Kun sammakko muuttuu prinssiksi

Eitsiisus

niin silloin on kyseessä lasten iltasatu, kuulema. Mutta auta armias kun käärmeet ja aasit pälpättävät tämän tästä, nainen tehdään miehen kylkiluusta, Punainenmeri halkaistaan keskeltä kahtia jne. on kyseessä mitä totisinta totta.

Avaisiko joku hieman tätä päättelyä. Meillä on tunnetut fysiikan lait ja niitä ei kukaan ole koskaan muutellut, eikä tule koskaan muuttelemaan. Silloin kun päänsisäisiä tuntemuksia ei eroteta todellisuudesta, päädytään Raamattuontotuus tasolle.

19

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkisyitä

      Ensiksi täytyy sanoa, että kukaan tuntemistani kristityistä ei usko puhuviin käärmeisiin tai siihen, että nainen tehtiin kylkiluusta. Tarinoita pidetään vertauskuvallisina ja sanoma on kokonaisuudessa.

      Hämmästyksekseni löytyy myös ihmisiä, jotka ottavat Raamatun kirjaimellisesti. En ole keksinyt muuta selitystä tuollaiselle järjettömyydelle kuin kongnitiivisen dissonanssin. Jos sinut on aivopesty luulemaan, että Raamattu on totta viimeistä pilkkua myöden ja että tämän kyseenalaistaminen on tie helvetin kadotukseen, niin kaipa se on purrut joihinkin uskoviin toden teolla. Ei siis auta kuin jääräpäisesti puolustaa järjettömyyksiä ja koittaa selittää ne pois jotenkin itselleen.

      • uskonPuolesta

        Jos ei usko Raamatuun niinkun se on kirjotettu ei voi pitää itseän kristittyän


      • Teeseiska

        Uskovat voidaan nähdä samanlaisella suoralla kuin moni muukin asia tässä maailmassa. Toisessa päässä on tapa uskovat , jotka käyvät kirkossa sukulaisten ristiäisissä, häissä yms ja kyseisessä riitissä kakaisevat ulos isämeidän rukouksen. Normielämässä uskonto ei ilmene mitenkään muuten kuin ehkä vakavan sairauden tai kuolemantapauksen ohessa.

        Toisessa päässä on elämänsä uskolle pyhittäneet ,lapsensakin aivopeseet fundamentalistit. Nämä ääripään ihmiset ovat jo kadottaneet yhteyden reaalimaailman ja elävät omissa fantasioissaan. He eivät edes halua kuulla tieteestä tai logiikasta mitään , koska alitajuisesti tietävät niiden horjuttavan maailmankuvaansa.

        Poikkeuksena tässä toisen ääripään joukossa ovat ne uskovat ,jotka kokevat olevansa Jumalan antamalla missiolla isoa pahaa tiedemaailman salaliittoa vastaan. He haluavat osallistua tieteellisiin keskusteluihin ,tuoden niihin mukanaan omat fantasiansa ylivertaisina totuuksina tieteellisiin teorioihin nähden.
        Heille on yhdentekevää kuinka hyvin perustelet asiasi. ...


      • Eitsiisus

        "Tarinoita pidetään vertauskuvallisina ja sanoma on kokonaisuudessa." Niinpä näin. Miksi ei vaan reilusti kertoisi miten asiat ovat? Pelleilee vaan ihmisten kanssa kun oikeen muutakaan tekemistä. Pistää ihmiset miettimään asioita, mitkä tietää jo ennalta heidän miettivän. Who knows...


      • Järkisyitä
        uskonPuolesta kirjoitti:

        Jos ei usko Raamatuun niinkun se on kirjotettu ei voi pitää itseän kristittyän

        Eli mielestäsi arkkipiispa Kari Mäkinen ei ole kristitty?

        Lueppa hänen mielipiteitä esimerkiksi täältä:
        https://yle.fi/uutiset/3-6748057


      • "Tarinoita pidetään vertauskuvallisina ja sanoma on kokonaisuudessa."

        Niinpä, poimitaan kakusta mansikat eli kelpuutetaan vain se mikä sattuu sillä kertaa sopimaan omiin mieltymyksiin.


    • Poiyttå
    • Vakavan mielenterveyden häiriöissä kun mieli pirstaloituu, aistiharhat ovat kokijalleen totisinta totta.

    • 768

      Saa kai sitä uskoa mihin haluaa. Kun Kolumbus oli menossa Intiaan, hän löysi uuden mantereen josta ei ennen tiedetty ainakaan yleisesti Euroopassa. Ehkä viikingit olivat käyneet aiemmin.

      Raamatussa sanotaan että Mooses työnsi kätensä poveensa Herran käskystä ja se oli spitaalista lumivalkoinen ja kun hän teki sen uudestaan, oli käsi taas terve. Jumala pystyy vaikuttamaan ihmisten soluihin.

      Ihminen taas on keksinyt antibiootit ja nykyään on kaikenlaisia leikkkauksia, vaikkapa esteettistä kirurgiaa.

      Me uskomme että Jeesus oli Jumalan Poika kun hän silminnäkijäkertomusten mukaan paransi sairaita ja herätti ihmisiä kuolleista. Teille ne ovat vain kirkon yritys pitää ihmisiä otteessaan keksityillä tarinoilla.

      Meille taas Raamatun käskyt ovat hyviä ja auttavat ihmisten välistä yhteiselämää.

      Luonnonkatastrofin tullessa ei ryösteltäisi kauppoja kun ihmiset eivät varastaisi vaikka poliisia ei olekaan paikalla. Kaupathan tarjoavat meille tuotteita jotka helpottavat elämää eikä kaikkea tarvitse valmistaa itse tai käydä metsällä etsimässä ruokaa.

      • "Saa kai sitä uskoa mihin haluaa."

        Usko on kuin penis: sille on aikansa ja pakkansa mutta sitä ei pidä yrittää tunkea väkisin muihin. Kannattaa myös muistaa, että se mihin uskoo ei aina ole järkevää eikä järjellistä.

        "Jumala pystyy vaikuttamaan ihmisten soluihin."

        Pysy sinä vain siellä ateismipalstan puolella.


      • 768
        PuhuvaKärmes kirjoitti:

        "Saa kai sitä uskoa mihin haluaa."

        Usko on kuin penis: sille on aikansa ja pakkansa mutta sitä ei pidä yrittää tunkea väkisin muihin. Kannattaa myös muistaa, että se mihin uskoo ei aina ole järkevää eikä järjellistä.

        "Jumala pystyy vaikuttamaan ihmisten soluihin."

        Pysy sinä vain siellä ateismipalstan puolella.

        Minä en kirjoittele enää ateismipalstalla. Siellä sanottiin että anna ateistien ja agnostikkojen olla rauhassa äläkä särje itseäsi kun heitä ei usko kiinnosta. Vuoden 2012 jälkeen en ole kirjoittanut yhtään viestiä sinne.


      • 768 kirjoitti:

        Minä en kirjoittele enää ateismipalstalla. Siellä sanottiin että anna ateistien ja agnostikkojen olla rauhassa äläkä särje itseäsi kun heitä ei usko kiinnosta. Vuoden 2012 jälkeen en ole kirjoittanut yhtään viestiä sinne.

        Pahoittelen. Siellä kirjoittaa joku numeronikkiä käyttävä samanlainen hassujenpuhuja.


    • ".....niin silloin on kyseessä lasten iltasatu, kuulema. Mutta auta armias kun käärmeet ja aasit pälpättävät tämän tästä, nainen tehdään miehen kylkiluusta, Punainenmeri halkaistaan keskeltä kahtia jne. on kyseessä mitä totisinta totta."

      Vielä paljon kummallisempaa on se, kun ateistien mielestä maapallo ja luonnonlait luovat itse itsensä tyhjyydestä ja olemattomuudesta. Ja ihmeellistä on sekin kun ilman älyä, järkeä, viisautta ja tietoisuutta oleva eloton aine luo itse itselleen elämän, monimutkaiset aivot, kyvyn ajatella jne.
      Siinä vasta paras iltasatu lapsille!

      • Monta kertaluokkaa ihmeellisempää on se, mitä sinä kuvittelet ateistien uskovan.


      • kunhan.kysyn

        Uskotko siis että aasi voi puhua?


    • "Avaisiko joku hieman tätä päättelyä. Meillä on tunnetut fysiikan lait ja niitä ei kukaan ole koskaan muutellut, eikä tule koskaan muuttelemaan. Silloin kun päänsisäisiä tuntemuksia ei eroteta todellisuudesta, päädytään Raamattuontotuus tasolle."

      Onhan meillä tunnetut fysiikan lait, koska Jumala on ne luonut meidän hyväksemme. Ellei Jumala olisi noita lakeja ihmistä varten luonut, niin vaikeaa meillä olisi täällä olla.
      Jos päänsisäiset ajatukset heitetään pois niin silloin jouduttaisiin heittämään aivot pois.
      Ilman päänsisäisiä ajatuksia ei ole mahdollista tiedostaa mitään eikä erottaa totuutta valheesta.

    • Yksi evolutionistien iltasatu kertoo kanan luomisesta. Koska kana syntyy aina kananmunasta, niin ensimmäinen kana muni munan, josta se itse kuoriutui. Kukkoa ei jostain syystä tarvittu eikä evoluutiosatu kerro, mistä se tuli.

      • Otahan nyt ihan rauhallisesti. Hengitä paperipussiin, pyydä äitiä laittamaan kupillinen kaakaota ja ota pari keksiä. Kyllä se siitä.


      • söin.hänet

        Alkaa itää epäily että joku on hakkeroinut Markin nikin. Tai sitten Markki on tosiaan luhistumassa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      27
      2678
    2. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      130
      2245
    3. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      84
      1555
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1441
    5. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1433
    6. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      97
      1350
    7. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1128
    8. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      80
      1122
    9. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      70
      1118
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      59
      1059
    Aihe