Voiko ulkomaalaistaustaisesta tulla suomalainen

Suomessa-syntynyt

Voiko ulkomaalaistaustaisesta tulla suomalainen jos hän syntyy suomessa vai onko hän edelleen joku ulkomaalainen?

22

2106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ylimet36

      Jos tallikissalle syntyy poikasia.Kutsutaanko niitä hevosiksi.

    • ucuteas

      mitä vittua XD jos on irakilainen on irakilainen , jos on japanilaine on vittu japanilainen JA SUOMALAINEN ON SUOMALAINEN PRKL xd

    • Suomalaisuus edellyttää sukujuuria Suomessa. Ihmisestä ei tule osa tiettyä kansaa perusteella, että hän sattui vanhempiensa läpikulkumatkan aikana syntymään jonkun valtion rajojen sisäpuolella.

      Kuuluminen johonkin kansaan on kuin kuuluisi sukuun. Ihminen voi olla kaukaistakin sukua, mutta joku yhteinen esi-isä määrittää sukulaisuuden. Kuinka helposti kukin on valmis laskemaan sukulaisekseen ottolapset ja muut sen sellaiset, on makuasia.

      Nykyään on Suomessa paljon perheitä, joissa jompikumpi vanhemmista on jostain muualta kuin Suomesta kotoisin ja peräisin. Tällaisten "sekaparien" lapset ovat suomalaisia, vaikka toinen vanhemmista ei olisikaan, koska mitä tulee rinnastukseen kansasta ja suvusta, ei ketään lasketa sukuun kuulumattomaksi, vaikka puolisonsa suvun ulkopuolelta valitseekin.

      En yritä väittää, että kaikilla suomalaisilla olisi joku yhteinen esi-isä, jonka jälkeläisyys määrittäisi suomalaisuuden. On kuitenkin tosiasia, että nykyisiksi suomalaisiksi itsensä katsovilla on eri-isät kuin vaikkapa itsensä nykyään intialaisiksi taikka japanilaisiksi katsovilla on.

      Tietysti voidaan sanoa, että niin intialaisilla, suomalaisilla ja japanilaisilla on jokin yhdistävä esi-isä, mutta sukujen haarautumisen jälkeen ovat kulttuurit ja ihmiset etääntyneet toisistaan niin paljon, että niitä voidaan hyvällä syyllä kutsua erilaisiksi.

      Tulijoita on Suomen alueelle tullut monestakin suunnasta, mutta kukaan tulijoista ei ole täysin hävittänyt alkuperäistä väestöä, vaan on aina ottanut sieltä puolisoita ja toisin päin. Tätä kautta on luultavasti alkuperäisistä tulijoista säilynyt jotain, mikä yhdistää meitä suomalaisia ja erottaa meidät vähäisessä määrin muista.

      Kansa on siis verenperinnön, ei tapojen opettelun, asumisvuosien, syntymäpaikan taikka paperissa määritellyn kansalaisuuden perusteella määräytyvä ominaisuus.

    • anki13

      Ei ole ei tule.

    • Sulatusuuni

      Voiko ulkomaalaistaustaisesta tulla USA lainen.Kuinka monta % vaestosta on alkuperaiskansaa pohjoisamerikassa.Sama asia Australiassa.

      • olet---------

        Suomi ei ole USA tai Australia. Voiko tulla saamelaiseksi jos muuttaa Saamenmaahan?


    • Muhammed

      Tulkintoja Sharialaista



      Katselkaamme, mitä Sharia-laki pitää sisällään:


      1. Jihad määriteltynä ”sotana ei-muslimeja vastaan uskonnon perustamiseksi” on jokaisen muslimin ja valtion muslimijohtajan (kalifin) velvollisuus. Muslimijohtajat, jotka kieltäytyvät jihadista, toimivat vastoin Shariaa ja ovat sopimattomia hallitsemaan.


      2. Kalifi voi nousta virkaansa kaappaamalla vallan käyttäen voimaa.


      3. Kalifilla on vapautus syytteistä koskien erilaisia rikoksia kuten murhaa, aviorikosta, ryöstöä, varkautta, juopottelua ja joissakin tapauksissa raiskausta.


      4. Tietty prosenttimäärä Zakatista (hyväntekeväisyysraha) täytyy mennä jihadia varten.


      5. Kalifin käskyjen totteleminen on pakollista, vaikka hän olisi epäoikeudenmukainen.


      6. Kalifin täytyy olla Muslimi, hän ei saa olla orja ja hänen täytyy olla mies.


      7. Muslimiväestön täytyy erottaa kalifi, jos hän kieltää Islamin.


      8. Muslimi, joka luopuu Islamista, täytyy tappaa välittömästi.


      9. Muslimille annetaan anteeksi murha, joka koskee: 1) uskonluopiota 2) aviorikoksen tekijää 3) maantierosvoa. Kadulla tapahtunut oikeuden toimeenpano ja kunniamurha on sallittua.


      10. Muslimi ei saa kuolemanrangaistusta, jos hän tappaa ei-muslimin, mutta hän saa sen tappamalla muslimin.


      11. Sharia ei ole koskaan kumonnut orjuutta, seksiorjuutta mutta sääntelee sitä suuresti. Isäntää ei rangaista orjansa tappamisesta.


      12. Sharia määrää kuoleman kivittämällä, katkaisemalla kaulan; raajojen amputoimisen, ruoskimisen sellaisista rikoksista kuin aviorikoksen synti.


      13. Ei-muslimit eivät ole tasavertaisia muslimien kanssa lain edessä. heidän täytyy mukautua islamin lakiin, mikäli he aikovat olla turvassa. Heitä on kielletty menemästä naimisiin musliminaisten kanssa, nauttimasta julkisesti viiniä tai sianlihaa, lausumasta ääneen kirjoituksiaan tai avoimesti juhlimasta uskonnollisia juhlapäiviään tai hautajaisiaan. Heitä on myöskin kielletty rakentamasta uusia kirkkoja tai rakentamasta niitä korkeammiksi kuin moskeijoita. He eivät saa astua moskeijaan ilman lupaa. Ei-muslimia ei enää suojella, jos hän johtaa muslimin pois Islamista.


      14. Ei-muslimille on rikos myydä aseita jollekin, joka käyttää niitä muslimeja vastaan. Ei-muslimit eivät saa kirota muslimia, sanoa mitään halventavaa Allahista, profeetasta tai Islamista tai paljastaa muslimien heikkoja kohtia. Mutta muslimit saavat kirota ei-muslimeita.


      15. Ei-muslimi ei voi olla muslimin perijänä.


      16. Pankkien täytyy mukautua Shariaan eikä koron veloittaminen ole sallittua.


      17. Oikeusistunnoissa ei hyväksytä todista sellaisilta ihmisiltä, jotka työskentelevät alempiarvoisissa tehtävissä, kadunlakaisijoina tai kylpyläpalvelijoina. Alempiarvoisissa tehtävissä työskentelevät naiset kuten ammattimaiset hautajaissurijat eivät voi toimia lastensa huoltajina avioerotapauksissa.


      18. Ei-muslimi ei saa hallita – ei edes ei-muslimivähemmistöä.


      19. Homoseksuaalisuus rangaistaan kuolemalla.


      20. Tyttöjen avioitumisella ei ole ikärajaa. Avioliittosopimus voidaan tehdä milloin tahansa syntymän jälkeen ja voidaan panna täytäntöön 8:n tai 9:n vuoden iässä.


      21. Kapinallisuus vaimon taholta mitätöi aviomiehen velvollisuuden elättää häntä, antaa miehelle luvan lyödä vaimoa ja estää vaimoa lähtemästä kotoa.


      22. Vain aviomies kykenee ottamaan avioeron ja se on niin helppoa kuin sanomalla : ”Misä eroan sinusta” ja astuu voimaan vaikkakin aviomies ei tarkoita sitä.


      23. Aviomiehellä ja vaimolla ei ole mitään yhteistä omaisuutta ja aviomiehen omaisuus ei mene automaattisesti vaimolle miehen kuoleman jälkeen.


      24. Vaimo perii puolet siitä, mitä mies perii.


      25. Miehellä on oikeus olla jopa neljä (4) vaimoa ja yhdelläkään heistä ei ole oikeutta ottaa avioeroa miehestä – vaikka hän moniavioinen.


      26. Myötäjäiset annetaan vastineeksi naisen sukupuolielimistä


      27. Miehen on sallittu harjoittaa seksiä orjanaisten kanssa ja taistelussa vangiksi saatujen naisten kanssa, ja jos orjaksi otettu nainen on avioliitossa hänen avioliittonsa mitätöidään.


      28. Naisen todistus oikeusistuimessa on arvoltaan puolet miehen todistuksen arvosta.


      29. Nainen menettää huoltajuutensa, mikäli hän menee uudelleen naimisiin.


      30. Todistaakseen tulleensa raiskatuksi naisella täytyy olla neljä (4) miespuolista todistajaa.


      31. Raiskaajaa vaaditaan maksamaan ainoastaan morsiamen hinta (myötäjäiset) ilman, että hänen täytyy mennä naimisiin raiskauksen uhrin kanssa.


      32. Musliminaisen täytyy peittää jokainen tuuma kehostaan, jonka katsotaan olevan ”Awrah”, sukupuolielin. Eivät kaikki sharia-koulut salli, että naisen kasvot paljastetaan.


      33. Muslimimiehelle annetaan anteeksi, jos hän tappaa vaimonsa siinä tapauksessa, että mies saa vaimon kiinni aviorikoksesta. Kuitenkin päinvastainen ei ole oikeutettua naisille, koska mies ”saattaisi olla naimisissa sen naisen kanssa, jonka luota hänet tavoitettu itse teossa”.


      34. Muslimi on velvoitettu valehtelemaan, jos sen tarkoitus on pakollinen. Tämä tarkoittaa sitä, Islamin käskyjen toteuttamiseksi, sellais

      • Mitäs raamattu tähän?

        5. Moos 13
        13 "Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, 14 on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia, 15 tutkikaa asiaa ja selvittäkää se tarkoin. Jos käy ilmi, että sellainen iljettävä teko todella on tapahtunut, 16 teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa. 17 Kaikki sieltä saatu saalis on koottava keskelle toria. Sitten koko kaupunki samoin kuin kaikki saalis on poltettava kokonaisuhrina Herralle, teidän Jumalallenne. Sellainen kaupunki pysyköön ikuisesti rauniokasana; sitä ei saa enää koskaan rakentaa uudestaan. 18 Älkää kajotko mihinkään, mikä on julistettu Herralle kuuluvaksi uhriksi. Jos teette, kuten Herra on käskenyt, hän antaa vihansa lauhtua, hän säälii ja armahtaa teitä ja antaa teidän kasvaa suureksi kansaksi, kuten hän on teidän esi-isillenne vannonut. 19 Näin tapahtuu, jos tottelette Herraa, Jumalaanne, noudatatte kaikkia hänen käskyjään, jotka minä teille nyt annan, ja teette sitä, mikä Herran käskyn mukaan on oikein.

        5. Moos 20
        10 "Kun lähdette sotaan ja aiotte vallata jonkin kaupungin, tarjotkaa sille ensin rauhaa ja kehottakaa sitä antautumaan. 11 Jos se suostuu ehdotukseen ja avaa teille porttinsa, velvoittakaa kaikki sen asukkaat tekemään alamaisinanne päivätöitä. 12 Mutta jos kaupunki ei suostu rauhaan vaan ryhtyy taisteluun teitä vastaan, piirittäkää se, 13 ja kun Herra, teidän Jumalanne, antaa sen teidän käsiinne, surmatkaa kaikki sen miehet. 14 Naiset, lapset, karjan ja kaiken muun, mitä kaupungista löytyy, voitte sitä vastoin ottaa itsellenne ja pitää saaliina. Sen on Herra, teidän Jumalanne, antanut teille.
        15 "Näin teidän tulee menetellä kaikkien kaukana olevien kaupunkien kanssa. 16 Mutta lähellä asuvien kansojen kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän omaksenne, ette saa jättää jäljelle mitään, ette ainoatakaan elävää olentoa. 17 Julistakaa nämä kaupungit Herralle kuuluvaksi uhriksi ja hävittäkää ne ja niiden asukkaat, heettiläiset, amorilaiset, kanaanilaiset, perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niin kuin Herra, teidän Jumalanne, on teitä käskenyt. 18 Ellette hävitä heitä, he opettavat teille iljettävät tapansa, joita he ovat noudattaneet palvoessaan jumaliaan, ja niin te rikotte Herraa, Jumalaanne vastaan.

        Kuinkas monta vääräuskoisten kaupunkia olet itse hävittänyt?


      • kuu.kuutamolla

        Kristityt eivät käytä Vanhaa testamenttia lakina.


    • Tyhmäkysymys

      Mitä väliä miksi itsensä mieltää jos vain sopeutuu ja noudattaa Suomen lakeja ja tapoja eikä aio pelkästään loisia oman kulttuurinsa varjolla. Näinhän ne vaikkapa länsimaista tulleet työperäiset maahanmuuttajat ovat, ja suomalaisetkin vierailla mailla. Jos on joka suhteessa kuin muukalainen ja vaatii pitämään itseään suomalaisena, herää kysymys mikä se äo tosiaan on.

      • viesuomen

        Kaapukansa loisii ja ottaa vallan..


    • ei-erota-meistä

      Voi tulla, jos hän on valkoista pohjoista rotua.

    • Faktaa.kehiin

      Suomalainen ja Suomen kansalainen on aivan eri asia. Esimerkiksi tuo turkkilainen Yanar on Suomen kansalainen, mutta ei koskaan tule olemaan suomalainen. On muuten mennyt äänestämään Turkkiin kotimaansa vaaleissa.

    • xxxxxxxxxxxxx

      Ei voi kuten suomalaisesta ei voi myöskään koskaan tulla kiinalaista.

    • Kurjala

      Helpompi on hieroa siasta ajokoira, kuin irakilaisesta suomalainen.

    • henezi

      Mutta jos suomalainen saa lapsen esim. ruotsalaisen kanssa, onko lapsi silloin suomalainen vai ruotsalainen vai molempia?

    • eilaku

      laku on laku vaikka voissa paistais.

    • Ulkomaalaisesta
    • Paljonmyytynä

      Suomen asiastieto Oy selvittää kelpoisuutta yhteiskuntaan varmastikin. Kun asiakkuuksista on tietoa.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe