Keskituloisen oikeuksia ei puolusta kukaan!

vetokoukkuvero

Oletetaan, että suomalaiset jaettaisiin karkeasti kolmeen luokkaan. Suuri,- keski- ja pienituloisiin.

Suurituloiset varallisuuden mahdollistamana kykenevät aivan oikein suunnittelemaan verotuksensa. Ja huom.! verosuunnittelu ei ole rikos, veronkierto on. Verosuunnittelua, kuten muutakin järkevää taloudenpitoa kannattaa kaikkien harrastaa. Mahdollisesti suurituloisia alkaa kismittää 60% ansioverotus, mahdollisesti omaisuusverotus ja kaikki omistamisesta koituva muu suora ja epäsuora verottaminen. Näinollen joitakin saattaa alkaa kiinnostaa kerrassaan veronkierto, jolloin valtion verotuloja jää saamatta. Tämähän on aivan selvää. Mennään eteenpäin:

Samaan aikaan, pienituloiset aivan oikein pieniin tuloihinsa vedoten vaativat oikeudenmukaisuutta ja kohtuuta. Verrattuna niihin, joilla on jo vaivaa omaisuutensa hoidosta tällä ryhmällä on vaivaa omaisuutensa vähyydestä. Nämä ihmiset haluavat helpotusta verotukseensa, jolloin valtion verotuloja jää saamatta.

Keskituloiset jäävät näiden väliin. Keskituloisilla on määritelmän mukaan ansiotuloja jotka verotetaan progressiolla josta kukaan ei pidä huolta. Keskituloisen pääasiallinen toimeentulo tapahtuu palkkatyöllä, joitain pääomatuloja saattaa silti jo olla. Samaan aikaan, siinä missä pääomatulot verotetaan kiinteällä 30 %:lla riippumatta onko kyse satasesta vai sadasta miljoonasta on keskituloinen enimmäkseen progression alaisena. Siinä missä suurituloinen voi siirtyä enenevässä määrin tai täysin pääomaverotuksen piiriin ei keskituloinen kykene samassa määrin, pienituloisista puhumattakaan.

Jos suurituloisilta jää enenevässä määrin palkkaveroja saamatta, ja pienituloiset vaativat samaa edelliseen vedoten jää kaikki lopulta keskituloisen maksettavaksi. Kun tämä kehitys etenee vaikuttaa se keskituloisen progressioon siten, että keskituloisesta tulee jompikumpi kahdesta muusta. Ja keskituloinenhan on kiistatta töissä, vieläpä vahingokseen "oikeissa töissä" (erona kahteen muuhun ryhmään) eikä myöskään missään pätkä-, silppu- tai tempputyöllistämistöissä 9 € päivä mistä ei liioin kerry isommin verotuloja.

Mitä luultavimmin keskituloiset ja pienituloiset yhdessä muodostavat enemmistön suomalaisista. Aivan huippurikkaita täytyy olla jo Gaussin käyränkin mukaan pieni vähemmistö. Näin ollen enemmistöllä on varmuudella joku merkittävä painoarvo veronmaksulla jopa huippurikkaiden - lukumäärällä huomioituun - vastaavaan verrattuna. Joka iikka silti haluaa vain omaa etuaan, vaikka ongelma on yhteinen. Olettamalla että suomalaisuus on peruste olla osana jakoviivan alapuolta. Kansalaisuutta voi vaihtaa. Ruotsalaiset eivät kuulu Suomen verotukseen, norjalaiset tai muutkaan eikä voi vaatiakaan. Tämä on kai ihan selvää.

Olematta ylenpalttisen naiivi: valtion budjetti esittää tavoiteltavan verokertymän. Se, jolta se kerätään ei välitä kuin omasta minimoimisesta, vaikka kaikkien toimet vaikuttavat muihinkin ja voisivat jopa alentaa itse kunkin omaakin taakkaa. Tällä kakunjakoperiaatteella se viimeinen suomalainen rehellinen veronmaksaja kaikkien muiden kiertäessä ja kupatessa olisi ainoa jakaja jolle budjetti kohdistettaisiin.

Ottamatta kantaa siihen kuinka valtion verotulot sitten kohdennetaan ja millaisella pätevyydellä tai todellisuudentajulla, saati oikeudenmukaisuudella ja voiko siihen kansalainen vaikuttaa. Tässä esitän vain taakan jakamisajatusta. Tämän nojalla harmaan talouden jahti on oikein ja oikeudenmukaista, AIVAN kaikille suomalaisille ja vähentää osaltaan uusia korotuspaineita. Meille maailmalla rehellisinä pidetyille ihmisille. Kun suurin piirtein veronmaksu jatkuu entiseen malliin samalla työllisyysasteella se, että valtio velkaantuu, hyvinvointi ja yhteiskunnan palvelut rapistuvat kaikkien ulottuvilta saattaa kieliä lisääntyneestä pimittämisestä, veronkierrosta, erilaisita ulosliputtamisista ja harmaasta taloudesta josta kärsivät kaikki. Myös se kaikilta, itseltäänkin palveluja romuttava, kävelevä itsepetos vaatii terveydenhuoltopalveluja ja hyväkuntoisia moottoriteitä. Ja luultavasti isoon ääneen.

5

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SilleeSe

      "valtio velkaantuu, hyvinvointi ja yhteiskunnan palvelut rapistuvat kaikkien ulottuvilta saattaa kieliä lisääntyneestä pimittämisestä, veronkierrosta, erilaisita ulosliputtamisista ja harmaasta taloudesta josta kärsivät kaikki. "

      Suuryritykset ja pk-sektori ovat saaneet jatkuvasti verohelpotuksia toistakymmentä vuotta, joten verokertymä on pienentynyt. Näillä verohelpotuksilla haetaan sitä, että yritykset palkkaisivat lisää ihmisiä töihin ja tekisivät investointeja. Mutta kuten tiedetään meillä Suomessa, että muualla maailmassa, niin tavoite tai toiveuni, ei ole toteutunut.

    • sdfkldsjfkjfskdljl

      EU:sta ja globalisaatiosta koituu meille suomalaisille niin merkittävää taloudellista vahinkoa että niistä on päästävä eroon.

      • Hhffdthjk

        Suomi elää viennistä. Ilman vientiä elintasomme hieman kärjistetysti olisi lähinnä vaihtokauppatalous ja huikeasti heikompi kuin nykyisin.

        Kaikki vientiä edistävät sopimukset ja viennin rajoitusten poistot ja vähentämiset ovat Suomen kannalta hyviä asioita. Näin ollen EU, globalisaatio ja muut vapaakauppaa edistävät jutut ovat Suomelle valtavasti haittoja parempia.
        Jos jokin suomalainen tuote ei pärjää maailmanmarkkinoilla, niin vika on tuotteessa ja turha siitä on muuta maailmaa syyttää. Ja vain tuotetta pystymme parantamaan, emme maailmaa.


    • Sinisentule

      Hei. Äänestä sinisiä! Ne on keskiluokkaisen puolella!

    • specter11

      Suomessa pitäisi tehdä kuten Irlannissa. Yritysten veroaste alas ja tarvittaessa 0%, jos teettää suomessa työtä ja perustaa liiketoimintoja suomeen.

      Irlannissa tajuttiin tämä 90-luvulla, siihen asti irkut oli euroopan köyhimpiä maita. He ovat veroparatiisi yrityksille ja jos yritykset ulkoistavat tuotantoa ja liiketoimintaa Irlantiin ja teettävät työtä Irlantilaisilla, saa siitä näennäisestä 12,5% yritysverosta tehdä huomattavia vähennyksiä. Todellinen veroprosentti on 2,2%.

      Mitä tällä on saavutettu, Irlannin BKT on henkilöä kohti n. 63 000 euroa ja suomen vastaava 42 000, eroa on yli 40%!

      Irlannin veroaste on myöskin luokkaa 26%, suomessa melkein 20% enemmän. Palkoista jää ihan eritavalla kulutukseen, vaikka tulovero on suhteellisen sama. Tuotteet on paljon edullisempia.

      Näkisin, että liiketoiminnan yltiöpalttinen verottaminen on erittäin haitallista. Tämän ovat Irlannissa vasemmistolaisetkin tajunneet. Irlantilaisilla ei ollut pääomia, jolla perustaa yrityksiä itse, vaan he halusivat taata hyvän alustan, että ulkomaalaiset investoisi maahan.

      EU yritti asettaa Applen maksamaan hirveät verot takautuvasti irkkuihin, mistä mahtaa johtua, että juuri kukaan ei halua, että Apple kärsisi siitä? Varmaan, jos näitä yrityksiä verotetaan rajusti, lähtee liiketoiminta johonkin muuhun maahan ja samalla 26% veroaste ja yli 60 tonnin BKT on siinä vaiheessa historiaa.

      Tässä olisi ideaa suomellekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe