Törkeä päälleajo Oulussa

Lukija1

Kaleva 23.3.2018

NAINEN JÄI AUTON ALLE SUOJATEILLÄ VÄLKKYLÄSSÄ

Jalankulkija jäi aamulla henkilöauton alle Oulun Välkkylässä suojatietä ylittäessään. Poliisi sai ilmoituksen onnettomuudesta kello 8.49.
Poliisi kertoo linja-auton pysähtyneen odottamaan suojatien eteen oikean puoleiselle kaistalle, jolloin jalankulkija lähti ylittämään tietä. Vasemmalla kaistalla ajava henkilöauto ei kuitenkaan pysähtynyt ja törmäsi jalankulkijaan.

Poliisin mukaan nuorehko nainen loukkaantui melko vakavasti törmäyksessä lyötyään päänsä auton tuulilasiin. Jalankulkija toimitettiin sairaalaan.

Onnettomuus tapahtui Kajaanintiellä liikenne valottomalla suojatiellä. Liikenne ruuhkautui onnettomuuspaikan läheisyydessä hetkeksi. Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lukijan kommenttia:

Asialla oli tietty se rattijuopon tasolle taantunut kuljettaja, joka ei piitannut suojatie säännöistä, eikä ollut vasemmassa aivolohkossa tietoa siitä, että aina pitää suojatie ylittää sillä tavalla, ettei aja päälle, ja varsinkin silloin, kun sen eteen on jo pysähtynyt toinen ajoneuvo odottamaan suojatietä ylittävää.
Vaikka kuinka paljon tästä asiasta tiedotetaan mediassa ja kaikkialla muuallakin, niin ei se mene kaikkien, varsinkaan paukapäiden lohkoon, mitä lie sahajauhoa sisällä.

Ja oli millainen liikenneturma tahansa, siitä uutisoidaan yksipuolisesti, eli poliisi tutkii liikenneturvallisuuden vaarantamisena pelkästään.
Nythän olis taas pitänyt uutisoida, että poliisi tutkii tapon yrityksenä. Autollako ei muka voi tappaa, kun sellaista ei koskaan kuule, että joku olis autolla tappanut suojatiellä tai missä muussa tahansa.
Kyllä se on tahallinen teko, jos suojatiellä tuommoisessa tapauksessa päälle ajaa.

Eikö ollut aikaa jarruttaa ja pysähtyä ennenkä vasta sitten, kun jalankulkijan päälle tohelo ajoi. Nyt se kiire kostautui pahemman kerran, eli aikaa tärvääntyi hirveän paljon sen takia, ettei ollut malttia pysähtyä muutamaksi sekunniksi.

Kaikista parasta lääkettä olisi näille asenne vammaisille, jotka eivät halua suojatietä kunnioittaa, että auto, jonka pitäisi olla rikoksentekoväline , takavarikoidaan valtiolle rikoskulujen peitoksi. Älkää vaan taas alkako jankuttaa, ettei autoa voi tarkavarikoida sen takia, että se on ongelmallista.
Siinä ei ole pienintäkään ongelmaa. Rikollinen vaan pannaan korvaamaan vaikka pakkotyöllä sen auton arvo, jos se olis varastettu.

Aina perustellaan sillä, ettei vankila ketään paranna. Ei varmasti, mutta pitäähän rikollinen panna kärsimään, kun joutuuhan uhrikin kärsimään ja paljon kovemmin vieläpä, niin miksi rikolliselle ei saisi tulla kärsimyksiä.
Ajokortin ottamisella ei ole tunnetusti mitään vaikutusta, koska eihän ajokortilla voi ajaa, mutta autolla voi. Varmaan tämäkin Oulun päälle ajaja saa jatkaa ajamistaan entiseen malliin ja koettaa selittää poliisi kuulusteluissa, ettei muka nähnyt jalankulkijaa.

Elikkä kyllä ottaa lujasti päähän nämä lehtijutut jo senkin takia, kun se uutisointi tehdään niin rikollista suojelevalla tavalla.

Otsikkona pitäisi ensinnäkin olla: "Liikennesäännöistä piittaamaton tyhmä autoilija ajoi naisen päälle suojatiellä!"
- Nyt saa sen käsityksen, että nainen jättäytyi suojateillä auton alle. Uhri sitä aina pitää syyllistää ja se autoilija on se kunnian kuningas, jolla on allaan PYHÄ LEHMÄ, jonka kanssa saa törttöillä miten haluaa.
Suojatiellä ei voi vahingossa ajaa sitä ylittävän päälle. Se on tahallisuudesta ja piittaamattomuudesta johtuva seuraus.

11

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VälkkylässäköTämä

      Kuvittelis, että bussikuskilla olisi tajua olla päästämättä jalankulkijaa yli 2-kaistaisella. Varsinkin tällä kelillä. Siitä se murhenäytelmä alkoi.

      Naisellakin kuvittelis olevan sen verran tajua, että bussin vierestä on toinen autotila, jossa voi tulla mitä vaan.

      Yhdistäen edelliset, niin ei uskoisi oltavan Välkkylässä.

      Kaikkein heikoimmalla on autoilija, jolta on peitetty bussilla suojatiemerkin näkyminen ja lumella ajoratamerkinnät.

      EOC

    • mitenkä.vain

      "kun sen eteen on jo pysähtynyt toinen ajoneuvo odottamaan suojatietä ylittävää."

      Miksi pitää jäädä odottamaan suojatietä ylittäviä, eikö voi vaan jatkaa ajamista eikä odotella jos joku sattuisi ylittämään suojatien, tai paremminkin suojatietä pitkin ajorataa ylittämään.

    • nuo.saisi.loppua

      Kyseessä on kuljettaja, jonka mielestä on ihan ok ajaa ihmisen päälle autolla. Hänellä on ilmeisesti pahoja henkisiä vaurioita. Ja toiset samanlaiset puolustavat ja syyllistävät uhria.

      • enemmistö.ry

        Missä mainittiin/mistä tiedät , että yliajoon syyllistyneen mielestä on ihan ok ajaa ihmisen päälle autolla?
        Ainakin nuo.saisi.loppua kirjoittajan henkiset vauriot on pahoja.


      • nuo.saisi.loppua
        enemmistö.ry kirjoitti:

        Missä mainittiin/mistä tiedät , että yliajoon syyllistyneen mielestä on ihan ok ajaa ihmisen päälle autolla?
        Ainakin nuo.saisi.loppua kirjoittajan henkiset vauriot on pahoja.

        Sen voi lukea tuosta jutusta. Niin ja kiitos siitä, että osaltasi todistat havaintoni oikeaksi.


    • Lukija1

      No eipä tullut kummoisia kommentteja. Sehän nyt on päivänselvää, ettei päälleajo oikeutta ole missään tilanteessa, ei edes sellaisessa, jossa autoilijalla on oikeus mennä ensin tai ei tarvitse väistää. Aina pitää väistää, vaikka toinen olisi kuinka väärässä. Ja sakon paikka se ainakin on, kun ajaa jonkun päälle vaikka sellaisessakin tapauksessa, että toinen makaa keskellä tietä.

      Heti sitä ollaan mielisairaaksi julistamassa, jos kirjoittaa asiaa tänne asiallista asiaa, eli puolustaa päälleajon uhria. Ja mikä kuvottavinta, piti heti syyllistää linja -autokuski, joka teki ihan oikein, eli halusi antaa tilaisuuden jalankulkijalle päästä vilkkaaseen aikaan ajoradan yli.
      Tämmöistä se on tämä suojatien kunnioitus, eli ei muka ole aikaa päästää välillä jalankulkijat yli. Nyt oli tällä henkilö auto kuskilla kuitenkin aikaa jäädä selvittämään tilannetta ja poliisia odottamaan. Paljon vähemmällä olisi päässyt, kun olisi muutaman sekunnin ajastaan antanut jalan kulkialle yli pääsyyn.
      Nyt kuski menettää yöunensa, jos sillä nyt omaatuntoa on , mitä suuresti epäilen, vain patologinen toope, joka ei tiedä mitä tekee.
      Korostan vieläkin, että täysin tervejärkinen ei ole sellainen, joka ajaa suojatiellä toisen päälle. Sehän on normaalilla järjellä varustetulle sitäpaitsi mahdottomuus.
      Tästä voisi "saarnata" vaikka kuinka paljon!

    • viisaat_autoiliat

      Suojatie onnettomuudet eivät näytä saavan aikaan päätäjissä mitään reaktioita ja se on murhe, koska näitä tulee jatkuvasti lisää.
      Se on kuulkaa ihan tahallista, kun joku tuollaisessa sangen yksinkertaisessa tilanteessa kehtaa niittää jalankulkijan.
      Suojatiet voisi saada hyvin helposti toimiviksi, kun tehtäsiin joka ikiseen ne kuuluisat korotukset, töyssyt.
      Lisäksi pakollista pysähtymistä osoittava liikennemerkki ja isoilla kissan kokoisilla kirjaimilla: väistä jalankulkijaa, älä aja päälle!

      Auto pois takavarikkoon heti paikalla sellaiselta toopelta, joka kehtaa suojatiellä niittää jalankulkijan. Tämä olisi niin hyvä pelote, että uskoisin vahvasti sen ennalta ehkäisevän suojatiellä päälle ajoja.
      Onneksi on tämä palsta, jonne pääsee suoraan kirjoittamaan. Kaleva lehti ei ota tämmöisiä kirjoituksia vastaan, koska autoilija on kunkku, jonka oikeusturva ei saa yhtään vaarantua siitä, kun ajaa suojateillä tahallaan jonkun päälle..
      Sensijaan jalankulkijan oikeusturva on mitätön ja autoilija saa niittää vapaasti. Kyllä se näin on, turha urputtaa vastaan. Ei sitä voi ajaa vahingossa suojatiellä ihmisen päälle, se on taivahan tosi.

      • vielä_viisaammat

        "Auto pois takavarikkoon heti paikalla sellaiselta toopelta, joka kehtaa suojatiellä niittää jalankulkijan."
        Eihän tuo nyt mihinkään riitä. Tapahtuma paikalla tapahtuva lynkkaus olisi ainoa toimiva, ennaltaehkäisevä rangaistus, eikö?
        Sinä, oikeamielisenä olisit varmasti oikea ja sopiva henkilö, pikaisesti saapumaan paikalle lopettamaan tuon "toopen" jalankulkijoita niittaava ajotapa.

        On sinällään pöyristyttävää, ettei kunniallinen ja kunnioitettu media ota vastaan huuhaa kirjoituksia joissa ihmisten oikeusturvaa halutaan loukata valheellisilla väitteillä.
        Eihän näin saisi olla, eihän?
        Kuten sanoit , onneksi on tämä suoli24 foorumi, jonne voi mielipahaansa ja turhautumistaan purkaa ja yllätys yllätys, saada täysin mieltä vaille oleville ajatuksilleen jopa puoltoa.


    • kjgeiggee

      Vai ei sinulle riitä, kun jalankulkija tuolla tavalla niitetään. Mitenkähän sitten suu pannaan, kun sinä itse olisit ollut tai tulet olemaan suojateillä päälleajon uhri. Minäpä tiedän, että ääni kellossa muuttuisi heti ja vaatisit päälle ajajan päätä pölkylle.
      Totta hemmetissä lain rikkojaa pitää rangaista kovalla kädellä, mutta kun nämä suomen lait ovat näin läpeensä perseestä, ettei saisi rangaista ankarasti, niin siinäpähän sitten nähdään, ettei nämä törkeät päälle ajot lopu, vaan aina tulee uusia uhreja.
      Taasko täällä vastailee vain tämä sama tunnettu alunperin vanhuuseläkeläinen provo. Mitä viisasta sinun kirjoituksessasi muka oli, en minä ainakaan näe siinä mitään sellaista, joka parantaisi suojatietä ylittäjien turvaa.

      • vielä_viisaammat

        Kommentoitko vielä_viisaammat 5.4.2018 21:50 vastaukseen?
        Jos niin sulla tuo luetun ymmärtäminen taitaa olla jotenkin haasteellista, koska kirjoittaja jolle
        vielä_viisaammat, vastasi juuri vaati tuota "päätä pölkylle" ja vielä_viisaammat, komppasi vielä tehohkaammalla toimella.
        Kommentoisit samassa ketjussa alunperin aloittamallasi nimimerkillä, niin mahdollisilta väärinkäsityksiltä vältyttäisiin.
        En ole vastussa muiden nimimerkien kirjoituksista.

        Koska tuosta "Totta hemmetissä lain rikkojaa pitää rangaista kovalla kädellä," et itsekään näe apua ongelmaan, kerro mikä sitten olisi, suojatien ylittäjille parempaa turvaa tuova toimi?


    • järkihoi

      Suojatien ylittämisen turvallisuutta olisi erittäin helppoa parantaa, mutta kun siihen ei päättäjillä ole minkäänlaista halua eikä tahtotilaa.
      Poimin nämä toimenpiteet muista kirjoituksista. Omia hengen tuotteita ne eivät siten ole.

      - Töyssyt joka ikisen suojatien kohdille
      - Suojatiemerkin muuttaminen pakollista pysähtymistä osoittavaksi sekä kärkikolmio
      - Lakimuutos, että suojateillä päälle ajava menettää autonsa olisi jo hyytävä ennalta ehkäisevä
      toimenpide. Miksi pitää sääliä autoa eikä ihmisuhreja.
      - Rangaistuksien tuntuva koventaminen . Vaikka se ei hyödyttäisi, niin sillä parannettaisiin
      uhrien oikeusturvaa ja tasavertaisempaa kohtelua, eli sitä, että rikollinenkin pantaisiin kär-
      simään samalla tavalla kuin uhri, joka nykykäytännön mukaan vain joutuu kärsimään, ei syyl
      linen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      207
      8351
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4718
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      30
      2275
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2168
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1468
    Aihe