Lehdistö rajoittaa sanavapautta

toisinpäinajattelija

Oululainen Kaleva on tunnettu siitä, että se tietää mikä on oikein ja väärin ja pyrkii estämään alueellaan toisenlaiset mielipiteet, siis niiden julkitulon. Tiistain lehdessä Kalevan pääkirjoitus otti aika voimakkaasti kantaa itäisen Euroopan muutamien maiden politiikkaan. Kalevan mukaan EU:n yhteinen arvopohja uhkaa murentua, kun muutamat itsenäiset valtiot saavat toimia omien halujensa ja etujensa mukaan. Eivät siis tee kuten Kaleva ja EU haluavat! Voi kauhistus! Millä ihmeen oikeudella Kaleva rupeaa päsmäröimään maailman menoa? Ei kuulu uutislehdelle ruveta julistamaan, että tämä on ainoa oikea totuus ja kaikkien on oltava samaa mieltä. Nykyinen Kaleva ei hyväksy toisinajattelijoita. Onko se oikein, Arvoisa Kaleva?
On toki totta, että muutamat itäisen Euroopan maat toimivat eri lailla kuin monet muut EU:n maat. Mutta totuus taitaa olla juuri päinvastoin kuin Kaleva yrittää väittää. Ne toimivatkin viisaammin ja paremmin kuin EU yrittää määrätä. Ongelmahan liittyy elintasopakolaisuuteen. Nuo maat ovat viisaasti rakentaneet aitoja elintasopakolaisuutta vastaan, konkreettisesti ja henkisesti. Ei siellä olla niin tyhmiä, että ruvettaisiin laiskaa joutoväkeä paijaamaan. Sekin on kyllä totta, että EU on yhdessä sopinut monia "arvoja", joiden mukaan tuollaista joutoväkeä pitää sietää ja palvella. Mutta ne "arvot" on sovittu ennen kuin osattiin ennustaa tuollaista elintasopakolaisuuden vyöryä. Ei osattu nähdä, että ei Afrikassa ja Lähi-Idässä olla niin tyhmiä, ettei osattaisi valkoisen rodun tyhmyyttä käyttää hyväkseen.
Nyt olisikin syytä ottaa lusikka kauniisti käteen EU:ssa. Ja todeta, että aiemmin sovitut "arvot" olivat vääriä ja tyhmiä. Perutaan ne ja tehdään tilalle uudet ja järkevät "arvot". Selvennettäköön vielä: Oikeitakin hädänalaisia pakolaisia on olemassa ja heitä pitäisi auttaa entistä paremmin. Nyt resurssit tuhlataan elintasopakolaisten hoivaamiseen. Muutos on saatava aikaan.

3

916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TotuusSattuuQC

      "Kalevan mukaan EU:n yhteinen arvopohja uhkaa murentua, kun muutamat itsenäiset valtiot saavat toimia omien halujensa ja etujensa mukaan. Eivät siis tee kuten Kaleva ja EU haluavat! Voi kauhistus! "

      No niihän se mureneekin. EU kun ei ole vain raha-automaatti jonka on tarkoitus jakaa tukia jäsenmailleen maan myös yhteisö jonka peruspilareina ovat mm. ihmisoikeudet, riippumaton oikeuslaitos, lehdistönvapaus ja demokratia.

      "Millä ihmeen oikeudella Kaleva rupeaa päsmäröimään maailman menoa? "

      Pääkirjoitusten koko idea on juuri siinä että niiden kautta lehti ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin.

      "Mutta totuus taitaa olla juuri päinvastoin kuin Kaleva yrittää väittää. Ne toimivatkin viisaammin ja paremmin kuin EU yrittää määrätä. Ongelmahan liittyy elintasopakolaisuuteen. "

      Ei vaan se on vain yksi oire laajemmista ongelmista eli siitä että niissä halutaan palata takaisin autoritäärisempään ja konservatiivisempaan maailmaan. Siihen kuuluu se että hallitus valvoo entistä enemmän lehdistöä ja oikeuslaitosta, kaventaa oppasition mahdollisuuksia toimia ja korostaa lainsäädännössä konservatiivisia arvoja.
      Nämä samat hallitukset ovat ottaneet agendalleen myös maahanmuuton vastustamisen koska se sopii niiden sanomaan jossa uhka tulee jostain ulkoa ja tällä sitten oikeutetaan ne kotimaan toimet.

      "Sekin on kyllä totta, että EU on yhdessä sopinut monia "arvoja", joiden mukaan tuollaista joutoväkeä pitää sietää ja palvella. Mutta ne "arvot" on sovittu ennen kuin osattiin ennustaa tuollaista elintasopakolaisuuden vyöryä."

      Arvot jotka romutetaan heti kun niitä jouduttaisiin käytännössä toteuttamaan ovat aika lailla turhia.

      "Selvennettäköön vielä: Oikeitakin hädänalaisia pakolaisia on olemassa ja heitä pitäisi auttaa entistä paremmin. "

      Tuon hurskaan toiveen toisteleminen on täysin ilmaista. Mutta eipä ole kauheasti näkynyt missään pakolaisuutta rajoittavassa maassa niitä rahavirtoja minnekään muuallekaan apua tuomaan. Kyllä ne ihan niiden hallitusten omiin taskuihin ja laajenevaan korruptioon menevät.

    • ValemedioitaNeMUUT

      Hesari on pahin ja muu lehdistö on myös täysin poliittisesti sitoutunutta ja yrittää kertoa vaan omia juttujaan, eli johdattaa harhaan! MV nettilehti on ainoa sitoutumaton, josta voi lukea TOTUUDEN!

      • TotuusSattuuQC

        Ihminen joku lukee että yleensäkin jostain voisi muka lukea koko totuuden on idiootti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe