Jätevesi asiaa?

papparainen79

jokunen vuosi sitten piti antaa tiedot kunnalle mihin jätevedet menevät. miten tarkaan he tätä sitten seuraavat ? esim. ulkovessa on kiellettyä vuoteen 2016 mennessä täytyy olla toinen ratkaisu. sauna jossa ei ole viemäristöä eikä edes rakennuslupaa:) meneekö ne paikan päälle tarkistaan ? kesä asuttava mökki on kyseessä, ei huvittas paljoa ruveta investoimaan.

12

739

Vastaukset

 • Ei täällä mitään kaivoja tarvita kaivinkoneet ja kuorma-autot voi pestä ihan pihassa ilman öljyn erotus kaivoja maanviljelijät lannottaa järvet paskalla ja kusella täälä ei tarvita jätevesilakia

 • Haja asutus-alueella joka ei ole pohjavesi-aluetta ja joka on yli 100m järvstä ja joesta,riittää 2 saostusrengas kaivoa ja jätevesien imytys kentään,omakotitaloon ja mökkiin riittää toimenpiteeksi, lievennetyn lain ansiosta.

  • Pitää paikkaansa.
   Pohjavesialueella on sitten senkin eteen piru irti.
   Mitään ei saa päästää maastoon.
   Tietää 10 000€ lisälaskua vuodessa. Nyt puhutaan että 5km rahti 4m3 umpitankin rahti on 70€ Entäs 60km ja jättö vedenpuhdistamolle mitä se maksaakaan. Jos suoraan laskee summamutikassa niin 60km maksaisi 800€ laaki ja 12x800 = lähes 10 000 € jäyemaksupäälle. Sanon että melkoinen vuokra omasta kiinteisöstä. Mellähän viljelijä toi vedenpuhdistamolta sitä itseään 300 tonnia rajan taakse. Lillinki valui samaan ojaan kun meidän vedet, meillä tulee hyhhhyä 50kg vuodessa.
   Suoraan sanottuna , mitä helvettiä on tekeillä. Miten ne liemet siinä ojassa erottuvat niin että viljelijän liemi ei saatuta vaikka sitä lähes miljonan kertaa enemmän , kuin 50kg vuoden akana hitunen kerrallaan. Tuo laki on saatana lähettänyt helvetistä , ei kukaan ihminen voi olla noin perin pohjin paha että tuon lain on laatinut.
   Näyttää siltä että Maamme päätökset tehdään vain EU: mieleksi ja siksi että näyttää että he tekevät tärkeitä päätöksiä. Ketä varten.
   Ulostetta on ollut elämän alkuajoista lähtien ja uloste on elämän eliksiiri, Nuoret änkeävät joka yö mahdollisimman lähelle ulostetta , ei ole kuin ohut suoli välissä.
   Ennen tehtiin kärpäsestä härkänen nyt ei tavita sita sitä kärpästäkään kun tehdään jo mammutti.
   Entä ne kaupunkien muuntohuumetonnit jotka valuvat vesistöön.
   Ne sitten kuuluu ruokapöytään . Espoossa oli huumeiden käyttö lisääntynyt 1500% . jos ennen meni tonni niin nyt menee mereen 1500 tonnia. Putsakkaapa huumeet pois vesistä , senkin perkeleet.


 • Kukahan tärkeilijä on nostanut tuon vesistön läheisyysmatkan 50 metristä 100 metriin,kun kumminkin on kaivot ja imeytyskenttä. Sittenhän pitäisi myös lannan ja lietteen levitys kieltää 100 metriä lähemmäs vesistöä,koska sehän jää aivan maan pintakerrokseen jota sadevesi huuhtelee tietenkin lähinpään jorpakkoon. Salaojat tuovat sitten loput myrkyt suojapenkan alitse lampiin ja järviin. Peltojen väärä käyttö saastuttaa luontoa,eikä mummojen ja pappojen nokareet.

 • Niskoslahti on pahoin saastunut sekä pappilankulma

 • Pelastuuko maailma sillä jumalattomalla määrällä muovia mitä haudataan maahan tämän puhdistuksen nimissä? Niin ja niitä perhanan pyttyjä tekevät vielä virtolaiset eli pelimerkit menee ihan perse paikkakunnalle

 • Mustajärvenkylässä pestään kuorma-autot ja kaivinkoneet edelleen raskasmetalleja sisältävillä pesunesteillä,ei riitä että maanviljelijät lannottaa ruojärven typellä ja muilla fosfaateilla

  • Hyvin ovatkin pesseet kun kiiltää niin kuin beduiinin muna hääyön jälkeen!! Mahtaneeko koko kylä päästä osallisiksi niistä raskasmetalleista, eikös alue ole pohjavesialuetta


 • Kyllä muutamat on saaneet raskasmetallia ja fosfaattia elimistöön sen näkee jo järjen juoksusta.

 • On se erikoista

 • Jäte valuu täältä arkipäivisin Orivedelle.

 • No voihan vietävä teillä on siellä sama kiinteistöjen haltuunotto kuin Varsinais-Suomessakin . Sama jätevesilaki kuin kaava alueella. Raivostuttavinta asiassa on itse laki, mikä tekee viljelyalueen sellaiseksi ettei vedenpuhdistamolta tuotu liete muka ole sitä samaa tavaraa jota me maalla asujat tuotamme kerran viikossa. Asun viljelyksien keskellä JA laki sallii minun rajalleni miljoona tonnia tuota lietettä. Minä asun yksinäni ja olen päivät poissa , paskon keskimäärin kerran kuussa pyttyyn ja saunavettä käytän 15l viikossa.
  Minun pitää kuskata jätevedet 65km ja suorittaa maksu että saa tyhjentää vedenpuhdistamolle , joka tuo sen viikon päästä takaisin rajalleni josta liemi valuu samaan uomaan minun runtivesieni kanssa.
  Onko tämä laki tältä aikakudela ylipäätään onko joku tipauttanut joltain toiselta planeetalta tämän lain jossa syödään uraania ja paskotaan puhdasta plutoniumia . Johan tuommoiset päättäjät joutaa lynkata , teloittaa, ja vielä viimeiseksi kuohinta. Kuinka päättäjillä on oikeus tehdä joidenkin ihmisten elämästä helvevetti. Vielä kun lukee jätevesiasetusta niin huomataan että ne joiden kiinteistöä ei ole merkitty pohjavesialueeksi niin heidän ei tarvitse tehdä mitään. Ei ennen kuin tehdään rakennusluvan vaativa korjaustoimi. No sehän on selvä ettei sellaisia korjaustoimia tehdä koskaan , vain pieniä mutta monta ja usein.. Kääpiöitä on ja niissä ei ole mitään vikaa mutta aivokääpiöt kun pääsevät vauhtiin niin vain helvetti on rajana.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.