törkeä eläisuojelurikos

uguitfuyguyfutf

Ou­lun po­lii­si tut­kii yli 80 nau­dan kuo­le­maa Sii­ka­jo­en Rel­le­tis­sä. Ylä­maan kar­ja -ro­tuun kuu­lu­vien nau­to­jen kuo­le­maa tut­ki­taan ri­kos­ni­mik­keel­lä tör­keä eläin­suo­je­lu­ri­kos ja ym­pä­ris­tön tur­me­le­mi­nen.

Tut­kin­nan­joh­ta­ja, ri­kos­ko­mi­sa­rio Han­nu Men­so­nen Ou­lun po­lii­si­lai­tok­sen Raa­hen po­lii­si­a­se­mal­ta ker­too, et­tä po­lii­si sai ta­pauk­sen tut­kit­ta­vak­si vii­me vii­kol­la.

– Eläin­lää­kä­ri oli men­nyt tar­kas­tus­käyn­nil­le ja saim­me hä­nel­tä pyyn­nön eläin­suo­je­lu­tar­kas­tuk­sel­le, kos­ka hän oli löy­tä­nyt usei­ta nau­to­ja kuol­lee­na. Tar­kas­tuk­ses­sa löy­tyi usei­ta kym­me­niä kuol­lei­ta eläi­miä. Ru­hois­ta pää­tel­len osa nau­dois­ta on ol­lut kuol­lee­na pi­dem­pään, Men­so­nen ker­too.

Po­lii­si jat­koi asi­an sel­vit­te­lyä ja ta­pauk­ses­ta kir­jat­tiin ri­ko­sil­moi­tus.

– To­del­la­kin tä­män het­ken tie­to­jen mu­kaan siel­lä on yli 80 kuol­lut­ta eläin­tä, ai­kui­sia ja osa nuo­rem­pia, ja mää­rä saat­taa tar­ken­tua lu­mien su­la­mi­sien myö­tä.

Kar­jas­ta osa ol­lut ul­ko­sal­la ja osa on ol­lut suo­ja­ka­tok­sen al­la. Po­lii­si ei ole vie­lä sel­vit­tä­nyt eläin­ten kuo­lin­syy­tä ja ta­pauk­sen kim­pus­sa on Elin­tar­vi­ke­tur­val­li­suus­vi­ras­to Evi­ra.

– Kuo­lin­syyn sel­vit­tä­mi­nen jat­kuu ja olem­me pyy­tä­neet Evi­ral­ta tut­ki­muk­sia. Kuol­leet eläi­met oli­vat osit­tain poh­ja­ve­si­a­lu­eel­la, jo­ten asi­as­ta on pi­tä­nyt an­taa tie­toa vi­ra­no­mai­sil­le.

Eläin­ten omis­ta­jaa ei ole vie­lä kuul­tu, vaan tär­kein­tä on ol­lut sii­vo­ta nau­to­jen raa­dot pois poh­ja­ve­si­a­lu­eel­ta.

4

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapahtuu_muuallakin

      Tuokin asia olisi tullut ajoissa esille jos eläintensuojelijoille olisi annettu lailliset oikeudet tarkistaa eläintenpidon olosuhteet. Nyt kun asia oli vain viranomaisvalvonnassa niin ollaan huolestumisineen auttamattoman myöhässä.

      • Ajattelij

        Ikäviä tapauksia tällaiset tapahtumat. Tuntuu vaan siltä, että kaikilla pitää pakostakin olla valtava määrä eläimiä saadakseen toimeentulonsa. Miksi suomalaiset eivät ole valmiita maksamaan ruoasta enempää, jotta tuottajatkin voisivat hyvin. Onhan selvää, että kun tuottaja voi hyvin, niin eläimetkin voivat hyvin. Tuottajille tulisi saada enemmän lomaa, jotta he voisivat virkistyä välillä kuten me muutkin työssäolevat. Kun ihminen väsyy eikä välttämättä saa apua, niin eläimetkin vovat alkaa voida huonosti.
        Onkohan omistaja sairastunut vakavasti? Emme tiedä syitä, mutta syitä on varmaan monia. Omistajaahan ei ole vielä kuultu.


    • ooookk

      kyllä täytyisi valvontaa kiristää elöintiloilla huomattavasti.Tämähän alkaa olemaa aivan sairaalla mallilla .Olemmehan Suomessa emme missään kehitysmaassa.Pohjanmaallahan on näitä tapahtunut enemmänkin.Vastuuhenkilö muutamaksi vuodeksi häkkiin ja korkeintaa keppihevosien ja käpylehmien pito sallittua loppu elämäksi.

      • Julmaa

        Poliisi tutkii eläinsuojelurikosta - eläinsuojelutarkastuksen yhteydessä löydettiin 17 nälkiintynyttä koiraa. Tarhasta oli löytynyt kuollut koira. Kyllä täytyisi kiristää valvontaa, jotta näitä julmuuksia ei olisi. Kuinka paljon kodeissa kaltoinkohdellaan lemmikkejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      277
      2943
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1001
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe