Aihe

Taas oli liikaa hakijoita biologiaan

exJYUekol

Käsittämätön juttu, mutta jengi haki edelleen opiskelemaan biologiaa? Ei kai sitten kiinnosta saada koskaan töitä? Mitä mieltä olette, saako ihminen työttömänä ollessaan kitistä ja valitaa, jos on koulutttautunut biologiksi? Eikös se ole oma valinta ja varmasti tiedossa jo hakiessa koulutukseen ettei töitä tule olemaan?

10

497

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • MelkeBiologi

   Hakijoita ei voi olla liikaa. Sen sijaan uusia opiskelijoita otetaan turhan paljon siihen nähden, kuinka oppiaineesta aikanaan työllistytään alalle.

   Biologeja toki tarvitaan. Itse työllistyn varmasti, sillä olen jo opiskeluaikana varmistanut asian. Jotkut eivät tätä hommaa osaa tai viitsi.

   • reviirin_suojelija

    Vain niin. Rupesit jo suojelemaan itseäsi kilpailulta ja rajaamaan muita pois reviiriltäsi. "Heips minä olen jo alalla opiskelemassa. Älkää tulko tänne. Älkää viekö mun duunia. En halua kilpailijoita. Hus pois. Menkää muualle. Tämä on mun. mun.mun. "


   • elkäähännyt

    Vai tarvitaan ja olet varmistanut... :) Nyt kun ELYt lakkautetaan ja miltei ympäristöhallinto lakkautetaan, niin vaikea on kenenkään "varmistaa" töitä biologina.

    Veikkaan, että olet "varmistanut" työsi lupautumalla yliopistolle jatko-opiskelijaksi apurahalla (1500 kuussa?). News flash, väiteltyäsi sinulle ei tule olemaan töitä enää senkään vertaa. Jokainen tutuista ja fiksuista biologeista on lähtenyt lääkikseen, oikikseen tai lukemaan farmasiaa. Sillä tavalla voi varmistaa työpaikan, vaikka oliskin (myös) biologi.


  • SivustaltaSeurannut

   Tuo 1500 e/kk on törkeä vale, 900 e/kk on lähempänä totuutta.

   Biologia on toisaalta joillekin henki ja elämä, joka vuosi monta ihmistä yrittää vängätä pääsykokeesta parempia pisteitä raastuvan kautta. Säälittäviä yksilöitä.

   • asdas443

    Ja näistäkään vänkääjistä, kuten ei suurimmasta osasta hakjoista, kukaan edes ymmärrä millainen biologin ammatti on. Haluavat silittelemään jotain pörröisiä elämiä ja kuvittelevat sen olevan biologiaa. No se ei ole eikä kukaan sellaisia töitä. Edes ne harvat, jotka ylipäätään biologeina töitä löytävät.


  • paljontyöttömyyttä

   Luonnnontieteissä pitäisi jo opintojen alkuvaiheessa opinto-ohjaajien kertoa tiskin alta, että moni tulee jäämään työttömäksi opintolainat niskassa. Virkoja ja palkkatyötä ei riitä kaikille. Luonnontieteet ovat erittäin tuottavia mutta toisaalta esim. Loimu on huono edunvalvoja. Aineyhdistelmät pitäisi saada helpoiksi, koska vaativista ei ole hyötyä, vain taloudellista tappiota.

  • Huohhh

   Se on varmaan jokaisen oma asia, mitä haluaa opiskella, että mitäs itkette.

  • urho89

   Opiskelin biologiaa 4 vuotta ja valmistuin sinä aikana roskisdyykkariksi/pullonkerääjäksi kun opintotuetkin vietiin. Niin taisi käydä monille muillekin eikä pelkästään biologiaa opiskelleille.

  • exbiologi

   Biologia on nk. kutsumusammatti, eli hae sinne VAIN jos olet valmis uhraamaan kaiken. Jos et halua koskaan saada vakituista työtä, et halua riittävää toimeentuloa maksaakseni esim. asuntolainaa, et halua perhettä tai parisuhdetta etkä välitä mielenterveydestäsi, niin biologia voi olla juuri oikea ala SINULLE!

   • dfghdfgh

    No sitten se voisi olla minulle. Minulta kun löytyy jo omistusasunto, sijoitusasunto, kesämökki, avoauto, ja osakesijoituksia 350k:n edestä, lainaa tasan 0e, ja mitään naisia en ota loisimaan luokseni ja jakamaan rahojani...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   15853
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5629