YLE ja kunnanjohtaja ulalla

Yksimökkiläinen

YLE kertoo uutisessaan Juupajoen olevan Suomen sateisin kunta, vaikkei se ole ollut sitä enää pitkään aikaan. Uutisessa kerrotaan, kuinka Juupis vetää turisteja puoleensa, ja sitten kunnanjohtajalle annetaan tuhannen taalan paikka kertoa, kuinka upea paikka Juupajoki on. Vaan mitä kertoo hän: Juupajoella ei ole mitään. Ei mökkiläisiä, ei järviä, ei mitään nähtävää. Onko tällaisten kommenttien taustalla joku suurikin suunnitelma, että pidetään kaunis ja koskematon luonto edelleen koskemattomana, vai onko kunnanjohtaja vaan aivan pihalla?
https://yle.fi/uutiset/3-10209886

4

509

  Vastaukset

  • Kyllähän Juupajoella on ainakin valtakunnallisesti merkittävä ja silmiä hivelevä Kopsamon kulttuurihistoriallinen maisema! Tsasounasta (?) kirkon vieressä puhumattakaan... Oletettavasti johtajat eivät syrjäkulmilla kulje, pelkäävät ehkä liiaksi saavansa maanläheisiä vaikutteita.

  • "Kunnanjohtaja Pirkko Lindström puhuu mielellään teollisuudesta ja sahoista. Matkailu ei ole Juupajoen heiniä.

   – Ei meillä ole edes sen suurempia nähtävyyksiä, hän tokaisee.

   Hetken miettimisen jälkeen hän listaa kahdeksankulmaisen mutterikirkon Kopsaman kylässä, Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseon ja veden uurtaman raviinirotkon.

   – Ei meillä edes ole oikein järviä, eikä kauheasti mökkiläisiäkään, jatkaa kunnanjohtaja."

   Järkyttävää puhetta kunnanjohtajalta, vaikka kuinka olisi pois lähdössä.

   "Kuva sateiden riivaamasta Juupajoesta muuttuu, kun katsotaan Ilmatieteen laitoksen tilastoja kokonaiselta vuodelta. Vuosien 1981–2010 tilastojen mukaan sateisinta on Lounais-Suomessa ja kuivinta Pohjois-Lapissa.

   Vuoden mittaan eniten vettä sataa Kemiönsaaressa, sitten Turussa ja Lohjalla."

   Siis otsikkokin on shittiä, Juupajoki ei olekaan sataisin paikka.
   Mutta, todellako 17 000 verailee Kallenautiossa, tuntuu kyllä ylisuurelta luvulta.

  • Ja jos nyt ajatellaan, että "ei ole mökkiläisiä", niin eikös se olisi nykyään juuri hyvä asia? Tosin kyllähän Juupajoella meitä mökkiläisiä Juupajoen järvien rannoilla on, mutta että todella moni kaupunkilainen kaipaa elämän melskeessä rauhaa, ja sitä rauhaa ei saa Uudenmaan järvien rannoilta joissa mökkejä on vieri vieressä. Joten jos tälle linjalle lähdetään, niin kunnanjohtajan olisi kannattanut mainostaa että täällä ei vielä niin paljoa mökkiläisiä ole, että omassa mökkirannassa olisi koko ajan naapuri vesijetillä päristelemässä.
   Noh, varmaan tuolla jutulla saatiin paikkakunnalle ainakin jotain näkyvyyttä, en usko olevani ainoa joka on kunnanjohtajan kommenteille naureskellut ja sitä kautta uutista jakanut.

  • Jahas aappolla nyt oli tällasta asiaa

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   193
   6749
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   5214
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   3785
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3110