Vapaakirkolliset talviunilla ?

Siimon_kiivailija

Hellaripalstatalla syntyy uusia aloituksia n. kymmenkunta/pv. Nukkuuko vapaakirkollinen väki itsetyytyväisyyden unessa? Vai onko sensuurin käsi niin raskas, ettei jaksa vaihtaa mielipiteitä vapispalstalla? Tämän voi päätellä vapispalstan harvoista kannanotoista. Aihetta olisi kyllä herätä todellisuuteen ja aloittaa terve mielipiteiden vaihto. Elämmehän lopua aikoja , jossa vilisee Raamatunkin mukaan harhaoppeja ja valheveljiä. Ei asiat sillä kuittaannu, että ne lakaistaan (sensuroidaan) maton alle. Vai onko meillä vapaakirkolliseen geeniperimään kehittynyt vuosikymmenten aikana sellainen vaikenemisen tai mykkyyden geeni, ettemme uskalla tai kykene ottamaan asioita ja ilmiöitä punnittavaksi Raamattun valossa? Kunnioitammeko johtajien mielipiteitä ja olemusta enemmän kuin Jumalan Sanaa? On tullut ilmeisesti aika, josta eräs Vapaakirkon jo edesmennyt pastori aikoinaan lausahti saarnassaan: "soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu".

8

420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tamakinviela

      Vapaakirkolta puuttuu keskustelukulttuuri. Viimeisen n. parinkymmenen vuoden ajan on vallinnut anglo-amerikkalainen ja uuskarismaattinen suuntaus. johtajien sana on laki. Muut nyökyttelevät ja aplodeeraavat hurmioituneina. Arvostelijat heitetään pellolle. Tämäkin palsta on tuomittu olevan pimeydestä lähtöisin. Siksi ehkä osa vaikenee ja luovuttaa, lähtee muualle. Yksi syy vähiseen osallistumiseen on sekin, että meitä vapislaisia on niin vähän, ehkä 5000 aktiivista. Tilastoissa tietysti tuplaten. Hellareita on moninkertaisesti.

      • aaresel

        Juurikin näin!


      • Siimon_kiivailija

        Tuo on hyvä videoklippi tähän saumaan. Siinävoi kyllä tosiaan käydä niin, että tuon katselu aiheuttaa unettomuutta. Joten herkkäunisille ei voi suositella illalla katsottavaksi. Mutta täyttä asiaa vapiksen nykytilasta.


    • Fiksuilla ihmisillä on muutakin tekemistä.

      • Siimon_kiivailija

        Mikä on sitä fiksuutta? Jos ajattelee 4Moos.luvut22-24 kertomusta Bileamista ja hänen aasistaan. Voidaan hyvällä syyllä kysyä, kumpi oli lopuksi fiksumpi Bileam vai hänen aasinsa? Raamattu ei kerro miten aasin lopuksi kävi, mutta taisi sen loppu sentään olla luonnollisempi tai tavanmukaisempi kuin isäntänsä. Sitävastoin Bileamin loppu ei ollut hääppöinen eikä kunniakas (4Moos.31:8). Tuossa käytöksellään luontokappalekin oli fiksumpi kuin ihminen.


      • Tarkoitin että monilla on muutakin tekemistä kuin kirjoitella suomi24 foorumeilla. On suhde Jumalaan ja lähimmäisiin, perheeseen, seurakuntaan, ystäviin. On työt, opiskelut, harrastukset. Elämässä voi tehdä niin paljon muutakin hyödyllisempää ja merkityksellisempää kuin roikkua täällä. Sanon näin vaikka itsekin täällä kirjoittelen.


    • Siimon_kiivailija

      Paitsi sillä erolla,että keikut lisäksi facebookissa ja ties muillakin foorumeilla. Mua ei facebookki kiinnosta, eikä muutkaan mobiililaitteiden oheispalvelut . Pidän niitä lähinnä joutonomien ajantappo foorumeina. Mutta noista vastakommenteistasi paljastuu se tyypillinen teologian opistossa opiskelleiden "Lintismäinen" ylimielisyys , jonka huomaan myös tuolloin opiskelleissa muissakin nuorissa pastoreissa. Joka ei yllättänyt. Ja jos olisit esim. perehtynyt srk:ssa vetämäsi alfa-kurssin juuriin ja taustoihin, ja tutkinut sitä Jumalan sanan valossa, ehkä silmäsi olisivat avautuneet todellisuuteen. Fiksuutta on myös tutkia uusien ilmiöiden ja asioiden taustat, kun netti siihen tarjoaa mahdollisuuden. Asioiden tutkisteluun saamme pyytää Jumalalta myös silmävoidetta. Mutta kun teiltä nuorilta pastoreilta ei enää synny Raamattu tunteja, niin sitten niitä yritetään kurssina pitää alfan muodossa. "Suuret karismaattiset johtajat" ovat ennenkin vieneet kansakuntia harhaan ja tuhoon, puhuessaan uskottavasti visioistaan, joita ei kyetty kyseenalaistamaan. Ei ole ihme, että se näyttää toimivan myös hengellisessä kentässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      232
      2046
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1787
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1095
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe