Taloustieteellinen kysymys

kertoisko-ny-joku

"Tarvitsemme Suomeen lisää maahanmuuttajia, muuten meillä on pian aivan liian vähän veronmaksajia elätettävien määrään verrattuna."

Kertoisiko nyt joku suuresti valveutunut talousviisas, mikä on oikea määrä veronmaksajia suhteessa elätettäviin ja millä tavalla se määräytyy?

Jos tarkoitus on jatkuvasti pitää yllä suurten ikäluokkien aikaansaamaa 70-80-lukujen huoltosuhdetta, tarvitaan siihen tosiaankin tyypillisiä Saharan eteläpuolisen Afrikan väestönkasvuprosentteja. Jos taas on tarkoitus pyrkiä maapallon kannalta kestävään kehitykseen, tulisi nimenomaan pyrkiä nykyistä paljon "huonompaan" huoltosuhteeseen.

Entä mitä hyötyä on tuoda maahan työvoimaa, jos työpaikat eivät joka tapauksessa lisäänny? Automaatio etenee jatkossakin ja yhteiskunnan yhä supistuvan rahoituksen varassa pyörivä hoivasektori ei sekään viittaa työn tarjonnan lisääntymiseen. Eläkeikään ehtivillä pitkäaikaistyöttömillä ei ole varaa palkata itselleen lumenluojia eikä mitään muutakaan. Tietenkin maahantuodut maksavat veroja työttöminäkin, sillä tavallahan "kannustetaan" työntekoon, mutta yhteiskunnan kannalta kyse ei ole nettotulosta, vaan velkaantumista entisestään vauhdittavasta taakasta.

29

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vitunvitunvitutus

      "Entä mitä hyötyä on tuoda maahan työvoimaa"

      Nythän maahan ei edes tuoda työvoimaa, pelkästään elättejä elämään yhteiskunnan (jo olevien veronmaksajien) rahoilla.

    • demografiaa

      Jos aivovuodon tähden jokaista maasta poistuvaa kantasuomalaista koulutettua kohden tuodaan maahan viisi kouluja käymätöntä, nopeasti sikiävää kehitysmaaihmistä, niin mitähän tästä mahtaakaan seurata pitemmällä aikavälillä?
      Ja kun vielä huomataan, että suurella osalla tästä kehitysmaaväestä on rasitteenaan islam, joka estää tehokkaasti kotoutumisen länsimaiseen elämään ja sivistykseen, niin eikö jo ala hirvittää kantasuomalaista toden teolla?

      • hurraasipilä

        "Jos aivovuodon tähden jokaista maasta poistuvaa kantasuomalaista koulutettua kohden tuodaan maahan viisi kouluja käymätöntä, nopeasti sikiävää kehitysmaaihmistä, niin mitähän tästä mahtaakaan seurata pitemmällä aikavälillä?"

        Taantuminen kehitysmaaksi, takaisin kivikauteen.


      • takaisin_keskiaikaan
        hurraasipilä kirjoitti:

        "Jos aivovuodon tähden jokaista maasta poistuvaa kantasuomalaista koulutettua kohden tuodaan maahan viisi kouluja käymätöntä, nopeasti sikiävää kehitysmaaihmistä, niin mitähän tästä mahtaakaan seurata pitemmällä aikavälillä?"

        Taantuminen kehitysmaaksi, takaisin kivikauteen.

        Niinpä! Mutta miten saisi suvakin tajuamaan tämän väistämättömän tapahtuman?


    • Me-Kokkarit

      Arvostamme Afrikkalaista halpatyövoimaa tehtaissamme.

      • kunta-kinte

        Kokoomuskapitalistit ovat laskeneet ilmastonmuutoksen suopeaan vaikutukseen piakkoin alkavaan puuvillan viljelemiseen Suomessa. Ja kukas tuon sadon keräämisen taitaa Afrikan käkkäräpää-orjia paremmin?


      • Työvoimaa

        Erityisesti he ovat tehokasta työvoimaa Ramadanin aikaan kuten nyt, kun eivät syö, eivätkä juo työpäivän aikana mitään. Haluaisitko tällaisen bussikuljettajan lapsillesi tai tällaisen työkaverin raksalle? Tällainen tyyppihän on turvallisuuriski ja pimeää aikaa Suomessa kesällä on aika vähän, kun vain silloin saa Ramadanin aikaan syödä ja juoda. Varmaan kiva jos saa tällaisen henkilön naapuriinsa jos itse ei ole yötöissä.


      • ramaisee
        Työvoimaa kirjoitti:

        Erityisesti he ovat tehokasta työvoimaa Ramadanin aikaan kuten nyt, kun eivät syö, eivätkä juo työpäivän aikana mitään. Haluaisitko tällaisen bussikuljettajan lapsillesi tai tällaisen työkaverin raksalle? Tällainen tyyppihän on turvallisuuriski ja pimeää aikaa Suomessa kesällä on aika vähän, kun vain silloin saa Ramadanin aikaan syödä ja juoda. Varmaan kiva jos saa tällaisen henkilön naapuriinsa jos itse ei ole yötöissä.

        Kuuluuko islam muka sivistysvaltioihin?


    • haistakaa.paska

      Me täällä toimialapalvelu Kreivilässä,ikutamme Sanoma median julkaisuissa melkein päivittäin huutavaa työvoimapulaa olamme sitä mieltä että kehitysmaalaisia pitäisi päästää enemmän työmarkkinoille, nythän on tarjolla vain koulutettua suomalaista 45 plussaa jotka valitettavasti tietävät että ei ole terveellistä hengittää ilman suojaimia tiettyjä kemikaaleja. He eivät myöskään tarvitse konsernimme muita palveluita joihin kuuluu vuokra-asunto tonnin vuokralla ja pakollinen kielikurssi joka vie kehitysmaalaisen tuloista 60 prosenttia. Tämänhän toki maksaa yhteiskunta asumistukena kehitysmaalaiselle työntekijällemme ja loput tulee erilaisian tukina joita tietysti neuvomme työntekijöillemme.

    • Hoplaax

      "...mikä on oikea määrä veronmaksajia suhteessa elätettäviin ja millä tavalla se määräytyy?"

      Näyttää siltä, että päättäjiemme mielestä oikea määrä on ennen konkurssia. Oikea määrä selviää vasta konkurssin jälkeen.

    • Me-Orpot

      Arvostaame 110% täyttöastetta Vokeissamme.

    • maantierosvo

      Mahot ukot ja akat päättämässä suomen tulevaisuudesta. Ei ole huolta lasten tulevaisuudesta. Ei tarvitse kuin huolehtia siitä että saa kahmittua itselle omaisuutta niin paljon että on vara hoidattaa vanhana itsensä yksityisessä hoitolaitoksessa.

    • Niinpähän

      No tässä taas nimimerkki oikea Ajatusten Tonava. Eipä Ruotsissa paljoa murehdittu, kun otettiin vastaan 400.000 suomalaista silloin 1960-70 -luvuilla. Ja muutama sata tuhatta muualtakin. Nyt korjaavat huloltosuhdettakin. Vaikka moni heistäkin työttöminä ja työkyvyttöminä sekä eläkeläisinä. Kovin naurettavan pienistä määristä maahanmuuttajia Suomen osalta tämä suuri poru. Kun omakin kansamme ei työlle vallan perso.

      • Vem

        Et ollut edes syntynyt silloin. Luit aiheesta jostakin palstalta ja innostuit hokemaan tuota. Taidat olla se trolli.


      • roletaari

        Ruotsi HAKI työvoimaa muualta. Etupäässä Suomesta mutta myös Norjasta, Tanskasta, Saksasta, silloisesta Jugoslaviasta ja tapasin siellä muutaman egyptiläisenkin.
        Yhdellä parakkialueella oli kreikkalais-suomalainen maaottelu sillä seurauksella, että kaupunki etsi krekuille hätämajoituksen.

        Ruotsi haki sinne sopivan ikäistä ja peruskoulutettua työvoimaa.
        Poikamiehet, kuten minä, olivat luku sinänsä.
        Perheellisille oli tyypillistä, että isukki tuli ensin, painoi töitä, usein kahtakin, peräsuoli pitkällä vuoden verran.
        Sai peruselämisen kuntoon TYÖTULOILLAAN ja sen jälkeen tuli muu perhe. Lapset ruotsalaistuivat nopeasti.
        Ruotsi sai valmista työvoimaa ilman syntymästä työikään kertyneitä kustannuksia.

        Asetelma on valovuoden päässä lähimenneisyyden matutulvasta.


      • järkeäpeliin

        HUOM Työtätekevää suomalaista


      • Niinpähän

        Itselläni taas ihan toinen käsitys. Suomalaiset matut (vajaat 400.000) muuttivat Ruotsiin pääosin kun oli pakko. Aivan samoin kuin nykyisin ns. Suomen matutkin. Suomalaiset työllistyivät, kun Ruotsi tarjosi töitä ja halusikin työkansaa. Suomeen muuttaneille matuille ei oikein työpaikkoja, vaikka ovatkin hyvin työhaluisia. Mutta ainakin täällä suuressa suomalaisessa kaupungissa näyttävät perustavan yrityksiä. Eivät valita kuten usein suomalaiset, joista esim. lähes 100.000 18-25 -vuotiasta ilman koulutusta ja työpaikkaa. Lisäksi Suomi alkaa hakea aktiivisesti erit. koulutettua työvoimaa ulkomailta. Ettei vain persut ole jo vähän jälkijunassa, ja kohta "unohtunutta kansaa".


      • näinpähän

        Kaunista trollausta :) Suurinpiirtein jokainen väitteesi meni juuri väärin.

        "Eipä Ruotsissa paljoa murehdittu, kun otettiin vastaan 400.000 suomalaista silloin 1960-70 -luvuilla."

        En finne igen. Kyllä hankausta oli puolin ja toisin, vaikka muuttajat olivat entisen kolonian ruotsalaisille tavoille opetettuja asukkaita, jotka olivat, ja ovat, geneettisestikin läheistä sukua.

        "Nyt korjaavat huoltosuhdettakin."

        Niin, mitäpä sitä muuta vanhetessaan :DDD Oletkohan mahtanut ymmärtää edes mitä huoltosuhde tarkoittaa?

        "Vaikka moni heistäkin työttöminä ja työkyvyttöminä sekä eläkeläisinä."

        No siinähän sitä on aikaa huoltosuhdetta parantaa. :DDD Ainakin omaa suhdettaan sosiaalihuoltoon.

        "Kun omakin kansamme ei työlle vallan perso."

        Toista se on somalit, irakilaiset ja norsunluurannikkolaiset. He ovat luoneet kiinnostavan maustekulttuurin sillä aikaa kun oma kansamme on vetelehtinyt maksaen sotakorvauksia, rakentamalla terveyskeskuksia ja kouluja, moottoriteitä ja tuottamalla maatalouden ylituotantoa, samalla kun jossain muualla on kuoltu ahkerasti nälkään. Kyllä me nyt ehdottomasti tarvitsemme varsinkin sitä koulutettua tuontityövoimaa maassa, jossa on tunnetusti yksi parhaita koulutusjärjestelmiä, yksi korkeimpia lukutaitoprosentteja ja koulutettujen määrä huippuluokkaa.

        Vähemmän ironisesti ilmaistuna:
        Toki on ihan mukavaa saada kebaberoita ja thai-ravintoloita, mutta jos joku kuvittelee niiden nostavan maamme talouden kasvuun, on päässä vikaa. Muutto sinänsä luo kasvua, kun rakennetaan asuntoja ja maksetaan palkkaa vokkityöläisille. Mutta se kasvu tapahtuu täysin velaksi, koska se ei tuota mitään myytävää sen porukan ulkopuolelle. Tietenkin se silti hyödyttää niitä, jotka saavat siitä siivun palkkoina tai pääomatuloina.

        Me emme tarvitse pakolaisia emmekä edes työn perässä muuttajia yhtään mihinkään. He tarvitsevat meitä. Huoltosuhteen muuttuminen on väistämätön tosiasia rajallisella maapallollamme ja me voimme hoitaa asian joko itse tai "ratkaista ongelmamme" kahmimalla halpatyövoimaa, joka siirtää ongelman, nykyistä paljon pahempana, lapsillemme. Samalla kahmimisella ja yhteiskunnan , luonnollisesti velaksi, subventoimalla palkanmaksulla siirrämme lapsillemme myös suunnattoman velkataakan. Huoltosuhteella ei sinänsä ole edes mitään merkitystä, koska se ei vaikuta reaalituotantoon meidän oloissamme, joissa täystyöllisyydestä ei ole tietoakaan. Kysymys on puhtaasti rahataloudellisista järjestelyistä, jotka kansantalouden tasolla voidaan tehdä kuten halutaan ja on jossain vaiheessa joka tapauksessa tehtävä, koska väestönkasvu ei voi jatkua loputtomiin.

        Ja tuon takia pitäisi yksinkertaisimmallekin maahanmuuttokriitikolle pikku hiljaa valjeta, että se paljon parjattu vihervasemmisto, mistään hemmetin kulttuurimarxismista puhumattakaan, ei ole tässä se ongelma. Ensinnäkään vihreät eivät ole vasemmistoa, vaan sekopäisiä ja fanaattisia oikein mistään mitään tietämättömiä talouslibertaareja ja sosiaalipoliittisesti lähinnä kokoomuksesta oikealle. Toisekseen varsinainen vasemmisto toki kannattaa maahanmuuttoa humanitaarisista syistä, mutta sillä ei ole koskaan ollut riittävästi valtaa päättää siitä. Ainoa taho, jolla on riittävästi rahaa ja valtaa ohjata kehitystä haluamaansa suuntaan on liike-elämän rahoittama oikeisto, jota omia aivoja verran vajaat Orpot ja Sipilät edustavat. Sen lyhytnäköinen kvartaali-intressi ovat halpatyövoima ja jatkuvat verohelpotukset, jotka kummatkin ovat kansantaloutemme kannata äärimmäisen tuhoisia ilmiöitä. Mutta erittäin helppoa populismia äänten kalastelemiseksi ahneilta ja hieman tyhmiltä "tosimiehiltä".

        Mutta kun keskimääräinen maahanmuuttokriitikko on kouluttamaton ja lähinnä oluen juontiin keskittynyt pitkäaikaistyötön tai sairaseläkeläinen, hän luonnollisesti haluaa samaistua voittajiin eli oikeistoon ja käy sotaansa muutamaa hölmöä ituhippiä ja narkomaani-anarkistia vastaan, vaikka se on täysin hyödytöntä maahanmuuton rajoittamisen kannalta. Ylipäätään maahanmuuttokriitikoilla, sen paremmin kuin EUn vastustajillakaan (jotka hekin ovat sinällään aivan oikealla asialla) ei ole mitään mahdollisuuksia ajaa asiaansa eteenpäin niin kauan kun he politisoivat sen perinteisellä ja jo aikoja sitten aikansa eläneellä oikeisto-vasemmisto-akselilla sillä tavalla kuin he nyt sen tekevät. Mutta kuten sanottua, he valitettavasti ovat väkeä, joka ei muuhun pysty, koska Halla-ahoja on liian vähän.

        "Ettei vain persut ole jo vähän jälkijunassa, ja kohta "unohtunutta kansaa"

        Siniset luikerot ovat. Halla-aho edustaa nimenomaan Euroopan tulevaisuutta. Kirjoittelut "äärioikeiston lyömisestä takaisin" ovat naurettavia. Kehitys kulkee vääjäämättä toiseen suuntaan ja se on seurausta siitä populismista, jossa kylmän sodan voittajat ovat rypeneet. Tyhmyyden hinta on kuitenkin aina maksettava. Voi vain todeta Väinö Linnan sanoin: voi voittajia.


      • Agenda.sitä
        Niinpähän kirjoitti:

        Itselläni taas ihan toinen käsitys. Suomalaiset matut (vajaat 400.000) muuttivat Ruotsiin pääosin kun oli pakko. Aivan samoin kuin nykyisin ns. Suomen matutkin. Suomalaiset työllistyivät, kun Ruotsi tarjosi töitä ja halusikin työkansaa. Suomeen muuttaneille matuille ei oikein työpaikkoja, vaikka ovatkin hyvin työhaluisia. Mutta ainakin täällä suuressa suomalaisessa kaupungissa näyttävät perustavan yrityksiä. Eivät valita kuten usein suomalaiset, joista esim. lähes 100.000 18-25 -vuotiasta ilman koulutusta ja työpaikkaa. Lisäksi Suomi alkaa hakea aktiivisesti erit. koulutettua työvoimaa ulkomailta. Ettei vain persut ole jo vähän jälkijunassa, ja kohta "unohtunutta kansaa".

        Niinpähän on rasmuksen maksettu spammari.


    • Lapseton

      https://www.vtv.fi/files/4791/Valtion_ja_kansatalouden_riskianalyysi.pdf

      tuossa on käsitelty aihetta
      "Eläkeikäisten suhteellisen osuuden kasvu heikentää yhteiskunnan huoltosuhdetta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että yhteiskunnassa huoltavien(työtä tekevät veronmaksajat) ja huollettavien (esim. eläkeläiset ja koululaiset) suhdeluku heikkenee. Esimerkiksi Euroopan komissio ennustaa huoltosuhteen heikkenevän radikaalisti siten, että vuonna 2060 sataa työikäistä (20–64-vuotiasta) kohden on 94 huollettavaa (alle 20 tai yli 64-vuotiasta) kansalaista. Vuonna 2012 vastaava suhdeluku oli 64.28"

      "Kun luonnollisen väestölisäyksen arvellaan kääntyvän negatiiviseksi, vaikuttaa maahanmuutto keskeisesti sekä väestön ikärakenteeseen ja sitä kautta huoltosuhteeseen. On kuitenkin huomattava, että ulkomaan kansalaista noin puolet kuuluu työvoimaan ja heistä vajaa 80 % oli vuonna 2011 työllisiä.30 Maahanmuuttajien työllisyysasteen nosto onkin ensisijaisen tärkeää, mikäli maahanmuutolla pyritään ratkomaan ikääntymisestä seuraavia kansantaloudellisia haasteita"

      Tässä on itseasiassa parempi linkki (lyhyempi ja selkeämpi:
      http://www.stat.fi/artikkelit/2009/art_2009-12-18_002.html?s=0

      "Jotta väestö uusiutuisi eli väestön määrä ja ikärakenne eivät muuttuisi, tulisi naisten synnyttää keskimäärin 2,1 lasta. Suomessa kokonaishedelmällisyysluku oli tällä tasolla viimeksi vuonna 1968."

      • Paras_systeemi

        Olisi vain kiva, jos saisimme sen väkiluvun laskemaan. Lopulta se on kaikkein tärkeintä. Seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana Afrikan väkiluku kaksinkertaistuu. Ylipäänsä ihmisiä tulee olemaan niin paljon, että resursseista tulee vielä huutava pula.

        https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/59983-maailma-vuonna-2100-naiden-valtioiden-vakiluku-rajahtaa

        Jos Suomi saa väkiluvun pidettyä noin viidessä miljoonassa - hieman nykyistä pienempänä - tulee tästä vielä tuleville sukupolville paratiisi. Itsenäinen maa pystyisi vielä kontrolloimaan maahan otettavien määrää.

        Meidän täytyy lopettaa lapsilisien maksaminen yli kahdesta lapsesta. Ero EU:sta tulee ajankohtaiseksi varmaankin siinä vaiheessa, kun todellinen massamaahanmuutto Euroopan maihin alkaa. Kun tulijoita onkin puoli miljoonaa viikossa, alkaa pienen väkiluvun arvostaminen ehkä vihdoin tuntua päättäjienkin mielestä houkuttelevalta vaihtoehdolta. Parin sukupolven päästä ihmiset olisivat kiitollisia, jos Suomessa kontrolloitaisiin nyt väkilukua ja puututtaisiin asunnottomuuteen, työttömyyteen sekä slummiutumiseen.

        Ilmeisesti tilanteen annetaan mennä melko huonoksi ennen kuin siihen puututaan. Aika pitkään levitellään ideaa siitä, että Euroopassa on tarjolla hyvinvointia koko Lähi-Idän ja Afrikan väestölle. Niinhan asia ei ole. Sen sijaan Lähi-Idässä ja Afrikassa voitaisiin ottaa mallia esim. Suomesta ja alkaa korjaamaan parempaan suuntaan. Joissain maissa näin onkin jo tehty. Se tietysti edellyttää sitä, että on myönnettävä, että länsimaalainen systeemi toimii parhaiten. Onhan täälläkin ongelmia, mutta kyllä meidän systeemimme esim. islamin kontrolloimien maiden olot voittaa. Siksihän sieltä ollaan niin kovasti tulossa tänne.


    • maantierosvo

      Vanhenee ne matutkin. Kukas heidän eläkkeensä kustantaa. Heidän lapsensa vielä monen sukupolven mentyäkin toisten elätettävinä.

      • työtekijäänsäkiittää

        Taitaa olla sinulle outo ajatus, että monet ihmiset käyvät töissä ja kustantavat itse eläkkeensä.


      • tyhjä.kupla

        Missä töissä kun robosaatio vie työpaikat. 80-luvun lopussa kapitalismi globalisoitui eli työt siirtyivät halvemman työvoiman ja raaka-aineiden perässä kehitysmaihin. Nyt samat kehitysmaalaiset täytyy saada jostain syystä länsimaihin, kun kehitysmaissa ei enää kyetä toimimaan kuin valtio valtiossa. Ne alkoi nyt lobbaamaan heikkopäisiä pääättäjiä EU.ssa. Nyt agendana on saada halpatyövoima länsimaihin.Yrityksiä tuetaan paremmin Eu:ssa mutta työvoimakustannukset saadaan tasattua. Verot maksetaan paratiisiyhtiöihin. Tämä on se suuri valhe mitä EK meille syöttää.


      • mitä.kylvää.sitä.niittää
        työtekijäänsäkiittää kirjoitti:

        Taitaa olla sinulle outo ajatus, että monet ihmiset käyvät töissä ja kustantavat itse eläkkeensä.

        "Taitaa olla sinulle outo ajatus, että monet ihmiset käyvät töissä ja kustantavat itse eläkkeensä."

        Tuntuu olevan outo ajatus myös julkisuudessa esiintyville asiantuntijoille. Vai miksi niitä eläkemaksuja sitten pitää korottaa, että saadaan suurten ikäluokkien eläkkeet maksettua? Kyseiset ikäluokathan ovat tähän mennessä olleet vauraimmat koko maan historiassa ja eläneet ikänsä käytännössä täystyöllisyyden olosuhteissa.


    • tiluliisanosipilä

      Mistähän suunnasta saisi suomeen paljon työntekijöitä elättämään se valtava massa, joka tänne on kaavailtu lepäilemään.
      Se agenda on vielä täyttämättä ja varmaan miettimättäkin.

      • työtyöjatyö

        Asia on mietitty.
        Työnteko on lääke.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe