Nyt rupee jo vähän pelottamaan

10

2870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Johtopäätös

      Turhaan pelkäät ja vapiset. Helsingissä Kokoomus ja Vihreät päättävät kaikesta nykyisellä valtuustokaudella. Vihreät haluavat sinne bioenergiaa jatkuvalla rekkarallilla maustettuna ja myös uusiutuvaa maakaasua kun haluavat co2 päästöisestä hiilivoimasta eroon.

    • faktat

      Helsingin valtuusto hyväksyi 16.5. 2018 ylivoimaisella äänienemmistöllä valtuutettu Petrus Pennasen aloitteen: Selvitys lisävaihtoehdosta kasvihuonepäästöjen vähentämiseen.

      Tekstilainaus Pennasen hyväksytystä aloitteesta;

      https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginvaltuusto/Suomi/Paatostiedote/2018/Keha_2018-05-16_Kvsto_10_Pt/4E54A76C-3E9E-CC9E-8C1E-629094800000/Liite.pdf

      Helsingin kaikista hiilidioksidipäästöistä - liikenne, asuminen ja teollisuus mukaan lukien - yli puolet tulee kaukolämmön tuotannosta, joka tapahtuu suurelta osin kivihiilellä. Koko pääkaupunkiseudulla kaukolämpö tuotti 45% kasvihuonepäästöistä. (2,3)

      Kivihiilen korvaaminen on osoittautumassa vaikeaksi. Esimerkiksi suunnitellut pellettilaitokset ovat ongelmallisia metsäluonnon kannalta, ja tutkijat ovat huolestuneita niiden tehokkuudesta ilmastonmuutoksen hillinnässä. (4)

      Kaukolämmön tuotantoon löytyy myös nykyisestä ilmastostrategiasta puuttuva vähäpäästöinen vaihtoehto: ydinvoima.
      Kaukolämpöä voitaisiin tuottaa esimerkiksi Loviisan tai Inkoon voimalaitosalueilla (5). Ydinvoimatekniikka kehittyy, ja uuden sukupolven sarjatuotetut pienoisreaktorit ovat lähtökohdiltaan Olkiluoto 3:n kaltaisen massiivisen prototyyppilaitoksen vastakohta. Reaktorit kuljetetaan tehtaalta voimalaan valmiina, jolloin rakentaminen on nopeaa. Ne voivat olla myös passiivisesti turvallisia, eli kaikkien turvajärjestelmien pettäessä reaktori vain sammuu itsestään.

    • tapoja

      " Helsingin kaikista hiilidioksidipäästöistä - liikenne, asuminen ja teollisuus mukaan lukien - yli puolet tulee kaukolämmön tuotannosta, joka tapahtuu suurelta osin kivihiilellä. Koko pääkaupunkiseudulla kaukolämpö tuotti 45% kasvihuonepäästöistä."

      Energiaa voidaan tuottaa paljon paremmilla tavoilla kuin polttamalla hiiltä. Tässä kaksi parempaa tapaa:

      " Ydinvoimala tuottaa valtavan määrän energiaa tasaisesti ja varmasti kellon ympäri. Sen tuotanto on ennustettavaa ja luotettavaa. Ydinvoima on tehokas ja ilmastoystävällinen tapa pienentää riippuvuutta tuontienergiasta sekä vähentää kasvihuonepäästöjä – siis tuottaa puhdasta energiaa."

      "Tuulivoima on ilmastoystävällinen, uusiutuva energiamuoto. Se on kuitenkin riippuvainen sääolosuhteista ja se tarvitsee kumppanikseen säätövoimaa, jolla tuotetaan sähköä silloin, kun ei tuule. Lisäksi sen tuotanto vaatii paljon pinta-alaa suhteessa tuotettuun energiamäärään."

      https://www.energiaasuomelle.fi/

    • ympyrä.sulkeutunut

      Samasta aiheesta Eija-Riitta Korholan hyvä kirjoitus Uuden Suomen puolella:

      http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256699-ympyra-sulkeutuu

      Vihreillä on todellakin ollut tapanaan leimata kanssaan politiikasta eri mieltä olevat ympäristön tuhoajiksi. Kun he sitten itse muuttavat suuntaansa ja joutuvat asettumaan näiden "tuhoajiksi" nimeämiensä kanssa samaan joukkoon niin anteeksipyyntöä on turha odottaa.

      Tässä on käynyt vanhan sananlaskun mukaisesti. Kun tarpeeksi monta kertaa aiheetta pelottelee sudella niin kukaan ei lopulta usko pelottelijaa. En viitsi edes aloittaa keskustelua vihreiden kierrätysideologiasta ja siitä miten se käytännössä on toteutunut kun ei kuulu palstan aiheeseen.

    • vihreät.pelonlietsojat

      "Nyt rupee jo vähän pelottamaan"

      Olet siis palstalla lietsomassa pelkoa eli aiheuttamassa ja varmistamassa sen käytännön haitan, jota ydinvoiman lisärakentaminen itsessään ei säteilyn ja radioaktiivisuuden kautta saisi aikaan. Pelottelijat saavat aikaan paljon pahaa mm. nocebo - ilmiön avulla.

    • Pelkosi on hyvinkin aiheellinen. Helsingin valtuusto ja nyt maan hallituskin päättivät ennenaikaisesta kivihiilikiellosta. Siinä menetetään huomattava määrä yhteistuotantosähköä samalla, eikä vajausta korvata päästöttömästi. Puhumattakaan kaukolämmön tuottamisesta, johon hyviä vaihtoehtoja ei liiemmälti ole. Sekä Hanasaaren että Salmisaaren voimaloiden tulisi antaa käydä teknistaloudellisen käyttöikänsä päähän asti.

    • kerty

      VUOTEEN 2015 MENNESSÄ ATOMIVOIMA OLI TUHONNUT NOIN 50% MAAPALLON ELIOLAJIEN POPULAATIOMÄÄRISTÄ! TUHO ALKOI NOIN V.1970, JOLLOIN ALOITTIVAT TEHDÄ ATOMIVOIMALLA SÄHKÖÄ! SYYNÄ ATOMIVOIMALOISTA ULOSKARKAAVAT SÄTEILYT! KEHITYS NUISSA ON ESPONENTIAALISTA! TUHO ETENEE KIIHTYVÄLLÄ VAUHDILLA, JOS EIVÄT TEE ONGhttps://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/ydinvoima#ELMALLE MITÄÄN!

    • Ydinosaamista

      stuxnet kirjoittelemassa sivunikillä "kerty" ? Viestin sisältö ainakin on tuttua stuxnet-tasoa.

      • e2t523t

        paskan jauhantaa


    • e2t532t

      "paskan jauhantaa"

      stuxnetin viestit ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      243
      8109
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      14
      2641
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      47
      1975
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1778
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      333
      1741
    6. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1714
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1681
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1649
    9. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      153
      1621
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      348
      1323
    Aihe