Hangossa uusi hallitus voi luoda uuden suunnan

hyvätasiatetenee

Onneksi Hangossa on uusi hallitus, mikä voi tehdä kaupungin kehitykseen suunnan muutoksen!
Entinen hallitus aiheutti Tehtaanniemen sotkut ja monta muutakin sotkua kaupungissa. Uusi hallitus voi tehdä toisin. Onko Hankoa johdettu pelolla kuten Nokiaa aikanaan?

Helsingin sanomat uutisoi 25.5.2018: "Uusi tutkimus: Nokiaa johdettiin pelolla". Artikkelissa kerrotaan Aalto yliopiston ja Singaporen Insead -yliopiston uusista tutkimustuloksista Nokia kehityksessä: "Vasta vuonna 2012 vaihtunut hallitus sai Nokian johtoportaan ilmaisemaan aiemmin tukahdutetut mielipiteensä." Silloin vasta ongelmat tulivat esiin, ne tunnistettiin ja täyskäännösstrategia tuli mahdolliseksi.

Hallituksen merkitys on ennenkin todettu suureksi. Yritykset usein sortuvat vaihtamaan toimitusjohtajaa huonon tilanteen korjaamiseksi. Usein olisi menestyksellisempää vaihtaa hallituksen puheenjohtajaa.

Hangossa on uusi hallitus ja sen puheenjohtaja on vaihtumassa jonkin ajan kuluttua. Hangon tulevaisuuden suotuisalle kehitykselle on sen suhteen hyvät edellytykset.

53

1138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monionhuojentunut

      Onko Hangon edellinen hallitus painostanut virkamiehiä ja ympäristölautakuntaa Tehtaanniemen rakennuslupien ym. käytäntöjen kanssa? Onko samat henkilöt painostaneet muuttamaan pöytäkirjoja alikulkutunnelin tapauksessa, jota nyt tutkitaan poliisin toimesta? Onko Hankoa johdettu uhkailulla ja peloittelulla?

      Tehtaanniemen kaavamuutosäänestys ei ollut yksimielinen. Vain rkp:n jäsenet äänestivät kiltisti kaikki puolesta. Oliko se pelottelun tulos? Kolmetoista valtuutettua äänesti vastaan. He olivat oikeassa.

    • Korjausta

      Korjaus edelliselle: uusi puheenjohtaja kh:n on vuorossa vasta 1 vuoden jälkeen.

      • tulevaisuusedessä

        Hyvää kannattaa odottaa.


      • Puhallus

        Uusi puheenjohtaja (ilman hallinnollista kokemusta) ja Nyström Kolin tilalle. Kolilla on ainakin ollut mielipiteitä (eriäviä), Nyström on vielä avoin kortti, mies ilman mielipiteitä, kunnes tehdään lain määrämäälä tavalla. Ei yhteiskuntarakentaja. Tärkein, kanssa on valinnut - pulinat pois.


      • hyvätasiatetenee

        Korkea koulutustaso, suvereeni ymmärrys talousasioita, yksityisen puolen pitkä johtamiskokemus, älykkäät mielipiteet ja pykäliä kunnioittava ei ole huono yhdistelmä puheenjohtajalta. Kuntalain ja kaupungin johtosäännöt opiskelee tuollainen kaveri parissa päivässä. Puolueiden kähmimiskokemus on vain haitaksi. Miksi odotella vielä vuosi vaihdosta?


      • hyvätasiatetenee

        Korkea koulutustaso, suvereeni ymmärrys talousasioita, yksityisen puolen pitkä johtamiskokemus, älykkäät mielipiteet ja pykälien kunnioittaminen ei ole huono yhdistelmä puheenjohtajalta. Kuntalain ja kaupungin johtosäännöt opiskelee tuollainen kaveri parissa päivässä. Puolueiden kähmimiskokemus on vain haitaksi. Miksi odotella vielä vuosi vaihdosta?


    • Eieiuskoei

      En usko että on sovittu Nyström Kolin tilalle!

      • Puhallus

        Nyström sai huomattavasti enemmän ääniä vaalissa kun Koli (120/59). Äänimäärä suorastaan velvoittaa Nyström ottamaan vastuuta !!!!!


      • valtajavastuu

        Nyström olisi hyvä vaihdokki Kolin tilalle. Kolin ei-linja on jo nähty. Nyström vie asioita eteenpäin vastuullisesti. Kaupungissa on siivouskampanja meneillään. Nyström voisi siivota kaupungin poliittisen päätöksenteon. Olisi tarvetta. Sen verran on sotkuja nurkissa.


      • Puhallus

        Niin, ja miten Nyström voisi tehdä yhteistyötä Kaupungin virkamiehien kanssa ???? Monta siltaa on jo poltettu , jo ennekuin mies tuli valituksi valtustoon.


      • jaseontotuus

        Ne sillat ja virkamiehet ovat savijalkoja. Jos joku uskaltaa paljastaa epäkohtia ja vetoaa tuomioistuimeen vääryyden oikaisemiseksi ja tuomioistuin ilmoittaa, että hyvä, olet oikeassa, niin sellaiset savijalat saavat levitä seuraavan sateen tullessa. Rolle on sankari, jos kuka. Rikollisten piilottelija on rikollinen itsekin.


      • Puhallus

        Tässä asiassa ei ole voittajia eikä sankareita ollenkaan. Pelkästään häviäjiä !!! Yhteiskunta missä asumme ja eläämme mukaanlukien.


    • BlowtaiEi

      On kuultu että Tobba RKP:stä seuraavat 2 vuoden ajaksi puh.johtjaksi ensi vuonna.
      Nyström kh:n Kolin tilalle, onkohan näin?

      • iHanSolo

        Hei haloo, järki käteen ja jäitä hattuun! Eipä niitä sitoutumattomia ennenkään ole merkittäviin poliittisiin asemiin nostettu. Valtuustossa voi lonely riderit mellastaa mutta hallituspaikat täyttävät puolueet, ei niihin yksinäisillä sooloilijoilla ole asiaa.


      • turtapalli

        siihen on varmaan hyvä syy..sulle mulle hankaloituis merkittävästi jos hallituspaikoille "valittais" muita kun sopivia sätkynukkeja


    • Oaoaoaa

      Mitäs tarkoitat turtsennballs? Sätkynuket historiaan, siitä olen täysin samaa mieltä.

      • Turtapalli

        Ei valta sitoutumattomia vaan helposti hallittavia puolueen väriä kiltisti tunnustavia sätkynukkeja.


      • Valivalivali
        Turtapalli kirjoitti:

        Ei valta sitoutumattomia vaan helposti hallittavia puolueen väriä kiltisti tunnustavia sätkynukkeja.

        Monipuoluesysteemi on meillä pitkään kokeiltu ja kohtalaisen hyvin toimivaksi havaittu. Demokratia ei ole täydellinen hallintomuoto mutta paras tarjolla olevista.
        Ikuinen valittaminen kaikesta ilman että tarjoaa rakentavia vaihtoehtoja on turhanpäiväistä.
        Puolueiden värien takana on suuri joukko ihmisiä jotka tukevat niitä, joukkovoima rules vaikka sinä kuinka kuvittelet tietäväsi parhaiten.


      • hävetkää

        Joukkovoima on vastoin perustuslakia. Se tarkoittaa puolueissa puoluekuria, mikä rajoittaa sananvaltaa. Jokainen on valittu omana itsenään edustamaan äänestäjiä. Valtakirjan antaminen puolueelle on moka äänestäjiä kohtaan. Ei tarvitse olla "pahvisauli". Tarvitaan jotain muuta kuin 32% rkp:n valtaa ja 28% sdp:n valtaa, yhteensä 60%. Kuka päättää, miten äänestetään? Söde ja Kava? Valivali, se ei ole demokratiaa, se on diktatuuria, putinismia. Tulokset näkyvät, kun ei kansa saa käyttää enemmistön järkeä!


      • perustuslainpuolesta

        Minä en halua, että Söde sanoo miten Lesch-Saarinen äänestää tai Kava sanoo, miten Nousiainen äänestää. Heidän pitää itse saada esittää vaihtoehtoja ja itse päättää, miten käyttävät äänivaltaansa. Sen he todellakin ovat velkaa äänestäjilleen eikä puolueelle.

        Toivoa sopii, että ensi vaaleissa riippumattomien ryhmä on suuri ja saa eniten paikkoja Hangon valtuustossa. Sillä tavalla poliittinen valtapeli jää historiaan. RKP ja sdp ovat toivottomia tässä suhteessa. Johtohahmojen vallanhimo on mennyt aivan liian pitkälle. Heidän on vaikea noudattaa johtosääntöjä ja lakeja.


      • Kimeäbasso

        Suuri riippumattomien ryhmä tekisi valtuustosta sekakuoron jossa kukin laulaa eri laulua, eri äänilajissa, yhteislaulua siitä ei syntyisi.

        Olishan se hienoa että mahdollisimman moni saisi purkaa itseään ja saada äänensä kuuluville mutta ei sillä tavalla mitään asioita edistetä ja päätöksiä synny.

        Ne sooloäänet käytetään puolueiden sisällä ja erimielisyydet hiotaan mutta ulospäin toimitaan ryhmänä. Ryhmänä toimiminen on ainoa tapa toimia demokraattisessa yhteiskunnassa! Kaikille se ei tietenkään sovi mutta aivan sama, siinähän kiukuttelevat, heille on suomi24.

        Politiikka on yhteistyötä ei sooloilua!


      • HynynenJS

        Ei kodeissa ole mitään puolueita ja päätöksiä syntyy, niin myös marttakerhossa ja kalastusyhdityksessä. Hyviä päätökset syntyvät keskustellen ja arvostaen kaikkia ihmisiä yhtälailla. Jos valtuustossa on esitys, jossa on kaksi vaihtoehtoa kyllä tai ei, niin ei tarvita kavaa tai södeä kertomaan, miten jonkun henkilön pitäisi äänestää. Saa ihan itse valita. Se on demokratiaa. Kimeäbasso on jotenkin kietoutunut valtapeliin, ettei näe metsää puilta. Hangon päätöksenteossa ei puolueiden hiekkalaatikkoleikkejä tarvita. Terve järki on paras ja voittoisa vaihtoehto.

        Uusi suunta syntyy kolmea kautta. Se voi olla pakon sanelema. Sitä pakkoa aiheuttaa Hangon talous, joka on ui pohjamudissa mateiden seassa.

        Toinen vaihtoehto on, että valistunut johtaja alkaa vetämään joukkoja parempaan. Sitä tämän setin aloittaja on perännyt: uusi hallitus ja sen uusi puheenjohtaja voivat saada paremman tulevaisuuden aikaiseksi.

        Kolmas vaihtoehto on, että lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan ponnekkaasti uudistuksia. Sitä on jo nähty, kun kansaa nousi barrikadeille ROXXin lopetusuhan alla. Voi olla, että poliittiseen peliin ja harvain diktatuuriin kyllästyneet edustajat loikkaavat pois puolueen ryhmästä ryhmään, jossa saa käyttää omia aivojaan ja äänestää vapaasti.

        Missä vaiheessa lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan uimahallin rakentamista? Poliitikot kylvävät kymmeniä miljoonia vuosi toisen jälkeen satama-altaisiin. Kysymys kuuluu, olisiko uimahallin osalta käynyt samoin kuin Länsi-Sataman laajennuksen kanssa, että jos sille olisi piirretty tonttivaraus kaavaan Urheilutalon taakse Bromarvinkadulle, niin kaavan hyväksymisen jälkeen olisi kaivinkone aloittanut jo hommat?

        En ylläty, että kansa alkaa suurella äänellä vaatimaan vastinetta maksamilleen veroille esimerkiksi uimahallin muodossa. Satamainvestointeja seuratessa voi vain todeta, että meillä on rahaa investointeihin!


      • Kimeäbasso
        HynynenJS kirjoitti:

        Ei kodeissa ole mitään puolueita ja päätöksiä syntyy, niin myös marttakerhossa ja kalastusyhdityksessä. Hyviä päätökset syntyvät keskustellen ja arvostaen kaikkia ihmisiä yhtälailla. Jos valtuustossa on esitys, jossa on kaksi vaihtoehtoa kyllä tai ei, niin ei tarvita kavaa tai södeä kertomaan, miten jonkun henkilön pitäisi äänestää. Saa ihan itse valita. Se on demokratiaa. Kimeäbasso on jotenkin kietoutunut valtapeliin, ettei näe metsää puilta. Hangon päätöksenteossa ei puolueiden hiekkalaatikkoleikkejä tarvita. Terve järki on paras ja voittoisa vaihtoehto.

        Uusi suunta syntyy kolmea kautta. Se voi olla pakon sanelema. Sitä pakkoa aiheuttaa Hangon talous, joka on ui pohjamudissa mateiden seassa.

        Toinen vaihtoehto on, että valistunut johtaja alkaa vetämään joukkoja parempaan. Sitä tämän setin aloittaja on perännyt: uusi hallitus ja sen uusi puheenjohtaja voivat saada paremman tulevaisuuden aikaiseksi.

        Kolmas vaihtoehto on, että lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan ponnekkaasti uudistuksia. Sitä on jo nähty, kun kansaa nousi barrikadeille ROXXin lopetusuhan alla. Voi olla, että poliittiseen peliin ja harvain diktatuuriin kyllästyneet edustajat loikkaavat pois puolueen ryhmästä ryhmään, jossa saa käyttää omia aivojaan ja äänestää vapaasti.

        Missä vaiheessa lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan uimahallin rakentamista? Poliitikot kylvävät kymmeniä miljoonia vuosi toisen jälkeen satama-altaisiin. Kysymys kuuluu, olisiko uimahallin osalta käynyt samoin kuin Länsi-Sataman laajennuksen kanssa, että jos sille olisi piirretty tonttivaraus kaavaan Urheilutalon taakse Bromarvinkadulle, niin kaavan hyväksymisen jälkeen olisi kaivinkone aloittanut jo hommat?

        En ylläty, että kansa alkaa suurella äänellä vaatimaan vastinetta maksamilleen veroille esimerkiksi uimahallin muodossa. Satamainvestointeja seuratessa voi vain todeta, että meillä on rahaa investointeihin!

        ”Terve järki on paras ja voittoisa vaihtoehto.”

        Kuka sen terveen järjen määrittelee? Sinun järkesikö on se paras ja tervein?

        Kunnallinen uimahalli on palvelu ja pelkkä kuluerä, satama on Oy joka joka tuottaa rahaa.
        Käy SPA’ssa ja maksa itse uimisesi, jos käyt kunnallisessa uimahallissa muut todennäköisesti maksavat uimisesi.

        Eiköhän se uimahalli olisi rakennettu jo vuosia sitten jos rahaa olisi ollut, kuvitelma siitä että muut, eli jokin yksityinen taho, rakentaisi hankolaisille sen uimahallin on haihattelua. Dream on!


      • HynynenJS
        Kimeäbasso kirjoitti:

        ”Terve järki on paras ja voittoisa vaihtoehto.”

        Kuka sen terveen järjen määrittelee? Sinun järkesikö on se paras ja tervein?

        Kunnallinen uimahalli on palvelu ja pelkkä kuluerä, satama on Oy joka joka tuottaa rahaa.
        Käy SPA’ssa ja maksa itse uimisesi, jos käyt kunnallisessa uimahallissa muut todennäköisesti maksavat uimisesi.

        Eiköhän se uimahalli olisi rakennettu jo vuosia sitten jos rahaa olisi ollut, kuvitelma siitä että muut, eli jokin yksityinen taho, rakentaisi hankolaisille sen uimahallin on haihattelua. Dream on!

        Kiitos kommenteista. Vastauksia.

        Asioista voi olla eri mieltä. Terve järki on enemmistön vapaa, ei sanelupolitiikan mielipide. Niin se täytyy olla, jos yli puolet on sitä mieltä. "Kyllä kansa tietää."

        Uimahalli ei ole vain kustannuserä. Kunnallinen uimahalli on kunnan peruspalvelu, joka maksaa itsensä takaisin kansanterveyden ja viihtyvyyden paranemisena. Vesiliikunta parantaa kaikenikäisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Uimaopetus kuuluu peruskoulun opetusvaatimuksiin. Hanko ei pysty vaatimusta täyttämään. Uimataito on hyvä taito kaikkien osata. Hukkuminen on perhetragedia ja kallista yhteiskunnalle.

        Varakkuuden tuoma ylimielisyys, lähimmäisen rakkauden puute ja ymmärtämättömyys ovat syitä kehottaa menemään SPA:han. Pennejä venyttävä YH äiti lapsineen ja vastaavat eivät koskaan voi mennä sinne. Sen takia kunnallisia palveluja järjestetään. Kimeäbasso, älä ole ylimielinen.

        Jos satamainvestoinnit olisivat olleet kannattavia, niin Hangon lainakanta olisi pieni ja veroäyri alle 20:n. Ei ole. Satamainvestointien kannattavuus on heikko verrattuna tehtyihin investointeihin. Luulo ei ole tiedon väärtti. Tosiasiat puhuvat puolestaan.

        Väki vähenee tahtia 100 vuodessa, mikä vastaa 400.000 euroa verotuloja. Sen verran joka vuosi veropotentiaali pienenee. Kolmessa vuodessa jo 1,2 miljoonaa. Satamainvestoinnit eivät tätä kansainvaellusta lopeta. Uimahalli ja vastaavat kansan hyvinvointia parantavat investoinnit vaikuttavat poismuuttoinnostusta pienentävästi. On ollut suuri virhe jättää uimahalli rakentamatta. Asian voi korjata. Varaa on. Uimahallin saa alikulkutunnelin hinnalla.

        Poliitikkojen ylimielisyys kansaa kohtaan on ollut vuosien varrella uskomatonta, minkä takia kansa kapinoi jaloillaan. Muuttaa pois. Ehkä joku päivä muullakin tavalla. Lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan uudistuksia. Se on kolmas tapa muuttaa tulevaa.


      • Valivalivali
        HynynenJS kirjoitti:

        Ei kodeissa ole mitään puolueita ja päätöksiä syntyy, niin myös marttakerhossa ja kalastusyhdityksessä. Hyviä päätökset syntyvät keskustellen ja arvostaen kaikkia ihmisiä yhtälailla. Jos valtuustossa on esitys, jossa on kaksi vaihtoehtoa kyllä tai ei, niin ei tarvita kavaa tai södeä kertomaan, miten jonkun henkilön pitäisi äänestää. Saa ihan itse valita. Se on demokratiaa. Kimeäbasso on jotenkin kietoutunut valtapeliin, ettei näe metsää puilta. Hangon päätöksenteossa ei puolueiden hiekkalaatikkoleikkejä tarvita. Terve järki on paras ja voittoisa vaihtoehto.

        Uusi suunta syntyy kolmea kautta. Se voi olla pakon sanelema. Sitä pakkoa aiheuttaa Hangon talous, joka on ui pohjamudissa mateiden seassa.

        Toinen vaihtoehto on, että valistunut johtaja alkaa vetämään joukkoja parempaan. Sitä tämän setin aloittaja on perännyt: uusi hallitus ja sen uusi puheenjohtaja voivat saada paremman tulevaisuuden aikaiseksi.

        Kolmas vaihtoehto on, että lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan ponnekkaasti uudistuksia. Sitä on jo nähty, kun kansaa nousi barrikadeille ROXXin lopetusuhan alla. Voi olla, että poliittiseen peliin ja harvain diktatuuriin kyllästyneet edustajat loikkaavat pois puolueen ryhmästä ryhmään, jossa saa käyttää omia aivojaan ja äänestää vapaasti.

        Missä vaiheessa lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan uimahallin rakentamista? Poliitikot kylvävät kymmeniä miljoonia vuosi toisen jälkeen satama-altaisiin. Kysymys kuuluu, olisiko uimahallin osalta käynyt samoin kuin Länsi-Sataman laajennuksen kanssa, että jos sille olisi piirretty tonttivaraus kaavaan Urheilutalon taakse Bromarvinkadulle, niin kaavan hyväksymisen jälkeen olisi kaivinkone aloittanut jo hommat?

        En ylläty, että kansa alkaa suurella äänellä vaatimaan vastinetta maksamilleen veroille esimerkiksi uimahallin muodossa. Satamainvestointeja seuratessa voi vain todeta, että meillä on rahaa investointeihin!

        ”Missä vaiheessa lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan uimahallin rakentamista?”

        Oletko uusi paikkakunnalla? Uimahallista on haaveilu, unelmoitu, ja sitä on vaadittu jo vuosikymmeniä, on olemassa jopa yhdistys joka on ajanut uimahalliasiaa - vain rahat puuttuvat.

        Onneksi on nykyään edes SPA! Ei ole kunnallinen laitos (ei siis rasita kunnan taloutta) mutta siitä pääsee sentään 9 kk ajan vuodessa nauttimaan ja sitä hyödyntämään vapaasti muutkin kuin omistajat. Erityisesti eläkeläiset ovat ottaneet SPA:n omakseen. Koululaisetkin käyvät siellä kunnan piikkiin pari kerta vuodessa, aiemmin kävivät Tammisaaressa.

        Vaatia aina voi, tarttis vain myös osoittaa ne rahat. Vaikea uskoa että milloinkaan uimahallin rakentaminen menisi peruspalvelujen rahoittamisen edelle.


      • valittajatjaksavat

        Uimahalli on kunnan peruspalvelu.


    • Snoukkahoitaa

      Nousi ja Kava ovat kiistakumppaneita. Nousista tierän että toimii oman päänsä mukaan. Paljon hyviä hankkeita vireillä meille hankolaisille.

    • selväasia

      Kaupungissa on junioreiden tennisturnaus koko viikon. Majoituskapasiteetista on pulaa, minkä takia perheet ajavat yöksi kotiin ja jotkut majoitukseen Tammisaareen.

      Mihin kaupunki aikoo kaavoittaa hotellitontin, johon Clarion, Scandic tai joku muu viisas voisi rakentaa 150 huoneisen hotellin? Edullisen hotellitasoisen majoituskapasiteetin tarve on huutava ympäri vuoden.

      Entinen hallitus antoi puheenjohtajansa johdolla hotellitontin pois asuntorakentamiseen. Uusi hallitus voi luoda Hangon kehitykselle uuden suunnan.

      • Welcome_to_Hanko

        Oisko ehdotusta minne se hotelli tulisi rakentaa ja minkälainen?

        Sovitaanko että kaupunkilaiset keskenään ensin somessa sopivat minne hotelli tulee rakentaa, minkälaisen sen tulee olla, ja miltä sen tulee näyttää.
        Sitten kun on päästy yksimielisyyteen kaikista yksityiskohdista, esitetään kutsu jollekin suurista hotelliketjuista että tervetuloa meille. 😃

        Miltä kuulostaa?


      • mahdollisuuksienmaa

        Kuningattarenvuorella näyttää olevan hyvää tilaa. Kunnallistekniikka valmiina, keskeisellä paikalla, eikä sinne ole tiettävästi ainakaan viiteen vuoteen tulossa mitään. Clarion voisi oman konseptinsa mukaan rakentaa jo vaikka 2020, jos pistetään hösseliksi. Ei kai siitä olisi haittaa kenellekään? Voisivat hotellin yhteyteen tehdä aamu-uintialtaan, jossa hankolaiset saisivat myös käydä. Kyllä kelpaa. Jos alueelle tulee myös Googlen datakeskus, niin siellä vierailevilla amerikan asiantuntijoilla olisi lyhyt työmatka.


      • Welcome_to_Hanko
        mahdollisuuksienmaa kirjoitti:

        Kuningattarenvuorella näyttää olevan hyvää tilaa. Kunnallistekniikka valmiina, keskeisellä paikalla, eikä sinne ole tiettävästi ainakaan viiteen vuoteen tulossa mitään. Clarion voisi oman konseptinsa mukaan rakentaa jo vaikka 2020, jos pistetään hösseliksi. Ei kai siitä olisi haittaa kenellekään? Voisivat hotellin yhteyteen tehdä aamu-uintialtaan, jossa hankolaiset saisivat myös käydä. Kyllä kelpaa. Jos alueelle tulee myös Googlen datakeskus, niin siellä vierailevilla amerikan asiantuntijoilla olisi lyhyt työmatka.

        No eikun nyt sitten esittelemään ja koeponnistamaan ideasi Facebookissa jollain Hankosaitilla.
        Ja huom! Nyt sitten tulee taas vastaan tuo AL / KL - juttu, käsittääkseni Kuningatarvuoren alue on kaavoitettu asunnoiksi. Tarkkuutta siis!

        Mitä taas tuohon ideaasi tulee että ulkopuolinen oy/ab rakentaisi hotellin Hankoon, eli yksityisen bisneksen ja tarjoaisi siinä ohessa hankolaisille aamu-uintipaikan niin sitä en kyllä kehtaisi edes esittää, tuskin nappaa. Bisnis is bisnis.

        Niissä aiemmissa myttyyn menneissä ja valituksiin kaatuneissa Tehtaanniemen suunnitelmissahan on esitetty jos jonkinlaisia kytkyjä tuon uimahallin suhteen mutta eivätpä ole toteutuneet. Hyväntekeväisyys harvemmin toimii nykyaikaisen bisnesajattelun kainalossa.

        Ja sitä paitsi, mitä vikaa on nykyisessä aamu-uintipaikassa?


    • guru

      Ne jotka ehdottavat suurta hotelliketjua Hankoon ovat täysin ulalla eivätkä ymmärrä majoitusliiketoiminnasta yhtään mitään. Mikään ketju ei rakenna hotellia paikkakuntaan jossa käyttöaste on alle 30% 9 kk vuodesta, alle 60 % 1,5 kk ja yli 80% 1,5kk.

      • Welcome_to_Hanko

        No niin, heti tuli vastalause, eikä tietenkään mitään uutta rakentavaa ehdotusta tilalle.

        Antakaapa tulla nyt niitä hyviä toteuttamiskelpoisia ehdotuksia ja ideoita! On niin masentavaa lukea noita iänikuisia vali valijuttuja. Mikään ei kelpaa ja kaikenlaista luullaan, kuvitellaan ja tiedetään eikä mikään ole hyvä.

        Minusta Hangossa on todella hyvä pöhinä päällä! Koko aika tapahtuu jotain ja uutta toimintaa pukkaa. Kohta aukeaa Itäsataman Graniittimakasiini. Nyt jo alkaa olla viikonloppuisin parkkipaikoista pulaa radan eteläpuolella.

        Aina jaksetaan mollata ja nälviä ulkopaikkakuntalaisia ja kesähankolaisia. Käsi sydämelle, mitä täällä olisi ilman kesä- ja vapaa-ajanhankolaisia.?

        Jengiä riittäisi iltatorille kourallinen ja alan ihmiset istuisiva Roxxin terassilla.
        Radan eteläpuoli olisi täynnä pimeitä perustuksilleen lahoavia taloja.

        Sorry nyt vaan mutta se joka maksaa, tekee ja rakentaa mieleistään, money talks.
        Kaikella on hintansa!


      • Lokinpaskaa

        Mitäköhän tämä Hangon keksi welcome yrittää sanoa, että negatiivisella vuosikatteella joku perustaisi 150- 250 huoneen hotellin? Kuules kläppi, näitä laskelmia on moni tehnyt moneen kertaan, No Way! Pöhinä OK, mutta niillä edellytyksillä mitä kesäkaupunki antaa taloudellisia mahdollisuuksia.


      • tulevaisuusedessä

        Unohtakaa turismin kehittäminen, jos hotellitoiminta ei kannata. Turha hukata euroja turistibyroon ja muihin haihatuksiin. Ne tarkoittaa pimeitä ikkunoita ja turhia toiveita.

        Keskitytään perusbisnekseen: Hanko on eläkeläisten kaupunki. Eläkeläiset ovat nöyriä eivätkä valita. Monella on myös varaa käydä SPA:ssa, jopa niin paljon, että vaatekaapit ovat joskus olleet täynnä! Huh, neljäkymmentä yhtä aikaa!!!!

        Lapsiperheisiin ei kannata panostaa. Niitä varten pitäisi olla koulut, kentät ja uimahallit. Pois pois. Lapsiperheet voivat myydä talonsa pääkaupunkiseutulaisille vapaa-ajan asunnoiksi. Vapaa-ajanasukit ei ihmeitä tarvitse. Niille riittää rannat, aurinko, muutama rantaravintola, K-Supermarket ja Alko.

        Kaupunki ei kaipaa työikäisiäkään. Monet kaupungin työntekijöistä ovat raaseporilaisia. Sadat pendelöivät Hankoon töihin jo nyt.

        Keskitytään eläkeläisiin. Terhokerho ja lisää riksoja. Siinä resepti. Eläkeläiset sopivat rkp:lle ja demareille. Johtavat politiikot ovat eläkeläisiä itsekin.


      • Welcome_to_Hanko
        Lokinpaskaa kirjoitti:

        Mitäköhän tämä Hangon keksi welcome yrittää sanoa, että negatiivisella vuosikatteella joku perustaisi 150- 250 huoneen hotellin? Kuules kläppi, näitä laskelmia on moni tehnyt moneen kertaan, No Way! Pöhinä OK, mutta niillä edellytyksillä mitä kesäkaupunki antaa taloudellisia mahdollisuuksia.

        Hei Lokinpaska, Minä en ole hotellia esittänyt, lue koko ketju.

        Ehdotin että, hankolaiset kimpassa, somessa sopisivat mitä haluavat ja eivät halua ja miltä kaupungin tulee näyttää ja minkälaisen olla ja mitä tänne saa rakentaa.
        Hotellia Kuningatarvuoren paikalle ehdotti nimimerkki selväasia mutta se heti tyrmättiin. YLLÄRI! NOT 😄

        Ehdotukseni oli silkkaa ironiaa joka kumpuaa tästä ainaisesta riitelemisestä, rähisemisestä, valittamisesta, narinasta, kitinästä ja hesalais- ja herravihasta. .

        Ja siinä ohessa vihataan tietysti myös kaikkea muutakin. kuten hurreja ja demareita ja kunnan herroja ja resortin herroja ja mitä vielä?


    • EläkeläisissäNykyisyys

      Mitä vikaa mielestäsi nim. ’tulevaisuus edessä’ eläkeläisissä on? Käyttävät Mehiläisen palveluja ja yksityisiä hoivapalveluja. Heillä on ostovoimaa, käyvät Torilla, käyttävät ravintola- ja kahvilapalveluita, kiertelevät museoita ja kävelypolkuja. Käyvät kansalaisopiston taide- ja kudontakursseilla ja permanenttaavat tukkansa kampaamoissa.

    • EläkeläisissäTulevaisuus

      . . .mutta eivät maalaa graffiteja junavaunuihin, eivät heitä rannoille roskia ja tyhjiä pulloja, eivätkä melua!

    • tulevaisuusedessä

      EläkeläisissäNykyisyys, eläkeläisissä ei ole mitään vikaa. Olin tosissani, en kirjoittanut leikilläni. Keskitytään eläkeläisiin.

      Welcome_to_Hanko, se sopiminen, mitä saa rakentaa mihinkin tehdään kaavoituksen yhteydessä. Kaupunginvaltuuston 14.3.2012 § 7 hyväksymä oikeusvaikutteinen kantakaupungin yleiskaava oli mittava työ, jossa eri osapuolet saivat sanoa sanansa. Tehtaanniemi on siinä kaavoitettu liiketontiksi, ajatuksena oli, että sinne rakennetaan hotelli turistien tarpeisiin ja mahdollisesti sen yhteyteen uimahalli, jossa kaikilla hankolaisilla olisi varaa käydä. Paikka on keskeinen keskustarakentamisen paikka Itä-Sataman vieressä ja aivan turismin ytimessä. Kuningattarenvuori on hiukan sivussa, sen takia sinne on ajateltu asuinalue.

      Alan epäillä, että täällä negatiivisia postauksia tekevät ovat juurikin demari- ja rkp-poliitikkoja ja heidän lähitukijoitaan. He yrittävät selitellä, miksi eivät noudattaneet melko tuoretta yhteistä päätöstä esimerkiksi Tehtaanniemen osalta. Sooloilu on kivaa, mutta jo nimitys "oikeusvaikutteinen kantakaupungin yleiskaava" kertoo sen vahvuuden. Loppu onkin historiaa ja prosessi velloo vielä vuosia.

      • Welcome_to_Hanko

        Kyllähän sinne niemelle on hotellikin tulossa kunhan ehtii. Laatikkokin tulee sen jälkeen näyttämään ihan erilaiselta.
        Regattahotellin laajennus alkanee kunhan saavat entiset valitukset alta pois.
        Kaikkea ei voi tehdä yhtäaikaa, eikä varsinkaan just niin kuin herravihaa puhkuvat hankolaiset haluaisivat.

        Olen samaa mieltä että varakkaisiin eläkeläisiin satsaaminen on hyvä idis, ja tiedänkin heitä tänne Hankoon jopa muuttaneen, siis oikeita uudisasukkaita.


      • hommahaltuun

        Rakennetaanko Regatan laajennukseen sviittejä vai huoneita tavisturisteille?

        Yksi ulospääsytie kulkee seuraavasti: RR etsii Kuningattarenvuoren aluevaraukselleen hotelliketjun, joka rakentaa 140 huoneen hotellin. Itse saavat sitten rakentaa "sviittejä" kuvitellun hotellilaajennuksensa paikalle. Tehtaanniemen asunnot, nykyiset ja tulevat hyväksytään muuttamalla kaavaa, jos RR maksaa markkinahintaisen kehittämiskorvauksen.
        Näin saadaan asia pulkkaan jo ensi vuonna ja kaikilla on kivaa.

        Voi näitä asioita palloitella viisi tai kymmenen vuotta, mutta edellä kuvattu ulospääsytie on nopea väylä onneen.


      • kulukorvaus

        jos tehtaanniemen kehittämiskorvauksen kanssa ketkuillaan, niin hyvin todennäköisesti menee hoviin... aika kuluu... "kehityskorvausta ei voi periä itseltä" -selitys ei enää kanna, koska resorts omistaa tontit!


    • HynynenJS

      Aikaisempi postaukseni tässä ketjussa:
      "Uusi suunta syntyy kolmea kautta. Se voi olla pakon sanelema. Sitä pakkoa aiheuttaa Hangon talous, joka on ui pohjamudissa mateiden seassa.

      Toinen vaihtoehto on, että valistunut johtaja alkaa vetämään joukkoja parempaan. Sitä tämän setin aloittaja on perännyt: uusi hallitus ja sen uusi puheenjohtaja voivat saada paremman tulevaisuuden aikaiseksi.

      Kolmas vaihtoehto on, että lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan ponnekkaasti uudistuksia."

      Valtionvarainministeriö pidättää Kittilässä virasta välittömästi 20 suhmuroivaa kuntapoliitikkoa. Uusi suunta syntyy kohdan yksi mukaan, pakon kautta.

      Hangon kittilää on Tehtaanniemen investointiin liittyvä suhmurointi. Selittelyt eivät siinä auta. Ikäviä piirteitä liittyy henkilöihin, jotka ovat "jääviä" asian suhteen. Ensiksi tulee mieleen väitteet, että nykyinen kaupunginjohtaja olisi ollut rr:n ehdokas kaupunginjohtajaksi toteuttamaan heidän projektiaan. Asian epäilyttävyyttä lisäsi tiedot, että kaupunginjohtaja olis ollut rr:n projektia vetäneen hyvä ystävä jo menneiltä ajoilta. Valintaa johtaneen silloisen hallituksen puheenjohtajan myötämielisyys rr;n suhteen ei ole jäänyt huomaamatta. Toinen "jääväys" tulee kysymykseen, kun nykyinen tarkastuslautakunnan puheenjohtaja oli aikaisemmin ympäristölautakunnan puheenjohtajana päättämässä yhtälailla Tehtaanniemen asioista. Omaa toimintaa ei pitäisi kenenkään valvoa ja arvioida.

      Ekholm on aloittanut demokratian palauttamisen Hangossa kysymällä mielipidettä kansalta puomikysymyksessä. Facen kautta tuli viikonloppuna yli 700 kannanottoa. Siinä valistunut tuleva halituksen puheenjohtaja näyttää suuntaa. Lisäksi lopen kyllästynyt kansa haluaa parempaa. Nämä ovat muutoksen kohtia kaksi ja kolme.

      Tuleeko Ekholmista hallituksen puheenjohtaja vai kaupunginjohtaja on jo uusi kysymys.

      • eikiitospopulistit

        Ekholm sai 700 kannanottoa, joista korkeintaan 100 oli Hangossa asuvilta, muillahan ei periaatteessa ole mitään sanottavaa Hangon asioiden suhteen, kun eivät maksa veroa Hankoon. Ekholmista on näköjään myös tullut populisti, kun ei kirjoittanut koko tarinaa vaan otti populistisen tekstin "Itäsama suljetaan". Ylen sivuilla Ekholm puhuu, että asia tuli viime tipassa, eikö kaikki kaupunginhallituksen listat tulee yhtä myöhässä, eihän tämä nyt ollut mikään poikkeus. Artikkelin mukaan Ekholm ei edes ehdottanut mitään kokouksessa, joten en ymmärrä miksi häntä pitäisi kiittää. Omasta mielestäni huono politikko, joka ei itse pysty ratkaisemaan tällaiset asiat. Eiköhän jo järki sano, että suurin osa hankolaisista vastustaa puomia, siihen ei tarvita mitään populistia kyselyjä, joihin toispaikkakuntalaiset vastaavat. Tuliko Ekholmille pupu pöksyihin politiikan suhteen!

        Kaupunginjohtajaa hänestä tuskin tulee, hänhän on jo muutenkin eläkeläinen, ja viime viikon Hangonlehden artikkelin perusteella tuskin edes hallituksen puheenjohtaja (minun arvio).


      • tosiasiallisesti

        Ekholmia ja kaupunginjohtajaa on haasteteltu Svenska ylessä. Ekholmin kommentit ovat hyviä ja rakentavia. Hän ei ole populisti. Kaupunginjohtaja ilkeää puhua anarkiasta. Tarkoittaako siis itseään? Puomi oli aivan leijuva ajatus, jonka hän itsekin tunnusti ja ymmärsi, kun kuuli, että huoltoliikenne toimii 24/7.

        Ekholmista tulee ainakin hallituksen puheenjohtaja. Hänen kannatus ja luottamus ovat korkealla tasolla.


      • Luulo_ei_ole_tiedon
        tosiasiallisesti kirjoitti:

        Ekholmia ja kaupunginjohtajaa on haasteteltu Svenska ylessä. Ekholmin kommentit ovat hyviä ja rakentavia. Hän ei ole populisti. Kaupunginjohtaja ilkeää puhua anarkiasta. Tarkoittaako siis itseään? Puomi oli aivan leijuva ajatus, jonka hän itsekin tunnusti ja ymmärsi, kun kuuli, että huoltoliikenne toimii 24/7.

        Ekholmista tulee ainakin hallituksen puheenjohtaja. Hänen kannatus ja luottamus ovat korkealla tasolla.

        Valtuusto valitsee kunnanhallituksen ja se keskuudestaan hallituksen puheenjohtajan, ei huutoäänestyksellä kuntalaiset. Ota vähän selvää!

        Wiki:
        Kunnanhallitus (itseänsä kaupungiksi kutsuvissa kunnissa myös kaupunginhallitus, lyhenne KH tai kh) on kunnanvaltuuston itselleen (ja näin kunnallekin) valitsema hallitus. Se on yksi kunnanvaltuuston neljästä pakollisesta toimielimestä, joka valmistelee valtuuston käsittelemät asiat ja vastaa kunnan hallinnosta ja taloudesta. Kunnanhallitus valvoo kunnan etua, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa.

        Kunnanhallituksen jäsenet siis valitsee valtuusto.
        Kunnanhallitukseen voidaan valita kuka tahansa, joka on kyseisessä kunnassa vaalikelpoinen kuntavaaleissa, - ei kuitenkaan henkilöä, jokatoimii kunnan keskushallinnossa kunnanvaltuuston alaisena.
        - vastaa esimerkiksi lautakunnan esittelijänä kunnanhallituksen käsiteltäväksi tulevien asioiden valmistelusta.
        - on merkittävässä asemassa sellaisessa liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä, jolle kunnanhallituksen tekemät ratkaisut voivat tuottaa olennaista hyötyä tai vahinkoa.
        - on merkittävässä asemassa kunnan henkilöstön edunvalvonnasta huolehtivassa yhteisössä.

        Kunnanhallituksen jäsenten enemmistö ei myöskään saa olla kunnan tai kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön työntekijöitä.

        Kunnanhallitusten on nautittava kunnanvaltuustojen luottamusta. Mikäli luottamus ei ole voimassa, voi kunnanvaltuusto erottaa kunnanhallituksen ja valita uuden.


    • TubbaistheBest
    • miesjaääniperiaate

      Uudistuksen käynnistäjä myös Hangossa on pakko, valistunut johtaja tai lopen kyllästynyt kansa.
      Asia selviää ajan myötä, mikä näistä asian hoiti.

      Kaikki poliitikot eivät pysy vauhdissa mukana. Varsinkin yes-miehillä ja -naisilla tulee olemaan vaikeat ajat, kun ei tiedä, keneltä kysyä, miten pitää äänestää. Herätys vanhoilliset sdp- ja rkp-läiset ukot ja mummot. Vuosisata on vaihtunut.

      • Ilmiselvää

        Kerropa! Mitä muuta kansa haluaa kuin vi***illa?


      • suhmurointiriittää

        Uudistuksia. Luotettavia suoraselkäisiä päättäjiä ja luotettavia päätöksiä. Mies ja ääni.


    • hankomuutoksenkourissa

      "Uusi suunta syntyy kolmea kautta. Se voi olla pakon sanelema. Sitä pakkoa aiheuttaa Hangon talous, joka on ui pohjamudissa mateiden seassa.

      Toinen vaihtoehto on, että valistunut johtaja alkaa vetämään joukkoja parempaan. Sitä tämän setin aloittaja on perännyt: uusi hallitus ja sen uusi puheenjohtaja voivat saada paremman tulevaisuuden aikaiseksi.

      Kolmas vaihtoehto on, että lopen kyllästynyt kansa alkaa vaatimaan ponnekkaasti uudistuksia."

      ..."jos tehtaanniemen kehittämiskorvauksen kanssa ketkuillaan, niin hyvin todennäköisesti menee hoviin... aika kuluu... "kehityskorvausta ei voi periä itseltä" -selitys ei enää kanna, koska resorts omistaa tontit!"

      • Anonyymi

        Kaupunginhallitukseen tuli esityslistan ulkopuolelta Tehtaanniemen kaavoitusasia. Kaupunginhallitus päätti aloittaa kaavoituksen.

        Toiko kaupunginjohtaja esittelijänä asian listalle puskista vai puheenjohtaja Söderholm? Joka tapauksessa aikaa on menetetty vitkutteluissa, joissa Regatta Resorts on yrittänyt oikaista ladulla!!!

        Askeleet:
        1, kaavoitus todellisuutta vastaavaksi (asuntoalue)
        2. lain mukainen kehittämiskorvaus kaupungille kaavan kehittämisestä asuntoalueen osalta (KL->AL).
        3. hotellitontin määrittely sellaiseksi, että siihen voi rakentaa vain oikean hotellin. Mustaa valkoisella. Puheisiin ja lupauksiin ei kannata luottaa. Kaava määrittelee vaatimukset myös mahdollisille tuleville toimijoille.


    • Anonyymi

      Valtasuhteet:
      1. hankolaiset
      2. valtuusto
      3. hallitus
      4. lautakunnat
      5. virkamiehet, joita johtaa ylimpänä kaupunginjohtaja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe