Pandat takaisin Kiinaan

Eetvarttiina

25

3963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kautokuru

      Viime kesänä toin täällä useasti esille kuinka zoon kävijämäärä on romahtamassa ja niinhän siinä kävi taitaa olla alle 100 tuhannen.

      • monologi-elämyksille

        Elämyksiin perustuva kohdematkailu on pysyvästi kriisissä, toistuvasti muutamien vuosien välein.

        On uudistuttava, on kehitettävä jotain uutta joka säilyttää jatkuvan mielenkiinnon ja kävijäsuosion kilpailussa muiden elämysten kanssa.

        Muutkin elämyskohteet tekevät tätä samaa ja etsivät tapoja säilyttää oma elintilansa, tämä vaatii jatkuvaa seurantaa kiinnostavista teemoista ja niiden sopivuudesta oman käyttöön.

        Uudistuminen vaatii myös jatkuvia sijoituksia ja varallisuutta uudistaa toimintaa, siis taloudellista vahvaa voitollista tulosta ja oikeita päätöksiä.
        Ei kannattava liiketoiminta ei tätä kykene tekemään ilman ulkoista pääomaa tai velkaantumista.

        Elinkaari on olemassa, alun uutuudenviehätys, kasvava suosio, suosion tasaantuminen, suosion vähittäinen aleneminen, kilpailevien vaihtoehtojen kasvu, kriisi jossa menoja lopulta enemmän kuin tuloja.

        Tarve uudistua, miten ?
        On uudistuttava tai luovuttava toiminnasta

        Liike-ideat myös vanhenevat ja kuluvat, asenteet, mielikuvat, sopivuus, ja käyttäytyminen, odotukset muuttuvat.
        Palvelun sisällön suhde siitä maksettuun korvaukseen arvotetaan jokaisen elämyksen ja tarpeen kohdalla yksilökohtaisesti.

        Joskus käy sitten niin että palvelulle ei ole riittävää kysyntää, se ei ole kiinnostava, asenteet ja odotukset muuttuneet, elämyksiä kuluttavan joukon määrä on kutistunut, haetaan jo muita elämyksiä ja jokin muu kilpaileva elämys onkin sopiva tai se on helpommin saavutettavissa.

        No, hyvää jatkoa kuitenkin kaikille kesäkauden elämyksille
        Toivottavasti voitte hyvin vaikka teitä tarkoin tutkitaankin ennenkuin kelvolliseksi havaitaan ja valinta teihin kohdistuu


      • Kasvissyönti

        Totta, uutta on hankittava koko ajan ja aina ei ole saatu vanhojakaan hankintoja maksetuksi ennen kuin pitää lähteä ostoksille. Linnanmäkikin hankkii joka vuosi jotain uutta.

        Pandasopimus on 15-vuotinen. Häkkieläimet alkavat olla epäsuosiossa ja muutamassa vuodessa tilanne voi muuttua täysin niin, että kukaan ei halua käydä katsomassa pandoja. Alkuperäinen elukkapuisto oli terve idea: kotimaisia eläimiä luonnonmukaisissa olosuhteissa. Sitä olisi voitu kehittää pienellä rahalla ja se olisi tuottanut kohtuullista voittoa ja ollut todellinen palvelu. Jokainen suomalainen olisi voinut halutessaan käydä katsomassa minkälaista väkeä metsissämme liikkuu.

        Kasvissyöjäksi rappeutunut laiska, hidas kiinalainen karhu sen sijaan: hyi!


    • pois-vaan

      Pandat pitää palauttaa taloudellisten syiden lisäksi siksi, että ne pilaavat ihmisten mielenterveyden pahemmin kuin tuulimyllyt.
      Ne aiheuttavat jatkuvaa riitaa ja joillekin näköjään sairasta ulostefetissiä.
      Kävijämäärän vakuutetaan olevan suuri, mutta live kuvassa näkee vain muutamia ihmisiä parhaaseen katseluaikaan ja muulloin ei ketään. On päivänselvää, että alkuinnostuksen jälkeen tuonne jumalanselän taakse ei eksy yhtään enempää ihmisiä kuin ennenkään, joten tappiosta tulee suunnattomat.

    • Ottakaaminutjopoistäältä

      Juteltiin tuossa tuttavaperheen kanssa ja kyllä hekin haluaa nähdä pandat niinkuin mekin. Oli lapsiperhe missä vaan, niin puhe on että pandat pitää nähdä.

      Mutta kukaan ei varmaan ala harrastaa pandoja. Mieliala on se, että ne pitää käydä kerran katsomassa. Jos pentuja ei tule niin hanke on tuhoon tuomittu parissa vuodessa. Tämä on fakta.

      Jos pandat saa pentuja, niin ne on niin suloisia ja leikkisiä, että pakko käydä katsomassa. Pennuista Kiina verottaa 400 000 lisää vuodessa.

      Maksimissaan hyvällä tuurilla leikki kestää jonkun 3-4 vuotta. Sitten rahat loppuvat, myös kunnalta.

      Ainoa, joka tässä tulee nettoamaan on eräs viinaanmenevä kyläkauppias.

    • 1d123d123213f12d

      Järjettömiä summia.. jos panda lippu maksaa 10euroa, niin pandoja pitäis katsoa 200 000 kertaa vuodessa tuon summan korvaamiseksi. Suomessa on vain 5 miljoonaa ihmistä. Kun he kerra käy kattomassa, nii sitte tuskin moni montaa kertaa viitsii käyä.. lapsiperheitäkää ei nii kovin montaa ole.. :O

    • NytMeneeHyvin

      Täällä katkera trolli pakahtuu raivoonsa kun kaupunki ja zoo menestyy. Hieno sairaalakauppa ja zoon yleisömenestys. Ja kaupunki saanut uutta elämää, iltapäivällä Ostolankadun parkit täynnä.

    • Pankkiirit

      Odotellaan nyt vaan rauhassa syyskuuta, vesisateita, pimeää ja tulevaa pitkää talvea. Hehkutetaan sitten kaikki yhdessä tälle rahasammolle.

      • TerapiaPalsta

        Eiköhän matkailun vuosikello ole zoolla tiedossa.


      • Toivotaanpastaas

        Zoollahan on vahvat näytöt bisnesosaamisesta pitkältä ajalta. Voittoa tulee niin, ettei tiedä mihin sijoittaisi. Kaikki paikat on laitettu tip top kuntoon, mutta vieläkin jää verotettavaa ihan liikaa. Vai olikos se sittenkin tappioa.


      • TrolliTyperehtii

        Zoon ja kaupungin haukkuminen on ritualisoitunut trollilta jo vuosia. Ei ole johtanut mihinkään, mutta on trollin elämän sisältö.


      • Pessi_misti

        Ensi kuun perästä on syyskuu nyt tulevat päiviä ja viikkoja kestävä maakuntasateet.


      • raha-ei-liiku

        Kaamosaika koittaa ja pandat eivät kuonoansa ulos pistäkuin satunnaisesti. Muun ajan makaavat kuin raadot. Seuraavan kerran nuo liikkuvat vasta ensi vuoden toukokuulla, kun aurinko taas paistaa. Samoin tekevät turistit.


    • Kysynvaan

      Kuka tuon älyttömän idean yleensäkin keksi ja kuka sitä on kannattanut?

    • Ottakaaminutjopoistäältä

      Jos kyse olisi jostain suuresta kaupungista, jonka budjetista voi vaikka miljoonalla vuodessa eläintarhaa tukea eikä tuntuisi missään, niin ymmärtäisin superkalliit pandat, mutta kun ähtäriläisiä on vaivaiset 6000 käsittäen vauvat ja vaarit. Valtio ei auta millään tavalla rahallisesti tässä.

      Sitten tästä pandatalosta: vaikka on maksanut yli 8 miljoonaa, niin se on silti näyttelyeläimen häkki. Sellaisella, eläimen häkillä, ei ole alkuperäisen käyttötarkoitukseensa ulkopuolella mitään arvoa keskellä korpea eläintarhan vieressä. Ei sitä voi käyttää minkään lainan vakuutena, vaikka niin on tehty. Eläinpuiston omistaa täysin kunta. Ei kunnasta ole busineksen tekijäksi. Kuntahan on palveluorganisaatio, ei siellä ole osaamista pelata kovalla riskillä suurilla rahoilla. Kai siitä jo jotain olisi pitänyt pystyä ajattelemaan kun korkein hallinto-oikeus kielsi lainan takaamisen.

      Olisi pitänyt heti todeta, että pandaidea on jännä juttu, mutta meillä on kaikki liian pientä kalliisiin suuren maailman ratkaisuihin.

      • Taikasanaleasing

        Zoo ei omista Pandalaa, on vain vuokralainen.


      • talousnero

        Sanokaa mun sanonehen, niin tämä seikkaalu ei pääty hyvin. Tappiota tuloo ja raskahasti.


    • Voudinveli

      Pian on syyskuu ja hiljenee. Paljon tulee miinusta? Veikkaan yli miljoonaa, kun ensi kuukaudet toi jo tapppiota 800 000e. Vai tehdäänkö tilisiirto kaupungin tai jonkun muun yhtiön kassasta niin saadaan tulos plussalle? On sitten mitä hehkuttaa!!

      • Ottakaaminutjopoistäältä

        Tarkkailkaapa investoiko kunta kouluihin, teihin yms. mihin verorahat on tarkoitettu, vai onko kaikki oikeat investoinnit jäissä.


      • 8000000ecua

        Tarkkailkaa paljonko kaupunki joutuu ottamaan lisää lainaa.


    • Huomiokykyä

      Oletteko huomanneet, että VPN on myös päätynyt käyttämään synteettisiä pesusieniä, ainakin sisätiloissa liikkuessaan?

      • annamunkaikkikestää

        En ole huomannut. Kiitos kun kerroit.


    • Köyhäjarrumies2

      Pandabuumi taisi mennä jo, mutta kustannukset pysyvät. Kaikki isot matkailuinvestoinnit ovat osoittautuneet Suomessa lopulta tappiollisiksi ja niin käy myös pandahankkeen kanssa.

    • johdolta-kuultua

      Älä nyt ulkomaalaiset tulee nyt sankoin joukoin viimme yönä jo latvian kilvissä oleva auto nähty pyörimässä teollisuusalueella et kyl se siitä..

    • Katseensikesään

      Pitääköhän ensi kesäksi laajentaa parkkipaikkoja ja leventää teitä? Olisi hyvä tehdä jo tänä syksynä, että olisi sitten valmista ennen toukokuun ruuhkaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe