US lopettaa Syyrian pommitukset, entä Korea?

US presidentti Donald Trump odotetusti ilmoitti vetäytyvänsä Syyriasta [1, jonne Yhdysvallat meni jo 2013 salaisella CIA' n Syyrian kapinallisterroristien aseistamishankkeella [2 ja jatkoi rajua puuttumistaan ilmapommituksilla – ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia vuonna 2014.

Yhdysvallat ja jo hajonnut Neuvostoliitto syöksyivät Korean niemimaalle 1945 ja jakoivat sen keskenään 38 leveyspiirin kohdalta – kysymättä itse yhtenäisiltä korealaisilta mitään.

On aika poistua Koreastakin – sillä noin 30 000 amerikkalaissotilasta ylläpitävät osaltaan epävakautta kahtia jaetun Korean yhtenäistävän rauhankehityksen esteenä – korealaisten ydinaseet eivät ole ongelma, sillä muun muassa Kiina tietää niiden todellisuuden toimivuuden – mahdollisessa sodassa …

[TAUSTAA] Aiemmin jo vuonna 2003 Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin, johon yritti saada silloisen ulkoministeri Colin Powellin valheisin sanoin kansainvälisen yhteisön hyökkäyslupaa – ei herunut, mutta USA hyökkäsi kuitenkin – näin poika Bush sai oman sotansa – isä Bushin jatkeeksi, tosin isällä oli mandaatti - (?)

A Nyt Trump ilmoitti vetäytymisestään – Syyriasta

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005625522.html -
Ote: ”Trump uhosi Yhdysvaltojen vetäytyvän Syyriasta, ja se muuttaisi valtatasapainoa sekavassa sodassa – Isis voisi voimistua uudelleen … Voittajia olisivat Turkki, Venäjä ja äärijärjestöt kuten Isis … ” -HS/Petteri Tuohinen

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
”... Miksi HS-toimittaja Tuohinen unohtaa miten US meni Syyriaan? Ensin US CIA aseisti salaa vuodesta 2013 Syyrian kapinallisterroristeja, tosin pr. Trump päätti lopettaa tuon salaisen CIA aseistamisprojektin. Vuonna 2014 USAF aloitti raskaat Syyrian pommitukset, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. ISIS taas syntyi Irakista, kun US aloitti täyden hyökkäyssodan vuonna 2003, ja jälleen ilman mitään mandaattia, vieläpä valhein YK' n edessä, saadakseen hyökkäysluvan kansainväliseltä yhteisöltä. Lupaa ei tullut, silti US hyökkäsi tunnetuin seurauksin ”

B Trump haluaa tavata pohjois-korealaisen Kum Jong-unin*

Mutta!
~ https://yle.fi/uutiset/3-10141034 -
Ote: ”Lisää painetta Pohjois-Korealle: YK:n mustalle listalle kymmeniä varustamoja ja laivoja sekä yksi mies … Pakotelistalla pyritään estämään öljyn ja hiilen salakuljetusta … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen:
”... US koettaa lisätä kapuloita rattaisiin. Onkin odotettavissa, että korealaisten keskenään tavatessa, Kiina helpottaa pakotelistaa, avaamalla muutamia elintärkeitä tuotteita Korean vientiin. Tarvitaan jokin positiivinen merkki, jotta Kiina helpottaa pakotteita. Amerikkalaiset voivat kokea yllätyksen, kun osana Korean niemimaan rauhankehitystä, US joutuu vähentämään Koreassa olevia taistelu- ja hyökkäysjoukkoja - näin tapahtuu suopean kehityksen myötä ennemmin tai myöhemmin ”

[* Kiina vetelee naruja ... The Beijing' s Road Map näyttäisi toimivan. Tosin US pr. Donald Trump saattaa yllättyä, kun korealaiset toivovat täyttä rauhaa Korean niemimaalle, ja siellähän ei oli Yhdysvaltain sota- ja rynnäkkötaisteluväkeä, jotka tulisi poistaa rauhan tieltä … ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803282200843668_ul.shtml -


Entä nyt, kun Korean niemimaan mahdollinen rauhankehitys on lähtenyt käyntiin?

Kim junaili itsensä odotetusti Kiinan Pekingiin [3 – tarkistamaan jo toukokuussa 2017 laadittua esitiekartaa, joka nimittyi myöhemmin ”The Beijing' s Road Map” suunnitelmaksi tielle kohti yhtenäistä Koreaa – idealla: ”Yksi valtio – kaksi järjestelmää” - kunnes toinen järjestelmistä haihtuu pois (haihtuminen suora käännös kiinankielisestä tavoitepaperista) -

[3 ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803282200842435_ul.shtml -

Suomeen toimitettiin jo huhtikuussa 2017 verhottu pyyntö – johon ei osattu reagoida
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9582419 - … ” … Pohjois-Korea ei ole unohtanut, että Suomella on 1970-luvulta periytyviä saatavia. Tähän ongelmaan löytyy varmasti ratkaisu, vakuuttaa ulkoministeriön edustaja Ylelle … ”]

Yle julkisti harmittoman näköisen uutisen maksettavasta velasta – jolle tosin edetessään olisi ollut maksaja. Tuon uutisen taakse oli kätketty verhottu viesti: ”Tulkaa järjestelijäksi välillemme, meille riittää puolueeton neuvottelupöydän järjestäminenkin – Peking ja Moskova ovat teitä suositelleet huomaavaisina ja puolueettomina toimijoina, joilla on ”herkkä korva, huomaavainen mieli ja ystävällinen suu” ---

Entä nyt?

US haluaa pitää taisteluharjoitukset Korean niemimaalla [4 – nyt liki heti. Amerikkalaiset eivät ymmärrä tahdikkuutta, jota pohjoisen Korean Kim nyt toraisan sanailunsa sijasta viestittää.

Sotaharjoitus on nyt väärin valittu menetelmä – uhona ja näyttöpullisteluna. Tosin en ihmettelisi, jos sotaharjoitus peruttaisiin viime hetkellä. Saa nähdä onko viesti Pekingistä mennyt perille Souliin ja Washingtoniin?


Jatkuu

4

93

  Vastaukset

  • No ei Trump Syyriasta tietenkään silkkaa hyvää hyvyyttään poistu.

   USA on aina sodassa, milloin mitäkin valtiota tai hallitusta vastaan. USA elää kansojen verestä. Se ei liene olemassaolonsa aikana kovin montaa rauhanpäivää nähnyt. Monta sataa vuotta pelkkää verenvuodatusta. Koko USA:n synty on sen alkuperäiskansojen verenvuodatuksessa, myös sinne rahdattujen mustien orjien. USA:lla ei ole mitään kunniaa.

   Selviöhän on se, että nyt on USA:lla suuremmat suunnitelmat, sota joka olisi sen aseteollisuudelle tuottoisampi kuin jokin syyrialaisten puolin ja toisin ammuskelu. Syyria oli vasta esilämmittelyä. USA ja Venäjä ottivat toisistaan mittaa. Tieto on nyt molemminpuolinen.

   Aaaaaaa-aaaaaaa-aaaaaaa-phuva! Nynne tulee Suomeen! Mutta kumpi ehtii ensin? Ja kumpi vihollisena ja kumpi Sipilän höynäyttäjänä?

   Anna meiän kaikki kestää! Asia, jonka jokainen täysijärkinen tajusi jo Skripali-jutun alussa, alkaa kaiketi valjeta pian hallituksellemmekin. Venäjä oli se syytön osapuoli. Ja Britannia-USA rakensi ansan. Myös Suomelle. Miten?

   Siten, että "Suomi" saatiin ihan omasta aloitteestaan siirtymään Venäjän vihollisten puolelle. Yksi ainoa, mutta sitäkin älyttömämpi Lähetin (diplomaatin) siirto. Shakki ja matti. Ei ole meidän päättäjistä pelaamaan shakkia suurvaltoja vastaan.

   Venäjä ei päättäjiämme kusettanut, vaan USA ja Britannia. Valtaosa Suomenkansasta on ollut järjissään ja nähnyt kuvion, kiljunut "eitä!" mutta meitä ei ole kuunneltu. Lähetti meni ja sen mukana Suomi.

   Nyt siis olemme Venäjälle vihollisvaltio. Ja nyt vasta alkaa se todellinen Venäjän Uhka, jota suomalaisille on valehdeltu vuosien ajan! Trumpin rukousaamiaiset ovat tehneet tehtävänsä. Uhkaa ei ollut, mutta Suomen pelkurimaisten päättäjien nyt typerä Lähetin siirto aikaansai sen.

   Mitä tästä seuraa? Jos Venäjä nyt kokee meidät viholliseksi ja miksei kokisi, nyt Suomen luonnollisesti täytyy tehdä jotain myönnytyksiä Lännen suuntaan. No, eivät venäläisetkään typeriä ole, he ovat nähneet koko shakkipelin alusta loppuun, ennenkuin yhtäkään siirtoa oli vielä tehty.

   Nyt on Suomi kusessa. Ja älkää minulta kysykö, mitä nyt olisi viisainta tehdä. Eihän meitä rauhansuomalaisia ole koko aikana kuunneltu! En osaa sanoa. Katsotaan ja odotetaan minkälainen nootti sieltä Suomelle tulee.
   .

  • Putin ja Trump aikovat tavata toisensa, ilm. Valkoisessa talossa.

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005626749.html :

   "Kremliltä yllättävä ilmoitus Trumpin ja Putinin tapaamisesta – näin vastaa Valkoinen talo

   KUVA: "Presidentit Vladimir Putin ja Donald Trump keskustelivat G20-kokouksen aikana Hampurissa Saksassa 7. heinäkuuta 2017" :
   https://is.mediadelivery.fi/img/978/1ef5e6f76d9545f1aeb6dcd913caa541.jpg.webp

   Kremlin neuvonantaja kertoi presidentti Donald Trumpin kutsuneen Venäjän johtajan Valkoiseen taloon.

   Venäläismedia uutisoi maanantaina Donald Trumpin kutsuneen Vladimir Putinin Washingtoniin presidenttien keskustellessa puhelimessa 20. maaliskuuta Venäjän presidentinvaalien jälkeen. Putinin neuvonantajana työskentelevä Juri Ushakov vahvisti yllättävän ilmoituksen myöhemmin tiedotustilaisuudessa.

   – Presidenttien puhuessa puhelimessa Trump ehdotti, että ensimmäinen tapaaminen voitaisiin järjestää Washingtonissa, Valkoisessa talossa, Ushakov sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan. ... ... "
   *** ***

   Hyvä asia noin muutoin, mutta vaikuttaa siltä, että kyseessä kriisitapaaminen. Heillä selvästikin on pikaista "asiaa toisilleen".

   • Mitä sääntöjenvastaista on laittaa linkki Venäjän Sputnik-mediaan jossa asiallinen, englanninkielinen, aihetta käsittelevä kirjoitus Venäjän omasta näkökulmasta?

    Sääntöjenvastainen sananvapaus?

    Kuka on päättänyt, että Venäjä olisi Suomen vihollisvaltio ja sen omaa ääntä ei saisi lainkaan tuoda kuuluville? RKP?
    .


  • [2]


   VIITTEET

   [3 ”Osa tarkkaan suunniteltua kehityskulkua, joka näyttäisi ainakin toistaiseksi toimivan. Kehityskulun suunnittelu alkoi jo viime vuoden toukokuussa, jolloin sanasota oli kiivaimmillaan suurvaltauhon kanssa, jossa US pr. Trump uhkasi polttaa koko Korean poroksi, haukkuen Kimiä "rakettimieheksi" ... Kiina kantaa vastuuta naapureistaan ja on lisännyt kehitysapua rajanaapurilleen. Peking noudattaa tarkoin lupauksiaan liittyen YK-sanktioihin, jotka päättynevät kesällä 2018, ainakin Kiinan osalta (?) ”

   [4 ”... Tulevien yhteistapaamisten pääosaan noussee amerikkalaisten sota- ja hyökkäysjoukkojen asteittainen poistaminen korealaisten keskuudesta, jolloin nämä provosoivat sodan uhan mahdollisuudet katoavat. Jäämme odottamaan Kimin todellista reagointia ja jo nyt näemme Pekingin tiekartan toimivuuden, jota tarkasteltiin Kimin Kiinan vierailun yhtenä pääasiana” … ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005625742.html -

   ...
   The END

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   141
   8814
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   Kotimaiset julkkisjuorut
   244
   7601
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   281
   1812
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   62
   995