Uskonto ja Usko eri asioita

antiuskonnollinen

Kristinusko ei ole uskonto
24.8.2011 15:34 mikael torppa 17 kommenttia ilmoita asiaton viesti
Useimmat ihmiset eivät tiedä sitä kuka kristitty oikeasti on ja harjoittaako kristitty uskontoa. Kristinuskoa sanotaan usein valheellisesti uskonnoksi. Joka niin sanoo ei oikeasti tiedä mistä puhuu sillä kristinusko on uskonnon vastakohta.

Uskonnot perustuvat siihen että ihminen yrittää omin voimin ja hyvin teoin pelastua. Raamattu ei opeta uskontoa vaan uskoa jossa Herra Jeesus pelastaa ihmisen saatanan orjuudesta pimeydestä valkeuteen Jumalan lapseksi. Pelastus ei ole ihmisen teko niin kuin uskonnot opettavat vaan Jumalan. Tämä on ero uskonnon ja uskon välillä. Ne eroavat toisistaan kuin pimeys ja valkeus. Ihminen on itsessään läpeensä paha eikä ihmisessä ole mitään hyvää ja ihminen ei voi itse itseään pelastaa vaan sen tekee ainoastaan Jumala suuressa armossaan ja rakkaudessaan.

Efe.2:1 Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
2:2 joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
2:3 joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
2:4 mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
2:5 on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -
2:6 ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
2:7 osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.
2:8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -

Uskonnoissa ihminen siis koittaa itse omin teoin pelastua kun taas uskossa Jumala pelastaa ihmisen. Miten usko voitaisiin määritellä uskonnoksi kun ne ovat kaksi täysin eri asiaa? Jos jonkun toisen määritelmän mukaan uskonto tarkoittaa Raamatun opettamaa pelastavaa uskoa on määritelmä silloin virheellinen sillä usko ei koskaan ole uskontoa. Silloin kun uskosta tulee uskonto lipsutaan epäraamatullisiin perinnäissääntöihin ja epäjumalan palvontaan. Esimerkiksi katollilaisuus ja ortodoksisuus ovat uskontoja eivät Raamatun opettamaa uskoa. Uskonto ja usko ovat kaksi täysin eri asiaa toinen on saatanasta ja toinen Jumalasta.

11

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkuupi

      Raamattu ilmoittaa että koko maailma on pahan eli saatanan vallassa joka on sitonut ihmiset synnin orjuuteen tekemään saatanan tahdon mukaisia asioita. Jokainen ihminen on aluksi saatanan vallassa ja vasta kun ihminen tulee uskoon Herraan Jeesukseen hän pelastuu tästä saatanan vallasta Jumalan valtaan pimeydestä valkeuteen.

      Ihminen ei voi elää ja rakastaa kaikkia lähimmäisiään kuin itseään omassa lihallisessa voimassaan vaan tarvitsee siihen Jumalan voimaa ja rakkautta. Kun ihminen tulee uskoon Herraan Jeesukseen ja syntyy uudesti ylhäältä Jumalan Hengestä saa ihminen Pyhän Hengen sydämeensä jonka kautta Jumalan rakkaus vuodatetaan ihmiseen. Tämä Jumalan rakkaus Pyhän Hengen kautta vaikuttaa ihmisessä sitten tahtomista ja tekemistä Jumalan tahdon mukaiseen elämään. Jumalan Henki ihmisessä kasvattaa ja opettaa ja johdattaa ihmistä ja muuttaa ihmisen sydämen ja mielen Jumalan rakkauden voimasta.

      Ihmisessä itsessään ja lihassa ei ole mitään hyvää mutta Jumala suuressa armossaan ja rakkaudessaan pelastaa ihmisen joka pelastua haluaa pimeydestä ja pahuudesta johon saatana on ihmisen sitonut tahtoaan tekemään. Mitkään uskonnot eivät muuta ihmistä ja pelasta vaan se muuttaa ja pelastaa ihmisen kun ihminen uskoo Herraan Jeesukseen niin kuin Raamatussa sanotaan. Uskonto tappaa mutta Herra Jeesus pelastaa.



      Kaikki maailman uskonnot eroavat uskosta sillä vain uskosta Jeesukseen Jumala pelastaa ihmisen ja antaa ihmiselle mielen muutoksen Pyhän Hengen kautta. Uskonnossa Jumala ei pelasta ihmistä vaan ihminen koittaa pelastaa itse itsensä. Tämän vuoksi ei Kristuksen ruumista (seurakuntaa) voi sanoa uskonnoksi sillä se ei harjoita uskontoa vaan ruumiilla on yksi usko.


      Efe.4:4 yksi ruumis ja yksi henki, niinkuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte;
      4:5 yksi Herra, yksi usko, yksi kaste;
      4:6 yksi Jumala ja kaikkien Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa.

      Tässä ei ole kyse uskonnosta vaan yhdesta seurakunnasta joka on pelastettu uskonnoista uskon kautta.


      Gal.5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
      5:2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
      5:3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain.
      5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.
      5:5 Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta.
      5:6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.

      Uskonnoissa koitetaan teoilla pelastaa itsensä ja Paavali sanoo että ne jotka lain kautta koittavat tulla vanhurskaiksi (pelastaa itsensä) ovat poikenneet pois Kristuksesta eli uskosta joka on armoa sillä uskonto ja usko eivät tarkoita samaa vaan ovat toisiaan vastaan. Ihminen ei pelastu hyviä lain mukaisia tekoja tekemällä vaan yksin uskosta Jeesukseen. Usko Jeesukseen vaikuttaa sitten uskovassa tahtomista ja tekemistä Jumalan tahdon lain (10 käskyn) mukaiseen elämään ei lain tekoina vaan uskon tekoina Pyhässä Hengessä.

      Ihminen joka harjoittaa uskontoa on poikennut pois uskosta ja ihminen joka on uskon eli armon alla on pelastunut uskonnosta. Kristuksessa ei auta uskonnot vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.

      Käsitettä uskova voidaan käyttää minkä uskontokunnan edustajasta tahansa mutta vain usko Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu sanoo pelastaa. Raamattu ei siis opeta uskontoa ja uskonnollisuutta joissa tekojen kautta koitetaan pelastaa itseä vaan Raamattu opettaa Herrasta Jeesuksesta joka pelastaa ja muuttaa ihmisen uskon kautta. Tässä on se totaalinen ero Raamatun ja kaikkien uskontojen välillä sillä vain uskosta Herraan Jeesukseen Jumala pelastaa ja muuttaa ihmisen Jumalan temppeliksi.
      Raamatun ilmoittamaa uskoa ei siis voi lokeroida samaan katekoriaan uskontojen kanssa sillä usko on Jumalasta uskonnot saatanasta.

    • jatkuupi

      Lisäksi tämä että tehdään ero uskon ja uskonnon välille ei ole turhaa vaan todella tärkeää sillä lopun aikana uskonnot tulevat ekumenian kautta yhdistymään sillä niissä vaikuttaa sama valheen henki joka on saatanasta. Kaikki uskonnot tulevat pilkkaamaan lopun aikana Kristuksen seurakuntaa koska he eivät harjoita uskontoa sillä Kristuksen ruumis ei ole uskonnon alla vaan armon joka vaikuttaa pelastavaa uskoa Herraan Jeesukseen.

      Uskonnot jotka ovat saatanasta yhdistävät voimansa ja hyväksyvät toisensa mutta he eivät hyväksy ainoita oikeita uskovia eli Kristuksen seurakuntaa koska he eivät harjoita uskontoa vaan ovat uskon kautta Jeesukseen pelastuneet uskonnoista Jumalan armon alle. Uskonnollinen maailma alkaa siis vainoamaan Kristuksen ruumista lopun aikana.



      Ketkä sitten ovat Raamatun mukaan kristittyjä?



      Apt. 11:26 Ja he vaikuttivat yhdessä kokonaisen vuoden seurakunnassa, ja niitä oli paljon, jotka saivat heiltä opetusta; ja Antiokiassa ruvettiin opetuslapsia ensiksi nimittämään kristityiksi.



      Raamatun mukaan vain Herran Jeesuksen opetuslapsia kutsuttiin kristityiksi.



      1.Pie. 1:23 te, jotka olette uudestisyntyneet, ette katoavasta, vaan katoamattomasta siemenestä, Jumalan elävän ja pysyvän sanan kautta.



      Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.



      Joh. 3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: " Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."

      3:4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"

      3:5 Jeesus vastasi: " Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

      3:6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.

      3:7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.

      3:8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."



      Raamatussa ilmoitetun Jumalan sanan kautta tulee ihminen uskoon ja uudestisyntyy, tällöin ihminen syntyy uudesti ylhäältä Jumalan Hengestä. Silloin ihminen saa Pyhän Hengen sydämeensä sinetiksi ja Jumalan rakkaus vuodatetaan Pyhän Hengen kautta ihmisen sydämeen. Pyhä Henki vaikuttaa sitten suoraan uskovan mieleen Jumalan rakkautta ja tahtoa.



      Joh. 38. Joka uskoo minun päälleni, niinkuin Raamattu sanoo, hänen kohdustansa pitää vuotaman elämän veden virrat.

      39. (Mutta sen hän sanoi siitä hengestä, jonka niiden piti saaman, jotka uskovat hänen päällensä; sillä ei Pyhä Henki vielä silloin saapuvilla ollut, ettei Jesus ollut vielä kirkastettu.)



      Efe. 4:30 Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.



      Uudestisyntyminen tapahtuu kun ihminen kuulee Jumalan sanaa ja uskoo Jeesukseen niin kuin Raamattu sanoo. Tällöin ihminen syntyy uudesti ylhäältä Hengestä ja saa Pyhän Hengen sinetiksi siitä että on Jumalan lapsi/ Herran Jeesuksen opetuslapsi eli kristitty.



      Jumalan seurakunta koostuu kaikista maailman uudesti Hengestä syntyneistä ihmisistä. Jumalan sana ilmoittaa että vain Kristuksen seurakunta pelastuu. (Joh 3:3)



      1.Kor. 15:22 Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,

      15:23 mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan;



      Room.8:9 Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.



      Eläviksi tehdään vain Kristuksen omat. Kristuksen oma on vain ihminen jossa Jumalan Pyhä Henki asuu uudestisyntymän kautta ja Pyhä Henki saadaan vain uskomalla Jeesukseen niin kuin Raamaatu sanoo. Ihminen jolla ei Pyhää Henkeä ole ei ole Kristuksen oma ja Jumalan seurakunnan jäsen ja on näin ulkona pelastuksesta. Tämä tarkoittaa sitä että ihminen joka ei usko Herraan Jeesukseen niin kuin Raamattu sanoo ei voi olla uudestisyntynyt eli kristitty. Vain uudesti Jumalan Hengestä syntynyt ihminen on Raamatun ilmoituksen mukaan kristitty.



      Ev.lut kirkon vauvakasteella ei kasteta Raamatun ilmoittamia kristittyjä vaan kirkon itse keksimiä nimikristittyjä. Kukaan ihminen eikä kirkko voi liittää ihmistä Kristusruumiiseen vaan sen tekee ainoastaan Jumala uskonlahjan kautta Herraan Jeesukseen. Tämän kirkkojen valheellisen vauvakaste toimituksen vuoksi maailmassa on paljon kristittyjä ateisteja. Eli Jeesuksen opetuslapsia jotka ovat ateisteja. Noin epäloogista yhtälöä ei voi olla oikeasti mutta sellaisia ovat kirkon tekemät valhekristityt. Kirkkojen sisällä voi myös olla oikeita kristittyjä mutta heistä on tullut kristittyjä vasta uskosta Herraan Jeesukseen sillä muuta tapaa ei ole tulla Raamatun ilmoittamaksi kristityksi.

    • jatkuupi

      Ovatko kristityt tappaneet ihmisiä ristiretkillään?



      Todella monet ymmärtävät tämän asian väärin koska he luulevat esimerkiksi katollisen kirkon edustavan kristittyjä eli Jeesuksen seurakuntaa. Katollinen kirkko on ristiretkillään tappanut miljoonia ihmisiä mutta he eivät edustakkaan Jeesuksen seurakuntaa ja sen heidän omat tekonsa paljastavat.



      1.Joh.3:15. Jokainen, joka veljeänsä vihaa, hän on murhaaja; ja te tiedätte, ettei yhdessäkään murhaajassa ole ijankaikkinen elämä pysyvä.



      Matt.7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
      7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'
      7:24 Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
      7:25 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
      7:26 Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
      7:27 Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."



