Viinan myynnillä rahoitetaan kirkon toimintaa

ihmettelijää

Onko ihan oikein että viinan ja viinin myynnillä rahoitetaan kirkon tai luostarin toimintaa.
Mitäpä luulette jos Jumalalta olis kysytty että voidaanko tekemällä viiniä ja wiskiä , rahoittaa seurakuntasi toimintaa.
Sataprosenttisesti vastaus olisi EI, se nyt on ihan varmaa.
Raamattu sanoo ; älkää juopuko viinistä sillä siitä tulee irstas meno, vaan, täyttykää Hengellä.

Luostarilla oli aikanaan 20 miljoonaa velkaa, sanoi televisiohaastattelussa luostarin entinen taloudenhoitaja.
Kunnes keksi loistoidean , viinan ja viinin valmistus ja myynti.
Tais vain tuo loistoidea tulla suoraan saatanalta, Jumalalta se ei ainakaan tullut , jos raamattu pitää paikkansa ja sehän pitää.
Ja onhan se munkkienkin mukavampi kilvoitella kun saa välillä tissutella.

15

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • knvavna

      Kyllähän sitä monesti on miettinyt, jotta muitakin myyntiartikkeleita varmasti olisi ollut. Minkäköhän takia luostari ei esim. harjoita maanviljelystä? Olisihan tuota voinut myydä vaikkapa mehuja, hilloja, käsityötuotteita, yrttiteetä, itse kehrättyjä lankoja, huopajuttuja, kalatuotteita, punottuja koreja, kasvilääkintälinimenttejä, kortteja, kirjoja, ym. Majoituksestakin saa tuloja. Mehiläisiä voi pitää ja hunajaa tuottaa. Kanalan tuotokset varmasti menevät kaupaksi.Tai alkaa tuottamaan jotakin jota ei juuri muualla tuoteta.

      • kgpkrtpo

        Maatalous ei enää nykyaikana ole kovinkaan kannattavaa.


      • mittee.ihmettä.tuas

        Suomestako ei löydy kannattavia kalafirmoja tai maatiloja? Jos on monenlaista tuotantoa, esim. yhtaikaisesti kalaa, maataloustuotteita ja hunajaa sekä majoitusta, niin eikö mukamas kannata? Onko se pakko rakentaa luostarialueelle hienoja taloja, joiden lainanlyhennyksiin rahat menevät? Jos ei vaatimattomat ja ehkä vanhatkin tilat kelpaa, niin silloin on turha mennä luostariin ja nimittää itseään askeetikoksi.


    • yötönyö2

      Oikein hyvä kustannusten tasaaja on erikois alkoholin myynti luostarille. En usko että pottujen myynnistä tulisi tuottoa.

    • kkvde

      Jumala joka on luonut viinin, joka tekee iloiseksi ihmisen mielen, niin kuin joka päivä luetaan kirkossa, ei ole sitä vastaan. Joka muuta väittää ei ole ortodoksi eikä edes kristitty.

      • raitiskristitty

        Jos olisitte kysyneet Jumalalta onko viinanmyynti soveliasta , niin vastaus olisi ollut EI.
        Raamattu on selkeästi juopottelua vastaan , en usko että on Jumalan tahto että hänen omansa myyvät ja levittävät ihmiselle turmiollista ainetta , eli viinaa.

        Jos ortodoksismiin kuuluu jupopottelu niin en tahdo olla ortodoksi.

        Johan tuon kysymättäkin pitäis tajuta. tuossa kohtin on munkkien "kilvoittelu" mennyt pahasti pieleen.
        Eihän pidä lähimmäiselle tarjota mitään turmiollista.


    • jasvoahp

      Turpeentuotanto. Luostari voisi hankkia suuret maa-alueet ja munkit kuokkimaan turvetta isolle suolle. Turisteille jaettaisiin sitten kiikareita sarjassamme "bongaa munkki". Saisivat laajan suoalueen reunamilla kiikaroida sielunsa kyllyydestä. Maksua vastaan tietenkin. Luostarin sähköntuotannonkin voisi hoitaa siten, että yksi munkki aina vuorollaan polkisi kuntopyörää, jonka dynamo tuottaisi ainoaan lamppuun valoa.

    • tiliakkus

      Eikai viinan myynti ole Jumalalle vastenmielistä, hän pelasti hurskaan Lootin joka sitten muka juopuneena makasi tyttäriensä kanssa. Lootin vaimon Jumala muutti suolapatsaaksi kun katsoi taakseen, naiselle pään kääntäminen oli pahempi rikos kuin hurskaan miehen ryyppäminen ja insetsin harjoittaminen.

    • yötönyö2

      Hyvin varakas juoppo pitäisi olla, jos Valamon tuotteilla turmiolla eläisi. Jos on alkoholituotteiden myyntiä vastaan, ehdottakoon Valamoon mikä olisi parempi varojen hankinta muoto. Tai sitten maksakoon itse enempi seurakunnalle.

      • kjuierjeiufe

        Ei seurakunnalle vaan Valamolle, koska Valamo ei saa mitään siitä, mitä maksetaan seurakunnalle.


    • JJohannes

      Ajatus siitä, että kieltäydyttäisiin kokonaan alkoholijuomien käytöstä on muutamia poikkeuksia (ja islamia) lukuunottamatta parin-kolmensadan vuoden ikäinen ja lähinnä anglo-amerikkalaiseen kulttuuriin kuuluva asia. Samoin ajatus siitä, että kristinusko jotenkin kieltäisi alkoholin tai paheksuisi sen käyttöä.

      Koko kristillisen kirkon historian läpi kristityt ovat 99-prosenttisesti käyttäneet alkoholia. Jossain ajanlaskun alun Palestiinassa vakaumuksellista absolutistia olisi pidetty todennäköisesti hulluna tai muuten vaan pahemman sortin eksentrikkona. Alkoholissa, kuten muissakaan elintarvikkeissa, ei ole mitään epäkristillistä.

      • Jgsetujxh

        Siitä johtuvista käytösongelmista ja muusta haitallisesta ja ennenkaikkea muihin kohdistuvista haitoista on eikristillisiä tapoja


    • Juhaniisk

      Raamattu kyllä sanoo "älkää juopuko viinistä", mutta ei kiellä viinin käyttöä. Taitaa olla maailmalla aika harvinainen ajatus, että viinin käyttöön liittyisi humaltuminen, vaikka sekin on mahdollista jos viiniä käyttää liikaa. Valitettavasti joillakin on sairaus nimeltä alkoholismi, ja heille ei viihin käyttö sovin lainkaan.

    • Ryövärit

      Kumpi on pahempi pappi juoppo VAI rosvo?

      • merkillistäerakkohommaa

        Ei se kyllä ole kirkolle sopivaa käytöstä että myydään viinaa, jotta voidaan harrastaa munkkiluostari toimintaa, Eikä Jeesus ole koskaan tarkoittanut että ihmisen pitää vetäytyä johonkin luostariin maailmaa pakoon. Jeesuskin eli ja vaikutti maailman keskellä, kuinka muuten voidaan viedä evankeliumin ilosanomaa ihmisille .


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      374
      4764
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1914
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1641
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      241
      1486
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1254
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe