ROT:n hokeman debunkkaus

hommat_hoituu

ROT hokee koko ajan ettei SNP:eillä ole mitään tekemistä sopeutumisen kanssa ja väittää ettei kellään ole näyttää ihmisille hyödyllisiä SNP:eitä. Uusi tutkimus bajau-kansan poikkeuksellisesta kyvystä sukeltaa osoittaa sekä hyödyllisten geneettisten varianttien synnyn että luonnonvalinnan toimivuuden.

>Using a comparative genomic study, we show that natural selection on genetic variants in the PDE10A gene have increased spleen size in the Bajau, providing them with a larger reservoir of oxygenated red blood cells. We also find evidence of strong selection specific to the Bajau on BDKRB2, a gene affecting the human diving reflex.

>Overall, our results suggest that the Bajau have undergone unique adaptations associated with spleen size and the diving response, adding new examples to the list of remarkable genetic adaptations humans have experienced in recent evolutionary history.

Kyse ei ole epigenetiikasta ja fenotyypin plastisuudesta.

>The international research team, led by academics from the Universities of Copenhagen, Cambridge and Berkeley, therefore eliminated the possibility that larger spleens were simply a plastic response to diving and began to investigate the Bajau's genetic data.

Bajau-kansan koko elitapa on perustunut ainakin tuhat vuotta meripaimentolaisuuteen jossa sukeltaminen on keskeinen osa joten ei voi väittää etteikö sukelluskyvyn parantuminen olisi hyödyllinen ominaisuus tuolle alkuperäiskansalle.

https://phys.org/news/2018-04-genetic-humans.html

http://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(18)30386-6

13

194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hihioh

      No ROT?

    • klkjlkklj

      ROT otti edellisessä hyödyllisiä geenejä koskevassa keskustelussa niin pahasti pataansa, että taitavat korvat soida vieläkin. Peelo ei edes ymmärtänyt sirppisoluanemian olevan joissain ympäristöissä hyödyllinen, vaan alkoi inkuttaa siitä, paljonko USA:ssa sen hoitoon joudutaan käyttämään rahaa.
      Siinä vaiheessa alkoi mennä viimeinenkin usko ROT:n kykyyn muodostaa järjellisiä väitteitä. Vaikka eipä se usko kovin vahvoissa kantimissa ollut ennenkään.

      Suoraan sanottuna ROT on tyhmä, ainakin jos hänen älykkyyttään punnitaan hänen kommenttiensa valossa.

    • Onpa huonosti toteutettu tutkimus. Se ei ota lainkaan huomioon mekanismeja, jotka vaikuttavat pernan ja punasolujen kokoon vaan olettaa pseudotieteelliseen tyyliin, että SNP:t sanelevat punasolujen koon. Mutta jos olisit lukenut artikkelin ja tutkimuksen, olisit havainut, että tutkijat 'uskovat' SNP:iden vaikuttavan punasolujen kykyyn kuljettaa happea ja että tietyt SNP:t on yhdistetty sukeltajien adaptoitumiseen. Missä ovat tutkimukset metylaatioprofiilien muutoksista, vaihtoehtoisesta pre-mRNA-silmukoinnista, histonien epigeneettisistä markkereista ja erityisesti koodaamattomien RNA-molekyylien vaikutuksesta em. muutoksiin? Jos nämä puuttuvat, on tutkimus täysin hyödytön ja kuuluu siihen 70 prosenttiin, joka tutkimusten mukaan on pelkkää roskaa.

      • TyhjäVäite

        Luitko tutkimuksen vai mistä tiedät, ettei väittämiäsi vaikuttajia ole suljettu pois.
        Sinulla tuskin on mitään kompetenssia puhua tutkimuksen laadusta. Mitään alan koulutustahan sinulla ei ole, tutkijakoulutuksesta puhumattakaan. On vain omat harhaiset uskomuksesi, joiden mukaan epigenetiikka määrää kaiken.

        Hapen kuljetukseen tai hyväksi käyttöön liittyviä geneettisiä muutoksia löytyy sekä Himalajan että Andien asukkalta.


      • Tee kaikin mokomin pätevämpi tutkimus.


      • "Missä ovat tutkimukset metylaatioprofiilien muutoksista..."

        Kai sinä jo tässä vaiheessa ymmärrät, että metylaatioprofiilien muutokset liittyvät vain ja ainoastaan geenien hiljentämiseen ja aktivoimiseen. Kun CpG-saarekkeet ovat metyloituja, geeni on hiljennetty. Kun CpG-saarekkeet ovat demetyloituja, geeni on aktiivinen. Nukleotidien metylaatio siis estää näiden lukemisen RNA:ksi. Sama koskee histoneita. Kun histonit demetyloidaan, avatuvat lukukehykset RNA-synteesia varten, ja päinvastoin.
        RNA:n vaihtoehtoinen silmukointi on merkityksetön, jos ennen SNP:tä ja SNP:n jälkeen silmukointi itsessään on identtinen. Samoin on koodaamattomien RNA-molekyylien osuus, jos nämä toimivat identtisesti ennen ja jälkeen mutaation. Tällöin ainoa vaikuttava tekijä on tuo nukleotidimuutos.

        " Mutta jos olisit lukenut artikkelin ja tutkimuksen, olisit havainut, että tutkijat 'uskovat' SNP:iden vaikuttavan punasolujen kykyyn kuljettaa happea ja että tietyt SNP:t on yhdistetty sukeltajien adaptoitumiseen."

        Jos ymmärtäisit jotain tieteellisestä tekstistä, luulisi sen olevan juuri tämä. Tutkijat eivät käytä absoluuttisia termejä. Havainnot ovat parhaiten sopusoinnussa, jos tutkimushypoteesi pitää paikkaansa, mutta aina jätetään mahdollisuus, että kyse on virheestä ja tuloksen on oltava falsifioitavissa. Tieteellinen tutkimus ei toimi kuin uskonto, jossa kaikkea kirjoitettua pidetään absoluuttisena.


    • Järkisyitä

      Enpä usko, että kukaan joka käyttää nimimerkkiä ”raamattu on totuus” tulee muuttamaan mieltänsä mistään asiasta, vaikka tieteellinen näyttö olisi kuinka vakuuttava.

      Homma vaikuttaa siltä, että takerrutaan jokaiseen oljenkorteen jonka mitenkään millään (usein virheellisellä) logiikalla voi katsoa olevan evoluution vastainen ja suljetaan silmät kaikelta joka puoltaa sitä.

      Todisteita löytyy luonnonmuseoista, kirjastosta, netistä, mutta silti hoetaan idioottimaisesti ”todisteita ei ole”.

      • mielensähyvittäjä

        Eikä tuo jäbä edes usko Raamattuun vaan vääntelee sitä mielensä mukaan.


      • räyhräyh

        ROTta uskoo vakaasti joutuvansa kadotukseen, jos myöntää evoluution. Tästä siinä on kyse. Sama juttu kuin Mark5:llä, joka on tunnustanutkin epätoivoissaan asian.


      • Anonyymi

        Evoluutio on itsessään idiotismia, jota koetetaan harhaisilla turlkinnoilla pönkittää. Sokeat luonnonvoimat eivät luo mitään rakenteita.
        Kaikki viittaa pikmminkin nerokkaaseen suunnitteluun.


    • Laitapa hakusanoiksi: hemoglobin gene expression splice variant

      Opit, että hemoglobiinin määrää säätelevät epigeneettiset mekanismit, eivätkä mitkään pistemutaatiot. Pistemutaatiot ovat geneettisiä markkereita, jäänteitä epigeneettisten informaatioprofiilien päälle-poiskytkennöistä.

      • Tässä taas nähdään, ettet tiedä mistä puhut. Sinä puhut pelkästä hemoglobiinin määrästä, kun artikkeli puhuu pernan koosta ja sen kautta veren määrästä. Isompi perna -> isompi verivarasto -> enemmän hemoglobiinia -> enemmän happea elimistössä -> parempi hypoksian sietokyky. Olet toki oikeassa, että epigeneettiset markkerit säätelevät hemoglobiinin määrää. Eli säätelevät sitä, että tuotetaanko hemoglobiinia vai ei, ja miten tätä tuotetaan.


      • Onse sitkiä sissi, nautitko siitäettä sinut paljastetaan valehteliaksi monta kertaa päivässä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      295
      3239
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1601
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1117
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe