Kansanedustajat tulisi arpoa

OikeudenmukainenTapa

Kansanedustajat tulisi arpoa kaikista täysi-ikäisistä kansalaisista Suomessa.

Se takaisi sen, että kansanedustajina olisi parempia ja oikeudenmukaisempia ihmisiä kuin mitä nyt on. Kansanedustajat edustaisivat myös laajempia ihmisryhmiä kuin mitä tilanne on nyt ja ollut menneinä vuosikymmeninä.

Lisäksi kansanedustajat tulisi arpoa seuraavista syistä?

1. Nykyään yhä useampi pääsee kansanedustajaksi rahalla (omilla tai muiden) ja suhteilla, mikä on väärin.

Rahaa eniten käyttäneistä (20 eniten käyttänyttä) kokoomuslaisia on 15 kpl, keskustalaisia 3 kpl, ruotsalaisen kansanpuolueen edustaja 1 ja 1 demari. Hyvin samanlaisena ja samassa suhteessa lista rahaa eniten käyttäneistä jatkuu. Vain yksi kokoomuslainen ei päässyt eduskuntaan, vaikka pani rahaa palamaan yli 70 000 euroa. Naisia oli muuten TOP 20ssä vain 3 kpl ja he kaikki olivat tietysti kokoomuslaisia.

2. Kansanedustajat eivät edusta kansaa koulutuksellisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti. Nyt kansanedustajat ovat huomattavasti rikkaampaa porukkaa kuin mitä kansa on. Porvarit ovat yliedustettuina Suomen eduskunnassa. Tavallisten ihmisten ja huonompiosaisten edustus kärsii monin eri tavoin, kun kansanedustajina on vain hyväosaisia ja varakkaita.

3. Kansanedustajaksi hakeutuu liian paljon ahneuteen sairastuneita narsisteja, psykopaatteja ja sadisteja, jotka ajavat vain omaa etuaan tai kaltaistensa etuja. Tämä on vahingollista koko Suomelle. Eduskunnan tulee päästä eroon näistä kieroutuneista ja henkisesti kehittymättömistä pelureista, jotka eivät kykene näkemään koko Suomen ja kaikkien kansalaisten parasta.

4. Nykyisissä kansanedustajissa on paljon umpikorruptoituneita ihmisiä. Kun kansanedustajat valitaan arpomalla, niin tämä vakava ongelma pienenee huomattavasti.

5. Kansalaisista noin 40 % jättää nykyään äänestämättä. Suuri osa heistä sellaisia, jotka eivät näe enää mitään järkeä ja mieltä äänestää nykyisenkaltaisia ehdokkaita. Se on erittäin ymmärrettävää. Jos ja kun kansanedustajana on enemmän koko kansaa vastaavia edustajia, niin äänestysprosentti nousee ja nykyinen porvaripolitiikalla luotu ja kasvatettu demokratiavaje kutistuu eli maamme todellinen demokratia paranee ja lisääntyy.

6. Tähän lisäksi kaikki ne asiat, joita en ole huomannut ottaa huomioon, mutta jotka ovat väärin, vahingollisia, haitallisia tai pahasta, kun nykyinen edustajien valintatapa on vielä voimassa. Mitä sinulla tulee mieleen?

-------------------------------------

Kansanedustajien ja ministerien vaatimukset eli kelpoisuudet ja valat voivat pysyä suunnilleen entisellään, mutta vakaviin talous-, henki- ja väkivaltarikoksiin syyllistyneet voisivat toimia kansanedustajina ainoastaan sen jälkeen, kun tuomio on suoritettu ja korvattu, eikä tuomion suorittamisen jälkeen ole ollut mitään vakavaa rikettä 5-10 vuoteen henkilön rikosrekisterissä. Myöskään maanpetokseen syyllistynyt henkilö ei voisi toimia kansanedustajana eli tämä vaatimus otettaisiin takaisin käyttöön. Tällä tarkoitan Jyrki Kataista ja muita hänen laisiaan, jotka ovat toimineet Suomen etua vastaan.

-------------------------------------

Kun kansanedustajat arvotaan, niin kansanedustajakausien määrät on mietittävä ja päätettävä tarkkaan.

Ehdotan, että 50 % (100 kpl) kansanedustajista saa olla edustajina max 3-4 kautta (12-16 vuotta). Näin taataan riittävä vaihtuvuus.

Kansanedustajista 8 % (16 kpl) saa olla edustajina max 5-6 kautta (20-24 vuotta). Tämä voi tuoda jotain pitkäjänteisyyttä maan asioiden hoitoon.

Max 7-8 kautta (28-32 vuotta) saa olla kansanedustajina 0,5 % eli 1 edustaja. Suomi ei todellakaan tarvitse yhtään enempää Ben Zyskowiczin kaltaisia loisia eduskunnassa.

Kukaan ihminen ei siis olisi kansanedustajana 32 vuotta enempää.

--------------------------------------

Voiko kansanedustajuudesta kieltäytyä ja voiko luottamustehtävän lopettaa milloin haluaa? Kyllä, jos siihen on riittävät syyt.

--------------------------------------

Eikö kannattaisikin nyt muuttaa kansanedustajien valitsemistapa vaaleista arvontaan?

Porvarithan tulevat vastustamaan tätä henkeen ja vereen asti, mutta he eivät ole ainoita, jotka tässä maassa saavat päättää yhteiskuntamme asioista sekä suhteistamme muihin maihin. Heidän on aika tajuta ja myös kokea se, että he eivät ole yhtään sen kummoisempia kuin kukaan muukaan ihminen Suomessa, vaan tasa-arvoisia muiden kansalaisten kanssa. Järjettömät etuudet ja etuoikeudet tulevat poistumaan, kun eduskunnassa on päättämässä kansalaiset, jotka erottavat oikean ja väärän toisistaan ja joilla on oikeudenmukaisuuden taju jäljellä.

Europarlamenttivaalit (EU-vaalit) voi pitää entisellään, koska minun ja monen muunkin kansalaisen toiveissa on, että Euroopan parlamentti (EU) eli eliitin sekä rahakkaiden varojen ja etuisuuksien turvaamisen korttitalo romahtaa tulevina vuosina tai jossain vaiheessa. Ikuista on vain lasten leikki.

5

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Imarobocop

      Tästä kansalaisaloitetta sorvaamaan. Kannatetaan!

      • eipuolueita

        Minäkin äänestän kansalaisaloitteen puolesta, koska arvontavaalit ei ainakaan vie Suomea huonompaa suuntaan.


    • Kovalottoaja

      Kansanedustajat tulisi arpoa kaikkien Veikkauskortin haltijoiden kesken.

    • arpaonneaaa

      olipas hyvä idea....käyttöön vaan.

    • Järkiintynyt

      Niin ja 100 edustajaa riittää näin vähäväkisessä maassa.

      Eduskunta paisuu muutenkin kuin pöhötautinen, on kaiken maailman kansanedustajien avustajat, valtiosihteerit, konsultit, neuvonantajat, ministereillä joukoittain avustajia ja sihteereitä jne.

      Sitten vielä normi henkilökunta kuten turvamiehet (Sipilällä jo yksistään aivan lauma), vahtimestarit, siivoojat, kahviossa ja ravintolassa väkeä, henkilökohtaiset autonkuljettajat sekä torkkupeittojen silittäjät ja vaikka mitä joita en heti edes huomaa mainita. Se talo pitää uumenissaan 1000 henkilön joukon ja kansanedustajien työ juuri sitä tuottamattominta oikeaa työtä.

      Allekirjoitan heti .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe