Lempääläisnuoren kuolema ajoneuvoverojen takia

Sillälailla

Lempäälän asia meni siis siten, että niskoittelu ajoneuvoverojen maksamista vastaan ajautui tilanteeseen jossa poliisi ampui niskoittelijan kadulle.

Ensimmäinen tapaus Suomessa kun maksamattomat ajoneuvoverot johtavat kuljettajan kuolemaan.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201804302200911816_u0.shtml

"Juttelimme monesti siitä. Hän ei ymmärtänyt, miten Englannin kansalaisena joutuu maksamaan Suomeen autoveroja. Hän otti autostaan kilvet pois ja laittoi siihen omat tarrat. Hän sanoi, että ei poliisi tule häntä autosta repimään, jos pysäyttävät. Minä sanoin, että kyllä Suomessa tulee."

(Yllä ote työnantajan, autokorjaamon omistajan kommenteista iltasanomissa.)

29

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummaauutisointia

      Aamulehti kirjoittaa, että pakoauton nopeus nousi parhaimmillaan 170 kilometriin tunnissa. Tuota on vaikea uskoa jos kerran autokin näytti poliisin silmissä rähjäiseltä. Kuvissa auto näyttää pienehköltä eikä todennäköisesti tuollaisiin nopeuksiin edes yllä.

      • Mitä nyt taas?

        Oma pikkuautoni on Lempäälän tragedian Opel Zafiraa pienempi ja kulkee yli 200 km/h.

        Ei auto koko ja nopeus ole mitenkään yhteismitallisia.


      • mahtaakokulkea
        Kollimaattori kirjoitti:

        Mitä nyt taas?

        Oma pikkuautoni on Lempäälän tragedian Opel Zafiraa pienempi ja kulkee yli 200 km/h.

        Ei auto koko ja nopeus ole mitenkään yhteismitallisia.

        Oikein itekö oot mitannu nopeuden?.


      • mahtaakokulkea kirjoitti:

        Oikein itekö oot mitannu nopeuden?.

        Toki.

        Miten niin?


      • mahtaakokulkea
        Kollimaattori kirjoitti:

        Toki.

        Miten niin?

        Mitenkä mittasit?, katsoitko nopeusmittarista.


      • mahtaakokulkea kirjoitti:

        Mitenkä mittasit?, katsoitko nopeusmittarista.

        GPS:llä.

        En.


      • muijootti

        kummaauutisointia. Kyllä tuo Opel Zafira kevyesti sen 170 h kulkee. Mutta mihin olivat matkalla tuon aselastin kanssa terrorismiako.


    • saimitätilasi

      Erikoinen tapaus, mutta tuskin tapauksesta voi poliisia syyttää, jos lähdetään pakoon ja ajetaan hurjia ylinopeuksia muuta liikennettä vaarantaen, sekä ammutaan poliisia kohti haulikolla!

      Täysin turha kuolema, kuten kaksi kaveriani, jotka tekivät itsemurhan, kun olisi pitänyt mennä armeijaan. Eikö tuossakin olisi voinnut ottaa tilanteen vain rauhallisesti ja noudattaa poliisin pysäytystä, eikä lähteä siitä karkuun. Jo se, että lähtee karkuun, on merkki, että jotain on miksi lähteä karkuun. Ampumalla poliisia mies varmisti poliisin epäilykset.

      • ottakaajärkikäteenpojat

        Elämä sakottaa tyhmyydestä tosi rankasti aina joitain. Vieläkö joku luulee että armeija on pakollinen ? Sivari on myös olemassa ja jos on terveydellisiä syitä, esim. unettomuutta, polvi tms. tapaturmaa tai vaivaa, asthma tms. niin ei tarvitse mennä edes sivariin. Vapautus on yleensä kuitenkin vain rauhanaikainen.


      • saimitätilasi
        ottakaajärkikäteenpojat kirjoitti:

        Elämä sakottaa tyhmyydestä tosi rankasti aina joitain. Vieläkö joku luulee että armeija on pakollinen ? Sivari on myös olemassa ja jos on terveydellisiä syitä, esim. unettomuutta, polvi tms. tapaturmaa tai vaivaa, asthma tms. niin ei tarvitse mennä edes sivariin. Vapautus on yleensä kuitenkin vain rauhanaikainen.

        Niinpä! Ei tarvitse armeijan vuoksi kenenkään itseään tappaa, eikä poliisin pysäytyksen vuoksi kenenkään itseään tapattaa.


      • Videoetäopin-virkamies

        Asia nyt on vain niin, että haulikolla tai sen tapaisella harrastepyssyllä ei saa jänistä suurempaa hengiltä. Väittääkö joku etteikö muita kenoja ollut kuin käyttää 9 mm virka-asetta?! Huomaa kyllä että poliisi on koventamassa otteitaan, kun videopelaajasukupolvi on virassaan. Olisi taatusti riittänyt kun olisi menty pojan kotiin ottamaan koppi kun tulee järkiinsä. Molemmilla osapuolilla olisi vähän hiilet jäähtyneet ja asia olisi ratkennut kuin itsestään. Tämän taatusti tietävät vanhemmat poliisimiehet, mutta paha on heidän mennä enää nuorempia tässä neuvomaan, kun asetta on periaatteessa oikeutetusti mutta reaalisesti väärin käytetty. Enää ei voi kuin puollustaa kollegan päätöstä ampua tämä ”suuri autoileva aseseppärikollinen”.


      • Klotoiidi

        Tuutko maalitauluksi , kun 12 cal haulikolla ammutaan viiden metrin etäisyydeltä?
        Voi käydä huonosti...


      • nikkelinukutus

        joo taas näitä saatanan mussuttajia .pitäskö poliisin nostaa kädet pystyyn kun joku hullu tulittaa haulikolla .aivan oikea ratkaisu poliisilta .


    • Pyssyjamustamaijauuh

      Veronmaksajat taas maksaa mysötyn kyttäauton joka ajettiin kiilaustaktiikalla pakoauton kylkeen. Saisi sinivuokot keskittyä oikeisiin rikoksiin eikä aina kyttäisi vaan mitä autoilijat tekee.Me veronmaksajat maksetaan näiden "sheriffien" palkat eikä tippaakaan kunnioitusta näiltä loisilta.

      • Nimkmerkitön

        Mitäs mieltä oisit, jos olis tyyppi tullut sua osoitteiden omatekoisel haulikolla? Olisiko siinäkään tilantees tulla poliisi paikalle?


    • tarkkamies

      Me veronmaksajat oltaisiin myös maksatte herra Suomen-englantilaisen hoito/ vankilassa olo. Poliisi toimi ehdottoman oikein ja veronmaksajien rahoja säästyy paljon. Ajoin tänään siitä ohitse, taisi olla kolme kynttilää palamassa. Aika outoa, itse en veisi kynttilää.

      • CandleInTheWind

        Jos sinä et ymmärrä tähän tapahtumaan liittyvää tragediaa ja surua niin ei se tarkoita sitä että kaikki muutkaan eivät ymmärtäisi.


    • rikkoilakia

      Sillä nuorukaisella oli omatekoisia luvattomia aseita vaikka millä mitalla. Hirveää. Oli poliisin vanha tuttu.

      • ihmettelenminäkin

        Ihmettelen minäkin, että lehtijutussa oli mukamas puhdas kuin pulmunen ja ei mitään rikoksia, kuitenkin luvattomia aseita. Miksi piti mennä ampumaan poliisia haulikolla ja ylipäätään lähteä pysäytyksestä karkuun??? En ymmärrä minäkään niitä kynttilöitä tienlaidassa.

        Joku viisas on joskus sanonut; "Niin on hyvin, kun käy" ja nyt taisi juuri niin käydä, mitä niillä omatekoisilla luvattomilla aseilla olisi tehty myöhemmin.


      • Klotoiidi

        Jossain luki, jotta kaveri oli saanut aseseppäkoulutuksen Briteissä.


      • turhaahyssyttelyä

    • Sori_siitä

      Tekijä olikin oikea pulmunen, varsinainen kultamuna. Kestävyysvajeen puolittaja, aivotuonnin lippulaiva. Viaton uhrikin vielä. Sipilän, Orpon, Nergin, Henrikssonin, Anderssonin, Härkösen, Toiviaisen, Aron ja Elovaaran sydänkäpynen.

    • Kiinnivaanmaksomitävaan

      Onko se syy lähteä takaa-ajoon jos rekisterinumeron mukaan autosta on jätetty ajoneuvovero maksamatta.Nettiauto on pullollaan sellaisia kulkineita jos aikoo ostaa niin voi tarkistaa trafista ihan ilmaiseksi .Mutta moni henki olisi säilynyt jos poliisit ei olisi lähtenyt takaa ajoon vaan selvittäneet asiat rauhanomaisesti väijytyksenä myöhemmin ilman amerikkalaistyylisiä takaa-ajoja. Jos poliisi ajaa takaa-ajotilanteessa jonkun suojatietä ylittävän esimerkiksi hengiltä tai rammmaksi onko se sen pakenevan vika.

    • mikävero

      Väärin! Kuolema ei ajoneuvoveron maksamattomuuden takia? Aloittaja kirjoittaja haluaa otsikossaan tahallaan aiheuttaa hämmennystä ja väärinymmärrystä! Tosiasiassa kuolema aiheutui virkavallan käskyttämisen tottelemattomuudesta ja virkatehtävissä olleiden poliisien hengenvaaraan saattamisesta ja tilanteessa tekemästään murhayrityksestä, jollaiseksi luokitellaan virantoimituksessa olleen poliisin haavoittaminen ampuma-aseella. Virkavalta joutu käyttämään äärimmäistä pakkokeinoa tilanteen hallintaan saamiseksi, joka sitten koitui ao. hangoittelijan kuolemaksi. Ajoneuvoverojen maksamattomuus tai muut mahdolliset rikkeet tai rötöset eivät johtaneet kuolemaan, vaan tottelemattomuus tilanteessa! Kuriositeettina mainittakoon että, itse pysäytän kulkuneuvoni liikenteesä kiltisti siihen paikkaan poliisin sitä vaatiessa, olipa syy sitten mikä tahansa, eikä tulisi mieleenkään ryhtyä räiskimään edes luvallisella saati sitten luvattomalla aseella heitä kohti? On toki kyllä alla oma maksettu auto, rekisterissä oleva, katsastettu, verot maksettu ajalaan samoin vakuutukset. Pää selvänä viinasta ja huumeista, ajokorttikin on voimassa oleva! Että vähän näkökulmaa tässä edellä, miten tässä maassa kuuluu elellä ja toimia, että pitkään eläisi?

      • akdfhirga

        Maksamaton ajoneuvovero johti tapahtumien ketjuun, jossa kuljettaja, joka oli itse tehnyt rekisterikilvet jostakin tarroista, päätyi poliisin pysäytykseen ja lopuksi ammutuksi.

        Aloituksen kanta oli että "Ulkomaalainen nuorimies ei halunnut maksaa veroja suomessa, ja siis "niskoitteli" suomalaista ajoneuvoja koskevaa verotuskäytäntöä vastaan".

        Henkilökohtaisesti en ymmärtänyt että aloituksessa kyse olisi sellaisesta, jossa poliisi olisi suorittanut "teloituksen" maksamattomien verojen takia. (Kuten oma esilletuomasi antaa ymmärtää)


    • ParempiKaikille

      Kansalaisten kannalta oli paras, että täydellisen vastuuton konna tapettiin, muuten ennemmin tai myöhemmin olisi vienyt hengen joltakin syyttömältä, tällä kun oli tuomioita käräjäoikeudesta kännissä ja huumeissa autoilusta, päälle väkivaltarikokset. Pommi sellainen on liikenteessä, vielä ladattujen aseiden kanssa. Nuo tuomiot ovat kaiken lisäksi jäävuorenhuippu, ehkä 10% päätyy tuomiolle, rankka rikostausta myös Englannissa, eli parantumaton tapaus.

    • kenenjoukoissaseisot

      Maksamaton ajoneuvovero johti tahtumaketjuun, oikein, jos näin on ollut? Niskoittelu suomalaista verotuskäytäntöä vastaan, oikein, jos näin on ollut? Tullut teloitetuksi poliisin toimesta em. syistä, väärin, koska näin ei tapahtunut. Aloittajan kanta; "lempääläläisnuoren kuolema ajoneuvoverojen takia", väärin, koska kuolemaan johtaneet tapahtumat aiheutti piittaamattomuus ja tottemattomuus poliisin käskytykseen, sekä vaaran tuottaminen virkamiehelle joka poliisilain puitteissa pyrki pidättämään kohdehenkilöä, plus murhayritys, joksi luokitellaan hengenvaarallisen vamman tuottamien työtehtäässään olleelle poliisihenkilölle. Olisiko aloittajan otsikko voinut olla; "Poliisi haavoittui hengenvaarallisesti maksamattomien ajoeuvoverojen takia"?

      • Kaikilleparempi

        Otsikointi riippuen siitä mikä lehti otsikoi voisi olla kumminpäin vain. Poliisin sisäinen tiedotuslehti luultavasti otsikoi poliisimiehen näkökulmasta, Alibi luultavasti pitäisi aseita pääasiana, ja iltalehti kaltaiset lehdet pahoittelisivat nuoren ihmishengen menetystä sinänsä, humaanisena asiana.
        Tapahtumaketjun avain on joka tapauksessa ajoneuvoverot, ja koko tapahtumaketjua ei olisi syntynyt, jos englantilaisnuorella olisi ollut auto asiallisessa kunnossa verot maksettuna, ja oikeat rekisterikilvet paikoillaan.
        Aseetkin tulivat esille ja käyttöön vasta kun "paskakasaa" alettiin sorkkia, eli poliisi tuli mukaan kuvioihin.
        Tyyppi ei olisi ampunut eikä jäänyt kiinni aseineen, jos olisi ollut muuhun liikenteeseen sulautuva auto.
        Sinänsä hyvä ettei tyyppi päässyt tekemään mitään terroritekoja, jos sellaista olisi ollut tekeillä.


    • KIITOS

      MITÄS KUULKAAS LOPETTAISIIN TÄMÄ KESKUSTELU TÄHÄN AJATELLAAN OMAISIA kIITOS

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe