Ydinsota uhkaa - rauhanjärjestöt vaikenevat

ViimeiselläRajalla

Ihmiskunta on tänään lähempänä ydinsotaa kuin koskaan aikaisemmin. USA, Ranska ja Englanti valmistelevat massiivista hyökkäystä Syyriaan käyttäen verukkeena maiden tiedustelupalveluiden ja Syyrian hallitusta vastustavien jihadistein järjestämää uusinta kaasuprovokaatiota.

Venäjä on uhannut vastata hyökkäykseen iskemällä sen lähtökohtana oleviin aluksiin. Lännellä on varmasti sotavoimaa vastatakseen tähän paljon suuremmalla tuholla. Mutta mitä seuraisi tämän jälkeen? Venäjä voi ottaa käyttöön mannerten väliset ohjukset ja pommittaa USA:n sotilastukikohtia eri puolilla maailmaa tavanomaisin asein. Jossain vaiheessa voivat lähteä liikkeelle, puolelta tai toiselta, myös ydinohjukset. Laajamittainen ydinsota hävittäisi elämisen edellytykset ainakin Suomesta, sen verran lähellä me olemme venäläisiä sotilaskohteita.

Rauhanjärjestö Sadankomitea syntyi aikanaan ydinsodan vaaran vuoksi. Toisen maailmansodan jälkeen tämä vaara koettiin todelliseksi toisin kuin meidän aikamme ”tietoyhteiskunnassa”. Onko Suomen Sadankomitea nyt pannut kaikkensa peliin, jotta maan hallitus saataisiin puuttumaan ydinsodan vaaraan. Järjestön nettisivulla ei näy merkkejä tällaisesta aktiivisuudesta. Ei ainuttakaan mainintaa myrkkyprovokaatioista ja odotettavissa olevasta Syyrian sodan laajentumisesta kaikkine seurauksineen.

Sama hiljaisuus vastaa Rauhanpuolustajien nettisivuilta. Ei mainintoja asiaan liittyvästä toiminnasta tai edes julkilausumista. No nykyiset ”rauhan”järjestöthän saavat toki avustuksia valtiolta ja Soini ja Sipilä ovat ilmoittaneet kannattavansa ”vastatoimia”. Kukapa ruokkivaa kättä menisi puremaan.

17

1255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reetteee

      Miksi Venäjä ei lähde Syyriasta jolloin koko ongelma ratkeaisi?

      Totuus Syyriassa on se että pieni alaviittivähemmistö haluaa hallita ja omistaa syyrian ja täten tappaa satojatuhansia enemmistökansalaisiaan.

      Kysymys on siitä mitä Venäjä haluaa. Venäjä haluaa sotilaallisen tukikohdan Syyriasta ja Assad on sen luvannut. Venäjä haluaa omanlaisensa diktaattorimaiset johtajat ja harvainvaltaiset maat ystävikseen kuten mm. Erdogan, Assad ja Iranin johto. Kaikki nämä maat inhoavat demokratiaa jossa kansa päättää suoraan johtajastaan. Näiden maiden valtaapitävät haluavat ryöstää maiden rahat ja omaisuuden itselleen.

      Karmea on maailma jos tuollainen mielipuolinen harvainvalta levittäytyy ihmiskuntaan.

      • No miksei Nato lähde pois Syyriasta?


      • Mainilanlaukaukset

        Ei Nato ole sinne sotakoneistoaan vienyt kuten Venäjä. Venäjän sotakoneistoa käytetään tappamaan Syyrian kansalaisia. Naton sotakalustoa käytetään isisiä vastaan ja puolustamaan Syyrian kansan enemmistöä.

        Toistan: _Venäjä tukee Assadia eli alaviittivähemmistöä johon kuuluu noin 11% Syyrian väestöstä. Venäjän, Turkin ja Assadin pyrkimys on harvainvalta ja vastustajien polkeminen maahan keinoja kaihtamatta, eli tavat kuten Hitlerillä ja Stalinilla sekä Goebbelsin propagandakoneisto mallina.


    • Opettaj

      USA-NATO: n ja sen liittolaisten "demokraattisen" Saudi-Arabian ja apartheid-Israelin hyökkäyssodat Irakissa, Libyassa, Syyriassa, Jemenissä ja muissa Lähi-Idän maissa ovat johtaneet miljoonien ihmisten kuolemaan, miljoonien tuloon Eurooppaan pakolaisina ja jatkuvaan terroritekojen uhkaan. Kannattaisi ottaa asioista hieman selvää, eikä vain toistaa valtamedian ryssänvihapropagandaa, se kun vastaa niin kivasti omia kotona ja koulussa opittuja ennakkoluuloja.

      • asdfgasdfg

        Ei tuota harrastamaasi trollipropagandaa taideta uskoa edes Venäjällä kovin laajasti. Muualla olemattomasti. Turhaa työtä.


    • Karvalakki

      Tuskin. Väestönvaihto on tämän päivän pahin uhka.

    • RauhanPuolesta

      Mitkään rauhanjärjestöt ja yksittäiset rauhankirjoittajat emme taida enää kyetä "estämään" tulevaa sotaa, joka on vain ajan kysymys.

      Rauhankirjoittajien kirjoituksia sensuroidaan, sillä Lännellä on paljon salattavaa, paljon valheita joiden Länsi ei tahdo tulevan julki. Lännen propagandaa lukiessa voi rehellinen lukija havaita, että Lännen sotatoiminta perustuu avoimeen valehteluun, rikollisiin false flageihin (viimeisimmäksi Skripalien myrkytys ja Syyrian pommitus sadalla tomahawkilla) myös nk. toisinajattelijoiden vainoamiseen esim. tämänkin median palstoilla. Perättömiin väittämiin ja niiden avulla toisinajattelijoiden mustamaalaukseen.

      Kun Länsi ei omille rauhankirjoittajilleen mahda mitään, esim. Suomessa sen keinot ovat rkp:läiset: valehdellaan, häiritään kirjoittajia, heitetään lokaa päälle, väitetään aitosuomalaisen rauhankirjoittajan todellisuudessa olevankin itänaapuri ja näin tahattomasti tunnustetaan rauhan aatteen tulevan idästä! Länsi, kun ei äkkiä muuta paneteltavaa keksinyt, mm. väitti tässä paripäivää sitten itseni muka olevan mm. Turun terrori-iskun kannattaja. Koko tuo Lännen kirjoitus sisälsi valhetta alusta loppuun.

      Tämähän on ollut fakta politiikassa jo aiemminkin: mm. Britannia, aivan itsestäänselvänä oikeutenaan on esim. koko viime vuosisadan (1. maailmansodasta alkaen) taistellut "vaarallisia rauhanpuhujia vastaan", esittäen epäilyksensä että ovatkin kaikki kotoisin NL:sta! Britannian imperiumille ei ole koskaan sopinut maailmanrauha, sillä sodan kautta britit ovat valloittaneet kehitysmaita, ryöstäneet ne putipuhtaiksi timanteista, jalokivistä ja kaikesta vähänkin arvokkaasta, pitäen sitä aivan itseoikeutettuna tekonaan ja kauheita ovat rauhankirjoittajat ja -tekijät, jotka pyrkivät estämään tätä brittien iänikuista sotatointa! "Varmastikin kommunisteja ja viides kolonna!"

      Eli: rauhanvastainen sylttytehdas sijaitsee pääasiassa brittien ja jenkkien mailla.

      Miksi muutama päivä sitten amerikkalaisen ydinaselastissa olleen laivan sallittiin rantautua Melkin laituriin? No, tietenkin tämän ymmärtää siten kuin asia on: muutamat päättäjämme, vailla kansan valtuutusta ovat liittäneet meidät Venäjän vihollisiin, sillä Venäjää vastaan ne ydinohjukset ovat suunnattuina. Tämä signaali maailmalle, myös Venäjälle tuli täysin selväksi: "Suomi antaa tukensa Venäjän vastaiselle ydinsodalle."

      Itse koen, että jos Venäjäkin, niin erityisesti me, rauhantahtoiset suomalaiset, olemme tarinan pääasiallisia uhreja. Meidän maatamme, ilman meidän lupaamme käytetään sotatoimeen joka tekee myös meistä Venäjän viholliset. Tietenkin osa suomalaisista on hengeltään Venäjän vihollisia ja tämä on juuri heidän tekoaan. Meidän, rauhantahtoisen, vaiennetun Suomen kansan osan vastainen rikos, tekemällä meistä, ilman lupaamme, heidän mukanaan myös Venäjän ja rauhanvastaiset, näennäiset viholliset.

      Mitään ei voi enää tehdä. Trump Ja May eivät kuuntele meitä, halveksittua muuta maailmaa. Venäjä = Putin ilmoitti Syyrian iskun jälkeen, että jos venäläisiin osuu yksikin raketti, Venäjä vastaa USA / Britannia / Ranskan iskuun vastaavasti ja rajusti. Ovatko Trump, May ja Macron riittävän omahyväisiä, kokeillakseen pitääkö tuo paikkansa? Hehän eivät välitä meistä muista, heidän sotansa uhreista. Syyriaan iskiessään Trump oli virnettä täynnä, Macron toinen samanlainen ja Mayn "määrätietoisilla" huulilla huulipuna hukassa. Samanlainen mulkoilija oli aikanaan Rkp:n Astrid Thors, jota ja C. Haglundia voimme pääasiassa "kiittää" Suomen "pakolaisongelmasta". Uudet iskut Syyriaan tulevat kääntämään koko maapallon ja sen kansakunnat pois paikoiltaan.
      .

      • khansheikhoun

        Kirjoituksistasi tulee jotenkin mieleen parin vuoden takainen nimimerkki "European" eri muunnoksineen. Onko sinulla olemassa näyttöä siitä, että laivastovierailulla olevalla hävittäjällä olisi ydinaseita? Vai saiko mielikuvitus taas vallan hurmoksessasi?


    • LänsiSeJaksaa

      Mielikuvitukseni ei keksi Suomenlahdella seilaavien "NATO:n" / jenkkilaivastojen ja sukellusveneiden ydinaseita, vaan niistä on kyllä mainittu ihan päämedioissammekin. Ei ehkä juuri eilen. Kyllähän te nyt omat laivanne tunnette.

      En myöskään ole tuo mainittu European-nicki.

      • khansheikhoun

        Missä mediassa on mainittu, että kyseisellä hävittäjälaivalla olisi ollut Suomen-vierailulla ydinaseita, sillä sellaista sinä väitit? Missä mediassa on väitetty, että Itämerellä olisi USA:n ohjussukellusveneitä - sellaisten operotointiin kyseinen meri on aika pieni.

        Huvittavaa, että mielikuvituksessasi minä olen siis jenkki. Eikö minun pitänytkään olla ruotsalainen?


      • khansheikhoun

        "European" taisi kadota takavasemmalle, kuten ennenkin. Väitti olevansa elämää nähnyt nainen, vaikka käytti nuoren miehen kieltä. Vakuutti pasifismia uhaten samalla joukkotuhoaseilla. Siitä tulee aika yksinkertainen päätelmä:


    • EräsDosentti

      Etkö jo 1960-70-lukujen rauhanliikkeistä ole sen verran oppinut, että maailmanrauhaa uhkaa ainoastaan USA. Neuvostoliitto/Venäjä on rauhanomainen valtio, jossa kunnioitetaan ihmisoikeuksia ja kaikilla on hyvä olla.

    • jäävätsiiloihin

      liekkö mannertenväliset ohjukset enää toimintakuntoisia, ko ydinmateriaalilla on aikas voimakas korruptoiva vaikutus ja ohjuksilla ikää jonnii verran

    • Natovoihävitäkin

      Jos iso sota tulee, ydinaseita on vihollispuolilla yhtä paljon mutta Brics: in puolella on n.2 miljardia ihmistä enemmän,ja se voi koitua vielä Naton kohtaloksi,länteen ei synny uusia lapsia niin tiuhaan kuin itäpuolelle eikä niitä myöskään tule siirtolaisuuden kautta joten tilanne ei muutu myöskään tulevina vuosikymmeninä.

      https://m.youtube.com/watch?v=OXfvdVVYObE

    • veeddoo

      Taisit unohtaa Venäjän väestökadon täysin. Lisäksi koulutettu väestö muuttaa Venäjältä kovaa tahtia pois. Ne muuttavat länteen. Tämä lieneekin Putinin toive sillä yksinkertaisia lampaita on helpompi ohjailla. Käy kuten Neuvostoliiton syntyessä mutta eri keinoin, älymystö poistuu.

      Kiinan väestö ikääntyy, lapsien määrä vähenee. Kiinan talous kukoistaa lännen ansiosta. Venäjällä ei tuohon ole osaa eikä arpaa.

      Muuttoliike länteen lisääntyy myös Kiinan osalta. Ne ei muuta Venäjälle tai muihin Bricks maihin ja siihen on syynsä. Ne ymmärtävät mistä on kyse.

      Mitä Kiinaan tulee tai yhteenkään muuhun Bricks maahan. Ne eivät ole mitään ilman länttä ja Kiina ymmärtää tämän täysin.

      Mikäli Kiinan pitäisi tiukan paikan tullen valita Venäjä vai Länsi niin valinta olisi Länsi. Venäjä on vain kaasun ja öljyn perustuottaja ja ilman niitä Venäjä kaatuisi muutamassa kuukaudessa. Venäjä on eräänlainen kehitysmaa ilman kehitystä.

    • suihkusantra

      Noh... Ensimmäinen ydinaseita hyökkäystarkoituksiin(konfliktien alkuvaiheessa rajoitetusti) käyttävä maa joutuu globaalisesti oppositioon ja eristyksiin. Jos mikään muu valtio ei tee vastaiskua, niin maailmanlaajuinen eristäminen johtaa vääjäämättä ydinaseiskun tehneen valtion talouden totaaliseen rappioon ja todennäköisesti järjestelmän luhistumiseen. Tämä on todennäköisin askel ydinasetta käytettäessä. Täysimittainen ydinsota on todennäköisyyksistä kaukana.

    • Moskovan_Tiltuista

      Olikos se niin, että Neuvostoliiton ydinaseet ja ohjukset olivat aina ja pelkästään vain "edistyksellisiä " "rauhan-sellaisia", kun taas kaikkien muiden vastaavat olivat osa imperialistien ja heidän kätyreidensä sortokoneistoa noiden "edistyksellisten" ydinaseiden omistajien sortamiseksi.

      Olikos se noin?

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliiton_peitejärjestöt

      Ja nyt tuo Neuvostoliiton "edistyksellisyys" itää uutena sirkkataimena tämän päivän Kremlissä ja sen humaanissa ja aina rauhantahtoisessa johtajassa, kutsukaamme häntä vaikkapa Fuhreriksi, Vladimir Vladimirovitsh Putinissa.

      Eikö vain noin olekin?

      No ainakin Moskovan tiltujen mielestä, ja sehän on jo paljon se ; P

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4460
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      243
      2218
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1630
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      159
      1427
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      285
      1292
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1127
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1084
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      55
      980
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      118
      957
    Aihe