Seurakunta Jumalan Sanan valossa

Yksinvaeltajatar

Voisitko kertoa, mitä on seurakunta, siis Jumalan Sanan valossa?

Seurakunnattomuus on pahasti iskoutunut moneen uskovaan. Raamatussa ei ole yhtään paikka siitä seurakunnattomuudesta, samoin kuppikunnan nimikkeellisestä seurakunnasta ja pappeudesta.

7

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herätyys

      Se on Raamatun UT Kristuksen Jeesuksen ja / apostoliensa otopetusten,ohjeiden ja kehpitusten mukaisesti elävien ja toimivien / vaikuttavien, Krist. jäsenistön yhteiskunta. Joka ei ole osa tätä pahan vallassa olevaa, saatanaa tuomiokseen palvelevan maailman / ihmiskunnan Jumalan Sanan (Raamatun UT) vastaisesti, = "pirun" hyväksi ja puolesta / tuomioksi ja tuhuoksi touhua ja politiikkaa. Josta Krist. uskovat ovat ULOS, irtisanoutuviksi kutsuttuja, tätä em. Krist. vaihtoehtoa rakentaviksi.

      Jeesuksen nimessä... uskovilleen / muillekin, tähän em. Raamatun UT mukaiseen Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön HERÄTYKSEKSI.

      vähäinen, Totuudessa pysyvä ja mukaisesti elävä. puhuva ja toimiva, tähän em. Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsuttu, siihen näyllä armoitettu, palvelijansa ja seuraajansa.

      Niitä muita etsivä / peräänkuulutteleva.

      "Löytäneekö uskoa", Raamatun UT mukaista ja mukaiseen, Etsivä...?

    • Yksinvaeltajatar

      No voisin vähän auttaa valaistamaan Jumalan Sanan valossa, mitä on seurakunta.

      Raamatullinen ykseys on se että me kaikki uskovat olisimme yhtä niinkuin Jeesus ja Isä yhtä. Ja se raamatullinen ykseys syntyy vasta kun uskoontullessamme liitymme automaattisesti ja suoraan Kristuksen ruumiiseen joka on seurakunta. Hän on meidän seurakunnan pää. 'Seurakunta' -sana tarkoittaa uskovia. Seurakunta on uloskutsuva tästä maailmasta eikä toimi maallisen teologian mukaan.

      Raamattu tarkoittaa Kristuksen seurakuntaan automaattisesti liittäneitä uskovia jo uskoontulon ja uudestisyntymisen kautta. Siksi uskovia kutsutaan Raamatun mukaan Jumalan seurakunnaksi. Me olemme Raamatun mukaan Kristuksen ruumiissa ~ seurakuntana. Hän on meidän seurakunnan pää.

      Raamattu ei opeta rekisteröitymisestä, eikä tarkoita rekisteröityä seurakuntaa. Niin seurakunnan rekisteröityminen tuo hajaannusta ja määrittelee nykyajan mukaan kuppikuntien seurakunta-nimikkeeksi ja uskonsuunnaksi. Se ei ole raamatun mukaista, eikä se ole Jumalan tahdonmukaista.

      Vain ne uskovat ymmärtävät Raamatun opetuksen seurakunnasta, mikäli tarkoittaa uskovia ja he ymmärtävät, että Jumala uloskutsuu ja ennalleen asettaa seurakuntaa (uskovia) apostolien alkuseurakunnan mallin mukaan.

      Seurakunnamattomia uskovia ei ole olemassa, sillä seurakunnattomuus on pahasti iskoutunut moneen uskovaan, eikä Raamattu puhu mitään seurakunnattomuudesta. Heidän mukaan uskovaa kutsutaan seurakunnamattomaksi, koska hän on vaille seurakuntaa. Se on väärä käsitys.

      Ja myös siitä, että katsotaan raamatun mukaista seurakuntaa seurakunnamattomuudeksi. Se väärä käsitys on jo iskoutunut monen uskovan päähän ja elää sen mukaan, mitä Raamattu ei todella tarkoita siitä.

      Tarkennan vielä kirjoittamalla Raamatun mukaisesta opetuksesta siitä Jumalan tahdonmukaisesta seurakunnasta.

      Raamattu tarkoittaa Kristuksen seurakuntaan automaattisesti liittäneitä uskovia jo siinä uskoontulon ja uudestisyntymisen kautta. Siksi uskovia kutsutaan Raamatun mukaan Jumalan seurakunnaksi. Me olemme Raamatun mukaan Kristuksen ruumiissa - seurakuntana. Hän on meidän seurakunnan pää.

      Kol. 1:18 Hän on ruumiin, seurakunnan, pää. Hän on alku, kuolleista nousseiden esikoinen, jotta hän olisi kaikessa ensimmäinen. RK

      Apostoli alkuseurakunnan aikana vuokrasi tilaa voidakseen kokoontua yhteen Jeesuksen nimen tähden. Uskonnolliseksi rekisteröityminen johtaa eksytykseen, koska uskonnollisen rekisteröitymisen kautta ekumenia liitetään yhteen olemalla yksi maailmanlaajuinen seurakunta. Se on se antikristuksellinen petos. Ekumenia ei ole raamatunmukainen opetus ykseydestä, vaan se on antikristuksellinen ykseys.

      Raamatunmukainen ykseys alkaa siitä, että me kun tulimme uskoon, liitämme automaattisesti Kristuksen ruumiilliseen seurakuntaan ja me olemme se Kristuksen seurakunta eli Raamatun mukaan Kristuksen ruumiissa ~ seurakuntana. Hän on meidän seurakunnan pää.

      Raamattu ei tarkoita rakennuksellista seurakuntaa, vaan meitä uskovia, joita Raamattu tarkoittaa Kristuksen seurakunnaksi. Sinäkin, joka on uudestisyntynyt Jumalan lapsi, olet osa Kristuksen seurakuntaa, koska uskoontulon ja uudestisyntymisen kautta sinut liitettiin suoraan ja automaattisesti Kristuksen ruumiilliseen seurakuntaan.

      Siksi se on ekklesia - uloskutsuttujen seurakunta. Jumala uloskutsuu meidät olemalla Kristuksen seurakunta ja Ylipaimenena Kristus on meidän seurakunnan pää. Kaitsijoista en nyt kirjoita. Keskitytään vaan seurakunnan määrittelyyn Jumalan Sanan valossa.

      Raamattu puhuu yhteisen kokoontumisen tärkeydestä koska me olemme JO Kristuksen seurakunta niin meidän on tärkeä pitää yhteen kokoontumisen - Kristuksen tulemukseen asti ja ylöstempaukseen astikin.

      Hepr. 10:25 Älkäämme jättäkö yhteistä kokoontumistamme, niin kuin muutamien on tapana, vaan kehottakaamme toisiamme entistäkin enemmän, kun näette tuon päivän lähestyvän. RK

      KJV-käännöksen mukaan Raamattu puhuu yhteisestä kokoontumisesta, niin myös Raamattu kansalle -käännös.

      Ennen taivaaseen astumista Jeesus rukoili uskovien ja tulevien uskovien ykseyden puolesta, jonka kautta ykseydellinen herätys tapahtuu voimakkaalla tavalla.

      Epäraamatullinen seurakunta on herätykselle esteeksi. Koska ykseys yhdistää, niin herätys syntyy, mutta hajaannus kuppikuntien seurakunta-nimikkeen ja uskonsuunnan mukaan estää.

      Joh. 17:21 että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.

      Ykseys ei tuota hajaannusta vaan ykseyttä niin Kristus ilmielävänä tuodaan koko olemuksellamme tänne maailmaan herätykseksi että tämä kaikki tapahtuu Isän kunniaksi sekä Kristuksen kirkkaudeksi - Kristuksen ruumiillisessa seurakunnassa niin se vetää ihmisiä uskoon voimakkaalla tavalla niin siitä minä nimitän ykseydelliseksi herätykseksi.

      Jatkuu....

      • Yksinvaeltajatar

        Niin Jeesus rukoili opetuslasten ja tulevien opetuslasten ykseyden puolesta, että he olisivat yhtä ( yksi ), niinkuin Isä ja Poika ovat yhtä, jotta ykseyden kautta maailma uskoisi Jumalaan. Siihen alkuseurakunnan aikaan ykseyden kautta 3000 tuli uskoon ja toinen kerta 5000 tuli uskoon. Niin ykseyden kautta saisimme itse nähdä jumalattomien pelastua voimakkaalla tavalla ilman lahkohenkistä hajaannusta, siinä se suuri salaisuus, jota Jumala tarkoittaa [Ef. 5:32].

        Ef. 5:32 Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa.

        Niin siinä VT:ssa Jumala kutsui kansaa seurakunnaksi. Jumala tarkoittaa seurakunnalla kansaa. Niin myös UT:kin. Kristus on meidän pää ollessamme Hänen seurakunta ja Hän on meidän ruumiillinen seurakunta [Kol. 1:18]. Se tarkoittaa ettemme ole seurakunnamattomia.

        Kun uskoontulon jälkeen Herra kehottaa meitä pitämään yhteisen kokoontumisen ainakaan Kristuksen tulemukseen ja Hänen ylöstempaukseen asti ollessamme Hänen seurakunta.

        Missä Raamatussa lukee Herran kehotuksesta, mikä koskee siitä seurakunnanjäsenyyttä? Se ei löydy Raamatusta. Yhdessäkään kaupungissa Herra asettaa kaitsijan virat ja palvelijat seurakunnan paimentavaksi, niin seurakunta rakentuu Isän kunniaksi ja Kristuksen kirkkaudeksi. Raamatun pohjalta opetus on selkeämpi, niin sen tulee noudattaa lisäämättä ollenkaan esim. seurakunnanjäsenyyttä ja kuppikuntien nimikkeellista uskonsuuntaa.

        Ylipaimen ja suuri ylimmäinen pappi joka on rauhan ruhtinas ja Isä on rauhan Herra, on meidän yläpuolessa niin asettaa ja johtaa ja hallitsee niin rauha säilyy seurakunnan keskuudessa ja Hänen asettamien palvelijoiden kautta seurakunta rakentuu Isän kunniaksi ja Kristuksen kirkkaudeksi [Hepr. 4:14].

        Me olemme uuden liiton järjestyksen mukaan kuninkaallinen papisto ja Jeesus on itse ylimmäinen pappi meidän eli Raamatun mukaisen seurakunnan yläpuolella. Koska Jeesus meidän puolestamme on edelläjuossut ja tullut Melkisedekin järjestyksen mukaan papiksi ollakseen meidän yläpuolella [Hepr. 6:20].

        Kristuksen oppi ei tee yhdestäkään Jumalan lapsesta ulkokultaiseksi eikä lahkohenkiseksi. Kun Jeesus maanpäällisen vaelluksen aikana omisiti Isän opin ja siten Jeesuksen taivaaseen astumisen jälkeen apostolit omistivat Kristuksen opin. Pyhä Henki yhdistää meidät viemällä Jumalan Sanaan, joka on Kristuksen opin pohjalla.

        Väärän määrittelyn mukaan 'seurakunta' -nimikkeen ja uskonsuunnan mukaan. Siinä se käsitys uskovien keskellä on syntynyt ja on ristiriitainen ja vastenkohtainenRaamatun opetuksen kanssa.

        Seurakunnanjäsenyydessä on haitta, niin sen kautta ekumenia liitättää yhteen olemaan yksi seurakunta, koska se on väärin tulkattu käsitys siitä Raamatun ykseydestä, mitä Raamattu ei todella tarkoita.

        Mitä seurakuntaan Jumalan Sanan valossa tulee; Raamattu mainitsee, että tessalonikalaisten seurakunta, Aasian seurakunta, Efeson seurakunta, Smyrnan seurakunta, Pergamon seurakunta, Tyatiran seurakunta, Sardeesen seurakunta, Filadelfian seurakunta ja Laodikean seurakunta jne....

        Niin Raamattu tarkoittaa, että seurakunta on kaupungin nimen mukainen paikka, missä kokoonnuttiin yhteen Jeesuksen nimen tähden. Esim. kuvitellaan, että minä olen vaikkapa porilainen, niin minut löydetään porilaisten / Porin seurakunnasta.

        Raamattu tarkoittaa, että pitää olla paikka osoitteineen - joka kaupungissa, joka kylässä ja joka maaseudulla, missä voi kokoontua Jeesuksen nimen tähden. Ja vielä Kristuksen opilla. Miten voi osata mennä sinne ilman osoitetta? Siksi pitää olla osoite, niin sinne osataan löytää.

        Ekumenia katsoo Raamatun ykseyttä liitättämällä yhteen olemaan yksi seurakunta, jossa on erilaisia oppeja, mitkä eivät pohjaudu Raamattuun. Ekumenia kehottaa kutsumaan eri uskontojen ihmisiä veljiksi ja sisaruksi kunnioittamalla heidän oppia esim. islamin oppia, joka tulee liittymään ekumeniaan. Se on antikristuksellinen petos, joka ajaa antikristuksen syliin.

        Palataan vielä raamatulliseen seurakuntaan. Raamattu puhuu Jumalan seurakunnasta. Tässä on pari Raamatun paikkaa. Lue tarkkaan, mitä siinä luetaan.

        Room. 16:5 ja seurakunnalle, joka kokoontuu heidän kodissansa. Tervehdys Epainetukselle, rakkaalleni, joka on Aasian ensi hedelmä Kristukselle.

        Huom! seurakunnalle, joka kokoontuu heidän kodissansa.

        1Kor. 16:19 Aasian seurakunnat tervehtivät teitä. Monet tervehdykset Herrassa lähettävät teille Akylas ja Priska sekä heidän kodissaan kokoontuva seurakunta.

        Huom! heidän kodissaan kokoontuva seurakunta.

        Se seurakunta tarkoittaa Jumalan lapsia, eikä rekisteröityä seurakuntarakennetta.

        Siksi Jeesus ennen taivaaseen astumista rukoili uskovien ja tulevien uskovien ykseyden puolesta.

        Joh. 17:21 että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.


    • Yksinvaeltajatar

      Ekumenia kreikankielen mukaan on 'oikoumene, οἰκουμένη'. joka tarkoittaa kolme asiaa: maailmaa ja maanpiiriä epäraamatullisen uskontoyhteyden kautta ja maanpiirin eksyttäjää, joka on saatana.

      Kreikankielen mukaan sana on οἰκουμένη. Se ei todella tarkoita uskovien ykseyttä. Niin se syntyy helposti väärinymmärryksen luullen raamatulliseksi ykseydeksi, vaikka itseasiassa se ei sitä tarkoita.

      Ilm. 12:9 kohdassa on se sana 'oikoumene', joka viittaa saatanaan.

      Ilm. 12:9 Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa. 33/38

      Ilm. 12:9 και εβληθη ο δρακων ο μεγας ο οφις ο αρχαιος ο καλουμενος διαβολος και σατανας ο πλανων την >>> οικουμενην <<< ολην εβληθη εις την γην και οι αγγελοι αυτου μετ αυτου εβληθησαν

      Raamatullinen ykseys hepreankielen mukaan on 'echad', joka tarkoittaa yksi, yhdistetty ja raamatullista ykseyttä Jumalan Sanan valossa.

      Se on Kristuksen ruumiillinen seurakunta, uloskutsuttujen seurakunta paikalliss, siksi ennen taivaaseen astumista Jeesus rukoili opetuslasten ja tulevien opetuslasten ykseyden puolesta, että yhdessäkään kaupungissa olisi yksi seurakunta Kristuksen opin pohjalla.

    • Videokatsoja
    • ErkkiKekolaht

      SEURAKUNTA Tutkippa seuraava ennakkoluulottomasti: Kristuksen ruumis on seurakunta = Kristus uskovat (Ef.1:22-23 , Kol.1:18 ja Kol.1:24). Alkuseurakuntien aikana oli yksi seurakukunta jokaisella paikkakunnalla näkemyseroista huolimatta ja niihin asetettiin vanhimmat. Ja kun joku tulee uskoon eli uudestisyntyy ylhäältä, NAPSAHTAA hän VÄLITTÖMÄSTI ja AUTOMAATTISESTI Kristuksen ruumiiseen eli SEURAKUNTAAN ja sitten kuuluu käydä uskovien kasteella ja seurakunta LISÄÄNTYY ja Jumala on se, joka viime kädessä tietää, onko ihminen oikealla tavalla uskossa. Eikä Raamatussa ketään liitetä seurakuntaan (Apt.2:41, 2:47, 5:13-14, 11:24, 16:5, 17:4, 17:34). -Uudessa Testamentissa EI myöskään perusteta yhtään ainoaa seurakuntaa, järjestäydytään kyllä, EIKÄ Kristuksen ruumista voikaan perustaa. Jumalan paikallisseurakunta on aina universaalisen seurakunnan sivuhaara, johon kuuluu paikkakunnan kaikki uudestisyntyneet uskovat, myös Sinä, mutta oletettavasti kuulut myös johonkin ihmisten perustamaan muurien ympäröimään lahkoseurakuntaan. Lahko on suuri synti (Gal.5:19-21). Uhria varten voidaan lain mukaan perustaa kolmen hengen yhdistys, joka ei ole seurakunta ja jonka ei ole tarkoituskaan olla mikään seurakunta. Aina kun perustetaan seurakuntaa varten yhdistys, se on heti lahko ja hajottaa Kristuksen ruumista. Raamatun Jumalan Sana kehoittaa kuitenkin olemaan yhtä. -T. Lukijoita siunaten ja ystävällisesti: Erkki Kekolahti

      • 1234567---

        Jumalan seurakunnassa on Jumalan antama sapatti pyhänäpäivänä. Jumalan seurakunnassa ei ole naiset pastoreina.
        Sapatti on pyhäpäivä paratiisista asti, ei minkään lahkon keksintöjä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      68
      1733
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1421
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1232
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1204
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1116
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      879
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      835
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      204
      806
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      775
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      664
    Aihe