Ehdoton että Lieksalle valitaan

KAIKKI_MUKAAN

virallinen satusetä, sellainen läänintaiteiljaa vastaava. Minun ehdotukseni on tietenkin Kamuttaja, kukaan ei keksi niin paljon satuja kuin hän, mitä ihmeitä onkaan nähnyt ja kokenut.

25

665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Setä-Sepeteus

      Pääsisinkö ehdolle satusedäksi. Minun satuni on seuraavanlainen. Olipa kerran kuningas, jolla oli sen pituinen se, ja kuningatar oli läpeensä tyytyväinen.

    • muistelua

      Ei se oo helepoo olla hyvä, missään asiassa, ainakaan Lieksassa. Käsiittämätöntä, että heti pitää teilata se, joka on minua parempi.

      Omaa pesää pyritään likaamaan kaikin tavoin. Kun joku löytää negatiivisen uutisen Lieksaa koskien, se pitää heti toimitta tälle palstalle.

      Asennemuutos ja peiliin katsominen voisi olla paikallaan.

      • Paras kommentti aikoihin, tällä palstalla.
        Huomaan, että osaat pitää ajatuksen pihtejä käsissäsi. Käsität asioita yhtä laajasti kuin useat meistä. Ihminen on itse oma päämääränsä. Peili on oiva apuväline, sieluillemme jopa työkalu. Parempi huonokin päämäärä, kuin ei mitään päämäärää. Joku Albert taisi näin todeta. Nyt en muista kuka, koska Einstein se ei ollut, hän ajatteli erisorttisesti..., mutta onhan mahdollisuus tarkistaa.


      • usko.tai.älä

        Seon pakko negatiivinen laittaa kun positiivisia uutisia ei ole eikä tule!


    • Mr.Molotov

      Omasta puolestani tuon esityslistalle seuraavaa:

      Viimeaikona on tällä palstalla käyty vilkasta keskustelua Lieksan aarteenetsinnöistä, joten kehoittaisin paikallisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä vakavasti harkitsemaan asiaan liittyvän tv-ohjelman rahoitusta ja sen tuottamista moniosaiseksi sarjaksi. Nykyisin useita kullanetsintään ja sen huuhdontaan keskittyviä ohjelmia esitetään eri kanavilla, joten samankaltainen aihepiiri tarjoaisi Lieksalle mahdollisuuden tulla maailmalla erittäin tunnetuksi.
      Ei sovi myöskään unohtaa Indiana Jones -elokuvia, joten varmastikin kysyntää löytyisi esimerkiksi jaksoille "Lieksan kadonneen aarteen metsästäjät" kuin myös "Lieksan tuomion temppeli." Luonnollisesti nämä ja erityisesti jälkimmäinen pohjautuu nimimerkki "kamuttaja" kertomuksiin kirkon kätketyistä aarteista.

      • Minä voisin olla ohjaajana siinnä elokuvassa, olenhan ainoa joka tietää paikan.


      • Mr.Molotov
        kamuttaja kirjoitti:

        Minä voisin olla ohjaajana siinnä elokuvassa, olenhan ainoa joka tietää paikan.

        Aivan!
        Valitettavasti unohdin mainita asiasta, sillä tulisihan herra kamuttaja olla itseoikeutetusti elokuvan ohjaaja, kuin myös se joka kertojana ikään kuin vetäen kuuntelijat mukanaan tarinan sisään.

        Kuinkas sattuikaan, niin huomasin vasta nyt nelosella alkavan klo 21 Indiana Jones.
        Kirjoitin jo yllä kahdesta edellisestä osasta ja nimi "Lieksalaisten viimeinen risturetki" olisi kolmannen osan nimi.


      • Mr.Molotov kirjoitti:

        Aivan!
        Valitettavasti unohdin mainita asiasta, sillä tulisihan herra kamuttaja olla itseoikeutetusti elokuvan ohjaaja, kuin myös se joka kertojana ikään kuin vetäen kuuntelijat mukanaan tarinan sisään.

        Kuinkas sattuikaan, niin huomasin vasta nyt nelosella alkavan klo 21 Indiana Jones.
        Kirjoitin jo yllä kahdesta edellisestä osasta ja nimi "Lieksalaisten viimeinen risturetki" olisi kolmannen osan nimi.

        Minulla on runsasasti kokemusta ohjaajana.
        Olen ohjannut polkupyörääkin hyvin mutkaisella tiellä ja autoa olen joskus ohjannut, jopa pelkääjän paikalta suullisesti vilkkaassa Lieksan liikenteessä.


    • sävykäs

      Voisipa sanoa, että erämaakaupunki Lieksa taas kukkii. Muutenkin pian ja varsin nyt kukkii monimuotoisesti, onhan alkukesä ottanut varaslähdön. Mielestäni on ihan ok. että niin sanotut satusedät jaksavat ottaa osaa vielä, kaikesta huolimatta, palstan keskusteluihin. Ivallisuus, herkuttelu toisten mielipiteitten nollaus (joskus nolaus) on ihmisen kateuteen kuuluva luonteenpiirre, ilmeisesti. Tietämättömyys sekin, saattaa ottaa koville. Kuumana tuntuvat käyvän täällä joskus näppäimemme. Tykkylumetkin ovat kuusien oksilta sulaneet. Tämän palstan lumi on yhtä sävykästä ja mahdotonta kuin suutelu lämpimin huulin. Kaikki huulet jäähtyvät ajan mittaan.
      Satua on vain se, mitä ei todeksi tunneta tai tiedetä.
      Olkaa rauhassa. Ei ole mitään muuta, kuin metsä, savu ja pakeneva aika taakse ja eteen. Tätä hetkeä et kiinni saa, enää. Luet kuitenkin tätä nyt, mutta jos luet sen uudestaan, olet jo lukenut.
      Ruusujen peittämä muuri, voi olla vain unesi.
      Minä ehdotan satusedäksi/tädiksi palstan moderaattoria. Perustelu. Hän ei pysy satulassa edes pikku rodeossakaan.

      • Marssissa.tahdistellut

        Voi hyvänen aika. Kuinka uskalsit käyttää sanaa rodeo. Sehän on vihreän palstapoistorobotin mustalla listalla. Eläinrääkkäystä se on. Täällä on pidettävä yllä vain ”hyvän” siunausta. Siinä paras on uuninpankko. Ei niin sopiva satusedäksi, mutta voitaisiinhan sitä pohdiskella palstan velhottarenkin olemusta ja nimeämistä. Aivan ehdottomasti. Hänhän on miltei kuin kreikkalainen Afrodite. Tähtikartalla like kuin Venus.


    • Minulla voisi olla hyvät mahdollisuudet tulla valituksi, paitsi jos joku ehdottaa vastapelurikseni alan huippua HISSANMAIKK, silloin miknulla ei ole mahdollisuuksia.
      Hän on alan huippua.

    • Hissanmaikk on ollut useita kuukausia poissa Lieksan keskustelupalstalta työmatkan takia. Kreikan Päivälehden mukaan erinomaisen kielitaitonsa ja alaan perehtyneisyytensä takia Hissanmaikk on kutsuttu erääseen Athos-vuoren luostariin Kreikkaan alkoholivalmistamon laaduntarkkailijaksi. Hissanmaikk on tunnetusti Euroopan paras henkilö tällaiseen tehtävään harjaantuneen makuaistinsa takia.

      Hänen pääasiallinen tehtävänsä on juomien alkoholipitoisuuden toteaminen luonnonmenetelmällä. Jos jalat kantavat vielä 10 kupin jälkeen, on tuote alla 60 painoprosenttista. Jos ei, niin tuote on yli 60 prosenttista.

      Lehden mukaan tämän vuoden luostarin valmistuserät on testattu syksyyn mennessä, jonka jälkeen Hissanmaikk palaa Suomeen syventyen kotikonnuillaan omiin testausharrastuksiinsa.

      • Ai hissanmaikk on päässyt korkeaan EU virkaan.
        Onnea ja menestystä suurta tasapainoa vaativassa tehtävässä hänelle.

        No nyt kun pahin kilpailijani on poissa, niin minulla voi olla mahdollisuus voittaa.


      • Mr.Molotov

        "Hissanmaikk on kutsuttu erääseen Athos-vuoren luostariin Kreikkaan alkoholivalmistamon laaduntarkkailijaksi."

        Aijaa..mutta kun minulle on väitetty ko. persoonan matkustaneen Kreikkaan tullakseen oraakkeliksi oraakkelin paikalle.
        Mikäli olen ymmärtänyt kuulemani oikein, Hissanmaikk on jo asettunut paikalleen kalliohalkeaman päälle hengittääksen sieltä nousevia maakaasuja ja kovasti on kuulemma kehunut: "On hyvät höyryt."
        Lisätietona tulkoon mainituksi hänen palaavan Lieksaan ensimmäisen tilikauden jälkeen, mikäli urakehitys ei etene toivotulla tavalla, tai se osoittaa miinusmerkkistä tulosta.
        Paluunsa jälkeen Hissanmaikk on suunnitellut avaavansa Ukko-Kolin rinteelle vastaavanlaisen paikan, mikäli sopiva kaasunpurkausaukko löytyy. Jos ei, niin siinä tapauksessa hän on ilmoittanut turvautuvana aina mukana kulkevaan omaan tuotantoonsa ja kertonut sen tomivan transsiin vaipumisessa vähintäin yhtä hyvin ellei paremminkin, kuin Delfoin kylän kaasu.


    • Satusetä.Ilja

      Meillähän on jo ILJA.

    • Todella erikoisen suotava on tuo aloitus. Nyt kun lomakausikin on kohta parhaimmillaan, ajattelukyvyttömyyteni ei tuo kovin muita sanoja mieleeni, kuin megalomaani. Mielenkiintoinen sana. Siinä on sisällä loma. Työtä rakastan, lomaa en pahana pidä;) Ei ilmeisesti Hissanmaikkakaan. Monet historian suurmiehetkin halailivat lomaa. Kaikille sitä ei sallittu. Tällä palstalla lomaillaan aivan palstan pesusopimusten mukaisesti. Charmikasta, eikö totta. Vihattua, mutta miksi ei rakastettua? Italiassa kerran erehdyin näennäisesti tähtäämään. Ei se riittänyt, kun en edes laukaissut korkkia enempää mitään. Menestys jäi täysin paitsioon. Epäonnistumisistani olen eniten oppinut. Onneksemme en ole norsu, joku saattaisi kärsiä.

      Voittajatkin saavat arpia, sanoi Johnny Cash. He jotka väittävät, että huipulla on ahdasta, eivät koskaan ole olleet pohjalla. Lieksa on omanlaisensa tarina, niin suuri, että satusedäksi ei minulla ainakaan sen suhteen ole pätevyyttä, ei ensinkään. En kelpuuta siihen oikein rehellisesti sanoen ketään tähän asti ehdotettuja. En toki kiistä, ettei hyviä, jo mainittuja ehdokkaita olisi. Mutta kun sadut jotenkin ovat niin rankkaa;)

      Tämän illan satu tulkoon tässä. Hyvää yötä ja ryhdikästä satusetävalintaa toivotan kaikille. Mieluummin olen varpunen kuin etana.

      https://www.youtube.com/watch?v=QqJvqMeaDtU

    • tupauuno

      Onhan teillä jo valmiiksi satumummo, Syrjäläinen.

    • savolaenen-se-on

      Kamuttaja on tyypillinen Lieksaan muuttanut savolaenen, vastuu on kuulijalla kun suusta tulee ihan mitä sattuu.

      • En oo savolaenen, vaen minäpä oon ihan rotupuhas karjalan karhukoera.
        Mittees rottuu ite oot, ootko kotimaenen kapulan noutaja?


    • Ilja Janitskin on Lieksan tunnetuin satusetä, siksi pokaali kuuluu yksinoikeudella hänelle.

      • Uskon, uskon. Mutta Ilja on satusetä no. 1.


    • pankolle.pisteet

      Uuninpankko voisi olla ykkönen, oikeastaan vielä parempi kuin hissanmaikka, vaikka sekin on yhtä sekaisin!

      • nämäonnähty

        Varmasti ovat samaa sukua ellei peräti velipoikia..houreista päätellen.


    • pankon.lorukirjasta

      Uuninpankko on ylivertainen sadunekrtoja, hän jopa väitti matujen elättävän itsensä työnteolla!

      • Kaksinkamppailua

        Pankko ja Syrjäläinen on kovin kaksikko. Vaikea valita voittajaa tuollaisista hourehoroista, mutta kun nyt pakko on, niin olkoon se sitten Syrjäläinen. On varmasti riittävän kuuluisa!


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2095
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      173
      1508
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1465
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1199
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      785
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      280
      745
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      695
    Aihe