Miksi katolisten pappien täytyy olla sinkkuja?

uteliasss

Voisiko joku selittää ihan kunnolla, miksi katolilaisuudessa pappien pitää olla sinkkuja? Ajatellaanko että naimisiin meneminen on jotenkin likaista? Saako homot ruveta papeiksi? Onko siinä ajateltu että homoille on joku mahdollisuus?

12

496

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Micael77

      Pappi palvelee kirkkoa koko elämällään, ´naimisissa´ kirkon kanssa. Perheen yhdistäminen aika vaikeaa. Toiseksi myös Kristus oli naimaton mies, eli pappi on Kristuksen kuva, eli ikoni.
      Hän tekee kaiken Kristuksen persoonassa

    • naimisissa

      Mikään raamatun sana ei kehoita pappien olemaan sinkkuja. Ylimmäisen papin piti ottaa neitsyt vaimokseen, toiset saivat ottää kenet löysivät.
      Pietarilla oli vaimo, Paavalin sanan mukaan. Paavali sanoi että hänelläkin on oikeus vaimoon, mutta hän luopui siitä etuoikeudesta,

      Katolinen kirkko on aina halunnut tehokkaita työntekijöitä, ja kun ei perheestä tarvitse huolehtia, on aikaa enemmän työlle.
      Haittapuoli on ollut että miehillä on silti halunsa, ja siitä on tullut paljon pahaa, kun papit ovat harjoittaneet kiellettyjä suhteita lasten ja toisten vaimojen kanssa.
      Jopa paaveilla on ollut vaimoja ja lapsia salassa. Kerrotaan myös että oli yksi miehenä esiintynyt naispaavi, joka synnytti kesken juhlakulkueen http://hoaxes.org/archive/permalink/pope_joan

      Paavali sanoo että seurakunnan kaitsijan tulee olla yhden vaimon mies.


      Sellaista ryhmää kuin uuden liiton erikoinen pappisluokka, ei raamattu tunne! Uudessa liitossa kaikki ovat pappeja yhtä lailla.

    • KukaUskoo

      Kun tuota pappien naimattomuusehtoa ajattelee, ei ole ihme, että ikuinen neitsyys -oppi on niin kovassa arvossa katolisessa kirkossa. Papit, jotka eivät tiedä naisesta paljonkaan tai jotka ei ole yleensäkään kiinnostunut naisista, ovat kehitelleet ja ylläpitäneet tuota ikuista neitsyys -myyttiä. Katolisen kirkon mukaan Neitsyt Maria sikisi perisynnittömästi, oli raskaaksi tullessa neitsyt, pysyi synnyttäessä neitsyeenä ja oli ikuisesti neitsyt. Äiti-neitsyt, Siinä ei papin tarvi kohdata äitinsä ja tai naisen seksuaalisuutta ylipäätään.
      Raamatun mukaan selvästi todetaan, kuinka Maria ei ollut ikuisesti neitsyt.

    • jatkuvastii

      Skandaaleja saa lukea tämän tästä lehdistöstä. On tämä kummallista !

    • Jos oikein tarkasti asiaa pohditaan, Raamatusta voi vetää senkin johtopäätöksen, että KAIKKIEN on syytä jättää avioitumatta. Ymmärrettävistä syistä tätä ei ole vaadittu, sillä silloin olisi kristinuskon leviäminen tyssännyt nopeasti!

    • Ei-katolinen

      Pappien naimattomuus ei perustu Raamatun sanaan. Eli se on ihmiskäsky. Jeesus oli naimaton, mutta toisaalta synnitön. Ihminen on niin perisynnin läpitunkema että on kohtuutonta olettaa että kukaan on niin puhdasotsainen että pystyy elämään koko elämänsä luonnottomasti puutteessa ja vielä hymyillä autuaallisesti sädekehä päänsä päällä. Perisynnin vaikutuksesta kertoo se että kirkon pappeja jää säännönmukaisesti kiinni kaikkialla maailmassa lapsiin sekaantumisesta, minkä luulisi olevan kuolemansynti jos jonkin.

      Tietämättömät vetoavat Paavalin sanoihin väittäessään että Raamatussa vaaditaan kaikilta naimattomuutta. Paavali siinä maailmanajassa kylläkin suositteli sitä oman näkemyksensä nojalla mutta ei edellyttänyt keneltäkään. Ja Kristus oli muun ohella terveen järjen opettaja.

      • Ei-katolinen

        Ja vielä Isossa Kirjassa mainitaan Pietarin anoppi ja Paavali viittaa apostolien vaimoihin, joita he ottivat mukaansa lähetysmatkoilleen. Joten Paavin esikuva oli naimisissa oleva mies kuten nähtävästi moni muukin apostoli.


    • rauha.maassa

      Eikö se ole yhteisön moraalillekin haaste että on nuoria tai nuorehkoja sinkkumiehiä kuljeskelemassa. Naisille tulee kiusaus. Ihan oikeasti, miettikääpä tätä. Olisi rauha maassa, jos kaikilla olisi oma puoliso. Se on eri asia, jos ei ole löytänyt puolisoa, mutta se että tahallaan synnyttää sekaannusta ja kiusauksia, ei kai se oikein voi olla ja tarkoitettu?

    • Pedotimo

      Ne on omasta tahdostaan sinkkuja ja omasta tahdostaan katoliset papit käyttää pikkupoikia ja eräs ministeri Suomessa myös hiljaisesti tämän hyväksyy , mutta ei sitten taas hyväksy naisten oikeuksia? Tällaisen edustajan meidän hallitus lähettää ulkomaille!

    • Eikiitosjeesus

      Normaali ihminen panee vaikka henkensä lasten edestä. Katolilainen pappi taasen panee lapsia henkensä edestä.
      Täytyyhän uskonnolla olla jokin perimäinen syy olemassaololle.

    • katolinen_rouva

      "Sinkkuja" ovat joko sellaiset ressukat, joita kukaan ei ole huolinut (usein ymmärrettävistä syistä) tai sitten haureuden takia pyhät aviolupauksensa rikkoneet huorintekijät. Näitä on Helsingin asukkaista yli puolet.

      Katoliset papit ovat sen sijaan saaneet Jumalalta kutsumuksen elää puhtaudessa selibaatissa. Katoliset papit eivät siis ole mitään "sinkkuja", vaan heidän kutsumuksensa on korkea-arvoisempi ja pyhempi. Sitäkin valitettavampaa on, etteivät he ihan kaikki elä sen mukaisesti.

      • nytmeneejoliianpitkälle

        Elävät kaikkea muuta kuin puhtaudessa!!! Oletko elänyt täysin uutispimennossa?

        Kaikkia sinkkuja, myös katolisia pappeja ja hesalaisia, Jumala kutsuu elämään puhtaudessa, joten siltä osin ei löydy eroa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1265
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      91
      1170
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1092
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      980
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      877
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      761
    Aihe