Eivoitonpäivänjuhlia

Voitonpäivääyöllä

Amerikkalaiset antoivat Puna-armeijalle 2 maailmansodassa 410.000 kuorma-autoa, johon määrään sisältyi rintamien komentosuhteiden hoitooa varten 44.000 Willys Jeepiä. Lisäksi 6.000 pienempää panssariajoneuvoa, 6.000 itseohjautuvaa tykkiä, 3.000 panssariautoa, 2.000 tykistöajoneuvoa. Tuhatkunta puolitelavaunua ja mittaamattomia määriä panssariajoneuvojen huoltoyksiköitä,,jne jne paljon paljon muuta vielä lisäksi!
Voitonpäivää ei juhlittaisiin ilman Amerikan apuja.....

59

3261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olit kirjoittanut ihan hyvän luettelon Stalinille lahjaksi annetuista tavaroista, mutta olit unohtanut siitä kokonaan lentokoneet ja lentopommit. Amerikka lahjoitti Stalinille tuhansia lentokoneita ja suunnattomasti lentopommeja ja muita sotatarvikkeita. Ellei USA olisi antanut Stalinille näin runsasta apua, niin Hitler olisi ihan leikiten marssinut Uralille. Voitonpäivän juhlinta kuuluisi pelkästään amerikkalaisille, sillä vain heidän massiivinen apunsa pelasti Stalinin.

      Näin jälkeenpäin ajateltuna USA:n tuki Stalinille oli melkoinen virhe. USA:n masiivisen tuen vuoksi venäläiset pääsivät sodasta liian helpolla, ja nyt he ovat taas haastamassa riitaa kaikkien kansakuntien kanssa. Onneksi USA on nyt viisaampi, joten äärinationalistinen Venäjä saa katsella tukijansa muualta. Tukea ei ole Venäjälle mistään tulossa, sillä sillä sotahullu Staputler on valloituspolitiikallaan suututtanut kaikki maailman sivistyneet kansakunnat. Ihan yksin saa kansalliskiihkoinen ja fasistinen Venäjä jatkossa taapertaa kohti lopullista tuhoaan.

    • seikka.saletti

      Kyllä se voitto natsi-Saksasta oli paljolti USA:n sotatarviketeollisuuden massatuotannon ansiota !

      Ilomantsissa -44 veteraanit ihmetteli venäläisten hyviä varusteita. Perustui täysin Usan avustuksiin. Suomen huolto oli korpimaastossa vaikeuksissa, mutta suuri helpotus tuli, kun vihollisen lentohuolto pudotti säkkejä suomalaisten puolelle. Oli maitojauhetta ja säilykettä, niin että napa rutisi, nälkäinen korpisoturi ihmetteli silmät pyöreenä.

      Eräs veteraani muisteli, että tuntui kuin olisi taistellut kolmea suurvaltaa vastaan:
      Ryssä, Usa ja Britti. Silti sai ryssä Ilomantsissakin pahasti turpaansa.

    • SBOSS

      Maailmanhistorian suurimmassa hyökkäysoperaatiossa jäi NL:ton aseteollisuus etenevän Saksan haltuun....siinä oli valtava virhearvio suunnittelussa.
      Myöhemmin kokonaisia tehtaita siirrettiin Uralin tienoille ja sinne ne olisi alunperin pitänyt sijoittaa.....

    • aina_voittajan_puolella

      Niin, entäs sitten?

      Totta kai nyt liittolaiset sodassa auttaa toisiaan parhaansa mukaan.

      Auttoihan NL:kin Usaa ja brittejä aikoinaan tuossa Berliinin valtauksessa ehtimällä sinne ensimäisenä.

      Ja kyllä ne ovat niin sanotut liittoutuneet maat yhdessä jotka nyt juhlivat aina 9.5 tuota voiton päivää Moskovassa.

    • JoBäckman

      Tietenkin sivistynyt maailma juhlii hitleriläisestä fasismista saavutettua voittoa.Olihan se ikävää että Suomi oli akselivaltain fasismin eturintamassa eikä liittoutuneiden puolella.

      • DesanttiTaasVäärässä

        Juhlii sitäkin ja oli hyvä, että natsihirviö kukistui! Samalla pääsi kuitenkin valtaan yhtä suuri pahis Neuv ostoliiton muodossa ja maa levitti valtaapiiriään Itä-Eurooppaan ja orjuutti kymmeniä miljoonia niiden kansalaisia toimimattomaan orjajärjestelmään, joka takasi ankeuden, köyhyyden ja vapauden puuttteen kahden sukupolven ajaksi aikavälille 1945-1991!

        Siksi Euroopassa juhlimisessa on pieni katkera sivumaku!


    • Eivoitonpäivääyöllä

      Stalinin urkujen nimellä tunnettujen raketinheittimien laukaisualustoiksi amerikkalaiset toimittivat 3.000 Studebaker kuorma-autoa. Venäläinen räjähdysaineena käytetty cordiitti sisälsi 56% nitroselluloosaa, joka oli valmistettu yhteistuotantona Hercules-ruutitehtaan kanssa. Niin ikään USA toimitti räjähteet 75 miljoonaan kranaattiin..

    • Vuokratmaksuun

      Amerikkalaiset toimittavat materiaaliapua lendlease sopimuksella MUTTA.... Lendlease tarkoittaa vuokrausta, mutta Stalin jätti vuokrat maksamatta
      Yllättikö tämä ketään jos ei vuokraa makseta takaisin!

    • Ei jenkkien apu ratkaissut sotaa, osoittaa näköalattomuutta.
      Verratkaapa esim. Vietnamin sotaan...paljonko kalustoa tuhottiin....akselivallat hävisivät sodan ja olisivat hävinneet sen joka tapauksessa.

    • Puremia

      Nyt ei puhuta Vietnamista vaan 2 maailmansodasta. Tyypillistä tiltujen yritystä vaihtaa puheenaihetta heille kiusallisesta totuudesta.
      Purejenkki vois alkaa puremaan mun....n

      • Älä hellkarissa anna purra ... saat vielä paolstan pikku k*sipäiseltä peukkuvahdilta HIV:n ja rabieksen .... . ;-)

        IMHO.


      • Se on oiva vertailu kuitenkin, operaatio Barbarossa oli tietysti aivan jotain muuta kalustomääriltään, mutta katsopa kuinka paljon kalustoa tuhottiin yhdessä paikallisessa sodassa, alkeellinen armeija vastaan tekninen ylivoima.


      • RommelEtsiiPakoteitä

        Koeta nyt kuitenkin pysyä otsikossa, jookos?


      • TorsoSotija
        PureJenkki kirjoitti:

        Se on oiva vertailu kuitenkin, operaatio Barbarossa oli tietysti aivan jotain muuta kalustomääriltään, mutta katsopa kuinka paljon kalustoa tuhottiin yhdessä paikallisessa sodassa, alkeellinen armeija vastaan tekninen ylivoima.

        USA vei "kukoistavan" kulttuurin nyky-Afganistaniin, nyky-Irakiin ja nyky-Libyaan torsoksi jääneissä sodissaan, ai niin voittihan jenkit sentään Grenada nimisen "suurvallan'.


    • Miksinäin

      Lokakuusta 1941 toukokuulle 1945, lähetettiin USA:sta Neuvostoliitolle ns. lendlease-apuna 2660 laivatoimitusta, jotka käsittivät 16,5 miljoonaa tonnia sotilasmateriaalia, mikä tuohon aikaan merkitsi noin 11 miljardin dollarin rahallista arvoa. Näillä toimituksilla oli tärkeä merkitys , kun Neuvostoliiton oma tuontanto ja tekninen taso olivat vielä täysin riittämättömiä. Vaikka öljyn tuotantoa lisättiin kaksinkertaiseksi, ei 100 oktaanista lentobensiiniä saatu tuotettua riittävästi, niinpä vielä vuonna 1943 täytyi USA:n toimittaa Neuvostoliitolle 5000 tonnia lentobensiiniä kuukaudessa ja vielä maaliskuussa 1945 tarvittiin 400 amerikkalaista säiliöautoa pelkästään kyseisen lentobensiinin kuljetuksiin Persianlahdelta
      Osaako tiltut tähän vastata miksi näin!

      • JoBäckman

        Oli hyvä että sopimus tehtiin Neuvostoliiton ja USA:n välillä.Massiivinen sodankäynti tietenkin vei paljon öljyä,bensiiniä.Tietenkin öljykuljetuksia oli sodan loppuun asti.Öljystä soditaan nytkin Syyrian alueella.


    • Saappaatjavirsut

      Tää on paras materiaaliavustus...hihiii 15 010 900 paria sotilassaappaita ..tulikohan jalkarätit saappaiden mukaan..
      tuohivirsuissako ne sitä ennen marssivat? Onko tilltuilla näitä saappaitaja jalkarättejä eteisen kaunistuksena

      • Huopatossuissa se muna-armeija marssi aikoinaan.
        Onhan se ollut näky ... piippalakki, huopatossut ja vatnik. ;-)


      • Uraakuraa

        Laptit eli virsut olivat aivan tavallinen jalkine Neuvostoliitossa vielä WW2 jälkeen. Niitä valmistettiin mm. pakkotyöleireillä miljoonittain.


    • Hyvätaktiikka

      Ei taida tänäpäivänäkään olla kaikille kunnollisia varusteita , mutta huonommathan laitetaan tykinruaksi ensimmäisenä aaltona ja perästä lähtee toinen aalto joka surmaa ensimmäisen aallon omat soltut jos eivät ole päässeet päämääränsä tai ovat perääntymässä ja kolmas ns. eliittikomppania tekee saman kaikille edelle,ainituille ja itse yrittävät läpimurtoa....he ovat onnellisessa asemassa jos vihollinen ei ole jo tappanut näitä he voivat sitten perääntyä kaikessa rauhassa omille linjoille vodkaa maistelemaan...
      Tämä on venäläisten hyväksi havaitsema taktiikka..

    • eiaihettajuhlaan

      Miksi pitäisi juhlia Voitonpäivää, jossa juhlitaan sitä että kaksi Toisen maaimansodan aloittajaa (Molotov&Ribbentrop-sopimus Moskovassa 23.08.1939 lisäöytäkirjoineen ja Puolan jakaminen venäläisten ja saksalaisten kesken syyskuussa 1939) sotivat keskenään ja Yhdysvaltojen massiivisen avun avulla toinen sodan alittajista voitti toisen sodan aloittajan. (Puolan jako)

      http://www.dailymail.co.uk/news/article-1080493/Stalins-army-rapists-The-brutal-war-crime-
      Russia-Germany-tried-ignore.html

      Lisäksi tuo järkyttävä raiskausten määrä ei oikeuta juhlimiseen, se on sotarikos ja häpeä

      • Eitodellakaanjuhlita

        Eikä pidä unohtaa sitä mitä tämä "voittaja" sai aikaan Itä-Euroopassa ja kuinka se kommunismillaan (joka oli todellisuudessa pelkkää fasismia) tukahdutti kehityksen vuosikymmeniksi.

        Läpimätä valtio, ei sellaisen "voittajan" kanssa pidä mitään juhlia. Se olisi liian karkea loukkaus liian monia kohtaan.


    • Voitonpäivää olisi syytä juhlia, jos akselivallat olisivat voittaneet sodan, Suomi olisi riistetty ja ryöstetty, alistettu täysin.
      Suur-Suomi haaveet olisivat jääneet haaveiksi.

      • Niin kuin jäävät pelkiksi haaveiksi sinun ja Putinin unelmat Suur-Venäjästä Suomen ja Baltian kohdalla.


      • Oikeusvoittaalopulta

        Eihän se ole kuin ajan kysymys milloin valloitetut Suomen alueet palaavat meille takaisin... Vai ei kai kukaan ole sitä mieltä että venäläisille kuuluisivat ikiaikaiset suomalaiset alueet? Viipurikin on täysin alennustilassa, sentään aikoinaan Suomen toiseksi suurin kaupunki!

        Kun putinista aika jättää laitetaan asia vireille... Kyllä venäläiset joutavat palaamaan takaisin sinne mistä ovat tulleetkin?


      • Miten toteutat haaveesi?


      • SiitäSeLähtee
        PureJenkki kirjoitti:

        Miten toteutat haaveesi?

        No aivan samalla tavalla kuin se olisi pitänyt toteuttaa jo Jeltsinin aikaan. Valitettavasti silloin Koivisto oli liian arka eikä kyennyt tarttumaan tilaisuuteen, hänessä ei ollut valtiomiestä. Jeltsinhän oli suorastaan aloitteellinen asiassa.

        Katsos rommeli kun maailmassa tapahtuu paljon ihmeellisempiäkin asioita kuin Suomelle kuuluneiden alueiden palaaminen takaisin Suomelle. Ei sitä tiedä onko 15 vuoden jälkeen venäjää edes olemassa, ainakaan sellaisena kuin mitä se nyt yrittää olla.

        Nimittäin itänaapuri on täysin epävakaa valtion kuvatus, rosvojoukkion hallitsema iso maapläntti. Kyllä siitä riittää jaettavaa niin Suomelle, Japanille kuin Kiinallekin.


      • AsiatJärjestyvätKyllä
        SiitäSeLähtee kirjoitti:

        No aivan samalla tavalla kuin se olisi pitänyt toteuttaa jo Jeltsinin aikaan. Valitettavasti silloin Koivisto oli liian arka eikä kyennyt tarttumaan tilaisuuteen, hänessä ei ollut valtiomiestä. Jeltsinhän oli suorastaan aloitteellinen asiassa.

        Katsos rommeli kun maailmassa tapahtuu paljon ihmeellisempiäkin asioita kuin Suomelle kuuluneiden alueiden palaaminen takaisin Suomelle. Ei sitä tiedä onko 15 vuoden jälkeen venäjää edes olemassa, ainakaan sellaisena kuin mitä se nyt yrittää olla.

        Nimittäin itänaapuri on täysin epävakaa valtion kuvatus, rosvojoukkion hallitsema iso maapläntti. Kyllä siitä riittää jaettavaa niin Suomelle, Japanille kuin Kiinallekin.

        Siitä pitää tietenkin neuvotella kuinka venäläisväestöä autetaan palaamaan takaisin venäjälle ja kuinka korvaukset aiheutetuista vahingoista lasketaan ja määritellään.

        Uskoisin kuitenkin että Suomi vauraana valtiona voi olla näissä asioissa varsin suurpiirteinen ja avustaa myös venäläisväestön uudelleen asuttamisessa. Tilastahan venäjällä ei ole pulaa.

        Neuvottelukysymyksiä.


    • On naurettavaa edes kuvitella että Hitlerin Saksa olisi antanut Suomelle yhtään mitään.

      • JäiVoitonparaatiPitämätt

        No kyllähän se sen verran antoi kuitenkin että saatiin venäläisten valloitusunelmille laitettua stoppi...


      • Miten näet näin, silloinen NL:tto saneli kaikki ehdot....siis valvontakomissio oli maassa?


      • EiTullutParaatia
        PureJenkki kirjoitti:

        Miten näet näin, silloinen NL:tto saneli kaikki ehdot....siis valvontakomissio oli maassa?

        Höpönlöpö rommeli. Valvontakomissio oli vain väliaikainen liittoutuneiden tapa turvata rauhanehtojen täyttyminen. Jos NL käytti asemaansa väärin se oli tietenkin heidän häpeänsä, jos sitä tarkoitat siinä olet oikeassa. Mutta sekin tapahtui selvien rajojen sisällä.


      • Valvontakomissio oli maassa ja saneli kaikki ehdot, tämä faktaa.
        Mielestäni se ei käyttänyt valtuuksiaan...ainakan väärin, historia kertonee loput?


      • kirkonpolttajia

        Saihan germaanit Lapin poltettua josta vieläkin on korvaukset maksamatta


      • kirkonpolttajia kirjoitti:

        Saihan germaanit Lapin poltettua josta vieläkin on korvaukset maksamatta

        Se on pientä verrattuna siihen, että saksalaiset pelastivat itsenäisyytemme.


    • Eijuhlialuvassa

      Voitonpäivän juhlinta kuuluu amerikkaisille!

    • Musikka-

      9.5. Oli voiton päivä puna-armeijalle. Kuten olivat olleet jo parisataa edellistäkin päivää.
      Voita nimittäin ei oltu saatu liepuskan päälle nokarettakaan.
      Pillua ja vittua saatiin ja persettäkin. Joten lopputulos: /-/0 merkittäköön tilastoihin.
      Länsiliittoutuneilla oli voita ja silavaakin

    • Saitilla ei ole yleiskuvaa operaatio Barbarossan laajuudesta ja siihen liittyvistä mielettömistä raakuuksista yms.

      • Ei mene tajuntaan kun lähes neljän miljoonan vahvinen armeija hyökkää kalustoineen....miettikäähän nyt?


      • RommelJaPöljyys

        Meneekö se paremmin tajuntaan silloin kun toisessa samanlaisessa keskustelussa hortoilet Vietnamissa?


    • ehdoton-voittaja

      Voiton juhlinta kuuluu pankkiireille. Ensin amerikanjuutalaiset pankkiirit nostivat Hiterin valtaan rahoittamalla Saksan natsipuoluetta. Samalla he pumppasivat valtavia summia rahaa Saksan teollisuuteen ja aseteollisuuteen. Sitten he sytyttivät toisen maailmansodan ja siirtyivät nurkan taakse varjoon odottamaan. Pankkiirit tukivat molempia osapuolia, mutta he kuitenkin liittyivät Neuvostoliiton puolelle jo hyvissä ajoin, koska ymmärsivät, että puna-armeija tulee Saksan murskaamaan. USA ja pankkiirit rikastuivat aivan valtavasti Euroopan kustannuksella toisen maailmansodan aikana. Kaikki muut menettivät niin paljon väestöä, materiaalia, resursseja jne, että voittajiksi heitä voi tuskin kutsua.

    • Eilennäei

      Kohta ei riitä rahat voitonpäivän juhlintaan Venäjällä, vuosi sitten vain muutama lentokone ja heliskopteri lensi Palatsiaukio ylitse.. tänä vuonna lentääkö yhtäkään heliskopteria..

      • ketä.kiinnostaa

        Turha siellä on lennellä, kun ei tuu enää ketään katsomaankaan. Tietysti Putinin kotiväki tulee käskystä, mut ne on aika sisäsiittoiset bileet.


    • Amerikkajuhlii

      Paljon on kansaa Nevskillä juopottelemassa mutta eivät ole juurikaan kiinnostuneita voitonpäivän juhlista vaikka piervaja kanal niin hehkuttaakin.

    • Siperiankuusi

      Voihan olla että Kiina juhlii kohta voitonpäivää vallattuaan ensin Siperian

    • Montakoonmonta

      Arvauskisat ..montako Armadaa simahtaa voitonpäivän paraatissa.
      Tiltut ei saa osallistua tähän kisaan!
      Mikä olisi hyvä palkinto parhaiten arvanneelle tiltut voisi ehdottaa..siis vain ehdottaa,!

      • Iso-Vasili

        Voitonpäivä Helsingissä pursui neuvostonostalgiaa ja venäläisiä kansanlauluja
        Helsingin voitonpäivän marssista kehkeytyi koko perheen laulava lippukulkue, jossa neuvostorekvisiitta ja kansanlaulut varastivat shown.

        Helsingissä nähtiin 9. toukokuuta 2017 tiedettävästi ensimmäinen venäläiseen tyyliin järjestetty Kuolemattomien rykmentti -kulkue. Toukokuun 9. päivää tunnetaan Venäjällä nimeltä voitonpäivä, jota vietetään toisen maailmansodan päättymisen muistoksi.

        Sibelius-monumentilta Pyhän Nikolauksen kirkolle kulkeneeseen marssiin osallistui parisensataa osallistujaa, jotka kantoivat sodassa taistelleiden isovanhempien valokuvia, Venäjän ja Neuvostoliiton lippuja sekä neuvostonostalgista rekvisiittaa.


      • VertailunVuoksi

        Voi olla, että noin on, mutta TOSIASIA on se, että Kansalliskiihkoinen Venäjä tekee MUILLE MAILLE sellaista, jota se ei ikimaailmassa sallisi muiden tekevän omassa maassaan!

        Jos Moskovassa marssisi jonakin päivänä parisataa saksalaista tai suomalaista kansanlauluja laulellen ja kaatuneiden esi-isien kuvia kanneskellen niin heidät lynkattaisiin!

        Suvaitsevaisuus ei kuulu venäläisten hyveisiin!


      • SBOSS

        On hankalaa vertailla hyveitä ja eri kansallisuuksia, olen ollut luulossa että jenkeissä tuo suoranainen aivopesu asiassa on arkipäivää.
        Venäläiset ovat isänmaallisia, muttei sillätavoin patriootteja kuin jenkeissä ja suomalaisiin venäjällä suhtaudutaan myötämielisesti...vastaavasti meillä ylläpidetään vihapropagandaa.


      • ElämäValheessa

        Mutta meillä ollaan suvaitsevaisia, mistä todistaa se, että moinen ”Voiton päivän paraati” voidaan ylipäätään pitää! Sen kun tietää, miten kävisi vastaavalle ilmiölle heidän maassaan!

        Venäläiset totutettiin kymmenet vuodet erilaisten myyttien vallirtessa: ’me pelastimme maailman’ tai ’me emme tehneet (sodassa) mitään väärää’!

        Siksipä maininnat partisaanien murhaamista siviileistä tai Keski-Euroopan 2 miljoonasta raiskauksesta kielletään niin intohimoisesti!


      • RommelTaasVäärässä
        SBOSS kirjoitti:

        On hankalaa vertailla hyveitä ja eri kansallisuuksia, olen ollut luulossa että jenkeissä tuo suoranainen aivopesu asiassa on arkipäivää.
        Venäläiset ovat isänmaallisia, muttei sillätavoin patriootteja kuin jenkeissä ja suomalaisiin venäjällä suhtaudutaan myötämielisesti...vastaavasti meillä ylläpidetään vihapropagandaa.

        "On hankalaa vertailla hyveitä ja eri kansallisuuksia, olen ollut luulossa että jenkeissä tuo suoranainen aivopesu asiassa on arkipäivää."

        Turha surra jenkkejä, KOSKA heillä on käytössä vapaaa internetti ja omaa mediaa laidasta laitaan vasemmalta oikealle!

        Surisit enemmänkin venäläisiä, joilla netin käyttöä rajataan jaa kaikki oma media on Putinin käsissä! Tosin JUURI SE TILANNE ediustaa Rommelille juuri äärimmäistä "vapautta"!

        "Venäläiset ovat isänmaallisia, muttei sillätavoin patriootteja kuin jenkeissä ja suomalaisiin venäjällä suhtaudutaan myötämielisesti...vastaavasti meillä ylläpidetään vihapropagandaa."

        TODELLISUUDESSA venbäläiset ovat kiihkoisänmaallissia, joka ilmenee kaikilla erölämä saroilla. Alle kouluikäisiä koulutetaan pirkamaan rynnäkkäkivääriä ja erilaisia Putin-Jugendeja on kaikille ikäluokille jo ennen kahtakymmentä ikävuotta.

        Kyllä niitä vihapuh4eita yhtälailla löytyy myös Venäjällä!

        Esim. 'Hangon veteraanien' juhlissa oli teemana "me palaamme vielä" vaikka miesten miehitysvaihe Hangossa oli lyhyt 1940-1941!


    • juhlikaa.itseksenne

      Venäläisten ei pitäisi tulla Suomeen juhlimaan voiton päivää, se on loukkaus suomen sotaveteraaneja kohtaan. Tämä on meille suomalaisille aivan itsestään selvä asia. Isovenäläinen mentaliteetti ei tietenkään ymmärrä.

    • Juhlatloppu

      Menköön juhlimaan Siperiaan
      Pietarissakin kyseinen juhla on jo kuihtumaan päin vain valtamedia sitä hehkuttaa. Voitonpäivän juhla kuuluu Amerikkalaisille

    • ei.hyvä

      Jokaisen suomalaisen tulee miettiä tykönään, mitä se tarkoittaa, kun venäläisiä tulee Helsinkiin juhlimaan "Voiton päivää".

      • pikku_muistutus

        Näillä mainitsemillasi venäläisillä on olemassa myös Suomen passi. Eli ovat täysin suomalaisia ihmisiä.


      • TiltunStandUppia

        Sana 'täysin' kuulostaa ironialta:-D


      • juhlikaa.itseksenne
        pikku_muistutus kirjoitti:

        Näillä mainitsemillasi venäläisillä on olemassa myös Suomen passi. Eli ovat täysin suomalaisia ihmisiä.

        Eikös niitä "pikku pioneerejä" tullut myös ulkomailta. Ei niitä kaivata Suomeen "voittoa" marssimaan. Eipä se taida pelkkää kotimaista touhua olla.


    • Eurooppapäivä

      Venäjälläkin juhlitaan huomenna Eurooppa päivää, liput salkoon .
      Venäjä juhlistaa Eurooppa päivää ihan paraateja järjestämällä!

    • 22ZE008GT

      Amerikka teki pahan virheen avustaessaan ryssiä. Maailma olisi paljon parempi paikka jos meillä ei olisi ryssämaata.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3496
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3287
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      3004
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      1911
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1888
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1506
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1301
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1282
    Aihe