Tänään muistetaan sotaveteraaneja!

kättä.lippaan

Kaikki kunnia heille, liehukoon Suomen liput vapaassa maassa. Ilman veteraaneja sitä ei olisi.

Valitettavasti on sellaistakin porukkaa jotka eivät arvosta veteraaneja, sellaiset löytyvät sieltä vasemmiston äärilaidalta.

32

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä kannattaakin muistaa erään sotaveteraanin ja Mannerheimin ristin ritarin osuvat sanat: "Rasistit ovat raukkoja".

      • että.sellasta

        Tavallisia realistisia ihmisiä jotka eivät omaa teidän "suvaitsevaisten" agendaa, on vuosia yritetty leimata milloin milläkin nimillä - huonolla tuloksella. Päinvastoin näyttää siltä että valtamediakin alkaa herätä totuuteen, sillä vähän realistisempaa uutisointia mamuista tai maahanmuutosta on ollut näkyvissä.

        Ja kuinkahan uppoaa esim. Atte Kalevaan tuollainen lause, että "rasistit ovat raukkoja". Kalevahan on leimattu netissä jo rasistiksi teidän suvakkien taholta, kun hän sanoo asiantuntijana totuuksia islamista. Mutta veikkaan että Kaleva on kaukana raukasta, eiköhän ne löydy juuri sieltä teidän puoleltanne.


      • Atte.oikeassa
        että.sellasta kirjoitti:

        Tavallisia realistisia ihmisiä jotka eivät omaa teidän "suvaitsevaisten" agendaa, on vuosia yritetty leimata milloin milläkin nimillä - huonolla tuloksella. Päinvastoin näyttää siltä että valtamediakin alkaa herätä totuuteen, sillä vähän realistisempaa uutisointia mamuista tai maahanmuutosta on ollut näkyvissä.

        Ja kuinkahan uppoaa esim. Atte Kalevaan tuollainen lause, että "rasistit ovat raukkoja". Kalevahan on leimattu netissä jo rasistiksi teidän suvakkien taholta, kun hän sanoo asiantuntijana totuuksia islamista. Mutta veikkaan että Kaleva on kaukana raukasta, eiköhän ne löydy juuri sieltä teidän puoleltanne.

        Suvakkeja närästävät Kalevan näkemykset islamin suvaitsemattomasta, militantista ja osittain väkivaltaisesta uskomusjärjestelmästä.

        Atte Kalevan mielestä pseudosuvaitsevaisilla on samoja piirteitä kuin fundamentalistilahkoilla, jotka sulkevat erimieliset vihollisinaan oman leirinsä ulkopuolelle, jottei näiden oletettu pahuus tarttuisi. Pseudosuvaitsevaiston palvonnan kohteena ei ole Jeesus tai Muhammad vaan eksoottinen vieraus ja lumoava toiseus.


    • LaDance

      Mitähän siitä arvoisa uunilla eläjä olisi tullut, jos silloin vieras olisi toivotettu tervetulleeksi?

      Suomen silloinen vasemmisto toivottikin.

    • Ladance

      Nykyisen mittapuun mukaanhan puolustautuminen, siis muukalaisten maahan tulemisen estäminen on razzizmia. 😁

    • Kaikki kunnia Suomen sotaveteraaneille.Eipä ollut heille aikoinaan tarjolla kriisiapua kauheuksien jälkeen.

      • valitettavasti

        Sanoit täysin oikein, sitä ei ollut.


    • Aivan turhaa on mielestäni puhua t ä n ä päivänä vasemmistolaisista mielipiteistä tai rasismista.

      Viime sodissa valkoiset ja punaiset taistelivat yksissä tuumin rinta rinnan vihollista vastaan. Se kauna mikä oli vapaussodan jälkeen, oli miltei tyystin unohdettu. Puutteellisin varustein he tekivät yhdessä ns. talvisodan ihmeen. Kivääri tai koivuhalko käteen, kokardi siviilikarvalakkiin jne. Vastassa oli mittava vihollisen tykistö ja panssarivaunut. Silti Suomi on nyt itsenäinen.

      Kannattaa myös muistaa lottia, heidän muonitustaan ja muuta huolehtimista sotilaittemme hyväksi, sillä he tekivät mittavan työn itsenäisyytemme puolustamiseksi ja hyväksi.
      ”Kertokaa lasten lapsille lauluin, himmetä ei muistot koskaan saa”.

      Sankarivainajat ja veteraanit ovat antaneet maallemme hyvän pohjan rakentaa hyvinvointia. On todella harmillista jos hukkaamme tämän annetun pohjan ja sorrumme keskinäiseen kiistelyyn ja ”digitaalipolitiikkaa”.

      • kyllä.vain

        60-luvulla vasemmistoradikaalit haukkuivat avoimesti veteraaneja, sanomalla mm. että mitäs sinne menitte jne.

        Tämä on ihan faktaa.


    • oma-lehmä-ojassako

      Se rahankerjuu vain jatkkuu vaikka veteraanit kuoliskin kaikki? Taitaa olla veteraanijärjestöillä pelko perseesä, että työt loppuu jos rahankerjuu lopetetaan vaikkei veteraaneja enää oliskaan!

      • Hylsynsyrjä

        Hyi häppee sie hylkysyrjä ojassa olevine lehmines. Ei taida olla kokokuva handussas tuollaisia sammakoita ja aivopieruja päästellessäs. Tiedättekös muuten mikä ja missä oli Hylkysyrjä?


      • iuyttertrewd
        Hylsynsyrjä kirjoitti:

        Hyi häppee sie hylkysyrjä ojassa olevine lehmines. Ei taida olla kokokuva handussas tuollaisia sammakoita ja aivopieruja päästellessäs. Tiedättekös muuten mikä ja missä oli Hylkysyrjä?

        Luultavasti siellä sinun jalkovälissä!


      • Hylsynsyrjä

      • rantti
        Hylsynsyrjä kirjoitti:

        Hyi sinua jälleen . Polvien alapuolella, toki jalkovälistä. Tuli mieleeni aivan rauhallisesti seuraavaa.
        https://www.youtube.com/watch?v=gxQ6H6rA5cM

        Hulluks männöö maailma jos ei saa naisten kauneuvest arvokkaasti ja oikkein mielin nauttii.


    • rasismiako
    • Pröööööt

      Mitä ihmeen sotaveteraaneja?
      Kaikki oikeat sotaveteraanit, ne rintamamiehet ovat jo kuolleet!
      Nyt veteraanijuhlissa elvistelevät ne jotka pikkupoikina ja tyttöinä olivat ehkä sodan loppuvaiheessa muutaman kuukauden rintamalla tai jossakin oravakomppaniassa ilmapuolustuksessa.
      Lapinsotakin päättyi helmikuussa 1945 ja kun ajattelee että tuohon aikaan saattoi vapaaehtoisena päästä rintamalle jo 17 vuotiaana, niin käytännössäkin viimeiset jotka ovat oikeasti voineet olla sodassa ovat syntyneet viimeistään vuonna 1927.
      Vain yli 91 vuotiaita voi siis kutsua sotaveteraaneiksi. Tosin nyt inflaation aikana on veteraanistatus annettu myös mersunhakijoille, eli YK:n rauhanturvaajille.
      Naurettavia pellejä kaikkine mitaleineen näkyi kansallisen veteraanijuhlan yleisössä. Yökköttävää!

      • JunttiSuomi

        Rasset on tämmösiä, eivät osaa hävetä vaan ovat ylpeitä typeryydestään.


      • tröööttt
        JunttiSuomi kirjoitti:

        Rasset on tämmösiä, eivät osaa hävetä vaan ovat ylpeitä typeryydestään.

        Idioottimainen kommentti komulta taas.


      • Pro_Patria

        Totta. Tuohan selviää historiantuntemuksella ja yksinkertaisella laskutoimituksella. Kutsuntojen kautta viimeinen sotaan joutunut ikäluokka oli vuonna 1924 syntyneet.
        Vapaaehtoisena sotaan ehti muutamaksi viikoksi/kuukaudeksi 1927 syntyneetkin.
        Melko nuoren näköistä oli tuolla pääjuhlassa tuo kutsuvierasjoukko.
        Isäni oli 1920 syntynyt ja vietti sodassa 1939-1944. Heitä pidän sotaveteraaneina, mutta eipä heitä enää juuri ole.


    • Yk-MIES

      Minä toin yk- joukoista BMW: n ja se on hyvä auto. Naapuri ajaa Honda crv;llä ja aina jossain " huollossa"

      • autotietävä

        Hyvinkin saatat olla MIES. Bemarit kannattaa katsastuttaa Kovalaisella. Samoin muutkin huoltamattomat ruostepesät kutenMazda 6 .


    • Kunnia veteraaneille, heitä on vielä paljon keskuudessamme!

    • kirottu.olkoon.eripura

      Metsissä tuulee. Veteraanien mielissä ei enää muu kuin keskityksen jyly. Rauha toivottavasti kestää heille. Elonsa loppuun. Toivokaamme että ei ole tuleva uutta jylyä, tykkien. Se on aina otettava, huomioon.

    • mullakinonmitaleita

      Oikeasti sodassa olleita veteraaneja ei juuri enää ole. Ne jotka viimeisiä rippeitä viime sotien veteraaniudesta vielä nauttivat eivät oikeissa sotatoimissa koskaan olleetkaan. Onko tämä nyt niin saatanan vaikea ymmärtää? No ehkä, koska se on totuus ja yksinkertaisen matematiikan takana todistettavissa.

    • Viime sodassa taistelleita veteraaneja on vielä elossa alle 17 000 ja porukka tietenkin vähenee vuosien mittaan. Veteraanien keski-ikä on yli 93 vuotta ja heitä riittää vielä seuraavallekin vuosikymmenelle. Naapurini veteraani Veikko täytti viime kesänä 95 vuotta. Hän on vielä ahkera kirjallisuuden ystävä, mutta joutuu jo turvautumaan pyörätuoliin.

      Vanhimmat elossa olevat veteraanit ovat syntyneet 1910-luvun loppupuolella ja nuorimmat 1920-luvulla ja he olivat oikeissa sotatoimissa. Tämä on kaikkien helppo todeta ja ymmärtää ilman Efraim Elon laskuoppia.

      https://veteraanit.fi/ukk/

      Kaikki kunnioitukseni veteraaneille. Minä en sotaa kokenut, kun synnyin juuri jatkosodan päätyttyä.

    • suursuomi

      Kunnioittasin veteraaneja jos he olisivat saanet sen suur-suomen,sehän oli tavoitteena.Pieleen meni.Sinne meni Karjalakin.

      • itsenäinen.suomi

        Aika kiittämätön kommentti. Taidat olla ahne luonteeltasi. Minulle itsenäisyys riittää.


      • pien-Suomi

        Mitähän nimimerrki "suursuomi" Suur-Suomella tekisi? Olot olisivat kuin Suur-Venäjällä. Eli tosi surkeat.


      • kiros-elämistä-nylkyris

        Ken hyökkäs, purkamaan pitää juketsia siitä lähteä ja on vieläkin tuossa kärkkymässä odottaen otollista tilannetta, täyte väelläänhän tuo suomen talloisi tarvittaessaan.

        Suomi on väärässä paikassa ja islamisaatio vielä painaa päällemme päätäjä puupäitten ansioista.


    • rasismiako

      Ristiriitaista hommaa! Sanotaan että sota ja teloitukset pitää unohtaa ja antaa anteeksi, muta nyt vouhkataan jotain perinnesäätiötä tulevia sukupolvia varten?
      Eli onko tarkoitus pitää nuo sodan vääryydet ja kauheudet tapetilla vielä kenties satoja vuosia? Vai todellakin vain pitää työpaikkoja yllä tuon vouhotuksen tiimoilta? Kunhan viimeinenkin veteraani on kuollut, niin voitanee laittaa "lihoiksi" veteraanijärjestöjen kiinteistö omaisuudet, koska ne ei nytkään lämmitä veteraanien rahantarpeita! Jokut odottaa vissiin suurempaa tiliä sitten, mutta minusta kaikki kuuluisi valtiolle, koska valtion puolestahan veteraanit taisteli!
      Tavallaan väärin sekin kun valtio ei ole huolehtinut riittävästi veteraaneista, mutta minne muuallekkaan ne rahat kuin valtiolle!

    • Laineenmutka

      Tosi muistakaa veteraaneista. He pelastivat itsenäisen Suomen.
      Mutta ne järjestöjen rahavarat ja omaisuudet eivät koskaa
      Tule veteraanien käyttöön. Koska jotka niitä valitsee eivät
      Luovu palleistaa joilla istuvat. Esim. Minun mökkiini vieressä
      :on vapaussodan veteraanien metsää. Josta silloin tällön
      Myydään puuta. Ja vapaus sota oli sata vuotta sitten.
      Miksi luopua jos rahajuoksee?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe