Yksityinen sote tulee Lapualle!

Harkimolaanen

Poliitikko Pöntinen kehuu Terveystaloa tänään Lapuan Sanomissa. Yksityinen sote tulee. Kaikki muu on parran pärinää. Vaikka meillä on hyvä terveyskeskus

105

6032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väärinkäsityksiä

      Verot Panamaan.
      Liettualaiset lääkärit vaihtuvat kuukausittain.
      Isoja kieliongelmia.
      Keinottelu terveydellä on hengenvaarallista.

      • EiTuuNiiEiTuu

        EI MUUTEN TUU YKSITYISTÄMISTÄ.


      • EiSallittu

        Jaahaas, ei olisi kannattanut pöntisen kehua yksityisiä, kokoomuksen pskavalintavapaus on nyt tapetilla. Esperit, Attendot, Mehiläisen kimalaiset vain haluavat takoa voittoa vanhusten ja pikkulasten kustannuksella. Ei häävi huono sotemalli kokoomuuksen ja keskustan lehmänkauppa maakuntauudistus


    • MyyntiinVain

      Terveyskeskuksen vuodeosaston tilat ovat liian pienet. Ihmisiä joudutaan pitämään Keskussairaalassa. Paras ratkaisu olisi myydä terveyskeskus Attendolle, Terveystalolle tai Mehiläiselle. Saatais rahaa ja toimiva konsepti.

      • Neuvoksiatarpeettomia

        Kun on lusikalla annettu Ei voi vaatia kauhalla. Mee takas sinne huuhaamaahan. Julkista terveydenhuoltoa et rupee ainakaan lapualla alas ajamaan. Muuta pjoelle touhuamaan.


      • tehoatyöntekoon

        Olen samaa mieltä. Kilpailu kyllä pitää kustannukset kohtuullisina ja loppuu tämä kunnallinen piittaamattomuus palvelun tasosta. Valitetaan kiirettä, mutta terveyskeskuksessa hoitsut vaan istuu ja juoruu. Verkkainen on tahti ja jonoja ei missään.


      • KiitosTVkokkareetkepulit

        Me yksityiset soteyrittäjät yrittäjät haluamme oikein verorahat käyttöömme, hoidamme kaikki itsellemme ja muille yrittäjille palvelut niinkuin ne meille kuuluu. Maakunta kuuluu myös meille osaamme näin hoitaa kaikki hoidot ja kaikki siihen kuuluvat asiat hyvin.


      • LusikallaSilleAnnettu

        Ettäs näin taaaaas nämä mistään tiätämättömät valtuutetut touhuavat, muka yleisen edun nimissä. Åttendot ja Esperi on kuin Esteri kun sataa ja lujaa vie mennessään ojasta allikkoon, eiks niin ppppp


      • HoitovirheidenEspericare

        Hoohhoo hahhaa, siinäpä jonkun typeryys nähtiin, vai että pitäisi myydä näille yksityisille espereille attendoille ,,,meidän lapuan toimiva terveyskeskus joka TOIMII ja hoitaa hyvin vanhuksemme ja muutkin apua tarvitsevat,,, näille voittoa tavoitteleville jotka eivät edes hoida heille tulleita vanhuksia tai pikkulapsia tai vammaisia, ym.ym... Kyllä taisi kokoomuksensekoomukset kera orpon astua pskaan samoin teki kepulit lehmänkaupoillaan.


    • Huijattutaas

      Ei ole tk:n tilat pieniä, se oli vain tilapäinen ongelma kun siellä tehtiin saneerausta ja muuta toiminnan järkeistämistä. Totta on se visio, että meidän hyvät ja priimakuntoon saneeratut tilat halutaan myydä yksityisille toimijoille. Asiaa vahvistaa sekin, kun luet tämän päivän Ilkasta kauhavalaisten seminaarista Kuntokeskuksella. Uskonpa vaan, että lapualaisiakin oli siellä mukana. Ei vain ollut tarvetta tässä tilanteessa näyttäytyä kuvissa. Lapualla on tehty lujasti töitä sen eteen, että terveyspalvelut saadaan hyvälle tolalle niin rakennusten kuin järkiperäisen ja kustannustehokkaan toiminnan osalta, Nyt on huomioitava, että tätä kaikkea on tehty myyntiä varten. Meitä lapualaisia on jälleen huijattu pahan kerran.

      • PotkutLapuanNäivetäjille

        Vain mitään ymmärtämättömät ja joilla ei tietoa eikä asiantuntemusta, hoitavat vastuuttomasti Lapualaisten terveydellä, kuin myös tämä samaisen henkilön lobbauksella liittämisineen paskajokeen makselemaan Vain ja Ainoastaan Seinäjokistenpäättäjien suuruudenhullujen rakentelemisten maksumiehenä, . Ja näinhän Ei tule tapahtumaan että, yhden tai kahden valtuustossa könnävien lobbareitten vuoksi ttultaisiin heidän mielensä mukaan suinkaan tekemään. Johan nämä muutamat häärääjät ovat saaneet Lapualta tyhjennettyä seinäjoelle , niin TE-tstot, Lapualta . Veroviraston, Kelan, ja paljon,paljon muita. Nämä seinäjoen hyväksi lobbaajat myyrät pitää antaa potku perseelle ja sillä hyvä. Opiksi muille.


    • Terveystaloon pääsee aina heti ja siellä on samat tutut lääkärit, enkä jaksa uskoa heidän maksavan verojaan Panamaan. Ei tuota oikein voi olla kehumatta.

      • Eiongelmia

        Kyllä Lapualla pääsee tk:hinkin. Ei ongelmia.


      • Hallintarekisterittömät

        No sehän nyt on selvää mitä kokkelis puolue ajaa.Yrittää Ajaa alas julkista terveydenhuoltoa ja johan kokkareet onkon jo loikkinut kiihtyvällä tahdilla yksityisille yrityksille eduskunnan hallituspuolueesta. Ensin hyväkkäät suunnitelemassa Sotea ja sitten kiireen vilkkaa johtotehtäviin ampiaisille ja muille hämähäkeille. Vaalit lähenee ja vain älynsä narikkaan jättävät äänestävät orpon kokoomustaa. Tai kepuleita, sipilöitä jotka ajavat vain omaa etuaan eivätkä koko kansan etua .


      • Ääni.Lapuan.puolesta

        Yksi asia pitää tehdä selväksi, niin kaupungin valtuustos istuville kuin kaikille muillekkin. Lapuaa Ei liitetä mihinkään , eikä varsinkaan seinäjokeen. Lapualaiset asukkaat saavat itse päättää, asioistaan sekä liittymis asiois ja järjestetään äänestys asukkaat saavat päättää ,,ei niin jotta joku kaupungin työntekijä tai valtuustos istuva10 min. Kokoustamisella loppaa koko lapuaa. Ei tuu onnistumaan. Turhaa on seliän takana käydä jonkun trullin lupailemas liittymisillä. Pskajoelle.


      • Anonyymi
        Eiongelmia kirjoitti:

        Kyllä Lapualla pääsee tk:hinkin. Ei ongelmia.

        Miten on tilanne nykyään, pääseekö tk:hon minkälaisella aikataululla jos ei ole kiireellinen tapaus? Pitäisi tutkituttaa onko nivelrikkoa vai mikä särkee kintuissa.


    • Omainenkärsii

      Entä maksut, miten tulee käymään? Pitääs antaa armokuolema niille köyhille jotka kotiutetaan
      huonokuntoisina kotiin kitumaan. Eutanasia taloudellisin perustein, se olisi hyvä.

    • paratiisit

      Verot Panamaan, se on enemmän kuin todennäköistä. Suomeen ne verot ei jää.

      • Sinne maksetaan minne laillisin konstein on halvinta. Tässä tapauksessa ei taida enää onnistua verojen maksu Panamaan. Laitappa linkki, jos löydät muuta tietoa?
        Jokainen työntekijä ainakin maksaa tuloveronsa ihan vain Suomeen.


      • EsperiAttendo.ym.ym

        Ei se mitään jos et ymmärrä ketkä maksaa veronsa suomeen ja etkä tunnu ymmärtävän sitäkään kuinka paljon yksityiset palveluntarjoajat kierrättää rahansa veroparatiisejen kautte, ja kuinka sipilän kepuli ja sekoomuksen orpo junailivat HALLINTAREKISTERI virallisesti rikkaille, näin saavat tulot verottomana kierrättämällä panaman kautte ja näitä kierräjä yhtiöitähän löytyy pilvinpimein.


    • Myyntiinvain

      Hyvä, että on ymmärretty remontoida myyntikuntoon. Nyt vielä saa rahaa ennen Sotea!

    • Mitätehdään

      Uskottelo, että maakunta sijoittaa Lapualle Sote-pisteen. Ei oikein Kaitsukaan ollut asiasta varma. Jos ei käykään noin, kuin Kaitsu toivoo, mitä tehdään sitten Terveyskeskuksella?

      • Peräkylänpoika

        Kyllähän siinä suppeamman palvelutason terveysasema pysyy. Ellei sitten ajoissa myydä yksityiselle, joka pystyttää täyden palvelun sotekeskuksen ja hankkii asiakkaita Seinäjokea myöden.


      • TulkkejaTarvitaan

        Lääkärinsä ovat yrittäjätyylillä.
        Eivät maksa centtiäkään kunnllisveroa, vain pääomaveroa valitsemaansa valtioon. Esim Panamaan


      • TulkkejaTarvitaan kirjoitti:

        Lääkärinsä ovat yrittäjätyylillä.
        Eivät maksa centtiäkään kunnllisveroa, vain pääomaveroa valitsemaansa valtioon. Esim Panamaan

        Sano E-P:ltä yksi esimerkki kuka lääkäri ei maksa ollenkaan kunnallisveroa? Kuka tältä listalta mielestäsi puuttuu? http://verot.ilkka.fi/index-2017.html


    • IsännänÄäni

      Mitä sitten jos verot menee Panamaan. Pääasia on että uudistukset hyödyttää yrittäjiä. Yrittäjät tätä maata pyörittää. Hukkaan ne verot on mennyt, sen verran tehottomasti niitä tässä maassa käytetään. Mun puolesta koko verotus voitaisiin lopettaa vaikka kokonaan. Kaikki vaan maksulliseksi, niin loppuisi lorviminen. Ja kaikki yhteiskunnan tuet tykkänään pois, tulkoot meille yrittäjille vaikka töihin jos kiinnostaa lantteja saada.

      Kyllä maksukykyistä ja työssäkäyvää porukkaa piisaa, silloin saataisiin kysynnän ja tarjonnan laki kohdilleen, ja se hyödyttäisi myös meitä yrittäjiä. Nythän tässä maassa yrittäminen on pikkurahoilla pelaamista, ja kommarit yrittää joka asiaa kampittaa tyhjätaskujen taskuun. Mun mielestä työttömät ei ansaitse yhteiskunnan tukia, kerätköön ruokansa vaikka kaatopaikalta, niin ne Brasiliassakin tekee. Ne menestyy jotka yrittää, laiskat olkoot ilman, taikka sitten itkekööt ja olkoot ilman.

      • Mullejavainmulle

        Niin määkin olen sitä miälipualta että ne verorahat kuuluu yksistään meille yrittäjille me tarvitaan kaikki yritystuet jotta voimme yrittää. Ja kun olemme yrittäjiä ja maanviljelijöitä me nyt vaan tarvittemma enempi rahaa ittellemmä. Meillä on pensselit ja vehkeet. Ja kunnon palkat ittellämme ja me sentään omistetaan vaikka mitä. Mitä ne tyättömät ja eläkelääset tai kuntatyälääset oikein kitisöövät. Ne saa just sitä mitä met niille suoraan. Näinsennäen.


    • teekoo

      Omat ja maakunnan päättäjät saavat asian sössittyä niin, ettei meillä ole tulevaisuudessa enään minkäänlaista teekooota, ei julkista eikä yksityistä.

      • Jatkuva...Tappelu

        Kaksinainen Sota tulee taas meille.
        Mä haluan ensin Seinäjoen keskussairaalaan lapualaisen johtajan
        Hannu Puolijoen hoitoon ja sitten
        Tampereelle Yliopistosairaalaan.....junalla.


      • saapanähdä-kallista

        Ei oo hääviä suomen päätäjät millään tasolla, kulla kulla saavat soppia keitetyä ja ilikeitä,
        - mitenkähän paljon varoja on uhrattu tämänkin järjestelmän luomiseen
        - silti kaikki on ns. ilmassa vieläkin,
        - eiköhän tämä olisi parantunut vain kun jo olemassa olevaan olisi pieniä säätöjä tehty-


    • pistäävihaksi

      Eikö sotepuuhaajia yhtään peliätä, kun kritiikkiä tuloo joka paikasta näin paljon?

      Kun sitten kaikki menöö sekaasin niin sitten vasta sanojia riittää.

    • Taalat

      Tämän päivän Lapuan Sanonomissa Esko Yli-Karhu esitti hyviä kysymyksiä ja huolen nykyisten sote-tilojen jäämisestä tyhjilleen. Todella tuhannen taalan kysymyksiä.

      • Lapualle kannattaa ilman muuta ottaa Mehiläinen tai joku muu yksityinen toimija, koska Seinäjoen huippupalvelut ovat puolen tunnin matkan päässä. Kuten Eskokin on havainnut, Lapualle ei ole saatu vuosikymmeniin juuri mitään uutta, joten tuskin maakunnasta löytyy intoa satsata noin lähelle Seinäjokea toiseen sotekeskukseen.

        Kunnallisten terveyspalvelujen toimivuus on vaihdellut suuresti kunnittain. Jopa Seinäjoella on ollut vaikea päästä terveyskeskukseen ja kun jatkossa määrärahat ovat rajalliset, niin pystyykö Lapua pitämään yllä entisenlaista hyväksi koettua terveyskeskusta? Tuskin.


      • Avohoidokille

        Siinäpä sulle avohoitoa heti kun muutat ässsjojelle.


    • Kylänneuvos

      Eskon esitykset on usein tietoisen aktiivisesti unohdettu. Eihän tuollainen paikkakuntalaisten etujen ajaminen tietenkään kuulu maakuntaneuvostason henkilöiden tehtäviin. Tuollaisista jutuista sjokisilta kysymällä saa väättyrin maineen eikä kelpuuteta enää yhteisille palkintomatkoille eikä saa enää puheenjohtajuuksia tms. Ajavat siis vain maakunnan etua.

    • Soteyhdistää

      Sote on Keskustan tapa toteuttaa kuntaliitos yhdistämällä maakunnan kunnat yhdeksi toimijaksi, jonka jälkeen Lapuan tapaiset ylivelkaantuneet paikkakunnat huomaavat, että ainoa tie eteenäin on kuntaliitos. Lapualla on nyt velkoja konserni huomioiden 150 miljoona, n. 10 000 eura per lapualainen. Soten astuessa voimaan 2020 velka huitelee 20 miljoonan tuolla puolen, n. 14 000 - 15 000 per lapualainen, huomioiden väkimäärän laskun vaikutus persoonakohtaiseen velkaan. Tuota velkaa pitäisi hoitaa alle n. 8% kunnallisverolla...
      Viisainta olisi liittyä Seinäjokeen ennen Sotea, jolloin Sote-keskus olisi varmasti omassa kaupungissa ja saisimme maakuntvaltuustoon 4-5 edustajan sijasta 28-30 edustajaa, eli puolet 59 edustajasta. On huulluutta pelata tätä peliä uskotellen, että Lapua pärjää itsellisenä. Tässä pelissä menetämme kaiken!

    • EiKuntaliitos

      Emme välttämättä menetä. Yli-Karhun laatiman toimintamallin mukaan on vain neuvoteltava tänne yksityien Sote-toimija, joka vuokraa tai ostaa nykyiset hyväkuntoiset tilat käyttöönsä. Mitä kuntaliitokseen tulee, ei Seinäjoella ole tapana pitää toiminnallisia yksikköjä enempää Pjoella kuin Ylistarossakaan eli kuntaliitos ei Lapuan kaupunginosaan toisi mitään virkeyttä.

    • Aina..tapellaan

      Taas tuloo Sota.
      Ei auta enää Hota.
      Lääkärit kielikurssille, kun se latvian kieli on niin vaikeaa.

    • Jaahaapas

      Mitään sotea läpi saara, turhaa pölinää .🤣😁😇

    • Sotekeskusmahdollinen

      Kuntaliitos Seinäjokeen takaa sote-keskus ja keskussairaala ovat omassa kaupungissa - joka tapauksessa. Myös oman kaupungin, Seinäjoen edustajat tulevat muodostamaan enemmistön maakuntahallinnossa. Lapualle ei missään olosuhteissa muodosteta omaa yhteiskunnan ohjaamaa sote-keskusta, mutta esim. terveyskeskuksen vuodeosato tulee olemaan Lapualla. Uusia korvaavia sairaalapaikkoja ei ole, eikä niitä pystytä rakentamaan vuosikymmeniin. Sairaala vain tomii osana Seinäjoen sote-keskusta, mikäli terveyskeskussairaala jää maakunnan vastuulle. Lapualle voi periaatteessa syntyä sote-keskus mikäli joku kaupallinen yritys ostaa tilat ja perustaa sinne valinnanvapauteen perustuvan sote-keskuksen. Joka tapauksessa jatkossa jokanen lapualainen voi valita omn sote-keskuksensa mistä haluaa, vaikka Kauhavalta tai Alajärveltä.
      Sitä vain ihmettelen, että julkiseen keskusteluun ei osallistu Lapuan kaupuninhallituksen puheenjohtaja, jolle asia kuuluu Lapuan osalta.

    • MyösPeesaaja

      Kumma juttu, että johtotrpikka Pöntistä lukuunottamatta on hiiren hiljaaa. Puuttuuko näkemystä ja osaamista?

    • Jaahaapas

      Lopit pölyä ja paskas😆

      • Sivustaseuraajat

        Lapuan poliittiselta- ja virkamiesjohdolta puuttuu aivan täysin koko SoTe-osaaminen. Lapualaasia vierään ku pässiä narusta.


      • täysinjärjetöntä
        Sivustaseuraajat kirjoitti:

        Lapuan poliittiselta- ja virkamiesjohdolta puuttuu aivan täysin koko SoTe-osaaminen. Lapualaasia vierään ku pässiä narusta.

        Kauhava tulee saamaan Laajan sotekeskuksen! Näinhän se sairaanhoitopiirin johtaja Pihlajamäki kaavaili Ilkka lehdessä. Vai ymmärsinkö väärin?
        Kauhavan etu on, että eivät ole koskaan hoitaneet julkisia rakennuksiaan ja ovat kaikki rakennukset homeessa.
        Kauhavalaisille olisi painajainen ajaa 20 kilometrin matka Lapualle.
        Lappajärvi suuntaa Alajärvelle. Evijärvi Keski-Pohjanmaalle. Härmät Härmämediin?
        Kantakauhavalle rakketaan useiden miljoonien Laaja Sotekeskus? Kenen idea tämä on?


    • Jaahaapas

      Ei kukaan täysjärkinen lähäre ”kusipäitten” kans vääntämään 🍄

      • VihapuhujaVastuuseen

        Vihapuhetta koskevien rikosilmoitusten määrä on kasvanut merkittävästi, kertoo Kaleva. Sen mukaan viime vuonna poliisin tietoon tuli liki 200 rikosilmoitusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tai sen törkeästä tekomuodosta. Tämä on lehden mukaan lähes neljä kertaa edellisvuotta enemmän.


      • rauthaa-rajal

        Totuuksien lataajille vain kiitosta lisää, jotta saadaan torpattua tuo näitten vaeltaminen..


      • katso-suomi-etees

        Käytäytymisillä on myös ratkaiseva merkitys-


      • SotaPianMeillä
        katso-suomi-etees kirjoitti:

        Käytäytymisillä on myös ratkaiseva merkitys-

        Jyyskk on erikoistunut pahvisiin huonekaluihin ja
        Terveystalo ja Mehiläinen latvialaisiin lääkäreihin ja
        Unkarilaisiin hoitajiin, jotka vaihtuvat jatkuvasti.
        Kaikki toimivat yrittäjäperiaatteellla, joten eivät maksa
        ollenkaan kunnallisveroa.
        Pääomaverot Panamaan piiloon.


      • Vellipökät

        Justiinsa tälläistä se yksityipuolen hoitotaso on. Lääkärit ja hoitsut ampiaisis sun muis mehliäisis eivät ossoo juurikaan sooomea ja selitä sitte vaivas tuollaisille pöntöille. Tätähän kokkareet ajaa suomeen.


      • Vellipökät kirjoitti:

        Justiinsa tälläistä se yksityipuolen hoitotaso on. Lääkärit ja hoitsut ampiaisis sun muis mehliäisis eivät ossoo juurikaan sooomea ja selitä sitte vaivas tuollaisille pöntöille. Tätähän kokkareet ajaa suomeen.

        Kuka näistä talon lääkäreistä tai muusta henkilökunnasta ei osaa suomea? 🤔 https://www.terveystalo.com/fi/Toimipaikat/Terveystalo-Lapua/?gclid=CjwKCAjwoKDXBRAAEiwA4xnqv6wjPLx2rLvfA29d5_l-l8GWtSOZYy_HASylkuXO-EYDlFlm6wQigBoCk0wQAvD_BwE


      • Luuulolkuulol

        Lol


    • Käyttöälöytyy

      Saisiko tyhjiksi jääviin terveyskeskus tiloihin koripallokenttiä vai joutuuko korottamaan kattoja? Anyway, tulossa on urheilun tarpeisiin ilmaista tilaa, ei jää käyttämättä, entä kuntosalina, ei tarvitse edes katon korotusta.

      • seikkiläs-syvä-kuoppa

        Juoksuttaakos seikkilän rahattomuus taas nuankin aatostas-


    • onko2018

      Käyttöä löytyy ja sikkiläs-syvä-kuoppa. Onko teillä kummalakaan mitään oikeaa tarjottavana, tälläisellä ajatelulla ja naljailulla on pian teidänkin yltäkylläinen leipä Lapualla syöty.

      • hävytön-kuoputtaja

        Seinäset on ihmeisään asioitensa kanssa eihän tuolle mikään piisaa, sehän tehnyt jo selvää alueelle riittämiin ja omaa kuopaansa vain kaivaa syvenmälle, tajuamatta sitä-

        -jot veto loppuu vieteristä jos ei tuata puntata, miksi puntaisimme omahyväistä-

        -eikö tuo huutaja koskaan tuu omillaan pärjäämään !

        (vilikaskaas seinäjoen ja ilmajoen palstojakin)


    • SkenaarioTarpeeton

      Sotesta on tarpeetonta olla peloissaan, Meilllä on huippupelaajat kapteeninaan Kaitsu. Saamme laajan sisällön Soten selviönä, Sitä ei meiltä voida pois ottaa. Aivan tyhmään pelätä niin, että yksityista alamma hommata.

      • Junalla..Mennään

        Jooooo
        Aivan turhaa on Ässäjokea jatkuvasti pelätä.
        Ja Seinäjoen ja Tampereen suuntaan erikoishoitoon.


      • onsekauhia-tauti-ulvooo
        Junalla..Mennään kirjoitti:

        Jooooo
        Aivan turhaa on Ässäjokea jatkuvasti pelätä.
        Ja Seinäjoen ja Tampereen suuntaan erikoishoitoon.

        Kuivaakos jo suutas, hörppääs nyt jo jotakin viluiset tutisijat.


      • onko2018

        Sillä huippupelaajallakin on vain yksi ääni, että ei sillä paljon rajoja muutella, vaikka olisi ites Kaitsu ?


      • kukkarot-tyynynalle

        (onko2018)-

        Mites sinä luulet pystyväsi lapuaa heilutelemaan janoissasi,
        - isrtonaisia ja vapaita äänestäjiä on yhtenäistä lapuaa puollustamassa se n. 11000 kpl MANIPULAATTORI mitääh !


      • YksinäinenSputnikki

        Koko Apuva on yksityinen, yksinäinen.
        Yhteistyökyvytön joka asiassa.
        Julkisuutta pelkäävä, päätökset tehdään viljankuivaajalla.


      • sinne-painuu
        YksinäinenSputnikki kirjoitti:

        Koko Apuva on yksityinen, yksinäinen.
        Yhteistyökyvytön joka asiassa.
        Julkisuutta pelkäävä, päätökset tehdään viljankuivaajalla.

        Kiertäkääs vain tyynnemin vielä nuo reunanne ja repikääs viimeisetkin asumismahdollisuudet sieltä, kyllä koppaseen painuu ja kaikki, on se näläkänen suomen kohta-


      • siel-tuulee-JAluutakäy


      • TUONjuoksupoikase-juokso

        Mitäs tuosta reunansa putsaneesta viitsii katsella, tämä kekonsa rakentaja ja muilta elinmahdollisuudet vex, on tämä karski renkiensä kautten maakuntaakin putsaaja,
        -tämän juoksupoijat laukkaa kuin viimeistä päivää käänellen kiviä ja kantoja mistä saisivat tuonne kiskaista.


    • Kivavalinnanvapaus

      Jokainen Terveystalon tai Mehiläisen työterveysasiakas tietää yksityisen erinomaisen hoidon tason. Kyllä yksityinen hoitaa asiat sotessakin hyvin. Odotan valìnnanvapautta!

      • KaikkiYksityistetäänkö

        Myös koko kunnan johto voidaan ulkoistaa ja yksityistää ?
        Mitä virkaa julkisella raskaalla kalliilla hallinnolla kirkonkylässä ?


      • Hommahoituunäin
        KaikkiYksityistetäänkö kirjoitti:

        Myös koko kunnan johto voidaan ulkoistaa ja yksityistää ?
        Mitä virkaa julkisella raskaalla kalliilla hallinnolla kirkonkylässä ?

        Tämä hoidetaan kyllä kuntoon Seinäjoki-liitoksella, älä huoli. Se tapahtuu ennen kuin uskotkaan.


      • lapua-elää-voimissaan
        Hommahoituunäin kirjoitti:

        Tämä hoidetaan kyllä kuntoon Seinäjoki-liitoksella, älä huoli. Se tapahtuu ennen kuin uskotkaan.

        Uhkailut on kovat tyhyjätä lapua joillakin, jotta herää lapua keräämään yhtenäisyyttä ja pidetään asutussa kunnossa palveluineen, ei hatkahdusta ylistaron tyhyjääjän suuntaan.


    • Hyvävaihtoehto

      Yksityinen sote tarjoaa lapualaisille valinnanvapauden, ilman sitä olemme vaihtoehdottomassa tianteessa, jossa ei ole kilpailua.

    • Teekoo

      Kuhan nyt vain pysyy sote., oli sitten julkinen tai yksityinen, kumpikin sopii. Mikään Alangon kontti ei kuitenkaan korvaa nykytilannetta.

      • MitäJätkäDuunaa

        Mitä duunaa kovapalkkainen lapualainen
        Sote-johtaja Peltola huoneessaan Seinäjoella ?
        Ettei vaan pitkään kahvilla ja jatkuvasti netissä.


    • EiLeikkuriPuolueitaEi

      Kokkareillaa ja kepuleillaa on tuli persiin alka. Juoksupuolue Uuvateilla. Saappa nähdä sorminen, ettäs toiset ne jotka hallituspuikoossa vuoren päästä. Muistakeepa iänestäjät mitä puoluetta teitin pittee iänestää jottas saavatten elämänsä kuntoon, iliman jatkuvia leikkauksia.

      • Jatkuva...Tappelu

        Meillä on jo jatkuva valmis Sota.
        Ulkoistetaan, yksityistetään koko kunta.


      • on-nämä-heikoillaTosiaan
        Jatkuva...Tappelu kirjoitti:

        Meillä on jo jatkuva valmis Sota.
        Ulkoistetaan, yksityistetään koko kunta.

        Seinäjokiset lapuan foorumia sotkevat ja kokoukset kuntatalolla on lapualla rauhallisia...

        Piruuset rajantakaa pistelevät ja sotkevat köyhyyksissään...


    • Sokeutta

      Kysyin sjokiselta kaveriltani sotesta. Hän sanoi, ettei Lapua voi olla varma siitä, että saisi pitää nykyisen laajuisen sotekeskuksen.
      Onko nyt tosiaankin niin, että meidän poliitikot on maksetut kylvämään rauhallisuutta maakuntaan, että siten saisivat vietyä Lapualta toimivan soten? Lapsenusko on voimakasta, vai onko se tyhmyyttä?

      • Äläpanikoi

        Eihän sotesta ole mitään hyötyäa jos Lapualla homma olisi nykyisessä laajuudessaan. Lapuan on Seinäjoen osa, joten soteasiat juontuvat luontevasti keskussairaalan suuntaan. Lapualla ei ole mitään hätää!


    • selaasta-siellä

      Kyl seikeissä vaikerretaan terveysmenoista, ei mulla muuta ei nua meinaa pystyä no joo-

      • sotkuusessa-tilassa-on

        saa nähä kuitaavatkos velalla ja korkeanmilla palvelumaksuilla -jotain on näitten puuhailtava


      • voivoi

        Mitä siinä jutussa sitten sanottiin Ei mitään selvää virkettä. Pelkkää vihjailua, Surkeaa toimittamista tällä kertaa leenalta.


    • Jazca

      Vihjailu ja epätietoisuus jatkuu tämänpäiväisessä Lapuan Sanomassa, yleisönosastossa. Eipä ole edes valtuuston Pj:lla kokonaiskäsitystä siitä, mihin ollaan menossa. Sinisilmäisyyttä meillä on vaikka muille jakaa.

      • LuottamusYliRajojen

        Ei ole mitään hätää, kun on oma mies, Peltolaanen,
        Seinäjoella isoimpana Sote-johtajana.
        Tuloo Sote tai Sota.


      • Sinisilimääset

        Joo...pihalla ollaan ku lumiukot ja orotellaan, orotellaan...


    • marinasta-marinaan

      On se on on köyhää ton naapurin marinat, kyllähän kaikkeja konsteja marajavat ja välillä oikein uhkaavatkin, kukas tuolla enään viitsii hypätäkkään ja aivan turhaahan se onkin..

      • AsiakkaatKaikkoavat

        Terveys- ja sosiaalipalveluja tarjoavan Pihlajalinnan tulos heikkeni alkuvuonna odotettua enemmän. Yhtiön oikaistu liiketulos painui 0,3 miljoonaa euroa tappiolle, kun tietopalvelu Factsetin keräämä analyytikkojen konsensusennuste odotti 5,4 miljoonan euron liikevoittoa. Vuotta aiemmin vastaavaan aikaan Pihlajalinnan oikaistu liiketulos ylsi 5,7 miljoonaan euroon.

        Factsetin keräämä konsensusennuste pohjaa kuuden analyytikon ennusteeseen.

        Pihlajalinnan osakekohtainen tulos putosi 0,06 euroa tappiolle, kun analyytikot odottivat 0,14 euron osakekohtaista voittoa. Vuodentakainen vertailuluku oli 0,15 euroa.

        Sairaat eivät halua maksaa ylihintaa palveluista.


      • kuin-tarjotimella

        Googlatahan tuota voipi itsekin:
        -Pihlajalinna seinäjoki
        -Pihlajalinna seinäjoki tulos

        Jokainen pääsee katselemaan tään syövereitä ja päätelemään mikä on pelin henki.


      • kuin-tarjotimella kirjoitti:

        Googlatahan tuota voipi itsekin:
        -Pihlajalinna seinäjoki
        -Pihlajalinna seinäjoki tulos

        Jokainen pääsee katselemaan tään syövereitä ja päätelemään mikä on pelin henki.

        Googlasin kun pyysit. Seinäjoen Pihlajalinna on aloittanut viime vuoden lopulla, joten tulostietoja ei ole.

        Pihlajalinnan omilta sivuilta: " Kauan eläköön pohojalaanen elämä!
        Nyt meidän kelpaa hoitaa terveyttämme, kun kaupunkiin on saatu uusi täysin seinäjokinen lääkärikeskus. Talo on täynnä eteläpohjalaisia lääkäreitä ja tunnelma sen mukaista.

        Pihlajalinna Seinäjoki on uusi, täyden palvelun lääkärikeskus. Laajat ja korkeatasoiset palvelumme löytyvät nyt aivan kaupungin ytimestä. Tarjoamme pohjalaisille kaupungin ystävällisimmän asiakaspalvelun ja uudenaikaiset tilat.

        Pihlajalinna Seinäjoki suurella sydämellä paikallisilta paikallisille. "

        Soita ja varaa aika, jos on tarvetta. Puhelin 010 312 140 ☺️

        https://www.pihlajalinna.fi/palvelut/yksityisasiakkaat/laakarien-vastaanotot/psykiatrian-erikoislaakari


    • onko2018

      Kuulin että maakunta sote-keskuksia on varmasti vain VIISI kappaletta, näin olle ei ole vaikea arvata mitkä ovat ne kasi jotka pelistä putoavat. Olis meinaan vara paree kuin varautuis ajoissa ei tarvis sitten pettyä.

    • Sote-yhdistää

      Näyttää olevan sotesta paljon tietämättömyyttä. Jukisen puolen ja yksityiset sotetarjokkaat ovat potilaan vapaasti valittavissa. Siis monipuolistavat hoitotarjontaa! Soteneuvotteluissa mukana olevat eivä voi ajaa jonkun yksittäisen kylän asioita, edes Lapuan, vaan heidän velvollisuutensa on toimia koko maakunnan parhaaksi. Siltarumpupolitiikan asenne on soten osalta menneisyyttä. Tulevaisuus on koko maakunnan yhteinen.

      • lapuakauhava

        Sote yhdistää Kauhavan ja Lapuan tekemään yhteistyötä. Kauhavalle suunnitelmissa laaja sotekeskus. Näin ollen lapualaiset käyttävät Kauhavan palveluja tai sitten Seinäjoen. Näin on suunniteltu (ainakin Kauhavalla)!


      • lapuakauhava kirjoitti:

        Sote yhdistää Kauhavan ja Lapuan tekemään yhteistyötä. Kauhavalle suunnitelmissa laaja sotekeskus. Näin ollen lapualaiset käyttävät Kauhavan palveluja tai sitten Seinäjoen. Näin on suunniteltu (ainakin Kauhavalla)!

        Kauhava on lähempänä kuin Seinäjoki, joten sinne ensiapuun ja mahdolliseen jatkohoitoon Seinäjoelle ei ole enää niin kiire. 💉


    • järijetööntä-juoksua

      Kyllä luulotauti maksaa, miksei puhelimitse ja tietovärkejä enempi käytetä, tulis vähempi tehtyä virheitäkin.
      ---
      Eduskunta hikoilee parhaillaan sote-uudistuksen valinnanvapauslain kanssa.
      Vähälle huomiolle uudistuksessa on jäänyt se, että veronmaksajille on tulossa jättimäinen lisälasku.
      http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805092200928948_pi.shtml

    • KiireOn

      Ei tässä mitään siltarumpupolitiikkaa tarvita vaan ajoissa neuvottelut käyntiin, että saadaan tilat käyttöön ja paras yksityinen toimija meitä palvelemaan.

      • Väärinkäsityksiä

        Venäjän ystävyyskaupungista on tulossa ummikkoja lääkikandeja.


      • lapsetensin

        Niitä on jo Kauhavalla. Todella surkeaa, jos pienten lasten ja koululaisten terveystarkastuksia tekee lääkäri, joka ei osaa suomen kieltä. Ei ymmärrä lasten puhetta eikä lapset lääkärin puhetta. Sitten ihmetellään, miksi lapset ja nuoret oireilee ja eivät saa riittävän aikaista tukea ja puuttumista tilanteeseen.
        Sotevalmistelutorneissa tehdään epärealistisia ja idealistisia suunnitelmia, vaikka perustason asiat ovat todella huonolla mallilla ja ne tulisi ensin korjata.
        Äitiys- ja lastenneuvoloissa tulisi työskennellä kokeneita pikkupotilaista ja heidän perheistään kiinnostuneita ammattitaitoisia terveydenhoitajia sekä ehdottomasti suomenkielen taitoinen lääkäri, samoin kouluterveydenhuollossa.
        Pohjanmaalla ruotsinkieliset pitävät huolen, että saavat omalla äidinkielellään hoitoa? Miksi Etelä-Pohjanmaalla ei vaadita sitä, että ainakin lapset ja koululaiset saisivat omalla äidinkielellään hoitoa?


    • onko2018

      Täällä luodaan kauhutarinoita siitä että lääkärit eivät osaa paikallista murretta.
      Emmekö osaa tuollaista asijaa, ottaa huomioon sopimuksessa ???
      Sopimus on tilaajan ja toimijan kahdenkeskinen sopimusasijakirja eli muistio, siinä on kaikki mitä me tulevalta sote-keskukselta edellytämme, myös se kielitaito.
      Sopimuksen laatijat tulee olla alansa ammattilaisia, eikä mitään joo miehiä, koska sopimuksesta pitää ilmetä palvelut, laatu, taso, saatavuus ja vaikka se kielitaso.
      Sopimus sitoo myös molempia osapuolia, sopimus tulee laatia myös sellaiseksi ettei sitä tarvitse heti yritää korjata ja puutteita lisätä. Korjauksessa on taas kaksi osapuolta ja molemmila omat näkemyksensä asijasta, eli tilaajan asema heikkenee.

      • k2k2

        Kauhavalle on ainakin valittu virkaan pikkulasten ja koululaisten lääkäriksi suomenkielen taidoton lääkäri. Pitänee kysyä K2:n johtaja Perkkalaiselta, mitä ajatteli, kun valinnan teki. Vai ajatteliko jo tulevia maakuntavaaleja ja omaa ehdokkuuttaan vasemmiston edustajana.


    • onko2018

      Juuri näin. Nythän vasta maakunnan sote -keskukset ovat rakentumassa toiminnalisesti.
      Paikoista en sitten enää ole varma, meillä tällä Lapualla pitää kyllävarautua pahimpaan.
      Maakunta valtuustoon valitaan meiltä noin 4 - 6 edustajaa, heidän edusutksellisuus muodostuu sanoisin sangen vähäiseksi ???. Silloin mitataan heidän todellinen,neuvottelutaito, osaamistaso ja millä faktoilla lähestytään oman kunnan akuutti kuten sote-keskus ja elinkeino toimintojen esillä pito maakunta valtuustos.
      Siellä jos koskaan ei yhdeläkään edustajalla, ole varaa lähtiä edustamaan omia yksittäisä näkemyksiään, kevein perustein, mutta ei ne ole poissuljettu, jos perusteet ovät muittenkin hyväksyttävissä.

    • SuomenRakentaja

      Globalistit tuhoavat hyvinvointiSuomen ja kansallisvaltiomme. Monikultturismi on kirosana lapualaisille.

    • Nouweör

      Mitä kauemmas mennään Seinäjoesta, sitä vaikeampaa on saada lääkäreitä. Ei tarvi mennä kuin Kauhavalle niin jo alkaa lääkäripula näkyä. Lapualla vielä pääsee lääkärille, se ei ole ongelma. Lääkärit tykkää asua lähellä Seinäjokea, kai niillä on sivupisneksiä yksityysen puolen kanssa sinne suuntaan. Kauhava on jo liian kaukana, kaikesta, Härmistä puhumattakaan.

    • LaupiasS

      Taitaa Pöntisellä ja hänen sielunkumppaneillaan olla tällä hetkellä paljon ajatustyötä tehtävänään kun on julmalla tavalla paljastunut, mihin tuo heidän uskonsa johtaa muunmuassa vanhusten hoivapalveluissa.

    • Anonyymi

      Linssilude voi pitää suunsa pienemmällä.
      Lapuan terveyskeskusta Ei lopeteta jonkun älypään pönden puheista.
      Se voi itte käyttää miälinmäärin yksityisiä veroparatiisiyhtiöitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      104
      2067
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1593
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      120
      1122
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      30
      1040
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      949
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      165
      867
    7. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      804
    8. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      771
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      52
      753
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      663
    Aihe