Hevostelua

Täky

Jo tieliikennelaki sanoo, hevonen rinnastetaan ajoneuvoihin, ja tulee kulkea tien oikeaa piennarta, ja ei kaksi rinnan. Autoillakaan ei ajeta vierekkäin.Nyt kaviouria koko hiekkatien leveydeltä ja lantakasoja kuutiokaupalla.Hevosihmiset ovat itsekkäitä, kun änkeävät yleisille teille ja maanomistjan rakentamille metsä ja mökkiteille.Lähes tonninen hevonen astuu märkään maahan, kuoppa tulee, seuraava vesisade suurentaa kuoppaa ,ja taas harrastetaan toisten kustannuksella.Hevoset ovat ihan jees kunhan pysyvät omilla maillaan.

28

2321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mane

      Niin asiaa,hevosista ja lantakasoista leviää kaikenlaisia taudinaiheuttajia,kirppuja ,punkkeja ynnä muuta ja hajuhaittoja.Lantakasat pyörivät tiellä ja autojen renkaissa ja lasten jaloissa, vastuullinen ratsastaja keräisi lantakasat pois yleisiltä kulkuväyliltä.Ei ely-keskus ole avannut ratsastusreittejä yleisille teille.

    • rapakumilokasuoja

      Se liikennemerkki, joka varoittaa ratsuista. Tarkoittaa oikeasti, paskaa tiellä.

    • Julkkis

      Hevosihmiset käyttäytyvät kuin omistaisivat koko kylän, miksi änkeävät muun liikenteen sekaan sotkemaan paikkoja ja vielä pitäisi muiden toimia kaakkien ehdoilla.Pitäisi huomioida muutkin alueen asukkaat eikä itsepäisesti ajaa omia etujaan.Hevoset ovat turhakkeita, jos haluaa pitää hevosia,puitteet ja tilukset sen mukaiset,että pystyy puuhastelemaan omilla maillaan.Asiasta ollaan eri mieltä,mutta suurin osa ihmisistä ajattelee näin.

    • hevosetkinymmärtää

      Hevosihmiset ja hevoset omistavat jo koko Karkkilan.
      Muu liikenne joutaa huut nevadaan.
      Karkkilan hevoshallitus on vahvistanut säännön jo ennen kuin sen voimaan tulo oli vahvistettu.
      Oikeastaan kaikki säännöt ovat jo vahvistettu hevosten ehdoilla ja tästä lähin ihmisillä ei olekaan asiaa enää kaupungille - vain hevosilla.
      Jos joku haluaa esim. ostaa bensaa - se pitää sanoa hevoselle ja lottoa viedessä on kerrottava hevoselle monta riviä haluaa jne.....tosin hevonen ymmärtää vain kopotin ohella ravia, joten syy on bensan ostajan tai veikkaajan, jos ei onnistu.
      Alkomaholia myy vain keisarikoni ja jos myynti ei ota onnistuakseen, se ei onnistu.
      Rautaruukissa tarjoillaan vain hevosille ja jos joku kaakki on liian huppelissa, joku ihminen valitaan taluttamaan se kotiin ja pehkuihin.

    • tämävitalis

      e-ee-en kommentoi

    • Hajareisin

      Etkö tämävitalis uskalla sanoa mielipidettäsi ,haisetko itse hevosenpaskalle,vai käykö tyttäresi harrastamassa sitä,naisethan vain saavat tyydytystä ?

    • kommunisti

      mun miälest hepat on ihan kivoja

    • kuokkavieraat

      Miten hevosten pitäjät ovat ratkaisseet rotta ja hiiriongelmat.Rotanmyrkyn käyttökielto lisää hevostallin vieressä asuvien kiinteistöjen tuholaismäärään. Selvästi tänä syksynä jo rotat ovat olleet liikkeellä.☠

    • Tärisyttää

      Onpa vastenmielistä toimintaa, miten hevostenpitäjät laskevat ratsastajat märälle hiekkatielle tien leveydeltä tekemään kaviouria.Järki käteen ja vastuuseen tienpitäjälle tienpintojen rikkomisesta.Vaikka on jokamiehenoikeus, pitäisi ottaa muut tienkäyttäjät huomioon.Pyöräily ei oikein kuoppaisella tiellä ole mukavaa.Onhan hevostenpitäjillä omiakin maita missä ratsastaa, jos ei ole kannattaa luopua hevosista, ettei tarvitse yhteiskunnan ja muiden maanomistajien varoilla harrastaa.

    • keskusteluavartaa

      Taitaa olla aika turhaa punnertaa asian kanssa täällä.
      Ratsastamista ei voi kieltää yleisillä teillä, kuten ei yksityisteilläkään, ei edes puomilla suljettua, ellei se ole jollekin kiinteistölle kuuluva tie ja/tai yksityisaluetta.
      Ainoa keino on neuvotella hevosten omistajien ja tallien kanssa yhteistuumin ja hyvässä hengessä asiasta ja kehitellä pelisäännöt.

      • Tärisyttää

        Hyvinkin tunnistit itsesi ,itsekästä ja ylimielistä toimintaa Sinulta.


    • Halloota

      Tänään outo tilanne, yllättäen kaksi ratsastajaa rinnakkain pimeässä auton eteen, hevoset ilman valoja, mikä on ratsastajan vastuu ,jos kerran hevoset rinnastetaan ajoneuvoihin.Opetelkaa ratsastajat tieliikennesäännöt yleisillä maanteillä,vaarannatte hevosten hengen.

    • kovahomma

      Siinä onkin eläinlekureilla hommia, kun pitää alkaa asentelemaan hevosille valoja ja akkukin pitää jonnekin änkeä laturin kera.
      Katsastusasemillekin tulee taas ruuhkaa, kun hepat odottelevat jännityksestä soikeina mm. valojen suuntausta ja päästömittausta.

      • Anonyymi

        Niinpä niin,järki käteen Justiinat, onko muuten ratsastajilla painorajoitus.Onhan se huvittavaa kun ylipainoiset eukot tähystää hevosen selässä, selkään ei päästä kuin rappusilta.Ei ihme, hevoset lompsuttaa miten sattuu jalat teipattuina.Hirveetä eläinrääkkäystä.Onkohan kaikki kunnossa.


      • Anonyymi

        On olemassa painorajoitukset 100 kg on jo riskirajoilla,Huomattavan paljon näkee ylipainoisia ratsastajia,ei voi olla hyväksi hevosen selälle ja jaloille jatkuva rasitus.Talleilla on jopa hevoskohtaset rajoitukset.Kaikkihan eivät tunnetusti näitä noudata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On olemassa painorajoitukset 100 kg on jo riskirajoilla,Huomattavan paljon näkee ylipainoisia ratsastajia,ei voi olla hyväksi hevosen selälle ja jaloille jatkuva rasitus.Talleilla on jopa hevoskohtaset rajoitukset.Kaikkihan eivät tunnetusti näitä noudata.

        Aikuinen terve hevonen kantaa 30% painostaan vaivatta, varsinkin kun kyseessä on perustallustelu ja ratsastustaitoinen ihminen. Eli ei, 100kg ei ole riskirajoilla. Enkä ole nähnyt 30%:iin yltävän ratsastavan ainakaan täälläpäin.


      • Anonyymi

        Niin kaikkihan eivät niitä rajoituksia noudata yleisesti on 15-20% eläimen painosta. Kyllä on iso eläin joka moisen lähes 200 kg taakan kantaa.


      • Anonyymi

        Aikamoinen tanhupallo liikkuu täälläkin päin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikamoinen tanhupallo liikkuu täälläkin päin.

        Vanha hevonen ja tanhupallo,melkoinen yhdistelmä.


      • Anonyymi

        No niin uusitieliikenne astuu voimaan huomenna.Hevosen valoista kommentoinut Hallilta oli oikeissa,samoin muustakin hevoseen liittyvästä kohtaamisesta.Kannattaa lukea ja olla ajan tasalla.


    • Anonyymi

      Hevosten omistajien hienosta toiminnasta huolimatta Karkkilassa rottia piisaa aina vaan, teki sitten kuka mitä tahansa.

    • Anonyymi

      Lucky Lukea vaan, noin niinkuin hevosen puolesta. Ja kevätlaidunonnea lehmille. On se laki hirmuinen.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      NYT KUN OOT SIELLÄ NAMIBIAN NURKILLA,KÄVELE SIELLÄ HEVOSEN TAKANA VOIT NAHDA PIVOSEN HELLUN.NIIN SANO LATA KUSKI KUN OJAAN AJO NYT MENEE VINKKARI RUTUUN.OOTKO NÄHNY KARKKILAS PAVOSEN HESKAA.SELA WI SANO RANSKALAINEN JA OTTI KÄYTÖÖN PIINATUN RELLUN.???

    • Anonyymi

      Ei ymmärrä miksi sinne tielle täytyy ängetä hevosen kanssa,jos se on niin vaikeaa ja valittaa kaikesta.Vai onko tarkoitus vaan sotkea lannalla tiet.Onko oma tontti jo täynnä paskaa.

    • Anonyymi

      Uusi tieliikennelaki on vaikea,hevosenomistajien on ylivoimaista ymmärtää sitä.

    • Anonyymi

      uu


      Uusi tieliikennelaki,mites on mennyt ?

      • Anonyymi

        Virkavalta näyttää esimerkkiä, vai näyttääkö?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe