Uimahalli Kontiolahdelle.

ketkula

Matti Mäntynen (sd) on tenyt aloitteen uimallin rakentamisesta Kontiolahteen.

Aloite on hyvä, mutta vuosikymmeniä myöhässä. Ampumahiihtostadioniin on mennyt ah-liiton puheenjohtajan julkisuuteen antamien tietojen mukaan jo vähintään (siis vähintään) 20 miljoonaa euroa.

Niillä rahoilla olisi rakennettu vaikka 2-4 uimahallia tasosta riippuen.

Mutta kunnan liikuntapaikkainvestoinneissa ykkösprioriteetti on ollut yli 30 vuotta ah- stadion.

Kun käy vaikka Vesikossa päivällä, siellä asiakaskunnan muodostavat koululaiset ja eläkeläiset. Ja asiakkaita on paljon. Työssä kävijät täyttävät illat.
Outokummun hallissakin kävijöitä on vuodessa yli 50.000.

Montako ampumahiihdon harrastajaa löytyy päivittäin stadionilla, vaikka sielläkin on henkilökuntaa määrä, millä pyöritettäisiin yhtä uimahallia.

M. Mäntynen osoittaa kuuluvansa ah-puolueeseen kun esittää sijoituspaikaksi Jaamankangasta, keskelle ei mitään, mutta stadionin lähelle.
Koululaiset ja muut kuntalaiset koko kunnasta pitäisi kuljettaa sinne autolla!!!!

Stadion keskuksena kunnalla on pyrkimys rakentaa kunnalle kolmas taajama, mallia Liperi.
Nyt Liperi on ihmeissään kolmen keskuksen kulujen kanssa.

90

2831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heraniemeläinen

      Mihinkä mielestäsi uimahalli pitäisi rakentaa. Kirkonkylä, Kontioniemi, Lehmo, Paihola, joku muu paikka.

    • Alfabeeta

      No yleensä palvelut rakennetaan sinne missä käyttäjät on. En tiedä onko pimpparaudansoittajat kuulleet sellaisesta asiasta kuin palveluiden hiilijalanjälki. Tuo hiilijalanjälki tulee siitä kun palvelunkäyttäjät saavuttavat palvelun. Eli jos menet palveluun jalan tai pyörällä laskennallinen hiilijalanjälki on olematon samoin kulut jotka palvelun saavuttamisesta tulee.
      Jos palvelu on saavutettavissa vain yksityisellä autolla on se vaihtoehdoista se pahin, maksimaalinen hiilijalanjälki ja kulut. Tällöin kulujen suuruus alkaa karsia palvelunkäyttäjiä.
      Meillä Kontiolahdessa on tälläinen paikka jota nimitetään ampumahiihtostadioniksi. Siellä kaiki on tehty täsmälleen väärin, ei kenekään saavutettavissa olevaan paikkaan on survottu kymmeniä miljoonia rahaa, mutta paikkaa ei käyetä koska sinne meneminen maksaa. Paikka on lisäksi alueen tärkeimmällä pohjavesialueella jonne autoilua tulisi muutenkin välttää.
      Jos kuntapäättäjät eivät osaa laskea niin ihan vaan tiedoksi. Lehmossa asuu selkeästi yli puolet kunnan asukkaista hyvin pienellä alueella. Kun palvelu sijoitetaan sinne niin sen saavutettavus on jo suoraan suurimmalle osalle kuntalaisista hyvä, syntyy pieni hiilijalanjälki ja kuntalaisista suurimmalle osalle jää myös rahaa käyttää palvelua kun kaikki ei kulu sinne menemiseen.

      • pökäle--

        Joensuun uimahallit ovat lähellä Lehmoa. Kirkonkylä on paras paikka uimahallille.


      • Loputakinjärkikäyttöön

        Ajatus anuksesta pökäleellä. Noin ajatellen paikka olisi Heraniemi,, on tarpeeksi kaukana Joensuusta. Lehmossa asukkaita 7000--8000 , koululaisia, kun toinen ylä-aste tulee on yli tuhat.
        Joensuun siivellä on oltu riittävästi. Uima- ja urheiluhalli Lehm/Kylmäoja alueelle on ainut järkevä paikka.


      • Anonyymi

        Mihinkähän päin lehmoa tommosen ampumahiihtokeskuksen laittaisit? Onhan tuo sijainniltaan aivan loistava ja harrastajat joka tapauksessa varusteineen tulisivat autolla muutenkin.


      • Anonyymi
        Loputakinjärkikäyttöön kirjoitti:

        Ajatus anuksesta pökäleellä. Noin ajatellen paikka olisi Heraniemi,, on tarpeeksi kaukana Joensuusta. Lehmossa asukkaita 7000--8000 , koululaisia, kun toinen ylä-aste tulee on yli tuhat.
        Joensuun siivellä on oltu riittävästi. Uima- ja urheiluhalli Lehm/Kylmäoja alueelle on ainut järkevä paikka.

        Tämä Lehmolaisten itsetuntoko se on näivettänyt kuntakeskusta kaikki nämä vuodet? Nyt voisi se loppua ja Lehmolaisten valtuutetut kun voisi ajatella asiaa julkikuvan kannalta, kuntakeskus on paikka josta löytyy palvelut (nykyään netissä) ne mitä nyt on jäljellä, sekä urheiluhalli, jäähalli ja kohta uimahalli.
        Vaikkakin kuntakeskus on "räkimällä" rumaksi rakennettu
        ja urheiluhalli kaukana urheilukeskuksesta, mikähän peruste silläkin oli sinne rakentaa koulun taakse Kajaanintien viereen??? niin silti kuntakeskus on ainut oikea paikka uimahallille. Varsinkin kun nyt sille vapautuu arvoisensa paikka kun terveyskeskus purkautuu, parkkipaikkoja kyllä riittää.


    • TorppaNorppa

      Onko Kontiorannan uimahalli purettu? Uimahallin ylläpitokustannukset ovat suurehkot. Kuka maksaa? Kunnan pinta-ala, vesistöt ja geometria asettavat tosiasialliset esteet "ihanteellista" sijoittamista ajatellen. Tällaisilla aloitteilla valtuutettu saa nimeään julkisuuteen. Siinä onkin pääasiallinen motiivi. Maakuntavaalit kiikarissa?

    • tervemenoa.takaisin

      Ennen muinoin faaraot, kuninkaat, paavit ja muut ruhtinaat halusivat jättää nimensä historiaan suurilla pompööseillä rakennuksilla.

      Kontiolahdella muuan vieraskuntalainen konsultti sai ylipuhuttua kunnan ukot ja konsultin kunniaksi rakennettiin täysin tarpeeton, kallis stadion keskelle metsää.

      • zeu--

        Mitä tekemistä sillä on uimahallin kanssa?


      • tervemenoa.takaisin
        zeu-- kirjoitti:

        Mitä tekemistä sillä on uimahallin kanssa?

        Sillä on sen verran yhteistä että tarpeeton, totaalinen virheinvestointi, stadion saataisiin ikäänkuin naamioitua jos alueelle tulisi muuta toimintaa tyhjän stadionin oheen.

        Nythän sinne on jo "kehitetty" armeijan vanhoista poluista joku pyörärata.
        Frisbeetäkin voi heitellä. Lisäksi Kontionloikan aikana innovoitiin värikuulataisteluita ikäänkuin sotaväen peruja. Mitähän tuolle taisteluosiolle kuuluu?

        Muita yhtä suuria kohteita on tulossa kylpylähotelli ja mahtava lomakylä, eli kaiken sydän, ah-stadion on varsin vetovoimainen!


    • prööööt

      Kontiolahdessa ei ole niin paljon uimahallin käyttäjiä että hallin rakentaminen ja ylläpito kannattaisi, eihän kannattanut kontiorannan uimahallinkaan auki pitäminen ja käyttö vaikka oli jo valmiiksi rakennettu halli. Ei kuoleva kunta mitään uimahalleja tarvitse, uikaa höytiäisessä tai käykää joensuun halleissa.

      • ketkula

        Vertailun vuoksi, Outokummussa kävijöitä on yli 50.000 vuodessa, Rantakylässä muistaakseni yli 100.000 vuodessa.

        Varuskunnan halli on suunniteltukin vain nuoria aikuisia varten ja on syrjässä.

        Nykyaikainen uimahalli on eri maailmasta. Nykyhalleissa on lastenosasto ja myös terapia-altaat ym vesiliikuntaa vasten. Käykää ihmeessä tutustumassa.

        Mutta niin vain Mäntynen haluaa hallin sinne Syrjähylkyyn keskelle metsää.
        Kävijöitä ei todella tulisi olemaan tungokseen saakka. Stadionin veroinen hukkainvestointi tuonne sijoitettuna.


    • mnpr

      ei uimahallia Kontiolahteen, ei ei.....kyllä he voi uida höytiäisessä.

    • turrrhooo

      Ei turhia investointeja, Joensuussa on käyttämätöntä kapasiteettia. Olisi yhteiskunnan varojen tuhlausta rakentaa omaa uimahallia. Käyttökustannukset olisivat aivan älyttömät, ei mitään järkeä.

      • miten-lie

        "Ei turhia investointeja".
        Ampumahiihtostadioniin on pantu yli 20 miljoonaa, eikä kontiolahtelaisia käyttäjiä ole edes nimeksi.
        Stadion jos mikä on turha.


    • Hyväasiatämäon

      Loistava ajatus! Kannatan!!!!

    • Pitäkääkuntanne

      Uimahalli,,, Urheiluhalli, kaikki tämä keskelle ei mitään,, AH-stadionille, joka ei ole lähelläkään käyttäjiä. Onkohan uimahalli tarkoitus tehdä sen Kylpylähotellin kylkeen.
      Stadioniin työnnetty 10-20 miljoonaa,, eikä loppua näy. Tulee mieleen Hectorin biisin sanat:
      "Ei hulluutta päästää saa jatkumaan", mutta minkäs teet.
      Kunnanvaltuutetut 100-vuotis kokouksessaan kehuivat toisiaan , miten hyviä ollaan oltu,, se jäi mainitsemattaettä että vain toisilleen ja "lehmäkauppakavereilleen, ei välttämättä kaikkien kuntalaisten etu ole ensimmäinen kriteeri.
      Järjestys on: Oma tasku, kaverin tasku, pitkä suora, hevosen paska,, sitten kuntalaiset.
      AH-stadionista ei tule koskaan kuntalaisia palvelvaa liikuntapaikkaa,, eikä varmaan ole kehittäjien tarkoituskaan.

    • miten-lie

      Jos Kontiolahti olisi vaikka yhtä etäällä Joensuusta kuin Juuka, tamä olisi kuoleva kunta.
      Eli kunnan johdosta huolimatta menee kohtalaisest koska Joensuuhan meidät elättää.

      Ps Muuten tuonne stadioniin on tähän mennessä investoitu jo yli 20 miljoonaa.

    • Uimamaisteri

      Uimahalli kirkonkylälle ei sieltä Lehmosta ole sen pitempi matka kuin Rantakylään.
      Joensuun uimahallit on jo nyt kovalla käytöllä ettei kontiolahtelaiset ole sopinut sinne , uimaan on mentävä Outokumpuun asti että pääsee ohjattuun vesijumppaan.
      Ohjatut vesijumpat on mitä parhainta ennaltaehkäisevää terveyden hoitoa.
      Kaikille koululaisille on jo koulussa opetettava uimataito jo sekin puoltaa uimahallin rakentamista Kirkonkylälle.

      • HalliHeraniemelle

        Uimamaisteri on itsekäs. Lehmossa on ala-asteella 5 kertaa enemmän koululaisia kuin kirkolla, mutta eihän sitä silti tarvitse tänne tehdä, mennään bussilla, lehmolaisethan ne maksaa niin bussit kuin hallitkin..


      • Nujalle_töitä

        Kontiolahden verotuloista 80% tulee Lehmosta. Kuntapäättäjät kuitenkin keskittää palveluita sinne missä ei ole ihmisiä, eli kirkonkylälle. Lehmolaisille tarjotaan kaupungissa olevia palveluita, joten olisi johdonmukaista, että verovaroin ylläpidettävien laitosten kustannuksiin osallistuu niiden käyttäjät. Näin ollen olisi peruste liittää Lehmo Joensuuhun, että sinnekkin saataisiin vastinetta verovaroilla.
        Kontiolahti hoitaa myös Lehmon katuja kuin kesantopeltoa.Nytkin on satojen lasten pyörätien tapainen vanhantien varressa hoitamatta. Talven hiekoitushiekat makaa kasoissa pyörätiellä. Muutenkin kulkuväylä joka on kiinni liikeneväylässä on turvaton pienille kulkijoille.
        Lisäksi kunta ei korvaansa lotkauta kevyenliikenteenväylän saamiseksi Vanhan-Nurmeksentien, Kulhontien ja Puntarikoksen tien varteen vaan haahuilee monitoimihallia jonnekkin korpeen.
        Rahankäytön priorisointi on pahasti hukassa, johonkin turhuuden pyhättöön on mätetty verorahoja kymmeniä miljoonia, mutta perusinfrassa on pahoja puutteita. Tämä kaikki kertoo osaamattomuudesta niin poliittisessa johdossa kuin virkamiehissäkin. Kaikki on vähän myöhässä ja hoidetaan miten sattuu, mutta mitä muuta voi odottaa polittisin perustein kähmityiltä viranhoitajilta.


      • heraniemeläinen

        Hatustako vetäisit tuon 80% vero tulon Lehmosta. Pistäppä vähän tietopohjaa esille.


      • Uimamaisteri
        HalliHeraniemelle kirjoitti:

        Uimamaisteri on itsekäs. Lehmossa on ala-asteella 5 kertaa enemmän koululaisia kuin kirkolla, mutta eihän sitä silti tarvitse tänne tehdä, mennään bussilla, lehmolaisethan ne maksaa niin bussit kuin hallitkin..

        Saatampa ollakin itsekäs mutta eihän me haluta näivettää kirkonkylää. Ei ne Lehmolaiset ole senkummempia veronmaksajia kuin muutkaan kuntalaiset.

        Kyllä me vielä muutkin kuin lehmolaiset päästään Joensuulaisiksi kun maakuntavaltuutetut (ylivoimainen edustus kun tulee olemaan joensuulaisilla) lakkauttaa kaikki kunnat jää vain Joensuunkunta ja sittenhän ei mitään uutta tulekkaan muuanne maakuntaan.


      • yhteen.yhtykäämme

        Aivan, - Joensuun päättäjät voisivatkin alkaa hyvissä ajoin hieroa naimakauppoja Kontiolahden kanssa. Ihan jo pelkästään kontiolahtelaisten veronmaksajien etua ajatellen....


      • miten-lie
        Nujalle_töitä kirjoitti:

        Kontiolahden verotuloista 80% tulee Lehmosta. Kuntapäättäjät kuitenkin keskittää palveluita sinne missä ei ole ihmisiä, eli kirkonkylälle. Lehmolaisille tarjotaan kaupungissa olevia palveluita, joten olisi johdonmukaista, että verovaroin ylläpidettävien laitosten kustannuksiin osallistuu niiden käyttäjät. Näin ollen olisi peruste liittää Lehmo Joensuuhun, että sinnekkin saataisiin vastinetta verovaroilla.
        Kontiolahti hoitaa myös Lehmon katuja kuin kesantopeltoa.Nytkin on satojen lasten pyörätien tapainen vanhantien varressa hoitamatta. Talven hiekoitushiekat makaa kasoissa pyörätiellä. Muutenkin kulkuväylä joka on kiinni liikeneväylässä on turvaton pienille kulkijoille.
        Lisäksi kunta ei korvaansa lotkauta kevyenliikenteenväylän saamiseksi Vanhan-Nurmeksentien, Kulhontien ja Puntarikoksen tien varteen vaan haahuilee monitoimihallia jonnekkin korpeen.
        Rahankäytön priorisointi on pahasti hukassa, johonkin turhuuden pyhättöön on mätetty verorahoja kymmeniä miljoonia, mutta perusinfrassa on pahoja puutteita. Tämä kaikki kertoo osaamattomuudesta niin poliittisessa johdossa kuin virkamiehissäkin. Kaikki on vähän myöhässä ja hoidetaan miten sattuu, mutta mitä muuta voi odottaa polittisin perustein kähmityiltä viranhoitajilta.

        Kyllä Kontiolahdella teitä rakennetaan.
        Stadionillekin rakennettiin uusi asfalttitie alta aikayksikön yksiä kisoja varten.

        Vanhakin stadionille menevä tie asfaltoitiin kun E.Haapala valitti Karjalaisessa että imago kärsii soratiestä.


    • äänet_kaupunkiin

      No ette kait te kontiolahden poilitikot enää odota, että äänestämme teitä yhtään minnekkään.
      Jo kahdet kuntavaalit on tulos mitätöity ensimmäisessä valtuuston kokouksessa ja iänikuiset kusettajat jatkaa vallassa.Lehmoa ei tarvita mihinkään muuhun kuin maksumieheksi mitä hulluimpiin hankkeisiin joilla ei ole mitään tekemistä kuntalaisten hyvinvoinnin kanssa.
      Maakuntavaaleissa( sikäli kun niitä koskaan tulee) pitää äänestä sen paikkakunnan ihmisiä mistä joudumme palvelut hakemaan ihan kunnan päättäjien kehotuksesta. Kontiolahden päättäjillä on ollut kymmeniä vuosia järjestää meidän verorahoille vastinetta, mutta kun ei kiinnosta muu kuin ampumahiihto niin onnea vaan valitsemallanne tiellä.

      • herätys

        Totta turiset. Jo olisi korkea aika saada muutosta kuntapolitiikkaan. Ei veronmaksajia saa pieni porukka kusettaa loputtomiin.


    • LiianHelppoRatkaisu

      Kontiorannassa on valmiina uimahalli ja kiinteistö on ilmeisesti kunnan omistama. Lastenallasta ja terapia-allasta siellä ei ole mutta mikä estää sellaiset samaan yhteyteen rakentamasta, jos halutaan ja rahkeet riittää.
      Käviöijöitä Kontiorannassa oli kuntalaisten vuorolla runsaasti. Mikä nyt olisi esteenä? Hallin voi avata nopealla aikataululla. Mahdolliset lisäaltaat voi toteuttaa myöhemmin.

      • TemppuPolitiikkaa

        Aloitteen tekijä Matti Mäntynen on kunnanhallituksen jäsen ja siten tietoinen kunnan taloudellisesta investointi- ja käyttötalousresursseista. Mikäli todelliset mahdollisuudet uimahallihankeeseen ovat olemassa, ne on Mäntysen syytä todistaa. Muussa tapauksessa äänestäjät voivat todeta, että kyseessä on populistinen temppu suosion kalastelemiseksi. Tällöin Mäntynen ei itsekään missään vaiheessa ole uskonut uimahallialoitteen läpimenoon.
        Kontiorannan uimahallin käyttöönotto olisi edullisin ratkaisu. Jos se ei ole ratkaisu, niin Mäntysen on syytä vetää aloitteensa julkisesti pois ja vetäytyä politiikan teosta.


      • prööööt

        Kontiorannan uimahalli on jo niin rapistunut että vaatisi perusteellisen remontin ennen käyttöönottoa, jos korjaaminen yleensä enää mahdollista onkaan.
        Lisäksi kontiorannassa on vain syvä allas joka ei palvele mm. lapsiperheitä.
        Kun varuskunnan lopettamisen jälkeen arvioitiin uimahallin käyttöönottamisen mahdollisuutta, tuolloin varuskunnan aikaisen käyttöasteen ja uimahallin ylläpitokustannusten suhde oli niin epäedullinen että lippujen hinnat olisi pitänyt laittaa niin korkeiksi että takuulla kukaan ei olisi siellä enää käynyt. Kas silloinhan puolustusvoimat antoivat hallin kuntalaisten käyttöön parina iltana viikossa saaden kunnalta nimellisen korvauksen, eli käytännössä puolustusvoimat kustansi kuntalaistenkin pulikoinnin.

        Mutta asiaan: Uusi uimahalli pitää rakentaa lehmonsuon uudelle asuinalueelle. On erittäin edullista rakentaa uimahalli suon päälle rakennetulle alueelle ja sen saa rakennettua helposti minkä tahansa sinne nousevan talon kellariin, eikä tule vesi loppumaan!


    • Miksi_ihmeessä

      Juuri ajoin tuota Nurmeksentietä ja vesi entisen Perloksen alapuolella on vesi korkeammalla kun sinne suolle rakennettujen asuntojen lattiat. Myös katujen pinnat on alempana kuin tuo vesi.
      Älkää nyt hyvät ihmiset vaan laittako rahojanne sinne suolle tehtyihin rakennuksiin, sillä siellä on tulva-aikaan ihan todellinen mahdoliisuus maauimalaan omassa pihassa.
      Miten voikin olla mahdollista, että kunnan vetelimpään suohon kaavoitetaan rakennuspaikkoja kun kunnassa on tuhansia hehtaareita ensiluokkaista rakennusmaata Jaamankankaalla.

      • suvivene

        Onhan siinä vene kauppa ihan vieressä.


      • ällyy

        Kontiolahti on Pohjois-Karjalan kunnista suhteellisesti velkaantunein. Nyt uudet investoinnit on tehty Leasingrahoituksella, jotta velkaantumisaste ei nousisi. Maksetaan kallista hintaa, jotta voidaan näyttää edes jonkinlaista juuri ja juuri hyväksyttävää velkaantuneisuusastetta.
        Jos nämä viimeisimmät leasinginvestoinnit huomioidaan, on kunnan velkaantumisaste reilusti yli 70 prosentin. Ei näytä oikein hyvältä.


      • Camreeri

        Kunnanhallituksen jäsen Matti Mäntynen teki aloitteen uimahallin rakentamisesta Kontiolahteen. Se on sitä poliittista vastuunkantoa tyypillisimmillään!


      • taikurruutta
        suvivene kirjoitti:

        Onhan siinä vene kauppa ihan vieressä.

        Kysykää Nikkareilta, jollain tempulla ne maanomistajana taikoivat kunnalta kaavan. Kunnalle jäävät vastuut infrasta rakentamisen jälkeen vaikka Nikkarit osan infran rakentamiskustannuksista ehkä maksavatkin. taikoivat nimenkin Lehmonkankaaksi. Sitä suota on mahdotonta kuivattaa, vaatisi valtavan kanavan eikä sekään riittäisi . Harju puskee vettä ja onkilampi kuivaisi.
        Miten kunta meni tuollaiseen ns. helppoon, ei voi ymmärtää. Pieni noro rummun kautta Nurmeksentien alitse on kosmetiikkaa. Ainoa reitti vesille, uskokaa tai älkää!


      • Anonyymi
        Camreeri kirjoitti:

        Kunnanhallituksen jäsen Matti Mäntynen teki aloitteen uimahallin rakentamisesta Kontiolahteen. Se on sitä poliittista vastuunkantoa tyypillisimmillään!

        Sama tyyppi tais viime vaaleissa luvata vaikka sun mitä joka kontiolahden alueelle, rakkipuistoja yms. Muistankohon oikein että on puuhamiehenä Lehmon kyläyhdistyksessa. Lupaisipa nyt tehdä rakkiongelmalle jotain.


    • Loputon_suo

      Siellä kadut nyt lilluu vedessä ja kulkemaan pääsee veneellä. Alueelle ajetaan jotain purkujätettä joka upotetaan suohon. Mitenkähän ne alueen pohjavedet siitä tykkää kun sinne lykkää ongelmajätettä. Vissiin PT-Talo on haudattu siihen suohon.
      Ei näy kunnan rakennus ja ympäristötarkastajia tuolla rakennusalueella. Tuosta suosta tulee kunnalle vielä kalliipi kuin ampumahiihtostadionista. Eikö Elykeskus voisi käydä vilkaisemassa mitä siellä puuhataan.

      • suoansa

        Eihän Elykeskus koskaan puutu asiaan silloin kun olisi sen aika. Kyllä sitten taas 10 v. kuluttua tehdään tutkimuksia ja ihmetellään että mites tässä näin pääsi käymään. Kaikenlainen rakennusvalvonta jo ihan rakennuspaikan sopivuudesta alkaen on täällä täysin olematonta ja mikä pahinta, ihmiset höynäytetään kuitenkin maksamaan täysi hinta noista atlantiksen asunnoista...


    • MMäntynen

      Uimahallin paras paikka olisi Lehmon/Kylmäojan alueen tulevan yhtenäiskoulun yhteyteen. Siis paikkaan, jossa olisi valtaosa kunnan eskarilaisista peruskoulun ysiluokkalaisiin. Lehmon/Kylmäojan alue tarvitsee palveluita.

    • Vielä_veronmaksaja

      Saa nähdä kuinka kauan Joensuu katsoo hyvällä liikuntapaikkojensa käyttöä kontilahden kuntalaisilta.
      Juuri tuli tietoon, että Kontiolahti perii Joensuulaisilta nelinkertaista käyttömaksua jäähallistaan oman kunnan käyttäjiin verrattuna.
      Voi olla, että saadaan samanlainen vastaisku kaupungin puolelta ja se merkitsee uimahallinen käytön loppumista kontiolahden kuntalaisilta ja kouluilta.
      En oikein ymmärrä mihin kunnan verovarat valuu, kun kunta ei tarjoa oikeastaan mitään vastinetta tavalliselle kuntaveronmaksajalle maksetuille veroille. Jos olisin nyt valinnan edessä rakennanko taloni Lehmoon vai kaupunkiin niin valinta olisi ilman muuta kaupunki. Kontiolahti ei satsaa palveluihin tippaakaan, pelkästään houkutellaan asumaan kontiolahteen ja siinä sitten kaikki.
      Koulut ala-astetta lukuunottamatta ovat todella pitkän bussimatkan päässä ja lukioon nyt ei kukaan haluakkaan mennä kontiolahteen. Onneksi Joensuu on huolinut lukioihinsa oppilaat myös Lehmosta. Lehmon palvelut eivät näy olevan millään tavalla esillä jatkossakaan, kaikki mitä rakennetaan rakennetaan kirkonkylälle jonne ei ole mitään järkeä ajaa Lehmosta.

      • turha.valittaa

        Kyllä meillä on palveluita paitsi omille myös joensuulaisille.
        Ampumahiihtostadion on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä joesuulaisillekin -ja halvalla.

        Vaikka Kaisa joskus lopettaisi, niin kuuleman mukaan on nousemassa uusia lapsosia ja nuoria suurin joukoin jatkamaan väistyvien veteraanien maanpuolustushenkistä työtä.


      • VilupuronUkko

        Lehmolaiset on aina olleet kunnan "kukkaro" , veromarkat kelpaa, mutta palveluita ei tule. Elanto haetaan Joensuusta, onneksi edes kaupat Lehmossa. Uimahalli Joensuussa. TOIVOTTAVASTI mahdollinen uusi uimahalli tulee Lehmoon, ettei toista kertaa hallia tehdä väärään paikkaan ja vajaakäytölle. Parempi olisi liittää Lehmo Joensuuhun, koska ei Kontiolahti ole lehmolaisille kuin kunnan nimi ja verokukkaro vailla palveluja..


    • niksi1

      Lehmossa ja Kylmälläojalla on paljon lampia. Niistä rajaamalla ja seiniä ynnä katon päälle rakentamalla ja lämpöpuhaltimilla saisi halvalla raikasvetisen uimahallin. Vaikka vesi olisi viilempää niin mikä pakko siellä on puljata kovin pitkään . Ja sanovat jotta viileässä ihmiselle kehittyy sitä hyvää ruskeaa rasvaa.

    • tervemenoa.valittajat

      Miksi nuo kaupungista Lehmoon tunkeutuneet asukkaat eivät pysyneet Joensuussa.
      Jos palvelut eivät miellytä, pitää palata takaisin lihapatojen ääreen.

      • Paluu_palveluihin

        Mökki on jo myynnissä ja palaan takaisin kaupunkiin. Lehmosta taitaa vaan olla pako käynnissä 90 asuntoa myynnissä ja lisää tulee, eli joku muukin on jättämässä Lehmon.


      • menepoisvaan
        Paluu_palveluihin kirjoitti:

        Mökki on jo myynnissä ja palaan takaisin kaupunkiin. Lehmosta taitaa vaan olla pako käynnissä 90 asuntoa myynnissä ja lisää tulee, eli joku muukin on jättämässä Lehmon.

        Oletko ajatellut muuttavasi Joensuun Enoon sehän on kaupunkia ja on kaikkea palvelua saatavilla..


      • kateeksikäy
        menepoisvaan kirjoitti:

        Oletko ajatellut muuttavasi Joensuun Enoon sehän on kaupunkia ja on kaikkea palvelua saatavilla..

        Jees, enolaisethan ovat peräti tyytyväisiä ja helpottuneita kaupunkilaisina oloonsa. Ei tarvitse huolehtia liioista kouluista eikä kohta terveyskeskuksestakaan. Ja porukkaa työntyy asumaan, niin ettei tiedä minnekä heitä sijoittaisi.


    • ketkula

      Mahdollinen uimahalli olisi kokoaan suurempi strateginen investointi. Kyse on siitä mitä kunnan osia kehitetään. Nyt rahaa hölvätään surutta Kontioniemeen stadionin varjolla.

      Liperin kirkonkylä on sen verran etäällä Joensuusta ja kaupungin vetovoima sen verran suurta että kirkonkylä rupeaa hiljalleen hyytymään.

      Kontiolahden kirkonkylä on hieman lähempänä Joensuuta kuin Liperi, mutta siinä rajoilla että sama kohtalo voi olla täälläkin ilman investointeja kirkolle.

      Kirkolle tarvittaisiin uusia asukkaita ja heille palveluita. Yksi vetovoimatekijä voisi olla kunnollinen uimahalli. Se houkuttelisi myös lapsiperheitä vanhenevan väestön lisäksi.

      Lehmolaiset ovat muuttaneet lähinnä kaupungista tietäen että palvelut ovat huonommat kuin kaupungissa, mutta siitä huolimatta rakentaneet, tukeutuen osin läheiseen kaupunkiin.

    • ketkula

      Mistiin meni odotetusti Matti Mäntysen uimahalliesitys. Paljon melua tyhjästä. Ja me tyhjät tynnyrithän tässä eniten kolisevat.

      Mutta jatkakaamme ampumahiihtopuolueen, KontU:n ja konsultin viitoittamalla tiellä stadionin "kehittämistä" kohti uusia pettymyksiä.
      Totesihan eräs kokoomuslainen valtuutettu joskus että koska sinne on mennyt jo niin paljon rahaa, on vaan pakko antaa lisää. Mielipide on vallitseva valtuutettujen keskuudessa.
      Ylärajaa ei ole asetettu.

    • Tradenom

      Samat valtuutetut ajavat uutta uimahallia, yhtenäiskoulu, keilahallia, palloiluhallia Kontiorantaan jne. Mutta mistä rahat investointiin ja ylläpitokuluihin? Voi pyhä Sylvi näitä punavihreiden esityksiä. Miten kävi Elannolle, STS pankille jne. Konkurssin saa vähemmälläkin!

      • hyshyshys

        STS pankki lopetettiin niin että demarijärjestöille KOP maksoi noin 150 miljoonaa markkaa ns pankin terveistä osista. Valtion (veronmaksajien) vastuulle jäi miljardivelat.
        Demarit osasivat junailla. Se oli varsinainen ruumiinryöstö.


    • Punertava.Onni

      Kyllä pitää saada paljon seiniä pystyyn. Eihän se rakennuskustannus ole kuin 10-15% sen rakennuksen elinkaarikustannuksista.
      Joten 5 millin rakennuksen kokonaiskustannukset sen käyttöajalta pyörivät tuolla 45-50 millin hujakoilla. Paitsi tietysti jos pitää purkaa pytinki paljon ennen sen rakennusteknisen iän loppumista.
      Siis pitää tehdä paljon ja purkaa ne nopeasti ettei tule niitä käyttökustannuksia. Pääomakustannukset ovat tietysti eri asia, eihän me niistä ymmärretä mitään.

    • halkopinontakaan

      Tehdään uimahalli kirkolle entisen Mäntytien päiväkodin vapaalle piha-alueelle on keskeinen paikka.
      Kunnan ylläpitämän päiväkotirakennus saataisiin vapaa-aikataloksi nythän se on erään kuntapoliitikon varauksessa ollut jo puolenkymmentä vuotta ja kunta on maksanut ylläpidon joka ei liene kovinpieni raha.

      • hyshyshys

        Kannatetaan! Mutta ah-puolueen veljespiiri ei taida hyväksyä jäsenen varpaille astumista


    • eläoohölömö

      Ei mahdu, eikä ole kaavoitettukaan siihen tarkoitukseen.

    • Anonyymi

      Mäntynen kerree vain pisteitä aloiteillaan. Miinusmerkkisellä kunta taloudella ei uimahalleja rakenneta. Ois luullut että opettajataustainen ymmärtäisi lukujen päälle, mutta kun vain idioottien pisteitä kalastelloo.

      • Anonyymi

        Velaksihan voi rakenttaa, jos saa lainaa ja pystyy mksamaan, mutta ylläpito se vasta kallista on. Ylivoimaisesti kallein yllpidettävä laitos kuntien ja kaupunkien laitoksista, ei kannata haaveilla.


    • Anonyymi

      Jos uimahalli rakennettaisiin niin ehdottomasti Lehmoon. Siellä on suurin osa asiakkaista, koululaisista ja suurin osa verorahoista joilla halli pyöritetään tulee lehmosta. Lehmossa halli houkuttelisi asiakkaita (rahaa) Joensuusta ja näin halli tulisi edullisemmaksi lehmossa. Miksi palveluiden painopiste on nyt kirkonkylällä? Kunnantalo, palvelut, lukio, ym. saisi olla lehmossa ihan jo sillä perusteella, että enemmistö kuntalaisista siellä.

      • Anonyymi

        Joensuuhun on lyhyt matka ja siellä on vajaakäyttöiset hallit. Kontiolahden kannattaa tehdä sopimus Joensuun kanssa. On kaikkien etu, Joensuu saa nostettua käyttöastetta ja Kontiolahti säästää rahaa ja paljon. Kyllähän uimahalli on maalaskunnissa täyttä utopiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joensuuhun on lyhyt matka ja siellä on vajaakäyttöiset hallit. Kontiolahden kannattaa tehdä sopimus Joensuun kanssa. On kaikkien etu, Joensuu saa nostettua käyttöastetta ja Kontiolahti säästää rahaa ja paljon. Kyllähän uimahalli on maalaskunnissa täyttä utopiaa.

        Kyllähän nämä pandemiat ovat suitsineet uimahallien käytön minimiin ja jatkossa ihmiset kiertävät näitä paikkoja entistä enemmän. Näitä pöpöjä riittää ja ihmiset tulevat entistä varovaisemmiksi. Vesiin pitää laittaa niin kovat myrkyt, että eipä sinne enää innosta mennä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joensuuhun on lyhyt matka ja siellä on vajaakäyttöiset hallit. Kontiolahden kannattaa tehdä sopimus Joensuun kanssa. On kaikkien etu, Joensuu saa nostettua käyttöastetta ja Kontiolahti säästää rahaa ja paljon. Kyllähän uimahalli on maalaskunnissa täyttä utopiaa.

        10.000 asukkaan Kiteelläkin on uimahalli ja 6.500 asukkaan Outokummassa on.
        Käyttäjiäkin lienee noissa halleissa enemmän kuin Kontiolahden stadionilla paikallisia ampumahiihtäjiä.
        Muistaakseni Outokummun hallissa yli 50.000 vuodessa.


    • Anonyymi

      otetaan nyt se arkijärki mukaan ... ampumahiihtostadion on ylipäänsä tarkoitettu enemmän kylän tuomiseksi maailman tietoon ... noita hiihtolatuja on ympäri kylää jokaisella kylällä ja niissä saa käydä hiihtämässä ilmaiseksi noin aluksi ... ja mitä siihen uihahalliin tulee niin sitä ei kannata todellakaan sinne metsään tunkea vaan ihan alkajaiseksi aloitettaisiin missä on ihmiset niin sinne laitetaan ja hyvien kulkuyhteyksien päähän, linja-auto pysäkin vieraan .... vaikkapa nyt tuohon jaamankankaan lähelle lehmon rampin viereen .... tai kirkon vastapuolelle 6 tien varteen kyllä sinne asti jaksaa lehmolaisetkin lyllertää ...

      • Anonyymi

        Lehmolaiset ei valitettavasti jaksa, eivät jaksa edes 15 min autolla terveyskeskukseen.
        Kaikki pitäisi olla vieressä, nimittäin sen sohvan vieressä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehmolaiset ei valitettavasti jaksa, eivät jaksa edes 15 min autolla terveyskeskukseen.
        Kaikki pitäisi olla vieressä, nimittäin sen sohvan vieressä.

        Milloikahan näille pösilöille tulee selväksi, että läheskään kaikilla ei ole käytössään autoa. Kyllä ne palvelut tulee olla siellä missä on ihmiset valmiina. Joka ikisessä Lehmon kokoisessa taajamassa on uimahalli, miksi ihmeessä sitä ei saada Lehmoon? Ei Joensuukaan rakenna uimahalliaTuupovaaraan vaan sinne taajamiin missä on asukkaat. Mitä tulee Joensuun uimahalleihin, niin niitä ei todellakaan ole rakennettu Kontiolahden käyttöön, vaan Joensuulaisille. Sama koskee terveyskeskuksia ja terveysasemia, nyt kun pösilöt päättäjät ovat päättäneet viedä kaikkein tärkeimmän Lehmosta jonnekkin kuolevaan ja kuopattavaan kirkonkylään niin täytyy ihmetellä millainen järjenjuoksu näillä on, vai puuttuuko järki kokonaan näistä päätöksistä. Joka ampumahiihto on kunnan ykkösasia, joka on osoittautunut pohjattomaksi rahareijäksi kunnan veronmaksajille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloikahan näille pösilöille tulee selväksi, että läheskään kaikilla ei ole käytössään autoa. Kyllä ne palvelut tulee olla siellä missä on ihmiset valmiina. Joka ikisessä Lehmon kokoisessa taajamassa on uimahalli, miksi ihmeessä sitä ei saada Lehmoon? Ei Joensuukaan rakenna uimahalliaTuupovaaraan vaan sinne taajamiin missä on asukkaat. Mitä tulee Joensuun uimahalleihin, niin niitä ei todellakaan ole rakennettu Kontiolahden käyttöön, vaan Joensuulaisille. Sama koskee terveyskeskuksia ja terveysasemia, nyt kun pösilöt päättäjät ovat päättäneet viedä kaikkein tärkeimmän Lehmosta jonnekkin kuolevaan ja kuopattavaan kirkonkylään niin täytyy ihmetellä millainen järjenjuoksu näillä on, vai puuttuuko järki kokonaan näistä päätöksistä. Joka ampumahiihto on kunnan ykkösasia, joka on osoittautunut pohjattomaksi rahareijäksi kunnan veronmaksajille.

        Tuolla logiikalla Suomi on konkursissa alta aikayksikön, ei sen puoleen on se muutenkin nykymenolla. Ihmiset ei saa mitään aikaiseksi ilman kuntaa, persiillepotkittavia iso osa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Milloikahan näille pösilöille tulee selväksi, että läheskään kaikilla ei ole käytössään autoa. Kyllä ne palvelut tulee olla siellä missä on ihmiset valmiina. Joka ikisessä Lehmon kokoisessa taajamassa on uimahalli, miksi ihmeessä sitä ei saada Lehmoon? Ei Joensuukaan rakenna uimahalliaTuupovaaraan vaan sinne taajamiin missä on asukkaat. Mitä tulee Joensuun uimahalleihin, niin niitä ei todellakaan ole rakennettu Kontiolahden käyttöön, vaan Joensuulaisille. Sama koskee terveyskeskuksia ja terveysasemia, nyt kun pösilöt päättäjät ovat päättäneet viedä kaikkein tärkeimmän Lehmosta jonnekkin kuolevaan ja kuopattavaan kirkonkylään niin täytyy ihmetellä millainen järjenjuoksu näillä on, vai puuttuuko järki kokonaan näistä päätöksistä. Joka ampumahiihto on kunnan ykkösasia, joka on osoittautunut pohjattomaksi rahareijäksi kunnan veronmaksajille.

        Pösilö olet sinä, missään viiden tuhannen asukkaan taajamassa ei ole uimahallia! Joensuussa niitä pitäisi olla tuolla logiikalla toistakymmentä! Voitko kuvitella mitkä kustannukset. Tais laskento olla sulla koulussa ehtolaisaine joka vuosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pösilö olet sinä, missään viiden tuhannen asukkaan taajamassa ei ole uimahallia! Joensuussa niitä pitäisi olla tuolla logiikalla toistakymmentä! Voitko kuvitella mitkä kustannukset. Tais laskento olla sulla koulussa ehtolaisaine joka vuosi.

        Taidat olla niitä ampumahiihtäjiä kun vastustat uimahalleja.

        Outokummussa on asukkaita n.6600 joista pari tuhatta asuu haja-asutusalueilla. Silti keskustassa on paljon käytössä oleva uimahalli. Tuusniemen kuntakin järjestää kuntalaisilleen kuljetuksia Outokummun uimahallille.
        Kiteelläkin on halli. En tiedä paljonko keskustaajamassa on asukkaita, mutta ei siellä kovin monia tuhansia liene.

        Kontiolahti on katsonut että ampumahiihtostadioniin kuntalaisten ampumahiihdon harrastamista varten on kannattanut investoida jo yli 20 miljoonaa euroa.

        Samat valtuutetut ovat katsoneet että Höytiäinen riittää liikuntapaikaksi uimareille, koska se ei maksa kunnalle mitään. Talvella on jopa avanto!
        Nämä ovat vuosikymmenten varrella vaaleilla valittujen kunnanvaltuutettujen tekemiä poliittisia arvovalintoja.
        Kansa on saanut, mitä kansa on halunnut?

        Terveisin pösilö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla niitä ampumahiihtäjiä kun vastustat uimahalleja.

        Outokummussa on asukkaita n.6600 joista pari tuhatta asuu haja-asutusalueilla. Silti keskustassa on paljon käytössä oleva uimahalli. Tuusniemen kuntakin järjestää kuntalaisilleen kuljetuksia Outokummun uimahallille.
        Kiteelläkin on halli. En tiedä paljonko keskustaajamassa on asukkaita, mutta ei siellä kovin monia tuhansia liene.

        Kontiolahti on katsonut että ampumahiihtostadioniin kuntalaisten ampumahiihdon harrastamista varten on kannattanut investoida jo yli 20 miljoonaa euroa.

        Samat valtuutetut ovat katsoneet että Höytiäinen riittää liikuntapaikaksi uimareille, koska se ei maksa kunnalle mitään. Talvella on jopa avanto!
        Nämä ovat vuosikymmenten varrella vaaleilla valittujen kunnanvaltuutettujen tekemiä poliittisia arvovalintoja.
        Kansa on saanut, mitä kansa on halunnut?

        Terveisin pösilö.

        Lehmo Kylmöoja alueen asukasluku on 8800. Maakunnan toiseksi suurin taajama. Ilman mitään palveluita ja nyt nämä idiootit keksi vielä sulkea terveysaseman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehmo Kylmöoja alueen asukasluku on 8800. Maakunnan toiseksi suurin taajama. Ilman mitään palveluita ja nyt nämä idiootit keksi vielä sulkea terveysaseman.

        Kaikki palvelut vieressä, 15 min sisällä kaikki Joensuun uimahallitkin.
        Kontiolahden kirkonkylältä ja muista pohjoisen taajamiosta on puoli tuntia.
        Kyllä lehmolaisilla on hyvin asiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lehmo Kylmöoja alueen asukasluku on 8800. Maakunnan toiseksi suurin taajama. Ilman mitään palveluita ja nyt nämä idiootit keksi vielä sulkea terveysaseman.

        Ei taajamassa ole kuin 3000 asukasta Lehmossa. Kun lasketaan riittävän kaukaa Lehmoa ympäröivät haja-asutusalueet niin voidaan päästäkin 8000 asukkaaseen, koska Kontiolahden koko asukasluku on lähes 15 000.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pösilö olet sinä, missään viiden tuhannen asukkaan taajamassa ei ole uimahallia! Joensuussa niitä pitäisi olla tuolla logiikalla toistakymmentä! Voitko kuvitella mitkä kustannukset. Tais laskento olla sulla koulussa ehtolaisaine joka vuosi.

        Tuolla logiikalla Joensuussa pitäisi olla 15 uimahallia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla niitä ampumahiihtäjiä kun vastustat uimahalleja.

        Outokummussa on asukkaita n.6600 joista pari tuhatta asuu haja-asutusalueilla. Silti keskustassa on paljon käytössä oleva uimahalli. Tuusniemen kuntakin järjestää kuntalaisilleen kuljetuksia Outokummun uimahallille.
        Kiteelläkin on halli. En tiedä paljonko keskustaajamassa on asukkaita, mutta ei siellä kovin monia tuhansia liene.

        Kontiolahti on katsonut että ampumahiihtostadioniin kuntalaisten ampumahiihdon harrastamista varten on kannattanut investoida jo yli 20 miljoonaa euroa.

        Samat valtuutetut ovat katsoneet että Höytiäinen riittää liikuntapaikaksi uimareille, koska se ei maksa kunnalle mitään. Talvella on jopa avanto!
        Nämä ovat vuosikymmenten varrella vaaleilla valittujen kunnanvaltuutettujen tekemiä poliittisia arvovalintoja.
        Kansa on saanut, mitä kansa on halunnut?

        Terveisin pösilö.

        Ei ihmiset yleensä vastusta esim. uimahalleja, mutta kaikki eivät ole tyhmiä.
        Näitä, jotka eivät ymmärrä mitään kuntataloudesta ja vaativat kaikkea mahdollista kunnalta, kyllä riittää. Onneksi on niitäkin, jotka pitävät talouden narut käsissään. saadaan ainakin pikitettyä tätä kntatalouden konkurssia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla niitä ampumahiihtäjiä kun vastustat uimahalleja.

        Outokummussa on asukkaita n.6600 joista pari tuhatta asuu haja-asutusalueilla. Silti keskustassa on paljon käytössä oleva uimahalli. Tuusniemen kuntakin järjestää kuntalaisilleen kuljetuksia Outokummun uimahallille.
        Kiteelläkin on halli. En tiedä paljonko keskustaajamassa on asukkaita, mutta ei siellä kovin monia tuhansia liene.

        Kontiolahti on katsonut että ampumahiihtostadioniin kuntalaisten ampumahiihdon harrastamista varten on kannattanut investoida jo yli 20 miljoonaa euroa.

        Samat valtuutetut ovat katsoneet että Höytiäinen riittää liikuntapaikaksi uimareille, koska se ei maksa kunnalle mitään. Talvella on jopa avanto!
        Nämä ovat vuosikymmenten varrella vaaleilla valittujen kunnanvaltuutettujen tekemiä poliittisia arvovalintoja.
        Kansa on saanut, mitä kansa on halunnut?

        Terveisin pösilö.

        Outokummun hallikin on erittäin raskaasti tappiollinen ja kuilu syvenee, kun ihmiset alkavat kiertää näitä pöpöpesiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihmiset yleensä vastusta esim. uimahalleja, mutta kaikki eivät ole tyhmiä.
        Näitä, jotka eivät ymmärrä mitään kuntataloudesta ja vaativat kaikkea mahdollista kunnalta, kyllä riittää. Onneksi on niitäkin, jotka pitävät talouden narut käsissään. saadaan ainakin pikitettyä tätä kntatalouden konkurssia.

        "Onneksi on niitäkin, jotka pitävät talouden narut käsissään".
        Nämä naruja vetelevät kunnan järkiveikot onneksi huomasivat jo 40 vuotta sitten mikä rahasampo ampumahiihtostadion onkaan kunnalle ja ovat panostaneet siihen jatkuvasti miljoonia miljoonien perään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki palvelut vieressä, 15 min sisällä kaikki Joensuun uimahallitkin.
        Kontiolahden kirkonkylältä ja muista pohjoisen taajamiosta on puoli tuntia.
        Kyllä lehmolaisilla on hyvin asiat.

        Eikö teille paukapäille mene päähän, että Joensuun uimahallit on rakennettu Joensuulaisille Joensuulaisten veronmaksajien rahoilla. Jokainen kunta kustantaa asukaidensa palvelut tietysti itse, kun kerran kerää verotkin.
        Kannattaako pitää Kontiolahdella ampumahiihtostadionia kun Vuokatissa on paljon parempi ja joka ikinen harrastaja voidaan kustata omalla taksilla Vuokattiin ja silti tulee kuntalaisille halvemmaksi kuin tämä tyhjillään möllöttävä ampumahiihtopyhättö.
        Mäkäräinenkin harjotteli Vuokatissa vaikka oli muka Kontiolahden urhelijoita edustamassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei taajamassa ole kuin 3000 asukasta Lehmossa. Kun lasketaan riittävän kaukaa Lehmoa ympäröivät haja-asutusalueet niin voidaan päästäkin 8000 asukkaaseen, koska Kontiolahden koko asukasluku on lähes 15 000.

        Siis kuntastategiassa on tarkoitus kasvattaa Lehmo Kylmäoja alueen asutusta 3000 asukkaalla vuoteen 2030 mennessä ja nyt siellä asuu se 8800 ihmistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla niitä ampumahiihtäjiä kun vastustat uimahalleja.

        Outokummussa on asukkaita n.6600 joista pari tuhatta asuu haja-asutusalueilla. Silti keskustassa on paljon käytössä oleva uimahalli. Tuusniemen kuntakin järjestää kuntalaisilleen kuljetuksia Outokummun uimahallille.
        Kiteelläkin on halli. En tiedä paljonko keskustaajamassa on asukkaita, mutta ei siellä kovin monia tuhansia liene.

        Kontiolahti on katsonut että ampumahiihtostadioniin kuntalaisten ampumahiihdon harrastamista varten on kannattanut investoida jo yli 20 miljoonaa euroa.

        Samat valtuutetut ovat katsoneet että Höytiäinen riittää liikuntapaikaksi uimareille, koska se ei maksa kunnalle mitään. Talvella on jopa avanto!
        Nämä ovat vuosikymmenten varrella vaaleilla valittujen kunnanvaltuutettujen tekemiä poliittisia arvovalintoja.
        Kansa on saanut, mitä kansa on halunnut?

        Terveisin pösilö.

        Pösilölle tiedoksi. Siulla on vähän vanhaa tietoa kunnan investoinneista stadionille, tuo 20 miljoonaa oli jo 10 vuotta sitten. se on nykyisin jo yli 40 miljoonaa! Eikä kontiolahteen mitään uimahallii tarvihe, uikaa järvessä jos että osaa korjata sitä varuskunnan uimahallii ja lehmolaisten ei tarvii uija missään


    • Anonyymi

      Kontiolahdella on avantouimareitakin moninkertaisesti ampumahiihtäjien määrään nähden. Mutta liikunta-ja urheilurahat menevät tuonne mustaan aukkoon...

      • Anonyymi

        Eihän avantouimarit tarvii mitään uimahallia,siinähän menisi koko nautinto uimisesta, kun joutus lämpimään veteen. Paremmassa käytössä toi nii rahat on hiihtostadionilla ja käyttäjiä tuhatmäärin. Ja tais se koronahi löytee jo uimakoulun joensuussa!


    • Anonyymi

      Kohta höytiinen aukee, piäsöö kontiilahtelaisettii viimen uija pulikoimaan...

    • Anonyymi

      Perkele että on tyhmyyttä ilmassa ja sekin vielä et nämä älyttömät ideat voivat jopa saada kannatusta! Miten joku kellokas tuollaista ilkiää edes ehdottaa??
      Uimahalli on tulossa kohta purettava terveysaseman paikalle, mihin se minustakin, ainakin maisemallisesti sopii erinomaisesti. Ja jatkaa hienosti tätä Kontiolahden vanhuskeskusta-teemaa, palveluja vanhuksille.
      Paikka on todella erityinen suurista ikkunoista avautuvine peltomaisemineen ja siihen kun tampataan pellon laitaan hiihtolatu niin kyllä talvellakin kelpaa.

      • Anonyymi

        Eikös se kannata tehdä EH stadionille niin käyttökulut jää pieniksi kun kukaan ei siellä käy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös se kannata tehdä EH stadionille niin käyttökulut jää pieniksi kun kukaan ei siellä käy.

        Eiköhän sinunkin olisi aika vaihtaa levyä, kulut kohta puhki.


      • Anonyymi

        Mielipiteitä on monenlaisia kutentässäkin ketjussa on luettavissa. Tuli vaan mieleen että jos Lehmo laajenee niin että AH keskus olisikin jo Lehmon taajaman sisällä joskus vuonna 2130 ja risat.. niin Lehmolaisillahan olisi AH ja uimahalli ihan keskeisellä paikalla.


    • Anonyymi

      Eihän sitä nyt tähän kuntaan uimahallia. Sekin raha on pois ampumahiihtäjiltä. Ja kun uimahallia voisi vielä käyttää muutkin, kuin nämä hiihtäjät. Ihan tavan tallaajat ja jopa eläkeläiset, kun se olisi mahdollista tehdä ja olisi vielä hyvä, edullinen kuntoilumuoto.

    • Anonyymi

      Kontiorannassa oli valmis uimahalli, mutta laskettiin että mikäli sen aukipitäminen haluttaisiin kannattavaksi niin lippujen hinnat nousisivat niin korkeiksi ettei siellä kenelläkään olisi varaa käydä. Miten uusi uimahalli sitten saataisiin kannattavaksi näillä asukasmäärillä? Vai pitäisikö veronmaksajien vielä kustantaa harvain polskiminenkin kun jo muutaman hiihtoniilon aivoituksia joudumme maksamaan? Joensuussa on valmiit uimahallit joihin mahtuu uimaan ne kontiolahtelaiset jotka tuota palvelua haluaa käyttää.

    • Anonyymi

      Demareille ei tosin rahoitus ja kannattavuus koskaan ole ollut kynnyskysymys, rahathan otetaan kätevästi toisten taskuista.

      • Anonyymi

        Tunnetko yhtään kepulaista joka elää ilman tukia? Kyllä se on nimenomaan kepu joka elää koko ajan käsi toisen taskussa. Nytkin nämä lapamadot nostaa palkkioita kesannoinnista kun maa on kriisissä ja ruokapula uhkaa. Yksikään kepulainen ei saa elantoaan ilman yhteiskunnan tukia, eli ihan kaikki on tavallaan sossupummeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tunnetko yhtään kepulaista joka elää ilman tukia? Kyllä se on nimenomaan kepu joka elää koko ajan käsi toisen taskussa. Nytkin nämä lapamadot nostaa palkkioita kesannoinnista kun maa on kriisissä ja ruokapula uhkaa. Yksikään kepulainen ei saa elantoaan ilman yhteiskunnan tukia, eli ihan kaikki on tavallaan sossupummeja.

        Jaa, mikäs sakki se on suomen valtion velkaa nostanut älyttömiin lukemiin?
        No, tokihan kepu on samassa hallituksessa valitettavasti, mutta tuo velalla eläminen ja kaiken kivan kustantaminen velaksi on nimenomaan vihervasemmiston leipätyötä.


    • Anonyymi

      Uimahalli kontiolahdelle on yhtä kannattavaa kuin höytiäisen veden pumppaaminen vierevänniemen yli... höytiäiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe