Kun sota hivelee heikkoa itsetuntoa

Sota on kokonaisuutena hallitsematon tapahtumaketju [1, jossa ennakoitavuus perustuu vain olemassa olevaan vastustajan paljolti vakoiltuun [2 tietoon kyvystä käydä sotaa. Tässä syy, miksi salaamme [3 lopulta paljon puolustus-/ hyökkäystahtoamme ja kykyjämme. Bluffi on tässä suuri tekijä!

Heräävä altavastaajana olo johtaa laajempaan sanailu- ja informaatiosotaan [4, johon nyt kylvetään itselle negatiiviskaupallisia tekijöitä, kun sanat, kilpailukyky ja todellinen tieto loppuvat. On jotenkin säilytettävä kasvonsa – myös lännessä.

Nyt on jo käynnissä sota nimettyjä henkilöitä ja yrityksiä vastaan – ottelussa itä-länsi, nimettynä tässä vaiheessa Yhdysvallat – Venäjä. Kiina seuraa tätä vierestä – valmistautuen USA' n aloittamaan kauppasotaan [5.


Lännenmiehen mediahuomioita, kun uutisoidaan tätä henkilö- ja yrityssotaa/ kauppasotaa kahden ja kolmen suurimman välillä ---

1
[HS] Helsingin Sanomat: Venäjä lupaa kostaa Yhdysvaltain pakotteet –
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005632069.html -
Ote: ” … Yhdysvallat julkisti perjantaina tiukimmat pakotteensa sitten vuoden 2014, kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan. USA:n Venäjä-politiikka kulkee nyt kaksilla rattailla ...
_ … ”Pakotteet koskevat niitä tahoja, jotka kieltäytyvät tanssimasta Washingtonin pillin mukaan”, uutistoimisto Tass siteeraa lähetystön lausuntoa … _ … US valtiovarainministeri Steven Mnuchin perusteli uusia pakotteita tiedotteessa sillä, että ”Venäjän hallitus suosii kohtuuttomasti oligarkkeja ja valtion eliittiä” ja ”on sekaantunut vahingolliseen toimintaan ympäri maailmaa, ... … ” -HS/mm. Jukka Huusko.
...
Välirepliikki Mtv:
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdysvalloilta-lisapakotteita-putinin-lahipiirille-joukossa-suuryritysten-johtoa/6848488#gs.7b8Ski4 -
Ote: ” … Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan pakotteiden syynä ei ole mikään yksittäinen tapahtuma, vaan Venäjän pahantahtoinen toiminta läntisten demokratioiden horjuttamiseksi* … ”
...

Kommentti HS uutisointiin:
”... USA' n toimet ovat sodanjulistuksia nimettyjä venäläisiä yksityishenkilöitä ja yrityksiä kohtaan. Toisaalta nämä syytetodisteeltaan paljolti tekaistut toimet ovat pelimerkkejä Trump & Putin pelipöytään, jolta erityisesti Trump koettaa tehdä diilien diilin. Trumpin ja US' n pahin uhka on näille ansaitusti Kiina. US' ssa vaikuttaa taustalla voimakas haukkaosasto, lähinnä sotateollisuuden ja maailmanpoliisiosaston suunnilta. Sota tietää vaurautta, työtä ja otetta maailman kehitykseen - aikanaan puhuttiin muun muassa Korean suhdanteesta. Paras verranto on listaus US' n ja Kiinan sodista viimeiseltä 60 vuodelta. US on näin maailman sotinein valtio, jonka sodat käydään kaukana sen omilta rajoilta, toisten itsenäisten YK-jäsenmaiden alueilla ” -Ilkka Luoma.

2
... Toinen täydentävä taustakirjoitus tulevaan artikkeliin, jossa käsitellään aihetta, kun ”sota hivelee heikkoa itsetuntoa” muuntuen "sota kiihottaa mieltä" ... viimeisen 60 vuoden aikana US on maailman sotinein valtio, ja jo tämä linkkijutussa mainittu on sotaa nimettyjä henkilöitä ja yhtiöitä vastaan. Millaisin todistein, vai onko tämäkin se kuuluisa poliittinen päätös, joka sotki pääministerimme Juha Sipilän pään, hänen ensin vaaliessa sata-varmoja näyttöjä?

Yle: ” … Vastaus Venäjän yhä julkeampaan käytökseen”
~ https://yle.fi/uutiset/3-10148869 -
Ote: ” … Yhdysvaltain pakotelistalla jo 189 nimeä. CNN:n mukaan Yhdysvaltain pakotteet ovat vastaus kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Salisburyn hermomyrkkyiskuun sekä Venäjän mahdolliseen sekaantumiseen Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin … ” -Yle toimittajat Saana Uosukainen ja Risto Mattila.

Lisäkirjoitus Iltalehdestä:
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804062200862044_ul.shtml – IL-toimittaja Henri Koponen

Kommentti X uutisointiin:
”Onko tämän US' n julistama sota? Sota nimettyjä henkilöitä ja yrityksiä vastaan. Onko tämä järjestely, jolla pyritään lopulta pilkkomaan Venäjää, joka on lännenmiehen näkökulmasta liian suuri väestöönsä nähden?* Onko tämän sodanjulistuksen tarkoitus lyödä kiilaa Kiinan ja Venäjän väliin, koska nuo kaksi ovat pelottava suhdetoiminta lännenmiehelle, joka edustaa maailman väestöstä vain vajaata 20 prosenttia? Kiina (1,4/7,7) maailman suurimpana taloutena ja tuotantokoneena ja Venäjä (0,14/7,7) maailman suurimpana raaka-aineaittana ovat yhdessä liian ylivoimainen vastavoima, joka voi nujertaa amerikkalaisen (0,32/7,7) maailmanpoliisiroolin. ” -Ilkka Luoma

...
Jatkuu
Ilmoita


6 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Vajakkiluoma taas trollaa muutaman ruplan pietarin trollitehtaalta aivopierullaan. Ryssän trollit ovat Ilkkaluoman tasoa kun muuhun ei ole varaa.
Ilmoita
Näyttää palstoille tulleen kerrankin asiakirjoittaja.
Ilmoita
Donaldin taitavaa sotaa kaikkia rikkaanpiansa venäläisiä oligarkkeja vastaan tuottaa tulosta pikkuhiljaa ja listalle vaan lisätään hlö ja venäjän oligarkkius murenee ...
Ilmoita
Oma mielipide:

Etelä ja Pohjois-Amerikat ovat globaalisia mantereita.
Aasialaiset saapuivat Amerikkaan n. 15 000 v sitten.
Uskon, että ihmisen historian vaiheet määräävät tulevan.
Tai historian kautta voi ennakoida tulevan.
Mielenkiintoinen asetelma voi olla Kiinan ja Pohjois-Amerikan suhde.

Valkoinen länsi on yhtä. Venäjä näyttää jäävän yksin ja takertuu Turkkiin, Iraniin.
Mielenkiintoinen olisi valkoisen lännen: EU+Pohjois-Amerikka yhdystymisen ratkaisu.
Usalla lisänä se Globalisaatio, jota Venäjä ei hallitse.
Venäjä kun on jo Perestroikan aikana hävinyt eränsä, koska maa on paikallinen eikä globaali.
Ollakseen globaali, maan on ensinnäkin oltava kansainvälinen ja epäilen itse vahvasti, että Amerikka maanosana itsessään voi olla globaali paikka.
Tai filosofian mukaan "liian vanha, viimeinen". Ja siksi osaisi antaa neuvoa.

Leibniz jo mainitsi All-in-One filosofiansa.
Niin missä Amerikka on vanhus ja Afrikka nuori, niin samassa Afrikka on vanhus ja Amerikka on nuori. Tätä viisautta voi miettiä.
Siis jokaisessa oliossa pitäisi olla kaikki tarvittavat ominaisuudet ollakseen olemassa.

Suhteet eivät ole helppoja. Edes henkilösuhdetasolla ei löydä selkoa, puhumattakaan globaalisesta ratkaisusta. Niin se, mikä on väistämätöntä, niin se on oikein. Siinä ei yksilön vaiva kuulu. Yksilö voi itse välttää hankaluksia olemalla rehti itselleen, moraalinen ihminen. Aika, ihmisten massat itse valitsevat sen, mitä pitäisi. Tähän nojaten voi kysyä: kuka homo tahtoo olla presidentti nykyajassa?

Kiinnostavaa on se, että miten muut maat, varsinkin etelämaissa käyttäytyvät Venäjä-USA kriisin aikana.

Marianis kirjoittaa, että maapallolla eläisi 3:sta 6:een rotuun. Itse veikkasin, että 6:s rotu on nuorin valkoinen Länsi rotu, siis natsisaksaa mukaillen, vaikken ole natzi vakaumukseltani.
Tutkimani EU geenikartta osoitti, että voisko geeniraja mennä juuri Berliini muurin paikkeilla. Voisko kanssa valkoinen blondi hius ja sinisilmä rotu elää Pohjois-Saksassa ja Ruotsissa, josta se levisi Norjaan ja Suomeen? Tämä perustuu geenienemmistöön, mitä alueelta löytyy. Mielenkiintoista, että Norjan geeni on aivan muuta kuin nämä valkohiuksiset. En ole siis geenitutkija, mutta noihin spekulaatioihin päädyin. Järki kertoo, että valkoinen on nuori ja musta vanhaa. 3:nnet rodut voivat olla afromustia, joiden sivilisaatio kattoi eteläisen pallopuoliskon Philippiineiltä Afrikkaan elli jopa Latinalaiseen Amerikkaan. Se miksi uusia rotuja syntyy, johtuu siitä, että maapallo matkustaa tila-avaruudessa ja ajassa. Siten ihmiskunta uusiutuu, kosminen evoluutio jatkuu. Buddistit ennakoivat, että Maitreya uusi vapahtaja syntyy Länteen. Lisäksi, että seuraava sivilisaatiokeskittymä sijoittuu Länsi-Siberiaan.

Voiko ajatella, että globaalinen Amerikka nyt ruokkii saavutuksillaan koko maapalloa. Innovaatio voi olla paikallista, siis maapallolla voi olla erityinen paikka, jossa innovaatio kukkisi, mutta myös innovaatio syntyy eri rotujen kanssakäymisessä Amerikka esimerkkinä. Näen että muu maailmaa on aika paljon etninen ja paikallisesti sekoittunut. Siten etniset maat kantavat ihan oman roolijaonsa maapallon ekosysteemissä. Se on kantopuu, jota ei helposti kaada. Siksi Amerikat voivat hajaantua maailmalle ja sillä tavoin tuoda uutta amerikkalaista innovaatiota sinne, missä sitä on ollut vähän.

Kun maapallolla olo käy tukalaksi, niin katse siirtyy kosmokseen.

Mielestäni USA-Venäjä kiista on aika vähäpätöinen verrattuna Etelä ja Pohjoinen pallonpuolisko. Meriitteja on kuitenkin lisää, ainakin 6 kpl pitää löytyä kun puhumme 6:sta ulottuvuudesta. Maapallo on 3 ulottuvuus. 6 on se, miten kauas saatamme päästä.

Monet kulttuurin antit ovat käyneet turhiksi. Ne kuihtuvat, muuttuvat, sulautuvat suurempiin koneistoihin. Aika on nopea ja se on armottoman progressiivinen. Kolmatta Maailman sotaa ei pitäisi tulla, sanovat monet kuuluisat profeetat.
2 VASTAUSTA:
Etelän ja Pohjoisen maapallopuoliskojen välisen rauhan saavuttaminen tapahtuisi Brasilian kautta. Uskon Brasiliaan. Jo maan lippu lupaa hyvää. Brasilian kielessä on ennätyksellisesti suuri määrä ihon värivivahduksia. Onko Brasilia ja Etelä-Amerikka jopa Pohjois-Amerikkaa paremmin osanut rotusekaantua? Lämmin ilmasto auttoi ja nyt mailla on mitä kertoa. Tämä on intuitiivinen tieto.

Venäjän luonteeseen kuuluu likainen suora peli. Toisaalta Venäja osaisi moralisoida. Epäilen että olisiko Venäjä riittävä edistää enemmistön hyvinvointia. Venäjän, EU:n ja NATO:n on pakko sulautua yhdeksi pohjoiseksi pallon puoliskoksi. Vaativaa se on jo fysiikan lakien mukaan, koska maapallo on pyöreä ja kaareva taipuisa todellisuus vaatii väärinymmärystä. Homo Sapiens kasvaa äänekkäästi pauhaten. Miltä sekamelska oikeasti kuulostaisi kosmoksesta kuultuna. Voi olla, että tietämättä ihminen näyttää idiootilta avaruudesta haistettuna.

Ei voi olla olemassa, että pieni valtio hallitsee suurta aluetta. Venäjä tulee käymään erittäin suuria muutoksia. Se mitä sijaitsee Uralin takana onkin seuraava poliittinen pelipöytä ja siinä Venäjä yksin ei selviä, se tarvitsee USA:n ja EU:n. Tässä kohdin Intialla on paljon henkistä kapasiteettia ymmärtää globaalista kehitystä, mutta myös aivokapasiteettia ihmislukumääräisesti.
KaunisGaija kirjoitti:
Etelän ja Pohjoisen maapallopuoliskojen välisen rauhan saavuttaminen tapahtuisi Brasilian kautta. Uskon Brasiliaan. Jo maan lippu lupaa hyvää. Brasilian kielessä on ennätyksellisesti suuri määrä ihon värivivahduksia. Onko Brasilia ja Etelä-Amerikka jopa Pohjois-Amerikkaa paremmin osanut rotusekaantua? Lämmin ilmasto auttoi ja nyt mailla on mitä kertoa. Tämä on intuitiivinen tieto.

Venäjän luonteeseen kuuluu likainen suora peli. Toisaalta Venäja osaisi moralisoida. Epäilen että olisiko Venäjä riittävä edistää enemmistön hyvinvointia. Venäjän, EU:n ja NATO:n on pakko sulautua yhdeksi pohjoiseksi pallon puoliskoksi. Vaativaa se on jo fysiikan lakien mukaan, koska maapallo on pyöreä ja kaareva taipuisa todellisuus vaatii väärinymmärystä. Homo Sapiens kasvaa äänekkäästi pauhaten. Miltä sekamelska oikeasti kuulostaisi kosmoksesta kuultuna. Voi olla, että tietämättä ihminen näyttää idiootilta avaruudesta haistettuna.

Ei voi olla olemassa, että pieni valtio hallitsee suurta aluetta. Venäjä tulee käymään erittäin suuria muutoksia. Se mitä sijaitsee Uralin takana onkin seuraava poliittinen pelipöytä ja siinä Venäjä yksin ei selviä, se tarvitsee USA:n ja EU:n. Tässä kohdin Intialla on paljon henkistä kapasiteettia ymmärtää globaalista kehitystä, mutta myös aivokapasiteettia ihmislukumääräisesti.
Kiinalainen hyvä-paha merkki.
Niin Kiinan argumentti alueisiin, resursseihin voisi tukeutua Pohjois-Siberian, Alaskan alkuperäiskansojen geeniperimällä, joka on aasialainen. Siis Aasia ulottui joskus Siberiaan ja Alaskaan.
Onko Japanilla hätäsektio? Pieni maa ja suuri väkiluku. Lähteekö Japani vesille asumuksia rakentamaan tai Siberiaan?
Mikä Intiaa kiinnostaisi globaalisessa pelissä?
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kun sota hivelee heikkoa itsetuntoa

Sota on kokonaisuutena hallitsematon tapahtumaketju [1, jossa ennakoitavuus perustuu vain olemassa olevaan vastustajan paljolti vakoiltuun [2 tietoon kyvystä käydä sotaa. Tässä syy, miksi salaamme [3 lopulta paljon puolustus-/ hyökkäystahtoamme ja kykyjämme. Bluffi on tässä suuri tekijä!

Heräävä altavastaajana olo johtaa laajempaan sanailu- ja informaatiosotaan [4, johon nyt kylvetään itselle negatiiviskaupallisia tekijöitä, kun sanat, kilpailukyky ja todellinen tieto loppuvat. On jotenkin säilytettävä kasvonsa – myös lännessä.

Nyt on jo käynnissä sota nimettyjä henkilöitä ja yrityksiä vastaan – ottelussa itä-länsi, nimettynä tässä vaiheessa Yhdysvallat – Venäjä. Kiina seuraa tätä vierestä – valmistautuen USA' n aloittamaan kauppasotaan [5.


Lännenmiehen mediahuomioita, kun uutisoidaan tätä henkilö- ja yrityssotaa/ kauppasotaa kahden ja kolmen suurimman välillä ---

1
[HS] Helsingin Sanomat: Venäjä lupaa kostaa Yhdysvaltain pakotteet –
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005632069.html -
Ote: ” … Yhdysvallat julkisti perjantaina tiukimmat pakotteensa sitten vuoden 2014, kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan. USA:n Venäjä-politiikka kulkee nyt kaksilla rattailla ...
_ … ”Pakotteet koskevat niitä tahoja, jotka kieltäytyvät tanssimasta Washingtonin pillin mukaan”, uutistoimisto Tass siteeraa lähetystön lausuntoa … _ … US valtiovarainministeri Steven Mnuchin perusteli uusia pakotteita tiedotteessa sillä, että ”Venäjän hallitus suosii kohtuuttomasti oligarkkeja ja valtion eliittiä” ja ”on sekaantunut vahingolliseen toimintaan ympäri maailmaa, ... … ” -HS/mm. Jukka Huusko.
...
Välirepliikki Mtv:
~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdysvalloilta-lisapakotteita-putinin-lahipiirille-joukossa-suuryritysten-johtoa/6848488#gs.7b8Ski4 -
Ote: ” … Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan pakotteiden syynä ei ole mikään yksittäinen tapahtuma, vaan Venäjän pahantahtoinen toiminta läntisten demokratioiden horjuttamiseksi* … ”
...

Kommentti HS uutisointiin:
”... USA' n toimet ovat sodanjulistuksia nimettyjä venäläisiä yksityishenkilöitä ja yrityksiä kohtaan. Toisaalta nämä syytetodisteeltaan paljolti tekaistut toimet ovat pelimerkkejä Trump & Putin pelipöytään, jolta erityisesti Trump koettaa tehdä diilien diilin. Trumpin ja US' n pahin uhka on näille ansaitusti Kiina. US' ssa vaikuttaa taustalla voimakas haukkaosasto, lähinnä sotateollisuuden ja maailmanpoliisiosaston suunnilta. Sota tietää vaurautta, työtä ja otetta maailman kehitykseen - aikanaan puhuttiin muun muassa Korean suhdanteesta. Paras verranto on listaus US' n ja Kiinan sodista viimeiseltä 60 vuodelta. US on näin maailman sotinein valtio, jonka sodat käydään kaukana sen omilta rajoilta, toisten itsenäisten YK-jäsenmaiden alueilla ” -Ilkka Luoma.

2
... Toinen täydentävä taustakirjoitus tulevaan artikkeliin, jossa käsitellään aihetta, kun ”sota hivelee heikkoa itsetuntoa” muuntuen "sota kiihottaa mieltä" ... viimeisen 60 vuoden aikana US on maailman sotinein valtio, ja jo tämä linkkijutussa mainittu on sotaa nimettyjä henkilöitä ja yhtiöitä vastaan. Millaisin todistein, vai onko tämäkin se kuuluisa poliittinen päätös, joka sotki pääministerimme Juha Sipilän pään, hänen ensin vaaliessa sata-varmoja näyttöjä?

Yle: ” … Vastaus Venäjän yhä julkeampaan käytökseen”
~ https://yle.fi/uutiset/3-10148869 -
Ote: ” … Yhdysvaltain pakotelistalla jo 189 nimeä. CNN:n mukaan Yhdysvaltain pakotteet ovat vastaus kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Salisburyn hermomyrkkyiskuun sekä Venäjän mahdolliseen sekaantumiseen Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin … ” -Yle toimittajat Saana Uosukainen ja Risto Mattila.

Lisäkirjoitus Iltalehdestä:
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804062200862044_ul.shtml – IL-toimittaja Henri Koponen

Kommentti X uutisointiin:
”Onko tämän US' n julistama sota? Sota nimettyjä henkilöitä ja yrityksiä vastaan. Onko tämä järjestely, jolla pyritään lopulta pilkkomaan Venäjää, joka on lännenmiehen näkökulmasta liian suuri väestöönsä nähden?* Onko tämän sodanjulistuksen tarkoitus lyödä kiilaa Kiinan ja Venäjän väliin, koska nuo kaksi ovat pelottava suhdetoiminta lännenmiehelle, joka edustaa maailman väestöstä vain vajaata 20 prosenttia? Kiina (1,4/7,7) maailman suurimpana taloutena ja tuotantokoneena ja Venäjä (0,14/7,7) maailman suurimpana raaka-aineaittana ovat yhdessä liian ylivoimainen vastavoima, joka voi nujertaa amerikkalaisen (0,32/7,7) maailmanpoliisiroolin. ” -Ilkka Luoma

...
Jatkuu

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta