onko normaalia?

tyydyttämätönvaimo

Mieheni vain vähän päälle 40, mutta seisokin kanssa usein ongelmaa. Itse olen miestäni nuorempi ja tuntuu, että tämä seksipuoli hangertaa jo vakavasti parisuhdetta. Meillä ehkäsynä kondomi, mutta yleensä kortsun laitto jo lopahduttaa seisokin. Myös seisokin kesto lopahtaa kesken aktin, eikä toinen kerta samana iltana ole onnistunut pitkään aikaan. Itse en ole enään seksistä saanut nautintoa 3 vuoteen, vaan itsetyydytys on ainoa nautintoni. Onko normaalia jo noinkin nuorella iällä?

20

1981

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • svattunääs

      On normaalia, mutta ei ole välttämättä mitenkään iästä kiinni.
      Yleiskunto vaikuttaa mieskuntoon todella paljon.
      Kannattaisi ehkä harkita jotain muuta ehkäisymuotoa, kondomi vie kyllä suuren osan nautinnosta.
      Itse olin vähän samassa tilanteessa ja aika saman ikäinenkin. Täytyy kyllä sanoa, että lääkärillä käynti kannatti. Aika ihmeitä tekee pieni pilleri ja vaimokin on tyytyväisempi kuin vuosikausiin.

    • tyydyttämätönvaimo

      Meillä kondomi käytössä koska itse sain lievän aivoverenkiertohäiriön ja siitä syystä kaikki hormonaalinen ehkäisy kiellettiin turvallisuus syistä. Kuparikierukka en voi laittaa allergian vuoksi, joten keinoiksi jää vain sterilisaatiot kortsun lisäksi. Mieheni ei toimenpiteeseen halua joistain syystä mennä, vaikka lapsia ei enään haluaisikaan. Itse en ole myöskään ollut vielä valmis, koska parisuhteen tila ollut epävakaa ja itsellä lapsentekoikää jäljellä. Kiitos kuitenkin asiallisesta vastauksesta svattunääs ☺

    • svattunääs

      Lerpahtaminen oli ainakin itsellä kiinni suurimmaksi osaksi omasta pääkopasta. Noin kun käy muutaman kerran, alkaa kerääntyä suorituspaineita, jotka taas lisäävät ongelmaa entisestään. Pillerit erittäin pienelläkin annoksella takaavat minulla sen, että stondikseen ei tarvitse ajatuksia uhrata. Takuulla seisoo ja kestävästi, voi siis keskittyä täysin vaimon ja omaan nautintoon ilman suorituspaineita. Suosittelisin kyllä kokeilemaan tuota nyt vaikka vaan ihan kokeilumielessä :)

    • jöpöttää

      Ei ole normaalia. Itse olen 60v ja hyvin jöpöttää. Tosin naisystävä on 30v nuorempi, joten ihmekös tuo...

      • tyydyttämätönvaimo

        Itse 30 plus joten....tuskin vaikutusta


    • Oldebolde

      Onko oikeankokoinen kondomi? Liian ahdas kondomi saa pikkuveitikan helposti hermostumaan, ja tietäähän sen, miten siinä käy. Kannattaa kokeilla erikokoisia kondomeja, sopiva löytyy varmasti.

      • tyydyttämätönvaimo

        Kiitos asiallisesta kommentistasi Oldebolde. Useampia kortsuja kokeiltu ja kuulemma paras nyt käytössä.


      • Oldebolde
        tyydyttämätönvaimo kirjoitti:

        Kiitos asiallisesta kommentistasi Oldebolde. Useampia kortsuja kokeiltu ja kuulemma paras nyt käytössä.

        Kyllähän tuolle asialle on tehtävä jotain, ennenkuin se syö parisuhteen liian pahaan jamaan. Onko miehesi käyttänyt erektiolääkettä? Ei ole ollenkaan mikään häpeä käyttää niitä tuossakaan iässä. Itse aloitin niiden käytön alle viisikymppisenä, ja kun pillereiden teho tuntui heikkenevän, siirryin pistoksiin. Ne toimivat varmasti, vaikka lukisi esileikkinä puhelinluetteloa :) Siis mars mars lääkärin pakeille, jos vielä ei ole käyty!


    • Kovana

      Oletko saanut vierasta kovaa kalua.

      • tyydyttämätönvaimo

        Se tuskin auttaa ongelmaani mieheni kanssa. On ihana huomata edellisistäkin vastauksista, että on vielä miehiä jotka uskovat parisuhteeseen.


    • Erektiolääkkeistä voisi olla apua, mutta tuo ehkäisypouli teidän pitäisi saada toisiin uomiin. Ei kortsujen kanssa värkkääminen ole parisuhdejuttu. Jos lapsiluku on täyisi, niin sitten voitte miettiä radikaalimpia ratkaisuja.

    • Stondis_kestää

      Ja jos teillä on nyt tiedostettu ongelma, eli se seisokki, ei se miehen olotila parane yhtään jos sitä oikein odottaa että milloin lerpsahtaa. Homma on paljon myös miehillä korvien välissä. Keksikää jotain arjen rutiineista poikeavaa. Oletteko tehneet jotain muutakin kuin kalu sisään ja hommiin. Mieskin tarvii oikeanlaisen fiiliksen ja ilmapiirin jossa voi unohtaa ongelmansa.
      Minulla on vastaavanlaisia ongelmia mutta kun fiilarit on kohdallaan ja yhteispeli toimii (ilman odotuspaineita) niin kyllä se seisokki kestää ja pitään. Kokeilkaa vaikka öljy hierontaa, mikä miestäsi kiihottaisi, tiedätkö sitä? Haluaisiko hän jotain vaihtelua? Tietysti elämäntavat jne pitää olla kunnossa jos ei ole niin sitten kuntoon. Unta ja liikuntaa ja se ruokavalio.

    • Terveelämä

      Kun luin nämä niin taitaa olla aika monimutkainen juttu tuo seisokkiongelma. Parisuhde on siinä tilassa, että naisena sinä ajattelet vielä mahdollista lapsentekoa, vaikka ei miehesi kanssa. Ei voi olla vaikuttamatta yleiseen tillanteeseen.
      Kondomin kanssa värkkääminen on pitkän päälle kyllä toivotonta hommaa. Ei seksuaalisuus voi olla kovin vahvaa, kun vielä pitkässä suhteessa värkätään kortsun kanssa.
      Parisuhde kyseenalaisella mallilla. Nämä kaikki vaikuttaa pääkoppaan.
      Nämä ei välttämättä ole kokonaissyy. Jotta enemmän vosi ottaa kantaa, pitäisi tietää miehesi elintavoista jotain...tupakoiko esimerkiksi? Onko ylipainoa? Kuntoileeko?

      Kerooon lyhyesti tapaus minän. Olen yli 50-vuotias mies. Lievästi ylipainoinen. Ei aktiivista kuntoliikuntaa. Ei tupakointia. Erektio-ongelmia on ollut jo pitkään. Tämä on sitten hiertänyt ja hiertänyt puolin ja toisin. Sain joitain vuosia sitten Sildenafil(viagra)-reseptin. Ai hitto mikä tunne, kun neljäsosa pilleri saa todella hyvän erektion aikaiseksi. Aikaa kuitenkin meni, ja ei se pillerin kanssakaan ihan helppoa ole. Jos jommalle kummalle tulee yllättävä seksihalu, niin pillerin vaikutuksen alkaminen ihan kunnolla kestää ainakin puoli tuntia. Moensti sitten yritettiin heti vaihtelevin tuloksin. Useinmiten lievällä pettymyksellä. Opin jollain lailla ennakoimaan, ja otin pillerin ajoissa. Vaikutuson minulla ainakin kestänyt yllättävän kauan. Mm illalla otettu pilleri vaikuttaa ihan selvästi vielä aamulla. Ongelmat kuitenkin jatkuivat. Ei se ennakointikaan aina onnistu, ja välillä saatoin ottaa monena päivänä peräkkäin pillerin, mutta seksi ei ssitten toteutunutkaan.
      Tapahtui eräs tapaturma. Sen seurauksena jouduin kuntouttamaan itseäni aika kovasti. Pikku hiljaa tämä kuntoutus sai aikaan liikunta-innon. Aloin harrastaa kuntosaliliikunnan lisäksi kävelyä noin 10 000-14 000 askelta päivässä reipasta kävelyä. Tapaturma-aikana tulleen lisäylipainon vähentäminen oli yksi tavoite, ja se onnistui. Aloin harrastaa kovempaa aerobista liikuntaa. Elämä alkoi tuntua kaikin puolin hyvältä. Nyt minulla on niin vahva erektio, että koskaan en olisi uskonut sen palaavan näin hyväksi. Muutos on aivan käsittämätön. Seksielämässä kääntyi ihan uusi lehti. Potenssihäiriöisellä keski-ikäisen miehen erektio on nyt ihan käsittämätön entiseen verrattuna. Liikkukaa ihmiset :)

    • Marjaleenakki

      Meillä mies nippanappa 45 ja erektio ongelmia ollut jo pari vuotta. Stressi, työpaineet, univaikeudet jne. Söi minulta "salaa" potenssilääkkeitä. Kyllähän minä jo alussa huomasin ja arvasin mistö kaikki johtuu. Onneksi kävi lääkärissä. Mutta ei niillä pillereilläkään kovin pitkälle pärjää. Otin asian kerran puheeksi ja myönsi erektio ongelman. Juteltiin koko ilta ja päätettiin yhdessä tehdä asialle jotain. Pientä ruokavalion muutosta, lisää liikuntaa ja ymmärrystä. Nyt on alkanu peli toimimaan jo ilman lääkitystä. Puhukaa ihmiset toisillenne. Sieltä korvien välistä se halu lähtee ei pilleripurkista.

    • Apteekinasiakas

      Toki perusasiat uni, ruokavalio, parisuhteen tila tarvitsee olla jotakuinkin kunnossa, mutta kannattaa kyllä ehdottomasti käydä lääkärillä. Pieni sininen pilleri maksaa 27 senttiä kpl ja jämäkkyys on kuin parikymppisellä. Ihan turhaa vaivata asialla sen enempää mieltä ja yrittää keksiä hokkuspokkustemppuja, että seisoo koko toimituksen ajan. Toisilla vain verenkierto heikkenee 40 ikävuoden jälkeen, toisilla joskus muulloin.

    • Stadinkolli

      seksiongelmaisena miehenä voin kertoa. Olin todella aktiivinene. Harrastin paljon seksiä, tein kaikenlaista. Mutta sitten siihen kyllästyi, koska huomasin että olin aina se, joka sitä seksiä harrasti. toinen vain vastaanotti ja käytti kyllä esim parinvaihdot, kahta miestä jne hyväkseen, mutta minä jäin aina ilman, vaimoni ei minulle antanut moisia. Seksistä tuli sitten vaimon tyydyttämstä ja minä sain silloin tällöin säälisuikkarin. Kyllästyin.
      Alkoi naputtaminen ja vinoilu seksittömyydestä., ja se ei asiaa parantanut. Vittuilu ja valittaminen on maailman huonoin esileikki. Kun sitten ei oikein ei oikein enää seisonutkaan moisesta johtuen. , alkoivat itsetunto-ongelmatkin.
      Kun minä en tehnyt aloitetta sitä ei tehnyt kukaan. Seksistä tuli tyyliiin, ''munasta kiinni ja naimaan'. Se ei sytyttänyt, mielenkiinto lakkasi.
      Näin sitä superaktiivisesta seksipedosta tuli sitten seksitön.
      Koska olen kumminkin avoin jne seksin suhteen minulle auttaisi pientä seikkailua ja säpinää jotta innostuisin taas. Ehkä minua auttaisi se eettä seksi tuntuisi minusta joltakin muultakin kuin vastuulta. Mutta se ei ole minun toteutettavissa, enkä mene sellaista puolisolta pyytämään. Kuunntelen kiltisti hänen vittuiluaan... Masturbointi on on mukavampaa.
      Eli en ole fyysisesti impotentti, henkisesti loppuun kulunut ja kyllästynyt, hyväksikäytetty ja arvoton.

      PS fyysisesti miehillä menee usein tunto iän myötä, joten naisten lantionpohjalihaksia kysytään lisää, penis ei enää stimuloidu yhtä hyvin. Siitä on hyötyä naisellekin.
      Tämä vain esimerkkinä, miten voi käydä.
      Me miehetkin olemme ihmisiä, emme panokoneita joilla on velvollisuus suorittaa akti. Iän myötä iitä on saatava mahdollisimman rento tapahtuma.
      Muutama olut, yhteistä aikaa, sksikkäit ävaatteita, flirttiä, älä tyrkytä... Tee seksistä taas haluamisen arvoista. Ja jos lepahtaa, asia on hoidettava tyylillä, ettei miehelle tule 'morkkis'

    • Aitosinkkumies-

      Minulla seisoo 20 minsaa seksin jälkeenkin. Tarttis vaan joku halukas nainen saada.

    • nuiva-akka

      Ehdotan tyydyttämättömälle vaimolle ehkäisyksi yhdistelmää pessaari spermisidi (ehkäisyvaahto). Eli ennen naintia, vaimo laittaa pessaarin kohdunsuun eteen ja lisäksi tuota spermisidiä. Menetelmä on täysin hormoniton ja teho vastaa kondomiehkäisyä, eli ei ole 100%:nen mutta riittävä tilanteessa, jossa raskaus ei olisi katastrofi.
      Itselläni takana yli 20 vuotta avioliittoa miehen kanssa, jolla erektio-ongelmia vaihtelevasti jo 30-vuotiaasta alkaen. Tämä on miehelle hyvin herkkä alue ja kannattaa harkita ehdottamaani vaihtoehtoa.

    • Hra60v

      Suosittelen Cialista tai sen rinnakkaisvalmisteita. Kymmenen mg:n annoksella eli puolikkaalla tabletilla miehelläsi ja sinulla voi olla kivaa kolmekin päivää ilman mainitsemiasi huolia. Nämä ovat Viagrasta poiketen sikäli kivoja, että ei tule pakkoseisokkia, vaan toimivat sitten kun mies kiihottuu. Vaatii reseptin lääkäriltä, mutta ei maksa nykyään paljon. Se kumien kanssa näprääminen laskee kyllä monelta mieheltä intoa, mutta jos ei muuta ehkäisyä ole, kai sitten on pakko niitäkin harrastaa. Onnea matkaan ja iloisia leikkejä teille!

    • Miksi kysyä täysin tuntemattomilta ja täysin erilaisen kokemustausta omaavilta ihmisiltä mikä teillä/miehellä on haasteena/ongelmana? Miten me tiedetään edes lähtötilannetta jota sinäkään en ilmeisesti tiedä eli mitä miehesi päässä liikkuu/tietää/todennut etc?

      Itse suosittelen ihan ensimmäiseksi tervettä keskustelua asiasta. Kaikki lääkkeet etc keinot ovat paljon myöhemmin ja riippuen mistä johtuu. Tuosta ei käynyt myöskään ilmi kuinka usein onnistuu ja kuinka usein ei? Ja osalle miehistä toinen kerta- tai enemmän - on normi vaika pumpattavan akuankan kanssa ja toisille ei. Siinäkin vaikuttavat tunteet, laatu ja mitä haluaa itse ja mikä tärkeää. Osa naisista ei kestä panemista jos saavat itse nopeasti ja sattuu sen jälkeen. En ole ajatellut sitä valittaa vaan että yksilöllistä. Joillekin miehille kortsu voi olla - ja on - isokin ongelma ja itsekin ymmärrän sen miehenä vaikka asiantuntijat hokevat ettei merkitystä. Teillä voi olla muusta kuitenkin kyse ja keskustelu auki jokatapauksessa.

      Mutta keskutelu ja sen jälkeen eteneminen loogisesti. Esim jos ei kiinnosta seksi muutenkaan, ei aamuerektioita etc niin lekuri - labra ja verikokeet (s-testo, Lh, Fsh, kilpparit, prolaktiini, pvk etc..) ja onko ressiä, masennusta yms? Sitten muut lääkkeet ja alko/huumeet? Asioita voi joko arpoa ja lotota tai oikeasti selvitää ja saada vastauksia sekä sitä kautta ehkä ratkaisuja. Se mikä on "normaalia" taitaa olla niin laaja käsite etten itse yritä edes avata. Tärkeämpää on miten ihmiset sopivat yhteen ja se miten he jatkavat sitä tai osaavat lopettaa ajoissa ja oikeista syistä.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    3. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    4. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe