Ikea riistää yksityisiä maan- ja mökinomistajia

Ikea_ja_OX2_vedättää

Tuulivoimapuiston esim. Kemin Ajoksessa omistava Ikea saa miljoonia joka vuosi suomalaisten veronmaksajien rahaa sähkön takuumaksujen puitteissa. Ikea pyörittää tuulivoimalaansa OX2 nimisen yrityksen avulla joka onkin oiva tapa välttää vastuitaan. Ikea käyttää palkkaamiaan nättejä tytönhupakkoja kehumaan mainoksissaan estoitta tuulivoimalan hyviä puolia mutta ei ota kantaa muihin asioihin vaan ohjaa ne OX2:n puoleen. Siellä taas vedotaan etteivät he voi tehdä päätöksiä ilman Ikean lupaa. Suullisesti annetaan ymmärtää asioiden ratkeavan jotta asioita saadaan taas kuukaudella kahdella siirrtettyä eteenpäin mutta käytännössä ei tapahdu mitään.

Kemin ajoksessa OX2 oli ahkerasti lupailemassa haittakorvauksena (meteli, valon välkyntä, keinosaarien sumentamat kalavedet ja tuhotut kutupaikat, rannoille mädäntyvät voimaloiden tappamat linnut yms.) kylärahaa mökkiläisille mutta he eivät ole tuotakaan saaneet. Kaupungin ja muiden instituutioiden maa-alueista OX2:n mukaan maksetaan haittakorvauksia mutta yksityiset maan- ja mökinomistajat jätetään ilman. OX2:n mainostaessa haittakorvauksia maanomistajille, kylärahaa yms. kuitenkin jättäessään korvaukset maksamatta herää kysymys: Mihin nuo korvaukset ohjautuvat? Ikea on upporikas, luulisi sen hoitavan asiat sivityneesti mutta onko ahneus iskenyt jo liiaksi?

157

4867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saa_vaikkei_tilaa

      Jokainen tavallinen työtätekevä veronmaksaja maksaa siis miljardiyritys Ikealle siitä, että tuo yritys rakentaa keinosaaria mökkisaaren ympärille ja pystyttää niille tuulivoimalansa. Korvauksia menetetystä näköalasta, äänettömyydestä, valon vilkkumisesta, linnunraatojen hajusta jne. luvataan mutta ähäkutti ei maksetakaan kun niiden aika tulee. Ehkäpä mökkiläisen pitää olla vain hiljaa tyytyväinen kun ei käy samalla tavalla kuin sadoille linnuille.

      • Jos kenelläkään Suomessa olisi näyttöä siitä, että IKEA on jättänyt sopimuksen mukaisia korvauksia suorittamatta ja toinen sopijaosapuoli on noudattanut sopimuksen ehtoja, siitä satavarmasti olisi ollut paljon todennettavaa juttua asiallisessa mediassa. Saiskohan tähän keskusteluun jonkin murusen sellaisiakin juttuja? En varmaan osannut etsiä oikeilla ehdoilla, koska en löytänyt niitä.


    • AhneitaHuijareita

      Hyvin tyypillistä. Myös meille luvattiin ummet ja lammet, jos vedämme valitukset pois, mutta emme vetäneet, niin jäi näkemättä, olisivatko lupaukset toteutuneet.

      • suhh...suhh..suhh..suhh

        Ei ole lupauksiin tosiaan luottamista vaikka Ikeassa on oikein vastuullisuuspäällikkö joka mielellään paistattelee tuulivoimaa ylistävissä otsikoissa. Oikeammin tittelin pitäisi olla vastuunpakoilupäällikkö, niin hyvin on kusetukset junailtu.


      • boikotoidaan_IKEAa

        Ei ole sijaisissa sen kummempia vastuunkantajia. Yksikään yksityinen oli sitten mökin tai maanomistaja ei ole saanut minkäänlaisia haittakorvauksia IKEAlta.


      • työkaveri

        Äitiyslomalla, hyvä, lapsia Suomi tarvitsee. Ei ole menneet työmatkat ihan hukkaan.


      • taaperoita_tarvitaan
        työkaveri kirjoitti:

        Äitiyslomalla, hyvä, lapsia Suomi tarvitsee. Ei ole menneet työmatkat ihan hukkaan.

        Olisivatko OX2:n pojat hieman auttaneet asiassa ;)


      • sarkaa_kynnetty
        taaperoita_tarvitaan kirjoitti:

        Olisivatko OX2:n pojat hieman auttaneet asiassa ;)

        Jotain niissä illanvietoissa on näköjään tapahtunut.


      • Anonyymi
        taaperoita_tarvitaan kirjoitti:

        Olisivatko OX2:n pojat hieman auttaneet asiassa ;)

        Vihjailuja tuohon suuntaan on kuultu mutta mitään varmuutta asiasta ei ole. Taitaa olla näitä "pikkujoulutapahtumia" joissa sattuu ja tapahtuu mutta niistä ei sen kummempaa jatkoa seuraa.


      • Anonyymi
        boikotoidaan_IKEAa kirjoitti:

        Ei ole sijaisissa sen kummempia vastuunkantajia. Yksikään yksityinen oli sitten mökin tai maanomistaja ei ole saanut minkäänlaisia haittakorvauksia IKEAlta.

        Ikeassa on tapana valita nuoria nättejä tyttöjä ja nimetä heidät esim. vastuullisuuspäälliköiksi. Valtaa tehdä mitään sopimuksia tms. ei tytöille anneta vaan he ovat pelkästään kulisseina kun todelliset vastuussa olevat pääsevät piiloutumaan heidän selkänsä taakse. Tyttöjen onkin joko vaihdettava työpaikkaa tai hankkiuduttava raskaaksi jotta voisivat irtaantua edes hetkeksi Ikean luomasta painostusjärjestelmästä joka kohdistuu niin alihankkijoihin, työntekijöihin kuin esim. tuulivoimaloista kärsiviin. Ikean päättäjien kyky kantaa vastuuta ja toimia sopimusten mukaan on ehkä surkeinta tasoa koko Suomessa.


      • Anonyymi
        suhh...suhh..suhh..suhh kirjoitti:

        Ei ole lupauksiin tosiaan luottamista vaikka Ikeassa on oikein vastuullisuuspäällikkö joka mielellään paistattelee tuulivoimaa ylistävissä otsikoissa. Oikeammin tittelin pitäisi olla vastuunpakoilupäällikkö, niin hyvin on kusetukset junailtu.

        Ikean ja OX2:n juhliessa tekemiään petoksia on juhlien jäljiltä maailmaan lapsiakin siunaantunut. Eli ei ole menneet iltojen tunnit ihan hukkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihjailuja tuohon suuntaan on kuultu mutta mitään varmuutta asiasta ei ole. Taitaa olla näitä "pikkujoulutapahtumia" joissa sattuu ja tapahtuu mutta niistä ei sen kummempaa jatkoa seuraa.

        Osa tapailee vieläkin näin koronan aikoinakin.


    • ostamatta-jääneet

      Eipä ole tullut koskaan Ikean rakennussarjoja ostettua. Tuskin tulee jatkossakaan.

      • raja_kusetuksellekin

        Miksi ostaa jos Ikean käyttämä sähkökin maksetaan suomalaisen veronmaksajan pussista.


    • jotain_rajaa_

      IKEA kusettaa aina.

    • läheltäseuraava

      OX2 ei todellakaan ole maksanut senttiäkään luvatuista haittakorvauksista. Missä ovat esim. kylärahat? OX2:n johtajien omilla tileilläkö vai omistaja Ikean tileillä? Missä on IKEAn yhteiskuntavastuu?

    • pitikin_mennä_uskomaan

      OX2:n lupauksiin korvauksista ei voi luottaa millään tavalla. Omissa esittelylehtisissä luvataan maanomistajille korvauksia, samoin tuulivoimalan suunnitteluvaiheessa. Kun voimalat ovat sitten pystyssä ja käyttöönotettu niin korvaukset jätetään maksamatta. Tavallinen ihminen käsittää tuollaisen toiminnan petokseksi. Älkää menkö ansaan.

      • rehellistäpeliä

        Lahjuksen lupaaminen ei ole rikos, mutta antaminen on.


      • petokselta_tuntuu
        rehellistäpeliä kirjoitti:

        Lahjuksen lupaaminen ei ole rikos, mutta antaminen on.

        En tiedä lahjuksista mutta haittakorvaukset aiheutetuista haitoista olisivat kyllä paikallaan. Kymmeniksi vuosiksi eli käytännössä loppuelämän ajaksi pystytetyt tuulivoimalat ovat pysyviä riesoja. Kiinteistöjen hinnanlasku pelkästään on jo niin suuri, että se tavallisen ihmisen pussissa tuntuu. Oikeustoimia korvauksista harkitaan mutta sekin voi tulla todella kalliiksi.


    • IKEA_vastuuseen

      IKEA ei ole vieläkään maksanut minkäänlaisia korvauksia mökkiläisille ja maanomistajille vaikka on pilannut ihmisten mökkirauhan. Mökkisaarten ympärille keinosaarille rakennetut tuulivoimalat on rakennettu vain kymmeniä metrejä saarten rannoista mutta se ei IKEAn mielestä häiritse mökkiläisiä. Myöskään tonteille pudonneet tuulimyllyjen telomat raajarikot eivät oikeuta IKEAn mielestä korvauksiin. Kuitenkin IKEAlle kelpaa vallan mainiosti veronmaksajien maksama sähkön takuuhinta, useita miljoonia joka vuosi. Samaan aikaan kun suomalaisilla ei ole edes lääkkeisiin varaa niin upporikasta IKEAa tuetaan valtion verovaroista miljoonilla vaikka IKEA jättää yhteiskuntavastuut hoitamatta.

      • myyjä

        Sopii hyvin painostuksen ja uhkailun avulla johdetun yrityksen toimintatapoihin.


    • kaiken_vievät_jos_annat

      IKEAn tuulivoimalat Ajoksessa on rakennettu keinosaarille ihan vanhojen mökkisaarten rantaan. Mökkiläisille ja maanomistajille on perinteisesti korvattu tuulivoiman haittoja kuten auringonvalon välkkymistä, melua, rampautettuja tonteille kuolevia lintuja, maisemahaittaa yms. Ajoksen tapauksessa IKEA pyörittää tuulivoimapuistoa OX2 yrityksen kautta. IKEA kuitenkin omilla päätöksillään estää haittakorvausten maksamisen niin mökkiläisille kuin maanomistajillekin. IKEA mainostaa ahkerasti olevansa etulinjassa käyttäessään uusiutuvaa tuulienergiaa mutta unohtaa kertoa ettei maksa mitään pilatessaan mökkiläisten ja maanomistajien mahdollisuudet käyttää omaa pientä omaisuuttaan esim. virkistäytymiseen ja lomailuun.

      IKEA tienaa 13:sta tuulivoimalasta n. 500.000 euroa jokaista myllyä kohti joka vuosi pelkän sähkön takuuhinnan puitteissa. Maksajana on kukas muu kuin suomalainen veronmaksaja samaan aikaan kun osa veronmaksajista ei pysty ostamaan itselleen edes tarvittavia lääkkeitä.

      Olkaa todella varovaisia jos luovutatte maitanne tuulivoimaloita varten. IKEAn tapa jossa on paljon lupauksia mutta ei korvauksia on kestämätön.

    • jäitä_hattuun

      IKEAn tapaus on erinomainen esimerkki suuryritysten ahneudesta ja tavallisten ihmisten kusettamisesta. Lappiin ehdotettujen satojen tuulivoimalaistosten lisäys tulisikin maanomistajien taholta hylätä kunnes haittamaksut on talletettu etukäteen puolueettomien pankkien tileille. IKEAn kaltaiset lupaukset ja maksamatta jättämiset vievät koko alan uskottavuuden.

    • mihin_katosi

      Mihin katosi IKEA OX2 tuulivoimaketju? Siinä kirjoitettiin sivuten samaa asiaa, IKEAn kieltäytymisestä haittakorvausten suorituksesta maan-/mökinomistajille.
      Onko ruotsalaisuus sensuurin takana vai mikä?

      • Anonyymi

        Ikea on monessa maassa käyttänyt merkittävää taloudellista asemaansa hyväkseen vaimentaakseen itseensä kohdistuvaa arvostelua. Suomessa lakien, asetusten ja sellaisten kuin hyvien tapojen noudattaminen toisi paremman tuloksen. Nykyisen kaltainen Ikean harjoittama rosvoaminen ei ole paras tapa toimia.


    • ihmehommaa

      IKEA siis kusettaa veronmaksajaa veronmaksajan omilla varoilla. Kiitoksia valtiovalta, tähän on siis tultu. Kansalaisiaan verottava valtiovalta lahjoittaa miljoonia veroeuroja IKEAlle jotta se voi rakentaa tuulimyllyjään veromaksajien mökkirantaan ilman mitään haitta- tms. korvauksia.

      • IKEA_vastuuseen

        IKEA pilaa käytännössä tuulivoirakentajien mainetta. Öykkäröivän suuryrityksen pilatessa mökkiläisten lomanviettopaikat ilman korvauksia on jo perustuslaillinen kysymys Suomessa. Onko Suomessa minkäänlaista yksityisomaisuuden suojaa ahneita IKEAn tyyppisiä yrityksiä vastaan?


    • itsekäs_IKEA

      Viimeisin tilannekartotus mökinomistajalta, ei ole saanut vieläkään minkäänlaista korvausta tuulivoimaloiden aiheuttamista haitoista koska IKEA on tosiaan kieltänyt korvausten maksamisen. Osa mökkiläisistä on kuulemma tehnyt kirjallisen sopimuksen jossa OX2 lupaa ns. kylärahaa 500€ per mylly per vuosi. Tuotakaan rahaa ei ole kuitenkaan maksettu. Sopimuksissa on myös ehtoja joiden mukaan mökkiläiset pakotetaan olemaan sopimuksista hiljaa ja olla valittamatta esim. tuulivoimaloiden meluhaitoista vaikka ne ylittäisivät laissa asetetut rajat. Kuulosti lähinnä kiristykseltä, jos valitat meluhaitoista niin menetät kaikki korvaukset (no, tässä tapauksessa niitä ei ole edes maksettu).

      Aikaisemmin IKEA teki alihankintasopimuksia esim. huonekalujen teosta. Siellä esitettiin myös sopimusmalleja jotka normaali-ihmisen silmissä näytti kiristykseltä. IKEAn tilaukset olivat hyvin suuria jolloin firmat viritettiin noihin jättisarjoihin, seuraavana vuonna tilaukset uusittiin mutta hintaa pudotettiin n. 5% joka sitten toistui niin monena vuonna, että seurauksena oli alihankkijan konkurssi. Sitten oli taas seuraavan alihankkijan vuoro. IKEA on virittänyt toimintamallinsa hyvin itsekkäin perustein ilmeisesti kautta linjan.

      • onko_edes_laillista

        Ikea kieltäytyy kaikista haittakorvausten maksamisesta edelleen. Veronmaksajilta rahat ja haitat kiinteistöjen omistajille -politiikka on Ikeassa ilmeisesti laskettu tuottavimmaksi tavaksi.


      • suunniteltu_malli
        onko_edes_laillista kirjoitti:

        Ikea kieltäytyy kaikista haittakorvausten maksamisesta edelleen. Veronmaksajilta rahat ja haitat kiinteistöjen omistajille -politiikka on Ikeassa ilmeisesti laskettu tuottavimmaksi tavaksi.

        Kyllä IKEAssa laskea osataan, ainakin omaksi eduksi. Ei haittaa hoitamattomat haittakorvaukset, lukemattomat tapetut linnut, petetyt mökkiläiset eikä mikään muukaan kunhan suomalaisten veronmaksajien raha virtaa upporikkaan IKEAn tileille milloin mihinkin veroparatiisiin miljardöörien perustamien säätiöiden tileille.

        Ajoksen maksamattomat korvaukset ovat pisara meressä mutta ne osoittavat hyvin jättifirma IKEAn toiminnan luonteen.


    • eläimet_syyttömiä

      Päivän uutisten mukaan Ikean uhrina on viimeksi kuollut ihmisten koiria jotka ovat tukehtuneet juoma-automaatteihin. Ikea ei kuitenkaan mainosta tuulivoimaloiden pudottamia lukemattomia lintuja millään tavoin vaikka noita uhreja syntyy jatkuvasti lisää. Tuulivoimaloiden rampauttamien lintujen tippuessa tonteille niin kuuluuko se mökinomistajille lopettaa lintujen kärsimykset?

      • vastuunkanto_kunniaan

        IKEAhan ei juuri asioista vastuuta ota. Miten sen lapsityövoiman käyttö? Ennen oli paljon juttuja kuinka IKEAn alihankkijat turvautuivat lapsityövoimaan, vieläkö tuo on käytäntö tänäänkin? Peseekö IKEA edelleen kätensä tuostakin?


      • rikas_on_ahne
        vastuunkanto_kunniaan kirjoitti:

        IKEAhan ei juuri asioista vastuuta ota. Miten sen lapsityövoiman käyttö? Ennen oli paljon juttuja kuinka IKEAn alihankkijat turvautuivat lapsityövoimaan, vieläkö tuo on käytäntö tänäänkin? Peseekö IKEA edelleen kätensä tuostakin?

        Lapsityövoiman käytössä Ikea lupasi tutkia asioita kun sille ilmoitettiin muiden jo tutkineen ja todenneen lapsityövoiman käytön. Eli ei vastuuta kannettu omista tekemisistä tuonkaan asian tiimoilta.


      • laittakaa_asiat_kuntoon
        rikas_on_ahne kirjoitti:

        Lapsityövoiman käytössä Ikea lupasi tutkia asioita kun sille ilmoitettiin muiden jo tutkineen ja todenneen lapsityövoiman käytön. Eli ei vastuuta kannettu omista tekemisistä tuonkaan asian tiimoilta.

        Yritys itse vastaa luomistaan mielikuvista itsestään. Asioiden hoitaminen ei yleensä näy mutta hoitamattomuus kyllä näkyy.


    • IKEA_öykkäröi

      Täysin järjetöntä maksaa suomalaisten veronmaksajien rahoista miljoonia Ikealle jonka kautta rahat siirtyvät verottajien ulottumattomiin erilaisten säätiöiden tileille. Vanhuksemme joutuvat makaamaan märissä vaipoissa hoitolaitoksissaan kun verovarat ei riitä ylläpitoon eikä ulkoiluun. Samaan aikaan verovaroja lahjoitetaan miljardiyrityksille kuten Ikealle, firmalle joka valehtelee maksavansa haittakorvauksia aiheuttamistaan haitoista mutta jättää korvaukset kuitenkin maksamatta.

      IKEA ulos Suomesta kunnes yhteiskuntavastuut tulevat hoidetuiksi.

    • todella_törkeää

      Oli aikoja jolloin ruotsalaiset tulivat nykyiseen Suomeen, kolusivat pitäjät tyhjiksi verojen perinnällä ja veivät vielä osan nuorukaisistamme sotiinsa kuolemaan. Ovatko ajat toistumassa kun ruotsalaiset IKEAn ja OX2:n kaltaiset jättiyritykset tulevat ja rakentavat tuulivoimalaitoksensa toisten rannoille ilman korvauksia? Verovarat viedään taas ruotsalaisten miljardöörien tileille, ne samat veroeurot joita niin kipeästi tarvitsisimme esim. omien vanhustemme perustoimeentuloon.

      Poliitikkomme ovat tehneet jättivirheen luvatessaan niin hövelit korvaukset tuulivoimalaitosten energiantuotannosta. Verovaroista miljoonia miljardööreille samalla kun kaikki haitat maksatetaan tavallisilla paikallisilla ihmisillä.

    • IKEA_kusettaaSuomalaisia

      Ajoksessa on valtio käytännössä maksanut melkein koko tuulivoimalapuiston. Aluksi valtio tuki insvestointia eli tuella saatiin keinosaaret, kaapeloinnit ja sähkökeskukset rakennettua. Sitten ajettiin toimija konkurssiin ja kas kas sieltäpä löytyykin bisnesmiehet jotka ymmärtävät ostaa konkurssipesän omaisuuden pilkkahinnalla. Sitten keksitään laittaa hieman suuremmat myllyt entisten paikalle ja kas kas uudet myllyt oikeuttavatkin valtion hyvävelikerhon myöntämään sähkön takaushintaan. Niinpä valtiovalta on maksanut verovaroista lähes kokonaan Ajoksen tuulivoimapuiston. Nyt sitten luulisi, että suomalaisilla veronmaksajilla olisi oma tuulivoimapuisto mutta eipäs olekaan vaan omistaja on ökyrikas IKEA, tuo haittakorvauksistakin luistava bisneksen haistanut ketku. Rakennusrahat suomalaisten verovaroista, jätetään maanvuokrat ja haittakorvaukset yksityisille tavallisislle ihmisille maksamatta, hmm.. IKEA osaa kusettaa.

      • kysyn

        Mihin valtiovalta tarvitsee Ikeaa. Jos valtio kerran rahoittaa toiminnan niin miksi se ei ota myös hyötyjä itselleen? Miksi maksaa Ikealle miljoonia kun verovaroja tarvittaisiin niin kipeästi muuallakin?


    • jotain_rajaa_

      Ajoksessa tuulivoimalat aiheuttavat voimakasta häiritsevää meteliä ympäristöön. Tuuliolosuhteista riippuen melutasot ovat selvästi yli asetuksen mainitsemien 40dB (yöllä) ja 45dB (päivällä). Mikä on se viranomaistaho jolle meluvalituksen voi osoittaa? Onko valituksella jotain määrämuotoja tms. jotka pitäisi valitusta tehtäessä ottaa huomioon?

      • Ennakkotapaus_Löytyy

        Terveysviranomaiset nyt ensimmäiseksi. Tosin noin huonomaineiseen yhtiöön on vaikea vaikuttaa mitenkään. Vähintään kuitenkin boikotointi kaikessa heitä kohtaa on ainut tapa, mutta siihen pitää saada ihmisiä paljon mukaan.


      • melurajat_valvontaan
        Ennakkotapaus_Löytyy kirjoitti:

        Terveysviranomaiset nyt ensimmäiseksi. Tosin noin huonomaineiseen yhtiöön on vaikea vaikuttaa mitenkään. Vähintään kuitenkin boikotointi kaikessa heitä kohtaa on ainut tapa, mutta siihen pitää saada ihmisiä paljon mukaan.

        Suomessa lakien ja asetusten pitäisi olla yhteiskunnan valvonnassa (muutkin kuin autojen ylinopeudet joita valvotaan pitkin poikin pusikoissa lymyillen). Jos isot tuulivoimalaitokset rakennetaan niin, että lupaehdoissa on tietyt rajat esim. aiheutetulle melulle olisi meluasiaa myös valvottava viranomaisten toimesta eikä jättää sitä yksityisten ihmisten varaan.


    • vastuut_kuntoon
      • sinappia_lisää

        Lihapullaresepti oli kuulemma menossa uusiksi. Jospa noita hiiriä onkin ollut enemmän kuin luultiin.


    • ökyilevä_ikea

      IKEAn mielestä toisen tontille saa rakentaa.

    • IKEA_BOIKOTTIIN

      Ikea boikottiin. Kuinka vierasmaalainen firma voi sortaa suomalaisten oikeuksia omassa maassamme.

      • ikeaikeaikea

        Lapsityövoiman käyttöä, uhkailua, maksamattomia korvauksia... Mitä muuta saamme vielä lukea?


    • ruotsalaiset_tuhosivat

      Ei IKEA eikä OX2 ole maksanut vieläkään mitään niille maan- ja mökinomistajille joiden vapaa-ajanviettomahdollisuudet tuhosivat Kemin Ajoksessa. Auliisti korvauksia lupailtiin ja kylärahoista jopa sopimukset tehtiin mutta niinvain korvaukset ovat jääneet maksamatta.

    • IKEAn_terrorille_loppu

      Tuulivoimaloiden melusaaste estää osaa ihmisistä yöpymästä mökeillään. IKEA ja OX2 edustavat jotain siirtomaavallan aikaista politiikkaa jossa vallattujen alueiden ihmisillä ei ole edes ihmisoikeuksia. Milloin IKEA ja OX2 laittavat Ajoksen tuulivoimaloiden aiheuttaman melusaasteen asetusten edellyttämälle tasolle? Kuinka kauan laiton tilanne voi Ajoksessa jatkua?

    • Tuulivoimayhdistys_mafia

      OX2:n toimitusjohtaja on nimitetty Tuulivoimayhdistyksen hallitukseen. Kuinka yritys joka on jättänyt esim. Ajoksessa sopimusten mukaiset kylärahatkin maksamatta voi asettaa johtajansa tuollaiseen tehtävään. Onko Tuulivoimayhdistys laajemminkin laittomuuksien ja ihmisten kusetusten kannalla?

      • rosvottu_Ajos

        Tuulivoimayhdistyksessä ilmeisesti kootaan yhteen kaikki ne keinot joilla tuulivoimaloista kärsimään joutuvat jätetään ilman korvauksia. Ajoksen tapauksessa IKEA ja OX2 ovat räikeästi rikkoneet ihmisten perusoikeuksia joihin kuuluu mm. oikeus omistaa lomamökki tai maa-alue. Toimiiko Tuulivoimayhdistys noiden kahden nimetyn öykkärifirmojen takuumiehenä? Eikö tavallisella mökin- tai maanomistajalla ole heidän silmissään mitään oikeuksia? Tuulivoimaloita rakennetaan lähestulkoon mökkien pihaan ja IKEAn tavoin väitetään ettei niistä ole mitään haitaa.


    • ei_mafialle

      Tuulivoimayhdistyksen hyväksyessä OX2:n toimitusjohtajan hallitukseensa vaikka hänen edustamansa yhtiö on jättänyt esim. sopimukseen perustuvat kylärahat maksamatta Kemin Ajoksessa kuvastaa yleisestikin Tuulivoimayhdistyksen asennetta lakien noudattamiseen. Yksityisistä ihmisistä viis välitetään kunhan tuulivoimamafia saa peuhata vapaasti.

      • tuulen_viemää

        Tampereella on kohta energiamessut jossa OX2 paistattelee tuulivoimaa kehuen. Muistavatkohan kertoa kuinka yhdessä Ikean kanssa pettivät ihmiset Ajoksessa?


      • sopimuksia_nähnyt
        tuulen_viemää kirjoitti:

        Tampereella on kohta energiamessut jossa OX2 paistattelee tuulivoimaa kehuen. Muistavatkohan kertoa kuinka yhdessä Ikean kanssa pettivät ihmiset Ajoksessa?

        OX2 on tosiaan sopimuksia maan- ja mökinomistajien kanssa tehnyt, olen itse nähnyt. Valitettavasti sopimuksista ei ole pidetty kiinni vaan OX2 on jättänyt sovitut korvaukset maksamatta ilmeisesti Ikean painostamana


    • kysympä_vaan

      Ikean pilatessa mökkiläisten mahdollisuudet nauttia luonnon rauhasta Kemin Ajoksen tuulivoimalan alueella on edelleen asia jonka korvaukset ovat maksamatta. OX2:sta marionettinukkenaan käyttävä Ikea toimii kuin siirtomaaisännät historian saatossa. Tavallisten maan- ja mökinomistajien mielipiteet saatiin ennen rakentamista myötämielisiksi tuulivoimapuistolle varsinkin kun haitoista luvattiin myös korvauksia. Edes kirjalliset sopimukset esim. kylärahoista eivät ole toteutuneet joten Ikean ja OX2:n vedätys on ollut täydellistä. Maan- ja mökinomistajat joutuvat kärsimään esim. määräykset ylittävästä melusaasteesta, kiinteistöjen arvon romahtamisesta yms:sta samaan aikaan kun he joutuvat veronmaksajina maksamaan korvauksia miljardiyritys Ikealle sähkön takuuhinnassa. Onko lopulta olemassa mitään röyhkeämpää kuin Ikean kaltaisen jättiyrityksen harjoittama ihmisten perusoikeuksien polkeminen?

    • IKEA_boikottiin

      IKEA ilmoitti tänään tiistaina lisäävänsä tuulivoimaloidensa määrää Suomessa. Lisää kärsijöitä Suomeen siis luvassa. Olemassa olevan Kemin Ajoksen tuulivoimalan haittakorvaukset yksityisille maan- ja mökinomistajille ovat edelleen suorittamatta ja nyt IKEA ilmoittaa jatkavansa riistopolitiikkaansa muuallakin Suomessa. Maksavatko veronmaksajat noissa uusissakin voimaloissa miljoonia joka vuosi öykkärifirma IKEAlle sähkön takuuhinnan muodossa?

    • miljoonatValuvatRuotsiin

      Ruotsalaisyritysten harjoittama suomalaisten veronmaksajien kuppaaminen tuulivoimaloiden avulla saisi loppua. Miljoonia suomalaisten selkänahasta revittyjä veroeuroja ohjataan ylipalkatuille tahoille Ikeassa ja OX2:ssa. Samaan aikaan nuo yritykset pilaavat korvauksia maksamatta tavallisten ihmisten lomapaikat järkyttävällä metelillä ja muilla haitoilla, Onneksi talvi on tulossa niin ainakin tuulimyllyjen tappamien linnunraatojen haitta vähenee.

    • mökkirauha_mennyt

      OX2 Ikean sätkynukkena pettää edelleen ja tarkoituksella yksityisiä maanomistajia esim. Ajoksen tuulivoimalan alueella. OX2 omilla nettisivuilla puhutaan esim.
      ""Läpinäkyvyys – tarkoittaa, että asiakkaillamme ja muilla sidosryhmillä on mahdollisuus valvoa prosessejamme. Vaadimme sen johdosta myös vastaavaa läpinäkyvyyttä alihankkijoiltamme. Haluamme ajatella, toimia ja ratkoa ongelmia avoimesti.

      Itsearviointi – OX2 ei noudata vain Ruotsin ja Suomen ympäristölainsäädäntöä. Teemme myös monia omia aloitteita ympäristöön kohdistuvien vaikutteiden vähentämiseksi etenkin panostamalla aikaa ja voimia hankkeittemme arviointeihin ja jatkuviin parannuksiin. Käytämme sen jälkeen niistä saatuja kokemuksia tulevissa hankkeissa valaistaksemme koko alaa kiinnostavia ongelmia.""

      Kirjoitetaan ongelmien ratkaisemisesta ja kuitenkaan niitä ei esim. Ajoksen tapauksessa suostuta ratkaisemaan.
      OX2 kirjoittaa noudattavansa esim. ympäristölainsäädäntöä mutta siitä huolimatta ei tee mitään esim. tuulivoimaloiden aiheuttamalle melulle joka Ajoksessakin ylittää reilusti asetuksissa määritellyt tasot. Melusta kärsiville mökkiläisille ei ole edelleenkään maksettu minkäänlaisia korvauksia.

      Elämme kuulemma oikeusvaltiossa, siitä huolimatta nuo ruotsalaiset jättiyritykset kuten Ikea ja OX2 saavat pettää omia kansalaisiamme omassa maassamme. Yritysten harjoittama terrori tavallisia kansalaisia vastaan on saatava loppumaan.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Ulkomaiset rosvot ulos Suomesta, OX2 ja IKEA ensimmäisinä.


    • Ikea_ja_OX2_vastuuseen

      OX2:n Suomen maajohtajan toimiessa tuulivoimayhdistyksen hallituksessa samanlainen yksityisten maanomistajien kusetus ilmeisesti jatkuu Ajoksesta saatujen mallien mukaan entistä laajemmin. Puhutaan ihmiset myötämielisiksi tuulivoimaloita kohtaan lupaamalla heille haittakorvaukset haitoista. Sitten kun voimalat ovat pystyssä niin korvaukset jätetäänkin maksamatta. Tuo Ikean ja OX2:n harjoittama ryöstöpolitiikka on surullinen esimerkki jättiyritysten harjoittamasta tavallisten ihmisten pettämisestä.

      • IKEA_boikottiin

        OX2:n ja IKEAn harjoittama ryöstö tuulivoimaenergien varjolla vie miljoonia joka ainoa vuosi veronmaksajien rahaa. Kuinka monta suomalaista jää pulaan kun varojen puutteen vuoksi on jätettävä hoito, lääkkeet, perustoimeentulo, omaishoito jne. maksamatta kun samaan aikaan upporikas IKEA Ajoksen tuulivoimalan omistajana käärii miljoonia veroeuroja valtion kassasta. Samaan aikaan IKEA jättää myös OX2:n allekirjoittamien sopimusten mukaiset haittakorvaukset yksityisille maan-/mökinomistajille maksamatta.


      • Anonyymi
        IKEA_boikottiin kirjoitti:

        OX2:n ja IKEAn harjoittama ryöstö tuulivoimaenergien varjolla vie miljoonia joka ainoa vuosi veronmaksajien rahaa. Kuinka monta suomalaista jää pulaan kun varojen puutteen vuoksi on jätettävä hoito, lääkkeet, perustoimeentulo, omaishoito jne. maksamatta kun samaan aikaan upporikas IKEA Ajoksen tuulivoimalan omistajana käärii miljoonia veroeuroja valtion kassasta. Samaan aikaan IKEA jättää myös OX2:n allekirjoittamien sopimusten mukaiset haittakorvaukset yksityisille maan-/mökinomistajille maksamatta.

        Julkisuudessa olleilla tiedoilla on ollut vaikutuksensa Ikean korvauspäätöksiin. Osa yksityisistä maan- ja mökinomistajista on kuulemma saanut pienen haittakorvauksen Ikealta mutta osa on edelleen jätetty korvausten ulkopuolelle. Hajoita ja hallitse on Ikean käyttämä tapa Ajoksessa jossa Ikea terrorisoi valittuja yksityisiä maan- ja mökinomistajia. Tuulivoimaloiden sijoituksen mukaan yleisesti maksettavia haittakorvauksia ei Ikea lupauksistaan huolimatta ole suostunut maksamaan.


    • IKEAa

      Ikean kiitos työntekijöille, 7500 saa lähteä koska johtajat ja omistajat haluavat irtisanottavien palkat itselleen.

    • Anonyymi

      Öykkärimäistä käytöstä ruotsalaisilta IKEA:lta ja OX2:lta. Noiden yritysten pettäessä ihmisiä ja jättäessä aiheuttamansa haitat korvaamatta on niiden toiminta kuvottavaa seurattavaa. Laskenevat asiat ilmeisesti sen varaan ettei yksityisellä ihmisellä ole varaa viedä jättifirmoja oikeuteen.

    • Anonyymi

      Ikea käyttää mainostuksessaan mielikuvaa, että sen kuluttama sähkö tulee käytännössä ilmaiseksi tuulesta. Ikea unohtaa kertoa todellisuuden eli sen, että oikeasti veronmaksaja maksaa Ikean sähkölaskun ja Ikea jättää siitä huolimatta haittakorvaukset haitoista kärsiville maksamatta.

    • Anonyymi

      Tuulivoimayhdistys juhlii saavutuksiaan milloin missäkin. Veronmaksajien rahaa palaa estoitta siitä huolimatta, että OX2 ja Ikea ovat jättäneet korvauksensa hoitamatta.

      Miten tuulivoimayhdistyksen johdossa voi olla henkilöitä OX2:n kaltaisesta yrityksestä? Haittakorvaukset maksamatta lupauksista huolimatta esim. Ajoksessa. Onko tuulivoimayhdistys toiminnan takuumiehenä Ikean maksamana?

      • Anonyymi

        Veronkiertoon ja maanomistajien pettämiseen erikoistuneet Ikea ja OX2 ovat pilaamassa koko tuulivoima-alan mainetta.


    • Anonyymi

      Yksityisiä maan- ja mökinomistajia Ajoksessa terrorisoiva IKEA vain jatkaa toimintaansa. Ulkomainen jättiyritys tosiaan terrorisoi suomalaisia ja vieläpä veronmaksajien maksamien miljoonien eurojen tuella.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eläimiä on arvostettava. Ikean omistamalla Ajoksen tuulivoimala-alueella on paljastumassa massiivinen luontotuho kun ennen satojen pesivien lintujen (myös rauhoitettujen) yhteiskunnat ovat hävinneet. Ensi kesänä odotetaan varmistusta pesinnöistä mutta tällä hetkellä voi puhua jo luontokatastrofista jossa tuulivoimala-alue on muuttunut osin kuolleeksi alueeksi.

      IKEAhan ei mitään myönnä eikä korvaa. Se jatkaa linjallaan ja terrorisoi paitsi alueen mökin- ja maanomistajia niin myös alueen ennen vahvaa linnustoa. Miksi muuttaisikaan, saahan se miljardiyrityksenä yli 6 000 000€ joka vuosi veronmaksajien rahaa tuulivoimalansa sähköstä ja säästää edelleen kun jättää haittakorvaukset maksamatta.

    • Anonyymi

      Ajoksen lintukatastrofista ei ole OX2:nen informoinut millään tavalla vaikka sen pitäisi olla hyvin tietoinen asiasta. Onko luonnonsuojelu pelkkää sanahelinää IKEAn ja OX2:n kaltaisten pelurien hakiessa yhä uusia paikkoja tuulivoimaloilleen?

    • Anonyymi

      IKEAn jäljiltä löytyy vuosi toisensa jälkeen kaikenlaista piittaamattomuutta. Ei välitetä muille aiheutetuista vahingoista, terrorisoidaan tavallisia ihmisiä ja myydään jopa hangenvaarallisia tuotteita. Kemin Ajoksessa toimiva tuulivoimalaitoa on vain yksi esimerkki röyhkeydestä ja ahneudesta joita IKEA ja myös OX2 edustavat.

      IKEAn tuotteiden vuoksi lapsensa menettänyt perhe sai voiton IKEAsta ja IKEA sovitti tekonsa suurella rahalla. Raha ei kuitenkaan lasta eloon herätä.

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006364705.html

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        IKEAn teot vain jatkuvat. Kuinka monta myrkytettyä asiakasta tälläkin kertaa?

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006373087.html

        IKEAn harjoittaessa öykkärimäistä "kaikki mulle"-toimintaansa muista välittämättä on heidän jäljiltään seurauksena ruumiita niinkuin esimerkit osoittavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        IKEAn harjoittaessa öykkärimäistä "kaikki mulle"-toimintaansa muista välittämättä on heidän jäljiltään seurauksena ruumiita niinkuin esimerkit osoittavat.

        IKEA ja OX2 ovat molemmat ruotsista ja ilmeisen samanlaisin terroriopein saalistamassa suomalaisten varoja valehdellen sekä jättäen velvoitteensa hoitamatta.


      • Anonyymi

        Ikean ja OX2 toiminta, onko se nimenomaan ruotsalaisten yritysten tapa toimia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikean ja OX2 toiminta, onko se nimenomaan ruotsalaisten yritysten tapa toimia?

        Molemmat tienaavat miljoonia veroina maksettuja eurojamme. Kun korvaukset jätetään maksamatta niin voittojen maksimointi on Ikealle ja OX2:lle erittäin kannattavaa joten valehtelua oikein harjoitellaan.


    • Anonyymi

      Ikealla ja OX2:lla ovat Ajoksen velvoitteet lupauksista huolimatta edelleen hoitamatta.

      • Anonyymi

        Hyvin osaavat Ikea ja OX2 kuitenkin valehdella kun tuulivoimaloita rakennetaan mukamas ympäristö huomioiden ja haitoista korvauksia maksaen. Valehtelu onkin ilmeisesti tietoisesti suunniteltu ja harjoiteltu toimintatapa jolla ihmiset saadaan suunnittelu- ja rakennusvaiheessa asialle myötämielisiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin osaavat Ikea ja OX2 kuitenkin valehdella kun tuulivoimaloita rakennetaan mukamas ympäristö huomioiden ja haitoista korvauksia maksaen. Valehtelu onkin ilmeisesti tietoisesti suunniteltu ja harjoiteltu toimintatapa jolla ihmiset saadaan suunnittelu- ja rakennusvaiheessa asialle myötämielisiksi.

        Hyvin samanlaisia kokemuksia ko. yrityksistä. Suoranaista valehtelua ja ihmisten pettämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin samanlaisia kokemuksia ko. yrityksistä. Suoranaista valehtelua ja ihmisten pettämistä.

        Suuryritykset ovat kuin pahimpia rikollisia. Ruotsalaismafian IKEA ja OX2 pystyttävat sähköntuottamiseen tarkoitetut tuulivoimalansa keinosaarille mökkiläisten rantaan eikä maksa siitä mökin/maanomistajille mitään korvauksia, päinvastoin laskuttaa siitä vuosittain miljoonia verorahojamme. Sähkön siirtämiseen linjojaan rakentava Fingrid ryöstää ihmisten maat näennäiskorvauksilla poliisin ja oikeuslaitoksen vielä auttaessa asiaa.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006422664.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suuryritykset ovat kuin pahimpia rikollisia. Ruotsalaismafian IKEA ja OX2 pystyttävat sähköntuottamiseen tarkoitetut tuulivoimalansa keinosaarille mökkiläisten rantaan eikä maksa siitä mökin/maanomistajille mitään korvauksia, päinvastoin laskuttaa siitä vuosittain miljoonia verorahojamme. Sähkön siirtämiseen linjojaan rakentava Fingrid ryöstää ihmisten maat näennäiskorvauksilla poliisin ja oikeuslaitoksen vielä auttaessa asiaa.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006422664.html

        Mafiaksi toimintaa voidaan sanoa hyvällä syyllä kun yritykset yhdessä sopivat kuinka vedättävät ja pettävät lupauksillaan ihmisiä. Vastuullisuuspäälliköt, sopimusjohtajat ym. Ikeassa ja OX2:ssa sopivat keskenään kuinka petoksia toteutetaan suunnitelmallisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin osaavat Ikea ja OX2 kuitenkin valehdella kun tuulivoimaloita rakennetaan mukamas ympäristö huomioiden ja haitoista korvauksia maksaen. Valehtelu onkin ilmeisesti tietoisesti suunniteltu ja harjoiteltu toimintatapa jolla ihmiset saadaan suunnittelu- ja rakennusvaiheessa asialle myötämielisiksi.

        Ikeassa on perättömien lupausten antaminen, valehtelu, testausten tekemättä jättäminen ja suoranainen ihmisten pettäminen tietoista strategiaa jolla varmistetaan voittojen maksimointi.


    • Anonyymi

      Ikean säästäessä haittakorvauksista niin se on vain näyte ko. yrityksen toiminnasta laajemminkin. Säästäessään esim. myymiensä tuotteiden testauksesta se saa asiakkaansa vaaralle alttiiksi ja aiheuttaa pahimmillaan lasten epämuodostumia yms.

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006373087.html

      Haluttomuus hoitaa asioita on Ikean ja OX2:n tapauksessa täysin suunniteltua ja harkittua.

      • Anonyymi

        Ruotsalaisuusko Ikeasta ja OX2:sta tekee öykkäreitä? Jopa Haaparannan Ikeassa ylimielinen käytös esim. suomalaisia työntekijöitä kohtaan tulee selväksi heti ensimmäisinä työpäivinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsalaisuusko Ikeasta ja OX2:sta tekee öykkäreitä? Jopa Haaparannan Ikeassa ylimielinen käytös esim. suomalaisia työntekijöitä kohtaan tulee selväksi heti ensimmäisinä työpäivinä.

        Saavatko ko. yritysten johtajat Suomessa erityiskoulutuksen esim siihen kuinka ihmisiä petetään haittakorvauksilla, kylärahoilla ja muilla tyhjillä lupauksilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saavatko ko. yritysten johtajat Suomessa erityiskoulutuksen esim siihen kuinka ihmisiä petetään haittakorvauksilla, kylärahoilla ja muilla tyhjillä lupauksilla?

        Ainakin Ikean ja OX2:n johtajat juhlivat railakkaasti samoissa tilaisuuksissa onnistumisiaan petosten teossa. Tilaisuuksien vapautuessa viinan myötä perinteiseksi juhlinnaksi ei myöskään seurauksilta ole aina vältytty. Paikallaolleiden mukaan meno on ollut jatkoineen sangen vapaamielistä.


      • Anonyymi

        Kun kyse on kahdesta (Ikea ja OX2) ruotsalaisyrityksestä on sinne valikoitunut myös Suomesta tietyntyyppisiä ihmisiä jotka eivät keskenään lisäänny. Toki muutama sillä saralla normaalikin mahtuu joukkoon, jopa lapsen saaneita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kyse on kahdesta (Ikea ja OX2) ruotsalaisyrityksestä on sinne valikoitunut myös Suomesta tietyntyyppisiä ihmisiä jotka eivät keskenään lisäänny. Toki muutama sillä saralla normaalikin mahtuu joukkoon, jopa lapsen saaneita.

        Eikä kaikki suhteet ole suinkaan loppuneet vaikka korona onkin tapaamisia harventanut.


      • Anonyymi

        Ikea tappaa mieluummin asiakkaita kuin testaa myymänsä tuotteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikä kaikki suhteet ole suinkaan loppuneet vaikka korona onkin tapaamisia harventanut.

        Ainakin yksi työn myötä syntyneistä salasuhteista jatkuu kiihkeänä edelleen ;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikea tappaa mieluummin asiakkaita kuin testaa myymänsä tuotteet.

        Ikean toiminta onkin täysin käsittämätöntä.


    • Anonyymi

      MIkä potuttaa Ikeassa? Eiköhän kaupungin omat lämpölaitokset, ympärilläsi olevat tehtaat (Stora-Enso ja Metsä-Botnia) tai vaikka Elijärven kaivos saastuta enemmän kuin IKEA?
      Minä olen itse käynyt Ikean prosessit läpi ruotsissa asuessani ja usko tai älä, heillä on kyllä vilpitön pyrkimys päästä vähempään saastuttamiseen ja muiden haittojen vähentämiseen. Katsoppa ensi kerralla siellä ajoksessa mm niitä öljyvrastojen ympäristöjä, julmetut lammikot, haju on "huumaava". Näistä ympäristövuodoista ja -haitoista ei uskalleta puhua, tuleeko liian liki?

      • Anonyymi

        Veitsiluodon ja Kemin tehtaat, Ajoksen satama ja melkein Evijärven kaivoskin ovat toimineet tonteillaan ennen meitä, tarjonneet työtä ja toimeentuloa jatkaen onneksi edelleen. Toimintaa on ollut ja se on parantunut tekniikan ja asenteiden kehittyessä vuosien saatossa valtavasti esim. ympäristönäkökulmasta tarkasteltuna. Uusi tulija joukkoon on Ikea joka tuli alueelle pelkästään omat edun tavoittelu mielessään kuin siirtomaavalta konsanaan.

        Kun lukee ketjua niin eiköhän se ole käynyt ilmi mikä Ikeassa on vialla. Kun omaa bisnestä rakennetaan niin länsimaissa on periaatteena, että aiheuttaja maksaa aiheuttamistaan haitoista korvauksia niistä kärsiville. Ikea on pystyttänyt (OX2:n toimiessa urakoitsijana ja operaattorina) yht. 13 tuulivoimalaa mökkisaarten ympärille lähes rantaan kiinni. Tuulivoimaloita on joka puolella mökkejä sijoitettuna siten, että alle 400m:n etäisyydellä sijaitsee neljä jättikokoista tuulivoimalaa. Haitat ovat kuten kirjoituksista ilmenee monenlaiset kuten ajoittainen valtava melu, auringonvalon välkyntä siipien pyöriessä, vahingot linnuille jne. Noista haitoista osalle maan- ja mökinomistajista ei ole maksettu sentinkään korvauksia vaikka niitä on luvattu jo suunnitteluvaiheesta lähtien.

        Tiedän, että OX2 pääsi jo suullisesti asioista sopimukseen mutta Ikea tuli väliin ja kielsi sopimukset sekä korvausten maksamisen. OX2 vetoaa Ikean korvauskieltoihin ja Ikeaan yhteyttä otettaessa Ikea vyöryttää kaikki tuulivoima-asiat OX2:lle joka taas valittaa voimattomuuttaan Ikean painostuksen alla.

        Kyseessä on Ikean taholta erittäin hyvin suunniteltu Suomen kansalaisten omistusoikeutta rikkova menettelytapa jossa Ikea korjaa hyödyn ja kansalaisille jätetään haitat. Ikea luottaa siihen ettei yksittäiset kansalaiset ryhmänäkään uskaltaudu viemään asioita oikeuteen koska Ikealla on tarvittaessa miljardeja laittaa lakimiesarmeijoita asiaa venyttämään ja kustannuksia vastapuolelle kerryttämään.

        Ikean osoittautuessa välinpitämättömäksi esim. tuotteiden turvallisuustestaustenkin suhteen tuo se vaan esiin sen, että jättifirman ilmeisesti kannattaa jättää tuhannet pienet asiat hoitamatta koska niistä kerääntyvät säästöt näkyvät suoraan euroina maailmanlaajuisen jättifirman tilinpäätöksen viimeisellä rivillä. Hinta Ikean öykkärimäisellä bisnestavalla on kuitenkin muille kova, on kuolleita lapsia, myrkytettyjä asiakkaita, petettyjä maanomistajia, mökistään luopumaan joutuneita jne. Tuo vielä korostuu kun kuulee yritysten juhlinnasta veronmaksajien maksamilla tukiaisilla. Ikea kehtaa myös käyttää mainosfilmeissään estoitta Ajoksen tuulivoimalan kauniita merisaariston maisemia luodakseen asiakkailleen valheellista kuvaa tuottamastaan päästöttömästä ja haitattomasta tuulisähköstä. Hyvä se on muiden maita ilmasta kuvata ja korjata hyödyt itselleen kun ei osaa edes hävetä toimintaansa.


    • Anonyymi

      Maailmanluokan toimija Ikea vaatii asiakkaitaan käyttäytymään "asiallisesti ja sivistyneesti". Pystyisipä se itse samaan. Edelleen esim. Ajoksessa Ikea jättää lupauksensa ja velvoitteensa täydellisesti hoitamatta. Kaksinaismoraali on Ikeassa enemmän sääntö kuin poikkeus.

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006503945.html

      • Anonyymi

        Mieluummin lapsia tappava ja asiakkaita myrkyttävä kuin tuotetestauksia tekevä IKEA edustaa tuota kaksinaismoralismia pahimmillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mieluummin lapsia tappava ja asiakkaita myrkyttävä kuin tuotetestauksia tekevä IKEA edustaa tuota kaksinaismoralismia pahimmillaan.

        Asiakkaiden terveys ei Ikeaa paljon kiinnosta. Ikean toimintakulttuuri jossa tulot maksimoidaan ja menot minimoidaan vaikka asiakkaat myrkyttämällä osoittaa firman edustavan sellaisia arvoja ettei niitä Suomessa tule missään tapauksessa hyväksyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiakkaiden terveys ei Ikeaa paljon kiinnosta. Ikean toimintakulttuuri jossa tulot maksimoidaan ja menot minimoidaan vaikka asiakkaat myrkyttämällä osoittaa firman edustavan sellaisia arvoja ettei niitä Suomessa tule missään tapauksessa hyväksyä.

        OX2 ei IKEAsta erotu. Samat toimintatavat, vahingoista kärsimään joutuneille luvataan ennen projektien aloitusta korvauksia mutta sitten kun projektit ovat valmiit niin jätetään korvaukset maksamatta. Valehtelu ja ihmisten pettäminen ovat noiden firmojen erikoisalaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OX2 ei IKEAsta erotu. Samat toimintatavat, vahingoista kärsimään joutuneille luvataan ennen projektien aloitusta korvauksia mutta sitten kun projektit ovat valmiit niin jätetään korvaukset maksamatta. Valehtelu ja ihmisten pettäminen ovat noiden firmojen erikoisalaa.

        Tuulivoimayhdistyksen johdossa on OX2:n johtoporrasta. Onko Tuulivoimayhdistys myös mukana kun kiinteistönomistajia johdetaan tarkoituksella harhaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuulivoimayhdistyksen johdossa on OX2:n johtoporrasta. Onko Tuulivoimayhdistys myös mukana kun kiinteistönomistajia johdetaan tarkoituksella harhaan?

        Toiminta on suunniteltua, harjoiteltua ja säännönmukaista. Kyseessä on harjoiteltu petostehtailu jossa osapuolet OX2 ja IKEA toimivat täysin suunnitelmiensa mukaan. Suunnittelu, tyhjät lupaukset, rakentaminen, vastuun pakoilu, lupausten pettäminen jne. on osa harjoiteltua toimintatapaa jossa yksittäisiä maanomistajia pyritään kusettamaan maksimaallisesti. Tuulivoimayhdistyksen miehitys omilla miehillä on osa tavoitetta saada poliittiset päättäjät myötämielisiksi uusille tuulivoimapuistoille, valtionavustuksille ja yksityisten maanomistajien pettämiselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toiminta on suunniteltua, harjoiteltua ja säännönmukaista. Kyseessä on harjoiteltu petostehtailu jossa osapuolet OX2 ja IKEA toimivat täysin suunnitelmiensa mukaan. Suunnittelu, tyhjät lupaukset, rakentaminen, vastuun pakoilu, lupausten pettäminen jne. on osa harjoiteltua toimintatapaa jossa yksittäisiä maanomistajia pyritään kusettamaan maksimaallisesti. Tuulivoimayhdistyksen miehitys omilla miehillä on osa tavoitetta saada poliittiset päättäjät myötämielisiksi uusille tuulivoimapuistoille, valtionavustuksille ja yksityisten maanomistajien pettämiselle.

        Mitä muuta voi odottaa Ikealta joka myy asiakkailleen myrkyllisiä ruokailuvälineitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toiminta on suunniteltua, harjoiteltua ja säännönmukaista. Kyseessä on harjoiteltu petostehtailu jossa osapuolet OX2 ja IKEA toimivat täysin suunnitelmiensa mukaan. Suunnittelu, tyhjät lupaukset, rakentaminen, vastuun pakoilu, lupausten pettäminen jne. on osa harjoiteltua toimintatapaa jossa yksittäisiä maanomistajia pyritään kusettamaan maksimaallisesti. Tuulivoimayhdistyksen miehitys omilla miehillä on osa tavoitetta saada poliittiset päättäjät myötämielisiksi uusille tuulivoimapuistoille, valtionavustuksille ja yksityisten maanomistajien pettämiselle.

        Kyllä nuo kaksi ruotsalaisyhtiötä osaa suomalaisia kusettaa. OX2 ja IKEA saavat miljoonia veroeuroja joka vuosi kun ovat petoksella ensin saaneet rakennettua tuulivoimalansa muiden kärsiessä haitat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä nuo kaksi ruotsalaisyhtiötä osaa suomalaisia kusettaa. OX2 ja IKEA saavat miljoonia veroeuroja joka vuosi kun ovat petoksella ensin saaneet rakennettua tuulivoimalansa muiden kärsiessä haitat.

        IKEAn ja OX2:n häiriköinti maanomistajia kohtaan esim. Ajoksessa jatkuu edelleen. Haittakorvaukset ovat edelleen suorittamatta yritysten lupauksista huolimatta. OX2 syyttää IKEAa korvausten maksukiellosta ja tuulivoimaloiden omistaja IKEA kertoo OX2:n hoitavan tuulivoima-asiat. Vastuunpakoilu on hyvin suunniteltua ja tarkoituksellista kun tavoitteena on pettää maan- ja mökinomistajia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        IKEAn ja OX2:n häiriköinti maanomistajia kohtaan esim. Ajoksessa jatkuu edelleen. Haittakorvaukset ovat edelleen suorittamatta yritysten lupauksista huolimatta. OX2 syyttää IKEAa korvausten maksukiellosta ja tuulivoimaloiden omistaja IKEA kertoo OX2:n hoitavan tuulivoima-asiat. Vastuunpakoilu on hyvin suunniteltua ja tarkoituksellista kun tavoitteena on pettää maan- ja mökinomistajia.

        Suomen valtiolta valuu miljoonia veroeuroja joka vuosi Ikean pohjattomaan kassaan edelleen veroparatiiseihin toimitettaviksi. Ikean toiminta Suomessa on yhtä härskiä kuin huumekartellien toiminta esim. Meksikossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomen valtiolta valuu miljoonia veroeuroja joka vuosi Ikean pohjattomaan kassaan edelleen veroparatiiseihin toimitettaviksi. Ikean toiminta Suomessa on yhtä härskiä kuin huumekartellien toiminta esim. Meksikossa.

        Kartelli ei tosiaan välitä vaikka lapsi ottaisi huumeita eikä IKEA välitä siitä syökö lapsi aamumuronsa myrkkyjä sisältävältä lautaselta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OX2 ei IKEAsta erotu. Samat toimintatavat, vahingoista kärsimään joutuneille luvataan ennen projektien aloitusta korvauksia mutta sitten kun projektit ovat valmiit niin jätetään korvaukset maksamatta. Valehtelu ja ihmisten pettäminen ovat noiden firmojen erikoisalaa.

        Toiminta on suunnitelmallista ja valheisiin perustuvaa mutta ilmeisen kannattavaa kun katsoo kuinka miljardit valuvat Ikean kautta veroparatiiseihin.


    • Anonyymi

      Ikean tuulivoimaloiden kautta siirtyy Suomesta veroparatiiseihin jo kymmeniä miljoonia euroja joka vuosi.

      • Anonyymi

        Organisoitu mafiatyyppinen ruotsalaisyrityksiin kuten Ikeaan ja OX2:een pesiytynyt joukko pettää maanomistajia ja muita tuulivoimaloista haittoja kärsiviä.


    • Anonyymi

      Ikealla on yhteiskuntavastuut edelleen hoitamatta.

      • Anonyymi

        Onneksi tuokin huijaus tulee loppumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi tuokin huijaus tulee loppumaan.

        Toivotaan niin. Tällä hetkellä Ikealla ja OX2:lla on osalle Ajoksen tuulivoimaloiden alueen maanomistajille kaikki korvaukset edelleen maksamatta toisenlaisista lupauksista huolimatta. Valehtelu, petokset, uhkailu yms. ovat Ikean toimintatapoja joilla se maksimoi veroparatiiseihin ja säätiöihin virtaavien eurojen määrän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivotaan niin. Tällä hetkellä Ikealla ja OX2:lla on osalle Ajoksen tuulivoimaloiden alueen maanomistajille kaikki korvaukset edelleen maksamatta toisenlaisista lupauksista huolimatta. Valehtelu, petokset, uhkailu yms. ovat Ikean toimintatapoja joilla se maksimoi veroparatiiseihin ja säätiöihin virtaavien eurojen määrän.

        OX2 oli yhtiö joka suoraan petti Ajoksen maan- ja mökinomistajat. OX2 antoi ihmisille lupaukset korvauksista vaikka niistä sitten kieltäytyykin vedoten Ikean kieltoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OX2 oli yhtiö joka suoraan petti Ajoksen maan- ja mökinomistajat. OX2 antoi ihmisille lupaukset korvauksista vaikka niistä sitten kieltäytyykin vedoten Ikean kieltoon.

        OX2:ssa laitetaan sopimusjohtajaksi ja Ikeassa vastuullisuuspäälliköiksi henkilöitä jotka sitten laitetaan valehtelemaan ja antamaan katteettomia lupauksia ihmisille. Missä ovat ko. firmojen tahot jotka ovat oikeasti vastuussa petoksien suunnittelusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OX2:ssa laitetaan sopimusjohtajaksi ja Ikeassa vastuullisuuspäälliköiksi henkilöitä jotka sitten laitetaan valehtelemaan ja antamaan katteettomia lupauksia ihmisille. Missä ovat ko. firmojen tahot jotka ovat oikeasti vastuussa petoksien suunnittelusta?

        Onko Ikean ja OX2:n petosten taustalla ruotsalaismafia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ikean ja OX2:n petosten taustalla ruotsalaismafia?

        Kun tuulivoimaloilla rahastetaan vuosittain miljoonia veronmaksajien rahaa ruotsalaisyhtiöiden kassaan niin kyllä silloin luulisi järjestäytyneen rikollisuudenkin olevan asioista kiinnostunut. Ikean ja OX2:n tapauksessa petokset ovat niin suunnitelmallisia että se ainakin vastaa mafian mukana oloa. Myös Ikean ja OX2:n piittaamattomuus laeista, ihmisille ja luonnolle aiheutetuista vahingoista, lupausten pitämisestä yms:sta ovat kuin jostain mafiadokumentista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun tuulivoimaloilla rahastetaan vuosittain miljoonia veronmaksajien rahaa ruotsalaisyhtiöiden kassaan niin kyllä silloin luulisi järjestäytyneen rikollisuudenkin olevan asioista kiinnostunut. Ikean ja OX2:n tapauksessa petokset ovat niin suunnitelmallisia että se ainakin vastaa mafian mukana oloa. Myös Ikean ja OX2:n piittaamattomuus laeista, ihmisille ja luonnolle aiheutetuista vahingoista, lupausten pitämisestä yms:sta ovat kuin jostain mafiadokumentista.

        Suomi ja koko EU on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteeseen mutta Ikean ja OX2:n kohdalla tuo ei toteudu. Milloin Ikea ottaa vastuuta muille aiheuttamistaan vahingoista? Milloin OX2 aikoo lunastaa lupauksensa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Ikean ja OX2:n petosten taustalla ruotsalaismafia?

        Organisoidusta petostehtailusta on IKEAn ja OX2:n kohdalla kyse joten sana mafia kuvaa toimintaa hyvin. Joka tapauksessa IKEAn ja OX2:n aiheuttanat vahingot Suomessa ovat huomattavasti suuremmat kuin yhdenkään tunnetun rikollisjärjestön aiheuttamat vahingot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi ja koko EU on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteeseen mutta Ikean ja OX2:n kohdalla tuo ei toteudu. Milloin Ikea ottaa vastuuta muille aiheuttamistaan vahingoista? Milloin OX2 aikoo lunastaa lupauksensa?

        Eivät ole vieläkään vastuitaan hoitaneet. Ovat kuitenkin muistaneet laskuttaa valtiota (veronmaksajia) taas miljoonilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OX2 oli yhtiö joka suoraan petti Ajoksen maan- ja mökinomistajat. OX2 antoi ihmisille lupaukset korvauksista vaikka niistä sitten kieltäytyykin vedoten Ikean kieltoon.

        Oletteko yrittäneet myydä mökkinne, kun sopimus on tehty?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletteko yrittäneet myydä mökkinne, kun sopimus on tehty?

        Tiedossa on ainakin yksi mökinomistaja joka tarjosi mökkiään (käytännössä pilkkahintaan) OX2:n pyynnöstä lunastettavaksi mutta OX2 ei edes vastannut tarjoukseen. OX2:n ja Ikean harjoittama ihmisten pettämiseen perustuva oman edun tavoittelu on ollut Ajoksessa suorastaan törkeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Organisoidusta petostehtailusta on IKEAn ja OX2:n kohdalla kyse joten sana mafia kuvaa toimintaa hyvin. Joka tapauksessa IKEAn ja OX2:n aiheuttanat vahingot Suomessa ovat huomattavasti suuremmat kuin yhdenkään tunnetun rikollisjärjestön aiheuttamat vahingot.

        Jokos siellä on isyysasiat selvillä Ikean ja OX2:n talkoiden jäljiltä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokos siellä on isyysasiat selvillä Ikean ja OX2:n talkoiden jäljiltä?

        Huhuja liikkuu monenlaisia, joku antoi joku sai mutta jatkuuko se edelleen vaikka ryppyjäkin on suhteeseen kuulemma ilmaantunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huhuja liikkuu monenlaisia, joku antoi joku sai mutta jatkuuko se edelleen vaikka ryppyjäkin on suhteeseen kuulemma ilmaantunut.

        Kaikki ei tosian ole ikuista.


    • Anonyymi

      Mistäpäin OX2 ja Ikea seuraavaksi ovat petoksillaan viemässä ihmisten omistamia maita?

      • Anonyymi

        Lestijärvellä. Saa nähdä kusetetaanko lestijärveläisiä mökin- ja maanomistajia OX2:n toimesta niinkuin Kemin Ajoksessa. Todennäköisesti.

        https://www.perhonjokilaakso.fi/uutinen/610700

        Ruotsalaisten Ikean ja OX2:n huippuunsa kehitetty petostehtailu jatkuu Suomessa edelleen. Noiden ruotsalaisyritysten yhdessä kehittämät menetelmät ihmisten pettämiseksi on hiottu huippuunsa. Pitämättä jätetyt lupaukset, petokset yms. ovat kuin entisten siirtomaaisäntien jäljiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lestijärvellä. Saa nähdä kusetetaanko lestijärveläisiä mökin- ja maanomistajia OX2:n toimesta niinkuin Kemin Ajoksessa. Todennäköisesti.

        https://www.perhonjokilaakso.fi/uutinen/610700

        Ruotsalaisten Ikean ja OX2:n huippuunsa kehitetty petostehtailu jatkuu Suomessa edelleen. Noiden ruotsalaisyritysten yhdessä kehittämät menetelmät ihmisten pettämiseksi on hiottu huippuunsa. Pitämättä jätetyt lupaukset, petokset yms. ovat kuin entisten siirtomaaisäntien jäljiltä.

        Ei ihme, että OX2:ssa on oikein sopimusjohtaja. Ihmisten ammattimainen pettäminen vaatii siihen keskittyneen henkilöstön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme, että OX2:ssa on oikein sopimusjohtaja. Ihmisten ammattimainen pettäminen vaatii siihen keskittyneen henkilöstön.

        Olisiko Ikean kouluttama?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko Ikean kouluttama?

        Ainakin yhteisiä harjoituksia ovat tehneet. Ihmisten pettäminen kerta toisensa jälkeen ei liene niitä helpoimpia asioita vaan se vaatii suunnitelmallisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin yhteisiä harjoituksia ovat tehneet. Ihmisten pettäminen kerta toisensa jälkeen ei liene niitä helpoimpia asioita vaan se vaatii suunnitelmallisuutta.

        Ikeassa ja OX2:ssa ihmisten pettäminen on harjoiteltu niin jouhevaksi toiminnaksi etteivät kaikki edes huomaa tulleensa huijatuiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikeassa ja OX2:ssa ihmisten pettäminen on harjoiteltu niin jouhevaksi toiminnaksi etteivät kaikki edes huomaa tulleensa huijatuiksi.

        Tuo on ikävä kyllä ihan totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on ikävä kyllä ihan totta.

        Molemmat yritykset tulevat Ruotsista. Miksi yrityksissä työskentelevät suomalaiset ovat menneet petostehtailuun mukaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme, että OX2:ssa on oikein sopimusjohtaja. Ihmisten ammattimainen pettäminen vaatii siihen keskittyneen henkilöstön.

        Hyvin ovat harjoitelleet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin ovat harjoitelleet.

        Seurustelunsa lomassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Molemmat yritykset tulevat Ruotsista. Miksi yrityksissä työskentelevät suomalaiset ovat menneet petostehtailuun mukaan?

        Niin, mikä tekee suomalaisesta henkilöstä sellaisen, että hän tekee työkseen petoksia muita suomalaisa kohtaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lestijärvellä. Saa nähdä kusetetaanko lestijärveläisiä mökin- ja maanomistajia OX2:n toimesta niinkuin Kemin Ajoksessa. Todennäköisesti.

        https://www.perhonjokilaakso.fi/uutinen/610700

        Ruotsalaisten Ikean ja OX2:n huippuunsa kehitetty petostehtailu jatkuu Suomessa edelleen. Noiden ruotsalaisyritysten yhdessä kehittämät menetelmät ihmisten pettämiseksi on hiottu huippuunsa. Pitämättä jätetyt lupaukset, petokset yms. ovat kuin entisten siirtomaaisäntien jäljiltä.

        OX2 ja Ikea eivät ole ainakaan vielä toimintatapojaan muuttaneet.


    • Anonyymi

      Ikea ja OX2 jatkaa edelleen petosten linjalla.

      • Anonyymi

        Mihinkäs ne linjaltaan poikkeaisivat, ne tekevät mitä parhaiten osaavat, pettävät ihmisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mihinkäs ne linjaltaan poikkeaisivat, ne tekevät mitä parhaiten osaavat, pettävät ihmisiä.

        Miljoonia tienaavat veronmaksajien tukiaisina mutta pettävät ihmiset ja jättävät korvaukset maksamatta.


      • Anonyymi

        Mihinkäs ne linjaltaan poikkeaisivat?


    • Anonyymi

      Missäpäin OX2 ja Ikea on nykyisin ihmisiä pettämässä? Mitä luvataan alueen maanomistajille ja haitoista kärsiville esim. mökinomistajille ennen rakentamista, entä mitä niistä lupauksista pidetään kun rakentaminen loppuu?

      • Anonyymi

        Sama peli jatkuu. OX2:lla ja Ikealla edelleen korvaukset maksamatta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama peli jatkuu. OX2:lla ja Ikealla edelleen korvaukset maksamatta.

        Nuo kaksi yritystä ovat keskittyneet ihmisten pettämiseen, ne eivät lupauksistaan huolta kanna.


    • Anonyymi

      Ikean ja OX2 yhteistyön hedelmät ovat nyt parhaassa leikki-iässä.

      • Anonyymi

        Ei ole Ikean ja OX2:n palaverit menneet ihan hukkaan. Jotenkin tuo ihmisten pettäminen on noilla verissä.


      • Anonyymi

        Siinä oli kuulemma vähän viinallakin osuutta asiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä oli kuulemma vähän viinallakin osuutta asiaan.

        Vähäsen silläkin, painostaminen hoiti loput.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähäsen silläkin, painostaminen hoiti loput.

        Oliko oikein pakottamista havaittavissa?


    • Anonyymi

      Onhan ne lieroja ja kieroja kaikki buulaakit, halba mööpeli ei enää innosta!😤😤😤

      • Anonyymi

        Osta osta, halba hinta sinulle, ei kallis, Ikean laatu, tavara ei testattu mutta halba on, osta pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osta osta, halba hinta sinulle, ei kallis, Ikean laatu, tavara ei testattu mutta halba on, osta pois.

        Osta tosiaan, onhan siinä myrkyt mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osta tosiaan, onhan siinä myrkyt mukana.

        Myrkky mukana, todda kai, muuten ei hyvä väri. Lapsi syö lautaselta, vain vähän myrkkyä ehti ruokaan. Syödä nopeaan.


    • Anonyymi

      Ikea, OX2 ja Putin, siinä kolme rehellistä... vai oliko sittenkään.

      • Anonyymi

        Ei taida nuo olla siinä listassa jossa rehellisyydestä puhutaan.


    • Anonyymi

      Ei ne ulkomaalaiset ymmärrä ollenkaan että tuulimyllyistä olisi näköhaittaa tai meluhaittaa. Se on lähinnä suomalainen ilmiö.

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe