Onko lännenmies menettämässä otteensa?

Itä vastaan länsi – onko lännenmies menettämässä otteensa?

”Odotamme hetkeä, jolloin järki voittaa” – näin Venäjän presidentti Vladimir Putin viestitti järjen käyttöä [0. Nythän on meneillään raju vastakkainasettelun taistelu – länsijohteisesti. Pinnassa ovat kestosuosikkeina Krim ja Syyria [!] sekä uuden ajan vaalisekaantumiset, vakoilu ja case Salisbury …


Tiivistelmä, joka liittyy linkin alaiseen HS-kirjoitukseen:
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005629555.html -

Ote:
” … Presidentin väistyvä turvallisuuspoliittinen neuvonantaja H.R.McMaster sanoi tiistaina, että Yhdysvallat ei ole pannut Venäjää ”maksamaan tarpeeksi” … _ … Pakotteiden perusteena ovat entisen venäläisagentin Sergei Skripalin ja tämän tyttären myrkyttäminen Lontoossa, Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja kyberhyökkäys amerikkalaisia energialaitoksia vastaan … _ … ”Meidän on rankaistava heiltä viemällä heiltä heidän asiakkaansa”, senaattori Lindsey Graham sanoi venäläisistä … ” -HS/ toimittaja Laura Saarikoski.

... Nyt jymisee väkevän valtiollinen West trolling manipulaatio [1.

Lännenmies ei kestä sitä, että itä nous[s]ee merkittävämmäksi ja vahvemmaksi kuin länsi, jonka asukkaat edustavat vain noin 20 prosenttia maailman ihmispopulaatiosta.

Nostatettu esikauppasota on esimerkki taistelusta [2, jossa US menettää maailmanpoliisiroolinsa.
Case Salisbury [3 on toinen esimerkki, sitä käytetään keppihevosena, jolla ratsastetaan ilman todisteita Venäjää vastaan, joka olisi halunnut osallistua myös tutkimuksiin!
Kolmas esimerkki on US presidentinvaalit, jossa Donald Trump valittiin vähemmillä äänillä Yhdysvaltain johtoon. Venäjää syytetään sekaantumisesta näihin vaaleihin - ilman todisteita [4, sen sijaan pintaan on noussut brittiläinen analyysisekoittaja - Cambridge Analytica yhtiö [5, joka ilmeisesti muun muassa Facebook-tiedoin [6 hämmensi amerikkalaisia valitsemaan Trumpin presidentikseen.
Nyt on käynnissä itä-länsi-informaatiosota [7, jota tuetaan taustalta lännenmiehen protektionismilla – US-johteisesti [8.

Miksi tämä lännestä johdettu uuden ajan sota, painostus ja perusteettomat väitteet?

Syy on selvä. Viime vuosisata oli amerikkalaisten maailmanjohtajuutta, kun Iso-Britannia menetti alusmaansa, kolonniansa ja maailmanvallan – aikanaan anastettujen siirtomaiden itsenäistyessä toinen toisensa perään. II Maailmansota oli vedenjakaja – se synnytti kaksi voittajavaltiota, kommunistisen Neuvostoliiton ja kapitalistisen Yhdysvallat – ja samalla alkoi amerikkalainen kommunismin pelko mccarthyismina.

Tunnetusti Neuvostoliitto romahti talouden ja sotatekniikan paineessa – pilkkoutuen useiksi uusiksi valtioiksi. Tuolloin menehtynyt Neuvostoliitto oli jäänyt jo ennen luhistumistaan yksin, sille ei siunaantunut toveria, kaveria eikä edes ymmärtäjää. Nyt tilanne on aivan toinen, kun USA haluaa pilkkoa nykyisen Venäjän – liian suurena [9.

Tänään Venäjän kaveriksi ja ymmärtäjäksi (tiettyyn pisteeseen asti) on projisoitunut muun muassa raaka-ainemotivaatiolla Kiina, nykymaailman suurin valtio, ja jo kansantaloutenakin maailmaluokan vaikuttajaksi.

Kiina on selvä osa itää, johon kuuluu toistaiseksi vielä määrittämättömällä tavalla yli puolet maailman ihmispopulaatiosta. Tässä vaiheessa ainoa yhteinen motiivi on eliminoida Yhdysvaltojen maailmanpoliisiroolitus [11.

Entä nyt kun tuo informaatiosota – West trolling manipulaationa on täysillä jo käynnissä? [12

Niin yksittäiset ihmiset kuin valtiotkin purkavat kasautuneita paineita [13 – niitä on vapautettava, ettei valtion itsensä paineistuminen johda sisäiseen kaaokseen, jopa vallankumoukseen – joita usein ohjaillaan ulkoa (Kiovan Maidan-aukio ja Syyria).

Jo aikoja sitten sisäisten ongelmien parhaaksi kätkijäksi ja unohduttajaksi syntyi sota – ulkoinen uhka, ja kansallisen turvallisuuden uhkaaja piti nujertaa sotarumpujen pärisyttämisellä … ja ellei se, niin asein [14 ---

Yhdysvaltain presidentti Trump on nyt tähän aikakauteen liian arvaamaton ja ailahteleva [15. Ei niin suurta uhkaa, ellei jotain aivan hienoakin, mahdollisuutena – Trump saattaa tehdä toukokuussa 2018 Putinin kanssa diilien diilin. Tähän on vankka motiivi. Amerikkalaiset eivät voi laskea Venäjää Kiinan taskuun – tuohon ”rakkaussuhteeseen” on lyötävä kiila.

...
Jatkuu

7

1269

Vastaukset

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.