Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Käynnistysongelma päivityksen jälkeen

Eläkevaari

Olihan täällä näköjään Win 10:lle ikioma palstansakin! En ole vielä saanut eilen toisaalla esittämääni kysymykseen yhtään vastausta.

Minulla on parin vuoden ikäinen Acer Aspire V 17 Nitro ja siinä käyttiksenä Windows 10. Eilen konetta avatessani tuli näytölle ilmoitus latautuneesta päivityksestä ja kehotus käynnistää kone uudelleen joko heti tai sopivan tilaisuuden tullen. Valitsin välittömän uudelleenkäynnistyksen. Käynnistymisen sijasta kone ilmoitti jonkin ajan kuluttua ongelmasta ja pyysi jälleen uudelleenkäynnistystä. Tällä kertaa kone menikin täysin tilttiin: näytölle tulee jokaisella käynnistysyrityksellä vain Acerin oma slogan ”acer explore beyond limits (tm)” ja odottamaan kehottava ”elävä kellotaulukuvio”. Välillä näyttö pimenee hetkeksi mutta sitten samat slogan ja kuvio ilmestyvät aina uudelleen ja uudelleen, vaikka tunnista toiseen.

Ensimmäisessä uudelleenkäynnistyksen yritysvaiheessa näytöllä käväisi viesti, jonka mukaan mahdollisessa yhteydenotossa tukeen tulisi ilmoittaa vikakoodi ”reference by pointer”. Auttaneeko asiassa mitään?

En millään haluaisi palauttaa konetta alkuperäisasetuksille siten, että asennetut ohjelmat ja tiedostot tyhjentyvät.

Mikä neuvoksi?

(tämän viestin kirjoitin vanhemmalla varakoneella)

5

304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aslakkialatölviöstä
    • hyvin.päivittyi

      Ainoa säätö mikä piti tehdä päivityksen jälkeen oli näppäimistön asettaminen takaisin Suomi-näppäimistöksi. Käytän Windowsia englanninkielisenä ja Windows ilmeisesti päätteli näppäimistönkin olevan mallia Englanti. Sinänsä tuo on vähän vaarallinen bugi, jos käyttäjällä sattuu olemaan ääkkösiä tai erikoismerkkejä salasanoissaan.

    • Eläkeukko

      Neuvoksi suosittelen että hankit ulkopuolisen levyn mihin tallennat koneesi käyttöjärjestelmän näköistiedoston . Aika-ajoin jos/kun hankit/poistat ohjelmia näköistiedostu pitäisi päivittää.
      Omat tiedostot kannattaa myös kopioida muistitikuille tms. jotta ne voisi sieltä palauttaa käyttöjärjestelmän lisäksi uudelleen asennukksen jälkeen.

      Minulla ei ole 15v aikana, mitä on tietokoneita ollut, tiltannut kertaakaan mutta varmuuskopiot olen pitänyt ajantasalla. Olen muutamia kertoja asentanut järjestelmän uusiksi muista syistä ja varmuuskopioista tiedot on voinut palauttaa.

    • vaikeawindows

      Windows on kovin vaikea päivitettävä.

    • Eläkevaari

      Kiitos vastanneille. Minulla oli vasta nyt aikaa/tilaisuus yrittää toimenpiteitä. Kun menin nimimerkin aslakkialatölöviöstä vinkkaamalle MS-sivulle ladatakseni Win 10 -päivityksen 8 GB -tikulle ja yritin tätä, saan vastatakseni kysymyksen, sallinko ohjelman tehdä muutoksia koneeseeni. Tätä en voi tietenkään sallia, koska en halua muutoksia tässä käyttämääni vanhaan Samsung-yhteyskoneeseen (jossa Win 7 Home Premium) enkä ole edes varma, onko kone edes Win 10 -kelpoinen. Muutoksia kaivataan viereisellä pöydällä unissaan tuskittelevaan Acer-potilaaseen (Win10).

      Kun valitsin suorita-vaihtoehdon asemesta tallenna-vaihtoehdon, otin sillä tarjolle tulleet tiedostot tikulle, siirsin tikun Aceriin ja yritin käynnistää sen virtakytkimestä, ei kone ollut tietääkseenkään tikusta vaan jatkoi Acer-sloganin ja elävän odotussymbolin vilkuttelua näytöllä kuten ennenkin.

      Hermot menee!

      Nimimerkille Eläkeukko: ostin ensimmäisen PC-koneeni (286-prossulla) syksyllä 1988 eli MS-DOS-aikakaudella 30 vuotta sitten enkä muista joutuneeni aikaisemmin vastaavanlaiseen tinkapaikkaan yhdenkään koneen tai Windows-version kanssa. Myönnän olleeni laiska ja leväperäinen eri varmuuskopioinneissa ja tuuriakin minulla lienee ollut. Tästedes lienee enemmän kuin aiheellista noudattaa ohjeitasi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe