Guy-22:n spinaakkerin köysien paikat

OneGuy22

Ostin joku aika sitten Guy-22:n käytettynä, jossa mukana on spinnu. Veneessä ei ole tullut mukana plokeja spinnun köysille enkä ole hahmottanut minne ne kannattaisi virittää. Entinen omistaja ei osannut käyttää spinaakkeria.

Perässä on knaapit, joihin voisi laittaa plokit ja viedä sieltä köydet vinsseille. Perälaidassa on myös pienet reiät, joihin voisi laittaa silmukkapultit ja niihin plokit, joista köydet kiertäisivät vinssille. Lisäksi vinssien vieressä on kiinnikkeet, joissa on ollut ehkä bloki tai kehrä suoraan kiinnikkeen hahlossa. Nämä kaikki kohdat saattaisivat toimia. Barbereille ei ole myöskään ilmeistä paikkaa. O

Olen tiiraillut internetistä kuvia,, mutta en ole nähnyt köysien kiinnityspaikkoja eikä veneen intuitiivinen tarkastelu ole tuottanut tulosta. Tiedätkö kuinka Guy22:n on alun perin spinnun rigaaminen suunniteltu? Jos jotain kuvia olisi hahmottaisin varmasti vieläkin paremmin sen.

6

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jukkbjjll

      Ei varmaankaan ole tarpeen viedä spinaakkerin skuutteja vinsseille Guy 22:ssa. Muuten hankala ilman kuvaa hahmottaa, mutta varmaankin plokit peräkulmiin ja siitä lukoille on kelpo ratkaisu.

    • Lohi 25:ssä oli mulla plokit muistaakseni varvaslistassa kiinni ihan takakulmissa. Sieltä vinsseille ja sellaisiin pieniin skuuttien taavetteihin kiinni. Tulee varmasti pieneen mastonhuippuveneeseen paljon vauhtia lisää myötäiselle . Suosittelen.

    • vinssille

      Varmaan yli 90% ajasta pärjää hyvin ilman vinssejä Guyn spinnun kanssa, varsinkin, jos käyttää plokeina räikkäplokeja. Mutta puuskan sattuessa kohdalle, loppuvat käsivoimat takuulla. Toisaalta spinnuahan pitäisi ajaa aktiivisesti, eikä laittaa lukkoon, mutta menee alussa hifistelyn puolelle. Barberit mukaan siinä vaiheessa, kun se spinnun ajaminenkin alkaa tuntua mielekkäälle.

    • Guy22

      Omassa Guy 22:a laitoin plokit köysisakkeleilla perässä oleviin knaapeihin ja sieltä köydet vinseille. Hyvin on toiminut.

      • ExGuy-22

        Poraa läpireiät U:n muotoisille kiinnitysraudoille mustan reunalistan viereen kannen ja rungon liitoksen taitteeseen. Kiinnitä plokit sakkeleilla sitten U-rautoihin.

        Kannattaa käyttää vinssejä kovemmassa tuulessa. Spinnu on suuri isopurjeeseen ja runkoon nähden ja siihen tulee enemmin painetta kuin esim. H-veneen spinnuun, jossa purjeiden pinta-alasuhteet ovat päinvastoin. Sivutuulessa painetta tulee tuulen puolen skuuttiin reilusti. Dyneemaskuutit vähentävät puomin taipumusta nojata keulavanttiin.

        Jostain kumman syystä parina ekana vuonna broacheja tuli Guyllä enemmän kuin seuraavina 20:nä vuotena yhteensä. Barberit helpottavat purjehdustasi kovemmassa kelissä, jolloin riskinä on veneen epävakaus purjehdittaessa takatuulessa. Tähän auttaa toisaalta suoran takatuulen välttäminen, ts. leikkaus tuuleen. Kapeikossa leikkaus merkitsee toistuvia jiippejä, joten esim. retkipurjehduksessa olen vakauttanut venettäni kovassa täysmyötäisessä ensisijaisesti ohjaamalla keulaa spinnun alle. Barbereita ilmankin tulin toimeen, mutta välillä niitä kaipasi em. tilanteissa kun tuuli oli reipasta. Barbereiden asennus onnistuu kyllä esim. rapulukot sivukanteen ruuvaten, mutta mielestäni harjoittelun voi aloittaa ilman niitäkin.

        Guy kulkee hyvin spinnulla pituuteensa nähden, mutta surffiin en sitä saanut. Hauskoja kokemuksia sinullekin.


    • purjehduksen.iloa

      Onpa kiva lukea tällä palstalla jotakin purjehdukseen liittyvää. Ja kun siitä vielä kirjoitetaan asiallisesti.
      Tuossa kuvassa näkyy peräknaapeihin köydellä kiinnitetyt plokit ja vinssin kohdalla sivulla silmukka barberia varten http://www.veneporssi.fi/purjeveneet-604/fenkoelad/guy-22-1532146

      Aloituksessa oli jo noita mahdollisuuksia ja lisävinkkejä on jo tullut niin hyvin, ettei minulla ole muuta lisättävää kuin: Hyviä spinnuttelutuulia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe