirjanpitoon vuosien takaisista kirjoituksista niin jätän ne faktat tuntevana ja historian tuntevana omaan arvoonsa

        Nyt taas kaikki nuotiolle ja haudataan taas hetkeksi tällaiset jutut

        ps. jopuduin odottanmaan ontelon huuhdontaa 4 tuntia polilla. Aina ei kaikki mene niinkuin Strömsössä


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Kenties Ali vastannee siihen kun viitsii/hoidoiltaan jaksaa. Siinä olet enemmän kuin oikeassa, että menneitä on turha liikoja kaivella. Toisaalta jos ei tunne historiaa, ei ymmärrä nykyisyyttä.

        Mutta miepä oon tässä juhannuksen ratoksi antanut "kriittisen arvioni" jokaisesta tähän ketjuun uskaltautuvasta. Tässä tuomioni Ceelle:

        Cee on kiltti ja ilmeisesti luonteeltaan erittäin positiivien ihminen, joka ei anna vastuksien lannistaa itseään. Ja josta on kyllä aika vaikeaa löytää mitään negatiivista sanottavaa, vaikka miettimällä mietin.. Keskustelijana kylläkin ehkä vähän särmätön. Huumorintajuakin löytyy, ainakin toisinaan.

        Olet ihan oikeassa analyysissani:-)) Haluaisin olla kyllä särmikkäämpi ja huumorintajuisempi, mutta minkäs teet, olen mikä olen. Olen lähes koko ikäni ollut U:n ja varsinkin apen vinon huumorin ristitulessa, itse savolaisena nuorena tytsynä nain U:n, jonka äiti oli karjalainen evakko, isä stadilainen ruotsinkielinen käbiksen kundi, jonka letkautukset saivat raivon partaalle monet hänen huumoriaan taitamattomat, minä olen luovinut siinä välimaastossa.

        Eli ymmärrän myös Edsonin nuorinta miniää, mikäli ovat sukset olleet ristissä.


      • Cee-Lila
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        No kerrattakoon se vielä kerran näin maan laisasta eli Tuerusta aian Siperian rjoille Nurmekseen liitävista kannanotpista, että minä en ole yhtä'än kertaa kissään yhteydessä kritisoinut Caa-Lilaa vaan ainoastaan olin "vihainen" U'lle ett' hän oli niin kädetön ettei kyennyut meille ketjulaisille kertomaat että olit sairaalassa ja hyvässä hoidossa. Sen sitten ne kaksi, käänsivöät yhteisrintamassa ties miksi millä ei ollut edes teoreettista yhteyttä oikeaan lausumaan ja sen tunnetilaan.
        Muita perusteellisen vääristeltyjä mainintioja kirjoitusaikeistanmi ja tarpeistani en enää ciitsi alkaa oikomaan kun se on osoittautunut 100% turhaksi.
        Kirjoitelkaa kaikki hyvät ihmisebn sen minkä jaksatte. Kyllä maailmaan kirjoitusta mahtuu jopa juhannuksenakin, Pahojen ihmisten kirjoituksista voi olla piittaamatta tai ki4rjoittaa samantyylisesti, jos siihen kykenee!

        Mitä tulee Aidannokan kirjanpitoon vuosien takaisista kirjoituksista niin jätän ne faktat tuntevana ja historian tuntevana omaan arvoonsa

        Nyt taas kaikki nuotiolle ja haudataan taas hetkeksi tällaiset jutut

        ps. jopuduin odottanmaan ontelon huuhdontaa 4 tuntia polilla. Aina ei kaikki mene niinkuin Strömsössä

        Tämän päivän keskustelut täällä ovat olleet erittäin avartavia, vain keskustelemalla asiat voidaan selvittää ilman väärinkäsityksiä. Täällä virtuaalielämässä se on eri asia kuin naamat vastakkain jonkun pöydän ääressä.

        Pitäisi kuitenkin aina muistaa, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Luin juuri artikkelin politiikoista, jotka ovat ystäviä puoluekannasta riippumatta. Saattavat puhua eduskunnassa tosi törkeästi toisen aikeista jonkin asian suhteen, (eivät siis mene henkilökohtaisuuksiin) mutta lähtevät sitten yhteiselle illalliselle, ovat kavereita vapaa-ajalla.


      • aurora5
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        No kerrattakoon se vielä kerran näin maan laisasta eli Tuerusta aian Siperian rjoille Nurmekseen liitävista kannanotpista, että minä en ole yhtä'än kertaa kissään yhteydessä kritisoinut Caa-Lilaa vaan ainoastaan olin "vihainen" U'lle ett' hän oli niin kädetön ettei kyennyut meille ketjulaisille kertomaat että olit sairaalassa ja hyvässä hoidossa. Sen sitten ne kaksi, käänsivöät yhteisrintamassa ties miksi millä ei ollut edes teoreettista yhteyttä oikeaan lausumaan ja sen tunnetilaan.
        Muita perusteellisen vääristeltyjä mainintioja kirjoitusaikeistanmi ja tarpeistani en enää ciitsi alkaa oikomaan kun se on osoittautunut 100% turhaksi.
        Kirjoitelkaa kaikki hyvät ihmisebn sen minkä jaksatte. Kyllä maailmaan kirjoitusta mahtuu jopa juhannuksenakin, Pahojen ihmisten kirjoituksista voi olla piittaamatta tai ki4rjoittaa samantyylisesti, jos siihen kykenee!

        Mitä tulee Aidannokan kirjanpitoon vuosien takaisista kirjoituksista niin jätän ne faktat tuntevana ja historian tuntevana omaan arvoonsa

        Nyt taas kaikki nuotiolle ja haudataan taas hetkeksi tällaiset jutut

        ps. jopuduin odottanmaan ontelon huuhdontaa 4 tuntia polilla. Aina ei kaikki mene niinkuin Strömsössä

        "Pahojen ihmisten kirjoituksista voi olla piittaamatta."

        Yritän, mutta vaikeaa se on. Kuka muu kuin paha solvaa kahta kirjoittajatoveriaan Erdoganeiksi?

        Kai pitäisi olla ylpeä moisesta demonisoinnista. Mutta kiitos ei.


      • aurora5
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        No kerrattakoon se vielä kerran näin maan laisasta eli Tuerusta aian Siperian rjoille Nurmekseen liitävista kannanotpista, että minä en ole yhtä'än kertaa kissään yhteydessä kritisoinut Caa-Lilaa vaan ainoastaan olin "vihainen" U'lle ett' hän oli niin kädetön ettei kyennyut meille ketjulaisille kertomaat että olit sairaalassa ja hyvässä hoidossa. Sen sitten ne kaksi, käänsivöät yhteisrintamassa ties miksi millä ei ollut edes teoreettista yhteyttä oikeaan lausumaan ja sen tunnetilaan.
        Muita perusteellisen vääristeltyjä mainintioja kirjoitusaikeistanmi ja tarpeistani en enää ciitsi alkaa oikomaan kun se on osoittautunut 100% turhaksi.
        Kirjoitelkaa kaikki hyvät ihmisebn sen minkä jaksatte. Kyllä maailmaan kirjoitusta mahtuu jopa juhannuksenakin, Pahojen ihmisten kirjoituksista voi olla piittaamatta tai ki4rjoittaa samantyylisesti, jos siihen kykenee!

        Mitä tulee Aidannokan kirjanpitoon vuosien takaisista kirjoituksista niin jätän ne faktat tuntevana ja historian tuntevana omaan arvoonsa

        Nyt taas kaikki nuotiolle ja haudataan taas hetkeksi tällaiset jutut

        ps. jopuduin odottanmaan ontelon huuhdontaa 4 tuntia polilla. Aina ei kaikki mene niinkuin Strömsössä

        Kädettömäksi sanotaan ihmistä, jolla ei ole käden taitoja. Vanhempien ihmisten osaamattomuus tietokoneen käytössä ei ole kädettömyyttä.

        Sitä paitsi mistä tiedät, että Cee olisi pyytänyt miestään sijaistamaan hänen anonyymiä nettikirjeenvaihtoaan. Eihän täällä ole tapana perheittäin seurustella ja kuulutella jonkun vaikenemisen syistä.

        Myrskyn vesilasissa synnyttivät väärinkäsitykset, eivät tahalliset väärintulkinnat.


      • Dr.Whoo

        Jos miekiin vielä sitten palaan jauhamaan asiaa sen verran, että kommenteeraan tätä Ceen lausetta:

        "Pitäisi kuitenkin aina muistaa, että asiat riitelevät, eivät ihmiset."

        Noinkin on usein, mutta tässä tapauksessa asiaa riitelyn pohjaksi on todella vähän jos lainkaan, joten kyllä tässä lähinnä ihmiset riitelevät.

        Mutta turhaa minun on tässä yrittää takoa järkeä kalloihin: Kannattaako todella hautaan asti vihoitella mitättömien asioiden takia? Selvästihän nää riidat kuitenkin näyttää rassaavan monia, koska tulevat pintaan yhä uudellen.

        Ottakaa mallia minusta, minä en ota itseeni lainkaan jos joku vähän kenkkuilee. Annan aina samalla mitalla takaisin ja sitten asia on minun osaltani loppuunkäsitelty.
        En suhtaudu ylipäätään ihan yhtä vakavasti tämmöiseen satunnaiseen ajanvietteeseen kuin nähtävästi moni muu.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Jos miekiin vielä sitten palaan jauhamaan asiaa sen verran, että kommenteeraan tätä Ceen lausetta:

        "Pitäisi kuitenkin aina muistaa, että asiat riitelevät, eivät ihmiset."

        Noinkin on usein, mutta tässä tapauksessa asiaa riitelyn pohjaksi on todella vähän jos lainkaan, joten kyllä tässä lähinnä ihmiset riitelevät.

        Mutta turhaa minun on tässä yrittää takoa järkeä kalloihin: Kannattaako todella hautaan asti vihoitella mitättömien asioiden takia? Selvästihän nää riidat kuitenkin näyttää rassaavan monia, koska tulevat pintaan yhä uudellen.

        Ottakaa mallia minusta, minä en ota itseeni lainkaan jos joku vähän kenkkuilee. Annan aina samalla mitalla takaisin ja sitten asia on minun osaltani loppuunkäsitelty.
        En suhtaudu ylipäätään ihan yhtä vakavasti tämmöiseen satunnaiseen ajanvietteeseen kuin nähtävästi moni muu.

        "En suhtaudu ylipäätään ihan yhtä vakavasti tämmöiseen satunnaiseen ajanvietteeseen kuin nähtävästi moni muu"

        Sinulla tähän auttaa varmaan se, että olet kiireinen yksityisyrittäjä, jolla on niin paljon muuta aktiviteettiä, ettet ehdi paljoa muuhun paneutua. Me muut olemme lähinnä kotiaskareiden tekijöitä, joilla on paljon luppoaikaa. Ainakin minulla on, koska näen lapsenlapsiakin enää muutaman kerran vuodessa.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Jos miekiin vielä sitten palaan jauhamaan asiaa sen verran, että kommenteeraan tätä Ceen lausetta:

        "Pitäisi kuitenkin aina muistaa, että asiat riitelevät, eivät ihmiset."

        Noinkin on usein, mutta tässä tapauksessa asiaa riitelyn pohjaksi on todella vähän jos lainkaan, joten kyllä tässä lähinnä ihmiset riitelevät.

        Mutta turhaa minun on tässä yrittää takoa järkeä kalloihin: Kannattaako todella hautaan asti vihoitella mitättömien asioiden takia? Selvästihän nää riidat kuitenkin näyttää rassaavan monia, koska tulevat pintaan yhä uudellen.

        Ottakaa mallia minusta, minä en ota itseeni lainkaan jos joku vähän kenkkuilee. Annan aina samalla mitalla takaisin ja sitten asia on minun osaltani loppuunkäsitelty.
        En suhtaudu ylipäätään ihan yhtä vakavasti tämmöiseen satunnaiseen ajanvietteeseen kuin nähtävästi moni muu.

        Minä vain yritin edellisessä ymmärtää, mistä siinä kädettömässä oli kysymys. Sanoilla voi olla useita tulkintoja, minä ja ilmeisesti W:kin käsitimme niin, että Ali tarkoitti U:n kyvyttömyyttä esim. laittaa ruokaa itselleen. Vajavaisten tietokoneosaajien haukkuminen kädettömiksi on epäreilua, sillä ainoastaan nuoret diginatiivit syntyvät kädet tietsikan näppäimillä.

        Tämän sinänsä mitättömän jutun perkaamista vaikeuttaa se, että A ei suostu keskustelemaan, vaan suhtautuu meihin maan matosiin (paitsi Ceehen) ylhäältä päin. Siksi se jää kaivelemaan, jolloin kauna laajenee käsittämättömiin mittoihin.


      • Dr.Whoo
        Cee-Lila kirjoitti:

        "En suhtaudu ylipäätään ihan yhtä vakavasti tämmöiseen satunnaiseen ajanvietteeseen kuin nähtävästi moni muu"

        Sinulla tähän auttaa varmaan se, että olet kiireinen yksityisyrittäjä, jolla on niin paljon muuta aktiviteettiä, ettet ehdi paljoa muuhun paneutua. Me muut olemme lähinnä kotiaskareiden tekijöitä, joilla on paljon luppoaikaa. Ainakin minulla on, koska näen lapsenlapsiakin enää muutaman kerran vuodessa.

        Ohan se niinkin. Minähän en juuri viikolla ehdi käydä (edes kuria ja järjestystä pitämässä) näissä kejuissa..

        Miulla ei oo vielä edes tietoo lapsenlapsista. Ainut poika vielä opiskelee, vaikka onkin jo vahvasti uraakin tekemässä.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Minä vain yritin edellisessä ymmärtää, mistä siinä kädettömässä oli kysymys. Sanoilla voi olla useita tulkintoja, minä ja ilmeisesti W:kin käsitimme niin, että Ali tarkoitti U:n kyvyttömyyttä esim. laittaa ruokaa itselleen. Vajavaisten tietokoneosaajien haukkuminen kädettömiksi on epäreilua, sillä ainoastaan nuoret diginatiivit syntyvät kädet tietsikan näppäimillä.

        Tämän sinänsä mitättömän jutun perkaamista vaikeuttaa se, että A ei suostu keskustelemaan, vaan suhtautuu meihin maan matosiin (paitsi Ceehen) ylhäältä päin. Siksi se jää kaivelemaan, jolloin kauna laajenee käsittämättömiin mittoihin.

        Heh heh, tämmöinen parantumaton sanaleikkien ystävä kun olen, tuli heti mieleen, että tarkoitatko Alin olevan "Aliarvioiva" muiden suhteen...joo, olen kyllä vähän sammaa mieltäkin.


      • Ali-Frankenstein
        aurora5 kirjoitti:

        "Pahojen ihmisten kirjoituksista voi olla piittaamatta."

        Yritän, mutta vaikeaa se on. Kuka muu kuin paha solvaa kahta kirjoittajatoveriaan Erdoganeiksi?

        Kai pitäisi olla ylpeä moisesta demonisoinnista. Mutta kiitos ei.

        Vaikka puolusteleva uustulkinnallinen repostelu kädettömyys sanan tarkoituklsen ympärillä jatkuu.
        Niin Kai sinä Cee kuitenkin olet ymmärttänmyt, että minä en ole koskaan sinulle, mistään asiasta tai asenteesta ollut vihainen ja että kädettö,yys tarkoitti vain ja ainoastaan sitä ettei U kyennyt meille ilmoittamaan sairaalassa olostasi ja lievittämään sitä suurta huolta jota ainakin minä aidosti tunsin..
        Tietysti on perusteltua epäillä sitä oliko U edes tietoinen omasta kirjoitusharrastuksestani, mutta sillä on kovin vähän sen luottamuksellisen suhteen kädettömyyden kanssa
        Perheet hoitelevat hiukan eri tavoin kommunkaatioitaan ja esimerkiksi nettiasioitaan.
        Mainitesen esimerkkinä Örjanin joka nyt kovassa tilanteessa joutui opettamaan vaimolleen kaiken tietokonella hoidettavaan maksuliikenteen ja virallisen kommunukaation kota hän olikin kaikkea hoitanut.
        Normaalitapaushan on se että nainen hoitaa perheen kommunikaatio ja talousasiat,
        Itselläni on taas jo pitkään ollut kommunikaatioasiat niin, että pojallani on selkeät listat ja käyttöädata jos jotain henkilöä tai joukkuetta on informoitava esimererkiksi joukosta poistumisesta..
        Tämäkin on hiukan poikkeuksellista vaan suurin osa ihmisistä ei taida välittää mitä muut ajattelevat hänen poistumisensa jälkeen "narcismus naturaliensis"

        Muuten en ole tippaakaan yliarvioivampi tai aliarvioivampi kuin kukaan muukaan, sillä olen suorastaan varsin hyvin selvillä miten riippuvaisia kaikki ihmiset ovat toisistaan ja tämä kautta maailman

        Vielä kerran ehdotan niille joilla henkisiä ongelmia on tällaisesta maailmalla ja kaikissa mahdollisissa yhteiskunta ja yhteisömalleissa elämisestä, että kirjoittaa hycvät ihmiset juuri niin paljon kuin lystäätte ja mistä lystäätte. Muistakaa kuitenkin, että jos yritätte osoittaa kirjoittamalla vihaa jonkun henkilön elämää kohtaan niin siihen voi tulla vastaus samalla tasolla. Tassolla mihin en koskaan ole ollut jalukas "alentumasan"


      • aurora5
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        Vaikka puolusteleva uustulkinnallinen repostelu kädettömyys sanan tarkoituklsen ympärillä jatkuu.
        Niin Kai sinä Cee kuitenkin olet ymmärttänmyt, että minä en ole koskaan sinulle, mistään asiasta tai asenteesta ollut vihainen ja että kädettö,yys tarkoitti vain ja ainoastaan sitä ettei U kyennyt meille ilmoittamaan sairaalassa olostasi ja lievittämään sitä suurta huolta jota ainakin minä aidosti tunsin..
        Tietysti on perusteltua epäillä sitä oliko U edes tietoinen omasta kirjoitusharrastuksestani, mutta sillä on kovin vähän sen luottamuksellisen suhteen kädettömyyden kanssa
        Perheet hoitelevat hiukan eri tavoin kommunkaatioitaan ja esimerkiksi nettiasioitaan.
        Mainitesen esimerkkinä Örjanin joka nyt kovassa tilanteessa joutui opettamaan vaimolleen kaiken tietokonella hoidettavaan maksuliikenteen ja virallisen kommunukaation kota hän olikin kaikkea hoitanut.
        Normaalitapaushan on se että nainen hoitaa perheen kommunikaatio ja talousasiat,
        Itselläni on taas jo pitkään ollut kommunikaatioasiat niin, että pojallani on selkeät listat ja käyttöädata jos jotain henkilöä tai joukkuetta on informoitava esimererkiksi joukosta poistumisesta..
        Tämäkin on hiukan poikkeuksellista vaan suurin osa ihmisistä ei taida välittää mitä muut ajattelevat hänen poistumisensa jälkeen "narcismus naturaliensis"

        Muuten en ole tippaakaan yliarvioivampi tai aliarvioivampi kuin kukaan muukaan, sillä olen suorastaan varsin hyvin selvillä miten riippuvaisia kaikki ihmiset ovat toisistaan ja tämä kautta maailman

        Vielä kerran ehdotan niille joilla henkisiä ongelmia on tällaisesta maailmalla ja kaikissa mahdollisissa yhteiskunta ja yhteisömalleissa elämisestä, että kirjoittaa hycvät ihmiset juuri niin paljon kuin lystäätte ja mistä lystäätte. Muistakaa kuitenkin, että jos yritätte osoittaa kirjoittamalla vihaa jonkun henkilön elämää kohtaan niin siihen voi tulla vastaus samalla tasolla. Tassolla mihin en koskaan ole ollut jalukas "alentumasan"

        Niin, sinähän et alennu muuta kuin nimittelemään noidaksi, raivottareksi ja narsistiksi kirjoittajaa joka rohkenee olla eri mieltä kanssasi.

        Nyt olen eri mieltä myös siitä, että ihmiset aina olisivat riippuvaisia toisistaan lähisukulaisia lukuun ottamatta. Pitkä työurani kulttuurialalla ei olisi ollut mahdollinen, ellen olisi osannut luovia eri porukoissa, tosin aina oman pääni pitäen. Nyt eläkkeellä, koska en ole riippuvainen mistään sidosryhmistä, ja on olemassa tällaisia vapaan sanan palstoja, en joka hetki pidä kiinni sovinnaisista ja naiselta edellytetyistä tavoista. Vääriä syytöksiä en niele purematta.

        Usein käyttämäsi noita-nimitys on kärsinyt inflaation korvissani.

        Kirjoittajien yllättävistä katoamisista sanoisin, että siihen on syynsä, ehkä sairaus, jopa kuolema, usein pelkkä kyllästyminen. Tämä teidän yhteisönne, josta sinä sitkeästi pyrit "erottamaan" minua, on harvinaisen pitkäikäinen ja tiivis, mutta kuitenkin vain pelkkä anonyymien harrastuskerho.


    • edson

      Kyllä niin tunnistin ääliömäisyyteni. Ja aika moni on sen huomannut täällä oikees elämässäkin. No kun oikeen mokaa, niin on jotain, mitä sisäisesti sitten pystyy pureksimaan. Ja jopa pyytämään aidosti anteeks. Sit on taas mokia, joita ei ees haluu pyytää anteeksi. Onkohan ne siis mokia ollenkaan, vain ilmaisuja, että väistä ny perkele.

      Se taas on kumma juttu, siis se, että myös jyräni alle pahasti jääneet, hitto niidenkin olen joskus huomannut pureksivan jotain omiaan, harvemmin kuitenkin. Esim. nuorinta miniääni tölväsin matkamme päätepisteessä kerran pahasti, mutta kuis kävikään, hän näytti pureksineen sanomisiani ja minä hänen vastasanomisiaan ... kyl se niin on kuiteski, että ilman tölväisyjä olis setvittävä asioita.

      Juuri tästä syystä viihdyn myös teknisissä aiheissa tai jopa matematiikassa, vaikka niissäkin aiheissa pystyn kyllä ääliömäisyyksiin.

      Ny saunaan pitkästä aikaan. Puhtaana on kiva kattoo, kun Ruotti ruotii Saksan

    • Dr.Whoo

      Minäpäs tilasin uudet sandaalit (ecco) verkkokaupasta. Mitä tahansa muuta olenkin ennen tilannut, mutta en vaatteita enkä kenkiä. Saapas nähdä sopiiko jalkaan. (ei saapas, vaan sandaali) .
      Norm. hinta 110, nyt (muka) alennuksessa 77€. Maksaminenkin on nykyään helppoa kuin heinänteko, naps vain ja PayPallilla hoidettu.

    • edson

      Ei ruotinut Ruotsi ei, oli onnettoman tehoton ja pelkäsi melkein. Tuli Ingo mieleen.

      Ny sais loppuu jo hammasten kiristys. Uskokaa nyt, että minä olen oikeassa !!! Ja mikä tärkeintä : te ootte väärässä.

      Tai whoo on oikeassa, että maksaminen on helppoo. Sit ei huomaakaan, kun huonona tai hyvänä kesänä heinänteko nappaa omansa.

      Nyt pitää lähteä kuusiaidan leikkuuseen. Hautuumaan laidat siis siistiksi sano pakana.

      • Dr.Whoo

        Siinä olet oikeassa, että minä olen oikeassa.

        Ja onneksi tänään tulee tosiurheiluakin...


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Siinä olet oikeassa, että minä olen oikeassa.

        Ja onneksi tänään tulee tosiurheiluakin...

        Ou jees, hitto tulee risiiniöljyn hajutkin olohuoneisiin. Ja meille ilmaiskanavien ... no eihän ne ole ilmaisia, mutta siis koko kisa näytetään mtv kolmosella.

        Jumanplavita, vetäisin nurmenleikkurin vetonarusta niin, että ei enää toimi se vetonarun sisään meno. Pikasilmäyksellä naru jossain välissä, pois ei lähe kun purkamalla. Kokeilin purkaa siihen vihani, ei auttanu se purku, joten kiikutan sen huoltoon.


      • Dr.Whoo

        Miekiin tuossa tempasin nurmikon tasaseks. Eikä edes vetonaru katkennu. Ei oikein kyllä ole edes kasvanut toi ruaho rutikuivuudessa. Tais ne sateetkin jo mennä.

        Mut nyt pitää miettiä mitähän sitä tänään söis. Ei taida olla jälellä juuri muuta kuin uusia perunoita ja silliä. Siis parasta mahdollista syötävää.


    • Cee-Lila

      Vastaan Alille tänne alas. Kyllä minä yhdessä vaiheessa luulin että olit vihainen minullekin, osittain siksi, etten siis pyytänyt U:ta laittamaan viestiä Elämään, että olen kunnossa, vaikkakin sairaalassa. U ei nimittäin tiedä, mihin kirjoitan, eikä ole kiinnostunut tietokoneista ollenkaan. Jouduin sairaalasta muutamaan kertaan opastamaan häntä laskujen maksussa puhelimitse, samalla saattoivat hoitajat olla hoitamassa jalkani haavaa. Örjan opetti vaimolleen laskujen maksun verkkopankissa, minä olen opettanut sen U:lle. Teinhän sitä jo työelämässä, en siellä tosin verkkopankissa, vaan tietokoneohjelmalla, joka oli paljon laajempi kokonaisuus kirjanpitoineen.

      U selvisi hyvin ruokataloudesta, söi lähinnä porkkanaraastetta rusinoilla ja teki porkkanalettuja, osti valmista maksalaatikkoa jne. Laihtui jonkin verran, mutta se teki vain hyvää hänelle. Oltuani 4 viikkoa sairaalassa sain tietää potilaille käytössä olevasta tietokoneesta, jota sitten ahkerasti käytin, se oli eri kerroksessa kuin missä huoneeni oli ja sieltä fysioterapeutti minut usein haki, tältä belgialaiselta Jaquesilta sain tietää sen koneen olemassa olonkin, siksi tiesi aina hakea minut sieltä. Siellä ei nimittäin annettu tarkkoja aikoja, milloin fyssarin tunti on.

      Sen jälkeen seurasikin sitten se muiden väärinkäsitysten vyöry, minkä takia ihmettelin, että lopetit Elämässä kirjoittelun kokonaan, et kirjoittanut mitään edes minulle, jos olit joihinkin muihin suuttunut. Ei ollut siis keneltäkään tahallista pottuilua.

      Kiitos huolenpidostasi, minäkin olin todella huolissani kun ilmoitit, että joudut sairaalaan 9.4. Ja että vaivasi oli sitä laatua, mitä oli ja on. Toivottavasti toipumisesi sujuu hyvin ja voit alkaa herkutella ruuasta aivan suun kautta, eikä joillain vatsaletkuilla. Olen aina pitänyt kirjoituksistasi, sieltä Hesarin Yrmeästä Körmystä alkaen.

      Palataan normaaliin päiväjärjestykseen, sanoisi vääpeli Körmykin!

      • aurora5

        Satuimmepa kirjoittamaan melkein samoilla minuuteilla. Ks. vastaukseni Alille ylempänä klo 18:53.


      • Cee-Lila
        aurora5 kirjoitti:

        Satuimmepa kirjoittamaan melkein samoilla minuuteilla. Ks. vastaukseni Alille ylempänä klo 18:53.

        Katsoin, anonyymejahan kaikki olemme toisillemme. Jos joku ei ole hetkeen täällä, joka normaalisti on, kyselemme kohta perään koska huolestumme. Mehän ikään kuin tunnemme toisemme. Muistan vielä hyvin Lebanesen, joka kirjoitti Hesarissa ja asui Ruotsissa, oli asunut Suomessakin. Hänellä oli monta lasta ja mies, jonka kanssa viettivät romanttisia kylpyhetkiä kynttilöiden loisteessa ammeessa. Osa lapsista asui ulkomailla ja yht äkkiä hän ja miehensä muuttivat erilleen, Lebanese oli sairastunut johonkin vakavaan sairauteen ja hän vitsaili kerran, että koska olimme huolissamme hänen terveydestään, hän sanoi ohjeistavansa miehensä laittamaan Hesariin ilmoituksen kuolemastaan nimmarilla Lebanese. Lebanese kirjoitti samassa ketjussa mm Inkerin ja ZipZapin kanssa. Muistan kun Zipzap raivostui jostain Lebaneseen. Molemmart ovat poissa, tiedä mitä heille on tapahtunut. Kyllästyneet, kuolleet tai vaihtaneet nimmaria.

        Pitäisiköhän ohjeistaa U:lle, että kuolinilmoitukseeni lisätään nimmarit Calvados ja Cee-Lila.

        Harvat lukevat kuitenkin kuolinilmoituksia lehdistä, minä luen aina Hesarista, moni malmilainen kaverini on jo mullan alla.


    • edson

      Avaudun ny.

      Juniori naisensa kans lähti just Saksaan. Nukkui syvää unta sängyssämme, totesi vaan herättyään, että kyl kotona on kiva vaan olla, vaikka hetken. Sellanen se on.

      • Cee-Lila

        Tämän juniorisi naisenko hiljattain suututit? Appeni olisi halunnut minun olevan joko rikkaasta perheestä taikka sitten paljon lukenut. No kumpaakaan en ollut silloin 20 vuotiaana, enkä ole vieläkään.


      • edson
        Cee-Lila kirjoitti:

        Tämän juniorisi naisenko hiljattain suututit? Appeni olisi halunnut minun olevan joko rikkaasta perheestä taikka sitten paljon lukenut. No kumpaakaan en ollut silloin 20 vuotiaana, enkä ole vieläkään.

        Kyllä juuri hänet, mutta meillä pyyhkii nyt hyvin. Tämä tietysti minun mielestäni, mutta kun olen näkevinäni saman hänenkin kasvoiltaan. Ja olenhan kuullut sanottavan, että anteeksipyyntööni on vastattu ja anteeksi annettu. Minuahan se enemmän näyttää vaivaavan eli se suatanan omatunto

        Purkaukseni oli seuraava. Juttelin poikani kanssa tekniikasta ja hänen työstään osin. Miniä tuli huoneestaan ja sanoin, että lopettakaa, en saa unta. Nähtävästi puhuimme innoissamme liian kovaa. No tähän minä, että sulje ovi ja pane korvatulpat korviisi johon hän, että minua et määräile kotonani johon minä että pidä kotisi.

        Poika tykkää jutella kanssani näistä asioista.

        Apellesi olisin sanonut, että hirtä ittes.


    • Ali-Baba-Körmy

      Edsonin elämässä tapahtuu. Tuohan voisi luoda pohjan kesänovellille: Suku kokoontui kesämökillä.
      Niinkuin poika totesi niin kiva varmaan oli lyhytkin reissu
      Muista Edsoni se kaiken syötävän kuivatustuotanto. Siellä tilan maassa saatat vaikka nopin nuoresta ponnistaen tulla miljonääriksi kehittämällä kuivaamoja eri tarvikkeille: Kaloille, Lihoille, kasveille, mausteille, juureksille

      • edson

        Minä olen tyyppisuomalainen eli en tee, mutta ihmettelen, miksei joku tee. Tekeminenhän aiheuttasi ponnisteluja. Mä olen laiskanpyöreä kirjaimellisesti. Ja lyhytjännitteinen. Vain itelle muonaksi ehkä just ja just, jos ehdin. On vielä viimevuotisia sieniäkin pusseissa ja hitto, pakurinpaloja vuodelta yks ja kaks

        Molemmat, poika sekä miniä, totesivat, että tuollainen 10 päivän loma on just sopivan pituinen. Ei ehdi harmittelemaan, että mitäs nyt tekisi.

        Oon kekannu yhden tärkeän jutun omien tulevien matkojen tarkoituksista. Saada kontakteja muiden immeisten kanssa ja hymyn huulille sekä itelle että jollekin muulle. Ne meinaan jäävät mieleen sellaiset kohtaamiset. Kun poika totesi, että on kaikenlaisia hienoja linnoja sun muuta pitkin Saksaa ja Eurooppaa, niin sanoin, että sit käyn tsekkaamassa, jos niiden linnojen työmiesten verivanat näkyvät saumoissa. Kävellä nyt Kiinan muurilla, kun tietää, että kivien alla on ihmisten luita, verta ja hikeä.


    • edson

      Tuolla on ylempänä pohdittu (cee), mitens sitä sitten, kun joku kirjoittajista kuolee tai lopettaa kirjoittamisen. Jää ikään kuin tyhjä aukko, jollei joku ulkopuolinen sitten ilmoita vaikkapa kuolemasta.

      Kumma kyllä, niinhän sitä jää, vaikka olemmekin toisillemme vain nimmareita. Olisin odottanut esim. zipzapilta jonkinlaista ilmoitusta. Toisaalta onhan niinkin, että jos Soini onkin lopulta kunnon "mies" ja ajattelee ihmisten tarvitsevan kansallisuuksista välittämättä toinen toisiaan, niin vaikeaa minun olisi myöntää Soinin olevan "mies" paikallaan. Tosin tapaus Soini onkin tässä esimerkkitapauksessa täysin teorian tasolla tapahtunut pohdintani ja matemaattisesti ilmaistuna mahdoton yhtälö, joten ... Olisiko Venezuelan tapahtumat liikaa zipzapille?

      Kumppani osaa ehkä hoitaa tietsikan kautta juoksevat asiat, sitten kun ... mutta kehotan kuitenkin kääntymään pankin puoleen ja helpottamaan asioita edelleen ainakin rahaliikentessä. Kumppani kysyi eilen mm. että miksi alhaalta, tehtäväpalkista joskus häviää chrome kuvake, joskus se ei häviä.

      • Cee-Lila

        Maanantaita. Minusta oli hyvä asia saada tieto Dr Dulcamaran kuolemasta hänen sisaruksiltaan. Sisarukset olivat Dulkkiksen jäämistöstä saaneet selville hänen kirjoitusporukkansa nimimerkit ja kertoivat meille syyn siskonsa katoamiseen palstoilta. Minusta oli vielä hämmästyttävää, että he kertoivat sen täällä S24:ssä, ei Dulkkis täällä kirjoitellut vaan edelleen Hesarissa. Järkytys oli suuri, hän oli kuollut työpöytänsä ääreen siellä Wienissä. Löysin hänen hautansakin ja vein sinne kerran kukkia sisarusten antamien vinkkien perusteella.

        Zipistä olen ollut huolissani siksi, että asui/asunee edelleen Venezuelassa, missä voi menettää henkensä vaikka vaan kävelemällä illalla kadulla ja siellä ryöstetään ja tapetaan ihmisiä jopa muutaman kolikon tähden, olen liikaakin katsonut dokumentteja sieltä niistä sekasortoisista oloista. Zipin vaimo ei osaa varmaan yhtään suomea, joten ei hän tänne osaisi mitään kirjoittaa.

        Tietokoneen kuvakkeista: välillä minulta häipyy koko rivi niitä, koko palkki on hävinnyt jonnekin, josta ne sitten löytyvät, olivat piilossa toisten alla. Hiljattain minulta hävisi sähköpostin kuvake, enkä ole vielä sitä löytänyt, onneksi se sähköposti on minulla toisenkin kuvakkeen alla. Se hävisi chromesta, mutta on myös mozillassa.

        Venäjän Karjalassa kävimme hautausmaalla, jossa oli haudattuna valtava määrä vankeja, jotka kuolivat nälkään ja sairauksiin rakentaessaan Stalinin kanavaa. Kanavan nimi on muutettu ja siellä ei saanut kuvata. Kyllä me salaa muutama kuva otettiin.


    • Ali-Frankenstein

      ZipZapin liukuminen pois joukoista olikin maailmankultturellinen tappio meille kaikille. Hänellä oli sekä korkean tason että rahvaan tason tietoa ihmisten elämisestä ja politikoimiwesta Portugalin vanhalta hallinta alueelta että harvaklla, Hänen kanssaan minäkin kirjoittelin paljon Condor suunnitelmasta, Bolivian diktaattorikenraaleista, kuten Panzer (Hugo Panzer)
      Angolasta oli hänen vaimonsa, lissabonissa viihtyi samoin kuin Venezuelassa missä olisi kaivannut chavismin onnistuvan.

    • edson

      Jälleen kerran en ymmärrä omaa kirjoitusta. Siinä piti olla joku juju. Heh heh.

      Eihän tarkoitus ollut verrata zippiä Soiniin. Ei todellakaan. Tätä se on, kun pyrkii itseään suurempaan ilmaisuun.

      Sama juttu, kun tekee kuntoaan kovempaa hommaa.

      • Cee-Lila

        Kyllä meistä itsekullakin välillä ajatukset harhailevat ihan muualla, kuin mitä kirjoitamme.


      • Ali-Frankenstein

        Liitelevät atteet,
        Juu Edson! älä ole yhtään huolissasi jos välillä joudut ihmettelemään, kuka kirjoitti tällaisen jutun minun nimimerkilläni.
        Sitä sattuu itse kullekin, kuten Ceekin tuossa vakuuttaa. Jos joutui miettimään omia juttujaan, niin se on ymmärrettävä niin että se oli ajatusporinaa. Sitä samaa mitä tulee nykyisin niin suosituista ajatuspadoista.. anteeksi pajoista

        Avaan kohta uuden ketjun joten älkää hämmästelko.

        Ja taas yksi klinikkakäynti takana. Seuraava Peskelentaina.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe