Nyt on muuten asiaa

Lopunalkua

Todella asiaa luettavaksi.
Onko mullahilla tai iranilaisella imaamilla asian kanssa tekemistä kun faktat poistuu, mutta valheet pysyy palstalla?

6

366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cvbv

      Lähetysjuhlilla kootaan varoja järjestölle, jonka johtokunnan jäsenillä on ollut yhteyksiä terroristijärjestö PFLP:hen – Lähetysseura aikoo selvittää asiaa
      Väitettyjä yhteyksiä on ollut 2000–2010-luvuilla. Toiminnanjohtaja Rolf Steffansson korostaa, että Suomen Lähetysseura on sitoutunut väkivallattomuuteen.

      24.05.2018 15:10 JUHANI HUTTUNEN
      Kuopiossa pidettävien Valtakunnallisten lähetysjuhlien ohjelmaan kuuluu lauantaina 26.5. hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma, jonka lipputulot lahjoitetaan lasten oikeuksia tarkkailevalle Defence for Children International – Palestine (DCI-P) -järjestölle.

      Lähetysjuhlat on Suomen Lähetysseuran jokavuotinen kesätapahtuma, joka järjestetään touko-kesäkuussa.

      DCI-P on Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppani palestiinalaisalueilla. Oikeus liikkua vapaasti -juoksutapahtumaan osallistuminen maksaa 10 euroa. Nämä tulot lahjoitetaan DCI-P:lle.

      DCI-P:n emojärjestö Defence for Children International on kansainvälinen, vuonna 1979 perustettu lastensuojelujärjestö. Se toimii 45 maassa, kuten Kolumbiassa, Meksikossa ja Kongossa, mutta myös Euroopan maissa, kuten Hollannissa. Järjestön päämaja on Genevessä.

      Järjestön palestiinalaishaara perustettiin 1991. Alun perin se rekisteröitiin Israelissa, mutta vuonna 2003 siitä tuli Palestiinan itsehallinnon lainsäädännön alainen järjestö. DCI-P:n tehtävänä on tarkkailla lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa palestiinalaisalueilla ja raportoida siitä. Järjestö sanoo sitoutuvansa YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen.

      Lähetysjuhlien kolehtipäätöksissä DCI-P:stä todetaan, että se on ”palestiinalaisalueilla ainoa lastensuojeluun ja lasten oikeuksien puolustamiseen erikoistunut järjestö”. Esittelyssä todetaan: ”Järjestö tarjoaa välittömässä tarpeessa oleville lapsille ilmaisia oikeuspalveluja, tutkii ja dokumentoi kansainvälistä lakia vastaan tehtyjä lasten oikeuksiin liittyviä rikkomuksia /loukkauksia sekä tekee vaikuttamistyötä kohdistuen Israelin viranomaisiin lastensuojelun vahvistamiseksi.”

      DCI-P:n toiminta on jakautunut kahteen ohjelmaan. Lähetysjuhlien kolehtiesittelyn mukaan ensimmäinen ohjelma on keskittynyt lastensuojeluun Palestiinan lainsäädännön ja yhteiskunnan sisällä. ”Toinen ohjelma on vahvemmin vaikuttamistyön ohjelma, mikä on kohdistunut Israelin sotilas- ja lainsäädäntöjärjestelmien muuttamiseksi huomioimaan vahvemmin lasten oikeuksiin liittyviä kysymyksiä”, esittelytekstissä sanotaan.

      DCI-P:n yhdeksänjäseninen johtokunta valitaan järjestön yleiskokouksessa kahden vuoden välein.

      PFLP on lukuisten tuhoisien iskujen takana
      DCI-P:n johtokunnassa on 2000- ja 2010-luvuilla ollut useita jäseniä, joilla on ollut yhteyksiä Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) -järjestöön. EU, Yhdysvallat, Israel, Australia ja Kanada luokittelevat PFLP:n terroristijärjestöksi.

      PFLP eli Palestiinan Vapautuksen Kansanrintama on marxistis-leninistinen äärijärjestö, jonka perusti vuonna 1967 kristitty kemisti George Habash. Alkuvuosina PFLP tuli kuuluisaksi useista lentokonekaappauksista.

      EU, YHDYSVALLAT, ISRAEL, AUSTRALIA JA KANADA LUOKITTELEVAT PFLP:N TERRORISTIJÄRJESTÖKSI.

      Palestiinalaisten toisen intifadan eli kansannousun aikana 2000-luvun alussa PFLP toteutti Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan viisi itsemurhaiskua Israelia vastaan. Sen lisäksi järjestö on ampunut raketteja Gazan tukikohdistaan. Vuonna 2001 PFLP murhasi Israelin turistiministerin Rehavam Zeevin.

      Marraskuussa 2014 kaksi miestä hyökkäsi kirvein ja veitsin aseistettuna synagogaan Jerusalemissa tappaen neljä juutalaista ja haavoittaen kuolettavasti poliisia. Tekijät olivat PFLP:n jäseniä, mutta Israelin viranomaisten mukaan oli epäselvää, oliko järjestön johto tietoinen tekijöiden suunnitelmista.

      PFLP ei hyväksy kahden valtion eli Israelin ja Palestiinan valtioiden mallia konfliktin ratkaisuksi.

      "Hän oli mallina järkkymättömälle taistelijalle"
      Yksi PFLP:n jäseneksi epäilty DCI-P:n entinen työntekijä oli vuoden 2014 Gazan sodan aikana mielenosoituksessa Länsirannalla kuollut Hashem Abu Maria.

      DCI-P:n silloinen toiminnanjohtaja, Kirkkojen Maailmanneuvoston Kairos-Palestine-ryhmän entinen koordinaattori Rifat Kassis esitti suruvalittelunsa toteamalla, että ”DCI-Palestinen perhe on järkyttynyt ja pöyristynyt ystävänsä ja kollegansa Hashemin menettämisestä”. DCI-P myös omisti vuoden 2014 vuosiraporttinsa Abu Marialle.

      PFLP:n kotisivulla elokuussa 2014 julkaistussa muistokirjoituksessa Abu Mariaa kutsutaan ”toveriksi”. Muistokirjoitus toteaa: "Front (PFLP) ylisti tätä toveria johtajaksi huomauttaen, että hän kuului kansallisen vapautustaistelun joukkoihin ja PFLP:hen varhaisesta iästä lähtien, oli pidätettynä useita kertoja, ja oli järkkymättömän taistelijan malli ja kansamme oikeuksien puolestapuhuja työnsä kautta Defence for Children International -järjestössä."

      Muistokirjoitus lainaa Hashem Abu Marian viimeiseksi jäänyttä Facebook-kirjoitusta, jossa hän PFLP:n siteeraamassa osassa toteaa, että "suvaitsevuuden ja normalisoimisen aatteet" suhteessa "vihollisvaltioo

    • HenkkaWanderlust

      Onko Suomen Lähetysseura muuttanut sääntöjään, ketä tuetaan?

      • Voivoivoivoi

        Ainahan se on ollut epäjumalan palvoja. Homoparin lähetti Israeliin lähetysseuran nimissä. Sieltä tulivat maitojunalla takaisin kun juutalaiset eivät hyväksyneet heitä. Nyt kerätään varoja islamisteille jne...


      • Voivoivoivoi

        miksi juutalaiset eivät hyväksyneet heitä...?


      • Mappi
        Voivoivoivoi kirjoitti:

        Ainahan se on ollut epäjumalan palvoja. Homoparin lähetti Israeliin lähetysseuran nimissä. Sieltä tulivat maitojunalla takaisin kun juutalaiset eivät hyväksyneet heitä. Nyt kerätään varoja islamisteille jne...

        Taisi tuo juttu mennä niin, että kyseinen pari lähetetiin Kambodzaan, josta heidät lähetettiin maitojunalla takaisin, kun kristityt eivät hyväksyneet heitä lähetystyöntekijöiksi sinne. Israel liittyy asiaan niin, että Israelissa messiaaniseen liikkeeseen kuuluvat seurakunnat ja niiden kanssa yhteistyössä olevat tahot katkaisivat episodin vuoksi suhteensa Suomen Lähetysseuraan, jolla ei kai aiemminkaan ollut erityisen hyvä maine Israelissa.


    • Monikulttuurisuus ja uskonnonvapaus.

      Mutta älä vain tiedä mitään muista uskonnoista, se on kielletty.

      No, hakusanalla Mahdi ne löytyy, mitä poistettiin.

      "Mahdia ei mainita itse Koraanissa, mutta se mainitaan tärkeissä hadith-kokoelmissa. "

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe