Kirkollisverot nousee myös vuonna 2019

LöytyyköMaksajia

Kirkollisverot nousee myös vuonna 2019. Pelin tälle korotuskierrokselle avaa Joensuun seurakuntayhtymä. Löytyykö maksajia?

"Joensuun evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän kirkkoneuvosto esittää tuloveroprosentin nostoa. Yhteiselle kirkkovaltuustolle tehty esitys nostaisi tuloveroprosenttia 0,10 prosenttiyksiköllä 1,55 prosenttiin. Seurakuntayhtymän tilinpäätös on ollut alijäämäinen vuodesta 2016 lähtien. Säästötoimet eivät ole purreet riittävän hyvin, vaan talouden tasapainottaminen vaatii myös tuloveroprosentin korottamista, yhteisestä kirkkoneuvostosta kerrotaan. Nykyinen tuloveroprosentti 1,45 on ollut voimassa vuodesta 1999 lähtien."

https://radiorex.fi/paikallisuutiset/joensuun-ev.lut-kirkkoneuvosto-esittaa-tuloveroprosentin-nostamista

18

445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kkvghkyh

      Kirkon uutisissa veron nostosta mainitaan usein milloin veroa on viimeksi nostettu. Tämä antaa kuvan "palkkakuopassa" olleesta tilanteesta. Ikäänkuin olisi jo aikakin nostaa kun edellisestä nostosta on jo aikaa. Tyhmät toimittajat toistavat kirkon lähettämän tiedotteen sanasta sanaan. Eivät kai oikeasti täysin ymmärrä mitä tarkoittaa prosenttiosuus.

      • Hyvä pointti. Kai toimittaja sen tajuaa, mutta kun ei ole muutakaan kerrottavaa, laittaa sitten sen uutisen täytteeksi (koska olet nähnyt lehdessä yhden virkkeen uutisen?).

        Mietitty taktiikka epäilemättä.


      • 7675
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Hyvä pointti. Kai toimittaja sen tajuaa, mutta kun ei ole muutakaan kerrottavaa, laittaa sitten sen uutisen täytteeksi (koska olet nähnyt lehdessä yhden virkkeen uutisen?).

        Mietitty taktiikka epäilemättä.

        Toimitukset voisivat avata noston suuruutta. 0,1 prosenttiyksikön nosto tarkoittaa todellisuudessa 6,9 prosentin kirkollisveron nostoa. Varmasti tullaan taas näkemään yli 10 prosentin nostoja ja parhaimmilaan nostot on hiponnut lähes 20 prosenttia.


    • LöytyyköMaksajia
    • LöytyyköMaksajia

      "Nokian seurakunta nostaa kirkollisveroprosenttiaan vuodelle 2019. Kirkkovaltuusto hyväksyi veronkorotuksen yksimielisesti keskiviikkona.

      Nokian seurakunta korotti veroprosenttiaan viimeksi vuonna 2011, jolloin se nostettiin nykyiseen 1,5 prosenttiin."

      https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/672316-nokian-seurakunta-nostaa-kirkollisveroa

      "Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että
      - Nokian seurakunnan tuloveroprosentiksi vuodelle 2019 vahvistetaan
      1,6 %."

      http://www.nokianseurakunta.fi/documents/664791/0/KV 2-2018 13062018EL.pdf/3330f1f7-0df9-eefe-67bc-87ae3320af16

      Edellisen kirkollisveron noston (1,40% -> 1,50%) jälkeen Nokian seurakunnassa todettiin:

      "Kirkkovaltuusto päätti illan kokouksessaan, että kyseessä on tilapäinen korjaustoimi. Entiseen veroprosenttiin on tarkoitus palata takaisin vuonna 2013."

      https://yle.fi/uutiset/3-5667275

      Eipä mennyt ihan niinkuin Nokian kirkkovatuusto suunnittelija ja lupaisi. 1,5 prosentissa on pysytty ja nyt nostetaan taas.

      • onneksi-en-maksa

        Onkohan Nokialla ollut piispantarkastus, jota varten on täytynyt järjestää kunnon syömingit viinoineen? Vai onko seurakunta muuten vain mällännyt veronmaksajiensa rahoilla?


      • asdd3d3d3qwddf

        "Suunniteltu entiseen veroprosenttiin palaaminen vuonna 2013 edellyttää, että vuoden 2012 tilinpäätös on ylijäämäinen ilman satunnaisia myyntivoittoja."

        https://yle.fi/uutiset/3-5667275


      • harhaista

        Kovat on Nokialla luulot sen suhteen, kuinka paljon suomalaiset viitsivät satuolennon palvomisesta maksaa.


      • Hemmo_h

        Nykyisin korkein kirkollisvero taitaa olla 2,25 % bruttopalkasta. Nettopalkasta tuo tekee jo useimmissa tapauksissa 3 % tai yli. Mikähän on sellainen kirkollisveron kipukynnys, jonka ylitys aiheuttaa todellisen protestin ja eroaallon ko. paikkakunnalla?


      • 4-5

        Riippuu medianäkyvyydestä. Seurakunnathan eivät mielellään ilmoita jäsenilleen veron nostosta, vaan yrittävät piilottaa asian kokouspöytäkirjoihin, joista ehkä valveutunut toimittaja sen huomaa. Pari kolme prosenttia on jo aika iso osuus, varsinkaan kun vastineeksi ei saa käytännössä mitään. Todellinen kipukynnys lienee jossain neljässä viidessä prosentissa.


      • Hemmo_h kirjoitti:

        Nykyisin korkein kirkollisvero taitaa olla 2,25 % bruttopalkasta. Nettopalkasta tuo tekee jo useimmissa tapauksissa 3 % tai yli. Mikähän on sellainen kirkollisveron kipukynnys, jonka ylitys aiheuttaa todellisen protestin ja eroaallon ko. paikkakunnalla?

        2,20 %, mutta vain ortodokseilla. Evlut puolella 2 % tasan.

        https://www.vero.fi/contentassets/153c7869294b4d5dadc3e4353c2e4c48/kunnat2018s.pdf


    • Niin siinä käy kun väki vähenee.

    • hgh4

      Seurakuntien on helppo korotella kirkollisveroprosenttia, koska seurakunnilla ei ole velvollisuutta ilmoittaa asiakkailleen henkilökohtaisesti "palvelun" hinnankorotuksista. Seurakunnilla pitäisi olla samanlainen velvollisuus kuten muillakin yrityksillä ilmoittaa asiakkailleen palvelun hinnankorotuksista.

      • Juuri_noin

        Ja media voisi kertoa kirkollisveron korotuksista kunnolla eikä kirkkoa nuoleskellen. Lähes jokaisessa aiheesta kertovassa uutisessa on jonkinlaista asioiden kaunistelua tai suoranaisia asiavirheitä - aina tietenkin kirkon eduksi.


      • oikeat_luvut_esiin
        Juuri_noin kirjoitti:

        Ja media voisi kertoa kirkollisveron korotuksista kunnolla eikä kirkkoa nuoleskellen. Lähes jokaisessa aiheesta kertovassa uutisessa on jonkinlaista asioiden kaunistelua tai suoranaisia asiavirheitä - aina tietenkin kirkon eduksi.

        Kirkollisveron korotuksesta pitäisi mediassa käyttää oikeaa prosenttilukua. Jos kerrotaan, että kirkollisveron korotus on 0,1%, niin eihän se kenestäkään tunnu paljolta.

        Verrataanpa vaikka sitä bensan hintaan. Bensalitra maksaa 1,60 euroa litra. Jos sen hinta nousee 1,70 euroon, niin onhan se huomattava korotus. Se on yli 6 prosenttia. Todellisuudessa korotus on kuitenkin suurempi, koska vero lasketaan bruttopalkasta.


      • Uutiskommentointi

        Jos nettiuutisissa on esillä kirkollisverojen korotus, niitä kannattaa käydä kommentoimassa. Esimerkiksi tuo prosenttilukujen vääristely on hyvä korjata.


    • hghgh4

      "Kirkollisverotukseen kaavaillaan Raumalla 0,15 prosenttiyksikön korotusta vuodelle 2018. Rauman evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkoneuvosto käsittelee tulevalla viikolla esitystä ensi vuoden tuloverosta kirkkovaltuustolle.

      Virkamiesesityksenä on, että tulovero korotettaisiin nykyisestä 1,25 prosentista 1,4 prosenttiin. Perusteluina ovat muun muassa seurakunnan jäsenmäärän aleneminen ja tulokehityksen jääminen jälkeen menojen kasvusta."

      https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/rauman-seurakunnassa-vireilla-tuloveron-korotus-201143765

      Rahat pois tyhmiltä.

    • Eroakirkosta.fi

      Miksi kirkko saa tulla ihmisten tilille ryöstämään rahaa ja vielä brutto tuloista? Jos kuulutaan johonkin mihin maksetaan jäsenmaksu se maksetaan nettotuloista. Kirkon pitää lähettää aina vuoden jasenenä olleille lasku esim. tammikuussa paljonko on viime vuodesta kirkolle velkaa,nyt ollaan vaivihkaa ryöstämässä suoraan tilistä. Kiva tuollainen 300-1300 euron lasku tammikuussa tyhjästä. Itse erosin n.15vuotta sitten ja tyhmyyttäni maksoin tyhjästä ennen n. 500 euroa vuodessa tyhjästä nyt olen sillä rahalla tehnyt etelän matkan per vuosi,mieluummin itsensä hyvinvointiin tuo raha kuin mm. piispojen ökyasuntoihin. T:Eroakirkosta.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe