Itsetehtyä pyhitystä

kaikkeahyväää

Joku viisas opettaja antoi pitkän litannian asioista joita pitäis harrastaa ja niihin pyrkiä.
Tämä tuntuu uskovaiselta hiukan huvittavalta ja väkisinkin tulee mieleen Jeesuksen ajan fariseukset jotka antoivat kansalle mahdottomia lakeja ja käskyjä noudatettavaksi.

Kaikkihan me tiedämme että jos ihminen yrittää omalla voimallaan tulla paremmaksi, niin tulee kompastumaan omaan mahdottomuuteensa, vähän väliä. Tallainen tie on loputon suo, matkalla kohti pystyttämäämme omavanhurskautta.
Siksi Isä Jumala antoi poikansa Jeesuksen , uhriksi, meidän edestämme, että me syntiset ja mahdottomat ihmiset voimme pukea yllemme Kristuksen lahjavanhurskauden uskossa.
Me itsessämme mahdottomat ihmiset tarvitsermme, Jeesuksen sovitustyön , itseasiassa Jumala sovitti meidät itsensä kanssa Kristuksessa, ja suoritti sen mikä meille on mahdotonta.

Raamatun mukaan Kristus on lain loppu, sillä Hän täytti kaiken lain edestämme.
Jeesus ei piitannut yhtään aikansa fariseusten kielloista ja käskyistä.
Kristus Jeesus antoi meille vain yhden käskyn: Rakasta Jumalaa yli kaiken, ja lähimmäistä niinkuin itseäsi.
Joka tätä käskyä noudattaa , noudattaa kaikki käskyt, sillä rakkaus ei tee mitään pahaa.

Voidakseen ihminen noudattaa tätä rakkauden kaksoiskäskyä, hänen täytyy täyttyä Jumalan PyhälläHengellä, sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämeemme PyhänHengen kautta, aivan niinkuin raamattu sanoo.

Meidän ei tule pyrkiä omin voimin henkiseen kasvuun, sillä se on raamatulle tuntematon käsite, ja omavanhurskauden tie.
Voidaksemme pyhittyä meidän tulee täyttyä PyhälläHengellä , sillä vain siinä on voima pyhitykseen.
Jumala on armossaan jo tehnyt kaiken valmiiksi meitä varten, otamme vaan kaiken uskossa rukoillen vastaan.
Hengen hedelmiä on; ilo rauha ,ystävyys, rakkaus , hyvyys , ja paljon muuta, kaikkea hyvää.

7

1342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kenkäpuristaa

      Raamatussa on paljon esimerkkejä miten alkukristityt tulivat tayttyneeksi "pyhällä hengellä", mutta miten se on mahdollista nykyaikana, ilman virkaan-asetettuja opttajia ???
      Enkä tarkoita kirkkohallituksen asettamia edustajia. Apostolien kuoltua uusia opettajia ei ole maan päälle asetettu. Sitä "faktaa" on syytä ajatella tarkemmin, mistä se kenkä puristaa ?

      • aloittajaa

        Vai ei ole opettajia muka nykyaikana, jokainen juudestisyntynyt kristitty eli uskoon tullut ja PyhänHengen saanut on Kristuksen pappi.
        Raamattu sanoo uskovista; te olette pyhä papisto .



        9 Mutta te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa. [2. Moos. 19:6, 2. Moos. 22:30; Ilm. 1:6]
        10 Ennen te ette olleet kansa, mutta nyt te olette Jumalan kansa. Ennen te olitte armoa vailla, mutta nyt on Jumala teidät armahtanut. [Hoos. 1:6,9, Hoos. 2:1,3,25; Room. 9:25,26]


      • toimiikopyhähenkikyllä

        Olisi syytä tarkata missä PyhänHengen armolahjat toimii vielä nykyajassakin.
        Enkä tarkoita showbisnestä , missä äärikarismaatikot kaatavat ihmkisiä ja naurattavat heitä.


      • samavoima

        Raamatussa mainitaan että PyhänHengen saaneet puhuivat kielillä, ja profetoivat ym, armolahjoja esiintyi ne oli merkki PyhästäHengestä. Niin se on nykyaikanakin , Jumala on sama eilen tänään ja iankaikkisesti , sillä elämmehän seurakunnan armotalousaikaa.


      • sesiitä
        samavoima kirjoitti:

        Raamatussa mainitaan että PyhänHengen saaneet puhuivat kielillä, ja profetoivat ym, armolahjoja esiintyi ne oli merkki PyhästäHengestä. Niin se on nykyaikanakin , Jumala on sama eilen tänään ja iankaikkisesti , sillä elämmehän seurakunnan armotalousaikaa.

        Pyhä Henki työskentelee ihmisen hengen kautta, mutta saatana väärentää monia ihmisen sielun ilmiöitä Pyhän Hengen työn kaltaisiksi. Hän saa ihmisen kokemaan väärän parannuksen, väärän pelastuksen, väärän uudestisyntymisen, väärän kielilläpuhumisen, väärän rakkauden ja väärän ilon.

        Eli onko nyt sitten ymmärrettävissä, että nämä olisi Pyhänhengen työtä?.

        http://www.kristitynfoorumi.fi/bhinn.htm

        http://www.kristitynfoorumi.fi/hinnnw.htm

        http://www.kristitynfoorumi.fi/hinnpaljastus2.htm

        https://www.youtube.com/watch?v=bu1Da_gyjG8

        Raamatussa, jota yleensä pidetään muuten kristinuskon perustana, on kuvaus siitä, miten Pyhä Henki vuodatettiin. Opetuslapset alkoivat puhua itselleen tuntemattomia KIELIÄ, siis oikeita kieliä, joita kuulijat ymmärsivät. He puhuivat siis täydellisesti näitä ihmiskieliä Pyhän Hengen vaikutuksesta. Paikalle tulleet vieraskieliset kuulivat omaa kieltänsä ja ymmärsivät sitä. (ksenolalia)

        Eräisiin epäselviin Raamatun lauseisiin vetoamalla yritetään väittää, että siansaksan puhuminen eli mitään tarkoittamattomien sanojen ja äänien päästeleminen (glossolalia) olisi myös kielilläpuhumista. Tätä en usko. Tällaista mm. löytyy Raamatusta:
        "Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali."
        "Kielillä puhuva ei näet puhu ihmisille vaan Jumalalle; kukaan ei ymmärrä häntä, Hengen valtaamana hän puhuu salaisuuksia.

        Ilmaan jäävät roikkumaan "enkelien kieli" ja se, että "KUKAAn ei ymmärrä". No Välimeren rannalla on helppo puhua salaisuuksia vaikka ihan selvällä suomella: ei kukaan ymmärrä. Epäselvistä vihjeistä seuraa epäselviä tulkintoja, joissa ei yritetäkään selventää, onko kielilläpuhuminen ainoastaan oikeilla kielillä puhumista vai voiko se olla jotain muuta.

        Kannattaisi selventää, koska oikeiden kielten puhumisessa ja siansaksan puhumisessa on selkeä ero. Nimittäin siansaksaa tai valekieltä puhelevat muutkin kuin kristityt. Löysin helposti mainintoja ilmiöstä hinduilla, voodookulteissa ja shamanismissa. Minun yksi hyvä ystäväni udmurttilainen shamaani käyttää joskus erilaisissa taiteellisissa yhteyksissä spontaania höpinää, jolla ei ole mitään luonnolliselle kielelle ominaista merkitystä. Kerran hän aikoi puhua suomea taitamattomana suomea: jostain alitajunnastaan pinnisteli esille joitakin suomea aika paljon muistuttavia sanoja, mutta ei mitään ymmärrettävää.


      • aloittaja

        Tuo Benny Hinnin touhu ei ole PyhänHengen työtä , valitettavasti , eksytystäkin on paljon nykyaikana, Hinn hakee voitelunsa haudoilta mm, Katryn Khulmanin haudalta, ei liene oikea paikka , varsinkaan kun raamattu kieltää vainajahenkiin yhteydessä olemisen.
        Eikä muutenkaan Pyhähenki ole mikään show henki joka kaataa saman ihmisen kymmenen kertaa.
        Toki PyhäHenki toimii tänäpäivänäkin , on muistettava ettei PyhäHenki koroita ihmistä vaan Jumalaa.
        Oikeaa kielilläpuhumistakin on sellaistakin jota ei ymmärrä kuin Jumala . "sillä silloin puhutaan salaisuuksia Hengessä."


    • Paavalilta

      PAAVALIN TOINEN KIRJE TESSALONIKALAISILLE
      2 LUKU
      2:1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
      2:2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
      2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
      2:4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
      2:5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
      2:6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
      2:7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
      2:8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
      2:9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä.
      2:10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
      2:11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
      2:12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.
      2:13 Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.
      2:14 Siihen hän on myös kutsunut teidät meidän evankeliumimme kautta, omistamaan meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden.
      2:15 Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme.
      2:16 Ja meidän Herramme Jeesus Kristus itse ja Jumala, meidän Isämme, joka on rakastanut meitä ja armossa antanut meille iankaikkisen lohdutuksen ja hyvän toivon,
      2:17 lohduttakoon teidän sydämiänne ja vahvistakoon teitä kaikessa hyvässä työssä ja puheessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe