Kunnan ideatalkoot

Ihmettelenvaan

Olipa iso haloo viime viikolla siitä, että kunnassa saatiin ideoita kuntalaisilta ja päätettiin rakentaa mm. kuntoportaat ja pitää uimaranta puhtaana ?

Ihan tosissaanko pitää kuntalaisilta kysellään ja sen pohjalta päättää siistiä kunnan uimaranta ja vielä lehdissä mainitaan asiasta??
Kuvastaa hyvin miten huonolla hoidolla on tavalliset asiat kunnassa.

Nytkin keväällä kun hieman katselee asuinalueilla ympärilleen niin mm.
- aurauskepit on edelleen siivoamatta ja niitä lojuu tienvarsilla ja pihoilla.
- parin vuoden takaisten puunkaato urakoiden jälkeen puistomaiseksi tehdyt alueet on edelleen täynnä hakkuujätettä, puupinoja ja energiapuuläjiä.
- Talven aikana auraustraktorit on repineet tienvarsilta, kävelyteiden reunoista ja piha-alueilta nurmikon palasia siellä täällä.
- monella asuintaloalueella pidetään normaalitaloissa erilaisia korjaamoja autotalleissa, pidetään autoja siellä täällä huoltoparkissa ja työkoneita pihoilla jn.

Näyttää siltä, että kunnassa ei ole minkäänlaista valvontajärjestelmää asuinalueiden viihtyisyyden varmistamiseksi. Kaavoitetaan kyllä lisää mutta ylläpito ja seuranta ontuu.

Taitaa olla niin, että ne vähätkin kuntatekniikan resurssit on sijoitettu väärään paikkaan ja kauas asuinalueista sinne purukasan alla olevien lumikasojen ääreen Jaamankaalle...sielläkö sitä maisemointia ja viihtyisyyttä vain tarvitaan?

11

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heraniemeläinen

      Rahat on sijoitettu Lehmon ympäristöön. Käy katsomassa vaikka kirkonkylän Peipontien ympäristöä.

      • Kuntalainen

        Voi, voi, kun Lehmoonkin tehdään jotakin. Miten Kontiolaht-ipäivien kehittäminen ja Kontiorannan uimarannan korjaus on sijoitus Lehmoon.
        Olisiko kuntoportaat pitänyt tehdä Heraniemelle? Aivot käyttöön, Lehmossa asuu 2/3-osaa kunnan asukkaista.


      • heraniemeläinen

        Meillä täällä Heraniemellä on luonnon muodostamia kuntoportaita ihan riittävästi. Kyllä ne kuntoportaat tulee tehdä sinne Lehmon tasamaastoon. Eihän ne Lehmolaiset pärjää muuten mäkisessä maastossa mitenkään.


      • Kuntalainen
        heraniemeläinen kirjoitti:

        Meillä täällä Heraniemellä on luonnon muodostamia kuntoportaita ihan riittävästi. Kyllä ne kuntoportaat tulee tehdä sinne Lehmon tasamaastoon. Eihän ne Lehmolaiset pärjää muuten mäkisessä maastossa mitenkään.

        Edelleenkin aivot käyttöön ja mitä sinä tiedät lehmolaisten pärjäämisestä?. Et mitään.


      • heraniemeläinen

        Lehmolaiset tulevat talvella pilkille Herajärvelle. Eivät kyllä saa itse edes avantoa tehtyä. Onhan siellä kyllä se pieni lampi siinä kajaanin tien vieressä. Voisivat käydä siellä harjoittelemassa.


      • Kuntalainen
        heraniemeläinen kirjoitti:

        Lehmolaiset tulevat talvella pilkille Herajärvelle. Eivät kyllä saa itse edes avantoa tehtyä. Onhan siellä kyllä se pieni lampi siinä kajaanin tien vieressä. Voisivat käydä siellä harjoittelemassa.

        Tarkoitat varmaan Höytiäistä. Kannattaisi käydä toisenkin kerran eläissään Joensuussa, niin näkisit muutakin kun sen järvesi.


      • heraniemeläinen

        Eihän Höytiäinen ole lähelläkään Lehmoa. Ai niin, onhan siinä puutarhan takanakin pieni lampare. Olen edenleenkin sitä mieltä, että portaat tulee rakentaa Lehmoon. Näyttää vain siltä, ettei Lehmolaisista löydy henkilöitä asiaa eteen päin viemiseksi.


    • miten-lie

      Eikös sinne Jaamankankaan maisemointitöihin ole myönnettykin kunnan rahaa, vieläpä 6-numeroinen luku euroja. Siis yhdelle vuodelle.

      • jaamarun

        Tietenkin, siellähän on kunnan omistama liikuntapaikka, kyllähän kunta paikkansa pitää siistinä. Valtuusto päätti yksimielisesti investoida maisemointiin, mutta aivan liian vähän, tarvitaan vielä vähän lisää.


    • Tontti_Ylämyllyltä

      Kenenkähän ideoima on Kontiolahden kunnan kaavoitus . Sitä voisi hyvin kuvailla miten sattuu ja minne sattuu. Mikä into on ollut kaavoittaa asuinrakentamista sinne minne sitä ei missään tapauksessa pitäisi kaavoittaa. Pahin esimerkki on tietysti Lehmonsuo josta ei ikinä tule mitään kunnollisen rakennuksen sijoituspaikkaa. Toinen hölmöily on Paihoilan alueen sinne tänne taajama rakentaminen. Kun taajamarakentamista hajoitetaan kuten Kontiolahdessa nyt ollaa kirjaimelliesti lirissä kun palveluita ei saada sinne päinkään minne kaavoitetaan rakennuksia. Missä on kunnan ohjelma asumisen hiilijalanjäljestä. Tällekkin Paiholan alueen rakentamiselle on oleellista ettei mitään palveluita löydy ilman oman auton käyttöä.
      Liperissä huomattiin tämä mielettömyys ja otettiin järki käteen ja alettiin voimakkaasti kehittää aluetta missä on jo ihmisiä ja missä on jo olemassaolevia palveluita. Ylämyllyn taajama on todella ripeästi kasvava ja kehittyvä alue. Alueelle rakennetaan samaan aikaan lisää palveluita työpaikkoja ja asuntoja. Varuskunta-alueen maankäyttö on myös paljon paremmin hallussa kuin Kontiolahdella. Viimeisin uutinen oli kolmen viisikerroksisen kerrostalon rakentamisesta ihan palveluiden viereen.
      Ylämylly on muutamassa vuodessa ohittanut Lehmon uusinen asukkaiden määrässä ja vauhti senkun kiihtyy. Kukaan asunnontarvitsija tuskin haluaa jonnekkin Paiholan korpeen ilman palveluita.

      • sitten.ollaan.liemessä

        Yleinen trendi valtakunnassa kaavoituksessa ja rakentamisessa on asutuksen tiivistäminen olemassa olevan infran sisällä.
        Kontiolahdella ripotellaan kaavoituksen avulla palvelujen ääreltä asutusta pitkin pitäjää.

        Mitä siitä seuraa? Palvelut eivät seuraa nykypäivänä haja-asutusalueille, koska se maksaa liikaa.

        Jos erehdyt rakentamaan syrjäkylälle kunnan houkuttelemana, et saa koskaan myytyä taloasi muuten kuin suurella tappiolla.

        Ei auta vaikka kuinka valittaisit uskoneesi poliitikkojen parran pärinää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe