Sapatti on sinetti harhaoppi

Sapatillarahastusta

Pedonmerkki ei ole mikään ajatus vaan luku 666.
Sapatti ei myöskään ole mikään sinetti Raamatun mukaan.
Juutalaiset ovat lopunajan jäännösseurakunta eikä mitkään valhejuutalaiset adventistit.
Ellen White on väärä profeetta.

27

2595

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolme_enkeliä

      Sapattikäsky loistaa kirkkaimmin taivaassa profetian totuudenhengen mukaan.
      Evankeliumimme on kolmen enkelin sanoma viisaille pyhille pyhittäjille.

    • tällä.nimimerkillä.nyt

      Suomen kansan satuja ja tarinoita.
      Suomen kirkko kahdeksanvuosisadankuudenkymmenen vuodenaikana.
      kristityt olemme korvanneet sapatin sunnuntailla, ja tehneet siitä ylösnousemuspäivän.
      Onneksi katoliset tekivät tänne uskonpudistuksensa ja Marttilaiset.
      "Anno Chirsti incarnati 1150 Ruotsis ulsovalittiin yksi kuningas nimeltä Erik Jedvardinpoika, jonka me nyt S. Erikiksi kutsuttama, jonka silla ajastalla, kuin hän kuninkaaksi tullut oli, rupeisi ajatteleman, Kristuksen uskon myös tähän Suomen maahan uloslevittääksens. Läksi sentähden tänne suuren sotaväen lugun kansa ja piti S. Henrikin myötäns, asetti niin sodan suomalaisten vasaan, jotka myös Finniksi kutsutaan, ylitsevoitti heitä, otti sitten heitä amohons ja ystäväksen ja annoi saarnattaa Jumalan sanoja heidän edesäns." Siitä ne läksi meitin ristiretket, että tää meitin pakanallinen muotojumalisuus saadaan tähänpäivään. Ja kyl'me osataaki olla perinneuskonnollisii ja myös isien oppien puolest puhujii.

      Suomen toinen kristillinen vuosisata oli taistelua pakanuuden ja ""kristinuskon"", mutta myös ---avot-- roomalais- ja kreikkalaiskatolisen kirkon välillä, että sillee tää hapateettiii.
      Toisen ja kolomannen ristiretken luajetessa Turuun hiipakuntaa ittään alkoi Noogorotilaiset lähettää ommii lähetyssaarnaajia länteen. Siit se Pähkinäsuaren raaha v. 1323 erotti kummankii kirkon alueet toesistaan. vae mittee???
      Toiset huiskii ortotoksii ja toiset tätä katolis- Marttimunkkilaist - hapatetta ja hallelujjjjjjaaa, että me osataan olla hapattuneita ja mantrata tätä sunnuntaeta, ei ollenkaan Aabrahamilaist juttuu - Iisakin ja Jaakobin Jumaloo. Ei, katoliist ja marttiloist, kiitos, se kelepoo.
      se piispojen kirkko sen historia on avot. SE uskonpuhistus toi meille tään martin. Ensii hää- valtiopäivil seiso yksinää ja totes, ettei muuta voi, tässähän mää seisoskelen.
      Siinä se taisi olla jossain 1521 Wormsissa..... Paavi - ja Martti... No, nythän tuo Puavi meinoo, että Martti olikin juuri heitin asioilla. Yhteiset assiit, yhteiset pyhhäät jne.
      Eli satuseppä, ei satulaseppä. Toipa meille muotouskonnollisuuden eri muodossa tähän pakanalliseen maahan ja sitä se oli. Ehkä ainut hyvä on tuo läksynluku kun seitsemää veljestä opetettiin tavvaamaan ja nimesä kirjoittamaan.
      Mutta, Siionimme on hapattunut perinneoppeihin, ei raamatun sana ole rakas.
      Ja hapaterituaalin kastamat sitten jankkaa perinneopin puolesta ja meinaavat, että se sunnuntai loistaa taivaassa kirkkaammin ja tuomiolla passaa mennä omin munkinkaavuin perille. Kuulema pyhähenkinen katolismunkki on kirkastanut Martin välimieheksi ja näin välimies martti on kansan puolestapuhuja.
      Koskahan todellinen uskonpuhdistus tulisi Pyhässä Hengessä, joka todella saisi ihmiset näkemään Sapatin Herran ja Hänen valtakuntansa Pyhyyden.
      Nyt sitä ei näy, mutta toivoa sopii.
      Vielä on kirkkomme suuret kiviholvit, että niitä katsellen kerrotaan, että katselkaa tässä se on. Kulmakivi on Paavi - välikivi Martti ja huone on rakennettu kuolleista muotojumaliskivistä kuolleeksi kirkoksi, huuhdeltuna lapsikasteessa puhtaaksi.

      Tuon muotokivikirkon kivet pitäisi kaataa, ettei jäisi kiveä kivenpäälle, ei se muutoin löydä itseään eläviksi kiviksi Herran huoneeseen.

      • satujensyöttäjälle

        Arasola on toista mieltä kanssasi ja hän on sanonut että sunnuntai ei ole pedonmerkki.


      • kaikki.käy.kun.sovitaan
        satujensyöttäjälle kirjoitti:

        Arasola on toista mieltä kanssasi ja hän on sanonut että sunnuntai ei ole pedonmerkki.

        Niin, sunnuntai ja karvaisten liitot, samankirkon juttuja. Eihän se ole pedonmerkki eihän.
        Siksi syödään sunnuntaina sikaa - ja pääsiäissikaakin jo valmistetaan. Sehän sopii.


    • Salmine

      Vitunko väliä!

      • ei.vitun.väliä

        Sanopa muuta!

        Tuo ääliö hellaripelle jaksaa vaan jauhaa tuota typerää levyään...


      • etköusko

        Adventismi on amerikkalainen uususkonnollinen harhaoppi.


      • näkyyhän.se.sokkeille
        etköusko kirjoitti:

        Adventismi on amerikkalainen uususkonnollinen harhaoppi.

        Niin, autuas marttiloi-uskonto, se jubileeraa suomalaasen mieltä. Kyl, seihtemät veljet oppi lukemaan ja siekin hyviin tavvoot sammoo liturgii. Oekeetahan se martin oppi on, yhteist. Puavin kanssa, sehän se tiällä jyllöö. Ei mittee tovellisen uskonnonkans oo tekemisis.
        Siis yhteises kavotukses - tää metsäpuun oksahenki katajaisel kansal.
        Hyvii oot oppinu hapattees


      • HöpönlöpönValehtelunne

        Harhaopissa nimeltä adventismi papit uskottelevat ketun häntä kainalossa että adventistit ovat lainkuuliaisimpia, pyhempiä ja raamatullisimpia.

        - Uskotko sinä tähän?


      • NaurettavatHellaripellet
        HöpönlöpönValehtelunne kirjoitti:

        Harhaopissa nimeltä adventismi papit uskottelevat ketun häntä kainalossa että adventistit ovat lainkuuliaisimpia, pyhempiä ja raamatullisimpia.

        - Uskotko sinä tähän?

        Hörhöuskonnossa nimeltä helluntailaisuus karismaattiset huijaripastorit uskottelevat ketunhäntä kainalossa ja dollarinkuvat silmissä, että kaatuilevat ja siansaksaa papattavat helluntaihihhulit ovat täynnä pyhää henkeä.

        - Uskotko sinä tähän?

        Hahhahhahhahhahhahhaaaaaaaaaa.......


    • Perästäkatsoja

      Aloittaja paljasti itsensä! Kyseessä on henkilö, joka ei oikeasti tunne Raamattua eikä ymmärrä mainitsemiensa oppien päälle vaan kerjää vain huomiota ja harrastaa kiusantekoa. Eikö tuollaisilla ihmisillä ole parempaa tekemistä. Hanki elämä!

      • totuusadventismista

        Hanki elämä ja irtisanoudu adventismiharhoista.
        Adventismi koostuu useista harhoista.
        Jehovan todistajatkin ovat fiksumpia kuin adventistit.


    • pyhpyh2398478234

      Aloittajan trollaus ei merkitse meille mitään.

      • Hääähhhhh

        Kenelle meille?


      • Samat sanat. En jaksa enää jauhaa asiaa, kun on käsitelty niin miljoona kertaa.


    • Adventtikirkossa ei ole olevaisena teologiaa jossa sapatti olisi asetettu "sinetiksi." Maailmaan on ajassa kirjoitettu runsaasti sivuja, ja jossakin on joku yksilö käyttänyt omaa henkilökohtaista terminologiaa -omaa henkilökohtaista ilmaisutapaa vertaamalla sapattia kuuliaisuuden sinetiksi sellaisessa merkityksessä että Adventtikirkko ei ole koskaan hylännyt Jumalan itsensä asettamaa lepopäivää. Adventtikirkossa 10- käskyn lakia opetetaan a) synnin opettajana yhdessä Jumalan Hengen kanssa, ja b) kuuliaisuuden merkityksenä korkeintaan edellisen lisäksi. Synnin opettavan 10- käskyn lain arvot ovat ns. uskovaisella aina "sydämessä" -Jumalan tahto ei muutu ihmisen suhteen tässä merkityksessä. Kaikki 10- arvoa ovat aina olemassa. Tämän saman lain arvoja vasten Jumalan Henki puhuttelee ihmisen silloin kun ihminen on vaarassa langeta, on kiusattu tai langennut syntiin; Hebr 10:12-18, Ilm 5:3, 1 Joh 2:1-6, Luuk 16:17, Jaak 2:8-13, Ilm 14:12/12/17, mm. Matt 5:18-19.

      Pedon merkin yksi tunnus; 666, on roomalaista numerologiaa, joka ei ole käytössä aikanamme. Roomalaisessa numerologiassa jokaiselle kirjaimelle annetaan lukuarvo eli numero, ja jokin nimisana sitten kirjaimet merkitään numeroilla ja lasketaan yhteen. Monien julkisuuden henkilöiden nimestä on tullut tuo 666 sattumalta.
      Myös "Vigariivs filii dei;" = Jumalan pojan sijainen -kertyy tuo 666.

      Ellen White 1827-1915 oli aikansa hengellinen kirjailija jolla oli useita Hengen lahjoja.
      Hän palveli etupäässä oman aikansa seurakunnan käytännön tarpeita lukuisilla Hengen ilmestyksillä ns. "profetian lahjalla" 1 Kor 12, Apt 21:9. Hän kertoi paljon sellaista jolla on merkitystä ja voi soveltaa kaikessa lopun ajassa.
      "Profeetta" tuo mieleen Raamatun suuria profeettoja, mutta ajattele asiaa noiden Raamatunjakeiden merkityksessä, ja Raamatun omaa ohjetta 1 Tess 5:19-23, niin pääset helpommalla.

      Juutalaisuudella ei kuulu vaatimukseen ja asiaan. Kukaan ei valehtele itseään juutalaiseksi adventtilaisten piirissä; Vrt; Gal 3:28, -- Juutalaiset olivat Juudan heimo Juudan jälkeläisinä, ja juutalaisuus nimitys on tullut myös Juudan maanosasta.

      • Lisäys; -- Olen riippumaton uskontokunnista, ja keskustelija -en hengellisten virkojen haltija, enkä opettaja. Ilmaisen kansalaisen mielipidettä riippumattomana uskontokunnista keskustelijana foorumilla.


    • SaarnaajaPuhuu

      Adventismissa ei uskota Raamattuun joka on kokonaan Jumalan Sanaa. Adventismissa luotetaan ihmistulkintoihin ja Raamatun ulkopuolisiin lähteisiin.
      A-ismi syntynyt harhan perustalle.

      Jumala puhuu saarnaajan kautta.
      Saarn. 7:21-30.

      • todisteet.pöytään

        "Raamattuun joka on kokonaan Jumalan Sanaa."

        Ja mistäs sinä sen voit tietää?


      • Advis

        Mitä tarkoittaa kokonaan Jumalan sanaa? Raamattuhan on ihmisten kirjoittama, ihmisten kääntämä ja osittain vielä katolisen kirkon pappien vääristelemää tekstiä. Se ei todellakaan ole kokonaan Jumalan sanaa.


      • Advis kirjoitti:

        Mitä tarkoittaa kokonaan Jumalan sanaa? Raamattuhan on ihmisten kirjoittama, ihmisten kääntämä ja osittain vielä katolisen kirkon pappien vääristelemää tekstiä. Se ei todellakaan ole kokonaan Jumalan sanaa.

        Mikä sitten on Jumalan sanaa ja mikä ei? Miksi nimenomaan Raamatulla olisi siinä suhteessa jokin erityisasema?

        Jumalan sanaa voi löytää sarjakuvalehdistä, kahvilan naapuripöydän keskusteluista, keittiökoneiden käyttöohjeista, jalkapallo-otteusta, ihan mistä tahansa. Se on vastaanottajan mielentilasta kiinni.

        Voimakkain Jumalan sana on tavallisesti aivan hiljaista. Jumala puhuu, kun suomalaiset matkustavat murjottaen töihin ruuhkabussissa. Jumala puhuu sateessa, tuulessa ja auringon lämmössä. Jumala puhuu pelokkaan eläimen katseessa. Jumala puhuu voileivässä.

        Jos jokin löytyy yksinomaan Raamatusta, se luultavasti ei ole Jumalan sanaa ollenkaan.

        Kommentaattoreille tiedoksi, että en ole pilkkaamassa yhtään mitään eikä mieleni ole tippaakaan katkera. Hiukan surullinen olen, mutta en kerro siitä sen enempää.


      • v.aari kirjoitti:

        Mikä sitten on Jumalan sanaa ja mikä ei? Miksi nimenomaan Raamatulla olisi siinä suhteessa jokin erityisasema?

        Jumalan sanaa voi löytää sarjakuvalehdistä, kahvilan naapuripöydän keskusteluista, keittiökoneiden käyttöohjeista, jalkapallo-otteusta, ihan mistä tahansa. Se on vastaanottajan mielentilasta kiinni.

        Voimakkain Jumalan sana on tavallisesti aivan hiljaista. Jumala puhuu, kun suomalaiset matkustavat murjottaen töihin ruuhkabussissa. Jumala puhuu sateessa, tuulessa ja auringon lämmössä. Jumala puhuu pelokkaan eläimen katseessa. Jumala puhuu voileivässä.

        Jos jokin löytyy yksinomaan Raamatusta, se luultavasti ei ole Jumalan sanaa ollenkaan.

        Kommentaattoreille tiedoksi, että en ole pilkkaamassa yhtään mitään eikä mieleni ole tippaakaan katkera. Hiukan surullinen olen, mutta en kerro siitä sen enempää.

        <<Jumalan sanaa voi löytää sarjakuvalehdistä, kahvilan naapuripöydän keskusteluista, keittiökoneiden käyttöohjeista, jalkapallo-otteusta, ihan mistä tahansa. Se on vastaanottajan mielentilasta kiinni.>>

        Minä en kyllä löydä Jumalan sanaa sarjakuvalehdistä tai keittiökoneiden käyttöohjeista. En myöskään jalkapallo-ottelusta enkä läheskään mistä tahansa. Jumalan sana ei ole vastaanottajan mielentilasta kiinni.

        Sen sijaan Jumala puhuu sydämessämme Pyhän Hengen kautta, kun autamme lähimmäistämme, olemme ystävällisiä, emme valehtele, kunnioitamme Jumalaa, rakastamme Jumalaa ja lähimmäistämme jne...


    • jhgfd

      Aha, eli pedon merkki on siis luku 666. Se sitten tatuoidaan käteen tai otsaan?
      Tässäkö tulkinnassa tarvitaan viisautta ja ymmärrystä?

      Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi. ilm 13:18

    • näinkin

      kun luin alotuksen tuli mieleeni vitsi kekkosesta. kekkonen oli lapissa hiihtelemässä ja päätyi pieneen maalaistaloon jossa tarjottiin presitentille kaurapuuroa. kuinka ollakaan niin kekkonen siinä syödessään tipautti puuroa pöytäliinalle ja pyyteli sitä sitten anteeksi, johon talon emäntä vähätteli että ei se mitään , että sattuhan sitä. no kuinka ollakaan kävi kekkosen vieressä istuvalle talon isännälle sama vahinko , tipahti puuroa puhtaalle pöytäliinalle johon talon emäntä huokaisi että "no, siinä se toinen tohelo".

      • aivotonta.paskaa

        Tällä palstalla oikein toheloiden Emätohelo opettaa muita.

        Anteeksi korjaan, siis "yrittää opettaa", sillä eihän hän kykene opettamaan yhtään mitään. Jatkuvalla syötöllä tulee tuutin täydeltä vain pelkkää aivotonta kuraa.


    • "Pedonmerkki ei ole mikään ajatus vaan luku 666."

      Tai sitten 616, kuten jotkut varhaisimmat käsikirjoitukset asian esittävät. Jossakin vaiheessa taisi tulla kopiointivirhe ja luvusta tuli 666.

      Hyvin valitettava kopiointivirhe. Mutta minkäs sille voi.

    • <<Pedonmerkki ei ole mikään ajatus vaan luku 666.
      Sapatti ei myöskään ole mikään sinetti Raamatun mukaan.
      Juutalaiset ovat lopunajan jäännösseurakunta eikä mitkään valhejuutalaiset adventistit.
      Ellen White on väärä profeetta.>>

      Aloittaja voisi jo rauhoittua. Pedonmerkistä on monta tulkintaa, kyllä Pyhä Henki ohjaa oikeaan. Tuosta on turha tehdä riitaa. Sapattisinetti-asiakin on ihan turhaa kiistelyä. Sapatti on Jumalan itsensä siunaama ja pyhittämä päivä. Jos kunnioitamme Jumalaa, niin pidämme sapatin. Jäännösseurakunnastakaan on turha tehdä kiistaa. Juutalaisissa on aina ollut jäännös. Tuo valhejuutalainen-termikin on pelkkää panettelua. Whiten kaikki kirjoitukset eivät ole profeetallisia ja profeettakin voi erehtyä. Hellareilla on paljon enemmän vääriä profeettoja. Sitä paitsi vielä ei voida sanoa, että onko White väärä profeetta ennen kuin selviää, että mikä rooli katolisella kirkolla ja varsinkin paavilla tulee olemaan. Sitten vasta, jos paavilla ei ole mitään roolia lopun ajan näytöksessä, niin White voidaan todeta vääräksi profeetaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe