Mitä oikeasti tapahtuu, jos ja kun sote kaatuu?

hallitus.vaihtoon

Vastaus on, että ei tapahdu mitään, vaan kaikki jatkuu kuten ennenkin. Ei tule yksityistämisen hyökyaaltoa, koska jokainen kunta tekee itsehallintonsa nojalla omat päätöksensä. Neuvotteluja on käynnissä monessa kunnassa, mutta hallitus on itse ajanut kunnat tähän roikottamalla niitä löyhässä hirressä sote-valmistelullaan. Silmukka on koko ajan kiristynyt, ja hallituksen esitys lupaa alueellisten monopolien syntymistä ja syrjäseutujen palvelujen heikkenemistä.

Ainoa mitä tapahtuu on se, että pääsemme samalla eroon työväen kyykytykseen ihastuneesta hallituksesta. Jos nyt porvari Sipilän sanaan on tässäkään asiassa luottamista.

25

384

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SOS-hallitus.kaatuu

      Kansa kiittää kun porvarihallituksen valta ja sen kyykytyspolitiikka vihdoin loppuu.

      • PorvarienTäystuho

        Kokoomus pääosin, mutta myös multimiljonääriyrittäjä Juha Sipilän oikeistokepu joka jakaa kokoomusarvot sekä rkp eli porvaripuolueet kriisiyttävät tahallaan resursseja vähentämällä julkiset peruspalvelut, jotta ne saadaan yksityistettyä uusliberalistien rahantekokoneiksi syömään yhteiskunnan verovaroja. Resursseja palveluista leikkaamalla yhä suurempi määrä ihmisiä saadaan ihmettelemääm miksi verorahoja pitäisi käyttää niin huonoihin palveluihin. Palvelut on nimenomaan huononnettu jotta saadaan kannatusta yksityistämiselle.

        Mielipide: Demokratiavaje vs. sote-uudistus
        https://www.turkulainen.fi/blogi/666444-mielipide-demokratiavaje-vs-sote-uudistus

        Esimerkiksi SoTe. Vielä 30.1.2015 Yle kertoi että Suomessa on koko Euroopan neljänneksi kilpailukykyisimmät terveydenhuoltopalvelut ja koko EU:n toisiksi parhaimmat 2014 tilastojen mukaan. Vain sellaiset varakkaat maat kuin Sveitsi, Norja ja Hollanti olivat edellä.

        Kuitenkin tämä Euroopan, EU:n ja maailman huipulla oleva terveydenhuoltojärjestelmä haluttiin porvaripuolueiden poliittisideologisista syistä sotkea totaalisesti ja leikata siitä muka vielä 3 miljardia euroa pois, vaikka maakuntamalli/valinnanvapaus/yksityistämis-SoTe-malli uhkaa asiantuntijoiden mukaan tulla ainakin 3 miljardia euroa nykyistä kalliimmaksi.

        Miksi Euroopan, EU:n ja maailman huippukilpailukykyinen Suomen terveydenhuolto halutaan väkisin sotkea bisnes-SoTella ja pilata sen kilpailukyky yksityistämisen alttarilla? Taustalla ei TAKUULLA ole kansalaisten ja Suomen etu, vaan bisneksen ja globaalitalouden etu. Kenen asiaa porvarihallituksessa Orpon Kokoomus ja Sipilän Kepu ajavat, globaalin taloudenko?

        Suomessa Euroopan neljänneksi paras terveydenhuolto
        https://yle.fi/tekstitv/arkisto/kalenteri/suomen_terveydenhuolto_eu-karkea_9319.html
        "Suomessa on tuoreen EHCI-indeksin mukaan Euroopan neljänneksi paras ja EU:n toiseksi paras terveydenhuolto. Suomen sijoitus vertailussa nousi hoitojonojen lyhentymisen myötä.

        Suomen terveydenhuolto on Euroopan neljänneksi paras heti Hollannin, Sveitsin ja Norjan jälkeen, käy ilmi tuoreesta EHCI-raportista. EHCI-indeksi on arvostettu ja luotettava terveydenhuollon toimivuuden mittari."


    • sairas.oikeistoideologia

      Kyykytyshallitus kaatuu ... ja kukaan ei jää kaipaamaan ... heheh heheh

      • Törppövassari

        Loistava esimerkki vasurin "älykkyydestä" ..heheh heheheeeee


      • sairas.oikeistoideologia
        Törppövassari kirjoitti:

        Loistava esimerkki vasurin "älykkyydestä" ..heheh heheheeeee

        Nimenomaan älykkäät eivät jää kaipaamaan kyykytyshallitusta ...


    • sairas.oikeistoideologia

      Kokoomus on esitellyt tänään oman mallinsa sosiaaliturvan uudistamiseksi, ja se malli perustuu vastikkeellisuuteen ja leikkauksiin. Suomeksi se tarkoittaa kepin antamista köyhille.

      Mallillaan kokoomus tähtää hyvinvointiyhteiskunnan lopulliseen hävittämiseen, siitä pitävät leikkaukset huolen. Huonosti palkattu ja jopa kokonaan palkaton työ tulee lisääntymään, ja työtä tehdään entistä enemmän pelkällä sosiaaliturvalla. Joka ei tee työtä, ei sen syömänkään pidä, voidaan tiivistää mallin ydinajatukseksi.

    • Punaverkkari

      Ne alueet joissa sote-malli on jo käytössä (Eksote, pohjoiskarjala, pohjanmaa) jatkavat mallin kehittämistä ja ovat tyytyväisiä. Muualla julkiset palvelut jatkavat kuihtumistaan siirtyen entistä enemmän ostopalveluihin/kevennettyihin palveluihin. Sairaskuluvakuutukset lisääntyvät niiden keskuudessa joilla on varaa, muut sitten enemmänkin heitteillä. Luonnon valinnan mukaan pärjäävät.

      • Vassuloinen

        Vassuhan ei omillaan pärjää, vaan vaatii jatkuvaa tukea ja elatusta yhteiskunnalta.
        Kuten mikä tahansa loiseläin.


      • Viher-Aalto

        Naapurissahan on itäinen ihmemaa, siellä kelpaa punikki-loisen paistatella ja imeä toverin verta.


      • persuilu_on_mielisairaus
        Viher-Aalto kirjoitti:

        Naapurissahan on itäinen ihmemaa, siellä kelpaa punikki-loisen paistatella ja imeä toverin verta.

        Persuna olet sitten jo siellä ... heheh hehehe


      • Vassuloinen kirjoitti:

        Vassuhan ei omillaan pärjää, vaan vaatii jatkuvaa tukea ja elatusta yhteiskunnalta.
        Kuten mikä tahansa loiseläin.

        Onpa kovaa tekstiä maataloussyöttiläältä.
        Tolliskomaan tuottavuus on negatiivinen, kuten Suomen maataloudenkin. Viiden tuhannen miljoonan euron tuilla syöttiläät saavat 500 miljoonaa vähemmän tulosta.
        Hävetkää mitättömät maatalous"yrittäjät".


      • Vassuloiset
        osmium1 kirjoitti:

        Onpa kovaa tekstiä maataloussyöttiläältä.
        Tolliskomaan tuottavuus on negatiivinen, kuten Suomen maataloudenkin. Viiden tuhannen miljoonan euron tuilla syöttiläät saavat 500 miljoonaa vähemmän tulosta.
        Hävetkää mitättömät maatalous"yrittäjät".

        Katkeraa on vasureiden vikinä. Menkää töihin niin talous kohenee.


      • kepulien.loissakki
        Vassuloiset kirjoitti:

        Katkeraa on vasureiden vikinä. Menkää töihin niin talous kohenee.

        Tai siirtykää maajuhaneiksi, niin voitte sitten loisia pankolla tukiaisten varassa. Kuten kepulit tekee!


    • SOS.kusetushallitus

      Sipilän kyykytyshallituksen ministerien äly paistaa poissaolollaan.

      Soinin käytös on vain yksi oire tämän hallituksen aikana pidettävistä poliittisen moraalin hautajaisista. Ensimmäiseksi hallitus söi kaikki vaalilupauksensa ja leikkasi kaikkialta sieltä, mistä halituspuolueet ennen vaaleja nimenomaan lupasivat olla leikkaamatta. Yritystuista ei kyetty leikkaamaan, koska leikkauksen kohteet olisivat suuttuneet. Leikkauksilla säästetyt rahat on annettu suurituloisten veronkevennyksiksi ja tukia saavien yritysten omistajien osingoiksi.

    • Sipilän.petoshallitus

      Sipilän kyykytyshallitus on painanut SOTEa eteenpäin kuin silmälapuilla varustettu ravihevonen. Asiantuntijoiden varoituksia ei ole kuunneltu, kaikki ikävät faktat on sivuutettu ja päämääränä on ollut asian vieminen maaliin, koska sen eteen on jo tehty niin paljon työtä. Hallitus on aikaa ja rahaa säästelemättä syyllistynyt juuri siihen, mistä perustuslakivaliokunta sitä moittii. Se on yrittänyt saada eduskunnan ja perustuslain valvonnan pakotettua tapahtuneiden tosiasioiden eteen eli hyväksymaan esityksensä ainoana vaihtoehtona. Nyt tämä varaslähtö uhkaa kostautua.

      Valmisteluun käytetyillä rahoilla olisi voitu lyhentää terveyskeskusten jonoja melkoisesti.

      • Orpon.sotesotkut

        Jopa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (KOK) mukaan kokoomus on tässä sotematkan varrella myynyt jo melkein kaikki periaatteensa, eli talouden vastuullisen hoidon, kaupunkien kuuntelemisen sekä hyvän lainvalmistelun.


      • tamppi

        Kaikki varoitukset on sivuutettu ja tulosta on syntynyt. Mitä ne varoitukset ovat jotka on velaksi elämistä ?


    • SOS-työläistenvihaajat

      Tuskin kovin moni muistaa, että Kokoomus hävisi viime eduskuntavaalit v.2015 (-7 kansanedustajaa) ja kuuluisi näinollen oppositioon.
      Mutta kuinkas siinä kävikään: Kokoomus on saanut suurimman osan omista tavoitteistaan läpi ja pj Orpo esittelee pokkana kerta toisensa jälkeen uusia köyhiä kurjistavia uudistuksia ilman kansan mandaattia. Hallitus tuli kansalle tilaamatta kuin kuuluisat Jäätteenmäen paperit.

      Jokainen oikeustieteiden perusteet-kurssin käynyt tietää, että normihierarkiassa perustuslaki on kaikkein korkeimmalla, ja erittäin hyvästä syystä. Nykyinen kyykytyshallitus on törmännyt perustuslakiin koko ajan, mutta tuntuu siltä ettei se ymmärrä, mitä varten perustuslaki on olemassa.

    • atte.vantaalta

      Kiitti vaan v-tusti porvarihallitus leikatusta työttömyyskorvauksestani. Se ei auttanut työpaikansaannissa pätkääkään.

      • TyhjänLässyttäjävasuri

        No miksi vasemmisto ei kyennyt auttamaan sinua? Hehän täällä lupaavat kaikkea!
        Vai onko se tyhjää lätinää vasuri-pelleiltä?


      • vasemmisto.vaalivoittoon
        TyhjänLässyttäjävasuri kirjoitti:

        No miksi vasemmisto ei kyennyt auttamaan sinua? Hehän täällä lupaavat kaikkea!
        Vai onko se tyhjää lätinää vasuri-pelleiltä?

        Vasemmiston vaalivoittoon ja sen tuottamaan apuun voimme todellakin luottaa. Kyykytyshallituksen harjoittama kansanviha on jo nähty!


    • sairaan_ahne_oikeisto

      Kansanvihaajahallitus on osoittanut oikeiston todellisen luonteen.

    • Sipilän.idioottihallitus

      Miksi hallitus sulkee tahallaan silmänsä ja korvansa siltä erittäin todennäköiseltä tulevaisuudelta, että koko sote- ja maakuntauudistus kaatuu valmistelun heikkouteen vasta sitten, kun se on jo ennätetty panna täytäntöön?
      Siitä kun syntyy sitten hirmuinen sotku ja paljon ruumiita, kun systeemi halvaantuu ja joudutaan kiireellä palamaan entiseen.
      Eikö hallituksessa ole järjen ripettäkään enää jäljellä, vai onko sitä ollut alkuaankaan?

      • sairaan_ahne_oikeisto

        Ahneus on oikeiston ainoa osaamisalue.


    • kepulien.raukkamaisuus

      Sote- ja maakuntauudistus on ajanut kiville, ja sen huomaa sen kannattajien lapsellisesta käyttäytymisestä. Hallitus on tehnyt uudistusta kolme vuotta törmäillen jatkuvasti perustuslakiin. Viime kesänä valinnanvapauslainsäädäntö piti palauttaa hallitukselle uudelleen valmisteltavaksi. Nyt annettu uusi esitys on yhä niin ongelmallinen perustuslain kannalta, että yli puolet sen pykälistä on kirjoitettava uudelleen valiokunnassa. Siitä huolimatta valiokunnan keskustalaiset jäsenet tuntuvat edellyttävän, että tipoittain tuleva ja jatkuvasti muutettu lakiesitys pitää saada valiokunnassa läpi nopeasti. Kun ei saada, niin kiukutellaan.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2152
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1284
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1037
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      93
      966
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      62
      958
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      957
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      45
      868
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      840
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      743
    Aihe