      Yhdessäkään murhaajassa ei ole iankaikkista elämää eli Pyhää Henkeä sinettinä pelastuksesta. Kristitty ei siis voi olla murhaaja. Murhaajasta voi tulla kristitty jos hän tekee parannuksen uskossa Herraan Jeesukseen mutta jos hän ei kadu ja tee parannusta ei hän voi olla kristitty.

      Ei myöskään jokainen joka sanoo Herra, Herra pääse Jumalan valtakuntaan vaan se joka tekee Isän tahdon jonka Poika ilmoitti. Isän tahto on se ettei saa murhata ketään sillä joka murhaa ei rakasta lähimmäistään kuin itseään joka on Jumalan tahto. Katollilaiset siis omilla teoillaan todistavat sen etteivät he ole tehneet Isän tahdon mukaan vaikka heidän suunsa Herraa onkin lausunut.



      Tiit.1:16 He väittävät tuntevansa Jumalan, mutta teoillaan he hänet kieltävät, sille he ovat inhottavia ja tottelemattomia ja kaikkiin hyviin tekoihin kelvottomia.



      Raamatun ilmoittama kristitty elää siis Herraa Jeesusta seuraten Pyhässä Hengessä ja tekee Hänen tahtonsa mukaan. Kristitystä ei tule kuitenkaan tässä ajassa täydellistä (synnitöntä) sillä uskon elämä on kasvuprosessi jossa kasvetaan Pyhän Hengen ja Jumalan sanan johdatuksessa kohti Jumalan Pojan kuvan kaltaisuutta (synnitöntä) kohti.

      Kristitty ei kuitenkaan voi olla murhaaja tai homoseksuaali sillä silloin hän ei ole tehnyt parannusta uskossa Herraan Jeesukseen ja teoillaan kieltää Herransa. Vain parannuksen uskossa Jeesukseen tehneet perivät Jumalan valtakunnan eli kristityt jotka ovat Herran Jeesuksen seurakunta.



      Ilm.21:27 Eikä sinne ole pääsevä mitään epäpyhää eikä ketään kauhistusten tekijää eikä valhettelijaa, vaan ainoastaan ne, jotka ovat kirjoitetut Karitsan elämänkirjaan.

      Ilm.22:14. Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olis ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.
      15. Mutta ulkona ovat koirat ja velhot, ja huorintekiät ja murhaajat, ja epäjumalan palveliat, ja kaikki ne, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.



      Jumalan valtakuntaan pääseen vain ne joiden nimi lukee Karitsan elämän kirjassa eli ainoassa oikeassa seurakunnan jäsenrekisterissä joka on taivaassa. Jumalan valtakuntaan ei pääse murhaajat ja huorintekijät jos eivät ole tehneet parannusta uskossa Herraan Jeesukseen. Murha ja huoruus on Jumalan lakia (10 käskyä) vastaan.

      Koko laki (10 käskyä) riippuu kahdessa käskyssä rakasta Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Jos ihminen murhaa lähimmäisen tai tekee huorin lähimmäisen kanssa rikkoo hän Jumalan käskyjä vastaan.



      1.Joh.5:3 Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat

      1.Joh.3:23 Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja rakastaa toinen toistamme, niinkuin hän on meille käskyn antanut.
      3:24 Ja joka pitää hänen käskynsä, se pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä. Ja siitä me tiedämme hänen meissä pysyvän, siitä Hengestä, jonka hän on meille antanut.

      Rakkaus Jumalaan on se että pidämme Hänen käskynsä. Hänen käskynsä on että me uskomme Herraan Jeesukseen ja rakastamme toinen toistamme. Rakkaus Jumalaan on siis Jumalan armolahja sillä usko Herraan Jeesukseen on Jumalan armolahja ja tässä samassa Jumalan armossa voimme rakastaa myös lähimmäisiämme kuin itseämme. Tällöin rakkaus ei ole meidän omasta lihasta lähtöisin sillä liha ei voi niin rakastaa vaan rakkaus on Jumalasta ja Jumala lahja ja teko meissä.

      Pelastava usko Herraan J

      • eihurskastelua

        Jos joku pitää itseään kristittynä niin kannattais lukea tää juttu , voi vaikka viisastua , viisas sana tarkottaa raamatussa Jumalaan uskova.


    • protestoivalle

      Tää on taas niin tylsämielistä copypastaa, että tämäkin vastaus on liian suuri arvonanto tälle.

      Uskonto tulee uskon jälkeen, uskonto tulee uskosta, se on uskon ilmentyminen. Tuon tekstin alkuperäinen kirjoittaja (kaikkea en rehellisesti sanottuna jaksanut lukea) ei ilmeisesti hyväksy, että uskoa ilmaistaan millään tavoin yhdessä, tai että vanhemmat siirtävät uskonsa seuraavaan sukupolveen opettamalla omille lapsilleen omasta uskostaan. Tuollaiset kirjoitukset ovat aina vain jämähteneet uskoon, eivätkä ymmärrä, että on olemassa myös elämä uskossa. Sitä ortodoksisuus nimenomaan on, elämää oikeassa uskossa.

      Moni väite tuossa on lähtökohtaisesti vain hassu. Asioita ei perustella, ne pitää vain ottaa vastaan ja uskoa. Kuten tämä: "Ihmisessä itsessään ja lihassa ei ole mitään hyvää mutta Jumala suuressa armossaan ja rakkaudessaan pelastaa ihmisen joka pelastua haluaa pimeydestä ja pahuudesta johon saatana on ihmisen sitonut tahtoaan tekemään. Mitkään uskonnot eivät muuta ihmistä ja pelasta vaan se muuttaa ja pelastaa ihmisen kun ihminen uskoo Herraan Jeesukseen niin kuin Raamatussa sanotaan. Uskonto tappaa mutta Herra Jeesus pelastaa."

      En vain usko tuollaiseen, että Jumala olisi luonut jotain tyystin huonoa. Miksi Hän edes osoittaisi armoansa täysin juostenkustulle tekeleelleen? Tuossahan kääntäen sanotaan, että Luoja on tehnyt huonoa jälkeä. Ehkä tuo on sitä Jumalaa syyllistävää perisyntiajattelua, joka on ortodoksisuudelle melko vierasta. Tekstissä on peräkanaa vaikka kuinka monta tuollaista kohtaa, joita ei mitenkään perustella, ne vain annetaan jonkinlaisena yhtenä totuutena joka on uskottava tai tulee palamaan helvetissä.

      Taas on jollakin jäänyt perehtymättä siihen mitä on kritisoimassa. Joku tietoisesti haluaa pitää laput silmillään ja omista ennakkoluuloistaan käsin ampua lonkalta alas sen saman perinteen ja uskonnon, jonka myötä hänelle ylimalkaan edes on käsiinsä Raamattu päätynyt.

      • jumalansanaeikelpaa

        Alotttaja perustelee kyllä kaiken jämäkästi Jumalan sanalla , jos se ei kelpaa , niin harjoittakaa vaan uskontoa ilman todellista yhteyttä Jumalaan, rituaaleihin uskovat.


      • viisasnöyrtyy

        Vai et lukenut kaikkea, toivoisin siinun lukevan , ajatuksen kanssa ja ilman ennakkoasenteita.
        Sana voi tehdä sinut viisaaksi, enkä tarkoita viisautta joka on peräisin tästä maailmasta.


    • PasiToivonen

      >>Katollinen kirkko on ristiretkillään tappanut miljoonia ihmisiä mutta he eivät edustakkaan Jeesuksen seurakuntaa ja sen heidän omat tekonsa paljastavat.>>

      Mitenkäs Hampurin ja Dresdenin pommitukset?

      Varmaan jokunen oikeaoppisesti aikuisena kasteltu pommikoneen ohjaimissa.

    • PasiToivonen
    • Omvfwyj

      Ei ole mtn yhtä oikeaa uskontoa. Se on totuus.

    • Kristinusko

      Uskonnot yleensä ovat ihmisen perustamia ja tätä perustaja-ihmistä ja hänen oppejaan välittävää pappisluokkaa palvotaan. Islam, hindulaisuus ja buddhalaisuus olkoot tästä esimerkkeinä. Kristinusko eroaa tästä merkittävästi. Se on ainoa uskonto-oppi, joka ei tunnusta ihmistä oppinsa lähteeksi ja välittäjäksi, vaan ihmiseksi tulleen Jumalan: Jeesuksen Kristuksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1797
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1292
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe