Miksi kommunistit ovat kaikkialla marginaaliryhmää

kerro_mulle_komm

Osaako joku kommunisti tai riittävän kauas vasemmalle suuntautunut arvioida syytä.

Mistä johtuu että kommunismi systeeminä ei vapaassa, korostan VAPAASSA maailmassa ole noussut valta-asemaan? Vastaukseksi ei tietenkään kelpaa joku Kiinan tapainen yksipuolue- (sinänsä kommunistinen) järjestelmä. Joku hippityylinen ja sinänsä vapaaehtoinen kommunismiin kallellaan oleva toiminta on varmasti marginaalissa, ja samoin joidenkin tietojen mukaan kai kibbutsihommat aikanaan tai ainakin jonkinlaista kommuunia.

Sellainen oletus, että kommunismi on marginaalinen ilmiö siksi, ettei valtaosa maapallon väestöstä ikäänkuin ymmärrä paremmasta toimii loogisesti huonosti.

Paljon jankutettu kärpästen lukumäärä ei välttämättä osoita mitään itse asian oikeellisuudesta (kärpäset voivat olla sekaisin kaikki tyynni) mutta voisin uskoa tässä tapauksessa sekä enemmistön että valinnanvapauden voimaan. Samallahan muutoin havaittaisiin, että vaikka ihmiset ovatkin kommunismille liian tyhmiä ei tyhmästä maapallon enemmistöstäkään ole saatu siihen remmiin mukaan kovin montaa, tai ainakaan vapaaehtoisesti. Näin ollen sellainen oletus tai aatteen puolustus kommunistin suusta söisi maata hänen omien jalkojensa alta. Ja jos enemmistö maapallon ihmisistä on siis tyhmiä on jokaisella suuri riski olla tyhmä. Kenties kommunistillakin.

Ehkäpä kommunismi tulisi sallia toisella planeetalla, johon nuo vapaaehtoiset kommunistit voisivat paeta ja perustaa oppinsa?

Enpä halua enempää ilkkua kommunistia jo muutoinkin hankalasta rististään kannettavaksi, vaan pyydän ottamaan jotain kantaa. Minusta oikean puolen tallaajat ovat kannassaan testatusti vahvemmalla, mutta reiluina antavat nyt tässä mahdollisuuden vastata.

4

703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerro

      lisään vielä, olettaen että kommunisti itse todella uskoo aatteeseensa. Nimittäin sen, että kyllä kai kommunisti puolustaa omaa aatettaan, ja siksi kysyn kommunistilta miksei hänen mielestään se hyvä systeemi lähde menestymään?

      Kommunistin kritiikki kapitalismia vastaan ei käy vastaukseksi. Jos kommunismi on kapitalismia parempi miksei vapaat ihmiset valitse sitä parempaa sitten? Ei kai kaikki voi olla jossain hallusinaatiossa tai aivopestyjä propagandan uhreja. Kyllä kai joku tällä pallolla on tajuissaan.

    • Vaalitnäyttääsuunnan

      Näin se vaan on että kaikki vasemmistolaisesti ajattelevat halutaan muiluttaa tänäpäivänä. Ja kaikki pelkää sitä eikä tunnusta julkisesti enää mitään,oikeistopropaganda puri ja meni liian pitkälle. Ja mitä nyt sitten tapahtuu,sitä en tiedä,vasemmisto ajattelevat vaan kuolee pois tai sitten alkavat nousta uudelleen. Riippuu kait aina seuraavista vaaleista,miten käy.

    • mietinnässätämä

      Ongelma on se, että on ihmisiä, jotka kuvittelee, että kommunismi on vain yksi valittavana oleva mahdollisuus.
      Vanha ajatus: "ota yksi pöydällä olevista", tai: "tässä on musiikki cd, jos kuuntelet, pitää sinun hyväksyä kaikki kappaleet", muuten rahasi menee hukkaan, etenkin, jos se sisältää vain pari hyvää kappaletta".

      Ratkaisu oikeanlaiseen hallintamuotoon on: "pöydällä on yhtä ja toista, ota NE, jotka sinua miellyttävät eniten", tai: "tässä on tyhjä cd, äänitä sinne sellaista musiikkia josta pidät".

      Täytyisi kyetä ottamaan parhaat palat kaikesta, ja luoda niistä paloista jotain uutta luonnon suomin ehdoin. Se, että koska kommunismi on keksitty, ei tarkoita, että sitä pitäisi kaikkinensa noudattaa ja yrittää saada hallitsevaksi poliittiseksi järjestelmäksi. Se on vanha ajatus, ja perustuu myös henkilöpalvonnalle. Suuri osa kommunistisista ajatuksista (Lenin, Buharin, Marx) perustuvat 1900 luvun alkuun.
      Toinen ongelma ovat ihmiset, joilla on pakkomielle noudattaa neuvoja ja lakeja piirun tarkasti, eli nk. mooseksenlain kannattajat, joita Jeesuskin kritisoi, sillä he pyrkivät tekemään tyhjäksi Jumalan lain perinnäissäädöksillään, jotka sotivat tekopyyhyydellään tervettä järkeä vastaan, eli jotakuinkin: "sapattina työnteko kielletty - nostaisitko silti kaivoon pudonneen poikasi ylös, ennenkuin hän hukkuu? Jos nostat, taivaspaikkasi vaarantuu, koska et pyhitä lepopäivää" tjsp. tai: "on ensin tehtävä syntiä, jotta voi päästä taivaaseen, koska Jeesus sanoi, etteivät terveet tarvitse parantajaa (Jeesusta), vaan sairaat ja syntiset, joiden takia Jeesus on tullut."

      Ongelmana on siis henkilöpalvonta. Sanotaan, että kristinusko perustuu auringonpalvontakulttiin, ja jonka kohteesta, auringosta tehtiin henkilö, Jeesus, jotta ihmisten olisi helpompi ottaa uskonto vastaan.
      Raamatussa kielletään tekemästä kuvaa kenestäkään taivaassa asuvasta. Mutta esim. ortodoksit sanovat joitain ikonejakin eläviksi, ja mielikuvituksesta esimerkkejä noudatellen on maalattu Jeesuksesta kuvia, vaikkei hän ole ennen kuvattavana ollutkaan.
      Sama juttu mm. intiaanipäällikkö Hullu Hevonen, josta on tehty patsas amerikan kalliovuorille, vaikkei hänestä oltu otettu valokuvaa - luultavasti ainoa kuuluisa Lakota päällikkö, jota ei ole valokuvattu, eikä maalattu. Silti netissä on useita ehdotuksia joidenkin tuntemattomien lakotojen nimeämiseksi Hulluksi Hevoseksi.

      Laumaeläinten ongelma on johtaja, jonka on oltava jumalallisessa asemassa, kyettävä tekemään ihmeitä, ja pysyttävä lupaamaan hyvä taivaspaikka - yksi elämä maan päällä, ja ikuisuus paratiisissa tai helvetissä. Onko tässä mitään järkeä?

    • Rikkaatpipejäpäästään

      Kysympähän vain kun katsoo tuota maailman rikkaimpien listaa mitä kukaan tekee kymmenillä tai jopa sadoilla mijardeilla euroilla? Miksi jotkut yksittäiset ihmiset alkaa käyttää valtaa väärin ja leikkivät jotain valtiota jota ei edes ole olemassa vsikka heillä rahaa onkin rutosti? Ei voi kuin ihmetellä tuota psyyken maisemaa joja heillä on. Psykiatrit viis tehdä analyysin mikä on kohtuullisuutta rikastumisessakin ja missä mennään maanisuuteen tai tosi hulluun narsismiin. Maailma on tosi sairas rahan takia.
      https://youtu.be/Vv8pcs0C8bw

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      76
      3466
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      565
      3257
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2964
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2092
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1885
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      143
      1496
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1291
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe