Taas oli liikaa hakijoita biologiaan

exJYUekol

Käsittämätön juttu, mutta jengi haki edelleen opiskelemaan biologiaa? Ei kai sitten kiinnosta saada koskaan töitä? Mitä mieltä olette, saako ihminen työttömänä ollessaan kitistä ja valitaa, jos on koulutttautunut biologiksi? Eikös se ole oma valinta ja varmasti tiedossa jo hakiessa koulutukseen ettei töitä tule olemaan?

10

535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MelkeBiologi

      Hakijoita ei voi olla liikaa. Sen sijaan uusia opiskelijoita otetaan turhan paljon siihen nähden, kuinka oppiaineesta aikanaan työllistytään alalle.

      Biologeja toki tarvitaan. Itse työllistyn varmasti, sillä olen jo opiskeluaikana varmistanut asian. Jotkut eivät tätä hommaa osaa tai viitsi.

      • reviirin_suojelija

        Vain niin. Rupesit jo suojelemaan itseäsi kilpailulta ja rajaamaan muita pois reviiriltäsi. "Heips minä olen jo alalla opiskelemassa. Älkää tulko tänne. Älkää viekö mun duunia. En halua kilpailijoita. Hus pois. Menkää muualle. Tämä on mun. mun.mun. "


      • elkäähännyt

        Vai tarvitaan ja olet varmistanut... :) Nyt kun ELYt lakkautetaan ja miltei ympäristöhallinto lakkautetaan, niin vaikea on kenenkään "varmistaa" töitä biologina.

        Veikkaan, että olet "varmistanut" työsi lupautumalla yliopistolle jatko-opiskelijaksi apurahalla (1500 kuussa?). News flash, väiteltyäsi sinulle ei tule olemaan töitä enää senkään vertaa. Jokainen tutuista ja fiksuista biologeista on lähtenyt lääkikseen, oikikseen tai lukemaan farmasiaa. Sillä tavalla voi varmistaa työpaikan, vaikka oliskin (myös) biologi.


    • SivustaltaSeurannut

      Tuo 1500 e/kk on törkeä vale, 900 e/kk on lähempänä totuutta.

      Biologia on toisaalta joillekin henki ja elämä, joka vuosi monta ihmistä yrittää vängätä pääsykokeesta parempia pisteitä raastuvan kautta. Säälittäviä yksilöitä.

      • asdas443

        Ja näistäkään vänkääjistä, kuten ei suurimmasta osasta hakjoista, kukaan edes ymmärrä millainen biologin ammatti on. Haluavat silittelemään jotain pörröisiä elämiä ja kuvittelevat sen olevan biologiaa. No se ei ole eikä kukaan sellaisia töitä. Edes ne harvat, jotka ylipäätään biologeina töitä löytävät.


    • paljontyöttömyyttä

      Luonnnontieteissä pitäisi jo opintojen alkuvaiheessa opinto-ohjaajien kertoa tiskin alta, että moni tulee jäämään työttömäksi opintolainat niskassa. Virkoja ja palkkatyötä ei riitä kaikille. Luonnontieteet ovat erittäin tuottavia mutta toisaalta esim. Loimu on huono edunvalvoja. Aineyhdistelmät pitäisi saada helpoiksi, koska vaativista ei ole hyötyä, vain taloudellista tappiota.

    • Huohhh

      Se on varmaan jokaisen oma asia, mitä haluaa opiskella, että mitäs itkette.

    • urho89

      Opiskelin biologiaa 4 vuotta ja valmistuin sinä aikana roskisdyykkariksi/pullonkerääjäksi kun opintotuetkin vietiin. Niin taisi käydä monille muillekin eikä pelkästään biologiaa opiskelleille.

    • exbiologi

      Biologia on nk. kutsumusammatti, eli hae sinne VAIN jos olet valmis uhraamaan kaiken. Jos et halua koskaan saada vakituista työtä, et halua riittävää toimeentuloa maksaakseni esim. asuntolainaa, et halua perhettä tai parisuhdetta etkä välitä mielenterveydestäsi, niin biologia voi olla juuri oikea ala SINULLE!

      • dfghdfgh

        No sitten se voisi olla minulle. Minulta kun löytyy jo omistusasunto, sijoitusasunto, kesämökki, avoauto, ja osakesijoituksia 350k:n edestä, lainaa tasan 0e, ja mitään naisia en ota loisimaan luokseni ja jakamaan rahojani...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe