moikka :))

tintsku02

Teen ussan esitelmää aiheesta köyhät ja rikkaat maat ja mun pitäs tietää mitä eettisiä ongelmia on köyhillä ja rikkailla mailla

4

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ThirdWorldIssues

      Rikkaiden maiden ongelmana on se, ettei monestikaan saa tilattua pitsaa lounasaikaan, kun naapurien wifi-verkot häiritsevät nettiä.

      P.S. Mikä ihmeen ”tehkää muut mut läksyt”-vimma täällä on menossa...

    • jotainin

      Köyhien maiden eettiset ongelmat ovat pohjimmiltaan samanlaisia kuin rikkaittenkin maiden. Eli koskevat ihmisyyttä. esim. naisen ja lapsen asemaa, perheen asemaa turvallisuutta, työllisyyttä tasa arvoa sananvapautta jne. kaikkia eettisiä kysymyksiä.

      Lännessä eettiset ongelmat voidaan nähdä enemmän yksilökeskeisyyden ja hyvinvoinnin ylikorostumisena ja massakulttuurisena, liiaksi talouteen ja hyödyn maksimointiin liittyvänä.
      Samoin liberalismi, liiallinen sallivuus jossa yksilövapautta korostetaan liikaa, voidaan myös nähdä eettisenä ongelmana. Myös viihteellisyys ja ylikorostunut mediakulttuuri jossa kaikki tuodaan valmiina pureskeltavaksi löyhästi ja kritiikittömästi.
      Tai miten länsi poliittisesti ja taloudellisesti kohtelee köyhiä maita on yksi rikkaiden maiden eettisistä kysymyksistä.

      Köyhien maiden eettiset ongelmat liittyvät enemmän esim rodullisiin ja uskonnollisiin alistaviin rakenteisiin jossa yksilövapautta rajoitetaan tai estetään esim lainsäädännöllä , pakkoavioliitoilla alipalkatulla työllä lapsityöllä tai ihmiskaupalla.
      Ne liittyvät enemmän huonoon elintasoon, diktatuuriin, sosiaalisen järjestelmän ongelmiin.sekä varallisuuden epätasapainoon ,

      Käytin karkeasti länsi sanaa yleistyksenä..toki idässä on myös rikkaita esim. öljymaita ..
      tässä muutamia ulkomuistista ..kannattaa varmistaa lähteiden kautta ja tutkia itte.. netistä löytyy kaikenlaista..eettiset ja moraaliset kysymykset on sukulaisia ja liittyvät ihmisyyteen ja vallan tasapainoon.. politiikkaan laisäädäntöön ..sekä talouteen ja uskontoon.. eli koko pakettiin..

    • fdgfhgjdgh

      Ovatko seuraavat totuuksia vai kliseitä?

      Rikkaissa maissa syrjitään kristittyjä ja uskotaan rahaan ja valtaan. Köyhissä pakanamaissa syrjitään ja tapetaan kristittyjä ja kuvitellaan saatavan siitä palkan heidän taivaassaan. Naisia alistetaan ja käytetään synnytyskoneina köyhissä maissa. Naisten alistaminen ja raiskaaminen tuodaan myös (vielä) rikkaampiinkin maihin, ja niissä naisia alistetaan syyllistämällä heitä siitä, että ovat joutuneet kyseisen toiminnan uhreiksi. Lisäännytään kuin kanit ja viedään sen tuoma ongelma muiden maiden ratkaistavaksi. Rikkaissa maissa syntyvyyttä ja elämän pituutta vähennetään ympäristömyrkyin, lisäainein, kemikaalein, alkoholin ja tupakan avulla, fyysisen aktiivisuuden puutteella. Ennen rikkaat kansat korvataan kansainvaelluksilla maista, joissa alkoholi ei ole vielä tuhonnut nuorten miesten lisääntymiskykyä, valitettavasti.

      Ussan opettajasi luultavasti hyväksyy vain sellaisen esitelmän, jossa syyllistät (ennen vielä) rikkaita maita ja korostat köyhien oikeutta lisääntyä ja vallata muiden maat. Muista syyllistää kristittyjä ja korostaa sen erään uskonnon olevan 'rauhan uskonto'.

    • Danielin kirjan 11. luku kertoo sodasta, jota käydään muutamaan otteseen Etelän kuninkaan ja Pohjoisen kuninkaan välillä. Tuon luvun lopussa on kertomus Pohjoisen viimeisimmästä hyökkäyksestä etelään, joka tiivistyi 1852 imperialismina. Silloin ryöstettiin Etelän kuninkaan kaikki aarteet kuten kulta, arkeologiset aarteet, kasvikunnan hyötykasvit, Australia yms.

      Parhaillaan on menossa Etelän Kuninkaan vastahyökkäys, jossa Pohjoisen kuningas kaatuu kenenkään häntä auttamatta. Myös pääsee tässä hyökkäyksessä etelän joukot Pohjoisen kuninkaan turvapaikkaan asti.

      Aarteet joita etelästä ryöstettiin olivat monet: Tomaatti, peruna, vanilija, kahvi, kaakao yms. Timantit, kulta, kumi, tina yms.

      Etelä ei suinkaan ole köyhä, vaan erittäin rikas. Paljon rikkaampi kuin pohjoinen, mutta tällä hetkellä Etelä on yhä ryöstetyssä tilassa. Ja siksi köyhä. Mutta 1970-luvulla kerrottiin ala-asteen opiskelijoille, että tulee Uusi maailmanjärjestys ja kolmas maailmansota. Uudessa maailmanjärjestyksessä kaikki tehtaat viedään pohjoisesta Etelään. Kolmannessa maailmansodassa käydään sotaa talouden keinoin ja tuossa sodassa käy niin että Suomi on voittajien puolella.

      Näyttää siis siltä, että Pohjoisessa eliitti voittaa kolmannen maailmansodan ja rauhassa elää rikkaana ja yltäkylläisyydesssä. Sen sijaan pohjoisen köyhällistö ja työväestö häviää kaiken kun tulee uusi maailmanjärestys ja köyhällistön tilalle tuodaan eliitin kahlekoirat eli palkkasotureina muslimit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1486
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1243
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe