Missä ovat nykyään....

Vaari75

... legendaariset 50-ja 60 lukujen katujen ja kapakoitten kingit?

44

2270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maan-alla

      2 metriä maan alla

    • FaktaaOn

      Osa kovimmista kundeista on yhä elossa. Juopot ovat mullan alla.

    • FaktaaOn

      Capri, eli Kari pelaa golffia, matkustelee ja on hyvässä kunnossa.

    • eitodellakaan

      Katujen ja kapakoitten kingi, miten säälittävää. Kyllähän noissa räkälöissä ihmisiä näköjään on. Äärimmäisen luotaantyöntävää. Vai että vielä kingit? Ihan alinta kastia.

      • FaktaaON

        Sinä se vasta säälittävä olet ja kateellinen kukkakeppi.


      • Vaari75

        Sinusta ei olisi mihinkään, jos tulisivat nyt sinua kadulla, tai kapakassa vastaan. Osa kingeistä oli hyviä urheiljoita ja osa heistä pärjäsi monessa eri lajissa. Vain pieni osa heistä ryyppäsi ja osa ei ollenkaan. Se on faktaa, ettei vastaavia persoonia ole sen jälkeen Järvenpäähän tullut.


      • Pappojensalattunuoruus

        En tiedä, miten olisivat edes silloin nuorina aikuisina pärjänneet näille tämän päivän persoonille, joilla on monen lajin kamppailu harrastus taustalla ja hormoneilla huumeilla kasvatetut voimat. Ajat muuttuu ja ihmiset myös. Tämän päivän ilta ja yöelämä on monin kerroin vaarallisempaa ja raadollisempaa kuin silloin vuosikymmeniä sitten, jos sinne lähtee voimia mittelemään. Sellainen ei yleisen käsityksen mukaan kuulu normaali-ihmisen elämään, eikä ole koskaan kuulunutkaan. Nuorena jotkut tekevät tyhmyyksiä ja suurin osa heistä kasvaa niistä eroon. En usko että nämä entisaikojen kingitkään mielellään lukevat kirjoituksia omista hölmöilyistään nuorena. Sillä hölmöilynä he niitä itsekkin todennäköisesti pitävät.
        Sellaisina asioina, joista eivät itse lapsilleen ja lapsenlapsilleen varmaankaan mielellään puhu.


    • SovjetRaboote

      Hautuumaalla ne on, eikä ne ole nurmikkoja siivoomassa, eikä kiviä putsaamassa, vaan ne on sielä palveluja vaativina asiakkaina.

    • Jokkee

      Eki muutti kanarialle 90-luvun lopussa ja reiska ruotsiin.

    • Faktaamies

      Kovimmat ovat ehkä elossa, sillä heitä ei ryypyporokoissa nähty ja kingien kingi vaikuttaa tietääkseni Hämeenlinnassa.

    • Ehdotus

      Pitäisi järjestää sellainen kokoontuminen. Kaikki jotka on 50-ja 60 luvulla pyörineet kaduilla ja kapakoissa, voisivat tulla vaikka vanhankylän niemeen jossa järjestettäisiin tanssit ja muisteltaisiin menneitä hyviä aikoja.

      • Faktatkehiin

        Capri oli mestaritanssija ja myös huippu urheilija. Terholan hurjalla Ollilla oli vauhtia ralleissa ja monessa muussakin lajissa, esim naistenkaadoissa ja haulikkoammunnassa ym.


      • Kultaisetvuodet

        Sinulla on on tuollaista sisäpiirin faktatietoa, niin olet itsekkin tainnut olla melkoinen tekijä ja kuulua kingien porukkaan tuohon aikaan ? Tuliko Helsingissä paljon vierailtua silloin ?


    • tahtootähtiin

      Nehän on kaikki jotain ikäloppuja pappoja jo tuossa iässä ja jos on kapakoissa paljon juossut, niin luultavasti alushousutkin ovat vaihtuneet hoitolan vaippoihin tai sitten ovat siirtyneet yläkerran valtaväestön kapakeihin ja siellä sitä seuraa onkin eli n. 100 miljoonaa suomalaista ja yhteensä n. 100 miljardia ihmistä, joita ei enää tällä pallolla näe.

    • FaktaaOn

      Legendat ovat harvassa. Nykyään niitä ei enää ole💪

      • WSOPwsoy

        Voisi olettaa että tällaisista kiinnostunut on varmaankin itse tuntenut kaikki Järvenpään keskustan kovanaamat 50-60 luvuilta, vaikka he eivät ole suuremman yleisön tiedossa ehkä edes olleet. Pienen piirin puuhastelu on kuitenkin tehnyt aikanaan niin suuren vaikutuksen, että sen korvaajaa ei ole enää myöhemmän elämän aikana löytynyt. Onko löytynyt montakin ajan henkilöitä oikeasti tunteneita ja edelleen menneistä kiinnostununeita ??? Nyt tai aiemmin ?

        Legendat ovat harvassa. Onko näin ? Mitä Legenda tarkoittaa ?
        Wikipedian mukaan :
        "Alun perin legenda on tarkoittanut pyhimyselämäkertaa, mutta sanaa on sittemmin käytetty kuvaamaan epäuskottavaa, epäilyttävää tai kaunisteltua tarinaa, jossa myyttisiä aineksia yhdistellään historiallisiin tosiasioihin"

        Eli jos kirjoitusken nimet ja tapahtumat ovat legendaa, on ilmeisesti naistenkaato ollut tapahtuma jossa tyrkylle tullut nuori nainen on sattunut tämän hurjan Legendan luo, joka sitten ei ole pystynyt pidätelemään himojaan ja pari on ajautunut puuhiin joko autossa tai muutoin erikoisessa paikassa. Tästä on tullut lähikavereiden piirissä käsitys kovasta naisten kaatajasta. Asian totuus olisi ollut totuuden mukaisena todennäköisesti tylsä tai ehkä kyseenalainen. Ilmeiseti nuori nainen on ollut aivan pelti kiinni, eikä edes ymmärtänyt mitä on ollut tekemässä. Asiaa on sittemmin liioiteltu ja annettu kuvaa että vastaavanlaisia naisen kaatamisia olisi tapahtunut useamminkin ja lähes kaikki vastaantulleet naiset olisivat kyseiselle uroolle itseään jopa tarjonneet. Tuolloin ihaileva kaveriporukka olisi katsellut vieressä ja ihmetellyt että, kuinka tuo onnistuukin aina kaatamaan kaikki naiset ja me ei ensimmäistäkään(vrt.vielä poikasia).

        Haulikkoammunta on todennäköisesti ollut kaveriporukan ammuskelua jossain hiekkamontulla. Ammuskelussa Legenda on onnistunut osumaan ja ihailevan porukan kaverit eivät ole edes uskaltaneet koskea hurjaan pyssyyn.(Ilmeisesti legenda on ollut näitä opetuslapsiaan vanhempi) Jos meriittiä olisi tullut oikein ampumis kilpailuissa se varmaankin olisi jo oikeasti mainittu.

        Menestyminen ralleissa on ollut oletettavasti kaahaamista paikkakunnan pikkuteillä, tämän legendan kertojan kaverin tai hänen itsensä istuessa kyseisen ajan auton takapenkillä.
        Mielessä ajatus että nyt mennään niin kovaa että edes rallissa ei ajata näin kovaa ja taitavasti.

        Muistelisin että joskus, jossain yhteydessä - aikaisemmin on kirjoiteltu legendasta joka oli niin kova nyrkkimies, että häntä ei voittanut kukaan, ei rosvot, poliisit tai tavan ihmiset. Sitä juttua lukiessa tuli mieleen että kirjoituksesta muodostuu kuva että miehen edessä makaa maassa poliiseja, rosvoja ja tavallisia ihmisiä jotka ovat yrittäneet piestä nyrkkisankarin. Järjen ääni kysyi miksi.
        Miksi ne kaikki olisivat halunneet käydä hänen päälleen ja piestä hänet. Sitten tuli mieleen ajatus että ehkä kukaan ei edes halunnut tai yrittänyt. Silloin on todellakin voittamaton nyrkkimies, jos ei ole koskaan edes tapellut.

        Asiasta kirjoittaneiden henkilöiden kirjoituksien kautta ei ole selvinnyt mitään tarkempaa tietoa, missä menestyminen on todettu ja mistä sellainen voitaisiin edes tarkistaa, joten ketjussa toden näköisesti puhutaan wikipedian mukaisista legendoista. Myöskään tuntemani kyseiseen aikaan alueella nuorena elänyt henkilö ei ole tunnistanut tarinoita tai henkilöitä,
        vaikka, oman kaveripiirinsä mukaan juuri hän on ollut melkoinen kingi aikanaan. Tosin se piiri on ollut aika suppea.

        Ei se huono asia ole. Jostain on lähtenyt liikkeelle tarinat Daavidista ja Goljatista, Rasputinista
        ja vaikka mistä muusta legendaarisesta henkiöstä. Peteliuksella on ollut satoja hahmoja ja lähes jokainen niistä on pohjautunut johonkin kansantaiteilijan itsensä tapaamaan henkilöön.
        Elokuviin ja kirjoihin on päätynyt paljon tarinoihin pohjautuvia asioita, joista mieleen tulee, että
        Isontalon Antti oli ensimmäinen ja Rannanjärvi oli toinen, Pukkilan Jaska se Kauhavalta oli kolmas samanmoinen.

        Tämä keskustelu voisi jatkua ja todellisten henkilöiden paikalle voisi lisätä jonkin keksityn nimen. Silloin tähän voisi kuka vaan lisätä jotain mahtavaa mielikuvituksen tuotetta, ilman että kenenkään tarvitsee alkaa miettimään, että kuka on joku mahtava Matti ja kuka on ollut hänen maahanlyömä Pertti. Tai kuka on ollut joku metsässä juopumisensa vuoksi hyväksi käytetty Lissu ja kuka nyt sitten on mahdolliseen rikokseen aikanaan syyllistynyt Kalle.

        50 vuoden kuluttua sen aikaisessa internetissä leviää ketju jossa kysellään missä ovat katujen kingit jotka pyörivät rantapuistossa koulujen päättäjäisten aikaan 2010 ja 2020 luvuilla. Kerrotaan kuinka joku pärjäsi tappelussa ja kuka ketäkin pusikossa...

        Jos kiinnostavat henkilöt löytyvät vaikka facebookista voisi olla heillekkin mielenkiintoista jos
        joku ottaisi yhteyttä ja ilmaisisi halukkuuden keskustella menneistä ajoista ja yhteisistä tekemisistä tavallaan naamakirjakkain. Sitten voisi perustaa ehkä suljetun yhteisön.


      • Lämmintäkesää
        WSOPwsoy kirjoitti:

        Voisi olettaa että tällaisista kiinnostunut on varmaankin itse tuntenut kaikki Järvenpään keskustan kovanaamat 50-60 luvuilta, vaikka he eivät ole suuremman yleisön tiedossa ehkä edes olleet. Pienen piirin puuhastelu on kuitenkin tehnyt aikanaan niin suuren vaikutuksen, että sen korvaajaa ei ole enää myöhemmän elämän aikana löytynyt. Onko löytynyt montakin ajan henkilöitä oikeasti tunteneita ja edelleen menneistä kiinnostununeita ??? Nyt tai aiemmin ?

        Legendat ovat harvassa. Onko näin ? Mitä Legenda tarkoittaa ?
        Wikipedian mukaan :
        "Alun perin legenda on tarkoittanut pyhimyselämäkertaa, mutta sanaa on sittemmin käytetty kuvaamaan epäuskottavaa, epäilyttävää tai kaunisteltua tarinaa, jossa myyttisiä aineksia yhdistellään historiallisiin tosiasioihin"

        Eli jos kirjoitusken nimet ja tapahtumat ovat legendaa, on ilmeisesti naistenkaato ollut tapahtuma jossa tyrkylle tullut nuori nainen on sattunut tämän hurjan Legendan luo, joka sitten ei ole pystynyt pidätelemään himojaan ja pari on ajautunut puuhiin joko autossa tai muutoin erikoisessa paikassa. Tästä on tullut lähikavereiden piirissä käsitys kovasta naisten kaatajasta. Asian totuus olisi ollut totuuden mukaisena todennäköisesti tylsä tai ehkä kyseenalainen. Ilmeiseti nuori nainen on ollut aivan pelti kiinni, eikä edes ymmärtänyt mitä on ollut tekemässä. Asiaa on sittemmin liioiteltu ja annettu kuvaa että vastaavanlaisia naisen kaatamisia olisi tapahtunut useamminkin ja lähes kaikki vastaantulleet naiset olisivat kyseiselle uroolle itseään jopa tarjonneet. Tuolloin ihaileva kaveriporukka olisi katsellut vieressä ja ihmetellyt että, kuinka tuo onnistuukin aina kaatamaan kaikki naiset ja me ei ensimmäistäkään(vrt.vielä poikasia).

        Haulikkoammunta on todennäköisesti ollut kaveriporukan ammuskelua jossain hiekkamontulla. Ammuskelussa Legenda on onnistunut osumaan ja ihailevan porukan kaverit eivät ole edes uskaltaneet koskea hurjaan pyssyyn.(Ilmeisesti legenda on ollut näitä opetuslapsiaan vanhempi) Jos meriittiä olisi tullut oikein ampumis kilpailuissa se varmaankin olisi jo oikeasti mainittu.

        Menestyminen ralleissa on ollut oletettavasti kaahaamista paikkakunnan pikkuteillä, tämän legendan kertojan kaverin tai hänen itsensä istuessa kyseisen ajan auton takapenkillä.
        Mielessä ajatus että nyt mennään niin kovaa että edes rallissa ei ajata näin kovaa ja taitavasti.

        Muistelisin että joskus, jossain yhteydessä - aikaisemmin on kirjoiteltu legendasta joka oli niin kova nyrkkimies, että häntä ei voittanut kukaan, ei rosvot, poliisit tai tavan ihmiset. Sitä juttua lukiessa tuli mieleen että kirjoituksesta muodostuu kuva että miehen edessä makaa maassa poliiseja, rosvoja ja tavallisia ihmisiä jotka ovat yrittäneet piestä nyrkkisankarin. Järjen ääni kysyi miksi.
        Miksi ne kaikki olisivat halunneet käydä hänen päälleen ja piestä hänet. Sitten tuli mieleen ajatus että ehkä kukaan ei edes halunnut tai yrittänyt. Silloin on todellakin voittamaton nyrkkimies, jos ei ole koskaan edes tapellut.

        Asiasta kirjoittaneiden henkilöiden kirjoituksien kautta ei ole selvinnyt mitään tarkempaa tietoa, missä menestyminen on todettu ja mistä sellainen voitaisiin edes tarkistaa, joten ketjussa toden näköisesti puhutaan wikipedian mukaisista legendoista. Myöskään tuntemani kyseiseen aikaan alueella nuorena elänyt henkilö ei ole tunnistanut tarinoita tai henkilöitä,
        vaikka, oman kaveripiirinsä mukaan juuri hän on ollut melkoinen kingi aikanaan. Tosin se piiri on ollut aika suppea.

        Ei se huono asia ole. Jostain on lähtenyt liikkeelle tarinat Daavidista ja Goljatista, Rasputinista
        ja vaikka mistä muusta legendaarisesta henkiöstä. Peteliuksella on ollut satoja hahmoja ja lähes jokainen niistä on pohjautunut johonkin kansantaiteilijan itsensä tapaamaan henkilöön.
        Elokuviin ja kirjoihin on päätynyt paljon tarinoihin pohjautuvia asioita, joista mieleen tulee, että
        Isontalon Antti oli ensimmäinen ja Rannanjärvi oli toinen, Pukkilan Jaska se Kauhavalta oli kolmas samanmoinen.

        Tämä keskustelu voisi jatkua ja todellisten henkilöiden paikalle voisi lisätä jonkin keksityn nimen. Silloin tähän voisi kuka vaan lisätä jotain mahtavaa mielikuvituksen tuotetta, ilman että kenenkään tarvitsee alkaa miettimään, että kuka on joku mahtava Matti ja kuka on ollut hänen maahanlyömä Pertti. Tai kuka on ollut joku metsässä juopumisensa vuoksi hyväksi käytetty Lissu ja kuka nyt sitten on mahdolliseen rikokseen aikanaan syyllistynyt Kalle.

        50 vuoden kuluttua sen aikaisessa internetissä leviää ketju jossa kysellään missä ovat katujen kingit jotka pyörivät rantapuistossa koulujen päättäjäisten aikaan 2010 ja 2020 luvuilla. Kerrotaan kuinka joku pärjäsi tappelussa ja kuka ketäkin pusikossa...

        Jos kiinnostavat henkilöt löytyvät vaikka facebookista voisi olla heillekkin mielenkiintoista jos
        joku ottaisi yhteyttä ja ilmaisisi halukkuuden keskustella menneistä ajoista ja yhteisistä tekemisistä tavallaan naamakirjakkain. Sitten voisi perustaa ehkä suljetun yhteisön.

        Erinomainen ja aivan tolkuttoman mukava kirjoitus :)
        Ketään haukkumatta - mitään siihen lisäämättä.


    • FataaOn

      Eivät asiat ole niin kun sinä toivoisit niiden olevan. Legendojen ikkönen voitti mm.ensimmäisen Smile rallin junnuiuokan jossa oli pitkälti yli 100 osanottajaa yli minuutilla Sen jälkeen voitti pikisellä Markku Alénin Nurmijärvi rallissa.. Sama kaveri oli koko Suomen trap ampujista 5 parhaan joukossa tuloksella 96/100’ eli suurmestarititteli.. Sama kaveri voitti 2 kertaa Järvenpään keihäänheiton mestaruuden. Sama kaveri oli myös mestariluokan keilaaja. Voittamat tämä kaveri oli myös katu ja kapakkatappeluissa, sillä nopeutta ja voimaa riitti. Sama kaveri ajeli harraruksenaan formula V-autoa Keimolassa samaan Keke Rosbergista kanssa, eikä Keke pärjännyt kierrosajoissa. Kaverilla ei ollut rahaa jatkää formuloiden parissa ja ulosotto mittasi formulan veroveloista pakkohuutokauppaan.

    • Taruolennonkamu

      Olisikohan kyseessä taruolento, tai Chuck Norris ?

    • Sukuaolen

      Kyllä nimikin on tiedossa, eli Terholan hurja Olli Leino. On nykyään Hämeenlinnassa ja myös facessa. Kaikki mitä hänestä on täällä kirjoitettu on totta. Monipuolinen oli aikanaan ja joka laji mihin ryhtyi myös onnistui.

    • Sukulaineolen

      Golf on laji, jossa ei päässyt huipulle, koska sen pelaaminen pitää aloittaa jo nuorena, eikä yli 40 vuotiaana. 2 hole on onnea ja 10 tasoitus ovat ihan kelvollisia. Aulangon 9 reikäsen kentän tulos heittämällä ja pulttaamalla 42 tulokseen on maailmanluokkaa ja tuskin siihen kukaan muu pystyy, sillä heittäminen tekee siitä erittäin vaativan, puttaaninen sujuu keneltä tahansa golffarilta. Olli löi kavereittensa kanssa 3000 vanhaa markkaa vetoa siitä, että heittää golfpallon Aulangon hotellin tornin yli ja voitti vedon. Kavereilla ei ollut silloin tietoja , että pesäpallokin oli lentänyt Suomen huippulukemiin, eli kahden parhaan tasolle.

    • Sukuaolen

      Ollin Hämeenlinnaan liittyvät jutut voi vahvistaa Mika Lartamartalta, joka oli Sm tason lätkäpelaaja ja Ollin golfkavereita, jos ei muuten usko juttuja.

    • Sukuaolen

      Olli oli yksi 30:tä joka oli lainaamassa rahaa Hiekkaharjun SYP:tä ja sai puhuttua sieltä noin 3 miljoonaa nykyrahassa, eli eniten. Niitä rahoja Olli kavereineen tuuletti ympäri Suomea ja Eurooppaa. 70 luvun alussa niistä ”lainoista” ym. tuli 4 vuotta kakkua, joita 2 vuotta istumista. Ehti Olli sielläkin päästä historiaan Soumen ensimmäisenä vankina, joka pääsi opiskelemaan vankilan ulkopuolelle. Olli kävi Riihimäen kauppakoulua vuoden , mutta päästyään vapaaksi ei enää jatkanut, vaikka rehtori suosittelikin. Ollin luokalla oli 27 nuorta naista ja Ollin lisäksi vain yksi miespuolinen. Komea ja urheilullinen Olli oli siellä kuin karhu hunajapurkilla.

    • Sukuaolen

      Kun omaa harvinaisen nopeat lihasolut ja voimakkaat lihakset kuten Ollilla olivat niin siitä saattoi seurata Ollille myös erittäin harvinainen IBM lihassairaus, joita Suomessa ja maailmalla potee äärimmäisen vähän ihmisiä,

    • FaktaaOn

      Ollin vanhin poika Marko on urheilullinen ja peloton varjoliitäjä ja ollut lajisissa Suomen parhaita. Menestyi autokauppiaana ja asuu Tuusulassa järven rannalla vaimoineen.

    • kyseenalaista
      • FaktaaM

        Eikö se sulle ketjussa selvinnyt mikä oli totuutta ja mikä kateellisen valehtelua?


    • 898989

      Joo niinhän se on että tarinoita on kaikenlaisia. En tiedä miksi aloittaja aina uudelleen ja uudelleen aloittaa ketjun näistä 50-60 luvun henkilöistä ja sitten siellä kirjoitellaan kaikenlaista. Joku tarkoitus hakuhan näissä on ja usein jutut aivan puuta heinää. Onneksi kukaan täysjärkinen ei ota näitä kirjoituksia tosissaan. Oli ne sitten mitä tahansa. Eiköhän tämä ketju taas sitten jo jouda pois

      • FaktaaM

        Miksi totuus on sulle vaikeaa kestää? Eihän sua kukaan pakota avaamaan ketjuja, joista saat traumoja😹😹😹


    • Sukuaolen

      Sinä olet tavallinen talikko ja koska sinusta ei ole vastaaviin saavutuksiin, niin kateus ja huonommuudentunne vaivaa. On ihmisiä, joilla ominaisuuksia, joita on aniharvalle suotu.

    • Jukkavaari

      Vain aniharvoja muistellaan 50 vuoden jälkeen saavutuksistaan.

      • HessuA

        Kerran 50 vuodessa asuu hurjan Ollin tapainen heppu Järvenpäähän, tai ei ollenkaan..


    • maagikko

      Istuin 1961 Matkahuollon baarissa Paikallisen kaunottaren Ilsen hovin pöydässä melkein joka päivä duunin jälkeen. Ollista en tiedä mitään. Olin todella nuori 14v Joten minun kiinnostukseni liittyi Miideen, Maadeen, Simppaan johon olin pikkuisen ihastunut . Koulukaverini dikkas Caprista. Vuosia myöhemmin Caprillakin oli doku aika, josta selvisi: Tuosta listasta puuttuu, että pelasi pesistä J:pään Palossa. Näyttävän näköinen mies.
      Ilse lähti kulkumiehen matkaan ja näin hänet jälleen hovinsa kanssa Vaasak. ravintolassa Aina yhtä kaunis ja muodikas. Oli suomessa käymässä - luulisin.
      Liityin seuraansa ja juteltiin menneistä
      Pipsa Ja Lissu tuli eräänä iltana hakemaan mut kuskiksi. Asuin sen vuoden yksin ikä 14 -15 vuotiaaksi päivälleen. Opettivat ajamaan kuplavolkkarilla ja olin polleaa tyttöä. Ihan stadiin sompailin tietämättä liikenne merkeistä ja valoista mitään. Johonkin he sitten katosivat elämästäni. Lähdin J:päästa kesäk. 1962 ja sillä tielläni olen.
      Näin vuosia myöhemmin olisi mukavaa kuulla miten elämä on heitä kohdellut.

      • maagikko

        Siitä on neljännesvuosisata Vaasank. tapaamisesta.


      • Tarkkapappa

        Ollihan oli portsarina matkahuollossa ja myöhemmin Totissa. Ilse oli kuulema pahoin pihkassa Olliin, mutta Olli alkoikin styylata Filmilinnan kiskan omistajan tumman ja kauniin tyttären kanssa, jonka kanssa meni myöhemmin avioon. Saivat poikalapsen Markon, joka on isänsä tapainen huimapää ja hurmuri.


    • Puhdastaarvailua

      Kapakoitten kingit katselivat porukkaa ja pitivät huolen siitä että kukaan ei tule kukkoilemaan ilman että katsotaan onko miestä siihen. Suurin lekenta ja kingi oli kuitenkin Mannisen Veikko, sillä hänelle ei alkanut kukaan soittamaan suutaan tai heiluttamaan nyrkkiään. Se oli heti pellossa joka yritti ja sen tiesivät myös Olli, Side, Kiippa, Kari, Mänssäri ja Laku. Muita kingejä ei ollut. Lissu, Tussu ja Taina koittivat pitää itseään rinnan mitan muita friiduje edellä, mutta monta kertaa ehti mennä jo monta viikkoa ennen kuin tajusivat että olivat menneet väärään suuntaan. Mukava että myös palasit asiaan, silloin Vanhiksessa oli aika rauhallista. Ei viuhunu nähtävyydeksi kasattu tuulimylly, eikä pidetty porsasjuhlia. Hyvä että silloin kiinnostus oli kohdistunut Miideen, Maadeen ja Simppaan, nyt kai ne tämänpäivän nuoret on kiinostuneita lähinnä Viivaan, Spiidiin ja kimppaan. Onneksi menneet on tosiaan menneitä. Hyvää kesänjatkoa kaikille. Ei muistella edes aniharvoja pahalla

    • Puhutomiasi

      Mannisen Veikkoko muka pelotti? Aivan outo ja tuntematon mies Järvenpäässä noihin aikoihin. Kyllähän Olli Terholasta oli se, jota kaikki pelkäsivät ja kunnioittivat. En ole Mannisen Veikon edes nimeä kuullut, joten puhut omiasi jostain syystä.

    • Vaikoniin

      Nämä on kaikki olleet omien piiriensä tuntemia henkilöitä. Jos joku on hallinnut omaa kaveripiiriään pelolla, niin miksi sellaista olisi pitänyt kenenkään kunnioittaa. Aika outoa. Haarajoen suunnallakin on ollut oikeita voimamiehiä ja monitaitajia, samoin koko kaupungin alueella, mutta eivät he ole siitä numeroa tehneet, eivätkä ketään pelolla hallinneet. Ainahan se on ollut niin että jos joku on tiedetty tappelun haluiseksi tai muutoin hankalaksi tyypiksi niin sellaiset on kierretty hieman kauempaa.
      Ei taida sen aikaiset kylän raittien asiat oikein ketään kiinnostaa, mutta hienoa että sinulle on tuo Olli jäänyt noin tärkeäksi henkilöksi ja että sinun on niitä aikoja kiva muistella. Hyvää kesää.

    • Puhuvaihteeksitotta

      Kerrohan siis enemmän tästä "Mannisen Veikosta", jota kukaan muu ei ole täällä tuntenut? Pelkoa saattaa tulla joillekin siitä, kun jollakin toisella on riittävästi kunnioitusta. Se eteen on joutunut myös tekekemään jotain. Kukaan ei kunnoita riidan haastajia ja rapajuoppoja. Toisille suodaan jo syntymästä ja geeneissä enemmän kuin toisille . Jotkut vain puhuvat ja jotkut toimivat kun aika koittaa.

    • Pappabaarista

      Kaikki juopot ovat jo mullissa. Limulinjalla olevat eivät kaikki!

    • Hyväthyssykkäiset

      Niin se on ja niin on aina oleva. Ei ne kylillä kapakoisa pullistelevat pärjää kuin muutaman vuoden asiaansa toimittaen ja sitten se terveys pettää. Niin se menee nykypäivänäkin. Muistelisin muuten että ei se ollut Manninen vaan Manni, ja kävi tosiaan aikanaan muutamana kesänä siellä Tuusulanjärven eteläisessä päässä ja myös vanhassakylässä. Tiedän että Veikko nosti kärryn akselin suorille käsille ja se siihen aikaan oli aikanoinen saavutus. Hyvätapainen ja naisille etenkin kohtelias mies, joka pärjäsi varmaan myös eteenpäin elämässään, eikä varmaan tarvinnut olla kaatajana muille kuin sille omalle puolisolleen.

    • NaurajasiOlen

      Niin se vaan menee nykypäivänä, ettei nimeä edes muisteta, mutta kärryn akselin nostot muistetaan ja että oli hyvätapainen ja kohtelias ja hoiteli vain omaa puolisoaan. Heheh!

    • ulkopaikkakuntnolen

      Jossain keskustelupalstan sivulla on lukenut myös tarinaa urhosta joka autoa ajaessaan teki autoon konerempan ja sekin oli tapahtunut Järvenpäässä. Missä ne on nyt ne urhot ja hunsvotit. Kaikilla on vaan älylaite käsillään ja selailee niistä juttuja. Kukaan ei huomaa enää oikeaa ihmistä. Selaillaan vaan jotain vuosikymmenien takaisia asioita kännykän tai tapletin näytöltä katujen ja kapakoitten kunkuista, vaikka olisi keskityttävä jo nykypäivän asioihin. Järvenpää on muuttunut. Nyt on prismat ja sittarit. Kahviloita on vaikka kuinka, samoin baareja. Kukaan ei enää oikein tunne ketään kun kaikki tulee milloin mistäkin päin Suomea ja haluaa sinne Rocklalle töihin.
      Olisi hienoa jos joku hurja kaveri olisi edelleen kävelemässä kaupungin keskustassa iltaisin ja tappelisi vastaan jos joku alkaisi uhota että on vahva ja voittaa kenet tahansa. Niin no ehkä keskustassa ei enää oikeastaan kukaan enää edes kävele.
      Siinä olisi Järvenpääläisillä kuitenkin mukavaa tekemistä kun tulisivat seuraamaan, josko jotain tapahtuisi. Taitava kaveri pääsisi nykyään erilaisiin ohjelmiinkin helposti, kuten big-brother, linnake, suomen taitavin kuski, vain elämää, idols ja etenkin Diili, jossa pikkuraha pitäisi laittaa pikaisesti poikimaan, vaikka auto kaupoilla tai kiinteistö keinottelulla.
      Poliisi kuitenkin nykypäivänä poistaisi tuollaisen kaduilla päivystävän pullistelijan ja toimittaisi jonnekkin piiloon, josta pääsisi pois vasta kun olisi tavallinen tylsä kansalainen, eikä tulevat sukupolvet pääisisi hänen saavutuksistaan sitten joskus vuosikymmenien jälkeen puhumaan. Tuollaisten katujen kunkkujen tilalle kun on tulleet jo kaiken maailman vartiointiliikeet ja menneiden aikojen Norjalais riitteihin uskovat kansalaisaktivistit. Oi niitä aikoja ja aika kultaa muistot, niin se vaan menee.

    • Senajantotuuksia

      Eivät poistaneet kaduilta näitä heppuja, koska silloin ei potkittu mummoja kaduilla ja tappelut olivat reiluja! Ei aseita, eikä maassa potkijoita. Poliisit kuten Noso ym. tavallaan kunnioittavat näitä kavereita ja antoivat tapella keskenään, tai muuta tulleiden pullistelijoiden kanssa. kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe