Karl Marxin syntymästä 200 vuotta

Partacus

viides toukokuuta 2 018.

Marx ja työparinsa Friedrich Engels mullistivat siihenastisen porvarillisen moraalin ja ihmisoikeudet uuteen järjestykseen.
Ihmisen tehtävä ei ole lainkaan toimia vain oman rikastumisensa eteen. Yhteiskunta on järjestettävä sellaiseksi jossa heikoimmallakin ihmisellä on tyydyttävät elinolosuhteet. Marx ja Engels esittivät uuden sosiologian perusteet. Ihmisten yhteistoiminta, yhteisöllisyys ja omistuksen eriarvoisuuden poistaminen takaavat parhaiten yksilöiden kykyjen esiintuomisen.

Toverusten esittämä sosiologia on kaiken sosiaologian perusteema ja se on pesiytynyt syvälle ihmisten tajuntaan. Monikaan porvarillinen poliitikko tai edusmies ei esitä näkemystä, jossa kaikkien kilpailu kaikkia vastaan olisi ihannetila.
Yhteisön voima on monta kertaa suurempi kuin siinä olevien yksilöiden voimien summa.
Marxia luetaan ja tutkitaan nykyisin ehkä enemmän kuin koskaan.

89

819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hallaahon.äänestäjä45

      Partacuskiin on koomisesti jäljessä
      Partacus on numero 1 marxilainen ja hänkään ei ymmärrä

      Odotin koko ajan ja katsoin
      Millon tulee tämä

      SKP-läinen ei ole marxilainen vaan Putinin lakeija aikaisemmin Brezhnev-Stalinin
      SKP on kaiken saanut Lenin-Stalinilta jotka perustivat SKP:n Moskovassa 1918 puolessavälissä
      myytyään muiden ohessa punakapinana saksalaisille

      Siksi SKP-läiset eivät huomanneet
      Marx 200 vuotta
      koko kuukausi juhlittu ennen tätä

      Marx 200 vuotta kotiseutu juhlii JUHLITTU JO KUUKAUSI
      https://www.karl-marx-ausstellung.de/home.html

      Kovaäänisillä saa huudattaa muslimikutsua Ruotsissa
      https://www.suomenuutiset.fi/nupit-kaakkoon-rukoushuuto-alkaa-raikaa-ruotsin-moskeijoista/

    • Partacus

      Lukijan kannattaa sivuuttaa perussuomalaisen jorinat. Hän ei edes yritä arvioida Marxin tutkimustuloksia. Tässä hän esiintyy puolueensa linjan mukaisesti.
      ................................
      ”Uskonto on oopiumia kansalle”, sanoi Karl Marx, mutta kuka on mies sanojen takana?

      Karl Marx:
      Syntyi: Trierissä Saksassa.
      Opinnot: Filosofia, kirjallisuus ja taloustiede Bonnin, Berliinin ja Jenan yliopistoissa. Opiskeluaikana idealistifilosofi Hegelin oppilas.
      Työ: Poliittinen ajattelija, filosofi, kirjailija ja lehtimies. Ensimmäisen kansainvälisen työväenliiton perustajapersoona

      Tunnettuja teoksia: Pääoma osat 1–3, Kommunistinen manifesti-pamfletti, Luokkataistelut Ranskassa 1848 -1850, Kansalaissota Ranskassa (1871), Engelsin kanssa yhteisteos: Feuerbach - Materialistisen ja idealistisen katsantokannan vastakkaisuus ja Gothan ohjelman arvostelua.
      Teos; Marxin ja Engelsin kirjeitä, joissa he kirjoittavat keskenään tai toisille työväenjohtajille ja heidän kirjeitä toveruksille. Niissä on monia mielenkiintoisia seikkoja aikakauden hengestä ja työväenaatteen kehittymisestä.

      Siviilisääty: Naimisissa, seitsemän lapsen isä.

      Marxin opiskeluvuodet olivat huoletonta aikaa. Hän osallistui opiskelijoiden poliittiseen toimintaan mutta myös juhli ahkerasti ja ­tuhlasi siihen osan perheensä omaisuudesta.
      Paronitar Jenny von Westphalen oli Marxin suuri rakkaus. Pari avioitui vuonna 1843 Jennyn aatelisen perheen vastustuksesta huolimatta.

      Vuonna 1848 Euroopassa koettiin kapina-aalto, ja kaikki viittasi siihen, että Marxin ennakoima työläisten vallankumous toteutuisi. Marx seurasi kuohuntaa kiinnostuneena.
      Silloin Marxin ja Engelsin kirjoittama "Kommunistisen puolueen manifesti" oli ensimmäinen merkittävä työväenluokkaan vetoava teos, työläisten vapautuksen puolesta puhuva teos, uudenlaisen sosiologian alkusanat. Yksityiskohdat koskettavat silloista aikakautta.

      • TIETOPALVELUMESTARIT007

        Mitä kaikkea tarkoittaa Vapaa Kommunismi, Vapaa Sosialismi ja NATUROLOGIA NOVA? Nyt Me Kulkurit ja Katunarrit haluaisimme todella yrittää ainakin arvailla sitä, että miksi todella MARXISMUS et LENINISMUS on todella halunnut unohtaa täysin sen asian, että mitä kaikkea todella pitää sisällään Materialistinen Filosofia ja Sosiologia DN, Materialistinen Historiakäsitys DN.

        PÄÄOMAKIRJA DN.
        MAKROTEORIA: Rahapääoma R-R, Tavarapääoma T-T, Pankkipääoma R-R-R', Kauppa- eli Havittelupääoma R-T-R' ja Tuotantopääoma R-T...P...T'-T'.
        MIKROTEORIA1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä LISÄARVO, Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet, Vaihteleva Pääoma on Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.
        MIKROTEORIA2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä LISÄARVO, Kiinteä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Pääoma on Raaka- ja Apuaineet, Koneet ja Laitteet. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.
        KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka Kuluttujat uskovat saavansa ostamistaan Tavaroista ja Palveluista, VAIHTOARVO on Kaksijakoinen siis Rahayksikkö- ja Työtuntimääräinen.
        KASAANTUMINEN Yritystalousasia ja KESKITTYMINEN Julkistalousasia.

        Miten me voimme johtaa kaavan E= mc2 rs:n jopa Kolmiulotteisen Luontoavaruuden eli Geometrian sekä AINE-MATERIA(MASSA) rs:n perustalta ja pohjalta?

        P= E/c
        P= valomomentti
        E= valon energiasisältö
        P= mc
        E/c= mc
        c= fotonin eli valon nopeus
        m= fotonin massa
        ------
        P= mc
        P= E/c
        E/c= mc
        E= mc2 MOT

        Nyt yllä tarinoidusta kykenemme huomaamaan sen, että KAAVA E= mc2 voidaan myös johtaa Kolmiulotteisen Luontoavaruuden eli Geometrian perustalta siis Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria, XYZ-avaruus eli VIIVA, PINTA-ALA ja TILAVUUS. Nyt kaiken perusta ja lähtökohta on todellakin Kolmiulotteinen Luontoavaruus ja AINE-MATERIA(MASSA).


        Miksi LENINISMUS rs:n mielestä Lausepuun Peruslause ei voi olla sama kuin Luonnon Dialektiikka LD DN rs?
        Nyt LD DN rs:n lausepuun peruslause on A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.
        LD DN rs:n Peruskategoriat ovat Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stogastisuus ja Kuvauspostulaatti.
        LD DN rs:n Liikelaki on Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja Taistelun Laki, Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.

        Onko LENINISMUS rs:n kannattajien mielestä ongelmana se, että LD DN perustuu Kolmiulotteinen GEOMETRIA rs:ään, kun taas MarxismiLeninismiFilosofia rs perustuu NELIULOTTEINEN GEOMETRIA ja AIKA-AVARUUS sekä SUHTEELLISUUSTEORIA rs:ään? Onko Teillä Teräsmiehet ja Aatetaistelijat ehdotuksia ongelmamme ratkaisuksi? Niin ja onko nyt MarxilaisLeniniläinen Yhteiskuntatiede ja Filosofia rs sellainen kehitelmä todellakin, että ainoana kuvioihin sopivana Tietoteorian Lausepuun Peruslauseena me voimme ottaa käyttömme vain Objektiivinen IDEALISMI rs:n lausepuun peruslauseen A)HENKI-KÄSITE ja B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA sekä N-ulotteinen Kategoria- eli LAATUAVARUUS?

        Nyt LUONNON DIALEKTIIKKA -kirjassa kerrotaan, että Herra Zöllner on tunnetusti jo vuosikausia työskennellyt voimaperäisesti avaruuden 'neljännen ulottuvuuden' parissa ja havainnut, että monet asiat, jotka ovat mahdottomia kolmiulotteisessa avaruudessa, ovat neliulotteisessa avaruudessa itsesssään ymmärrettäviä. Niinpä tässä viimeksi mainitussa avaruudessa voidaan kääntää metallipallo nurin kuin käsine tekemättä siihen lovea, samoin tehdä solmu kummaltakin puolelta loputtomaan tai molemmista päistä kiinnitettyyn lankaan, voidaan myös kytkeä toisiinsa kaksi suljettua rengasta avaamatta kumpaakaan ja tehdä monia muita samanlaisia temppuja.

        Henkien maailmasta tulleiden uusimpien voitonriemuisten ilmoitusten mukaan Herra Professori Zöllner olisi nyt kääntynyt yhden tai useamman meedion puoleen saadakseen heidän avullaan selville lähemmät tiedot neljännen ulottuvuuden sijainnista. Menestys kuuluu olleen hämmästyttävä. Tuolin selkänojan, johon hänen käsivartensa nojasi itse käden ollessa koko ajan pöydällä, havaittiin istunnon jälkeen kiertyneen hänen käsivartensa ympärille, molemmista päistä pöytään sinetöityyn lankaan oli tullu neljä solmua. Sanalla sanoen henget olivat tehneet leikiten kaikki neljännen ulottuvuuden ihmeet...

        Voimme kai todeta sen asian olevan totta, että Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli Geometria on sellainen asiaryväs, että siinä toimitaan vain ja ainoastaan Kolmiulotteisessa avaruudessa ei siis Henkimaailmakuvioissa kuten Neliulotteisen Aika-Avaruus rs:n kannattajat. Oletteko Te Teräsmiehet ja Leninistit sellaisia, että Te nyt sitten hyväksytte Neliulotteisen Henkimaailman Kuviot? Jos Te olette omasta mielestänne pystyneet irtautumaan Neliulotteisen Aika-Avaruus rs:n Henkimaailmakuvioista, niin olisiko nyt liikaa pyydetty se, että Te kertoisitte meille sen, että miten me voimme toimia Neliulotteisessa Aika-Avaruus rs:ssä ilman HENKIMAAILMA rs:ää.


    • Partacus

      Vuonna 1849 rahaton Marx muutti perhei­neen Lontooseen. Perheen seitsemästä ­lapsesta kolme kuoli kurjien elinolojen vuoksi alle kaksivuotiaana.

      Karl Marx: Tärkeimmpiä ajatuksia

      Työläiset tuottavat lisäarvoa
      Kun ihmiset ostavat tuotteita, tuotantovälineiden omistajat rikastuvat. Marxin mukaan se on väärin, sillä tuotteilla on arvoa vain siksi, että työläiset ovat ne tuottaneet.
      Kun tehtaanomis­taja saa tuotteesta enemmän kuin hän maksaa työläisille palkkaa, hän ­riistää työläisiä tehdäkseen voittoa.

      Vallanpitäjät ohjailevat ajattelua, kulttuuria ja rakentavat omanlaisenna yhteiskunnallisen päällysrakenteen.

      Marxin mukaan taide ja kulttuuri eivät perustu täysin taiteilijoi­den itsenäiseen ajatteluun, vaan ne ilmaisevat ­valtaa­pitävien ajatuksia. Kulttuurin ja sivistyksen luomisessa tajunta omaa suhteellista itsenäisyyttä. Tietyt seikat voivat olla yleishyödyllisiä läpi aikakausien.

      Kun näytelmän sankarit kuvataan ­ahkeriksi ja uskollisiksi, se johtuu siitä, että tehtaanomis­taja toivoo työläistensä käyttäytyvän samoin. Uskonto taas turruttaa työläiset ja on siten kuin oopiumia kansalle.

      Vastakkaisten yhteiskuntaluokkien loppu.
      Yhteiskuntaa leimaavat luokka­erot­ ja erityisesti ristiriidat maan ja tuotan­to­välineet omistavien kapi­talistien ja työpanostaan myyvien työläis­ten välillä.
      Marx ennusti luokkien välisten ristiriitojen kasvavan, kunnes ne kärjistyvät työväestön vallankumoukseen. Sen jälkeen työläiset perustavat valtion, joka ­tekee lopun kapitalismista.

      Yhteis­kuntaluokat lakkaavat olemasta, ja niin maa kuin tuotanto­välineetkin ovat yhteis­omistuksessa. Koska yhteiskunta­luokkien väliset ristiriidat johtuvat luokkaeroista, luokattomassa yhteis­kunnassa ei ole konflikteja ja valtio väkivaltaisena järjestönä kuoleutuu.
      Marx uskoi, että ajan myötä kaikki maailman valtiot ­siirtyisivät sosialismiin.

      Ilman valtioita ja nationalismia ­valtioiden rajat käyvät Marxin mukaan turhiksi, mikä johtaa lopulta sotien ja köyhyyden loppumiseen.

      Työväenluokka tulee tekemään lopun kapitalismista ja olemaan kapitalismin haudankaivaja.
      Marxin aikana työväenluokka muodosti vähemmistön kansoista. Nykyään se on suurena enemmistönä ja useimpien korkeasti koulutettujenkin asema on lähestynyt perinteisen proletaarin luokka-asemaa.

      Tämä ja edellinen Marxia esittelevä osio perustuu osin Historia.net kuvailuun.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      PARTACUS EI OSAA KÄÄNTÄÄ MARXIA EIKÄ YMMÄRRÄ SITÄ
      Huomaa Partacus että MARX EI OLE SANONUT ETTÄ USKONTO ON OOPPIUMIA KANSALLE
      Kyseessä on käännösvirhe, oppimattomat leninistit käänsivät Marxia väärin Suomessa


      Partacus on kuitenkin johtava marxilainen SKP:ssä hän ainoana täällä huomasi Marxin juhlat
      Suomessa SKP on Kremlin lakeija, Stalin ja Lenin pettivät sisällisotaa käyvän Kuusisen ja Kullervo Mantereen armeijan keväällä 1918 ja lohdutukseksi
      Stalin ja Lenin perustivat SKP:n myöhemmin 1918 Moskovassa
      KUKAAN EI USKO ETTÄ EDES NYKYPUTINIASSA VOITAISIIN PERUSTAA JOKU PUOLUE VENÄJÄLLÄ ILMAN PUTININ LUPAA SAATI SITTEN STALINILAISESSA NEUVOSTOLIITOSSA KUN BOLSHEVIKIT KÄVIVÄT MONEN ARMEIJAN SOTAA JA UHKASI TAPPIO

      ÄSKEN SAATIIN USKONVAPAUS SOSIALIDEMOKRAATIT FORSSAN KOKOUKSESSA AJOIVAT JA 1923 SAATIIN
      Nyt se menetetään ja
      nyt vahvistuu pakkomuslimisaatio

      TULEEKO PERJANTAISTA LOMAPÄIVÄ MUSLIMISAATIOSSA
      RUOTSISSA ALOITETAAN VALITUISSA KUNNISSA PAKKOMUSLIMISAATIO
      HUUTAMINEN MINAREETISSA

      Muslimoitsijat alkavat huutaa kaduilla kovaäänisillä Ruotsissa kivikautiseen tapaan

      Paikallispoliitikot valittavat
      Veronmakjat pakenevat Vaxjöstä
      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l10A2y/polisen-tillater-boneutrop-via-hogtalare
      Både riksdags- samt kommunpolitiker beklagar nu beslutet.
      – Det är olyckligt, säger Ebba Busch Thor till TT.

      Uppsalassa ei vielä ole aloitettu kutsuja
      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/uppsala-moske-inte-intresserade-av-boneutrop


      https://www.suomenuutiset.fi/nupit-kaakkoon-rukoushuuto-alkaa-raikaa-ruotsin-moskeijoista/

      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/uppsala-moske-inte-intresserade-av-boneutrop

      • Hallaahon.äänestäjä44

        silläkin uhalla että Partacus aloittaa jälleen hörhöjuttunsa työnarvosta
        VÄHÄN VAIN OIKAISEN

        Partacus ”Uskonto on oopiumia kansalle”, sanoi Karl Marx

        Käännösvirhe, ei sanonut näin

        Partacus: "Marx ja työparinsa Friedrich Engels "

        Engels ei ole Marxin työpari vaan Marxin rahoittaja ja Marxin töppäysten piilottelija ja Marxin teosten julkaisia, ne ovat omakustanteita eivät tuottaneet mitään

        Partacus "Perheen seitsemästä ­lapsesta kolme kuoli kurjien elinolojen vuoksi alle kaksivuotiaana"

        Ei ole näin. Marx eli leveästi Engelsin tukemana. Siihen aikaan kuoli paljon lapsia. KAKSI MARXIN LASTA TEKI ITSEMURHAN. NELJÄ KUOLI NUORENA. Perheessä oli KUUSI lasta VAIMON KANSSA ja seitsemäs oli perheen piian kanssa tehty lehtolapsi joka karkottettin kotoa eikä kuulunut perheeseen HÄN JÄI ELOON AINOANA AIKUISENA

        koska Marx häpesi viktoriaanisella ajalla piialleen tekemää lasta

        Engels rahoitti myös LASTENKODISSA Marxin kotoa karkoitetun lehtolapsen piian kanssa

        MARXIN ELINOLOT OLIVAT HURJAT EIKÄ KURJAT
        Kurjat elinolot ovat roskaa. Marx kyllä dokaili eikä maksanut laskuja mutta Engels hoiti ne
        Engels takasi Marxille ruhtinaalliset tulot. Pieniä USA-laisiin lehtiin tekemiään kirjoituksia lukuunottamatta Marx ei koskaan saanut palkkaa eikä tehnyt palkkatyötä eikä koskaan ollut yliopistotyössä ja hänen teoriansa on omakustanne joka ei kelvannut mihinkään, tieteellisiä julkaisuja ei Marxilla ole


      • n.materialisti

        "ÄSKEN SAATIIN USKONVAPAUS SOSIALIDEMOKRAATIT FORSSAN KOKOUKSESSA AJOIVAT JA 1923 SAATIIN"

        Nyt Perussuomalaiset ovat ajamassa kristillistä pakkouskontoa muut kieltämällä. Soinin kaudella se oli katolinen kristinusko, nyt Huhtasaaren liputtama luterilainen usko. Mitä suuntausta luterilaisuuden sisällä Laura on, se ei ole tiedossani.
        Homoviha ja sukupuolineutraalin avioliiton viha hänellä on sisällään ja puolueessaan. Timo Soini istutti nämä pakkouskondogmeiksi Perussuomalaisiin.

        Sivistys on Perussuomalaisissa vielä kaukana.


    • Hallaahon.äänestäjä44
      • Partacus

        Extaistolainen Hallaahon.äänestäjä antaa näytettä oikeistopuolueensa johtajille, että hän olisi kelvollinen antimarxisti. Hänen kommenttinsa osoittavat sen, miksi hänestä ei ole työväenliikkeen ihmiseksi eikä häntä sellaiseksi voi kelpuuttaa. Ei siksi että kritisoi vaan sekasotkuisen hedelmäkeiton tarjoamisesta. Hänen jutuissaan ei ole kommentoinnin aihetta.


        http://www.sosialismi.net/kirjasto/lenin/Karl Marx.pdf
        Tässä V.I.Lenin kirjoitus Marxin elämänkerrasta ja hänen työstään työväenluokan maailmankatsomuksen kehittämisestä. Yksi parhaimmista.

        Nuori Marx kiinnostui yliopistossa filosofiasta ja kuului nuorhegeliläisiin (vasemmistohegeliläisiin). Hegelin idealistinen filosofian näkemys oli niin lähellä materialismia kuin oli maailmanhenkineen kaukana, että kehityskulku voi edetä vain materialismin ja Hegelin dialektiikan yhdistämisen suuntaan ja samalla heittää maailmanhenki kaiken ohjaajana takapihalle.
        Maailma; rajaton ja ajaton avaruus materioineen on ensisijainen, ikuisessa itseliikunnan tilassa ja se koostuu erillisstä materiolioista ja joista joistakin voi syntyä tajunnan omaavia olentoja. Itsenäistä materiasta riippumatonta tajuntaa (jumalia) ei voi olla olemassa. Materia tietyssä muodossa ajattelee itseään.
        Hegeliin yhtyen ja maailmanhenkiteoria hyljäten materialismin suuntaus muuttui selittyämisestä kehitysopiksi.

        Marx: "Filosofit ovat vain eri tavoin selittäneet maailmaa, mutta tehtävänä on sen muuttaminen."
        Dialektiikan ja vanhan materialismin yhdistämisen jälkeen materialismi muuttui kehitystä kuvaaksi filosofiaksi niin luonnossa kuin ihmiskunnan sisälläkin (historiallinen materialismi).
        Parhaimmillaankin mm. uskonnollinen idealismi vain pyrkii selittämään miten jumaluuksien alle alistuva passiivinen ihminen saisi palkinnon olemuksensa hajoaamisen jälkeen kun ihminen on elävä olento ja hänen kehitystrendinsä on syntymän ja kuoleman välissä.

        Palauttaessaan vanhan materialismin selitysopin myös maailmaa muuttavaksi opiksi, Marx joutui väistämättä tutkimaan ihmisyhteisöä ja siinä vallitsevia ominaisuuksia ja kehityslakeja mm. niitä jotka sivuavat kansantalouden kysymyksiä.

        Näin käsittääkseni Marxin aatteellis-poliittinen elämäntyö alkoi filosofian tutkimisesta ja huipentui kansantalouden kehitystrendin selvittelyyn päätutkimuksessaan kolmiosaisessa Pääoma teoksessa.

        Ennen Kommunistista Manifestia (1848) ilmestyikin kirja "Pyhä Perhe" 1840 luvun alkupuolella.
        Teos on mahdottoman vaikealukuinen eikä välttämätön. Kirjassa Marx tekee toverinsa Engelsin kanssa pesäeroa Hegelin idealismiin.


    • Hallaahon.äänestäjä45

      Partacus on ensi askeleilla kopioineen Marxista eikä osaa eikä siis ymmärrä Marxin lausetta oopiumista ja kansasta kun kääntää sen vääriin sillä tavalla, kuin maallikot sen esitävät väärin jolloin sen merkitys muuttuu

      Ensinnäkin lause on pitempi ja se ei tarkoita että uskonto on oopiumia kansalle (väärin) vaan menee näin

      Das religiöse Elend ist in einem der Ausdruck des wirklichen Elendes und in einem die Protestation gegen das wirkliche Elend. Die Religion ist der Seufzer der bedrängten Kreatur, das Gemüth einer herzlosen Welt, wie sie der Geist geistloser Zustände ist. Sie ist das Opium des Volks (Karl Marx)

      KOMMUNISMIN TAPPAMIA IHMISMASSOJA Suomen ulkopuolella
      https://pbs.twimg.com/media/DcYSpEeWAAAi7FS.jpg:large

      MARXIN KOTIKAUPUNGISSA PALJASTETTIIN TÖKERÖN NÄKÖINEN KIINASSA VALMISTETTU Marxin HALPAPATSAS koska kaupunki ja sen pormestari halusivat TURISTEJA

      MARXIN PATSAS SYMBOLOI Saksassa Kiinan vaikutusta ja Kiina ylistää Marxia koska sen diktaattori Xi on uusi Mao
      http://www.abc.net.au/news/image/9081704-3x2-940x627.jpg

      KIINAN DIKTAATTORI XI ON VARSINAINEN HUIJARI MARX-KUVINEEN
      Kiina on äärimmäisen materialistinen valtio tällä hetkellä jossa asukkaat janoavat länsimaista elämänmuotoa

      Kommunismin uhrit kirjoittavat Marxista
      https://twitter.com/VoCommunism/status/992750934995492865/photo/1 #KarlMarx authorized any means necessary to establish communism. When those inevitably violent means are used to set up states that collapse after killing and enslaving millions, his apologists claim it just "wasn't real communism" and try again. #Marx200

      KarlMarx hyväksyi kaikki keinot kommunismin saavuttamiseksi. Kun välttämättömät väkivaltakeinot on käytetty valtion rakentamiseksi jotka sitten väkivallan jälkeen tuhoutuvat tappoihin ja miljoonien orjuuttamiseen, Marxin puolustelijat selittelevät EISEOLLUTOIKEAAKOMMUNISMIA ja aloittavat väkivaltapelin uudelleen

      PARTACUKSEN PITÄISI OTTAA vakavasti addiktionsa
      joka
      ilmenee 200 vuotta sitten syntyneen ukkelin väärien empiiirisesti voimassaolemattomien
      teorioiden

      PUOLESTA KIIVAILEMISENA ja liittämisestä jonkin ihmeen työväenluokan Marxiin tai itseensä

      EI MARX MIKÄÄN TYÖVÄENLUOKAN SANKARI OLLUT ENGLANNISSA JOSSA OLI TEOLLINEN VALLANKUMOUS vaan Venäjällä ja Kiinassa jotka ovat maatalousmaita talonpojat vetisessä riisipellossa

      Marxia ei juhlita Englannissa ja Saksassakin vain jotta kunta saisi turisteja. Lontoossa on turisteja ilman Marxiakin kun on kuningas ja häät ja ....

      Ilman vallankaappaja Leninin roolia Marxista ei olisi kuultu tänään mitään, Lenin massiivinen teloittaja ja murhaaja joka kuitenkin jätti Kuusisen ja Kullervo Mantereen armeijan oman onnensa nojaan häviämään Suomeen 1918

      https://www.suomenuutiset.fi/merihadasta-pelastetut-nigerialaiset-haastavat-italian-oikeuteen/

    • Hallaahon.äänestäjä45

      pannaan tämä väliin jotta hörhövalvojalla on puuhaa poistaa tässä on täkynä sille englantia

      puolituntia sitten pohjois-Koreassa vangitut korealaisamerikkalaiset ilmestyivät Trumpin eteen

      vain kundit. Perheet eivät ehtineet mukaan juhliin
      sen jälkeen heidät viedään sairaalaan
      mutta siellä ei tutkita ovatko he hulluja kun pakenivat kommunismista ihanuudesta
      kapitalistiseen Amerikkaan vaan tutkitaan heidä terveyttään

      TRUMPIA VARTEN OLI RAKENNETTU VALTAISA USAN LIPPU

      The men, Kim Dong Chul, Kim Hak Song and Tony Kim, were released Wednesday amid a warming of relations between the longtime adversaries. Secretary of State Mike Pompeo secured their release in Pyongyang after meeting with North Korean leader Kim Jong Un on final plans for a Trump-Kim summit. The Americans had boarded Pompeo's plane out of North Korea without assistance and then transferred in Japan to a Boeing C-40 outfitted with medical facilities for the trip back to the U.S.

    • kanerma

      https://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/ty-tuottaa-arvon-karl-marx-kapitalismin-ylitt-m-t-n-analyytikko-ja-kriitikko

      Sosiologian kulmakivi täydessä laajuudessaan. Työ-tuotanto-ihminen-arvo:
      "Työn kaksoisluonne

      Marxin Pääomassa työn kaksoisluonne on merkittävässä asemassa.
      – Työn kaksoisluonne on tärkeätä ymmärtää siitä syystä, että siinä tiivistyy se, mistä kapitalistisessa tavarantuotannossa on kyse. Pointti on todella yksinkertainen: työ ei tuota ainoastaan käyttöarvoja kuten Marx toteaa. Emme siis tuota työn kautta ainoastaan sitä, mikä on elämisen kannalta välttämätöntä ja hyödyllistä, vaan työ tuottaa myös arvoa eli rahaa. Työtä käytetäänkin ennen kaikkea arvon tuottamiseen.

      Arvon tuotanto on kapitalistisessa tavaran tuotannossa dominoiva aspekti.
      – Tietenkään rahaa ja arvoa ei voida tuottaa ilman, että tuottaa samalla jotakin hyödyllistä, mutta ratkaisut ja päätökset siitä, mitä tuotetaan ja miten tuotetaan, tehdään arvon tuotannon ehdoilla.

      Tästä seuraa, ettei ole merkitystä, mikä käyttöarvo tuotetaan.
      – Voiton tuottaminen määrää ja sitä kautta muokkaa käyttöarvojen tuotantoa. Meitä ympäröivien käyttöarvojen kuten esimerkiksi tietokoneiden, vaatteiden, kodinkoneiden ynnä muiden suunnittelu ja tuotanto ovat kehittyneet ensisijaisesti arvon tuottamisen ehdoilla.

      Kapitalismissa käyttöarvo ja arvo ovat jatkuvassa ristiriidassa toisiinsa nähden. Voittojen ensisijaisuuden takia meillä on käytettävissämme teknologiaa, joka on suunniteltu hajoamaan (tai tuhoamaan).
      Käyttöarvon ja arvon välinen ristiriita

      Tällä hetkellä ilmastonmuutos on polttavin ja samalla keskeisin kysymys.
      – On ilmiselvää, että tällaisella logiikalla toimiva tuotantotapa johtaa ihmiskunnan tuhoon. Keinot ekologisesti ja inhimillisesti kestävämmän yhteiskunnan rakentamiseksi ovat olemassa, mutta poliittiset ja yksityiset edut ovat suurin este niiden toteutumiselle.
      Työn kaksoisluonteen ajatus kulkee läpi Pääoman

      Miksi työn kaksoisluonne oli Marxin kohdalla niin tärkeässä asemassa, että se on mukana Pääoman kaikissa kolmessa osassa?
      – Usein puhutaan vain Pääoman ensimmäisen osan alusta, jossa Marx käsittelee tavaraa. Siinä työn kaksoisluonne on toki tärkeässä asemassa, mutta usein unohdetaan, että se on läsnä Pääoman kaikissa osissa ja kategorioissa. Työ tuottaa aina kaksi eri tulosta, jotka ovat ristiriidassa ja jännitteisessä suhteessa keskenään.

      – Marx totesi kirjeessään Engelsille pian Pääoman ensimmäisen osan julkaisemisen jälkeen, että hänen kirjassaan on kaksi perustavanlaatuista uutta ajatusta: ensinnäkin työn kaksoisluonne, eli ilmaiseeko työ itsensä käyttöarvona vai vaihtoarvona ja toiseksi lisäarvon käsittely riippumatta sen erityisistä ilmenemismuodoista. Marx käsitteli lisäarvoa ”sinänsä” riippumatta niistä muodoista, joina se ilmenee. Näitä olivat esimerkiksi voitto, korko ja maankorko."

      Tämä työ-käsite problematiikka perustuu johdonmukaisesti materialismin filosofian metodiin ja jossa esillä on mm. vastakohta ja niiden ykseys, ristiriita ja välttämättömyys.

    • Partacus

      Marx luki ylopistossa ensin lakia mutta suoritti tohtorinväitöskirjan Epikuroksen filosofiasta 1841.
      Katsomuksiltaan Marx oli silloin vielä hegeliläinen idealisti. Berliinissä hän kuului
      »vasemmistohegeliläisten» kerhoon (Bruno Bauer, Ludvig Feuerbach ym.), jotka pyrkivät tekemään Hegelin filosofiasta ateistisia ja vallankumouksellisia johtopäätöksiä.

      Nuorhegeliläinen, tietty vasemmistolaisuus, ylioppilasnuoriso ja nuoremmat opettajat suuntautuivat ensin kristinuskon ja ylipäänsä uskonnon kritiikkiin. Se oli ensiaskel idealismin ja materialismin välisessä aatteellisessa taistelussa.
      Varsinkin Fuerbach kallistui ateismiin ja materialismin filosofian suuntaan ja joka on Marxin omien sanojen mukaan välietappi hänen ja Hegelin välissä.

      Marx antautui mukaan, siirtyi hankkimaan toimeentuloa sanomalehtimiehenä ja lopulta taloudelliset ja filosofiset tutkimukset veivät eteenpäin.
      Yhtä lailla silloin kuin nytkin materialismin julkikannattajat ovat vaikeuksissa. Marx kasvoi teoreettisen työväenliikkeen kehittäjäksi ja omisti asialle loppuelämänsä ollen mukana käytännön työssäkin.
      Varhain nuorena hän tutustui tehtalijan poikaan Friedrich Engelsiin. He löysivät toisensa aatteellisesti ja jatkoivat yhteistyötä Marxin kuolemaan saakka. Engels kävi keskinäisen sopimuksen mukaan työssä, avusti Marxia ja Marx keskittyi täysin 1850 jälkeen kansantalouden tutkintaan.

      Feuerbach julkaisi 1841 teoksen "Kristinuskon olemus" ja 1843 "Tulevaisuuden filosofian perusteet". Nuoret toverukset Marx ja Engels arvostivat kovasti Feuerbachia ja riisuivat edelleen idealismia, yhdistivät vanhaan materialismiin dialektiikan eli kehitysopin (materian yleiset liikelait, käsitteet).

      Voisi lyhyesti todeta, että nuoret pojat irtaantuivat porvarillisista aatteista, kasvoivat itse työtätekevien ihmisten ymmärtäjiksi ja kasvaessaan itse he samalla loivat aineksia palan kerrallaan ja jota yleisesti nykyään nimitetään työväenluokan maailmankatsomukseksi.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus: "Marx luki ylopistossa ensin lakia mutta suoritti tohtorinväitöskirjan Epikuroksen filosofiasta 1841"

      demokritoksen ja epikuroksen LUONNONOPISTA

      tätäkään Partacus ei tajua kopioi tänne niitä näitä kommunistisaiteilta

      Marx siis kirjoittaa 1800-luvun fysiikasta (jolloin ei tunnettu atomeja ei kvanttimekaniikka ei suhtellisuustiedettä ei siihen pohjautuvaa kosmologiaa) ja näitä Partacus siteeraa täällä innoissaan oppineisuuden osoituksena, vanhentunutta aatehistoriaa

      Marx ei lisäksi osaa yhtään laskea joten hän ei tule toimeen luonnontieteissä mutta selitellä osaa jonkin verran ja ryypätä perheen rahat

      Mutta tätä(kään) Partacus ei tajua

      Se että Marx kääntyi sinne tai tänne ei kannata seurata kauhean vakavasti

      Partacuksen pitäisikin keskittyä hoitamaan addiktiotaan, kiinnostustaan menneen ajan aateteorioihin, mikä ei suju olemattomien opintojen takia, kopiointi netissä vie koko ajan Partacusta enemmän harhaan ja nyt jo Partacus muistuttaa vanhaa mummoa jolle tulee turvallinen olo kun kuulee aamuhartauksessa papin esittävän vanhoja lässyjä jeesus pelastaa eli tässä marx pelastaa Neuvostoliiton kaatumisen jne.

      Marx ei kuitenkaan ole fyysikko arvoltaan. Olen nähnyt ja tarkistanut hänen ammattinsa kuolintodistuksesta johon se on Camdenissa virallisesti merkitty heti kuoleman jälkeen. Mikä on Marxin virallinen ammatti?

      MIKSI MARXIN AMMATTI ON ONGELMALLINEN, hän ei ollut mitään, ei oikein julkaissut mitään, ei ollut töissä, ei ... vaan eli almuilla

      Marxin ongelma on että hän ei oikeastaan koskaan tehnyt palkkatyötä eikä siten ymmärtänyt työtä eikä työnarvoa eikä oikein julkaissut mitään - kaksi osaa Pääomaakin saksaksi tulivat hänen kuolmansa jälkeen Engelsin toimesta eikä saksankielistä kirjaa kukaan Lontoossa osta

      vaan Marx ja hänen perheensä elivät almuilla eli osakkeenomistaja Engelsin avustuksilla eli koko Marxin perhe, Engelsin omaisuus kuollessa kesällä 1895 oli noin 20 000 puntaa eli nykyrahassa noin 2 500 000 puntaa, ehkä 3 miljoonaa euroa

      seuraa rahaa, seuraa Engelsiä ja Nallea, Nallen Nordea on lähtenyt nyt nousuun ....Mutta

      mikä on Marxin virallinen ammatti?

      • Vitsinikkari tai turman enkeli! Molemmat sopivat joskin jälkimmäinen on reaalisempi hänen seuraajiensa ansiosta, Partacusi mukaan lukien.

        Partacusi alvariinsa kehuu Marx vainaan "tiedettä" mutta kun kysyt mitä hyvää ja missä on saavutettu hänen oppejaan noudattaen, vaikkapa köyhään Suomeen verrattuna, niin vain hiljaisuus on vastauksena.

        Jo tuostakin tietää jotta niin Partacusi kuin muutkin komuloiset ovat vain kateellisia jotka haluaisivat ulosmitata kansallistamisen nimissä niiden omaisuudet joilla hoksnokka on kohdallaan eli oikean laidan kulkijoiden.


    • Partacus

      Marx saapui vuonna 1843 Pariisiin aikomuksena julkaista kriittistä lehteä toisten kanssa.
      Lähtö Preussista oli ajolähtöä. Siellä feodaalinen taantumus suhtautui jyrkästi niin porvarillisiin demokraatteihin kuin ateismiinkin. Filosofia kiinnosti yhä enemmän ja samalla Ranskassa hän tutustui proudhonilaiseen sosialismiin ja jota on nimetetty utooppiseksi sosialismiksi, koska sitä ei yhdistetty taloudellisen analyysiin.
      Vuotta myöhemmin Engels saapui Pariisiin. Poliittinen ystävyys alkoi ja kesti Marxin eliniän ajan.
      Vuonna 1847 Marx julkaisi "Filosofian kurjuus" ja jossa arvostellaan niin utooppista sosialismia kuin Hegelin maailmanhenkiuskomuksia.

      Preussin hallitus vaati Ranskaa karkottamaan Marxin "kumouksellisuudesta" 1845. Marx muutti Brysseliin ja sieltä Kölniin ja takaisin Pariisin kautta edelleen loppuiäksi Lontooseen.
      Vuonna 1947 Marx ja Engels toimivat lainsuojattomassa "Kommunistien liitossa" ja sen toimeksiannosta kirjoittivat yhdessä "Kommunistisen puolueen manifestin". Manifesti ilmestyi 1848 Ranskan vallankumouksen alkuaikana ja jolloin työväenluokka ja sen vaatimukset olivat jo esillä. Teoksen arvo on säilynyt ja säilyy edelleen vanhentuneista osista riippumatta. Siinä esitettiin ensimmäisen kerran työväenluokan toimintakehoitus ottaa valta valtiossa ja kumota porvarillinen järjestys.
      Manifestissa esitetään materialismi jo johdonmukaisesti oppina kehityksestä, teoria luokkataistelusta, työväenluokan maailmanhistoriallisesta tehtävästä rakentaa kommunistinen tuotantotapa.

      Kutakuinkin 1850 jälkeen Marx keskittyi kansantalouden tutkimiseen. Pääomateoksen kirjallisuus- ja lähdeluettelo on mahtava.
      1859 ilmestyi "Kansantaloustieteen arvostelua
      Pääoman 1. osa ilmestyi 1867.
      V. 1864 (syyskuun 28. pnä) perustettiin Lontoossa kuuluisa I Internationaali, Kansainvälinen Työväenliitto. Marx oli tämän liiton sielu, sen ensimmäisen »Vetoomuksen» ja lukuisten päätöslauselmien, julkilausumien, manifestien tekijä.
      Engels avusti Marxia taloudellisesti, kävi työssä ja ilmeisesti on saanut myyntituloja tehtaansa myynnistä. Engels kirjoitti enemmän teoksia kuin Marx mutta on jäänyt Pääoman takia Marxin varjoon.

      Pääomassa esitetään kapitalismin yhteiskuntamekanismin taloudelliset lainalaisuudet ja jotka toimivat edelleen mutta siitä vielä tarkemmin myöhemmin.
      Pääoman sosiologia on jäänyt vähemmälle huomiolle. Ylivertaisen sosiologisen ihmiskäsityksen takia Pääoma säilyy vielä kymmeniä sukupolvia kansojen kirjallisuusaarteena.
      Lyhyesti: Pääoma ei aseta ihmisiä vastakkainen katsomusten, uskonnon, ihonvärin, koulutiedon tai muunkaan erilaisuuden vuoksi. Pääoma asettaa työarvoteoriassa ihmiset työtä tekeviksi ja omistajiksi ja siinä piileviin ristiriitoihin. Pääoma on siten vastakkainen fasismille, nykyiselle uusoikeistolaisuudelle, perussuomalaistyyppisille rasistisille ihmiskuville ja muille rotuopeille.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        "Pääomassa esitetään kapitalismin yhteiskuntamekanismin taloudelliset lainalaisuudet ja jotka toimivat edelleen mutta siitä vielä tarkemmin myöhemmin"

        APUVA APUVA APUVA nyt se taas alkaa tarkemmin myöhemmin lainalaisuudet


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Lyhyesti: Partacus muistuttaa vanhaa mummoa jolle tulee turvallinen olo kun kuulee aamuhartauksessa papin esittävän vanhoja lässyjä jeesus pelastaa eli tässä marx pelastaa Neuvostoliiton kaatumisen tuskan Partacukselta jne

      Pappi tuntee jeesusjutut, mummu ei, mutta rauhoittuu. Partacus ei tunne taustoja eikä osaa marxjuttuja
      mutta jankuttaessaan kiihtyy addiktiossaan porvareista ja luokkataistelusta

      PARTACUS: "Engels kirjoitti enemmän teoksia kuin Marx mutta on jäänyt Pääoman takia Marxin varjoon"

      sama paremmin sanottuna:
      Engels sijoitti enemmän teoksiin kuin Marx mutta ei jäänyt pääoman takia varjoon eikä puutteeseen
      Marx ei sijoittanut kuin kätensä Engelsin taskuun, josta löysi kaljarahat - lapsensa Marx opetti valehtelemaan velkoja keräävälle voudille, ettei ole kotona, piileskeli yläkerrassa, Mr. Marx is not at home

      PARTACUS: "Perheen seitsemästä ­lapsesta kolme kuoli kurjien elinolojen vuoksi alle kaksivuotiaan"

      Perheellä oli siis 6 lasta ja piian kanssa tehty lehtolapsi karkotettiin kotoa ja sen elätti poikamies Engels yksityisessä lastenkodissa. Neljä lapsista kuoli varhain ja kaksi teki itsemurhan joten eloon jäi sitten vain tämä kotoa karkotettu duunaripoika lehtolapsi

      OLIVATKO MARXIN PERHEEN OLOT KURJAT? Olivat. Marx ei tehnyt työtä dokaili ja oleili ja kävi kaljalla, ei tuntenut työtä työnarvoa tai riistoa omakseen. Engels riisti hänen puolestaan ja ENGELS MAKSOI MARXILLE KANSALAISPALKKAA työläisten lisäarvosta riistämistään omaisuuseristä

      PALJONKO ENGELS ANTOI VASTIKKEETONTA KANSALAISPALKKAA napanyhtäänsä sormeilevalle oleilevalle ja lepäilevälle MARXILLE VUODESSA, alussa viiden punnan setelin viikossa, koska Engels oppi pian, että jos antoi enemmän, Marx vain joi enemmän

      mutta vähitellen Engels nosti Marxin vastikkeettoman kansalaispalkan 350 puntaan vuodessa, joka vastaa noin 40 000 euroa vuodessa eikä Marx maksanut näistä mitään veroja vaan pimeänä kaikki käteen Lontoon kujalla

      Marx sai siis yli kolmetonnia nykyrahaa käteen kuukaudessa ja voi hyvin. Kyllähän se mulle riittää, mutta millä mä elätän perheen, oli periaate Marxilla

    • karaban

      Uskotaan ilman vakuuttamista, etteivät persut pissaakaan Marxiin päin. Heille riittää kapitalistien kertoma kansantaloudesta. Kapitalisteille edullisia hölmöjä ovat kaikenlaiset Marxin tai työväenaatteen parjaajat.
      Sipilän hallituksen ohjelma, jonka persut hyväksyivät, on kaikkea muuta kuin työväen etujen mukainen.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Älä kiihota Partacusta vauhtiin hän tekee jo nyt enemmän työtä kuin Stahanov eli pyöreää päivää enemmän kuin vuorokaudessa on tunteja kirjoittaessaan näitä fantasioitaan ja SE ALKAA TAAS TALOUDELLISET LAINA LAISUUDET VIELÄ TARKEMMIN apuva apuva apuva

        "Pääomassa esitetään kapitalismin yhteiskuntamekanismin taloudelliset lainalaisuudet ja jotka toimivat edelleen mutta siitä vielä tarkemmin myöhemmin"


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Karaban: Uskotaan ilman vakuuttamista, etteivät persut pissaakaan Marxiin päin. Heille riittää kapitalistien kertoma kansantaloudesta

      En ehtinyt oikein vastata - tuo Marx -juttu tulee selkäytimestä helposti ajattelematta - koska pe tein vähän osakejuttuja ja kuuntelin Sammon puhelinkonferensia - VALTIO eli siis tavisköyhät on Sammon suurin omistaja 2 - 3 miljardia euroa kiinni valtiolla eli leipäjonossa seisovillakin, koska heidän eläkkeensä maksetaan osin verovaroista, eliitti tosin hoitaa heidän puolestaan rahan keräyksen ja marxilaisen riiston - mikä on paha koska ihmiset eivät osaa finanssilukutaitoa

      PAHIN ONGELMA ON SUOMESSA ON FINANSSILUKUTAIDON PUUTE - Seitsemän veljestä oppi sisälukutaidon lukkarin koulussa EIKÄ KUKAAN SANONUT ETTÄ SE ON TURHA, antaa tsaarin perustaa eliittilukijoita jotka lukevat ihmisille sanomat ääneen MITÄ IHMISET LUKUTAIDOLLA TEKEVÄT eliitti hoitaa, tehköön työnsä pellolla jne.

      Miettikää, haluatteko OIKEASTI lukea ja kuunnella Partacuksen kopiointeja kommunistisivuilta ilman ymmärrystä tänne ja jankuttavan Pääoma-kirjaa joka on vanhentunut teoria ja osoitettu tieteellisesti vääräksi eli sanon taas kerran MIKÄ PERUSVIRHE ON MARXIN TEORIASSA huomatkaa että kukaan ei kirjoita kolmea paksua teosta sen takia, että ratkaisu olisi: kapitalisti varastaa lisäarvolla köyhän rahat. Ei tätä varten tarvita kolmea paksua kirjaa että varas vie heikon rahat, no niin:

      HINNAT luovat kapitalistin vaurauden, EI MIKÄÄN ARVO, ja kun työnarvoteoriasta ei YLEISESTI voida laskea HINTOJA, ei marxilainen teoria pysty selittämään, miksi KAPITALISTI RIKASTUU. Selvä on että työn"arvo" sanotaan nyt palkat ja hyvä arvokas työntekijäjoukko jne. vaikuttaa TAVARAN HINTAAN mutta mutkikkaalla tavalla ei suinkaan ynnälaskulla marxilaisittain eikä riippuvuus ole yleinen vaan tavarakohtainen. Lisäksi suurin työllistäjä ovat PALVELUT ja niitä ei voida laskea millään tavalla TYÖNARVOSTA TAVARALLE koska ei voida arvottaa miten hinnoitellaan HYVÄ JA HUONO PALVELU se ei riipu työajasta: parempi hyvää myöhässä ja hitaasti kuin paskaa ajallaan ja nopeasti. MARX EI PYSTY KÄSITTELEMÄÄN NYKYAJAN TYÖMARKKINOITA JA SANOUTUU TÄSTÄ (= palvelut) IRTI PÄÄOMAN YKKÖSOSASSA

      Partacus esim. ei huomaa tätä koska hän ei ole koskaan lukenut Pääomaa vaan kopioi sen selityksiä netistä muiden kirjoittamina

      On turha kinata Partacuksen kanssa, hän pyrkii opettamaan koska ei ole päässyt siviilityössä esiintymään ja täällä saa kopioida kommunistisivuja ilman ymmärrystä ja niitä näitä
      ja väittää että KAIKKI kriittiset ANALYYSIT MARXIN TEORIASTA JA HÄNEN HENK. KOHT. MORAALITTOMUUDESTAAN - ikävä kaveri - ovat poliittista pahanilkisyyttä

      Engels oli hyvä tyyppi joten jos joudutte autiolle saarelle ja vaihdoehdot kaveriksi ovat ENGELS TAI tri MARX ja tri JEKYLL TAI HYDE, NIIN TIETENKIN yrittäjä Engels ja tohtori Jekyll on valinta

      Yhteenveto: miksi kommunisti luulee että Marxia pitää vastustaa poliittisesti, eihän SKP oli marxilainen vaan mikä lie feministis-suvakkinen- kremliläinen, koska JOS Marx olisi SOVELLETTAVALLA TAVALLA OIKEASSA, sillä voisi ansaita esim. osakemarkkinoilla (muuten niin on tehtykin mutta JUTTU MENEE nyt liian pitkäksi voin kertoa erikseen tarinan Wall Street ja Marx)

      Eli SKP-läinen, lopeta päivittely (kapitalisti riistää jne.) älä seuraa Marxia, seuraa rahaa, seuraa miljonääri Engelsiä tai miljardööri Nallea jne.

    • Partacus

      Ensimmäinen internationaali kokoontui 1864 Karl Marxin johdolla. Se lakkasi toimimasta 1872. Haagin kongressissa Pääneuvosto siirrettiin New Yorkiin mutta sielläkin se hiipui.
      II internationaali, sosiaalidemokraattinen internationaali perustettiin Pariisissa 1889 Marxin kuoleman jälkeen ja yhdisti kymmeniä syntyneitä sosiaalidemokraatit nimisiä työväenpuolueita. Se puolestaan hajosi ensimmäiseen maailmansotaan lähinnä Saksan Sosiaalidemokraattien petoksen johdosta yhtyä imperialistisessa maailmansodassa kapitalistien puolelle.
      Molemmat internationaalit yhdistivät työväenliikettä useissa maailman maissa lähinnä Euroopassa. Syntyi kansainvälinen työväenaatteen ihmisten kosketus. Internationaalit opastivat ja neuvoivat poliittisesti, aatteellisesti ja järjestöllisesti nuoria nousevia työväenpuolueita.
      Työväenpuolueiden toimintaperiaate on aina kansainvälisyys vaikka toimitaan tietyssä kansallisvaltiossa ja ollaan vastuussa oman maan työväenluokalle.
      Marx toimi aktiivisesti I Internationaalin johtotehtävissä samalla kun teki kansantalouden tutkimustyötä.
      Marxin elämänlanka katkesi 14.3.1883.

      Pääoman ensimmäinen I osa ilmestyi 1867. Toinen kolmas osa ilmestyivät Engelsin kokoamana Marxin aineistosta myöhemmin. 1867 jälkeen Marxin terveydentila heikkeni ja aineiston kokoaminen viivästyi.
      Marx hahmotteli useammankin osion tuottamista ja keräsi niihin aineistoa mutta olemassaolevat kolme Pääoman osaa kuvaavat varsin mainiosti kapitalismin kansantalouden toimintoja sekä tavaratuotantoa ylipäänsä.

      Marxin kirjallinen elämänkerta löytyy netistä useallakin kielellä.
      Lähdeaineistona olen käyttänyt R.Palme Duttin laajaa teosta Internationaali (1964). Se kertoo marxilaisen liikkeen historiaa 1960 luvulle saakka.
      Toinen lähde on V.I.Leninin kirjasta Karl Marx (Lyhyt elämänkerrallinen katsaus ja marxilaisuuden esitys) 1914.
      Marxin (ja Enegelsin) näkemykset löytyvät puolestaan heidän teoksistaan. Palstalla niitä on käsiteltykin.

      jatkuu...............

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus: "Marx hahmotteli useammankin osion tuottamista " "Pääoman ensimmäinen I osa ilmestyi 1867" "Marxin elämänlanka katkesi 14.3.1883"

      eli kuten itsekin näet Marx ei tehnyt lopussa enää mitään eli hiljaisoleloa 15 vuotta 1867 - 1883

      Partacuksen netistä kopioimaa höpöä. Ei näe ylläolevasta että Marx lopetti työt ajoissa ja alkoi käydä terveysmatkoilla mm. Algeriassa kun huomasi että Saksaan tulee sosiaalivaltio saksalaisten sosialidemokraattien ansiosta yhteistyöstä Bismarckin kanssa

      Virallisesti Saksa syntyi 18.1. 1871 ILMAN VALLANKUMOUSTA ja Marxin ideat menivät viemäristä alas Sosiaalivaltio voitti Marx hävisi kartalta. Lenin nosti hänet keinotekoisesti ylös
      TEKEMÄLLÄ VALLANKAAPPAUKSEN EI TYÖLÄISVALTIOSSA VAAN takapajuisessa maaorjavaltio Venäjällä ja alkoi kutsua tätä temppuaan väärentämällään nimellä LOKAKUUN VALLANKUMOUS (aprillia)

      Partacus: "Se puolestaan hajosi ensimmäiseen maailmansotaan lähinnä Saksan Sosiaalidemokraattien petoksen johdosta yhtyä imperialistisessa maailmansodassa kapitalistien puolelle"

      TAISTELU NOSKELAISIA VASTAAN
      Partacus viittaa siihen että nosket (haukkumanimi) = sosdem hoitivat tappamalla kommunisti ulos Saksan puolueesta ja panivat pisteen mm. Munchenin neuvostotasavallalle, siis sellainen on ollut ja maanalainen

      Partacus" Marxin (ja Enegelsin) näkemykset löytyvät puolestaan heidän teoksistaan. Palstalla niitä on käsiteltykin"

      Ei ole. Partacus kopio internet-sooppaansa ei ole lukenut itsekään

      Partacus " jatkuu............... "

      Kauheaa , aiotko jatkaa. Itseopiskelija opettaa meitä

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Mummotautinen on henkilö joka kuuntelee aamuhartautta ja saa rauhan kun jeesus pelastaa koska vanhoissa kirjoissa niin sanotaan, pappi kertoo
      Partacus on mummotautinen, koska Marx pelastaa tai korvaa Neuvostoliiton tuhon, koska vanhoissa kirjoissa niin sanotaan, Partacus luettelee vanhoja kirjoja netistä mutta ei ole yhtään niistä lukenut eikä ymmärrä taustoja mutta kopioi

      Putinistit harjoittelivat ydinasehyökkäystä USA:ta vastaan
      USA:n hävittäjät pysäyttivät putinistien toimet
      http://www.foxnews.com/world/2018/05/12/us-air-force-jets-intercept-2-russian-bombers-off-alaska-coast.html

      Ruotsin muslimipohjaiset vaalit ovat syyskuussa
      Ruotsidemokraatit ovat tällä hetkellä google-barometrissa toiseksi suurin puolue
      https://www.expressen.se/ledare/linda-nordlund/lar-av-google-sd-kan-bli-nast-storst/

      Googlen tilastoissa RUOTSIDEMOKRAATIT ON KAIKKEIN KATSOTUIN ELI GOOGLATUIN PUOLUE RUOTSISSA KOKOOMUS TOINEN MUTTA SELVÄSTI JÄLJESSÄ puoluejohtaja Jimmie Äkesson Ruotsidemokraateista on toiseksi googlatuin pääministerin jälkeen
      Därför borde SvD:s sammanställning av vilka partier som svenskarna googlar mest bli en väckarklocka: SD toppar listan överlägset. Moderaterna är tvåa – men gapet är stort; intresset för SD är nästan dubbelt så stort som för M. Dessutom är Jimmie Åkesson den näst mest googlade partiledaren, efter statsministern.

    • Partacus

      On todella aiheellista kysyä miksi kaikkein tyhmimmät löytyvät perussuomalaisista.
      Olkoon. Heilläkin on oikeus olla olemassa.

      MARXIN OPPI
      Marxilaisuudella tarkoitetaan Marxin (ja Engelsin) katsantokantojen opin järjestelmää.
      Se sisältää kolmelle 1 800 luvun edistyneimmälle maalle kuuluneen perusvirtauksen, joka on suoraa jatkoa valistusjan tieteen ja tiedon nälälle.
      1) Ranskassa kehittyi sosialismin nimellä syntyneitä virtauksia, joissa ilman erityisiä perusteluja ja hahmoteltiin ihanneyhteiskuntaa, samanarvoisten ihmisten yhteiskuntaa mutta lähinnä pelkillä moraalisilla perusteilla irti taloudellisesta pohjasta.
      2) Saksalainen klassinen filosofia etsi, kehitti ja löysi reaalisen maailman lainalaisuuksia ns. materian itseliikunnan käsitteen ja filosofia irtautui kertaheitolla irti materian ulkopuolisista vaikuttajista.
      3) Englantilainen kansantaloustiede oli omalla sarallaan maailman edistynein. Voidaan sanoa, että Adam Smith talousopissa ja Friedrich Hegel filosofiassa olivat piirua eli pientä hituista vailla täydellistä totuutta.

      Marxin vastustajatkin joutuvat myöntämään Marxin katsantokantojen johdonmukaisuuden ja eheyden. Katsantokannat, joiden kokonaisuus muodosti uudenaikaisen materialismin ja uudenaikaisen tieteellisen sosialismin, maailman kaikkien sivistysmaiden työväenliikkeen teorian ja ohjelman.
      Dialektiikka ja historiallinen materialismi kulkevat kautta linjan tapahtumien keskipisteessä. Se takaa sen, ettei näkemykset pääse muodostumaan mututuntuman perusteella vaan taustalla on aina todelliset liikelait.

      • Hallaahon.äänestäjä45

        tämä on hyvä

        Partacus "ns. materian itseliikunnan käsitteen"

        mummotautisten peruskäsite. Esiintyy vain heillä. Mummotautisilla
        en tietenkään lukenut kirjoitusta mutta kohta osui silmään oireena


      • Hallaahon.äänestäjä45

        Partacus: ”Uskonto on oopiumia kansalle”, sanoi Karl Marx, mutta kuka on mies sanojen takana?


        Vastaus, höpötät. Marx ei sanonut näin. Kun et tiedä näitä ja kopioit vääristä lähteistä
        niin
        miten luulet meidän raukkojen oppivan, kun sinä opettajana et tiedä

        MILLÄ ME RAUKAT VOIMME TÄÄLLÄ OPPIA KUN OPETAT VÄÄRIN KUN ET TIEDÄ?


    • Partacus

      FILOSOFINEN MATERIALISMI

      motto: Materia, oleminen ja sen tuottamat ilmiöt ovat todellisia. Niiden sisäisen logiikan suhteisiin ei voi tuoda mitään materian ulkopuolelta.

      Vuosista 1844-45 Marx oli täydellisesti materialisti. Hegelin oppilas arvosti Feuerbachin ateismia ja materialismia. Feuerbach ei vielä kyennyt johdonmukaisen kokonaisuuden esittämiseen ja jota Marx sittemmin arvosteli.
      Hegelin idealismista irtautumisessa Feuerbach auttoi. Feuerbach suuntasi terävimmän iskunsa metafysiikkaa (humalaisen mietiskely!) , uskonnollisia näkemyksiä vastaan erottaen henkiolennot luonnon olemuksesta. Feuerbach ehkä eniten edesauttoi nykyaikaisen ateismin luomista käymällä kovaa polemiikkia kirkkolaitoksia vastaan.
      Marx kirjoitti: " Minulla taas ei ajatuksellinen ole muuta kuin ihmispäähän siirrettyä ja siellä muunnettua aineellisuutta».
      Engels yhtyi Marxin näkemykseen kirjasessa "Anti-Dyhring":
      "Maailman ykseys ei ole sen olemisessa, vaan sen aineellisuudessa, minkä todistaa... filosofian ja luonnontieteen pitkä ja vaikea kehitys... Liike on aineen olomuoto. Ei missään eikä milloinkaan ole ollut eikä voi olla ainetta ilman liikettä, liikettä ilman ainetta... Jos kysytään.., mitä on ajattelu ja tiedostaminen, mistä ne tulevat, niin näemme, että ne ovat ihmisaivojen tuotetta ja että itse ihminen on tietyissä luonnonoloissa ja luonnon mukana kehittynyt luonnon tuote. Siitä johtuen on itsestään selvää, että ihmisaivojen tuotteet, jotka nekin ovat viime kädessä luonnon tuotteita, eivät ole ristiriidassa muun luonnonyhteyden kanssa, vaan ovat sen mukaiset.»
      Hegelin idealismin perusta oli murrettu, jossa oliot ja ilmiöt olisivat jonkin jo jossain ennen "maailman alkua olemassaolleen idean heijastusta.» Hegelin dialektiikka jäi saatuaan yhteyden todellisen maailman ilmiöihin.

      Engels kirjoittaa: »Kaiken, erittäinkin uudemman filosofian suuri peruskysymys on kysymys ajattelun suhteesta olemiseen, hengen suhteesta luontoon... kumpi on ensi sijainen: henki vai luonto... Filosofit jakautuivat kahteen suureen leiriin sen mukaisesti, miten vastasivat tähän kysymykseen. Ne, jotka väittivät hengen olleen olemassa ennen luontoa ja jotka siis tavalla tai toisella tunnustivat maailmanluomisen, ...muodostivat idealismin leirin.
      Toiset, jotka pitivät luontoa ensisijaisena, liittyivät materialismin eri koulukuntiin.» Idealismi ja materialismi -käsitteiden (filosofisessa mielessä) kaikki muunlainen käyttö johtaa vain sekaannukseen.

      Dialektiikka, jota idealisti Hegel erinomaisesti kehitti, on lyhyesti sanottuna kehitysoppi. Mikään materiaolio ei ole pysyvä ja lopullinen. Sillä on tietty kehityskaari ja suuret materiajoukot synnyttävät mm. kosmologisia kokonaisuuksia, jotka taas syntvyät ja kuoleutuvat. Olion sisäisen olemuksen tutkimus ei riitä. Olio on osa kokonaisuutta ja tietyissä vuorovaiktussuhteissa.

      Marx (ja Engels) eivät siis tutkineet mitä voisi olla materian ja ajattelun ulkopuolella kun siellä ei voi olla mitään. He hylkäsivät metafysiikan alias juopuneen hourailun.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Mummotautinen on henkilö joka kuuntelee aamuhartautta ja saa rauhan kun jeesus pelastaa koska vanhoissa kirjoissa niin sanotaan, pappi kertoo
      Partacus on mummotautinen, koska Marx pelastaa tai korvaa Neuvostoliiton tuhon, koska vanhoissa kirjoissa niin sanotaan, Partacus luettelee vanhoja kirjoja netistä mutta ei ole yhtään niistä lukenut eikä ymmärrä taustoja mutta kopioi


      sillä huomautuksella että hän kopioi Engelsin kirjankin nimen väärin kun ei osaa saksan alkeitakaan

      Olkoon. Heilläkin on oikeus olla olemassa. Mummotautisilla

    • oli.aihetta.juhlaan
      • Hallaahon.äänestäjä45

        eikä siinä kaikki, erittäin huolestuttavaa

        Kaupoissa myydään Xi - Maon yhteistä muotokuvaa halukkaille
        https://www.bangkokpost.com/news/world/1426242/the-new-mao-chinas-xi-secures-lifetime-presidency

        Johtajan eli diktaattori XI Jinpingin ajatukset kirjattiin viime vuoden puoluekokouksessa vielä PERUSTUSLAKIIN

        ja niihin vedotaan nimellä Xi Jinpingin ajatuksia
        Xi Jinping Thought

        JA NIITÄ OPETETAAN KOULUISSA JA YLIOPISTOISSA
        https://www.theguardian.com/world/2017/oct/27/xi-jinping-thought-to-be-taught-in-chinas-universities

        Xi Jinpingin ajatuksia, mitä ovat
        https://zh.wikipedia.org/wiki/习近平新时代中国特色社会主义思想


      • samasamasamasama

        linkki katkeaa jos klikkaa
        pitää kopioida ja sitten löytää


    • Partacus

      DIALEKTIIKKA
      Dialektiikka on ennen kaikkea kehitysoppi, materian historiallisen liikehdinnän kehityslakien oppi, ristiriitaisuuksien etsimisen oppi, oppi kaiken olemassa olevan itseliikunnasta yleisissä yhteyksissään ja käsittäen sekä elollisen että elottoman luonnon.

      Hegelin dialektiikkaa oli siihen saakka monipuolisin, rikassisältöisin ja syvällisin oppi kehityksestä, Marx ja Engels pitivät sitä klassillisen saksalaisen filosofian suurimpana saavutuksena.

      Engels:
      »Marx ja minä olimme ehkä ainoat, jotka asetimme tehtäväksemme pelastaa tietoinen dialektiikka» (idealismin ja myös hegeliläisyyden tuhosta) »ja siirtää se luonnon materialistiseen käsitykseen». »Luonto on dialektiikan koetin, ja juuri nykyaikainen luonnontiede, joka antaa tälle kokeelle tavattoman rikasta joka päivä karttuvaa aineistoa, todistaa siten, että luonnossa tapahtuu kaikki viime kädessä dialektisesti eikä metafyysisesti....Suuri perusajatus, että maailmaa ei ole käsitettävä valmiiden, lopullisten olioiden yhdistelmänä, vaan prosessien kokonaisuutena, jossa näennäisesti muuttumattomat oliot yhtä hyvin kuin niiden ajatukselliset kuvatkin meidän aivoissamme, käsitteet, ovat keskeytymättömässä muutoksessa, syntymässä tai tuhoutumassa - tämä suuri perusajatus on Hegelin ajoista saakka painunut yleiseen tietoisuuteen niin lujasti, että tässä yleisessä muodossaan se tuskin enää kohtaa vastaväitteitä. Mutta sen tunnustaminen sanoissa ja soveltaminen käytännössä kussakin eri tapauksessa ja kullakin kyseisellä tutkimusalalla ovat kaksi eri asiaa....Dialektiselle filosofialle ei mikään ole lopullista, ehdotonta, pyhää. Se näkee kaikessa kiertämättömän katoavuuden leiman, eikä sille ole pysyväistä mikään muu kuin syntymisen ja tuhoutumisen, loputtoman alemmasta ylempään kohoamisen keskeytymätön prosessi. Se itse on vain tämän prosessin yksinkertaista heijastusta ajattelevissa aivoissa.»

      Marx omaksui Hegelin dialektiikan ja kehitti sitä edelleen.
      Täten Marxin mukaan dialektiikka on »tiede liikunnan, sekä ulkonaisen maailman että inhimillisen ajattelun liikunnan, yleisistä laeista».
      Dialektiikka taas, Marxin ja myös Hegelin käsityksen mukaan, sisältää sen, mitä nykyään sanotaan tietoteoriaksi, gnoseologiaksi, jonka on tarkasteltava tutkimusesinettään samalla tavoin historiallisesti, tutkien ja yleistäen tiedon syntyä ja kehitystä, siirtymistä tietämättömyydestä tietoon.

      Lenin vuonna 1914:
      "Meidän aikanamme on kehityksen, evoluution, ajatus tullut melkein täydellisesti yhteiskunnalliseen tajuntaan, mutta muita teitä, ei Hegelin filosofian kautta. Siinä muodossa, jossa Marx ja Engels ovat esittäneet tämän ajatuksen pitäen lähtökohtanaan Hegeliä, se on kuitenkin paljon täydellisempi, paljon sisällökkäämpi kuin tavanomainen evoluutio-käsite. Kehitys, joka ikään kuin toistaa jo käydyt asteet, mutta toistaa ne toisella tavalla, korkeammalla perustalla (»kieltämisen kieltäminen»), kehitys, joka ei kulje suoraviivaisesti, vaan niin sanoaksemme spiraalia myöten; harppauksellinen, katastrofimainen, vallankumouksellinen kehitys; »asteittaisuuden katkeamiset»; määrän muuttuminen laaduksi; sisäiset kehitysherätteet, joita erilaisten, tiettyyn esineeseen tahi tietyn ilmiön tai tietyn yhteiskunnan puitteissa vaikuttavien voimien ja tendenssien ristiriidat ja yhteentörmäykset panevat liikkeelle; jokaisen ilmiön kaikkien puolien keskinäinen riippuvuus ja mitä kiintein, erottamaton yhteys (ja historia avaa yhä uusia puolia), yhteys, joka aiheuttaa yhtenäisen, lainmukaisen yleismaailmallisen liikuntaprosessin, siinä eräitä dialektiikan, (tavallista) sisällökkäämmän kehitysopin piirteitä."

      Leniniltä pitkä siteeraus mutta jokainen sana kertoo täsmällisesti ristiriitaisesta kehityksestä.
      Siinä kerrotaan lähes tyhjentävästi aika-avaruuden materiaalinen olemus ja luonnon dialektiikka sulkee kiistattomasti pois mm. uskonnolliset houreet-kuvitelmat ja pureutuu tosiasioihin.
      Hegel ei ehkä uskaltanut tai osannut poistaa kehityksestä demirugia, maailmanhenkeä, joka "liikuttaisi kaikkea". Fuerbach uskalsi ja Marx ja Engels saattoivat rakentaa dialektiikan luonnon ilmiöistä itsestään ilman henkiolentoja.

      • Nyt kun Partacusi on kehunut Marxin ja Engelin sfääreihin niin hän voisi vihdoin kertoa missä noilla ideoilla toimiva yhteiskunta on saavuttanut edes köyhän Suomen vertaisen hyvinvoinnin?

        Tähän mennessä olen kysynyt useamminkin mutta vissiin ujouttaan Partacusi ei ole kehdannut kehaista ja on jättänyt kertomatta. Vai eikö hänenkään tietoonsa ole moista ihmettä lipsahtanut?

        Vastaa sitten edes tähän kiertelemättä, miksi kannattaa saarnata oppia joka ei yli sata vuotta kokeiltuna ole saanut aikaan mitään positiivista. Se on saanut aikaan kurjuutta ja kuolemaa mutta minä en noita suotavina tuloksina oikein osaa pitää.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Materian liikehdinnän oppimestari Partacus perustaa uskonsa mummotautiin, joka tuo hänelle jonkinlaista lohdustusta aivan kuin mummolle aamuhartaus kun pappi ja tässä esim. Marx kertoo että onni koittaa vaikka Neuvostoliiton hukka peri

      PARTACUKSEN MATERIAN LIIKEHDINNÄN USKON LÄHTEET

      Partacuksen uskonto-oppi paremmasta perustuu jonkinlaiseen kokoelmaan seuraavasta joita hän ei ymmärrä mutta kopioi niitä netistä meille eli PARTACUKSEN MATERIAN LIIKEHDINNÄN KEHITYSOPPI ON

      - leninistinen hörhömaterialismi
      - engelsiläinen dialektinen hömppäluonnonoppi
      - marxilainen työnarvoteoria, joka on päästä vedetty vetämään nenistä kommunisteja

      Näistä kolmesta herrasta viimeksi kuoli Lenin noin sata vuotta sitten murhayrityksessä saamiinsa vammoihin vuoden 1924 alussa sairastettuaan sitä ennen sekaisena

      Partacus-oppi liikehdinnästä ei siis ole kovin uutta mutta sitäkin nautinnollisempaa hänelle, eikä hän näiden esittelyä lopeta ja tervehdy

      Nämä ukot ovat siis Partacuksen materian liikehdinnän evoluution isiä, eli osa sitä oppia, jota ovat täydentäneet Partacuksen mielessä myöhemmin

      - stalinin dialektinen materialismi- ja historiahörhöily
      - maon oppi talonpoikien osaamisesta ja sissidodan oleellisuudesta vallankaappauksessa
      - che guevaran oppi kapitalismin sitoimisesta solujen avulla jatkuvaan kulutstaisteluun -hörhöily

      ja tämän tapainen hassuttelu

      Kuitenkin koko tämä remmi on jo kuollut ja sen hömppää esittelee täällä yleensä enää Partacus kun ei muuta voi mummoltaudissaan parempaa odotellessaan

      Näiden hörhöjen DIALEKTIKKAHÖMPPÄ TOIMI JA MUUTTAA MUTTA YHTÄKKIÄ SITTEN PÄÄTTYY UKKELEIDEN TEORIOISSA AINA KOMMUNISTISEEN DIKTATUURIIN jostain syystä eikä jatku siitä ja seuraajat, eli mummotautiset pitävät siten tätä päättymistä taivaallisena olotilana eli kommunismina johon he pyrkivät

    • susima

      Hallaahon.äänestäjän filosofia lienee perussuomalaisen Huhtasaaren luomisoppi!?

      • Mitä vikaa pystyt reaalisti osoittamaan tuossa mainostamassasi luomisopissa?

        Kerro ja perustele! Vai oletko tyypillinen komupösilö joka hokee muilta oppimaansa vaan ei ymmärrä koko asiaa?

        Onko luomisoppi niinkään väärä, ehkä vain aikojen kuluessa se on muuttanut muotoaan ja aikakausi on muuttunut päiväksi? Toisaalta mistä me tiedämme miten joskus 2000 - 3000 - 5000 vuotta sitten ymmärettiin sana joka nyt ilmaistaan sanalla päivä? Olisiko se tuhansia vai kymmeniä tuhansia vuosia? Kun nyt noin varmana lähdit väittelemään ja halventamaan muiden (enemmistön) ajatuksia niin laittanet aikasi kuluksi kunnon selvityksen asiasta!


      • susima
        Extyökkäri kirjoitti:

        Mitä vikaa pystyt reaalisti osoittamaan tuossa mainostamassasi luomisopissa?

        Kerro ja perustele! Vai oletko tyypillinen komupösilö joka hokee muilta oppimaansa vaan ei ymmärrä koko asiaa?

        Onko luomisoppi niinkään väärä, ehkä vain aikojen kuluessa se on muuttanut muotoaan ja aikakausi on muuttunut päiväksi? Toisaalta mistä me tiedämme miten joskus 2000 - 3000 - 5000 vuotta sitten ymmärettiin sana joka nyt ilmaistaan sanalla päivä? Olisiko se tuhansia vai kymmeniä tuhansia vuosia? Kun nyt noin varmana lähdit väittelemään ja halventamaan muiden (enemmistön) ajatuksia niin laittanet aikasi kuluksi kunnon selvityksen asiasta!

        Kertokaapa todisteiden kera oma luomisteorianne.
        Raamatun luomistarinat eivät kelpaa.
        Raamatun ensimmäisessä ja toisessa luvussa on kaksi sumeereilta lainattua luomiskertomusta. Ne ovat plagioita kuten Huhtasaaren gradutyössä. Toiselta otettua ja hieman muunneltu. Sumeerien luomistarinat ovat juutalaisuskoa vanhempia. Huomattavasti vanhempia. Niissä on jopa ihmissuvun alku kuvattu samalla tavalla sukurutsauksen kautta.
        Kaikki muutkin tuhannet luomistarinat eri puolilta maailmaa ovat samankaltaisia muodoltaan. Aineeton henki jota kukaan ei ole nähnyt, olisi luonut absoluuttisesta tyhjiöstä kaiken.
        Kalevalassa on omanlaatuinen luomistarina. Olisiko se se oikea!!
        Todistakaa.


      • susima kirjoitti:

        Kertokaapa todisteiden kera oma luomisteorianne.
        Raamatun luomistarinat eivät kelpaa.
        Raamatun ensimmäisessä ja toisessa luvussa on kaksi sumeereilta lainattua luomiskertomusta. Ne ovat plagioita kuten Huhtasaaren gradutyössä. Toiselta otettua ja hieman muunneltu. Sumeerien luomistarinat ovat juutalaisuskoa vanhempia. Huomattavasti vanhempia. Niissä on jopa ihmissuvun alku kuvattu samalla tavalla sukurutsauksen kautta.
        Kaikki muutkin tuhannet luomistarinat eri puolilta maailmaa ovat samankaltaisia muodoltaan. Aineeton henki jota kukaan ei ole nähnyt, olisi luonut absoluuttisesta tyhjiöstä kaiken.
        Kalevalassa on omanlaatuinen luomistarina. Olisiko se se oikea!!
        Todistakaa.

        Ei minun mitään tarvitse todistaa koska et osaa edes esittää oikeita kysymyksiä.

        Tuohon on jo vastaus edellisessä kommentissani jos viitsisit lukea ja jos ymmärtäisit lukemasi.

        Ei sitä kukaan nähnyt sitä kommunismin paratiisiakaan vaikka kuulin sitä mainostettavan aikoinaan nuorempana. Yhtälaillahan se kommunismi perustuu uskoon eli sillä ei ole mitään faktaa esitettävänä autuutuksestaan.

        Kun luomistarinat ovat samankaltaisia niin se jo osoittaa niiden olevan samaa alkuperää tuhansien vuosien takaa. Miten ne silloin maailmaa kiersivät on ja tulee olemaan meille arvoitus.

        On tietysti hienoa olla varma oikeassa olemisestaan mutta muistuttaisin vanhasta viisaudesta, "tieto lisää tuskaa". Sillä minun silmissäni tarkoitetaan sitä, että mitä enemmän tiedät sen suurempia aukkoja näet tiedossasi. Alappa täyttämään omia aukkojasi jotta osaat esittää asiasi järkevällä tavalla.


      • susima
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei minun mitään tarvitse todistaa koska et osaa edes esittää oikeita kysymyksiä.

        Tuohon on jo vastaus edellisessä kommentissani jos viitsisit lukea ja jos ymmärtäisit lukemasi.

        Ei sitä kukaan nähnyt sitä kommunismin paratiisiakaan vaikka kuulin sitä mainostettavan aikoinaan nuorempana. Yhtälaillahan se kommunismi perustuu uskoon eli sillä ei ole mitään faktaa esitettävänä autuutuksestaan.

        Kun luomistarinat ovat samankaltaisia niin se jo osoittaa niiden olevan samaa alkuperää tuhansien vuosien takaa. Miten ne silloin maailmaa kiersivät on ja tulee olemaan meille arvoitus.

        On tietysti hienoa olla varma oikeassa olemisestaan mutta muistuttaisin vanhasta viisaudesta, "tieto lisää tuskaa". Sillä minun silmissäni tarkoitetaan sitä, että mitä enemmän tiedät sen suurempia aukkoja näet tiedossasi. Alappa täyttämään omia aukkojasi jotta osaat esittää asiasi järkevällä tavalla.

        Pieleen meni. Kommunismilla ja uskontojen jumalien luomistöillä ei ole yhteyttä. Kommunismilla ja tieteellisellä maailmankuvalla on yhteys eikä siihen kuulu taivaallinen herrarotu.
        Luomisteoriat eri puolilla maailmaa ovat syntyneet toisistaan riippumatta. Amerikan mantereen uskonnot syntyivät Euroopasta erillään.
        Jumalat ihmisten mielissä syntyivät orjanomistusyhteiskunnan ilmaantuessa. Silloiset uskonnot heijastavat omistajien etuoikeuksia mm. Mooseksen laeissa.. Jumaluskot syntyivät legaalistamaan orjien käytön oikeutusta.
        Kristinuskossa jatkuu sama linja. Omistajien oikeus on jumalien oikeutta hallita.
        Uskonnolliset moraaliopit ovat kelpaamattomia paitsi ehkä buddhalaisuudessa, jossa todella pohditaan ihmisten välisiä suhteita reaalisessa maailmassa. Kristittyjen taivas koostuu kahdesta "rodusta", alistuvat oikeuteutut ja omilla aivoilla ajattevat alistettavat - moraali on järjetön.

        Kertokaapa tieteelliset löydökset jumalista.


      • susima kirjoitti:

        Pieleen meni. Kommunismilla ja uskontojen jumalien luomistöillä ei ole yhteyttä. Kommunismilla ja tieteellisellä maailmankuvalla on yhteys eikä siihen kuulu taivaallinen herrarotu.
        Luomisteoriat eri puolilla maailmaa ovat syntyneet toisistaan riippumatta. Amerikan mantereen uskonnot syntyivät Euroopasta erillään.
        Jumalat ihmisten mielissä syntyivät orjanomistusyhteiskunnan ilmaantuessa. Silloiset uskonnot heijastavat omistajien etuoikeuksia mm. Mooseksen laeissa.. Jumaluskot syntyivät legaalistamaan orjien käytön oikeutusta.
        Kristinuskossa jatkuu sama linja. Omistajien oikeus on jumalien oikeutta hallita.
        Uskonnolliset moraaliopit ovat kelpaamattomia paitsi ehkä buddhalaisuudessa, jossa todella pohditaan ihmisten välisiä suhteita reaalisessa maailmassa. Kristittyjen taivas koostuu kahdesta "rodusta", alistuvat oikeuteutut ja omilla aivoilla ajattevat alistettavat - moraali on järjetön.

        Kertokaapa tieteelliset löydökset jumalista.

        Taitaa susima olla komutrollikoulun oppilas kun väittää kommunismilla ja tieteellä olevan jotain yhteistä! Todellisuudessahan kommunismi ei ole tiedettä tipan tippaa sillä kun tieteessä kokeissa huomataan homman menevän pieleen niin siihen tehdään joko muutoksia jotta homma sujuisi tai jos ei kyetä niin siitä luovutaan ja todetaan teorian olleen käyttökelvoton kuten kommunismi on osoittanut olevansa.

        Mistä sinä tiedät miten toisistaan riippumatta luomiskertomukset ovat syntyneet? Minä en tiedä mutta juuri siksi en lähde jyrkkään arvosteluunkaan. Kuitenkin niissä on paljon oikeaa kuten tapahtumien järjestys ja vain päivä käsite on hämäävä. Jos päivän tilalla olisi vuosimiljoona niin menisi lähelle sinunkin tiedettäsi.

        Kun ihmisten määrä lisääntyi ei heti keksitty robotteja ne kun ovat varsin uutta kamaa. Eri syistä haluttiin saada tekijöitä eri tehtäviin ja orjuus oli yksi kehitysmuoto. Orjuushan on uudelleen tullut muotiin viime vuosisadalla, sitä vain kutsuttiin kommunismiksi mutta orjuuteenhan se johti kaikkien vankileirien saaristojensa kanssa. Ei kannata siis komuloisen moittia orjayhteiskuntia sillä ne olivat kommunistisia.

        Kaiketi ihminen sai alkunsa Afrikassa ja Amerikan puolelle ne marssivat Beringin salmen yli sen ollessa aikoinaan kannas. Heillä siis saattoi olla jo silloin samoja käsityksiä kuin meilläkin päin olevilla ihmisillä.

        Nykyisen kristinuskon moraalioppi on vallan hyvä sillä siihenhän koko länsimainen lainsäädäntö perustuu joten en tiedä mitä unia olet nähnyt. Taivas - helvetti käsite taas juontaa kommunismin paratiisiin jota Stalin aikoinaan rakensi mutta sai aikaan helvetin. Se on paras esimerkki asiasta käytännön tasolla. Eri uskontojen taivaat ja helvetit kun ovat uskon asioita joihin jotkut uskovat jotkut eivät mutta se on vapaaehtoista, toisin kuin kommunistisella Venäjällä aikoinaan. Siellä joutui helvettiin heti jos lausui väärän sanan.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      älykääpiövalvoja poisti viestin koska siinä on englanninkielinen viite neuvostoliiton kybernetiikasta

      Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

      stalinistit estivät Neuvostoliitossa tietokoneiden rakentamisen koska matemaattinen logiikka ei ole dialektista ja pilkkasivat kybernetiikkaa, tietokonelaskennasta käytetty sana Nliitossa ja poistivat Norbert Wienerin (tietokoneen isiä) kirjat kirjaistoista koko Neuvostoliitossa

      SAMAAN AIKAAN DIALEKTISELLA MATERIALISMILLA LUONTIIN LYSENKOLAINEN ROTUOPPI JOLLA PUHDISTETTIIN TYÖVÄENLUOKKAA KUNNOLLISEKSI

      Älykääpiövalvoja poisti viitteet jotka KERTOIVAT TÄSTÄ partacuksen mummotaudin
      kammottavista piirteistä, dialektiikan soveltamisesta ihmisjalostukseen ja yhteiskuntaelämään

    • persupösilö

      Matematiikka on täydellistä dialektiikkaa.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Alla viitteet on pakko jättää pois, koska älykääpiövalvoja tuhoaa viestin kuten aikanaan tuhosi Kuuba-keskustelujonon Nerudan ja Batistan suhteesta kommunismiin ja Nliittoon. Suomi24 ei ole tarkoitettu keskusteluun vaan turhanpäiväiseen päivittelyyn, koska kaikki tarkempi on kansainvälistä ja usein muulla kielellä

      Poleznyj idiot
      PARTACUKSEN esittämillä OPEILLA TIEDEMIEHET TELOITETTIIN NEUVOSTOLIITOSSA

      Mummotaudissaan Partacus opettaa täällä stalinismia ja rotuoppia

      Todennäköisesti tietämättään koska on itseopiskelija joka kopioi kommunistisaitteja meille täällä opiksi ymmärtämättä itse niiden taustoja ollenkaan

      HUOMAUTAN ETTÄ EN USKO PARTACUKSEN OLEVAN ROTUTEOREETIKKO vaan hän on naiivi eli poleznyj idiot hyödyllinen idiootti kommunisteille

      STALINISTINEN LUONNONTIEDE = ENGELSIN DIALEKTINEN LUONNONOPPI
      Marxilaiset hylkäsivät Engels-opin tieteenä 1927 mm. Albert Einsteinin arvostelun takia,
      mutta Stalin kanonisoi sen Leninin hömppämaterialismin rinnalle NKP(b):n (kompuolueen) historiassa 1939 (b) = bolshevikit

      STALINISTINEN DIALEKTINEN MATEMATIIKKA HYLKÄSI LOGIIKAN
      Mm. tietokoneen isän Norbert Wienerin teokset poistettiin Neuvostoliiton kirjastosta vääränä oppina koska ne kertoivat matematiikan logiikasta (kybernetiikasta kuten tieotokoneoppia Nliitossa kutsuttiin), jota ei kommunismissa hyväksytty, koska se ei ollut dialektista

      NEUVOSTOLIITOSSA EI OSATTU TEHDÄ TIETOKONEITA. Bilateraalisen vaihtokaupan takia, Nliitto vaati että ei ostettasi VAIN KEMIAA KAASUA ÖLJYÄ JA LADAA vaan pitäisi ostaa myös tietokoneita, tulos: SUOMEN TEKNIIKAN MUSEOSSA ON NEUVOSTOLIITON TIETEEN HUIPPUSAAVUTUS MIR -TIETOKONE JOKA ON pakottamalla väkisin otettu Suomeen KANANMUNILLA, JOITA VIETIIN PIETARIIN käytännössä nälänhädän vallitsemaan paikkaan. Suomessa oli silloin voin ja kananmunien ylituotanto Virolaisen Jussin toimiessa johtomiehenä ja niistä saatiin vaihtokaupassa TOIMIMATTOMIA VENÄLÄISIÄ LAITTEITA, TIETOKONE, ELEKTRONIMIKROSKOOPPI, KIIKARI - TYYPPISIÄ, ala-arvoista kamaa mutta kananmunat olivat priimaa

      TULOS OLI että Nliitossa tiedemiehet teloitettiin. Landau (nobel) pelastui mutta vietiin keskitysleirille ja kuoli epäselvässä auto-onnettomuudessa jne.

      NEUVOSTODIALEKTIIKAN ONGELMIA:

      STALINISTISESTA DIALEKTISESTA LUONNONOPISTA JA DIALEKTISESTA MATEMATIIKASTA SYNTYI ROTUTEOIRA LYSENKOLAISUUS joka rodunjalostuksella haittasi Neuvostoliittoa. Samalla tietenkin biologia ja mikrobiologia tuhottiin tutkimuksena

      KANSANTAUDIT
      Lysenkolaisuus näkyy vieläkin siinä, että Venäjällä ei koskaan opittu valmistamaan lääkkeitä ei edes varastamaan ja kopiomaan länsimaisia. Taistolaispropaganda tiedonpanttaaja-lehdessä levitti aina tietoa, miten Nliitossa on valtavasti lääkäreitä ja hienosti terveydenhoito

      Teoria tiedonpanttaajasta ja käytäntö
      MUTTA SUOMALAISTURISTI TIESI, ETTÄ NLIITOSTA SAA halvalla rupililla KÄÄRMESALVAA , jolla lääkäreiksi kutsutut puoskarit hoitivat ihmisiä kuoliaaksi kun kunnon lääkkeitä ei ollut saatavilla

      Partacus ei ole vastuussa dialektiikkahömpän seurauksista mutta tekee itsensä idiootiksi kopioimalla kommunistisivujen tuubaa tänne. Hyvää asiassa on että Partacus on alkanut lukemisen ja historian opinnot, mutta vielä ei pidä opettaa

    • Partacus

      MATERIALISTINEN HISTORIANKÄSITYS

      Aihetta on tuotu julki viestiketjussa "Aineellisen tuotannon tarkoitus."
      Esitänkin pääkohtia.

      Vanhan materialismin epäjohdonmukaisuuden, puolinaisuuden ja yksipuolisuuden käsittäminen johti Marxin vakaumukseen, että on »saatettava yhteiskuntatiede sopu-sointuun materialistisen perustan kanssa ja rakennettava se uudelleen tätä perustaa vastaavasti».
      Kun materialismi yleensä selittää tajunnan olemisesta johtuvaksi eikä päin vastoin, niin sovellettuna ihmiskunnan yhteiskunnalliseen elämään materialismi vaatii yhteiskunnallisen tajunnan selitettävän yhteiskunnallisesta olemisesta johtuvaksi.»

      Ihmiskunta on sidottu munaskuita myöten luonnon ehtoihin. Sieltä tulee elintarpeet ja tuotantoon raaka-aineet.
      Marx Pääomassa:
      .»Elämänsä yhteiskunnallisessa tuotannossa ihmiset asettuvat määrättyihin, välttämättömiin, heidän tahdostaan riippumattomiin suhteisiin, tuotantosuhteisiin, jotka vastaavat heidän aineellisten tuotantovoimiensa määrättyä kehitysastetta.Näiden tuotantosuhteiden kokonaisuus muodostaa yhteiskunnan taloudellisen rakenteen, reaalisen perustan, jolle juridinen ja poliittinen päällysrakenne kohoaa ja jota yhteiskunnallisen tajunnan määrätynlaiset muodot vastaavat. Yhteiskunnallisen, poliittisen ja henkisen elämänprosessin määrää ylipäänsä aineellisen elämän tuotantotapa. Ei ihmisten tajunta määrää heidän olemistaan, vaan päinvastoin heidän yhteiskunnallinen olemisensa määrää heidän tajuntansa."

      Tietyllä kehityksen asteella tuotantovoimat joutuvat ristiriitaan tuotantosuhteiden kanssa ts omistussuhteiden kanssa. Vallitseva tuotantosuhde joutuu ristiriitaan vastaisen kehityksen suhteen ja se synnyttää yhteiskunnallisten vallankumousten aikakauden jonka jälkeen tasapaino syntyy uudella tavalla
      Taloudellisen perustan muuttuessa mullistuu joko hitaammin tai nopeammin koko suunnaton päällysrakenne.
      Näin ollen voidaan aasialaista, antiikkista, feodaalista ja nykyaikaista porvarillista tuotantotapaa sanoa taloudellisen, yhteiskuntamuodostuksen edistyksellisiksi aikakausiksi.

      Materialistinen historiankäsitys eli oikeammin materialismin johdonmukainen kehittäminen ja ulottaminen yhteiskunnallisten ilmiöiden alalle hävitti kaksi entisten historiateoriain suurinta vikaa. Ensinnäkin ne parhaimmassa tapauksessa tarkastelivat vain ihmisten historiallisen toiminnan aatteellisia vaikuttimia tutkimatta, mistä nämä vaikuttimet aiheutuvat, huomaamatta objektiivista lainmukaisuutta yhteiskunnallisten suhteiden järjestelmän kehityksessä ja näkemättä näiden suhteiden juuria aineellisen tuotannon kehitysasteessa. Toiseksi aikaisemmat teoriat jättivät ottamatta huomioon juuri väestöjoukkojen toiminnot, kun taas historiallinen materialismi teki ensi kerran mahdolliseksi tutkia joukkojen yhteiskunnallisia elinehtoja ja näiden ehtojen muutoksia.
      Materialismi asetti senhetkisen sosiologian kokonaan ns. maan pinnalle suurten kansanjoukkojen elinehtojen tutkimuskohteeksi

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus: "Materialismi asetti senhetkisen sosiologian kokonaan ns. maan pinnalle suurten kansanjoukkojen elinehtojen tutkimuskohteeksi"

      Neuvostomaan pinalle
      jossa harjoitettiin lysenkolaista rotuoppia ja kolhoosisuunnittelua

      tuotantovoimat eivät joutuneet ristiriitaan kun kukaan ei tuottanut mitään

      Työn ja pääoman ristiriita oli ratkaistu koska ne molemmat poistettiin

      Lysenkolainen rodunjalostus tuotti uuden rodun Homo Sovieticuksen
      H.Sovieticuksen kohtaus https://vodkashootsyou.files.wordpress.com/2011/12/putin.jpg

      historiallinen materialismi teki ensi kerran mahdolliseksi tutkia joukkojen yhteiskunnallisia elinehtoja jossa joukolla tarkoitetaan täi- ja kirppulaumoja
      esim. 1918-20 todettiin yli 6 miljoonaa täiden levittämää lavantautipotilasta mutta piilossa oli paljon enemmän

      Lääkkeitä ei ollut koskaan koska biologiaa ei osattu lysenkolaisen harhan takia

      Leninin päitä osattiin kyllä tehokkaasti ja aluksi jopa Stalinin
      https://www.counter-currents.com/wp-content/uploads/2012/05/lenin-head-statues-550.jpg


      STALINISTINEN LUONNONTIEDE = ENGELSIN DIALEKTINEN LUONNONOPPI
      Marxilaiset hylkäsivät Engels-opin tieteenä 1927 mm. Albert Einsteinin arvostelun takia,
      mutta Stalin kanonisoi sen Leninin hömppämaterialismin rinnalle NKP(b):n (kompuolueen) historiassa 1939 (b) = bolshevikit

      STALINISTINEN DIALEKTINEN MATEMATIIKKA HYLKÄSI LOGIIKAN
      Mm. tietokoneen isän Norbert Wienerin teokset poistettiin Neuvostoliiton kirjastosta vääränä oppina koska ne kertoivat matematiikan logiikasta (kybernetiikasta kuten tieotokoneoppia Nliitossa kutsuttiin), jota ei kommunismissa hyväksytty, koska se ei ollut dialektista

    • Partacus

      LUOKKATAISTELU

      Porvaristo pyrkii kiistämään sen tai asettaa sen "pirullisten" kommunistien keksinnöksi kaapata valta tai vastaavaa.
      Totuus on kuitenkin toisenlainen

      Että kyseisen yhteiskunnan toisten jäsenten pyrkimykset ovat päinvastaisia kuin toisten, että yhteiskuntaelämä on täynnä ristiriitoja, että historia on taistelua, jota käydään kansojen ja yhteiskuntien kesken sekä myös niiden sisällä, ja sitä paitsi vielä vallankumous- ja taantumuskausien vaihtelua, sotien ja rauhan, pysähdyksen ja nopean edistyksen tai laskun kausien vaihtelua - ne ovat yleisesti tunnettuja tosiasioita.


      Marxilaisuus antoi sekasortoiselta näyttävälle yhteiskuntaelämälle johtolangan, luokkataisteluteorian, joka tekee mahdolliseksi löytää lainmukaisuuden tässä näennäisessä kaaoksessa.
      Vastakkaisten yhteiskuntaluokkien etupyyteet ovat erilaiset niiden luokkien asemassa ja elinehdoissa, joihin kukin yhteiskunta jakautuuu.

      Marx Kom.puolueen manifestissa:
      »Koko tähänastisen yhteiskunnan historia on ollut luokkataistelujen historiaa, paitsi alkukantaisen yhteisön historia. "
      Vapaa ja orja, patriisi ja plebeiji, paroni ja maaorja, ammattikuntamestari ja kisälli, kapitalisti ja palkkatyöläinen, lyhyesti sanoen sortaja ja sorrettu. Yhteiskunnallinen pääristiriita kulkee omistajan ja omistamattoman välillä.
      Alkuyhteisö hajosi ja kulki luonnollista tietä orjanomistusyhteisöön. Siitä lähtien luokkataistelu on kumonnut kehityskyvyttömäksi muuttuneet tuotantosuhteet ja luonut uudet.
      Luokkataistelua käydään tänäänkin maailmalla milloin avoimesti milloin peitetysti.
      Kapitalismi on yksinkertaistanut luokkavastakohdat. Pieni oligarkismiin kulkeva kapitalistiluokka ja kansan enemmistönä oleva työväenluokka.
      Porvaristo nousi feodalismin uumenista valtaan luokkataistelun avulla kukistamalla aateliston ja papistona vallan ja feodaaliset oikeudet perin pohjin.

      Marx asetti yhteiskuntatieteelle Manifestissa: »Kaikista luokista, jotka nyt esiintyvät porvaristoa vastaan, vain proletariaatti on todella vallankumouksellinen luokka. Muut luokat sortuvat ja häviävät suurteollisuuden kehittyessä, proletariaatti on sen oma tuote."
      Mikäli palkkatyöläinen ottaa ammattiliiton jäsenyyden sijasta yrittäverokortin, hänen luokka-asemansa säilyy entisenä ja jopa huonompana. Hän on yksin kapitalistia vastaan poissa yhteisestä suuresta joukosta.

      Luokkien sisällä on erilaisia ryhmittymiä erilaisine etupyyteineen ja jotka esiintyvät kuntaan, valtioon tai kapitalistiin nähden omina ryhminään.
      Luokkataistelu liittyy olennaisesti yhteiskuntien tähänastiseen kehitystrendiin ja vaikuttaa niin kauan kunnes vastakkaiset luokat katovat ja silloin katoaa luokkataistelukin.
      Yhteiskunnallisia ristiriitoja syntyy senkin jälkeen mutta ne voidaan ratkaista ilman katkeria kamppailuja. Kansalaisyhteiskunta on tulevaisuuden trendi.

      • Luokkataistelu arvoisa Partacusi on komu-unelmaa ei reaalia maailmaa. Omakohtaisesti opiskelin kaksi ammattia joista toisessa olin vuoden verran palkkalaisena ja kyllästyin siirtyen muihin hommiin ja uuteen opiskeluun jonka tuloksena sitten jäin työeläkkeelle. Olin palkkatyöläisenä alkuun ja viimeiset 3 vuosikymmentä yrittäjänä eikä siinä mitään luokkia ollut missään vaiheessa.

        Se, että nyt olen varsin turvattu talouteni suhteen on juuri yrittäjäaikani ansiota, ei siinä mitään kummallista tapahtunut mutta toisaalta en kuulunut sen enempää ay porukoihin kuin työnantajaliittoonkaan vaan hoidin asiat itse parhaani mukaan ja hyvin meni.

        Miksi ihmeessä sinä noita luokkia kaipaat kun niitä ei ole? Vaikka te kaikki komuloiset muodostaisitte komuluokan niin ei sitä missään näkyisi!

        Kun yhteiskunta kehittyy ja hyvinvointi kasvaa niin sinä jäät yksin parkumaan luokkiasi, se on faktaa Partacusi!


    • Hallaahon.äänestäjä45

      Partacus "Mikäli palkkatyöläinen ottaa ammattiliiton jäsenyyden sijasta yrittäverokortin, hänen luokka-asemansa säilyy entisenä ja jopa huonompana. Hän on yksin kapitalistia vastaan poissa yhteisestä suuresta joukosta"

      Jatko menee näin

      Mikäli palkkatyöläinen omistaa neulan ja pujottaa siihen vielä langan ja erhtyy ompelemaan vieraalle hän on omistavaa luokkaa ja räätäli ja yrittäjä ja riistäjä ellei jopa kulakki joka tapuksessa tuhottava. Hän todennäköisesti ansaitsee vähän minimitulon MUTTA LUOKKA-ASEMA EI RIIPU TULON MÄÄRÄSTÄ VAAN suhteesta tuotantovälineisiin. Sitten, mikäli lentäjä lentää hitsin nevadaan 7 kertaa viikossa edes ja takaisin ja ansaitsee kuin Kroisos, hän on taisteleva proletaari, koska ei omista liikennelentokonetta joka on tuotantoväline tässä. Silloin nopeasti lentäjä liittyy SKP:hen ja alkaa taistella luokkataistelussa luokkavihollista yrittävää riistäjää ja riistävää yrittäjä räätäliä vastaan luokkataistelumenetelmin, jotka hänelle on opettanut Lenin ja Mao ja tilanteesta riippuen Che tai Stalin tai Otto Ville Kuusinen

    • Partacus

      MARXIN TALOUDELLINEN OPPI
      ARVO

      Marx »Pääoman» alkulauseessa sanoo:
      »Teokseni lopullisena tarkoituksena on nykyaikaisen yhteiskunnan» , ts. kapitalistisen, porvarillisen yhteiskunnan, »taloudellisen liikunnan lain selvillesaaminen»,
      Tietyn, historiallisesti määräytyneen yhteiskunnan tuotantosuhteiden tutkiminen syntyvinä, kehittyvinä ja rappeutuvina siinä Marxin taloudellisen opin sisältö. Kapitalistisessa yhteiskunnissa vallitsee tavarain tuotanto, ja siksi Marxin analyysi alkaakin tavaran erittelystä.

      Tavara sisältää kaksi puolta, arvon ja käyttöarvon. Käyttöarvo on jotain hyödyllistä, tarpeellista yksilölle.
      Miljardeja käyttöarvoja tuotetaan ja vaihdetaan vaihdot rinnastavat alinomaa kaikkia ja kaikenlaisia, mitä erilaisimpia käyttöarvoja, jotka eivät ole toisiinsa verrattavissa.
      Yhteistä näille kaikille on se, että ne ovat työn tuotteita. Ei samanlaisen konkreettiusen työn tuotteita vaan yleensä työn, abstraktisen työn tuotteita.
      Yhteiskunnan koko työvoima, joka esiintyy kaikkien tavarain arvon summana, on yhtä ja samaa ihmistyövoimaa: miljardit vaihtotapaukset todistavat sen. Ja jokainen eri tavara siis edustaa vain yhteiskunnallisesti välttämättömän työajan tiettyä osaa. Arvon suuruuden määrää yhteiskunnallisesti välttämättömän työn määrä eli se työaika, joka on yhteiskunnallisesti välttämätön kyseisen tavaran, kyseisen käyttöarvon tuottamiseksi.

      Rinnastaessaan erilaisia tuotteitaan vaihdossa keskenään ihmiset rinnastavat erilaisia töitään. He eivät tajua sitä, mutta he tekevät sitä.»
      Arvoina tavarat ovat vain jähmettyneen työajan tiettyjä määriä.

      Työn kaksinaisen luonteen erittelyn jälkeen Marx siirtyy (Pääoma I) erittelemään arvomuotoa ja rahaa.

      Marx asettaa päätehtäväkseen arvon rahamuodon alkuperän tutkimisen, vaihdon kehityksen historiallisen prosessin tutkimisen alkaen erillisistä, tilapäisistä vaihtotapauksista aina yleiseen arvomuotoon asti, jolloin joukko eri tavaroita vaihtuu yhteen tiettyyn tavaraan, sekä arvon rahamuotoon asti, jolloin tänä tiettynä tavarana, yleisenä vastikkeena, esiintyy kulta. Raha kullan sijasta arvon vastikkeena edellyttää tavaranvaihdon tiettyä kehittynyttä tasoa.
      Raha on siis yleisvastike arvon mittana ja johon erilaisia tavaroita voidaan verrata niiden sisältämän arvon suhteen. Arvo on sidoksissa työhön, tiettyyn työmäärään.
      Kun erilaisia tavaroita rahamuodossa verrataan keskenään, silloin verrataan niihin sisältyvien työmäärien suhdetta kunakin aikakautena keskimääräisellä teknologian ja työn tuottavuuden tasolla.

      On huomattava, että Pääoma I:ssä puhutaan tavaran kokonaistuotannosta, johon kuuluu teollisuustuotanto, kauppa, maankorko ja pankki ts tavaraan sisältyvästä kaikesta työstä eikä vain pelkästään teollisuustyöstä. Tuotannon kaava "C = c v m" sisältää kaiken työn tietyssä ajassa ( esim. vuosituotanto) tietyssä valtiossa, maailmassa, yhtiössä, työosastossa yhteensä mutta kaavan avulla tarkkaillaan jopa työosaston toimivuutta.

      Tavaran arvo ei voi muodostua mistään muusta kuin siihen kiteytyneestä työstä. Mikäli markkinoilla tuote myydään yli tai alle arvonsa, se ei muuta kokonaisuutta eikä arvolakia.
      Työn arvo tavarassa pysyy myyntihinnasta riippumatta. Raha arvon mittana myynnissä paljastaa keplottelun.
      Jos myyjä myy tavaran yli arvonsa, ostaja menettää mutta arvo pysyy työn arvona. Jos myyjä myy tavaran alle arvonsa, ostaja voittaa mutta arvo pysyy työn arvona. Yhteiskunnallisesti arvon, rahan ja tuotannon määrä ei kasva - toinen voittaa menettäjän kustannuksella - raha ja arvomäärä pysyy samnana.

    • Hallaahon.äänestäjä45

      Partacus: Tuotannon kaava "C = c v m" sisältää

      vastaus: ei yhtään mitään sisällä summana on hiukan yksinkertaista tänään

      LUOKAT
      Yhteiskunnan jäsenten pyrkimykset ovat antagonisesti vastakkaisia ja näin proletaarit

      kuten liikennelentäjät ja Esko Seppänen

      jotka eivät omista tuontantovälineitä vaan elävät palkalla, josta kapitalisti on riistänyt päältä lisäarvona voiton kuten veroina ja sen sellaisina, joilla elätetään sossussa istuvia matuja ja kommunisteja ja vähemistöjä ja enemmistöjä ja isoavia ja janoavia ja opiskelijoita ja kotirouvia ja ...

      PROLETAARIT LIITTOUTUVAT VALLANKUMOUKSELLISEKSI ISKUJOUKOKSI
      niin liikennelentäjät ja Esko Seppänen jne. liittoutuvat jatkuvasti SKP:n luokkapuolueen kanssa luokkataisteluun riistävää luokkaa vastaan

      kuten räätäleitä vastaan, jotka omistavat tuontatovälineensä langan ja neulan ja riistävät niitä käyttäen ja erityismaininnalla riistäjien ydin on suutarit, joilla on vasara ja naula tuontatovälineinä hallussaan, jota vasaraa voidaan pitää myös riistävän luokan aseistuksena neulanpistopolitiikassa, jota räätälit harjoittavat

      ERIKOISTAPAUKSET LUOKKATAISTELUSSA
      Huomautus: jos Seppästä pidetään suunsoittajana ja hänen katsotaan omistavan ruumiinjäsenensä kuten suun, tulee luokka-asemaan ongelma, koska ansaitsija omistaa tuontatovälineen. Asia on parasta silloin käsitellä SKP:n keskuskomitean jaostossa, joka selvittää erityistapauksissa työn ja pääoman välisen ristiriidan syntymistä ruumiinosien yhteydessä esim. ammattiurheilijan tai suunsoitosta palkkaa saavan tapauksissa

      PROLETAARINEN PUOLUE JA LUOKKAVIHOLLISEN ÄÄNESTÄMINEN
      Kuitenkin on selvää, että vaikka esim. liikennelentäjät ja Seppänen, jotka bruttoavat jopa eläkeläisinä yli satatonnia vuodessa,

      ovat proletaareja ja näin heidän luonnolinen luomu-liittolaisensa on luokkapuolue SKP, vaikka luokkatietoisuuden hämärtämä Seppänen onkin äänestänyt luokkavihollista eli vasemmistoliittoa äänestämällä itseään eri virkoihin. Tämäkin jätetään SKP:n keskuskomitean erityisosaston, luokkatietoisuuden hämärtymis-jaoksen selvitetttäväksi erityistapauksena

      • Taitaa ollakin monella komuloisella se ristiriita työn ja omanpään välillä eikä pääomalla ole siihen mitään sanomista.


    • Partacus

      LISÄARVO
      Raha muuttuu pääomaksi. Lisäarvon lähde.

      Tavaran kiertokulun kaava on: T (tavara) - R (raha) - T (tavara). Pääoman yleinen kaava on päinvastoin R - T - R. Se on osto myyntiä varten (voiton saamiseksi). Marx nimittää tätä liikkeellepannun rahan alkuperäisen arvon lisäystä lisäarvoksi.
      Rahan kasvu tunnetaan ja myönnetään. Jokainen porvarikin käsittää, että tuotanto tuottaa enemmän kuin kulut ovat. Voiton lähde puolestaan on mitä hämärämmissä selostuksissa.
      Kun tuotannossa on vain ihmisiä niin ensinnäkin ihmiset tuottavat voittoa. Kun tuotannossa on omistajat ja palkkatyöläiset ja voitto menee omistajille niin palkkatyöläisten täytyy tuottaa voittokin.
      Lisäarvo ei voi syntyä kiertokulusta vaan siitä että palkkatyöläinen tuottaa lisätuotetta ja se menee omistajille voittona, Kiertokulussa tavara vaihtuu vastikkeellisesti. Ostajan rahamerkki ja tavaran rahamerkki vastaavat toisiaan olipa ostajana toinen kapitalisti tai yksityishenkilö. Vaihdossa kapitalisti ei riistä toista kapitalistia (puijata voi mutta ei riistää).
      Rahan omistaja ostaa työvoiman sen arvosta, jonka kuten jokaisen muunkin tavaran arvon, määrää se yhteiskunnallisesti välttämätön työaika, joka tarvitaan sen tuottamiseen (ts. työläisen ja hänen perheensä ylläpitoon). Kun rahan omistaja on ostanut työvoiman, on hänellä oikeus sen kuluttamiseen, ts. oikeus panna se työskentelemään koko päivän, esim. 8 tuntia. Jos työläinen tuottaa 4 tunnissa omat elinkustannuksensa niin toiset 4 tuntia jää lisätyölle ja joka muuttuu voitoksi.

      Tuotantoprosessissa pysyvä pääoma käytetään tuotantovälineisiin ja raaka-aineisiin ja vaihteleva pääomanosa työvoimaan. Kone ei tuota lisäarvoa ja siten pysyvä pääoma ei kasva. Palkkatyöläinen tuottaa palkkansa lisäksi lisäarvon eli voiton ja tuotantovälineiden arvon. Työvoima tuottaa uutta arvoa ja josta osa muuttuu rahapääomaksi ja mahdollisesti uudeksi tuotantopääomaksi tuotantoa laajennettaessa.

      Riiston aste lasketaan lisäarvon suhteena työvoimamenoihin. Voiton suhdeluku lasketaan lisäarvon suhteena tuotantovälinesiin työvoimaan. Jälkimmäisen porvarikin hyväksyy ja käsite on liike-elämässä yleisesti käytössä.

      Kapitalismin vapautta on »vapaan» työläisen olemassaolo - vapaan esteittä ja rajoituksitta myymään työvoimaansa sekä vapaan maasta ja yleensä tuotantovälineistä, taloutta omistamattoman työläisen, »proletaari»-työläisen, joka ei voi elää muutoin kuin myymällä työvoimaansa.
      Palkkatyöläisen asema ei muutu vaikka hän laittaisi tilapäisesti rahaa säästötilille tai sen korvikkeena ns. sijoitustileille mikäli hän säästöistä huolimatta on pakotettu myymään työvoimaansa.

      Lisäarvoa voidaan suurentaa kahta peruskeinoa käyttäen: pidentämällä työpäivää (»absoluuttinen lisäarvo») tai ja lyhentämällä välttämätöntä työpäivää (»suhteellinen lisäarvo»). Edellistä keinoa eritellessään Marx luo historiatiedoilla Englannista kuvan valtiovallan ja kapitalistiluokan toimenpiteistä työpäivän pidentämiseksi 1 800 luvun loppupuolelle saakka sekä työväenluokan taistelusta työpäivän lyhentämiseksi Pääoma I:ssä.
      Pääoma I julkaisun jälkeen työläiset alkoivat maailman mitassa vaatia parempia työehtoja niin työpäivän pituuden kuin muidenkin ehtojen osalta. Pääoma I edesauttoi proletaareja ymmärtämään asemansa mutta myös yhteenliittyneen voimansa.


      Marx tutki myös työn tuottavuuden kapitalistisen kohottamisen kolmea historiallista perusvaihetta: 1) yksinkertainen yhteistoiminta; 2) työnjako ja manufaktuuri; 3) koneet ja suurteollisuus.
      Muistutus: Olipa teknologian taso alhaisempi tai korkeampi niin ihmiset suorittavat sen eteen kaiken tekemällä työtä. Tuotannossa ihminen, palkkatyöläinen, on keskeinen tekijä suunittelun ja rahoituksen järjestämiseen saakka.
      Toinen muistutus: Korkean tason suunnittelija voi olla samalla myös kapitalisti mutta tehdessään sunnittelutyötä hänkin kuluttaa työvoimaansa yhtä lailla kuin työntekijä tehtaassa koneen ääressä.

      • TUTKIMUSPALVELUMESTARIT

        HEI! Nyt pitää muistaa se asia, että kaava R-T-R' on Kauppapääoman kaava.

        Mehän nyt voimme PÄÄOMAKIRJAMALLI rs:stä eroittaa MIKROTEORIA ja MAKROTEORIA rs:n. Niin myös vielä ehkä ECONOMETRIA ja TECHNOCRATIA rs:t.


        Nyt MAKROTEORIA on seuraava: Tavarapääoma T-T, Rahapääoma R-R, Pankkipääoma R-R-R', Kauppapääoma R-T-R' ja Tuotantopääoma R-T...P...T'-R'.


        MIKROTEORIA1: Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma sekä LISÄARVO, Pysyvä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Raaka- ja Apuaineet, Vaihteleva Pääoma on Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Pysyvä ja Vaihteleva Pääoma.

        MIKROTEORIA2: Kiinteä ja Liikkuva Pääoma sekä LISÄARVO, Kiinteä Pääoma on Maapohja, Tuotantorakennukset, Koneet ja Laitteet, Liikkuva Pääoma on Raaka- ja Apuaineet, Työvoimakustannukset. Lisäarvo on MYYNTIHINTA miinus Kiinteä ja Liikkuva Pääoma.

        KÄYTTÖARVO on se HYÖTY, jonka kuluttajat uskovat saavansa ostamistaan Tavaroista ja Palveluista. VAIHTOARVO on Kaksijakoinen siis Rahayksikkö- ja Työtuntimääräinen.

        KASAANTUMINEN on Yritystalousasia ja KESKITTYMINEN on Julkistalousasia.


        Niin ja nyt yllä tulivat kehiin Yhteiskunta- ja Taloustiedeasiat pääsääntöisesti.
        Me tarvitsemme vielä UUSI LUONTO-OPPI eli NATUROLOGIA NOVA eli Materialistinen Filosofia LD rs:n kuviot.
        LUONNON DIALEKTIIKKA rs:n Tietoteorian Lausepuun Peruslause on muotoa A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli LAATUAVARUUS.
        LD rs:n Peruskategoriat ovat seuraavat: Yksityinen, Erikoinen ja Yleinen, Kausaliteetti, Stokastuus- ja Kuvauspostulaatti.
        LD rs:n Liikelaki on seuraava: Määrälliset ja Laadulliset Muutokset, Vastakohtien Ykseyden ja taistelun LAKI sekä Kieltämisen Kieltäminen eli SOPIMUSLAKI.
        Euklidinen Geometria, Kolmiulotteinen Analyyttinen Taso- ja Avaruusgeometria, VIIVA, PINTA-ALA ja TILAVUUS sekä XYZ-avaruus.


        Nyt ilmeisesti Te Teräsmiehet ja Leninistit olette sitä mieltä, että myös Materialistinen Filosofia rp perustuu Objektiivinen Idealismi sekä Looginen Positivismi ja Looginen Empirismi rs:n tapaan ja keinoin SUHTEELLISUUSTEORIA, AIKA-AVARUUS ja NELIULOTTEINEN PROFESSORI ZÖLLNERIN GEOMETRIA rs:ään. Niin ja nyt kyisin vielä sitä asiaa Teiltä, että mikä voisi olla Leniniläinen Materialistinen Filosofia rs:n lausepuun peruslause, siis jokin muu kuin Objektiivinen Idealismi rs:n A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus
        Me KOMUT ja SOSSUT haluamme kysyä vielä sitä asiaa, että mikä todella voisi eroittaa toinen toisestaan Idealistinen Filosofia rs:n alaosaston Objektiivinen Idealismi rs:n Materialistinen Filosofia rs:stä.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Hömppäänsä lukeva ja sitä täällä netistä kopioiva kertoo sairastumisestaan yksinpuheluun ja addiktioon

      Yllä voitte tutustua Partacuksen sairaskertomukseen, se on juuri sitä

      Marxin Pääoma käännettiin VASTA NOIN 100 VUOTTA MARXIN JÄLKEEN SUOMEKSI ELI LOPULLISESTI 1970-LUVUN PUOLIVÄLIN JÄLKEEN ja sitä soopaa tuo raukka nyt jauhaa ilman taloustieteen opintoja ja kielitaitoa, pääsee lukemaan Marxia vastaa, kun joku sen kääntää hänelle VALTAVASTI MYÖHÄSSÄ

      Partacus "Työn kaksinaisen luonteen erittelyn jälkeen Marx siirtyy (Pääoma I) erittelemään arvomuotoa ja rahaa"

      Partacus ei ole lukenut Pääomaa, vaan postaa tänne kommunistisivujen juttuja. Ja eritteli tai ei, ihan sama,

      koska kukaan ei juuri ole Marxia lukenut. KUKAAN KOKO MAAILMASSA. Koko kirjan suomentaminen kesti yli 100 vuotta. MARX LAHJOITTI PÄÄOMA-KIRJANSA YKKÖSOSAN DARWINILLE. Se kappale on olemassa jäljellä Darwin-seuran hallussa. Marx ja Darwin elivät noin 20 mailin etäisyydellä toisistaan ja Darwin kirjoitti lähetyksestä kiitoskirjeen Marxille. Asiaan liittyy mutka

      Marx luuli tietenkin, että nyt hän on saanut jonkun lukemaan kirjansa vieläpä selkeästi tiedemiehen Darwinin. Marx lähetti kirjan Darwinille 1873, jolloin Pääomaa ei pitkään aikaan vielä oltu käännetty englanniksi, muut kuin ykkösosa julkaistiinkin vasta Marxin kuoleman jälkeen Engelsin liimatessa ja leikatessa juttuja yhteen mielivaltaisesti

      DARWIN EI KOSKAAN LUKENUT MARXIN PÄÄOMAN YKKÖSOSAA, selaili kyllä. Darwin-seuran hallussa OLEVASTA PÄÄOMA I-OSASTA, JOKA ON NIDOTTU JA SISÄLTÄÄ SIIS ARVIOLTA 822 SIVUA

      on vain noin 105 sivua leikattu auki paperiveitsellä. Eli pari ensimmäistä lukua on selailtu. Darwin pani siis Marxin kirjan siististi hyllyyn, kirjoitti kiitoskirjeen Marxille, osti postimerkin ja lähetti eikä koskaan enää ottanut kirjaa käteensä. Miksi,

      no koska DARWIN ON TIEDEMIES ja evoluutio totta, Marx on epätiedemies ja työarvoteoria ei toimi, Darwin arvioi heti Marxin kummajaiseksi ja satusedäksi. Pääoma ei koskaan saanut menestystä missään (paitsi leninismissä)

      Kun isänmaalliselta kersanttina sodassa taistelleelta Aarne Saariselta kysyttiin itse asiassa kuultuna, onko hän lukenut Marxin Pääoman, hän vastasi totuudenmukaisesti, en ole, selaillut kyllä

      Darwin on kolmen kovimman englantilaisen tiedemiehen joukossa (mitkä ne kaksi ovat?) ja Saarinen on kivityömies, kumpikaan ei ole lukenut Marxn Pääomaa, selailleet kyllä. Näin se etenee marxismin tietämys vitsinä läpi vuosisatojen

      Kun kesti kauan ennen kuin Marxin Pääoma käännettiin englanniksi ja jonnekin 1970-luvulle, ennen kuin koko kirja suomennettiin, niin on selvää, että Marxin ideat eivät ole mitenkään vaikuttaneet Suomen työväenluokkaan tai sen luokkataisteluun 1918, joka syntyi bolshevismin sodista Venäjällä ja levisi Suomeen kapinaksi, jonka johtajat pakenivat Tampereen pankin ryöstettyään rellestämään Pietariin Kuusisen ja Mantereen johdolla

    • Partacus

      Perussuomalainen vakuuttaa vuoroin kristinuskon ja vuoroin luonnonvalintateorian puolesta kun kyseessä on Marxin elämänkerta ja keskeiset poliittiset näkemykset.
      ...............

      ARVOLAKI
      PÄÄOMIEN KASAUTUMINEN

      Marx selitti arvolain perusteella yleisesti tunnetun ja kiistattoman tosiasian, että hinnat poikkeavat arvoista ja että voitto tasoittuu, sillä kaikkien tavarain arvojen summa käy yhteen hintojen summan kanssa.
      Arvolaki voi ilmetä vain keskimääräisenä, yhteiskunnallisena, joukkoluontoisena lainmukaisuutena yksittäisten tavaroiden hintojen liikuessa yli tai alle arvon ja tasoittuessa keskenään.

      Työn tuottavuuden kohoaminen merkitsee pysyvän pääoman nopeampaa kasvua vaihtelevaan verrattuna.
      Koneellinen teollisuus kehittyy suurteollisuudeksi. Prosessissa pääomat keskittyvät Samalla se merkitsee pysyvän pääoman (tuotantokalusto) osuuden kasvua työvoimaan sijoitetun pääoman suhteen. Pienteollisuus häviää, joskin aina sille on tietty sija.
      Pääomien keskittyminen on tunnettu tosiasia. Kun sata vuotta sitten oli miljoonan tai sadan miljoonan omaisuuksia nyt puhutaan kymmenien miljardien omaisuuksista.
      Isomman pääoman omistajat pakkoluovuttavat pienemmän pääoman omistajia. Tässä on perussyy työttömien vara-armeijan muodostumiseen.
      Alkuperäinen kasautuminen tapahtui 400 - 500 vuotta sitten talonpojan pakkoluovutuksen kautta. Pääoma I:ssa aiheesta on karua kertomusta - ei sääliä, moraalia eikä oikeutta hankittaessa talonpoikia tehtaiden työläisiksi. Lapsityövoima, taudit, kurjuus, elinikä keskim. alle 40 vuotta Englannissa jne. jne..

      Kasautuminen tapahtuu myös pääomien kokonaisuudessa. Teollisuuden, kaupan ja luottolaitoksen pääomat yhdistyvät finanssipääomaksi. Suomessa entiset KOP ja SYP hallinnoivat omia suurteollisuuden kapitalistien bisneksiä.
      Pääomien kasautumisen prosessi edistää tavattomasti tietä sosialismille. Markkinat muuttuvat maailmanlaajuisiksi. Maailma kehittää valtioiden kokonaisuuksia ja joilla on entistä suuremmat pääomat käytettävissä. Maailmanmarkkinat, työläisten yhteiset kansainväliset edut. Maailman yhteiset ylikansalliset ongelmat vaativat ratkaisuja. Mikään valtio ei voi käpertyä omaan kuplaansa.
      Historiallien materialismi: Uuden tuotantotavan siemenet kasvavat vanhan kohdussa.
      Kapitalismi kasvattaa työväenluokan, maailmanlaajuisen työväenluokan. Samaan aikaan omistukset keskittyvät todella harvoille.

      • Missä se on? Se työväenluokka? Vai onko se vain komuloisen märkä uni?


      • KAUPPAPALVELUMESTARIT007
        Extyökkäri kirjoitti:

        Missä se on? Se työväenluokka? Vai onko se vain komuloisen märkä uni?

        Missä se on se Työväenluokka? Vai onko se vain Kokkareloisten märkä kehitelmä? Onko Teille Toverit Puolueparonit selvillä se asia, että Elinkeinoelämän kuvioissa on ainakin kahdenlaisia Työnsankareita PuolueParoni ExTyökkäri ja Kaverit rs:n lisäksi siis Omistajat ja Omistamattomat eli TYÖVÄESTÖ rs?

        Miten me nyt sitten voisimme määritellä OMISTAMATTOMAT sekä vielä OMISTAJAT eli KAPITALISTIT? Mitä nyt yllä esitettyihin kysymyksiin haluavat ehkä vastata seuraavat Toverit ja Porvarit siis Don Spartacus, Don Lazarus, Don Leonidas, Don Josif Stalin ja Don Victor Lenin?

        PS Mitä nyt tarkoittaa tässä ja nyt YLÄLUOKKA, KESKILUOKKA ja ALALUOKKA?

        PS Onkohan nyt totta Arvoisat Toverit ja Porvarit se asia todella tasan tarkkaan, että sellaiset henkilöt kuin Toveri PuolueParoni ExTyökkäri ovat todellakin sellaisia, jotka ovat tuottavia ja jotka myös kuuluvat YLÄLUOKKA rs:ään, kun taas Katunarri ja Kulkuri sekä Vastaavat kuuluvat ALALUOKKA rs:ään? Nyt on sitten HYVÄ KYSYMYS rs se, että kuuluuko Toveri Spartacus kuten myös Toverit Hantu Retee ja Töppö-Hessu todellakin vain ja ainoastaan KESKILUOKKA rs:ään?

        PS Tehän Hyvät Sinimustat tiedätte sen asian todella hyvin, että Me Komut ja Sossut emme tiedä todellakaan sitä, että mitä kaikkea TYÖVÄENLUOKKA tarkoittaa tässä ja nyt, sillä Työväenluokka on iät ja ajat kuulunut sellaisen yhteisön kuin Vallankumoustaistelijat rs:n Aatekäsitteistöön siis ts. ANARKISTIT ja ANARCOSYNDICALISMO rs:n.

        PS Kysyisin vielä Teiltä TERÄSMIEHET ja LENINISTIT sitä asiaa, että mikä voisi nyt olla MarxilaisLeniniläinen Yhteiskuntatiede ja Filosofia rs:n TIETOTEORIA ja Tämän Tietoteorian Lausepuun PERUSLAUSE, kun se ei voi olla sama kuin LUONNON DIALEKTIIKKA rs:n lausepuun peruslause siis A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli LAATUAVARUUS.

        PS Onko todella ainoa mahdollinen Lausepuun Peruslause MarxismiLeninismiFilosofia rs:n kohdalla sama kuin Objektiivinen Idealismi rs:n siis A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus?

        PS Mitä nyt Te Teräsmiehet ja Leninistit ehkä haluatte vastata Erään Kulkurin ja Katunarrin uteluihin?


      • KAUPPAPALVELUMESTARIT007 kirjoitti:

        Missä se on se Työväenluokka? Vai onko se vain Kokkareloisten märkä kehitelmä? Onko Teille Toverit Puolueparonit selvillä se asia, että Elinkeinoelämän kuvioissa on ainakin kahdenlaisia Työnsankareita PuolueParoni ExTyökkäri ja Kaverit rs:n lisäksi siis Omistajat ja Omistamattomat eli TYÖVÄESTÖ rs?

        Miten me nyt sitten voisimme määritellä OMISTAMATTOMAT sekä vielä OMISTAJAT eli KAPITALISTIT? Mitä nyt yllä esitettyihin kysymyksiin haluavat ehkä vastata seuraavat Toverit ja Porvarit siis Don Spartacus, Don Lazarus, Don Leonidas, Don Josif Stalin ja Don Victor Lenin?

        PS Mitä nyt tarkoittaa tässä ja nyt YLÄLUOKKA, KESKILUOKKA ja ALALUOKKA?

        PS Onkohan nyt totta Arvoisat Toverit ja Porvarit se asia todella tasan tarkkaan, että sellaiset henkilöt kuin Toveri PuolueParoni ExTyökkäri ovat todellakin sellaisia, jotka ovat tuottavia ja jotka myös kuuluvat YLÄLUOKKA rs:ään, kun taas Katunarri ja Kulkuri sekä Vastaavat kuuluvat ALALUOKKA rs:ään? Nyt on sitten HYVÄ KYSYMYS rs se, että kuuluuko Toveri Spartacus kuten myös Toverit Hantu Retee ja Töppö-Hessu todellakin vain ja ainoastaan KESKILUOKKA rs:ään?

        PS Tehän Hyvät Sinimustat tiedätte sen asian todella hyvin, että Me Komut ja Sossut emme tiedä todellakaan sitä, että mitä kaikkea TYÖVÄENLUOKKA tarkoittaa tässä ja nyt, sillä Työväenluokka on iät ja ajat kuulunut sellaisen yhteisön kuin Vallankumoustaistelijat rs:n Aatekäsitteistöön siis ts. ANARKISTIT ja ANARCOSYNDICALISMO rs:n.

        PS Kysyisin vielä Teiltä TERÄSMIEHET ja LENINISTIT sitä asiaa, että mikä voisi nyt olla MarxilaisLeniniläinen Yhteiskuntatiede ja Filosofia rs:n TIETOTEORIA ja Tämän Tietoteorian Lausepuun PERUSLAUSE, kun se ei voi olla sama kuin LUONNON DIALEKTIIKKA rs:n lausepuun peruslause siis A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli LAATUAVARUUS.

        PS Onko todella ainoa mahdollinen Lausepuun Peruslause MarxismiLeninismiFilosofia rs:n kohdalla sama kuin Objektiivinen Idealismi rs:n siis A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus?

        PS Mitä nyt Te Teräsmiehet ja Leninistit ehkä haluatte vastata Erään Kulkurin ja Katunarrin uteluihin?

        Kerro nyt omin sanoin missä se on se työväenluokka? Miten sen määrittälet? Kaikki me töitä teemme niin juoksupojat kuin sijoittajat eli ME olemme se työväki eikä sitä miksikään luokaksi pidä sanoa vaan pelkkä ME riittää!


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus julistaa kuin kommunistipappi takapajuisia höpöjään , jotka on käsittänyt omalla tavallaan, yleensä aina väärin. Höpäjäminen on kopioitu suomeksi tehdyistä kommunistisivuista ei alkuperäisteksteistä, joita Partacus ei osaa kielitaidottomana lukea

      Partacus esittää Englannista
      Partacus: "Lapsityövoima, taudit, kurjuus, elinikä keskim. alle 40 vuotta Englannissa jne. jne.."

      Partacus ei puhu marxilaisuuden/leninismin TUHOPOLITIIKASTA. Partacuksen esittelemät opit (Engelsin dialektiikka, Stalinin marxismi-leninismi) loivat esimerkiksi lysenkolaisuuden jonka vastustamisesta tuomittiin kuolemaan

      Partacus puhuu muinaisesta Englannista, kun kommunistisessa Venäjässä ei ollut edes lääkkeitä koska lysenkolaisuus tuhosi mikrobiologian ja lääketeollisuuden niin ettei se toimi vieläkään

      ESIMERKKI LENINISTIEN TOIMISTA. jos joku vastusti Partacuksen esittelemiä oppeja

      Lysenkolaisuuden vastustamisesta leninistit TUOMITSIVAT VENÄJÄN JOHTAVAN GENEETIKON biokemisti Nikolai Ivanovitsh Vavilovin teloitettavaksi 28.7. 1941 mutta teloitus siirrettiin ja Vavilovia kidutettiin maanlalaisessa sellissä jossa ei ollut ikkunoita ja lopulta siirrettiin pakkotyöleirille Volgalle, jossa Vavilov Saratovissa kuoli nälkään 26.1.1943 noin 55 vuotiaana

      Partacus: "Lapsityövoima, taudit, kurjuus, elinikä keskim. alle 40 vuotta Englannissa jne. jne.."

      MARX TUKI JA VAATI LAPSITYÖVOIMAN KÄYTTÖÄ JA PITI SEN KIELTÄMISTÄ TAANTUMUKSELLISENA

      eikä kannattanut hyvinvointivaltiota ei kannattanut naistyövoiman rajoitusta vaan vallankumousta, näin hän kirjoitti esimerkiksi Saksan sosialidemokraateille Kritik des Gothaer Programms -kirjassa

      MARX siinä OMIN SANOIN "Lapsityön yleinen kieltäminen on sopimaton suurteollisuuden olemassaolon kanssa ja pelkkä hurskas toivomus. Lapsityövoiman toteuttaminen OLISI TAANTUMUKSELLISTA sillä tuotantotyön aikainen yhdistys opetukseen on tehokas keino yhteiskunnan muuttamiseksi kunhan ikäluokkien työaika on säännelty lasten suojelemiseksi

      Allgemeines Verbot der Kinderarbeit ist unverträglich mit der Existenz der großen Industrie und daher leerer frommer Wunsch. Durchführung desselben - wenn möglich - WÄRE REAKTIONÄR, da, bei strenger Regelung der Arbeitszeit nach den verschiednen Altersstufen und sonstigen Vorsichtsmaßregeln zum Schutz der Kinder, frühzeitige Verbindung produktiver Arbeit mit Unterricht eines der mächtigsten Umwandlungsmittel der heutigen Gesellschaft ist"
      Karl Marx

      Partacus "Historiallien materialismi: Uuden tuotantotavan siemenet kasvavat vanhan kohdussa. Kapitalismi kasvattaa työväenluokan, maailmanlaajuisen työväenluokan. Samaan aikaan omistukset keskittyvät todella harvoille."

      SIELLÄ MISSÄ PARTACUKSEN ESITTELEMIÄ OPPEJA NOUDATETTIN siellä kasvoivat lähinnä luteet ja täit ja teloitukset, nälänhädät ja ihmisoikeuksien polkeminen ja yhteiskunnan resurssien väärinkäyttö, luonnontuho ja takapajula esimerkkinä Neuvostoliitto

      MARXIN TEORIASSA EI OLE MITÄÄN YMPÄRISTÖNSUOJELUSTA EIKÄ VÄESTÖRÄJÄHDYKSESTÄ eikä palveluammateista eikä ... vaan se on vanhanaikaisen kuvitellun käsillä tehdyn tavarayhteiskunnan heikko kuvaus (Marx ei olltu tehnyt palkkatyötä eikä siihen tutustunut, joten Marxin teoria on väärä ja kuvaus on lapsellinen)

      Tänään massojen köyhyys johtuu myös väestöräjähdyksestä mutta koko sanaa ei ole Marxilla joka puhuu työnarvon riistosta. Mitä työnarvoa sitäpaitsi voisikaan riistää sossussa istuvalta työttömältä joka syö toisten työläisten työnarvoa avustuksena

    • Partacus

      Porvarilliset vastaväittäjät sivuuttivat tyystin Marxin elämänkerran ja hänen tutkimustyönsä.
      He tyytyivät pelkkään parjauslinjaan. Se on heidän tehtävänsä ja ohessa ylipäänsäkin työväenliikkeen parjaaminen.
      Perussuomalainen tunnustaa epäsuorasti pelkonsa työväenliikkeen voimaan. Se yhdistää marxilaisuuden kannattajiksi aina vasemmalta Vihreisiin saakka. Kaikenlaiset demokraatit olisivat marxilaisia. Siinä he ovatkin oikeassa. Ihmisen ei tarvitse tunnustaa olevansa humanisti, viis siitä, mutta hän toimii ihmisyyden puolesta. Hän ajattelee ja toimii omalla tavallaan kansan kokonaisuuden, siis työväenluokan etujen mukaisesti.

      Kapitalismin korkea vaihe, finanssipääoman kapitalismi, oligarkkikapitalismi, kärjistää luokkasuhteen äärimmilleen. Samalla luokkavastakohdat kärjistyvät maailman mitassa.
      Talouden suhteen maailma on kokonaisuudessaan ylijäämäpääomien sijoituskohde, Lisää ylijäämiä tulee kaiken aikaa eikä tuottoisia sijoituskohteita enää löydy. Osa ylijäämistä piilotetaan, osa sijoitetaan sotiin. Lähestyy aika jolloin pakkoluovuttajat pakkoluovutetaan (Marxin sanonta työväen vallasta).
      Kapitalismi voi sijoittaa vain sotiin. Sotateollisuus tuottaa satumaisia voittoja ja työllistää tilapäisesti kansakuntaa. Rahvaalta kaikki sotaan tai sotakalustoon sijoitettu vastaavasti on pois. Uusi imperialistinen markkinoiden uusjako näyttää kärjistyvän. Tämän vuosituhannen puolella kapitalismi on sijoittanut sotiin enemmän kuin viime maailmansodassa ja tuhot vastavaasti ovat olleet suuremmat.
      Samaan aikaan suurten kapitalistiryhmien välille syntyy ristiriitoja. EU:n ja USA:n kapitalismien taloudelliset edut kulkevat ristiin. Sodanvaara kasvaa.

      Uskonnollista maailmanloppua ei tule. Kapitalistien keskinäiset ristiriidat saattavat johtaa vieläkin suurempiin sotiin kuin vasta olleet.
      Mielestäni kaikkien maiden työläisten tulisi olla valppaana asettamaan yleislakko suursodan ja miks'ei pienempienkin estämiseksi.
      Nykyaikainen maailma ei kestä eikä tarvitse sotaisänmaallisuutta. Aineelliset mahdollisuudet korkean tason teknologiaan ja luontoa suojelevaan maailmaan ovat reaaliset.
      Työväenluokka ei tarvitse sotaa missään maassa. Työväenluokka voi estää sen ottamalla valtiovallan haltuunsa ja tuhoamalla sotateollisuustuotannon. Se järjestää kollektiivisen turvallisuusjärjestelmän. YK kelpaa pohjaksi. Jos se hajoaa, tulee järjestää uusi kansainvälinen yhteys.

      Valtiomonopolistisesta kapitalismista työväenvaltaan siirtyminen on suhteellisen kivuton askel. Paljon helpompi kuin Venäjällä vuonna 1917 ja huomattavasti helpompi kuin Marxin elinaikana. Kapitalismi on rakentanut sisällään korkeat tuotantovoimat ja kasvattanut maailmanlaajuisen työväenluokan. Kapitalismi on kypsä luovuttamaan johtoasemansa ihmisyyttä puolustaville voimille, jotka vievät siviilituotannon uusiin korkeuksiin.

    • ladonovio

      Halla-aholaisen sijoitusneuvojan edellinen viesti olisi joutanut poistaa. Mitä se tänne kuuluu. Ei mitään yhteyttä aloituksen aiheeseen Karl Marxin elämänkertaan. Ylläpidolle voi valittaa tai tehdä erillinen aloitus aiheesta.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Partacus on minä neuvomme osittain samalla tavalla, seuraa Engelsiä

        Sijoitusneuvoja en anna
        hoidan kyllä salkkuja ihmisiltä

        muodollisesti olen amatööri ei-ammattilainen mutta
        neuvoni on seuraa rahaa seuraa Engelsiä miljonääri seuraa Nallea miljardööri

        Tänne ei siis voi kirjoittaa marxilaisuudesta asiaa valvoja poisti asiallisen vastauksen, koska siinä oli viite venäläisen tiedeinstituutin englanninkieliseen sivuun

        tänne voi kirjoittaa mutu-periaatteella höpöä kyllä

        Jos työnarvoteoriassa olisi ideaa, sitä ideaa voisi käyttää sijoittamisessa


    • Partacus

      Tässäpä jotain Karl Marxin elämänkerrasta ja hänen kansantaloudellisista ja filosofisista tutkimuksistaan.
      Marxia tuskin parjattaisiin mikäli hänen ajatuksensa olisivat tuulesta temmattuja. Marxia parjataan tai vähätellään siksi koska elävä elämä on todistanut materialismin oikeellisuuden.

      Kaiken olemisen perusta on rajaton ja ajaton materia ja joka esiintyy sekä elottomana että elollisena.
      Väite voi kuullostaa yksinkertaisen naiivilta mutta siinä on totuus. Kaikki nykyaikainen tiede ponnistaa eteenpäin mainitun teesin pohjalta. Jopa kreationistiset, puoliuskonnolliset tieteilijät, tekevät työtään materialismin perustalta eivätkä voi asettaa yhtälöihin nimmaria X. X tarkoittaa, Jeesusta, Allahia tai muuta vastaavaa tuntematonta tekijää. Painovoimassa materia vaikuttaa materiaan eikä siinä Allaheilla ole mitään jakoa. Materiaolioiden sisäiset ja keskinäiset vuorovaiktussuhteet ovat tutkimuksen kohteita ja niissä tiede pysyy.

      Uskonnollisuus on tunne, mielikuva yleisestä hyvästä ja joka ratkaisisi maailman ongelmat ihmiskunnan ulkopuolelta. Ihmiskunta itse on todellisuudessa vastuussa tekosistaan, tekojensa seurauksista ja se myös on velvollinen korjaamaan mahdolliset möhlänsä.

      Marxin kansantalousopista sen verran vielä, että pääomien kasaantumisteoria toimii. Pääomat keskittyvät. Keskittymisen vauhti kiihtyi huimasti 1980 luvulla. Yhtä matkaa kasvaa demokratiavaje. Ylikansalliset oligarkit hallitsevat markkinoita. Markkinoiden vapaus kilpailulle alkaa olla veteen piirretty viiva.

      Edellisestä seuraa kapitalistien välisen suursodan vaara. Pääomien ylijäämät kasvavat ennennäkemättömiin mittoihin.
      Kapitalismin suurmaa USA ja kapitalistiliittouma EU ajautuvat yhä syvempään ristiriitaan keskenään. Läntisen kapitalismin sotaliitto Nato nitisee ja natisee. Natokapitalismin sotavoittoinen riemukulkue 20 vuoden ajan arabimaailman tuhoamisessa ei voi jäädä ilman jälkiseurauksia. Arabeille on käynyt selväksi ettei naton Jeesus ja heidän Allah olleet vastakkain vaan läntinen kapitalismi yritti jälleen kerran alistaa teollisesti vähemmän kehittyneitä valtioita.
      Luokkaristiriita ei kulje jumalien tai valtioiden välillä. Se kulkee työläisten ja kapitalistien välillä. Työväenluokan suuri tehtävä on lakkauttaa luokkien olemassaolo ja pystyttää demokraattinen kansalaisyhteiskunta kansallisesti että kansainvälisesti.

    • Beemies

      Perusjurvalaisena sanoisin että, Marxia ei voi ohittaa, jos haluaa kapitalismista adekvaatin kuvan saada. Jos jollain toisella on tarkempaa ja kokonaisvaltaisempaa kuvaajaa esittää, niin Jurvassa oltsisiin todella iloisia. Koska silloin oltaisiin myös lähempänä kapitalismin hautajaisia. Marxia on porvariston toimesta yritetty haudata pian 200 vuotta, mutta ei vaan löydy siihen lapiomiestä..

      • Raadot-pysykööt-haudassa

        "Marxia on porvariston toimesta yritetty haudata pian 200 vuotta, mutta ei vaan löydy siihen lapiomiestä.."

        Tuossa itäisessä naapurivaltiossa ne hautasivat rapiat 70 vuotta poliittisena kaanonina olleet Marxin opit niin että multa vaan pölisi.

        Ja ketkähän olivatkaan lapion varressa?

        No ketkäpä muutkaan kuin kyseisiin opintekeleisiin ja niiden toimimattomuuteen kertakaikkiaan tympiintyneet k o m m u n i s t i t, jotka monttubileiden jälkeen päättivät tulla järkiinsä ja yrittää koetellumpaa ja toimivampaa talouspolitiikka, mikä näyttää vaativan kotvan enemmän aikaa jo aiempien kommunistisössimisten kertautuvien vaikutusten vuoksi.


      • Beemies
        Raadot-pysykööt-haudassa kirjoitti:

        "Marxia on porvariston toimesta yritetty haudata pian 200 vuotta, mutta ei vaan löydy siihen lapiomiestä.."

        Tuossa itäisessä naapurivaltiossa ne hautasivat rapiat 70 vuotta poliittisena kaanonina olleet Marxin opit niin että multa vaan pölisi.

        Ja ketkähän olivatkaan lapion varressa?

        No ketkäpä muutkaan kuin kyseisiin opintekeleisiin ja niiden toimimattomuuteen kertakaikkiaan tympiintyneet k o m m u n i s t i t, jotka monttubileiden jälkeen päättivät tulla järkiinsä ja yrittää koetellumpaa ja toimivampaa talouspolitiikka, mikä näyttää vaativan kotvan enemmän aikaa jo aiempien kommunistisössimisten kertautuvien vaikutusten vuoksi.

        Ei ollut sitten Marxia parempaa esittää..


      • Raadot_pysykööt_haudassa
        Beemies kirjoitti:

        Ei ollut sitten Marxia parempaa esittää..

        No tekikö ne Neukkulan kommunistit lopetuspäätöksen tykkänään toimimattomasta marxisti-leninistisestä kyhäelmästään, ja toteuttivatko päätöksensä?

        Kyyyllä - juurikin niin tehtiin.

        Vai ovatko komuloiset tutineet Ruususen unta kaikki nämä vuosikymmenet?


    • Kommunismi_on_uskonto

      Partacus et kumppanit ovat vastaavia kuin Uskonnot ja uskomukset -osion kristilliset hihhulit, joille heidän omat Pyhät Kirjoituksensa ovat erehtymättömiä.

      Käytännön todellisuudessa suomalaisten kommunistien valtaenemmistö on äärikapitalistisen, imperialistisen Venäjän, ja sitä yksinvaltaisesti hallitsevan Vladimir Putinin täysin kritiikittömiä peppupaapojia, ja vaikka puolueen harvat nuoremmat edustajat ovatkin ko. asioiden suhteen valistuneempia, ja jonkin verran vapaampia historiallista kytkyistä, ei heidän äänensä pääse millään tavalla kuuluviin.

      Vai oletteko kuulleet kommunistien kritikoivan porvarillista, äärikapitalistista, oligarkkien, maan presidenttiä myöten, hallitsemaa Venäjää millään muotoa?

    • Partacus

      Vastaväittäjä "Kommunismi_on_uskonto " pelkää tosissaan sosialismia ja kristusten joutumisesta helvetteihin.

      Neuvostoliittolianen sosialismin malli tuhoutui. Kaikkialla missä enemmän tai vähemmän matkittiin NL:n mallia ne kaatuivat. Muualla sosialismi elää eikä porvari mahda sille mitään.
      70 vuoden kokemus (1917 - 1991) on valtava arkisto sosialismin kokemukista, onnistumisista ja tappioista.

      Marx ja Engels puhuivat sangen vähän sosialismin valtion olemuksesta. Se jäi käytännön tehtäväksi.
      Lenin eläessään: Lännessä sossialismi on paljon helpompi toteuttaa kuin takapajuisella Venäjällä.

      Lännessä sosialismi kolkuttaa joka ovesta. Perussuomalaiset moittivat läntistä Eurooppaa sosialistiseksi eikä se ole vitsi. Tietämättään he osuvat oikeaan. EU rakentaa täydellisempää kapitalismia, korkean teknologian kapitalismia ja ja se on monta askelta lähempämä sosialismia kuin jossain Afrikan sydänvaltioissa.

      Lenin NEP-talouspolitiikan perusteista: Sosialismia ei voi rakentaa maatalousvaltaiseen maahan ilman siirtymäkautta. Tässä on periaatteessa suuri ideologinen oivallus.
      Kun poliittinen valta siirtyi työväenluokalle, maahan ei synny sosialismi julistamalla.
      Lenin: On luotava edellytykset teollisuuden rakentamiselle. Sosialismi on sama kuin korkean teknologian valtio ja marxilainen sosiologia tukena. On siis lähdettävä liikkeelle tiettyä valtiokapitalismia suosien ja joka siirtymäkausi voi kestää vuosikymmeniä. Siihen liittyi pienteollisuuden ja osuustoimintaliikkeen suosiminen.
      Kiina on verrattavissa Neuvostoliittoon. Siellä siirryttiin askelia takaisin valtiomonopolistiseen kapitalismiin valtion määräysvallan alla. Kapitalismi meni tavallaan omaan ansaansa peruessaan pakotteita - Kiina sai korkeaa teknologiaa, kasvatti ammattityövoimaa, kehitti maailman suurimman tiedeyhteisön ja on pitelemätön. Trumpkin nöyristelee Kiinan edessä. Tämä kaikki riippumatta siitä, pysyykö Kiinassa sosialismin tie vai ei. Lännen porvari ei kykene nikottelemaan Kiinan edessä hituistakaan. Toivotaan, että Kiinan sosialismi kestää.

      NL:n ongelma.
      NL lopetti NEP-kauden liian aikaisin. Länsi vastasi kauppasaarroilla ja korkean tekonologian vientikielloilla. NEP:n lakkautus merkitsi myös osuustoimintaliikkeen tuhoutumista ja se korvattiin suureollisuuden aseman korostamisella.
      1960 luvulla NL:ssä puhuttiin NEP:stä nimellä Kosyginin talousuudistus. Se ei tullut koskaan voimaan. NL olisi selviytynyt uudella NEP-politiikalla, olisi hengissä ja yhdessä Kiinan kanssa estäisivät naton sotatoimet.

      Suomen kommunistit veljeilevät Venäjän kommunistien kanssa. Putin ja hänen (pappis)esikuntansa jätetään Persujen ja Kokoomuksen hellittäväksi.
      Käytännön politiikassa Suomen etu ei ole olla mukana lännen kapitalismin pakotteissa Venäjän suuntaan eikä varsinkaan suomalaisen "sotaintoporvarin" kelkassa Venäjää vastaan. Suomen ja Venäjän kapitalismit, niinkaun kuin niitä on, voivat käydä tavaranvaihtoa normaalisti.

      • Ei sosialismi ole minnekään kadonnut Venäjä/Neuvostoliitosta vaan saanut uuden muodon jossa sosialismin KGB papisto hoitaa pääomat ja kansa kärsii aivan kuin Stalinin aikaan.

        Nuo Partacusen teoriat ja unelmat eivät realisoidu sen paremmin kuin neuvostoparatiisikaan aikoinaan vaikka sitä suomalaiseksikin itseään valheellisesti väittäneet komuloisen aikoinaan niin julistivat. Kommunistihan ei voi olla muuta kuin kommunisti koska vihaa demokratiaa ja se taas on suomalaisten tapa hoitaa asioita!


      • en_usko_sinua
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei sosialismi ole minnekään kadonnut Venäjä/Neuvostoliitosta vaan saanut uuden muodon jossa sosialismin KGB papisto hoitaa pääomat ja kansa kärsii aivan kuin Stalinin aikaan.

        Nuo Partacusen teoriat ja unelmat eivät realisoidu sen paremmin kuin neuvostoparatiisikaan aikoinaan vaikka sitä suomalaiseksikin itseään valheellisesti väittäneet komuloisen aikoinaan niin julistivat. Kommunistihan ei voi olla muuta kuin kommunisti koska vihaa demokratiaa ja se taas on suomalaisten tapa hoitaa asioita!

        Venäjä ei ole koskaan ollut mikään sosialistinen tai kommunistinen valtio. Vaan aina pelkästään täysin kapitalistinen markkinatalouteen perustuva valtio.


      • en_usko_sinua kirjoitti:

        Venäjä ei ole koskaan ollut mikään sosialistinen tai kommunistinen valtio. Vaan aina pelkästään täysin kapitalistinen markkinatalouteen perustuva valtio.

        Kysypä Suomessa asuneilta kommunisteiksi itseään -50 ja -60 luvuilla väittäneiltä! Silloin naamat loistivat kun alkoivat paratiisiaan kehuskella.

        On turhaa ja jopa syntistä alkaa jälkeenpäin väittämään ettei mitään koskaan missään edes ole ollut vaikka aatteen vuoksi miljoonia lahdattiin tai vietiin siperiaan orjuuteen.

        Nytkö ette sitten kehtaa edes myöntää millaista kansan riistoa kommunismi oli kun sitä harjoitettiin naapurissa vanhaan malliin.

        Nyt on uusi malli Putlerin rosvojoukolla mutta komuloisiahan ne ovat ja pelkäävät kovasti demokratiaa joka on kommunistin pahin vihollinen, jos olisivat kunnon kapitalisteja niin demokratiassa ei olisi mitään pelättävää ja media saisi olla rauhassa eikä opposition edustajia murhattaisi..

        Demokratia kun tappaa kommunismin kuten tässäkin maassa olemme nähneet. Se kapitaali siellä Venäjällä on suurelta osin vanhojen komuloisten, KGB miesten, hallussa joten mikään ei oikeasti ole muuttunut.


      • arvoisa.herra
        Extyökkäri kirjoitti:

        Ei sosialismi ole minnekään kadonnut Venäjä/Neuvostoliitosta vaan saanut uuden muodon jossa sosialismin KGB papisto hoitaa pääomat ja kansa kärsii aivan kuin Stalinin aikaan.

        Nuo Partacusen teoriat ja unelmat eivät realisoidu sen paremmin kuin neuvostoparatiisikaan aikoinaan vaikka sitä suomalaiseksikin itseään valheellisesti väittäneet komuloisen aikoinaan niin julistivat. Kommunistihan ei voi olla muuta kuin kommunisti koska vihaa demokratiaa ja se taas on suomalaisten tapa hoitaa asioita!

        Sellaista oikeistoporvaria ei olekaan, joka ei vihaisi demokratiaa..
        Putin pelkää Venäjän kommunisteja kuin ruttoa mutta Perussuomalaiset ja Kokoomus pitävät Putinia luotettavana kapitalismin takuumiehenä.
        Te persuloiset himoitsette ilmeisesti edelleenkin Itä-Karjalan metsiä ja mineraaleja.
        Demokratia hävittää fasismin ja sitä nuolevat.


      • arvoisa.herra kirjoitti:

        Sellaista oikeistoporvaria ei olekaan, joka ei vihaisi demokratiaa..
        Putin pelkää Venäjän kommunisteja kuin ruttoa mutta Perussuomalaiset ja Kokoomus pitävät Putinia luotettavana kapitalismin takuumiehenä.
        Te persuloiset himoitsette ilmeisesti edelleenkin Itä-Karjalan metsiä ja mineraaleja.
        Demokratia hävittää fasismin ja sitä nuolevat.

        Olet oikeassa, ei ole yleensäkään mitään porvareita sillä ne kuuluvat Hansa aikaan 1500 luvulle. Nyt on vain työläisiä joista onneksi osa on sitä fiksumpaa sorttia jotka pystyvät työllistämään itsensä lisäksi teitä saamattomampiakin.

        Putler on kova komuloinen, hän on loisimalla riistänyt miljardettain kansan omaisuutta, se on se mihin kommunismi tähtää. Siinä johtajat ovat leveän leivän ääressä ja kansa kituuttaa.

        Olet nähnyt jotain toiveunia mutta en usko tuohon unelmaasi Kokoomuksesta tai PerusS väestä. Sitäkään en tiedä mitä persut himoitsevat mutta muille kuin komuloisille demokratia kelpaa mainiosti. Demokratiahan on kommunismin tappaja koska siinä saa ajatella mikä on kommunistisessa yhteuskunnassa aina ollut tyystin kiellettyä.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Mielenkiintoinen taloudellinen loppuveto ennen lamaa 2020 tulossa, ei oikein ehdi enää hörhö-Partacusta, kun on tilin paikka ennen laskukautta

      Yhteenveto: Partacus esittää marxilaisuutena stalinisti-Neuvostoliiton oppeja (Engelsin luonnonoppi, dialektiikka ...) jotka marxilaiset hylkäsivät noin 100 vuotta sitten (mm. Einsteinin arvosteluun pohjaten), näitä stalinismi-tarinoita Partacus markkinoi marxilaisuutena, vaikka ne johtivat teloituksiin Nliitossa, ei mihinkään yhteisen hyvä yhteiskuntaan ihmisoikeuksineen

      Partacus ei ollenkaan käsitä, että HÖRHÖOPIN SEURAAJA on vain tyhmä.
      Partacus: "Marxia tuskin parjattaisiin mikäli hänen ajatuksensa olisivat tuulesta temmattuja"

      Tämä on vain Partacuksen väärinkäsitys (esimerkki alla), ei ongelma ole Marxin 150 vuotta vanhassa virheessä työnarvoteoriasta ja vallankumouksen autuudesta, vaan seuraajien tyhmyys on ongelma eli Partacuksen oma ongelma

      Toinen esimerkki ensin: Aristoteles yli 2000 vuotta sitten ei osannut mitään nykypäivän kriteerien mukaan, mikä ei ole hänen vikansa, mutta jos Aristoteleen fysiikkaan joku uskoo, sellainen partacus on arkkihömppä (Aristotelen fysiikan oppikirjan on suomentanut Ilkka Niiniluoto)

      Tekijät eivät olleet tyhmiä, he vain eivät tiedä, mutta Partacus ja Tiedonpanttaajat -kerho marxilaisina eivät osaa/ymmärrä olevansa hömpän levittäjiä

      ARISTOTELEEN (virheelliset) OPIT PANTIIN TUOMIOLLE 1270 NS. LÄÄKÄRIPAAVIN TOIMESTA (ainakin myövävaikutuksesta, ainoita tiedepaaveja), niiden esittäjää uhkasi inkvisitio

      1500 vuotta pitkään opetettu virheellinen Aristoteles joutui unhoon jumalattomana Paavin toimesta. Paavi teki palveluksen tieteelle tietämättään

      OIKEA TIETO VAPAUTUI, kun päästiin väärästä Aristotelen opista. Kesti vain 400 vuotta kun Aristoteleesta vapaa tiede KEHITTI OIKEA MENETELMÄN Newtonin fysiikan

      JOHTOPÄÄTÖS:

      MARX PANNAAN PANNAAN NYT. Vallankumousopit nurin. Marx vastusti hyvinvointivaltiota. Partacus opettaa stalinimia.

      Kun nämä paljastetaan, annetaan OIKEALLE TIEDOLLE SIJAA, kun MARX-HÖMPPÄÄJÄT Partacus ja Tiedonpanttaaja paljastetaan

      Pidä huolta finansseista. Vallankumousta on turha odottaa. Hyvinvointivaltio kesti vain 25 vuotta kehittelyä, alkoi 1.7.1962 ja päättyi 1987 Holkerin hallitukseen, jossa tasa-arvoministerinä oli Halonen, silloin alkoi aluksi hidas, vähitellen nopeutuva hyvinvointivaltioin alasajoa

      HYVINVOINTIVALTIOTA EI VOI OLLA AVOINTEN RAJOJEN JA GLOBALISAATION AIKANA, Halla-ahoko näin sanoo, kyllä kyllä, mutta NÄIN SANOO MYÖS RUOTSIN SOSIALIDEMOKRAATTINEN PÄÄMINISTERI Stefan Löfven, joka ei usko marxilaisuuteen eikä vallankumoukseen

      Löfven att öppet problematisera kring gränser för det svenska flyktingmottagandet eller hur en allt för stor migration påverkar välfärdsstaten

      Halla-aho: Minulle sanotaan usein, että pitäisi puhua enemmän eläkkeistä ja sosiaaliturvasta ja öyhöttää vähemmän maahanmuutosta. ...Pääkaupunkiseudun kaupungeissa 30-40 % kaikista toimeentulotukiasiakkaista on vieraskielisiä. Keskeisissä maahanmuuttajaryhmissä työllisyysaste on vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen alle 20 %. Miten kukaan voi vakavalla naamalla sanoa, että pitää puhua sosiaaliturvan kehittämisestä eikä maahanmuutosta? Asioiden välisiä syy-yhteyksiä pitää pyrkiä avaamaan äänestäjille entistä paremmin. Emme me kannata ns. kovaa politiikkaa ilkeyttämme. Kannatamme sitä siksi, että muuten meillä ei tosiasiassa ole edellytyksiä tehdä pehmeää politiikkaa siellä, missä sitä tarvitaan.

    • Sotekommari

      Marx kertoi meille jo aikanaan, kapitalistisen pääoman ja taloudellisen vallan keskittymisen tendenssin. Alituinen raaka kilpailu pudottaa pienemmät ja, tai sulauttaa ne yhä suurempiin tuotanto ja palvelukeskittymiin.. Reilu kourallinen ihmisiä omistaa jo yli puolet maailman varallisuudesta... Viime päivät Suomessa kertoo, miten terveysjätit ostavat toisiaan ja jakavat markkinoita, joihin ei pienillä ole mitään mahdollisuuksia. Lisäpontimena tässä tietenkin on Sipilän sinimustan porvarihallituksen tarjoama soteuudistus, jolla julkista rahaa ollaan työntämässä yksityisiin taskuihin..

    • Partacus

      Hallaahon.äänestäjä44 :
      "Toinen esimerkki ensin: Aristoteles yli 2000 vuotta sitten ei osannut mitään nykypäivän kriteerien mukaan,
      OIKEA TIETO VAPAUTUI, kun päästiin väärästä Aristotelen opista."

      Tyyppiesimerkki perusuomalaisen täydellisestä tyhmyyden ylistyksestä. Hänen maailmankatsomus kiteytyykin ajatukseen "Pidä huolta finansseista." eli ryhdy työnteon sijasta sijoittajksi. Sijoittaminen loisi aineellisia arvoja mutta työnteko ei olisi mitään. Työ olisi jotain tyhmien touhuja.
      Halla-aho ei tunne tiedostuksessa sitä että se kulkee tyvestä latvaan. Raamattu tosin väittää että että kaikki tieto on olemassa tietyssä henkiolennossa ja se kulkeutuisi hiljakseen puun juurella asuville.

      Ihmisen tiedostusprosessi on ihmiskunnan historiallinen kehitysprosessi. Sitä paitsi raamatun Uusi Testamentti on täynnä hellenistien Aristoteleen ja Platonin oivalluksia, oikeita ja vääriä. Ei ne sieltä ole kadonneet eivät voikaan kadota.

      500 luvulla eaa. Kreikassa mm. Herakleitos esitti alkeellisesti kehitysopin perustoja esityksellä "kaikki virtaa". Siinä on perusta luonnon itseliikunnalle ja syysuhteelle. Herakleitos esitti luonnon esineiden syttymisen ja sammumisen teorian eli muutoksen. Luonto ei olisi ennalta määrätty jähmettynyt olio.
      Platon toi 300 luvulla eaa. maailmanhengen teorian, jossa henki ajattelee ja se toistuu sellaisenaan reaalisessa luonnossa. Luonto siis toimisi kuten toimiin vain maailmanhengen aivoitusten järjestämänä. Platon vei tässä kohdassa tiedostusta taaksepäin.

      Aristoteles Platonin jälkeen vaikka hänkin oli idealismin suuntausta ennemmän, esitti ensimmäisten joukossa dialektiikan näkemystä. Luonto on objektiivisesti olemassa itsenäisenä oliona hengistä riippumattomana. Jo tämä näkemys luo tieteellisen ajattelun perustaa. Aristoteles: Olioiden olemusta ja syysuhteita ei tule etsiä niiden ulkopuolelta vaan niiden sisältä. Koska tiede oli vielä lapsenkengissä, Aristoteles kehoitti luottamaan aistien havaintoihin - tiedämme että aistihavainnot voivat johtaa harhaan mutta suuntaus "aineen" ulkopuolisista hengistä sai kolauksen. Erillisten ilmiöiden tutkimus edistää yleiskäsitteiden luomista. Aristoteles esitti myös materian ja tajunnan välistä suhdetta: Täytyy olla aistittavaa ja aistimuskohde ei riipu hänestä. Ihminen (materia) aistii hänestä riippumatonta ulkoista maailmaa.

      Halla-aho halveksuu ihmiskunnan ponnisteluja alkeellisesta tiedosta nykyaikaisen tiedon haltijaksi. Hellenismin ajattelu ennen ajanlaskun alkua vailla minkäänlaisia nykyaikaisia kojeita on vertaansa vailla olevaa tiedostuksen historian aamunkoittoa. Olkoon se kuinka alkeellista tahansa, se oli välttämätöntä. Ei ole heidän syynsä, että luonnontieteet saattoivat todistaa vasta yli tuhannen vuoden kuluttua heidän näkemyksiään oikeiksi.

      Dialektiikassa idealismin suuntaus täydellistyi 1800 luvulla Hegelissä. Marx syrjäytti Hegelin (ja Platonin) maailmanhengen ja otti Aristoteleen perusväittämän, jossa materiaalinen maailma on objektiiviesti olemassa ilman minkäänlaisia henkiolentoja. Hegelin syysuhde, ristiriita ja luonnon ilmiöt saivat todellisen perustan kun yhtälöstä poistettiin jeesukset ja allahit ja sen kaltaiset.
      Aristoteleen ajattelun tieteellinen suuntaus on vertaansa vailla oleva tieteiden kehityksen alkuhämärässä.

      Halla-aho on joko tyhmä, anteeksi vaan, tai muuten vaan jämähtänyt mutta sotapakolaisten parjaaminen on pikkukakaran kiukuttelua kahdentuhannen vuoden takaisten hellenististen ajattelijoiden urotöille.

    • Partacus

      Halla-aholaisen ajattelun tyhmyys on seuraavanlainen; ihmiskunnan olisi tullut ensin keksiä rakettitiede ja vasta sitten ottaa kivi käteen työkaluksi.

      Ihminen otti ensin luonnon esineen avuksi ruoan hankinnan vuoksi ja siksi että sillä voi hätyytellä petojakin eli suojautua ympäristön vaaroilta. Kivi osoittautui oivaksi työkaluksi ja sen käyttö opetettiin lapsille.
      Aristoteles erotti ajattelun ja luonnon ja jotka oli jumalauskoissa yhdistetty. Ihminen ajattelee, tutkii luontoa, muokkaa sitä mieleisekseen. Luonto ja ajattelu ovat toisistaan erotettuja mutta yhdistyvät materian kautta. Materiaalinen olio ajattelee/tutkii materiaalisen luonnon olemusta. Materia ajattelee itseään!

      Yhteiskunnallisen tajunnan historia on kulkemisesta alkeellisesta ajattelusta yhä korkeammalle. Jokainen sukupolvi tuo jotain uutta ja lopulta voidaan puhua tieteistä omassa kategoriassaan. Käytännön kokemus osoittautuu riittämättömäksi. Tieto kasautuu vähän samoin kuin pääomakin. Minkään sukupolven ei tarvitse lähteä alusta vaan tuoda uutta lisää.

      Marx kiteytti yhteiskunnallisen tajunnan lyhyesti: Ihmisen täytyy syödä ollakseen olemassa ja voidakseen ajatella. Materia on ensisijainen. Tajunta on alisteinen materialle. Tajuntaa itsenäisenä olioina ilman materiaa ei ole olemassa.
      Marxia lisää; Saadakseen ravintoa ihmisen täytyy tehdä työtä. Ihmiskunnan historia aineellisesti on työkalujen kehityksen historiaa. Se on samalla työn historiaa. Työ on inhimillisen elämän perustekijä. Mitään ei synny ilman työn kulutusta olipa se henkistä tai aineellista työtä tai molempia yhdessä.

      Aristoteles ja kaikki muut ajattelijat hänen aikakaudellaan ympäri maailmaa ovat välttämättömiä ja aikansa suurmiehiä (-naisia). Heistä alkoi yhteiskunnallisen tajunnan ja tajunnan yleensä ymmärtäminen materiaalisten olioiden ja ympäristön väliseksi vuorovaikutussuhteeksi.

    • Hallaahon.äänestäjä44

      Partacus on pikkupaskiainen valehtelija en koskaan ole sanonut että lopeta työnteko
      vaan olen kehottanut nousemaan mummutautista Partacusta vastaan

      KANNATTAA PITÄÄ HUOLTA FINANSSEISTAAN KOSKA HYVINVOINTIVALTIOTA PURETAAN JA STALINISTI PARTACUKSEN KALTAISIA HARHAUTTAJIA KYKKII NURKISSA VAATIMASSA SUOMEA KOKO MAAILMAN SOSIAALIHUOLLOKSI

      BBC:ssä tuli eilen sunnuntaina jälleen dokumentti Suomesta RAHAA TYHJÄSTÄ jolla stalinisti Partacuksen kaltaiset jakavat rahaa Suomesta ilman vastinetta

      TYPERÄT SUOMALAISET RAHAA TYHJÄSTÄ -JAKAJAT
      https://www.imdb.com/title/tt8146480/ Money for Nothing: The Finland Experiment (2018)

      olisi AIVAN TYPERÄÄ narista täällä Suomi24-palstalla ja sitten joutua jonottamaan matun kanssa sossua tai sotea tai eläkeasumista

      PITÄÄ HOITAA OMAT FINANSSIT KUNTOON JA SAMALLA SAADA VOIMAA TAISTELLA STALINISTI PARTACUSTA JA MATUTUSTA VASTAAN

      Huomatkaa että mummutautinen (Marx lohduttaa) Partacus ei ole oppinut, ei edes harhaoppinut hänellä on erittäin puutteelliset harhaiset tiedot hän ei ole oppinut edes harhoja

      Partacus alkoi selittää Aristotelesta hädissään kun annoin vain esimerkin miten väärä tieto Aristoteles-oppi kiellettiin Paavin toimesta mikä nosti uuden tiedon Newton valtaan (mitä Paavi ei tietenkään ollut tarkoittanut)

      Partacuksen stalinismi on tämä väärä tieto

      ja levittämällä Engelsin dialektista luonnonoppia, JOKA VENÄJÄLLÄ KANONISOITIIN STALINISMIIN 1939 JA JONKA MARXILAISET OLIVAT HYLÄNNEET EPÄTIETEENÄ

      Tieteessä stalinismi johti lysenkolaisuutten ja TIEDEMIESTEN TELOITTAMISEEN

      Ylen viherpunikisto korjasi uutisen, kun ilmassa roikkui Halla-ahon uhkaus JSN:llä eli julkisen sanan neuvostolla:

      Jussi Halla-aho: Tyypillistä. Sitten, kun uhkaa jsn:llä, korjaaminen muuttuukin mahdolliseksi. Näinkö tämän kuuluu toimia? Oikeasti puheessa sanotaan näin: "Miten kukaan voi vakavalla naamalla sanoa, että pitää puhua sosiaaliturvan kehittämisestä eikä maahanmuutosta." Toimittaja Tolkki sai puheen etukäteen kirjallisena. Myös tekstissä oleva suora sitaatti on virheellinen: "Miten kukaan voi vakavalla naamalla puhua sosiaaliturvasta eikä maahanmuutosta?" Toimittajat ovat mielenkiintoisia. Otsikko ei vastaa sitä, mitä puheessani sanoin. Kun toimittajalle huomautettiin asiasta, hän kiitti palautteesta mutta ei pitänyt otsikon korjaamista tarpeellisena. "Vastuullinen media." (Jussi Halla-aho)

      Yle
      Juttua ja otsikkoa korjattu 20.5. kello 11.50: Sitaatti ""Miten kukaan voi vakavalla naamalla puhua sosiaaliturvasta eikä maahanmuutosta" on korjattu muotoon: "Miten kukaan voi vakavalla naamalla sanoa, että pitää puhua sosiaaliturvan kehittämisestä eikä maahanmuutosta."

      https://yle.fi/uutiset/3-10213527

    • Partacus

      Halla-aholainen pysyy kannassaan; Tiedostusprosessi ei ole historiallinen prosessi.
      Aristoteles edisti tosiasiassa ateismin etenemistä ja siten tieteen voittokulkua vastoin kristinuskoa.
      Halla-aholainen tukee edelleen tyhmyyden ylistystä.

      Tyypillinen Huhtasaari. Valehtelee päin näköä ja valittaa; meitä sorretaan, emme saa kieroilla emmekä puhua muunneltua totuutta. Tyypillistä persumaista parjauslinjaa.

      Halla-aho syöttää kaikenlaista sontaa sotapakolaisista ja yhdistää sen rahaan. Sotapakolaisen auttaminen olisi poissa mukamaste suomalaisen työläisen kukkarosta. Halla-aho tukenee rikkaiden verohelpotuksia ja palkkatyön verotuksen kiristämistä ja syyttää siitä sotapakolaisia.
      Halla-aholle ei tule mieleenkään, että nykyiset sotapakolaiset ovat pääosin naton sotien tuotoksia ja siksi vastuu sotatuhoista tulisi siirtää natolle ja natomaille. Natoa tulisi vaatia Haagin sotarikostuomioistuimeen rikoksistaan ihmisyyttä vastaan.

      Perussuomalaiset ei puolueena arvosta Marxia piiruakaan. Marxin perintöä se ei haittaa. Työnarvoteoria on olemassa ja toimii. Se on edistyksellisen sosiologian perusta. Työ ja sen tekijä on yhteiskunnallisen kehityksen ja edistyksen subjekti.

      • Hallaahon.äänestäjä44

        Jos sotaa pakenevat otetaan maahan ja sotaahan on aina jossain ja esim. jos Irak ja Afganistan ja Somalia ja Nigeria ... jne katsotaan sota-alueeksi josta otetaan matua maahan niin ei tässä monta vuotta mene kuin KAIKKI PIENET SOSIAALIVALTIOT JA NIIDEN KANSAT kansa on vaihdettu kehitysmaiksi ja sharian lakiin ja siksi jokaisen on huolehdittava OMISTA FINANSSEISTAAN koska rahat yksinkerraisesti loppuvat

        SILLOIN PITÄÄ OLLA PÄTÄKKÄÄ ja kykyä jättää Partacus hosumaan matujonossa ruokaa ja hoitoa, ei kannata täällä Suomi24 -palstan kopioida Marxin jutteluita 150 vuoden takaa

        Sosiaalivaltion rahojen loppumisen on siis huomannut Englannin BBC joka ihmettelee perustulokokeilua älyttömänä ja Ruotsin sosdempuolue ja sen pääministeri Löfven

        VAIN STALINISTI PARTACUKSEN TYYPPISET MUMMOTAUTISET TYÖNTÄVÄT PÄÄNSÄ PENSAASEEN mummotautinen hakee lohdutusta Marxilta kuin uskovainen Jeesukselta ja työntää päänsä pensaaseen jos sellainen on lähettyvillä muukin kuoppa käy

        PARTACUS ON MYÖS YKSINKERTAINEN HARHAINEN VALEHTELIJA, esimerkki
        Partacus: "Lapsityövoima, taudit, kurjuus, elinikä keskim. alle 40 vuotta Englannissa jne. jne.."

        MARX nimenomaan TUKI JA VAATI LAPSITYÖVOIMAN KÄYTTÖÄ JA PITI SEN KIELTÄMISTÄ TAANTUMUKSELLISENA

        eikä kannattanut hyvinvointivaltiota ei kannattanut naistyövoiman rajoitusta vaan vallankumousta, näin hän kirjoitti esimerkiksi Saksan sosialidemokraateille Kritik des Gothaer Programms -kirjassa MARX siinä OMIN SANOIN "Lapsityön yleinen kieltäminen on sopimaton suurteollisuuden olemassaolon kanssa ja pelkkä hurskas toivomus. Lapsityövoiman toteuttaminen OLISI TAANTUMUKSELLISTA sillä tuotantotyön aikainen yhdistys opetukseen on tehokas keino yhteiskunnan muuttamiseksi kunhan ikäluokkien työaika on säännelty lasten suojelemiseksi

        MEILLÄ ON SUOMESSA JO MONIA ALUEITA JOISSA MATUJEN OSUUS ON YLITTÄNYT 50 PROSENTTIA eikä sharian laki joka näillä aluilla sitten vallitsee sisällä hyvinvointivaltiota
        EIKÄ LENIMISMI VAIKKA SILLÄ KORVATTAISIIN SHARIA

        https://twitter.com/VilleTavio/status/995903339161423872 Turun Varissuon vieraskielisten määrä ylittämässä 50%. Turun Sanomat osaa kertoa kansalle, että siinä ei ole mitään huolestuttavaa!


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Palstalla silmittömästi arvostettu Tietopalvojamestari nosti tämän keskustelun ylös viittaamaalla lauseeseen
      Partacus: ”Uskonto on oopiumia kansalle”, sanoi Karl Marx, mutta kuka on mies sanojen takana? "

      TOISTAN taas: Partacus lukee suomalaistaistolaistekstejä JOISSA MARXIN USKONTOKRITIIKKILAUSE on käännetty väärin ikään kuin eliitti jakaisi uskontoa sumuttaakseen kansaa, NÄIN MARX EI OLE SANONUT, VAAN
      Marx sanoi: Sie (ts. uskonto) ist das Opium des Volkes https://www.youtube.com/watch?v=UfJzNthgxA4

      MUISTUTAN MYÖS, että Sosialistien KeppihevosPorukalla SKP ei ole mitään saumaa suomalaisessa parlamentaarisessa politiikassa, joten SKP:n kanssa on aivan turha keskustella itä-Karjalan tilanteesta, työmarkkinoiden nollasopimuksista, kiky-sopimuksista, budjetista, sotusta, sosiaaliturvasta ...

      Voi miettiä enintään, miksi SKP ei liittoudu Sdp:n kanssa tms.

      SKPssä voisi keskustella vanhentuneistä vääristä aatteista ja aatehistoriasta kuten Marxista (Engels, Lenin puhumattakaan Stalin, Mao tai Che ovat sitten niin pihalla, että niihin ei uskoisi edes Fidel enää)

      Jäljelle jää vain Marx aiheeksi. Engels on PERSOONANA mukava ukkeli, joten siinä mielessä mielenkiintoinen ja osasi kieliä, MUTTA EI LAINKAAN LUONNONTIETEITÄ JOISTA KIRJOITTELI HASSUNKURISIA JUTTUJAAN DIALEKTIIKASTA joita SKP-kannattaja (pääosin humanisteja) tietämättöminä ahmivat, hyvä näin, että heillä on jotain tekemistä

      MARX JOHTI TYÖNARVOTEORIAN VÄÄRILLE JÄLJILLE

      Työnarvoteorian kovaa ydintä on Ricardo, ei Marx, joka vei työnarvoteorian väärille jäljille ennustaen vallankumousta kun voiton suhdeluku laskee ja riisto voimistuu

      OPTIOT
      Marx luuli voiton perustuvan palkkariistoon, jossa voitto kerätään työtätekevien palkkoja pienentämällä vaikka voitto kerätään tuotekehittelyllä ja oikea-aikaisilla markkinoilla
      ja
      siksi yrityksessä optioita voittorahoista kuuluu jakaa keksijöille, jotka luovat uutta

      VOITTO
      Voitto yrityksissä kuuluu aina omistajalle = sijoittajalle ja palkka työntekijälle eikä näitä saa sekoittaa, palkkaa ei saa riistää omistajalle eikä

      voittoja jakaa työläisille, koska työntekijän on saatava säännöllinen tulo joka ei voi riippua suhdanteista ja tuotekehittelystä samalla tavalla kuin voitto

      PALKKA kuuluu työntekijälle

      Ricardon isä oli osakevälittäjä ja työnarvoteoreetikko Ricardo itse keräsi maittavan omaisuuden osakesijoituksilla

      Työnarvoteoreetikko Ricardon PÖRSSIOMAISUUS kuolinhetkellä - joskus Napoleonin sotien jälkeen kun Suomi oli osa Venäjää - on arvioitu olleen nykyrahassa
      vajaa 100 miljoona euroa

      Seuraa rahaa, seuraa Ricardoa, Nallea (Nordean tulos tulee keskiviikkona aamulla, odotamme hyppäystä???)

      PS-ekonomisti Huopainen opettaa riskeistä aloittelijoita
      https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/einar-aloitti-30000-eurolla-sitten-tienasi-100-miljoonaa-vuodessa-kunnes-havisi

    • Noin kauan mennyt eikä vieläkään ole mitään järkevää saatu aikaan! Kannattaa haudata koko ajatus ja kirjat joita se on töhertänyt.

      • KIRJASTOPALVELUMESTARIT

        Onko todella alla olevassa tarinassa jotain sellaista asiaa kuin Järkikuvion HIVEN? Mitä nyt Paroni ExTyökkäri ja Vastaavat rs haluavat sanoa SKP SKDL rp:n KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:stä? Voimme kai nyt todeta sen asian tasan tarkkaan, että KYLLÄ nyt KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:n Kuviokellunta rehoitti oikein voimalla myös Kokkare- ja PökäleKapojen TOIVO- ja KORVA-remmi rs:ssä siis siinä, josta voimme käyttää nimeä PUOLUEPALVELU tai Yhteiskunnan YLÄLUOKKA, KESKILUOKKA ja ALALUOKKA rs. Nyt Yläluokan Puolue on KOKKAREPUOLUE, Keskiluokan Puolue on KEPULIPUOLUE ja nyt Alaluokan Puolue on PERSUNEROT eli J HALLA-AHO SEURA. Mehän nyt voimme todeta Arvoisat Toverit ja Porvarit vielä sen asian, että EI YKSI SYYTÖN, KUN KAKSI TAI MONTA TAPPELEE Arvoisa Paroni ExTyökkäri ja Kaverit. Onhan jotenkin nyt KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:n kuvioissa toiminut mukana vielä J HAVUKKA-AHO SEURA rs.

        Nyt pitää muistaa Arvoisat Toverit ja Porvarit se asia, että Toveri Esko Seppänen oli SKP rs:n Toinen Varapuheenjohtaja heti Toveri Veikko Sinisalo rs:n jälkeen silloin, kun SKP SKDL rs.ssä rehoitti 1970 ja 1980-luvuilla erittäin paha ja kova KASINOPELI sekä vielä Erittäin Kovan Tason MUSTA PÖRSSI rs. Niin ja Kovan MUSTA PÖRSSI rs:n aikana SKP rp:n Puheenjohtajana oli ARVO AALTO. Me voimme vielä todeta siten, että KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:n pahimpana aikana esimerkiksi Varsinais-SUOMI rs:n alueeella Enemmistöpuolta johtivat Paavo Aitio ja Lauri Lehti sekä Vähemmistöpuolta taas Ensio Laine ja Toivo Forss.

        Niin ja nyt yllätarinoidussa tuli kehiin se, että kutka ja ketkä pääsääntöisesti olivat vastuussa siitä jopa TUHOKIERRE rs:stä, joka SKP SKDL rp:tä kohtasi 1990-luvulla. Nyt kysyisin sitä asiaa, että miten meidän KOMUT ja SOSSUT rs:n pitää suhtautua seuraavaan: "Eikä hetkeä liian aikaisin! Vasemmistoliiton tila on ollut surkea jo pitkään. Seppäsen mukaantulo tuo kaivattua asiaosaamista, mm. talousnäkökulmaa jota nyky-Vasemmistoliitosta puuttuu. Vähemmän populistista palopuhetta, enemmän substanssia."

        On vielä pakko sanoa se asia, että nykyinen VL:n johtajisto ei ole vastuussa 1970- ja 1980-lukujen erittäin rajusta jopa niin kovasta KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:stä, että SKP SKDL rp:n Rahavarallisuus tuhoutui todella lähes täysin - jotkut sanovat jopa siten, että Menivät Tuhkatkin Pesästä.


      • KIRJASTOPALVELUMESTARIT kirjoitti:

        Onko todella alla olevassa tarinassa jotain sellaista asiaa kuin Järkikuvion HIVEN? Mitä nyt Paroni ExTyökkäri ja Vastaavat rs haluavat sanoa SKP SKDL rp:n KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:stä? Voimme kai nyt todeta sen asian tasan tarkkaan, että KYLLÄ nyt KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:n Kuviokellunta rehoitti oikein voimalla myös Kokkare- ja PökäleKapojen TOIVO- ja KORVA-remmi rs:ssä siis siinä, josta voimme käyttää nimeä PUOLUEPALVELU tai Yhteiskunnan YLÄLUOKKA, KESKILUOKKA ja ALALUOKKA rs. Nyt Yläluokan Puolue on KOKKAREPUOLUE, Keskiluokan Puolue on KEPULIPUOLUE ja nyt Alaluokan Puolue on PERSUNEROT eli J HALLA-AHO SEURA. Mehän nyt voimme todeta Arvoisat Toverit ja Porvarit vielä sen asian, että EI YKSI SYYTÖN, KUN KAKSI TAI MONTA TAPPELEE Arvoisa Paroni ExTyökkäri ja Kaverit. Onhan jotenkin nyt KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:n kuvioissa toiminut mukana vielä J HAVUKKA-AHO SEURA rs.

        Nyt pitää muistaa Arvoisat Toverit ja Porvarit se asia, että Toveri Esko Seppänen oli SKP rs:n Toinen Varapuheenjohtaja heti Toveri Veikko Sinisalo rs:n jälkeen silloin, kun SKP SKDL rs.ssä rehoitti 1970 ja 1980-luvuilla erittäin paha ja kova KASINOPELI sekä vielä Erittäin Kovan Tason MUSTA PÖRSSI rs. Niin ja Kovan MUSTA PÖRSSI rs:n aikana SKP rp:n Puheenjohtajana oli ARVO AALTO. Me voimme vielä todeta siten, että KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:n pahimpana aikana esimerkiksi Varsinais-SUOMI rs:n alueeella Enemmistöpuolta johtivat Paavo Aitio ja Lauri Lehti sekä Vähemmistöpuolta taas Ensio Laine ja Toivo Forss.

        Niin ja nyt yllätarinoidussa tuli kehiin se, että kutka ja ketkä pääsääntöisesti olivat vastuussa siitä jopa TUHOKIERRE rs:stä, joka SKP SKDL rp:tä kohtasi 1990-luvulla. Nyt kysyisin sitä asiaa, että miten meidän KOMUT ja SOSSUT rs:n pitää suhtautua seuraavaan: "Eikä hetkeä liian aikaisin! Vasemmistoliiton tila on ollut surkea jo pitkään. Seppäsen mukaantulo tuo kaivattua asiaosaamista, mm. talousnäkökulmaa jota nyky-Vasemmistoliitosta puuttuu. Vähemmän populistista palopuhetta, enemmän substanssia."

        On vielä pakko sanoa se asia, että nykyinen VL:n johtajisto ei ole vastuussa 1970- ja 1980-lukujen erittäin rajusta jopa niin kovasta KASINOPELI ja MUSTA PÖRSSI rs:stä, että SKP SKDL rp:n Rahavarallisuus tuhoutui todella lähes täysin - jotkut sanovat jopa siten, että Menivät Tuhkatkin Pesästä.

        Tittelit kohdalleen selväkielinen esitys niin katson voinko vastata!


    • Partacus

      Olen samaa mieltä Extyökkärin kanssa. Perussuomalaisista ei ole mihinkään muuhun kuin kapitalistimafian nuoleskeluun.

      Kansalaisyhteiskunnan ideologia etenee maailmalla sekä myös Suomessa huimaa vauhtia. Demokraatit eivät enää hyväksy kapitalistimafiosoiden sotien tuhoamien kansantalouksien kansalaisten jättämistä oman onnensa nojaan. Kunhan tietoisuus kohoaa porvarien liiketointa, sotaa, vastaan silloin maailma astuu uuteen aikauteen.
      Marxin lanseeraama yleisteesi kaataa persuloiset ympäri maailmaa nurin mutta myös suomalaispersuismin. Yleisteesi kuuluu: Kaikkien maiden työläiset ovat yhdenvertaisia keskenään.
      Maailman kansantalouden tehtävä on teollistaa jälkeen jääneet valtiot ja poistaa niiden armotonn riisto. Siirtomaajärjestelmän viimeisetkin rakenteet tulee lakkauttaa.

      • Huomioita

        "Siirtomaajärjestelmän viimeisetkin rakenteet tulee lakkauttaa."

        Aivan.
        Oletko siis sitä mieltä, että kommunistisen Kiinan tulee lopettaa uuskolonialistinen toimintansa Afrikassa?

        "Afrikkalaiset ay-järjestöt leimaavat Kiinan ulkomaankaupan kolonialistiseksi"

        https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/afrikkalaiset-ay-jarjestot-leimaavat-kiinan-ulkomaankaupan-kolonialistiseksi

        Pistän tähän valmiiksi - mutta kun - joka on helposti copypeistattavissa mikäli satut sellaista ehdollisuutta kaipaamaan.


    • Hallaahon.äänestäjä44

      Muistetaan, että surutyötään Kremlin avun tyrehtymisestä
      Sosialistisen KeppihevosPorukan
      vaalityöhön

      hoitava Partacus ei ole Marxin osaaja vaan feikki joka ei ole muualla päässyt esiintymään

      Aikanaan Tiedontaja -lehdessä oli eri juhlapäivinä kuten vappuna uutena vuotena ja muulloinkin keräyslistoja jossa Kremlin rahoitus kuljetettiin rahanpesuna tilille

      kirjoittamalla lehteen keksittyjä lahjoittajia tyyliin

      Mökin mummo pönttökoskelta lahjoittaa eläkerahoistaa 1000 markkaa tiedontajan taistelurahastoon, terveisiä brezhneville ja suurelle sosialisitselle keppihevosporukalle

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe