Kuinka tyypillistä on, että pitkittyneen migreeninhoitoon ei puututa? Itselle juuri diagnoosi saatu ja kohtauksia useita viikossa..päiviä välissä kun kipu lievempää, muuten jatkuvia tuntemuksia. Kaksi viikkoa yhtäjaksoisesti ja muutama kuukausi sitten lievempänä harvakseltaan. Lääkärin vinkit ovat vain "nuku kipu pois ja syö enemmän kipulääkkeitä". Näistä buranista ja panadoleiata ei apua ole saatu..lääkkeen vaikutuksen lakattua alkaa uudelleen. Ja sitten maksetaan tyhjistä tk käynneistä.
migreenin hoito terveyskeskuksessa
3
405
Vastaukset
- ex_krooninenmigreenikko
Terveyskeskuksessa ei ole resursseja hoitaa migreeniä juurikaan. Akuuttiin migreenikohtaukseen ei ainakaan omassa tk:ssa saa edes tiputusta, vaan pitää mennä päivystykseen sairaalaan. TK:n yleislääkäreillä ei myöskään ole juurikaan tietoa migreenistä ihan perusteita lukuunottamatta. Kannattaa nyt pikimmiten pyytää lähete neurologille jonka kanssa voit keskustella estolääkityksestä ja kohtauslääkkeistä.
Migreenin kohtauslääkkeinä käytetään triptaaneina tunnettuja täsmälääkkeitä, jotka auttavat nimenomaan migreenisärkyyn, ei muunlaiseen kipuun. Niiden ohella ja niitä tehostamaan voi käyttää parasetamolia (1000 mg) ja ibuprofeenia (800 mg). Lääkkeet kannattaa ottaa mahdollisimman pian kohtauksen alettua, jotta ne tehoavat.
Jos kohtauksia on usein, kuten tapauksessasi, kannattaa ehdottomasti aloittaa säännöllisesti otettava estolääkitys. Estolääkkeinä käytetään beeta- ja kalsiumsalpaajia tai sartaaneja (verenpaine- ja sydänlääkkeitä), epilepsia- ja SSRI- tai muita masennuslääkkeitä. Myös joitain lisäravinteita voidaan käyttää migreenin estoon: suuriannoksista riboflaviinia (B2-vitamiini), B12-vitamiinia, magnesiumia ja ubikinonia. Jotkut saavat apua akupunktiosta. Jos lihasjännitys laukaisee migreenin, voidaan käyttää lihasrelaksantteja. Joogan kaltainen rauhallinen venyttävä jumppa voi olla hyväksi. Kannattaa muutenkin kiinnittää huomiota elintapoihin ja laukaiseviin tekijöihin. Ruokailun ja unen säännöllisyys ja stressin välttäminen ovat hyväksi. Itselläni on aina aurinkolasit matkassa, koska kirkas valo voi laukaista kohtauksen. Korvatulpat löytyvät myös usein käsilaukusta - en kestä meteliä.
Lääkitys on kaksiteräinen miekka. Toisaalta liian usein (päivittäin viikkokausia putkeen) otettuina särkylääkkeet ja triptaanit voivat aiheuttaa särkylääke- ja triptaanipäänsärkyä, joka siis tulee aina, kun lääke häviää elimistöstä. Jotkut migreenitutkijat ovat toisaalta kyseenalaistaneet koko ilmiön. Toisaalta jos lääkettä ei ota silloin, kun päätä särkee, pääsevät kipuradat aivoissa vahvistumaan ja altistavat siten herkemmin tulevalle kivulle. Siksi kipua ei saa jättää hoitamatta.
Joskus kipua voi olla vaikea saada kotikonstein hoidettua, jolloin kannattaa hakeutua päivystykseen tiputukseen.
Toivottavasti löydät pian helpotusta tilanteeseen! - avunsainpian
Kannattaa kokeilla FitLine Activicea,sisältää mm.b-vitamiineja jauhemaisessa muodossa,imeytyy välittömästi,sekoitetaan muutama mitta vesilasiin ja juodaan,auttaa pian!
- Järkihoi
Kannattaa varoa näitä mainoksia, eikä tuhlata rahaa humpuukiin. Kannattaa kysyä migreenin estohoidosta, siitä on tietoa käypä hoito -suosituksessa.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881517
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101380- 751306
- 1151119
- 681095
- 75981
- 68915
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255910Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12841- 33823