Vihaan kaikkia

itsekeskeisiä, ahneita,juoppoja ja mielenterveysongelmaisia jotka pilaavat muiden elämän.

Turha odottaa anteeksiantoa eikä hyötyä ainakaan minulta!
Ilmoita

Kyllä maailmassa vihaamista riittää jos sille linjalle lähtee!
Ilmoita
Toivottavasti tuo ei ollut sanasta sanaan aamurukouksesi ..
3 VASTAUSTA:
Miten niin? Miksi pitäisi pahuus häijyys ja toisten tahallinen vahingoittaminen sallia? Tiedättekö mitä kaikkea yksikin tuollainen saa ympäristössään aikaan? Haluatteko kuulla?
Väsynytnainen kirjoitti:
Miten niin? Miksi pitäisi pahuus häijyys ja toisten tahallinen vahingoittaminen sallia? Tiedättekö mitä kaikkea yksikin tuollainen saa ympäristössään aikaan? Haluatteko kuulla?
Paljoon pahaan ihmiset ovat pystyväisiä, sen tiedän, enkä tiedä kuinka hyödyllistä on puhua yleisellä tasolla vihaamisesta kun kuulostaa siltä, että kohteesi saattaa olla kuitenkin täsmällisesti yksilöity.

Siltikin.. viha on rakkauden vastakohta ja siinä missä rakkaus on hyve, on viha syntiä, joka saa ihmisen ajautumaan poispäin Jumalasta. Ymmärrän kyllä että jos tilanteesi on akuutti ja elämässäsi on kiinteänä osana ihminen joka rikkoo sinua vastaan, tuollaisen hyväksyminen on vaikeata. Se ei silti tee vihasta luopumisesta vähemmän pyrkimisen arvoista.

Merkittävin ongelma vihaamisessa lienee se, että se useimmiten syö enemmän vihaajaa kuin vihan kohdetta. Itsekäs, mielenterveysongelmainen juoppo ei todennäköisesti uhraa kahta ajatusta katuakseen tekojaan sinua kohtaan, ei ainakaan ennen kuin selviää sen verran niin humalasta kuin itsekeskeisyydestään että näkee tilanteen oikean tolan -- silti samanaikaisesti viha tällaista ihmistä kohtaan on jotain, joka on helposti mielessä aamulla herätessä, päivän kuluessa ja auringon jo laskettuakin. Tämä toinen ihminen ei välttämättä edes muista rikkoneensa sinua vastaan, mutta sinä muistat kyllä.

Olettaa sopii myös, että vihaamisen lopettaminen on syystä keskeinen teema Kristuksen opetuksissa.

Sitten on toki myös se, että kun sanot vihaavasi KAIKKIA mielenterveysongelmaisia, mukaanlukien siis vaikkapa synnytyksen jälkeisestä masennuksesta kärsiviä tai masentuneita ja syrjäytyneitä nuoria, niin sellaiselle vihalle antautuminen on lopulta lähinnä vain itsekeskeistä, olethan tietoisesti sokea muiden kärsimyksille. Silti kirjoitat, että vihaat myös KAIKKIA itsekeskeisiä, joten tämän myötä vihaat myös itseäsi. Miten sitten voit rakastaa lähimmäistäsi kuten itseäsi, kun kenties sitten tietämättäsi koet puhdasta vihaa itseäsi kohtaan? Sellainen omaan itseenkin kohdistuva viha on yhtälailla vahingollista kuin muiden ihmisten vihaaminen.

Tietämättä yksityiskohtia, jos vihasta luopuminen ja rakastamisen aloittaminen ovat vaikeita, niin parasta lienee suunnitelmallisesti pyrkiä siihen, että vihan kohde ei ole arjessa mukana. Jos se on oma lapsi, aviopuoliso, joku sukulainen, muuten sosiaaliseen ympäristöösi kuuluva ihminen, joku seurakuntalainen, niin tietysti sinun itsesi tulee miettiä miten sen voit tehdä, minä en voi neuvoa. Tarkoitan kuitenkin, että voi olla helpompaa rakastaa, kun ei jokaisena elämänsä päivänä elä siten, että joutuu vihaamaan.

Tästä aiheesta on niin paljon kirjoitettu, että löydät kyllä parempia vastaajia kuin minä. Papin kanssa kannattaa tietysti myös keskustella, onhan kyse sielusi hyvinvoinnista.

Tuollaisen vihanjulistuksen sijaan kannattaa silti vaikkapa lukea tämä Maria Pariisilaisen rukous jo aamutuimaan:

"Herra, älä muista vain hyviä ihmisiä, vaan myös pahoja.

Äläkä muista vain niitä kärsimyksiä, joita he ovat aiheuttaneet meille, vaan myös hedelmiä, joita me olemme kantaneet niiden kärsimysten ansiosta: toveruutta, nöyryyttä, rohkeutta.

Muista sydämen suuruutta, joka kasvoi niistä. Ja kun astumme tuomioistuimesi eteen, anna kaikkien hedelmien, joita olemme kantaneet, koitua heidän anteeksiantamuksekseen. Amen."
osana ihminen >(IHMISET)
Lähinnä minua vituttaa ainostaan se että juuri minun elämään on keräytynyt kaikki paska ja paskat ihmiset tämä johtunee täysin siitä että minut on opetettu kristillisille tavoille olemaan kiltti, ennakkoluuloton ja suvaitsevainen ihmisten välisissä suhteissa.

Tätä käytetään surutta hyväksi näitten vitun elämänkoululaisten taholta niin että oma elämä ja kaikki energia on mennyt näitten toivottomien tapausten ikeen alla kärvistellessä ja näitä saatanoita miellyttäessä ja lopulta vaurioiden paikkailuun joita kaikkia ei edes pysty korjaamaan.Sitten kun ulkonäkökin on yksinkertainen typerähkö niin ei ole sikailun riemulla rajaa.

Niin elämä on ihan pilalla ihan omasta syystä.

Saunan taakse joutavat kaikki!
+Lisää kommentti
Paha on olemassa, se kannattaa muistaa.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vihaan kaikkia

itsekeskeisiä, ahneita,juoppoja ja mielenterveysongelmaisia jotka pilaavat muiden elämän.

Turha odottaa anteeksiantoa eikä hyötyä ainakaan minulta!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta