Auto on saavuttanut tietoisuuden

SupraMarkIV

Tesla-autoissa on täydelliseen itsestään ajamiseen tarvittava laitteisto. Tesla-auto on nyt tietoinen laite.

23

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itsestään

      Niin, jos myös putoavat tikut ja kivet ovat tietoisia, koska niissä on kaikki "itsestään" putoamiseen tarvittava, ja jos Tesla-auto oli tietoinen jo ennen ohjelman käyttöönottoa, koska siinä oli mukana kaikki maan pinnalla "itsestään" lötköttämiseen tarvittava.

      Tosiasiassahan Tesla-auto ei tee ainoatakaan omaehtoista ratkaisua, vaan kaikki ratkaisut ovat koodarin sinne sijoittamia. Koodarit työskentelevät hiki hatussa tehdäkseen Teslan algoritmista yhä turvallisemman muulle liikenteelle. Mutta jos versiopäivityksen myötä mukaan tulee bugi, niin Tesla ajaa päin kaidetta, koska siinä ei edelleenkään ole ketään kotona.

      Tesla on yhtä tietoinen kuin leivänpaahdin tai taskulaskin. Laitteen rakentaja on virittänyt sen tekemään joitakin hommia puolestaan niin, ettei kenenkään ihmisen tarvitse osallistua leivän paahtamiseen, laskemiseen tai ajamiseen, mutta eivät nämä laitteet tiedä laskemisesta, leivän paahtamisesta tai ajamisesta yhtään mitään. Mitään sisäistä leivänpaahtajan, laskijan tai ajajan tunnetta niillä ei ole.

    • kepsap

      Muurahaisessakin on enemmän tietoisuutta kuin tuommoisessa autossa :)

      • SupraMarkIV

        Missä mielessä? Arveletko esimerkiksi, että muurahainen olisi omasta itsestään tietoinen?


      • kepsap

        Totta kait muurahainen on itsestään tietoinen. Tein pentuna muurahaisille aika ilkeitäkin testejä, mutta nuorena sitä on typerä ja tietämätön. Hyvin fiksuja olentoja, jos Mars-planeetalla olisi muurahaisen kaltaisia olentoja, se olisi sensaatiomainen uutinen!


    • SupraMarkIV

      "Tesla on yhtä tietoinen kuin leivänpaahdin tai taskulaskin."

      Esitin väitteen, että Tesla-auto on tietoinen. Leivänpaahtimesta tai taskulaskimesta saattaa olla mahdotonta esittää vastaavaa väitettä. Kaikesta huolimatta näyttää vahvasti siltä, että Tesla-auto on ainakin ympäristöstään tietoinen. Kameroitten, tutkan ja tekoälyn avulla Tesla-auto pystyy reagoimaan mm. tiehen, tien reunaan ja tiellä oleviin esteisiin. Tekemiensä havaintojen perusteella Tesla-auton tekoälyjärjestelmä mukauttaa auton käyttäytymisen kulloiseenkin ympäristöön soveltuvaksi.

      Tässä havainne-esimerkki Tesla-auton yhdestä taidosta. Auto osaa tehdä taskupysäköinnin paremmin kuin ihmiskuljettaja keskimäärin. Tämä ei voisi olla mahdollista, ellei Tesla-auto olisi tietoinen siitä, missä kadun reuna on, ja missä muut pysäköidyt autot ovat suhteessa se omaan sijaintiin.

      https://www.youtube.com/watch?v=1OPESlV1sQA

      "Mitään sisäistä leivänpaahtajan, laskijan tai ajajan tunnetta niillä ei ole."

      Tunteista ei kukaan ole mitään puhunutkaan.

    • SupraMarkIV

      "Tosiasiassahan Tesla-auto ei tee ainoatakaan omaehtoista ratkaisua, vaan kaikki ratkaisut ovat koodarin sinne sijoittamia."

      Siinäpä väite. Tesla-auto pystyy sensoreillaan seuraamaan ympäristön tapahtumia. Se tekee tarvittavat ratkaisut sekä algoritmiensa että saamiensa sensorisignaalien avulla. Ympäristöolosuhteitten vaihdellessa auto ei toimi joka kerta aivan piirulleen samalla tavalla elleivät ympäristöolosuhteet ole aivan identtiset. Ja jos olisivatkin, käyttäytyminen ei välttämättä olisi siltikään aivan sama. Tesla-auton tekoälyjärjestelmä hyödyntää oppimista samalla neuronimekanismilla kuin ihmisen aivot. Oppimisen ansiosta järjestelmä osaa oppia virheistään ja parantaa toimintaansa.

      Ilmeisesti samalla väität, että ihmiset tekevät omaehtoisia ennaltamääräämättömiä ratkaisuja eli että on olemassa ns. vapaa tahto. Sitten ei muuta kuin tervetuloa todistamaan tuo väite. Laitan pop cornit valmiiksi.

    • SupraMarkIV

      "Mutta jos versiopäivityksen myötä mukaan tulee bugi, niin Tesla ajaa päin kaidetta, koska siinä ei edelleenkään ole ketään kotona."

      Toki laite- tai ohjelmistovika voi aiheuttaa epätoivottuja asioita. Tänäänkin ihmiskuljettajat aiheuttivat monta liikenneonnettomuutta. Esimerkiksi Porissa traktori ajautui lievässä mutkassa ojaan ja törmäsi valaisinpylvääseen. Kaksi loukkaantui. Ehkei siinäkään tilanteessa ollut ketään kotona.

      Joskus ihmiskuljettajat aiheuttavat onnettomuuksia jopa tahallaan, kuten ajavat terrorismitarkoituksessa ihmisjoukon päälle. Mahtaneeko sekin ollut laite- tai ohjelmistovika.

    • MEläjä

      Olet 'väärällä' palstalla Tesla 'tietoisuuden' kanssa?

      • Sisäpiirikö

        Miten niin? Aihettahan kommentoidaan innolla. 😉


      • Kyllä, mutta eikö olisi kohtuullista painoittaa tämän 'tietoisuuden' kehityksen etenemisen sille osoitetulle palstalle?


    • tiedostatietoinen

      Kyllä Tesla on ihan tietoinen, kun se tietää mihin, miten ja missä ajetaan, milloin pysähdytään jne., mutta älkää nyt uskikset jaksako aina yhdistää mielikuvallisesti koneen tietoisuutta ihmisen tietoisuuteen. Ne on kaksi ihan eri asiaa.

      • ToiveunienSylttytehdas

        Tesla tietää ajavansa yhtä paljon kuin kumisaapas tietää kävelevänsä. Mutta annetaan teknologiauskisten pitää mielitiettynsä; he tarvitsevat sen ajattelunsa laajennoksena mielenterveyttään varten, koska ovat kiistäneet jotakin muuta. Tiukinkaan materialisti ei pysty olemaan pelkkä materiaalisplättänä plätty, tai ainakin sellainen oman itsen olemuksellisuuden alaspainaminen johtaa suureen tuskaan ja masennukseen. Jos hän pyrkii painamaan alas finniä jostakin kohdasta, se todennäköisesti joskus pullahtaa esiin jostakin muualta.


    • SupraMarkIV

      "Tesla tietää ajavansa yhtä paljon kuin kumisaapas tietää kävelevänsä"

      Ei kukaan ole väittänyt, että Tesla-auto tietäisi ajavansa.

      Mutta Tesla-auto tietää oman sijantinsa, tietää oman nopeutensa, tietää kulkusuuntansa sekä havaitsee ja tunnistaa ympärillään olevat kohteet kuten ihminenkin. Jos Tesla-auto ei olisi kaikesta tästä tietoinen, se ei voisi ajaa itse itseään.

      Kyllä Tesla-auto on päivänselvästi tietoinen laite, toisin kuin kumisaapas.

      • HaaveilijoidenUnelmia

        Tesla-auto tietää oman sijaintinsa, nopeutensa kulkusuuntansa yhtä paljon kuin superpallo tietää oman sijaintinsa, nopeutensa ja kulkusuuntansa. Jos superpallo ei olisi tästä tietoinen, se ei voisi maahan osuessaan pompata maasta itsekseen.

        Tosiasiassa tietämiseen liittyy tietämisen tunne. Teslassa tuskin sellaista on. Myös laskukoneessa toimittuu erilaisia algoritmeja, mutta ei laskukone silti ymmärrä matemattikasta yhtään mitään, kuten ei Tesla-autokaan ajamisesta. Kaikki, mitä Teslassa tapahtuu, voidaan selittää ohjelmoijien ja laitteenrakentajien tietoisuudella, jotka tekivät Teslasta sellaisen reaktioautomaatin kuin se on. Mitään Teslan omaa tietoisuutta ei tarvita sen liikkeiden tai minkään muunkaan asian selittämiseen, kuten sen hakeutumiseen paikasta A paikkaan B.

        Ja selvää on, että tämä ei liity aiheeseen "Mitä kuoleman jälkeen" millään tavoin. Vai ajatteleeko ketjun aloittaja kenties Teslan kokevan kuolemanrajakokemuksen joutuessaan kolariin?


      • SupraMarkIV

    • SupraMarkIV

      "Tesla-auto tietää oman sijaintinsa, nopeutensa kulkusuuntansa yhtä paljon kuin superpallo tietää oman sijaintinsa, nopeutensa ja kulkusuuntansa. Jos superpallo ei olisi tästä tietoinen, se ei voisi maahan osuessaan pompata maasta itsekseen."

      Tesla-auto ei törmäile esteisiin vaan osaa väistää ne. Se on päivänselvästi aivan eri tietoisuuden tasolla kuin mikään noista kumiväline-esimerkeistä.

    • SupraMarkIV

      "Tosiasiassa tietämiseen liittyy tietämisen tunne"

      Kuvaile miltä tuntuu tietää, että 7 x 6 = 42 tai että Norjan pääkaupunki on Oslo?

    • SupraMarkIV

      "Kaikki, mitä Teslassa tapahtuu, voidaan selittää ohjelmoijien ja laitteenrakentajien tietoisuudella, jotka tekivät Teslasta sellaisen reaktioautomaatin kuin se on. Mitään Teslan omaa tietoisuutta ei tarvita sen liikkeiden tai minkään muunkaan asian selittämiseen, kuten sen hakeutumiseen paikasta A paikkaan B."

      Kukaan ei varmastikaan muuta väitä. Joko saamme pian todisteet sille, että ihmiset eivät ole monimutkaisia reaktioautomaatteja, vaan että meillä on ns. vapaa tahto?

    • SupraMarkIV

      "Ja selvää on, että tämä ei liity aiheeseen "Mitä kuoleman jälkeen" millään tavoin"

      Olen kiitollinen vuolaista kommenteista. Tämä vahvistaa käsitystä, että aihe on parhaalla mahdollisella palstalla.

    • OlemassaolevaaTarvitaan

      Ihmisen toimien selittämiseen tarvitaan ihmisen tietoisuus. Teslan toimien selittämiseen tarvitaan ihmisen tietoisuus. Minkä toiminnon selittämiseen autossa tarvitset auton omaa tietoisuutta? Jos mitään tarvetta auton tietoisuudelle minkään asian selittämiseksi ei ole, miksi postuloit sellaisen? Koska olet kieltänyt jotakin muuta, alat nähdä ihmisen tekeleissä jumalia.

      • SupraMarkIV

        Kukaan ei tainnut huomata jippoa, että jätin sanan tietoisuus merkityksen tahallaan kokonaan lukijan päätettäväksi. Tuskin Teslassa yksikään jumaluus asuu, mutta itsensä ajamiseen se on riittävästi tien tapahtumista tietoinen.

        Tunteitakaan ei Teslalla ole mistä se voisi olla tietoinen. Vai tuntuuko tietoisuus joltakin? Jos se on noin päin, niin Tesla ei voi tuntea tietoisuuttaan. Joka tapauksessa tietoisuus ja tunteet ovat eri elementtejä. Ellei toisin määritellä.


      • Yhä-kyselevä
        SupraMarkIV kirjoitti:

        Kukaan ei tainnut huomata jippoa, että jätin sanan tietoisuus merkityksen tahallaan kokonaan lukijan päätettäväksi. Tuskin Teslassa yksikään jumaluus asuu, mutta itsensä ajamiseen se on riittävästi tien tapahtumista tietoinen.

        Tunteitakaan ei Teslalla ole mistä se voisi olla tietoinen. Vai tuntuuko tietoisuus joltakin? Jos se on noin päin, niin Tesla ei voi tuntea tietoisuuttaan. Joka tapauksessa tietoisuus ja tunteet ovat eri elementtejä. Ellei toisin määritellä.

        Jätit vastaamatta kysymykseen, että jos kaikki , mitä Tesla "tekee", selittyy sataprosenttisesti jo ihmisessä olevan tietoisuuden toiminnan kautta, mihin tarvitset Teslassa olevaa tietoisuutta? Miksi postuloit asioita, joita ei tarvita ainoankaan asian maailmassa selittämiseen?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe